AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

De beste makelaars in Middelburg

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 21 april 2024
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 15 kopers & verkopers uit Middelburg gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

De Oostkerk met omringende huizen in de stad Middelburg

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Middelburg

  Om je te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Middelburg, houden we de gemiddelde cijfers voor je bij. Er zijn op dit moment 5 makelaars actief in Middelburg. De gemiddelde makelaarscourtage ligt hier op 1.10% van de verkoopprijs. Je betaald gemiddeld € 3.452 aan makelaarskosten in Middelburg. Het duurt gemiddeld 57 dagen totdat een woning in Middelburg is verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.10%
  Gemiddeld tarief
  € 3.452
  Aantal makelaars
  5
  Verkoopsnelheid
  57 dagen

  De top-5 presterende makelaars in Middelburg

  Hier vind je een lijst van de top-5 van beste makelaars in Middelburg.

  1. VN makelaars
  2. Bert Bimmel Makelaardij
  3. Aerssens & Partners
  4. Kuub Makelaars Axel
  5. Anthonise Makelaars

  Hiervoor zijn de prestaties van makelaars op het platform Mijn Verkoopmakelaar vergeleken. Er is gekeken naar verschillende factoren zoals het aantal verkopen en aankopen, de snelheid van transacties, de uiteindelijke verkoopopbrengst vergeleken met de initiële verwachtingen, en de feedback van zowel kopers als verkopers in Middelburg. De lijst met de top-10 makelaars wordt elke dag bijgewerkt.

  Op zoek naar advies over hoe je de beste makelaar uit onze topselectie kunt kiezen? Bekijk dan onze aanbevelingen voor het kiezen van een makelaar.

  Vergelijk makelaars in Middelburg

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Wat kost een makelaar in Middelburg?

  In Middelburg liggen de gemiddelde makelaarskosten op € 3.452, inclusief BTW en initiële kosten. De prijsstelling van makelaarsdiensten in Middelburg varieert; sommige hanteren een vast bedrag, terwijl anderen een commissie berekenen op basis van de koop- of verkoopprijs.

  Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars in Middelburg vragen, bedraagt gemiddeld 1.10%. Meer details over hoe dit zich verhoudt tot de tarieven in de rest van het land vind je in ons uitgebreide overzicht van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.1%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.2%

  *Bovenstaande gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Middelburg.

  Waarom kiezen voor een makelaar?

  Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis kopen of verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

  Een makelaar regelt zaken als:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een verkoopmakelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis. Of wat een aankoopmakelaar allemaal voor je regelt en wat je moet weten over het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Makelaars in Nederland zijn wél of niet aangesloten bij een makelaarsvereniging. De meeste makelaars zijn aangesloten NVM, VBO of VastgoedPRO. Een klein gedeelte van de makelaars zijn niet aangesloten, en werken helemaal zelfstandig.

  De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4.400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1.100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

  Beroepseisen voor makelaars

  Aangesloten makelaars moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen, zoals:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het bezit van een specifiek makelaarsdiploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO)

  Mogelijk hogere kosten

  Het opstarten van een NVM-kantoor vereist dan ook een uitgebreidere procedure dan bij VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

  Wonen in Middelburg

  Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland. De stad ligt naast de bekende plaats Vlissingen en heeft meer dan 40.000 inwoners. De naam Middelburg komt omdat de plaats de middelste burcht in Walcheren was. Walcheren is een eiland in Zeeland waar onder andere Middelburg en Vlissingen liggen. Middelburg was een belangrijke stad voor de VOC. Er zijn hier vroeger veel schepen gebouwd en er staan nog een hoop historische gebouwen.

  Middelburg ligt aardig in het midden van het eiland en is dichtbij de Noordzee. In de stad kun je terecht bij veel terrassen, seafood en wandelingen langs historische gebouwen. Een voorbeeld van een bekend restauran in Middelburg is Het Packhuys Middelburg.

   

  Uitgelichte makelaarskantoren in Middelburg:

   

  Casco Makelaars

  Logo van Casco Makelaars Middelburg

  Casco Makelaars is een NVM-makelaar. Cas Stavenuiter is makelaar taxateur en eigenaar van deze makelaardij. Samen met Rachel Tramper zijn dit de twee eigenaren. Het makelaarskantoor is te vinden aan de Breeweg in Middelburg.

   

  Sonja Boogaard Makelaardij

  Logo Sonja Boogaard Makelaardij

  Sonja Boogaard heeft ervaring in de makelaardij sinds 1995. Ze heeft een directe aanpak en is in 2004 haar eigen makelaardij begonnen. Sonja is een VBO Makelaar. Zoek je een persoonlijke makelaardij in Middelburg? Dan is Sonja Boogaard Makelaardij misschien geschikt voor jou.

   

  Sinke Komejan Makelaars en Taxateurs

  Logo Sinke Komejan Makelaars en Taxateurs Middelburg

  Sinke Komejan Makelaars en Taxateurs is een grote makelaardij in Middelburg, Goes en Zierikzee. Koos Schreuder is de directeur van het makelaarskantoor. De makelaardij Sinke Komejan is sinds 1961 beschikbaar als makelaar in de provincie Zeeland.

   

  Foto bovenaan door: Rob Oo

  Steden in de buurt van Middelburg:

  Veelgestelde vragen

  • Is een makelaar verplicht bij het koppen of verkopen van mijn huis?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel