AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
De Oostkerk met omringende huizen in de stad Middelburg

Makelaar Middelburg

Zoek je een goede makelaar in Middelburg? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Via onze handige tool vind en vergelijk je eenvoudig de makelaars bij jou in de buurt. Beantwoord hieronder de vragen over jouw huis of de droomwoning die je zoekt. Dan ontvang jij binnen no-time reacties van makelaarskantoren in Middelburg in je mailbox. Vergelijk makelaarskosten, snelheid en beoordelingen met elkaar en kies de makelaardij die het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je de beste deal maakt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Middelburg

Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we van duidelijkheid en transparantie. Daarom houden we precies voor je bij hoeveel makelaars er actief zijn in Middelburg, wat de gemiddelde courtages en kosten zijn en wat de gemiddelde verkoopsnelheid is. Heb je een aanbod ontvangen van een makelaar in Middelburg? Vergelijk dat aanbod dan eenvoudig met de gemiddelden en zie wat voor vlees je in de kuip hebt!

Gemiddelde courtage
1.03%
Gemiddeld tarief
€ 3.402
Aantal makelaars
5
Verkoopsnelheid
57 dagen

Dit zijn de top 5 beste makelaars in Middelburg

Dit is de top-5 van beste makelaars voor het verkopen van een huis in Middelburg.

 1. Faasse & Fermont Middelburg
 2. Bert Bimmel Makelaardij
 3. Kuub Makelaars
 4. Aerssens & Partners
 5. Anthonise Makelaars

Dit overzicht van beste makelaars in Middelburg is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Aankoopmakelaar nodig in Middelburg?

Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Middelburg? Om je kans op het vinden van jouw droomhuis te vergroten, is het inschakelen van een goede aankoopmakelaar essentieel.

Een aankoopmakelaar staat woningzoekers bij in de zoektocht naar hun droomhuis. Deze persoon helpt je de juiste woningen te vinden, gaat mee naar bezichtigingen (als je dit wilt), doet de onderhandelingen en regelt de juridische rompslomp. Het bespaart je dus een hoop stress en uitzoekwerk. De meeste makelaars nemen alles voor je uit handen, maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen.

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Middelburg die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Middelburg

Op Mijn Verkoopmakelaar is een breed scala aan makelaars aangesloten. Sommigen zijn aangesloten bij brancheorganisaties, zoals NVM of VBO. Anderen zijn aangesloten bij beroepsorganisaties, zoals VastgoedPro. Weer anderen werken helemaal zelfstandig.

De NVM is de grootste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij een dergelijke organisatie, moeten aan strenge opleidings- en ethische regels voldoen. De vereniging stelt hoge eisen aan haar leden en alleen makelaars met een specifiek diploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO) kunnen zich aansluiten.

Zowel de NVM als de VBO zijn intern als extern betrokken bij politieke onderwerpen en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is houdt zich daar niet mee bezig. Deze beroepsorganisatie is puur gericht op het ondersteunen van haar leden.

Waarom een makelaar?

Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

Een makelaar regelt zaken als:

 • Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
 • Het plannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het beantwoorden van vragen van potentiële kopers
 • Het voeren van de onderhandelingen over de vraagprijs

Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een makelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Weten hoeveel jouw huis waard is? Bereken het binnen 1 minuut!

Ben je benieuwd naar de waarde van jouw huidige woning? Gebruik onze gratis waardebepaling om binnen 1 minuut de woningwaarde te berekenen. Het werkt als volgt: vul je naam, adres en e-mailadres in op het formulier. Wij halen vervolgens alle beschikbare gegevens over jouw woning op. Tegelijkertijd onderzoeken wij welke vergelijkbare woningen er de afgelopen tijd bij jou in de buurt zijn verkocht.

Nadat je het formulier hebt ingevuld, ontvang je van ons een e-mail met daarin jouw waarderapport + een handig overzicht van recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt.

Tip: wil je iedere 2 maanden een update ontvangen over de actuele waarde van je woning? Vink dan de optie ‘Update waardestijging’ aan in het formulier. Zo bepaal je eenvoudig het beste moment voor het verkopen van je woning!

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Middelburg

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Middelburg

Wil je een makelaarskantoor inschakelen bij het verkopen van je woning in Middelburg, en vraag je je af hoeveel kosten daaraan verbonden zijn? Makelaars werken met een courtage: een vergoeding die je betaalt voor gebruikmaking van hun diensten.

Dit kan een vast bedrag zijn, maar is meestal een percentage van de verkoopopbrengst van je woning. De hoogte van deze courtage verschilt per type woning en segment, en is ook afhankelijk van of een makelaar zich al dan niet heeft aangesloten bij een beroepsorganisatie (NVM of VBO). De courtagekosten zijn de enige kosten die je maakt. De notariskosten worden namelijk door de aankopende partij betaald.

In Middelburg zijn de gemiddelde makelaarskosten 1.03% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.4%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 3.402, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Wonen in Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland. De stad ligt naast de bekende plaats Vlissingen en heeft meer dan 40.000 inwoners. De naam Middelburg komt omdat de plaats de middelste burcht in Walcheren was. Walcheren is een eiland in Zeeland waar onder andere Middelburg en Vlissingen liggen. Middelburg was een belangrijke stad voor de VOC. Er zijn hier vroeger veel schepen gebouwd en er staan nog een hoop historische gebouwen.

Middelburg ligt aardig in het midden van het eiland en is dichtbij de Noordzee. In de stad kun je terecht bij veel terrassen, seafood en wandelingen langs historische gebouwen. Een voorbeeld van een bekend restauran in Middelburg is Het Packhuys Middelburg.

 

Uitgelichte makelaarskantoren in Middelburg:

 

Casco Makelaars

Logo van Casco Makelaars Middelburg

Casco Makelaars is een NVM-makelaar. Cas Stavenuiter is makelaar taxateur en eigenaar van deze makelaardij. Samen met Rachel Tramper zijn dit de twee eigenaren. Het makelaarskantoor is te vinden aan de Breeweg in Middelburg.

 

Sonja Boogaard Makelaardij

Logo Sonja Boogaard Makelaardij

Sonja Boogaard heeft ervaring in de makelaardij sinds 1995. Ze heeft een directe aanpak en is in 2004 haar eigen makelaardij begonnen. Sonja is een VBO Makelaar. Zoek je een persoonlijke makelaardij in Middelburg? Dan is Sonja Boogaard Makelaardij misschien geschikt voor jou.

 

Sinke Komejan Makelaars en Taxateurs

Logo Sinke Komejan Makelaars en Taxateurs Middelburg

Sinke Komejan Makelaars en Taxateurs is een grote makelaardij in Middelburg, Goes en Zierikzee. Koos Schreuder is de directeur van het makelaarskantoor. De makelaardij Sinke Komejan is sinds 1961 beschikbaar als makelaar in de provincie Zeeland.

 

Foto bovenaan door: Rob Oo

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Middelburg?

  Er zijn in Middelburg 5 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Middelburg. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Middelburg?

  Een makelaar in Middelburg rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.03% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Middelburg rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.402. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 7 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel