Kosten makelaarAmsterdamDen HaagRotterdamUtrecht

Stappenplan huis verkopen

Bij het verkopen van een huis komt er veel kijken en wilt u niets over het hoofd zien. Hieronder vindt u een stappenplan waarmee u voorbereid van start gaat.

  1. Bepaal de verkooptermijn
  2. Ken de verkoopkansen van het huis
  3. Kies een geschikte makelaar


Stap 1: Bepaal de verkooptermijn

Persoonlijke voorkeur: snelheid of opbrengst

Een eigenaar moet voor zichzelf goed bepalen hoe snel de woning verkocht moet zijn. Heeft u weinig tijd en moet uw woning snel worden verkocht? Geen zorgen: u kunt voldoende invloed op de snelheid hebben.

De belangrijkste manier om de snelheid te vergroten is, naast een goeie makelaar kiezen, een lagere vraagprijs af te spreken met de makelaar. De woning wordt dan veel interessanter voor meer kopers. U ontvangt meer biedingen en kunt eisen stellen. Bijvoorbeeld dat geïnteresseerden zonder voorbehoud van financiering moet bieden. 

Doordat de prijzen van huizen op dit moment relatief hoog liggen, kunnen verkopers, ondanks een iets lagere vraagprijs, toch met winst hun huis verkopen. Dit scheelt behoorlijk wat tijd en onzekerheid. 


Stap 2: Ken de verkoopkansen van het huis

Hoe ligt de woning in de markt

Niet ieder huis is even makkelijk, en dus, snel te verkopen. Weten wat de verkoopkansen van uw huis zijn, is belangrijk om te bepalen of u eerst moet verkopen óf juist eerst moet kopen.

De verkoopkansen van uw huis hebben niet alleen te maken met hoe mooi een huis is, maar ook met welke type kopers er nu op de markt zijn, de locatie en het typewoning.

De makkelijkste manier is om op funda de huizen in uw straat en wijk in de gaten te houden. Wat vragen ze? Passen ze de vraagprijs aan? Hoe lang staan de woningen er op? 


Stap 3: Kies een geschikte makelaar

Vroeg betrekken

Vaak wordt gedacht dat een makelaar pas moet worden ingeschakeld als u zeker weet dat u binnenkort wilt verkopen. Dat is zonde.

Makelaars zijn in deze markt bereid om iermand al vroeg (kosteloos) op weg te helpen: maak daar gebruik van.

In deze markt willen makelaars heel graag uw woning verkopen. Ze zijn daarom bereid om u al vroeg te helpen, ook als u nog niet zeker weet óf, of wanneer u wilt verkopen. Laat dat in uw voordeel werken.

Makelaars kunnen u helpen met het schatten van de verkoopopbrengst en het bepalen van de verkoopkansen van uw huis. 

Geschiktheid

Kiezen welke makelaar u dan moet hebben, is niet makkelijk. Reviews op funda zijn geven een vertekend beeld, omdat makelaars reviews mogen afwijzen. Bijna elke makelaar scoort boven een 8,5...

Als u op google zoekt naar 'makelaar vergelijken' komt u vooral websites tegen die uw contactgegevens aan 6 makelaars in de buurt doorgeven, zodat u de hele week erna wordt gebeld door makelaars of ze uw huis mogen verkopen.


Zet de eerste stap

Deze voorbereiding hoeft u niet allemaal zelf te doen. Om te voorkomen dat verkopers afhankelijk worden van het advies van hun buurman, hebben we op de website de mogelijkheid toegevoegd om uw huis voor te leggen aan een grote groep makelaars in de buurt.

 Omschrijf uw woning en wensen

Omschrijf uw woning en wensen

Geef aan wat de bijzonderheden zijn van uw woning. Daarbij stellen we enkele vragen over uw verkoopwensen. Voor een goede waardebepaling stuurt u enkele foto’s van de woning mee.

Vergelijk de reacties

Vergelijk de reacties

Ontvang een persoonlijk aanbod van verschillende makelaars. Zij reageren met hun verkoopaanpak, de kosten, verwachte opbrengst, en snelheid van de verkoop. Uw contactgegevens worden nog niet gedeeld met de makelaars.

 Kies de beste makelaar

Kies de beste makelaar

Het is in één oogopslag duidelijk welk voorstel voor u de beste is en maakt zo de juiste keuze. De makelaar neemt contact met u op voor een vrijblijvende kennismaking.

Vul jouw postcode in:

  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel
  • Gratis