Huis verkopenVergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Gracht in Haarlem stad

Vergelijk makelaars in Haarlem

Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen, en zoek je een goed makelaarskantoor in Haarlem om je daarbij te helpen? Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je snel en eenvoudig de beste makelaars bij jou in de buurt. Vul hieronder je postcode en huisnummer in en ontvang reacties van makelaars in je mailbox. Vergelijk de beoordelingen, verkoopsnelheid en makelaarskosten en kies het makelaarskantoor dat voldoet aan jouw wensenpakket.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Al 26 verkopers uit Haarlem vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Over makelaars in Haarlem

Er komt veel kijken bij het kiezen van de juiste makelaar. Hoe weet je bijvoorbeeld of een aanbod van een makelaarskantoor een goed aanbod is? Hoe verhouden de courtage, kosten en verkoopsnelheid zich tot de rest van de makelaarskantoren in Haarlem? Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de gemiddelde verkoopsnelheid, makelaarskosten en verkoopopbrengsten van de makelaars in Haarlem voor je bij. Zo vergelijk je eenvoudig de reacties van de makelaarskantoren in je mailbox met de rest van de markt. Handig toch?

Gemiddelde courtage
1.01%
Gemiddeld tarief
€ 5.203
Aantal makelaars
27
Verkoopsnelheid
19 dagen

Dit zijn de top 10 makelaars in Haarlem

Dit zijn de 10 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Haarlem.

 1. VLIEG Haarlem
 2. iQ Makelaars Haarlemmermeer
 3. NET makelaars
 4. VK Makelaars & Taxateurs
 5. Verzijlbergen Makelaardij
 6. Makelaarsatwork
 7. Hoekstra & Van Eck
 8. Jouw Huismakelaar
 9. gWoon Makelaars
 10. Dutch Real Estate Company

Deze makelaarskantoren scoren het beste op de volgende punten: aantal verkopen, verkoopsnelheid en verkoopopbrengst. Daarnaast kregen zij de beste beoordelingen van huizenverkopers in Haarlem, aangesloten bij Mijn Verkoopmakelaar. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Op zoek naar aankoopmakelaar in Haarlem?

Ben je niet van plan om een huis te verkopen, maar ben je juist bezig met het aankopen van een woning in Haarlem. Ook dan helpen we je met het vergelijken van makelaars.

Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM Makelaars in Haarlem

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPRO of helemaal zelfstandig. Makelaars die aangesloten zijn bij een beroepsorganisatie als de NVM, moeten voldoen aan een aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Door deze eisen kan het zijn dat je voor een NVM makelaar iets duurder uit bent, dan bij een niet-NVM makelaar.

De prestaties van makelaars in Haarlem

Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Haarlem écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor de verkoop van jouw woning in goede handen is.

Zijn makelaars in Haarlem betrouwbaar?

In de reacties die jij van makelaars in Haarlem ontvangt, geven ze een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid van jouw woning. Fijn om te weten: de betrouwbaarheid van makelaars via Mijn Verkoopmakelaar in Haarlem ligt op 91%. Dat betekent dat de verkoopopbrengst in 91% van de gevallen hoger is dan vooraf door de makelaar wordt ingeschat.

Zaanenstraat 45rd, Haarlem
2 maanden geleden verkocht
+16%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 495.000)
Binnen 19 dagen verkocht
Linnaeuslaan 16B, Haarlem
3 maanden geleden verkocht
+17%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 1.050.000)
Binnen 9 dagen verkocht
Herensingel 173-A, Haarlem
3 maanden geleden verkocht
+12%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 850.000)
Binnen 23 dagen verkocht
Gemiddeld ontvangen huizenverkopers in Haarlem een 14% hogere verkoopprijs dan vooraf door de makelaar is ingeschat. De verkoopsnelheid van makelaarskantoren in Haarlem is gemiddeld 19 dagen. Wil je weten hoe een specifieke makelaar presteert? Je vindt de resultaten in je persoonlijke omgeving op Mijn Verkoopmakelaar!

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten. In dit artikel lees je wat een makelaar voor je doet bij het verkopen van je woning. Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het verkoopproces? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Haarlem

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 12% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Haarlem

Als je een makelaar inschakelt bij de verkoop van je woning in Haarlem, betaal je hem of haar een makelaarscourtage. Dit is een vergoeding voor het werk dat hij of zij levert. De hoogte van de courtage verschilt per type woning, prijsklasse en of de makelaar bij een branchevereniging (NVM, VBO) is aangesloten of niet. Naast deze courtage ben je geen extra kosten kwijt aan het makelaarskantoor. De notariskosten worden betaald door de koper.

De gemiddelde makelaarskosten in Haarlem is 1.01% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.0%
Meer dan € 600.000
0.9%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 5.203, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Beoordelingen van verkopers via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Haarlem krijgen een gemiddelde beoordeling van 5 sterren.

Over Rohlof Real Estate
9 februari 2022
Doorloop en afhandeling van verkooptraject in volle tevredenheid !
Toen wij na veel wikken en wegen uiteindelijk besloten ons monumentale pand in de binnenstad van Haarlem te willen verkopen begon allereerst een zoektocht naar de juiste makelaar.
Een speciaal pand verdiend immers speciale aandacht van de juiste makelaar, niet een van dertien in een dozijn. Frank Rohlof heeft al onze verwachtingen waargemaakt. Vanaf het eerste telefoontje tot op heden heeft Frank ons al het werk uit handen genomen: de juiste inschatting gemaakt van de verkoopwaarde, de presentatie geregeld en de contacten met potentiële kopers afgehandeld. Daarbij is de communicatie naar ons altijd punctueel en correct geweest. De woning is inmiddels naar volle tevredenheid verkocht.
Ja ik raad deze makelaar aan
Jan | Kleine Houtstraat, Haarlem

Uitgelichte makelaarskantoren in Haarlem

Vlieg Makelaars Haarlem

Logo Vlieg Makelaars Haarlem

Vlieg Makelaars is een van de grote makelaarskantoren van Noord-Holland. Job Kuperus voert het makelaarsteam in Haarlem aan.

Het kantoor helpt jou naast aan- en verkoop ook met jouw hypotheek aanvraag. Je hoeft dus maar 1 kantoor binnen te lopen, om alles te regelen.

 

Makelaarsatwork

Logo Makelaars at work

Makelaarsatwork is actief 'van Haarlem tot Amsterdam'. Dat betekent dat het makelaarskantoor ook actief is in Heemstede, Beinsdorp, Bloemendaal en Velsen-Zuid. 

Wij hebben de meeste ervaring met makelaar Eric Hahn.

 

NET Makelaars

Logo NET Makelaars Haarlem

NET Makelaars is een fris makelaarskantoor in Haarlem. Het team bestaat uit 4 medewerkers. Met Roxanne van Teulingen hebben wij de meeste ervaring. 

Ook NET Makelaars helpt je met de hypotheekaanvraag, naast de klassiek makelaarsdiensten.

 

Mooijekind Vleut

Logo Mooijekind Vleut

Dit kantoor heeft vestigingen in Amsterdam, Haarlemmermeer, Heemstede-Aerdenhout en Haarlem. Mooijeking Vleut in aangesloten bij de NVM.

Het kantoor in Haarlem staat onder leiding van Bas van Amerongen. Met een groot team helpen zij verhuizers in Haarlem. Even binnenlopen kan op de Gedempte Oude Gracht 124.

 

Overspaern Makelaardij

Logo Overspaern Makelaardij Haarlem

Het anders écht grote Haarlemse makelaarskantoor is Overspaern. De bekendste medewerker van het kantoor is hun hond: Floortje. Naast dit huisdier bestaat het kantoor uit 10 medewerkers die dagelijks huizenzoekers en huizenverkopers helpen.

Foto door: Nicolas Vigier  

 

Makelaars in de buurt van Haarlem:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Haarlem?

  Er zijn in Haarlem 27 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Haarlem. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Haarlem?

  Een makelaar in Haarlem rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.01% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Haarlem rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 5.203. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 17 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel