Huis verkopenVergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Gracht in Haarlem stad

Beste makelaars in Haarlem

Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen, en zoek je een goed makelaarskantoor in Haarlem om je daarbij te helpen? Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je snel en eenvoudig de beste makelaars bij jou in de buurt. Vul hieronder je postcode en huisnummer in en ontvang reacties van makelaars in je mailbox. Vergelijk de beoordelingen, verkoopsnelheid en makelaarskosten en kies het makelaarskantoor dat voldoet aan jouw wensenpakket.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Al 38 verkopers uit Haarlem vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Over makelaars in Haarlem

Er komt veel kijken bij het kiezen van de juiste makelaar. Hoe weet je bijvoorbeeld of een aanbod van een makelaarskantoor een goed aanbod is? Hoe verhouden de courtage, kosten en verkoopsnelheid zich tot de rest van de makelaarskantoren in Haarlem? Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de gemiddelde verkoopsnelheid, makelaarskosten en verkoopopbrengsten van de makelaars in Haarlem voor je bij. Zo vergelijk je eenvoudig de reacties van de makelaarskantoren in je mailbox met de rest van de markt. Handig toch?

Gemiddelde courtage
1.04%
Gemiddeld tarief
€ 5.587
Aantal makelaars
31
Verkoopsnelheid
20 dagen

Dit zijn de top 10 makelaars in Haarlem

Dit zijn de 10 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Haarlem.

 1. VLIEG Haarlem
 2. iQ Makelaars Haarlemmermeer
 3. NET makelaars
 4. Leef! Makelaars
 5. Centraal Makelaardij
 6. Keizerskroon Makelaars
 7. Jouw Huismakelaar
 8. Rohlof Real Estate | van den Bosch
 9. Rohlof Real Estate
 10. gWoon Makelaars

Deze makelaarskantoren scoren het beste op de volgende punten: aantal verkopen, verkoopsnelheid en verkoopopbrengst. Daarnaast kregen zij de beste beoordelingen van huizenverkopers in Haarlem, aangesloten bij Mijn Verkoopmakelaar. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Op zoek naar aankoopmakelaar in Haarlem?

Ben je niet van plan om een huis te verkopen, maar ben je juist bezig met het aankopen van een woning in Haarlem. Ook dan helpen we je met het vergelijken van makelaars.

Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM Makelaars in Haarlem

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPRO of helemaal zelfstandig. Makelaars die aangesloten zijn bij een beroepsorganisatie als de NVM, moeten voldoen aan een aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Door deze eisen kan het zijn dat je voor een NVM makelaar iets duurder uit bent, dan bij een niet-NVM makelaar.

De prestaties van makelaars in Haarlem

Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Haarlem écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor de verkoop van jouw woning in goede handen is.

Zijn makelaars in Haarlem betrouwbaar?

In de reacties die jij van makelaars in Haarlem ontvangt, geven ze een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid van jouw woning. Fijn om te weten: de betrouwbaarheid van makelaars via Mijn Verkoopmakelaar in Haarlem ligt op 84%. Dat betekent dat de verkoopopbrengst in 84% van de gevallen hoger is dan vooraf door de makelaar wordt ingeschat.

Van Leeuwenhoekstraat 5-164, Haarlem
3 maanden geleden verkocht
+14%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 249.000)
Binnen 14 dagen verkocht
Weldam 72B, Haarlem
4 maanden geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 300.000)
Binnen 14 dagen verkocht
Waddenstraat 395, Haarlem
5 maanden geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 265.000)
Binnen 16 dagen verkocht
Gemiddeld ontvangen huizenverkopers in Haarlem een 12% hogere verkoopprijs dan vooraf door de makelaar is ingeschat. De verkoopsnelheid van makelaarskantoren in Haarlem is gemiddeld 20 dagen. Wil je weten hoe een specifieke makelaar presteert? Je vindt de resultaten in je persoonlijke omgeving op Mijn Verkoopmakelaar!

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

Zo regelt een makelaar bijvoorbeeld:

 • Het fotograferen en inmeten van je woning
 • De plaatsing op Funda (dat kan niet zonder een makelaar)
 • Alles rondom de bezichtigingen
 • Het opmaken van de koopovereenkomst

Meer weten? In dit artikel lees je wat een makelaar voor je doet bij het verkopen van je woning. Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het verkoopproces? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Haarlem

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 9% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Haarlem

Als je een makelaar inschakelt bij de verkoop van je woning in Haarlem, betaal je hem of haar een makelaarscourtage. Dit is een vergoeding voor het werk dat hij of zij levert. De hoogte van de courtage verschilt per type woning, prijsklasse en of de makelaar bij een branchevereniging (NVM, VBO) is aangesloten of niet. Naast deze courtage ben je geen extra kosten kwijt aan het makelaarskantoor. De notariskosten worden betaald door de koper.

De gemiddelde makelaarskosten in Haarlem is 1.04% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.2%
Meer dan € 600.000
1.0%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 5.587, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Uitgelichte makelaarskantoren in Haarlem

Vlieg Makelaars Haarlem

Logo Vlieg Makelaars Haarlem

VLIEG Makelaars is een van de grote makelaarskantoren van Noord-Holland. Job Kuperus voert het makelaarsteam in Haarlem aan. Het kantoor helpt jou naast aan- en verkoop ook met je hypotheekaanvraag. Je hoeft dus maar één kantoor binnen te lopen om alles te regelen.

VLIEG Makelaars is aangesloten bij de NVM en is gevestigd aan de Freddie Oversteegenstraat in Haarlem. De VLIEG Groep heeft wel 10 vestigingen in de regio. Denk aan kantoren in omliggende steden als Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Zaandam. Het kantoor beschikt daarmee over een groot netwerk aan potentiële gegadigden voor het bezichtigen van woningen in de regio.

  

Makelaarsatwork

Logo Makelaars at work

Makelaars @Work is actief 'van Haarlem tot Amsterdam'. Dat betekent dat het makelaarskantoor naast ook actief is in Heemstede, Beinsdorp, Bloemendaal en Velsen-Zuid. Het is een full-service makelaarskantoor in het hartje van Haarlem. Wij hebben de meeste ervaring met makelaar Eric Hahn.

De makelaardij is o.a. gespecialiseerd in de verkoop van woningen in het hogere segment in de regio. Zoals ze bij Makelaars @Work zelf zeggen, is “een plaatsing op Funda en een bord in de tuin vaak niet afdoende” om deze woningen te verkopen. Het netwerk van een makelaar is in dat geval van essentieel belang. Daarom is Makelaars @Work aangesloten bij Qualis: een landelijk netwerk van zo’n vijftig samenwerkende makelaars die zich toeleggen op het verkopen van woningen in het hogere segment.

 

NET Makelaars

Logo NET Makelaars Haarlem

NET Makelaars is een fris makelaarskantoor, gevestigd aan de Turfmarkt in Haarlem. Het team bestaat uit 4 medewerkers. Met Roxanne van Teulingen hebben wij de meeste ervaring. Het kantoor staat voor een betrokken begeleiding en ontzorging van A tot Z. Zoals ze zelf zeggen, doen ze altijd “net iets meer dan je van een makelaar verwacht”. Ze noemen zichzelf dan ook “de meest zorgzame makelaar in Haarlem”.

Zo zorgen ze altijd voor een professionele styling en promotie van je woning wanneer deze de verkoop in gaat. En naast de plaatsing op Funda wordt het huis ook gepromoot via andere kanalen. Zo wordt jouw woning bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht gebracht. Gedurende het verkoopproces heb je steeds contact met één aanspreekpunt binnen NET Makelaars. Naast de klassieke makelaarsdiensten helpt de makelaar jou ook graag met de hypotheekaanvraag.

  

Mooijekind Vleut

Logo Mooijekind Vleut

Mooijekind Vleut is een makelaarskantoor met meer dan 30 medewerkers. Het kantoor heeft vestigingen in Amsterdam, Haarlemmermeer, Heemstede-Aerdenhout en Haarlem. De makelaardij in Haarlem staat onder leiding van Bas van Amerongen en is te vinden aan de Gedempte Oude Gracht. Mooijekind Vleut streeft ernaar verkopers een zorgeloos verkooptraject te bezorgen.

Het makelaarskantoor draait inmiddels al 40 jaar en heeft zich goed gevestigd in de regio. Verkoop je je huis via deze makelaar, dan staat er een vast team van 2 makelaars voor je klaar. Op kantoor heb je contact met een vast aanspreekpunt. Mooijekind Vleut is o.a. aangesloten bij de NVM en MVA.

 

Overspaern Makelaardij

Logo Overspaern Makelaardij Haarlem

Overspaern is een groot Haarlems makelaarskantoor. De makelaardij staat de afgelopen 15 jaar in de top van de meest (succesvolle) verkopende kantoren in de regio Haarlem. De bekendste medewerker van het kantoor is hun hond: Floortje. Naast dit huisdier bestaat het kantoor uit 10 gecertificeerde register-makelaars en taxateurs, waarbij je woning in veilige handen is. Naast verkoop kun je bij Overspaern ook voor aankoop terecht.

Het kantoor is aangesloten bij de NVM en werkt met een all-in concept. Er wordt samengewerkt met makelaars/taxateurs, bouwkundigen, stylisten, financieel adviseurs, binnenhuisarchitecten, aannemers en notarissen. En zelfs voor het inschakelen van verhuizers kun je bij Overspaern terecht. Het fijne aan deze samenwerkingen is dat je hierbij profiteert van goede kortingen.

Foto door: Nicolas Vigier  

 

Makelaars in de buurt van Haarlem:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Haarlem?

  Er zijn in Haarlem 31 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Haarlem. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Haarlem?

  Een makelaar in Haarlem rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.04% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Haarlem rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 5.587. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 22 juni 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel