AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

De beste makelaars in Tilburg

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 30 augustus 2023
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 88 kopers & verkopers uit Tilburg gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Woningen in Tilburg

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Tilburg

  Om je te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Tilburg, houden we de gemiddelde cijfers voor je bij. Er zijn op dit moment 28 makelaars actief in Tilburg. De gemiddelde makelaarscourtage ligt hier op 1.16% van de verkoopprijs. Je betaald gemiddeld € 3.347 aan makelaarskosten in Tilburg. Het duurt gemiddeld 34 dagen totdat een woning in Tilburg is verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.16%
  Gemiddeld tarief
  € 3.347
  Aantal makelaars
  28
  Verkoopsnelheid
  34 dagen

  De top-8 presterende makelaars in Tilburg

  Hier vind je een lijst van de top-8 van beste makelaars in Tilburg.

  1. Naber Garantiemakelaars
  2. Kempenburg Intermediair
  3. Hoomz
  4. Wittewoning Makelaars Tilburg-Berkel Enschot
  5. REMAX TOONaangevend Makelaardij
  6. Jurgens Makelaardij
  7. De Huizenbemiddelaar Makelaardij Tilburg
  8. RE/MAX Optimus Jankauskaite

  Hiervoor zijn de prestaties van makelaars op het platform Mijn Verkoopmakelaar vergeleken. Er is gekeken naar verschillende factoren zoals het aantal verkopen en aankopen, de snelheid van transacties, de uiteindelijke verkoopopbrengst vergeleken met de initiële verwachtingen, en de feedback van zowel kopers als verkopers in Tilburg. De lijst met de top-10 makelaars wordt elke dag bijgewerkt.

  Op zoek naar advies over hoe je de beste makelaar uit onze topselectie kunt kiezen? Bekijk dan onze aanbevelingen voor het kiezen van een makelaar.

  Vergelijk makelaars in Tilburg

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Wat kost een makelaar in Tilburg?

  In Tilburg liggen de gemiddelde makelaarskosten op € 3.347, inclusief BTW en initiële kosten. De prijsstelling van makelaarsdiensten in Tilburg varieert; sommige hanteren een vast bedrag, terwijl anderen een commissie berekenen op basis van de koop- of verkoopprijs.

  Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars in Tilburg vragen, bedraagt gemiddeld 1.16%. Meer details over hoe dit zich verhoudt tot de tarieven in de rest van het land vind je in ons uitgebreide overzicht van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.1%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.1%

  *Bovenstaande gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Tilburg.

  De prestaties van makelaars in Tilburg

  Als je makelaars in Tilburg vergelijkt, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Wij houden daarom voor je bij hoe makelaars in Tilburg presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen kloppen. Zo weet je precies welke makelaar écht doet wat hij belooft.

  Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Tilburg via Mijn Verkoopmakelaar?

  In 55% van de gevallen worden woningen in Tilburg voor een hogere verkoopprijs verkocht dan van tevoren door de makelaars wordt ingeschat.

  Gemiddeld leveren makelaars in Tilburg 102% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat.

  Lombardijenlaan 87, Tilburg- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  +7%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 365.000)
  Binnen 13 dagen verkocht
  Tongerlose Hoefstraat 68, Tilburg- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  100%van de vraagprijs (€ 275.000)
  Binnen 4 dagen verkocht
  Bisschop Masiusstraat 34, Tilburg- Verkoop
  3 maanden geleden verkocht
  96%van de vraagprijs (€ 250.000)
  Binnen 89 dagen verkocht

  Waarom kiezen voor een makelaar?

  Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis kopen of verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

  Een makelaar regelt zaken als:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een verkoopmakelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis. Of wat een aankoopmakelaar allemaal voor je regelt en wat je moet weten over het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Makelaars in Nederland zijn wél of niet aangesloten bij een makelaarsvereniging. De meeste makelaars zijn aangesloten NVM, VBO of VastgoedPRO. Een klein gedeelte van de makelaars zijn niet aangesloten, en werken helemaal zelfstandig.

  De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4.400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1.100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

  Beroepseisen voor makelaars

  Aangesloten makelaars moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen, zoals:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het bezit van een specifiek makelaarsdiploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO)

  Mogelijk hogere kosten

  Het opstarten van een NVM-kantoor vereist dan ook een uitgebreidere procedure dan bij VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

  Uitgelichte makelaarskantoren in Tilburg

   

  Logo Naber Garantiemakelaars Tilburg

  Naber Garantiemakelaars

  Naber Garantiemakelaars bestaat uit 8 medewerkers en is een van de grotere makelaarskantoren in Tilburg. Ze verkopen rond de 120 woningen per jaar. De makelaardij is aangesloten bij de NVM en is daarnaast een garantiemakelaar. Dit houdt in dat hun dienstverlening is transparant, servicegericht en duidelijk vooraf vastgelegd. Daarnaast bieden ze een aantal aankoop- en verkoopgaranties. Lees meer over garantiemakelaars

  Naber Garantiemakelaars houdt zich, naast verkoop, ook bezig met aankoop, huur en vastgoedzaken voor bedrijven.

   

  Logo Kempenburg Intermediair B.V

  Kempenburg Makelaardij

  Kempenburg Makelaardij is onderdeel van Kempenburg Intermediair B.V. Het bedrijf verzorgt aankoop, verkoop, hypotheken en verzekeringen in de omgeving Tilburg. Bij de makelaardij kan je ervoor kiezen om je huis te verkopen, maar er wel te blijven wonen. Je hebt dan een bedrag gekregen voor het huis en kan het dan terughuren. Voor een makelaar die je met veel verschillende taken kan helpen is Kempenburg Intermediair B.V misschien wel een goede keuze voor jou. Het makelaarskantoor is te vinden op de Besterdring 81 in Tilburg.   Logo RE/MAX Tilburg 

  RE/MAX TOONaangevend Makelaardij (VBO makelaar)

  RE/MAX is grote makelaarsorganisatie in Nederland met heel veel vestigingen. Ook in Tilburg is er een RE/MAX vestiging, onder leiding van Toon en Suze Coppens. De makelaardij verzorgt aankoop, verkoop, verhuur en advies voor klanten in Tilburg en omstreken. Daarnaast bieden ze een 124 dagen verkoopgarantie aan. Dit verzekerd huisverkopers dat de woning binnen 124 dagen verkocht wordt. Zo niet, dan krijgen ze €500 terug.  


  Logo van Allround Makelaardij Tilburg

  Allround Makelaardij Tilburg

  Allround Makelaardij is een groot makelaarskantoor met drie vestigingen in Noord-Brabant. De makelaarskantoren zijn gevestigd in Tilburg, Moergestel en Waalwijk. Tijmen Smits is eigenaar van het makelaarskantoor in Tilburg. Samen met de makelaars Ellen Verhoeven en Bram van der Wielen staat de makelaardij klaar voor uitdagingen in Tilburg en omstreken. De makelaardij is te vinden op het Korvelplein in Tilburg.

   

   Logo RE/MAX Tilburg 

  RE/MAX Optimus Makelaars - Makelaars van Brabant

  RE/MAX Optimus Makelaars, ook wel 'Makelaars van Brabant' genoemd, werkt samen met onafhankelijke makelaars uit heel Brabant. Ze zijn gevestigd in Oisterwijk maar opereren ook in Tilburg.   Logo KIN Makelaars Tilburg

  KIN Makelaars Tilburg

  KIN is de meest verkopende makelaar van Noord-Brabant. Niet gek, want ze hebben 6 vestigingen in de provincie. De vestiging in Tilburg staat onder leiding van Rembrant Venmans. Samen met 7 collega's helpen zij verkopers van huizen in Tilburg.

   

  Logo Peijnenburg Janssens Makelaardij

  Peijnenburg Janssens Makelaardij

  De makelaar van dit makelaarskantoor is Maud Janssens. Maud is ook buiten kantooruren bereikbaar. Ze is officiëel lid van de vereniging VBO voor makelaars.

    

  Logo Van de Water Makelaars

    

  Van de Water Makelaars

  Full-service. Dat is Van der Water Makelaars. Echt niet de goedkoopste, maar wel compleet. Aankoop, verkoop, nieuwbouw, hypotheken en vastgoed voor bedrijven.

  Het kantoor bestaat uit 18 medewerkers. Naast Tilburg zijn ze ook actief in Breda.

   

  De beste makelaars in de buurt van Tilburg:

   

  Handige informatie over makelaars en voor het kopen en verkopen van uw woning

   

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Is een makelaar verplicht bij het koppen of verkopen van mijn huis?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel