AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Vergelijk makelaars in Haarlem

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 10 januari 2024
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 89 mensen uit Haarlem vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Gracht in Haarlem stad

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Haarlem

  Om de dienstverlening van makelaars uit Haarlem goed te kunnen vergelijken, is het handig om de gemiddelde cijfers te kennen. Wij houden deze nauwkeurig voor je bij. Er zijn 53 makelaars actief in Haarlem. Zij rekenen een gemiddelde courtage van 1.02% van de verkoopprijs. Een makelaar in Haarlem kost gemiddeld € 5.044. Het afronden van een verkoop in Haarlem duurt gemiddeld 38 dagen.

  Gemiddelde courtage
  1.02%
  Gemiddeld tarief
  € 5.044
  Aantal makelaars
  53
  Verkoopsnelheid
  38 dagen

  De beste 10 makelaars in Haarlem

  Hieronder vind je de 10 best presterende makelaars in Haarlem.

  1. iQ Makelaars Haarlemmermeer
  2. VLIEG Haarlem
  3. LAM makelaars NVM
  4. VanHuyse | Verzijlbergen Makelaardij Haarlem
  5. NET makelaars
  6. UP makelaars Haarlem
  7. VK Makelaars & Taxateurs
  8. Leef! Makelaars
  9. VanHuyse Makelaars Haarlem
  10. Verkoopmakelaar Bas Haarlem

  Dit overzicht is gemaakt door de prestaties van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar te vergelijken. Hierbij is gekeken naar onder anderen het aantal verkopen en aankopen, snelheid, verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte en de beoordelingen van (ver)kopers in Haarlem. Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

  Wil je weten hoe je de beste makelaar uit ons top lijstje kiest? Lees dan onze tips om een makelaar te kiezen.

  Vergelijk makelaars in Haarlem

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Kosten van een makelaar in Haarlem

  De gemiddelde kosten van een makelaar in Haarlem zijn € 5.044. Dit is inclusief BTW en opstartkosten. De kosten van makelaars in Haarlem kunnen per kantoor verschillen. Soms wordt er gerekend met een vast tarief, andere keren met een percentage van de aankoop-/verkoopprijs (makelaarscourtage).

  In Haarlem rekent een makelaar gemiddeld een courtage van 1.02%. Ben je benieuwd hoe dit percentage zich verhoudt tot de rest van Nederland? Je leest er meer over in ons artikel over de kosten van een makelaar.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.5%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.0%
  Meer dan € 600.000
  0.9%

  *Bovenstaande gegevens hebben betrekking op verkoopmakelaars in Haarlem.

  De prestaties van makelaars in Haarlem

  In Haarlem zijn er veel makelaars actief die je kunt inschakelen voor de aankoop of verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu écht (of zelfs meer) dan hij belooft? Wij kunnen het je precies vertellen. Wij houden de resultaten van onze makelaars namelijk nauwkeurig voor je bij.

  De betrouwbaarheid van verkoopmakelaars in Haarlem

  Iedereen die een verkoopmakelaar zoekt via ons platform, ontvangt in de reacties van makelaars een geschatte verkoopprijs. Als we deze schatting vergelijken met de daadwerkelijke verkoopprijs, blijkt dat de verkoop in Haarlem in 62% van de gevallen méér oplevert dan vooraf werd ingeschat.

  Gemiddeld is de verkoopprijs die huizenverkopers in Haarlem krijgen voor hun huis 104% van het bedrag dat vooraf door de makelaar is ingeschat.

  Sandenburg 170, Haarlem- Verkoop
  4 maanden geleden verkocht
  +8%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 379.000)
  Binnen 15 dagen verkocht
  Generaal Spoorlaan 129, Haarlem- Verkoop
  5 maanden geleden verkocht
  +3%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 437.500)
  Binnen 90 dagen verkocht
  Edward Jennerstraat 1, Haarlem- Verkoop
  5 maanden geleden verkocht
  95%van de vraagprijs (€ 550.000)
  Binnen 109 dagen verkocht

  Wat doet een makelaar?

  Het is niet verplicht om een makelaar in te schakelen voor het kopen of verkopen van je woning. Je kunt dus altijd besluiten om zelf aan de slag te gaan. Wel heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

  Een makelaar helpt je bijvoorbeeld met:

  1. Het vinden van geschikte woningen (voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van je woning op Funda (dit kan alleen met een makelaar)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het verkoop- of aankoopproces? Lees dan alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of alles over het kopen van een woning.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Er zijn verschillende brancheverenigingen in Nederland. De grootste is NVM, met 4.400 leden. Gevolgd door VBO (1.100 leden) en beroepsorganisatie VastgoedPro (800 leden). Veel makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO of VastgoedPro, andere werken helemaal zelfstandig.

  Eisen bij NVM, VBO en VastgoedPro

  • Makelaars moeten voldoen aan opleidingsvereisten en ethische regels
  • Makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma Door deze kwaliteitseisen kunnen aangesloten makelaars soms iets duurder dan niet-aangesloten makelaars

  Uitgelichte makelaarskantoren in Haarlem

  Hart & Huis Makelaars

  Hart & Huis Makelaardij is opgericht door Dorien Hollemans in 2021 nadat zij meer dan 20 jaar in de makelaardij gewerkt heeft. Bij Hart & Huis Makelaardij kan je terecht voor aankoop, verkoop en taxaties.
  Als NVM Register Makelaar & Taxateur is zij 24/7 bereikbaar en werkzaam in onder andere Haarlem, Hoofddorp, Bloemendaal en Zandvoort. In haar eigen woorden: “Een huis koop je met je hart, een huis (ver)koop je met Hart & Huis Makelaardij!”

   

  Vlieg Makelaars Haarlem

  VLIEG Makelaars is een van de grote makelaarskantoren van Noord-Holland. Job Kuperus voert het makelaarsteam in Haarlem aan. Het kantoor helpt jou naast aan- en verkoop ook met je hypotheekaanvraag. Je hoeft dus maar één kantoor binnen te lopen om alles te regelen.

  VLIEG Makelaars is aangesloten bij de NVM en is gevestigd aan de Freddie Oversteegenstraat in Haarlem. De VLIEG Groep heeft wel 10 vestigingen in de regio. Denk aan kantoren in omliggende steden als Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Zaandam. Het kantoor beschikt daarmee over een groot netwerk aan potentiële gegadigden voor het bezichtigen van woningen in de regio.

   

  UP makelaars Haarlem

  UP makelaars staat voor United Professional makelaars. UP Makelaars heeft vestigingen in Haarlem en omgeving én in 't Gooi. Het kantoor is gelegen op de grens van Haarlem Centrum en de Haarlemse Leidsebuurt. Je herkent de vestiging van UP op de Oranjestraat 1 direct aan de groene lichtbak.

  In Haarlem helpt Arnoud Ruhaak je met jouw vraag. Dat kan de aankoop van een woning zijn, maar ook de verkoop van jouw woning in Haarlem. Volgens Arnoud ziet hij heel veel Amsterdammers die de overstap naar Haarlem maken, omdat het daar zo leuk is bij de zee en de duiden (en net even betaalbaarder dan Amsterdam).

    

  Makelaarsatwork

  Logo Makelaars at work

  Makelaars @Work is actief 'van Haarlem tot Amsterdam'. Dat betekent dat het makelaarskantoor naast ook actief is in Heemstede, Beinsdorp, Bloemendaal en Velsen-Zuid. Het is een full-service makelaarskantoor in het hartje van Haarlem. Wij hebben de meeste ervaring met makelaar Eric Hahn.

  De makelaardij is o.a. gespecialiseerd in de verkoop van woningen in het hogere segment in de regio. Zoals ze bij Makelaars @Work zelf zeggen, is “een plaatsing op Funda en een bord in de tuin vaak niet afdoende” om deze woningen te verkopen. Het netwerk van een makelaar is in dat geval van essentieel belang. Daarom is Makelaars @Work aangesloten bij Qualis: een landelijk netwerk van zo’n vijftig samenwerkende makelaars die zich toeleggen op het verkopen van woningen in het hogere segment.

   

  NET Makelaars

  Logo NET Makelaars Haarlem

  NET Makelaars is een fris makelaarskantoor, gevestigd aan de Turfmarkt in Haarlem. Het team bestaat uit 4 medewerkers. Met Roxanne van Teulingen hebben wij de meeste ervaring. Het kantoor staat voor een betrokken begeleiding en ontzorging van A tot Z. Zoals ze zelf zeggen, doen ze altijd “net iets meer dan je van een makelaar verwacht”. Ze noemen zichzelf dan ook “de meest zorgzame makelaar in Haarlem”.

  Zo zorgen ze altijd voor een professionele styling en promotie van je woning wanneer deze de verkoop in gaat. En naast de plaatsing op Funda wordt het huis ook gepromoot via andere kanalen. Zo wordt jouw woning bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht gebracht. Gedurende het verkoopproces heb je steeds contact met één aanspreekpunt binnen NET Makelaars. Naast de klassieke makelaarsdiensten helpt de makelaar jou ook graag met de hypotheekaanvraag.

    

  Mooijekind Vleut

  Logo Mooijekind Vleut

  Mooijekind Vleut is een makelaarskantoor met meer dan 30 medewerkers. Het kantoor heeft vestigingen in Amsterdam, Haarlemmermeer, Heemstede-Aerdenhout en Haarlem. De makelaardij in Haarlem staat onder leiding van Bas van Amerongen en is te vinden aan de Gedempte Oude Gracht. Mooijekind Vleut streeft ernaar verkopers een zorgeloos verkooptraject te bezorgen.

  Het makelaarskantoor draait inmiddels al 40 jaar en heeft zich goed gevestigd in de regio. Verkoop je je huis via deze makelaar, dan staat er een vast team van 2 makelaars voor je klaar. Op kantoor heb je contact met een vast aanspreekpunt. Mooijekind Vleut is o.a. aangesloten bij de NVM en MVA.

   

  Overspaern Makelaardij

  Logo Overspaern Makelaardij Haarlem

  Overspaern is een groot Haarlems makelaarskantoor. De makelaardij staat de afgelopen 15 jaar in de top van de meest (succesvolle) verkopende kantoren in de regio Haarlem. De bekendste medewerker van het kantoor is hun hond: Floortje. Naast dit huisdier bestaat het kantoor uit 10 gecertificeerde register-makelaars en taxateurs, waarbij je woning in veilige handen is. Naast verkoop kun je bij Overspaern ook voor aankoop terecht.

  Het kantoor is aangesloten bij de NVM en werkt met een all-in concept. Er wordt samengewerkt met makelaars/taxateurs, bouwkundigen, stylisten, financieel adviseurs, binnenhuisarchitecten, aannemers en notarissen. En zelfs voor het inschakelen van verhuizers kun je bij Overspaern terecht. Het fijne aan deze samenwerkingen is dat je hierbij profiteert van goede kortingen.

  Foto door: Nicolas Vigier  

   

  Makelaars in de buurt van Haarlem:

   

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Heb ik echt een makelaar nodig om mijn huis te verkopen of te kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel