AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Huis verkopen in Amsterdam

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 2 januari 2024
Vergelijk prestaties & tarieven van makelaars
Gracht in Amsterdam

Inhoudsopgave

  Huis verkopen in Amsterdam

  Is het tijd om jouw huis te verkopen in Amsterdam? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar! Hier vergelijk je eenvoudig de beste verkoopmakelaars in Amsterdam, die jou kunnen helpen met het snel verkopen van jouw huis, voor een goede verkoopprijs. Zo werkt het: meld je woning in Amsterdam aan via onderstaande tool, en ontvang reacties van verkoopmakelaars bij jou in de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

  Over het verkopen van een woning in Amsterdam

  Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop, en ben je benieuwd wat de gemiddelde verkoopkosten, verkoopopbrengsten en vierkantemeterprijzen van woningen in Amsterdam momenteel zijn? Of wil je weten hoe snel een huis in Amsterdam gemiddeld gezien wordt verkocht? Je leest de actuele data hier:

  Verkoopsnelheid
  31 dagen
  Vierkante meter prijs
  € 7.544
  Gemiddelde opbrengst
  € 572.739
  Gemiddeld tarief
  € 5.210

  Snel je huis verkopen in Amsterdam

  Wil je je huis snel verkopen? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Het verkopen van een woning in Amsterdam kan razendsnel! Heb je haast bij het verkopen van je huis, dan hebben we een aantal tips voor je:

  1. Bespaar tijd met het vergelijken en kennismaken met makelaars, door je aan te melden bij Mijn Verkoopmakelaar. In plaats van dat jij contact legt met makelaars, nemen zij contact met jou op.

  2. Wij houden voor je bij welke partijen het snelste huizen verkopen in Amsterdam. Op basis van deze info kies je eenvoudig de makelaar waarmee je de grootste kans hebt om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen voor een goede prijs.

  3. Voeg duidelijke foto’s toe bij jouw aanmelding, zodat de aangesloten makelaars je direct een goede inschatting kunnen geven van de verkoopopbrengsten overwaarde en de snelheid van verkoop. Bovendien vergroot je hiermee de kans op reacties, wat de snelheid ten goede komt.

  Het verkopen van een huis in Amsterdam duurt via Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 31 dagen. Wil je meer tips voor het zo snel mogelijk verkopen van je huis? Lees dan ons artikel over snel je huis verkopen.

  Wat levert het verkopen van een huis in Amsterdam op?

  Momenteel gaan de huizen in Amsterdam als warme broodjes over de toonbank. Ben jij van plan om je woning te verkopen in deze stad, dan is de kans groot dat je overwaarde creëert. Het verkopen van een woning in Amsterdam levert momenteel gemiddeld € 572.739 op. Voor welke verkoopprijs jouw woning in Amsterdam wordt verkocht, hangt af van meerdere factoren, zoals de oppervlakte, de vierkantemeterprijs, de staat van de woning, de ligging én het aantal potentiële kijkers en kopers.

  Gemiddelde vierkantemeterprijs in Amsterdam

  Een goede manier om huizenprijzen in Amsterdam met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Amsterdam bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 7.544 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

  De vierkantemeterprijs van een appartement in Amsterdam verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Amsterdam meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

  Grootte woningPrijs per m2
  Minder dan 60 m² € 8.498
  Tussen 60 m² en 100 m² € 7.098
  Tussen 100 m² en 200 m² € 6.737
  Meer dan 200 m² € 8.572

  De opbrengst van de verkoop in Amsterdam is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 105% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

  De staat van de woning

  Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Amsterdam ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Amsterdam extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

  Het aantal potentiële kijkers en kopers

  Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie met de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Amsterdam.

  Een huis verkopen in Amsterdam via een makelaar

  De meeste verkopers in Amsterdam schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

  Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

  Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Amsterdam, de beste te selecteren voor de verkoop.

  Wat is mijn huis waard?

  Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Amsterdam

  Beantwoord de vragen en ontvang reacties van makelaars:

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Kosten van het verkopen van een woning in Amsterdam

  Het tarief van makelaars voor het verkopen van een huis in Amsterdam is gemiddeld 1.03% van de verkoopopbrengst.

  Het verkopen van een huis in Amsterdam kost gemiddeld € 5.210. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten

  Verkooptransacties in Amsterdam

  Op Mijn Verkoopmakelaar wordt de opbrengst van een verkoop vergeleken met de belofte die een makelaar vooraf heeft gemaakt.

  Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar leveren in 71% van de gevallen meer op dan ze vooraf beloven.

  Retiefstraat 39H, Amsterdam- Verkoop
  1 week geleden verkocht
  99%van de verwachtte opbrengst (€ 875.000)
  Binnen 7 dagen verkocht
  Kramatweg 7H, Amsterdam- Verkoop
  1 week geleden verkocht
  +10%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 585.000)
  Binnen 10 dagen verkocht
  Wilhelminastraat 136-1, Amsterdam- Verkoop
  2 weken geleden verkocht
  +13%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 400.000)
  Binnen 14 dagen verkocht
  Gemiddeld leveren makelaars in Amsterdam 105% op van wat zij voor de verkoop beloofd hebben.

  Top-5 beste makelaars in Amsterdam voor het verkopen van een huis

  Dit zijn de 5 beste makelaars in Amsterdam voor het verkopen van je huis.

  1. Keizerskroon Makelaars
  2. Van Westerloo Makelaardij
  3. Makelaar in Amsterdam b.v.
  4. KIJCK. makelaars
  5. Yourhome Makelaars B.V.

  Dit overzicht van makelaars is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars presteren in Amsterdam via Mijn Verkoopmakelaar.

  Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers in Amsterdam op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

  Hieronder leggen we je alles uit over het verkopen van je woning in Amsterdam. Je leest hieronder hoe je jouw appartement in Amsterdam snel kan verkopen en hoe je een hoge verkoopprijs voor jouw huis in Amsterdam kan krijgen.

  1. Tips om je woning in Amsterdam te verkopen
  2. Direct en snel je huis verkopen in Amsterdam
  3. Kosten van het verkopen van je huis
  4. Je woning verkopen in Amsterdam in de huidige woningmarkt

   

  1. Tips om je woning in Amsterdam te verkopen

  1. Verf je kozijnen, verwarmingsbuizen en plinten.
  2. Maak je huis lichter door de ramen te lappen en spotjes in de badkamer te draaien.
  3. Zorg dat de VVE op orde is. Als je een appartement in Amsterdam verkoopt, ben je als eigenaar lid van de VVE. Het is voor de verkoop van belang dat de VVE ‘op orde’ is. Dat de VVE voldoende financiële middelen heeft en dat alle documentatie aanwezig is.
  4. Overweeg om de erfpacht vast te zetten of af te kopen. Een deel van de huizen in Amsterdam zijn erfpacht. Afhankelijk van de situatie kan vastzetten, afkopen of juist laten zoals het is, helpen bij de verkoop. Een makelaar kan jou hier het beste op adviseren.
  5. We hebben nog 32 tips om je huis verkoopklaar te maken.

   

  2. Direct en snel je huis verkopen in Amsterdam

  Het duurt gemiddeld 3 weken om makelaars te kiezen, thuis uit te nodigen voor een gesprek en een definitieve keuze te maken. Pas daarna kan de verkoop beginnen. 

  Via Mijn Verkoopmakelaar kun je in 48 uur meerdere offertes van makelaars per mail krijgen met daarin hun makelaarskosten, hun inschatting van de opbrengst en hun gemiddelde verkoopsnelheid. Op die manier kun je snel beginnen met de verkoop van je huis.

  Vul hieronder jouw postcode en huisnummer in en krijg reacties van makelaars in Amsterdam:

  • Onafhankelijk
  • Gratis & vrijblijvend
  • Binnen 48 uur

   

    

  3. Kosten van het verkopen van je huis

  Dit zijn de kosten voor het verkopen van je woning in Amsterdam:

  OnderdeelKosten 
  Verkoopklaar maken 0 euro - 1.000 euro
  Energielabel 200 euro - 300 euro
  Opstartkosten makelaar 350 euro - 650 eur
  Notariskosten0 euro
  Makelaarscourtage1% of ong. 4.800 euro
  Totaal: 5.350 euro - 6.650 euro

  Houd rekening met maximaal 2.000 euro aan kosten die je zelf moet betalen. De makelaarscourtage wordt vaak uit de verkoopopbrengst betaald.

   

  Kosten voor het verkoopklaar maken van je huis (0 euro - 1.000 euro)

  Allereerst de kosten voor het verkoopklaar maken van je huis. Als je een zo hoog mogelijk bod wil ontvangen, is het nodig om een beetje te investeren in je huis. Een likje verf, nieuwe verlichting, het kan van alles zijn.

  De tips die we hierboven hebben gegeven een goed beeld van de mogelijkheden om je huis aantrekkelijker te maken. In veel gevallen haal je deze investering er weer makkelijk uit met het hogere bod dat je ontvangt.

   

  Energielabel (200 euro - 300 euro)

  Elke huiseigenaar heeft een energielabel nodig voor de woning. Zo kun je zien hoe energiezuinig een huis is. Dit kan mensen stimuleren om de woning nog energiezuiniger te maken. Een energielabel aanvragen kost geld en is verplicht als je je huis wil verkopen.

  Het aanvragen van een energielabel kost rond de 200 en 300 euro. Als je tijdens de verkoop nog geen energielabel hebt, kan je een boete krijgen die tot wel 435 euro kan kosten.

   

  Opstartkosten van de makelaar (350 euro - 650 euro)

  Sommige makelaars hebben opstartkosten. Dit zijn kosten die je betaalt, voordat de verkoop wordt gestart. De makelaar betaalt hiervan de kosten voor het maken van foto van je woning en het plaatsen van je huis op Funda.

  Gemiddeld rekent een makelaar in Amsterdam tussen de 350 en 650 euro opstartkosten.

   

  Notariskosten (0 euro)

  De notariskosten worden betaald door de koper. De koper kiest namelijk de notaris. Jij als verkoper hoeft hier niet voor te betalen. 

  Het is mogelijk dat de notaris wel kosten aan jou als verkoper rekent voor het doorhalen van de hypotheek. 

  Via Mijn Verkoopmakelaar laten makelaars in Amsterdam vooraf weten wat zij precies kosten als zij een huis gaan verkopen.

  Vul hieronder jouw postcode en huisnummer in en krijg voorstellen van makelaars in Amsterdam:

  • Uit Amsterdam
  • Vergelijk kosten & prestaties
  • Snel & Makkelijk

    

  4. Je woning verkopen in Amsterdam in de huidige woningmarkt

  Als je nu je huis in Amsterdam wilt verkopen, heb je gelukt dat de woningmarkt meezit. Het aanbod van huizen in Amsterdam is dit jaar (2021) met 29% gedaald. Dit betekent dat je je huis snel kan verkopen, omdat er minder woningen op de markt zijn.

  De huizenprijzen in Amsterdam zijn dit jaar met 19% gestegen. Door de schaarste van de woningen, worden 81% van de huizen boven de vraagprijs verkocht.

     

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar?

  Door hieronder jouw gegevens achter te laten, weten de Amsterdamse makelaars dat je misschien binnenkort jouw huis wilt verkopen. Zij laten voor jou een reactie achter met wat ze van de woning vinden, wat de verkoopkansen zijn en wat zij denken dat de woning oplevert bij een verkoop. Dat is allemaal gratis en vrijblijvend.

   

   

  Op basis van opbrengst en snelheid

  Wij houden van de makelaars bij hoe goed de opbrengst is, en hoe snel zij een woning verkopen. Hierdoor weet je zeker dat als het belangrijk is dat het huis snel verkocht is, dat dit ook lukt.

   Gemiddelde makelaarscourtage Amsterdam

  Kosten besparen

  De makelaars zullen je ook meteen vertellen wat ze rekenen voor hun dienstverlening. Dan heb je ook gelijk een overzicht van wat zo'n verhuizing kost. Gemiddeld zit er namelijk wel 1.700 euro verschil tussen een dure en een goedkope makelaar.

   

  Geen gedoe

  Dit is de makkelijkste manier om een goed overzicht te krijgen van de beste makelaars in Amsterdam.

  • Snel & Makkelijker
  • Inzicht in beloftes en resultaten
  • Duidelijkheid over kosten

   

  Huis verkopen met makelaars in delen van Amsterdam:

   

  Huis verkopen in steden rondom Amsterdam:

   

  Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Amsterdam

  • Wat levert het verkopen van een huis in Amsterdam op?

   Een woning in Amsterdam levert gemiddeld € 572.739 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Amsterdam is: € 7.544 per m2.

   De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

  • Hoe snel is een huis in Amsterdam verkocht?

   Het vekopen van een woning in Amsterdam duurt gemiddeld 31 dagen.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel