AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Gracht in Haarlem stad

Beste makelaars in Haarlem

Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen of een huis te kopen, en zoek je een goed makelaarskantoor in Haarlem om je daarbij te helpen? Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je snel en eenvoudig de beste makelaars bij jou in de buurt. Beantwoord hieronder de vragen in en ontvang reacties van makelaars in je mailbox. Vergelijk de beoordelingen, prestaties en makelaarskosten en kies het makelaarskantoor dat voldoet aan jouw wensenpakket.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Haarlem

Er komt veel kijken bij het kiezen van de juiste makelaar. Hoe weet je bijvoorbeeld of een aanbod van een makelaarskantoor een goed aanbod is? Hoe verhouden de courtage, kosten en verkoopsnelheid zich tot de rest van de makelaarskantoren in Haarlem? Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de gemiddelde verkoopsnelheid, makelaarskosten en verkoopopbrengsten van de makelaars in Haarlem voor je bij. Zo vergelijk je eenvoudig de reacties van de makelaarskantoren in je mailbox met de rest van de markt. Handig toch?

Gemiddelde courtage
1.03%
Gemiddeld tarief
€ 5.196
Aantal makelaars
42
Verkoopsnelheid
32 dagen

Dit zijn de top 10 makelaars in Haarlem

Dit zijn de 10 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Haarlem.

 1. iQ Makelaars Haarlemmermeer
 2. VLIEG Haarlem
 3. LAM makelaars NVM
 4. NET makelaars
 5. UP makelaars Haarlem
 6. DMC Makelaars Haarlem
 7. VK Makelaars & Taxateurs
 8. VanHuyse | Verzijlbergen Makelaardij
 9. Leef! Makelaars
 10. Verkoopmakelaar Bas Haarlem

Deze makelaarskantoren scoren het beste op de volgende punten: aantal verkopen, verkoopsnelheid en verkoopopbrengst. Daarnaast kregen zij de beste beoordelingen van huizenverkopers in Haarlem, aangesloten bij Mijn Verkoopmakelaar. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Zoek je een aankoopmakelaar in Haarlem?

Ben je van plan om een huis te kopen in Haarlem? Spannend! Met een aankoopmakelaar vergroot je jouw kansen op het vinden van je droomhuis aanzienlijk.

Een aankoopmakelaar helpt je namelijk bij het vinden en kopen van een woning. De meeste makelaars helpen je van A tot Z met alles wat erbij komt kijken. Maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen. Je geeft dan alleen uit handen wat je zelf niet kunt of wilt regelen.

Een makelaar heeft een goede kennis van de lokale woningmarkt en regelgeving en kan je helpen bij het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp (denk aan: bouwkundige keuring, erfpacht, VvE, controle koopcontract). Een extra voordeel: aankoopmakelaars hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen.

Nog geen makelaar gevonden? Via Mijn Verkoopmakelaar vind je eenvoudig én supersnel een goede aankoopmakelaar bij jou in de buurt. Dit zijn de voordelen van het vinden van een makelaar via ons platform:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars waarmee je tot wel 40% kunt besparen
 • Je ontvangt enkel voorstellen van goede, betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun (aankoop)resultaten
 • Je bespaart tijd, want je hoeft niet zelf contact op te nemen met makelaars
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Haarlem

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn helemaal zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden. De VBO is de tweede grootste makelaarsvereniging met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, VBO of VastgoedPRO, moeten voldoen aan een flink aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Deze verenigingen stellen hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma.

De NVM en VBO richten zich zowel intern als extern en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is een beroepsorganisatie die zich alleen richt op het ondersteunen van haar leden.

De prestaties van makelaars in Haarlem

Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Haarlem écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor de verkoop van jouw woning in goede handen is.

Zijn makelaars in Haarlem betrouwbaar?

In de reacties die jij van makelaars in Haarlem ontvangt, geven ze een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid van jouw woning. Fijn om te weten: de betrouwbaarheid van makelaars via Mijn Verkoopmakelaar in Haarlem ligt op 54%. Dat betekent dat de verkoopopbrengst in 54% van de gevallen hoger is dan vooraf door de makelaar wordt ingeschat.

Indischestraat 73, Haarlem- Verkoop
2 maanden geleden verkocht
96%van de vraagprijs (€ 550.000)
Binnen 86 dagen verkocht
Monteverdistraat 10, Haarlem- Verkoop
2 maanden geleden verkocht
97%van de vraagprijs (€ 350.000)
Binnen 24 dagen verkocht
Anthony Fokkerlaan 20-1, Haarlem- Verkoop
3 maanden geleden verkocht
+14%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 350.000)
Binnen 7 dagen verkocht
Gemiddeld is de verkoopprijs die huizenverkopers in Haarlem krijgen voor hun huis 104% van het bedrag dat vooraf door de makelaar is ingeschat. De verkoopsnelheid van makelaarskantoren in Haarlem is gemiddeld 32 dagen. Wil je weten hoe een specifieke makelaar presteert? Je vindt de resultaten in je persoonlijke omgeving op Mijn Verkoopmakelaar!

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

Zo regelt een makelaar bijvoorbeeld:

 • Het fotograferen en inmeten van je woning
 • De plaatsing op Funda (dat kan niet zonder een makelaar)
 • Alles rondom de bezichtigingen
 • Het opmaken van de koopovereenkomst

Meer weten? In dit artikel lees je wat een makelaar voor je doet bij het verkopen van je woning. Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het verkoopproces? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Weet jij hoeveel jouw huis waard is? Bereken het binnen 1 minuut!

Wil je weten wat jouw huis waard is? Met onze gratis waardebepaling heb je binnen 1 minuut het antwoord. Het werkt heel simpel: vul jouw naam, adres en e-mailadres in op het formulier. Dan halen wij alle beschikbare gegevens over jouw woning op. Daarnaast onderzoeken we welke vergelijkbare woningen er de afgelopen tijd in jouw buurt zijn verkocht.

Na het invullen van het formulier ontvang je direct een e-mail met daarin jouw waarderapport, inclusief een handig overzicht van recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt.

Tip: vink de optie ‘Update waardestijging’ aan in het formulier om iedere 2 maanden een update te ontvangen over de actuele waarde van je woning. Handig om het ideale moment te bepalen voor het verkopen van je huis!

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Haarlem

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Haarlem

Als je een makelaar inschakelt bij de verkoop van je woning in Haarlem, betaal je hem of haar een makelaarscourtage. Dit is een vergoeding voor het werk dat hij of zij levert. De hoogte van de courtage verschilt per type woning, prijsklasse en of de makelaar bij een branchevereniging (NVM, VBO) is aangesloten of niet. Naast deze courtage ben je geen extra kosten kwijt aan het makelaarskantoor. De notariskosten worden betaald door de koper.

De gemiddelde makelaarskosten in Haarlem is 1.03% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.4%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
0.9%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 5.196, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Uitgelichte makelaarskantoren in Haarlem

Vlieg Makelaars Haarlem

VLIEG Makelaars is een van de grote makelaarskantoren van Noord-Holland. Job Kuperus voert het makelaarsteam in Haarlem aan. Het kantoor helpt jou naast aan- en verkoop ook met je hypotheekaanvraag. Je hoeft dus maar één kantoor binnen te lopen om alles te regelen.

VLIEG Makelaars is aangesloten bij de NVM en is gevestigd aan de Freddie Oversteegenstraat in Haarlem. De VLIEG Groep heeft wel 10 vestigingen in de regio. Denk aan kantoren in omliggende steden als Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Zaandam. Het kantoor beschikt daarmee over een groot netwerk aan potentiële gegadigden voor het bezichtigen van woningen in de regio.

 

UP makelaars Haarlem

UP makelaars staat voor United Professional makelaars. UP Makelaars heeft vestigingen in Haarlem en omgeving én in 't Gooi. Het kantoor is gelegen op de grens van Haarlem Centrum en de Haarlemse Leidsebuurt. Je herkent de vestiging van UP op de Oranjestraat 1 direct aan de groene lichtbak.

In Haarlem helpt Arnoud Ruhaak je met jouw vraag. Dat kan de aankoop van een woning zijn, maar ook de verkoop van jouw woning in Haarlem. Volgens Arnoud ziet hij heel veel Amsterdammers die de overstap naar Haarlem maken, omdat het daar zo leuk is bij de zee en de duiden (en net even betaalbaarder dan Amsterdam).

  

Makelaarsatwork

Logo Makelaars at work

Makelaars @Work is actief 'van Haarlem tot Amsterdam'. Dat betekent dat het makelaarskantoor naast ook actief is in Heemstede, Beinsdorp, Bloemendaal en Velsen-Zuid. Het is een full-service makelaarskantoor in het hartje van Haarlem. Wij hebben de meeste ervaring met makelaar Eric Hahn.

De makelaardij is o.a. gespecialiseerd in de verkoop van woningen in het hogere segment in de regio. Zoals ze bij Makelaars @Work zelf zeggen, is “een plaatsing op Funda en een bord in de tuin vaak niet afdoende” om deze woningen te verkopen. Het netwerk van een makelaar is in dat geval van essentieel belang. Daarom is Makelaars @Work aangesloten bij Qualis: een landelijk netwerk van zo’n vijftig samenwerkende makelaars die zich toeleggen op het verkopen van woningen in het hogere segment.

 

NET Makelaars

Logo NET Makelaars Haarlem

NET Makelaars is een fris makelaarskantoor, gevestigd aan de Turfmarkt in Haarlem. Het team bestaat uit 4 medewerkers. Met Roxanne van Teulingen hebben wij de meeste ervaring. Het kantoor staat voor een betrokken begeleiding en ontzorging van A tot Z. Zoals ze zelf zeggen, doen ze altijd “net iets meer dan je van een makelaar verwacht”. Ze noemen zichzelf dan ook “de meest zorgzame makelaar in Haarlem”.

Zo zorgen ze altijd voor een professionele styling en promotie van je woning wanneer deze de verkoop in gaat. En naast de plaatsing op Funda wordt het huis ook gepromoot via andere kanalen. Zo wordt jouw woning bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht gebracht. Gedurende het verkoopproces heb je steeds contact met één aanspreekpunt binnen NET Makelaars. Naast de klassieke makelaarsdiensten helpt de makelaar jou ook graag met de hypotheekaanvraag.

  

Mooijekind Vleut

Logo Mooijekind Vleut

Mooijekind Vleut is een makelaarskantoor met meer dan 30 medewerkers. Het kantoor heeft vestigingen in Amsterdam, Haarlemmermeer, Heemstede-Aerdenhout en Haarlem. De makelaardij in Haarlem staat onder leiding van Bas van Amerongen en is te vinden aan de Gedempte Oude Gracht. Mooijekind Vleut streeft ernaar verkopers een zorgeloos verkooptraject te bezorgen.

Het makelaarskantoor draait inmiddels al 40 jaar en heeft zich goed gevestigd in de regio. Verkoop je je huis via deze makelaar, dan staat er een vast team van 2 makelaars voor je klaar. Op kantoor heb je contact met een vast aanspreekpunt. Mooijekind Vleut is o.a. aangesloten bij de NVM en MVA.

 

Overspaern Makelaardij

Logo Overspaern Makelaardij Haarlem

Overspaern is een groot Haarlems makelaarskantoor. De makelaardij staat de afgelopen 15 jaar in de top van de meest (succesvolle) verkopende kantoren in de regio Haarlem. De bekendste medewerker van het kantoor is hun hond: Floortje. Naast dit huisdier bestaat het kantoor uit 10 gecertificeerde register-makelaars en taxateurs, waarbij je woning in veilige handen is. Naast verkoop kun je bij Overspaern ook voor aankoop terecht.

Het kantoor is aangesloten bij de NVM en werkt met een all-in concept. Er wordt samengewerkt met makelaars/taxateurs, bouwkundigen, stylisten, financieel adviseurs, binnenhuisarchitecten, aannemers en notarissen. En zelfs voor het inschakelen van verhuizers kun je bij Overspaern terecht. Het fijne aan deze samenwerkingen is dat je hierbij profiteert van goede kortingen.

Foto door: Nicolas Vigier  

 

Makelaars in de buurt van Haarlem:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Haarlem?

  Er zijn in Haarlem 42 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Haarlem. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Haarlem?

  Een makelaar in Haarlem rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.03% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Haarlem rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 5.196. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 17 oktober 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel