AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Woningen in Tilburg

Makelaar Tilburg

Zoek je een goede makelaar in Tilburg? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Via onze handige tool vind en vergelijk je eenvoudig de makelaars bij jou in de buurt. Beantwoord hieronder de vragen over jouw huis of de droomwoning die je zoekt. Dan ontvang jij binnen no-time reacties van makelaarskantoren in Tilburg in je mailbox. Vergelijk makelaarskosten, snelheid en beoordelingen met elkaar en kies de makelaardij die het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je de beste deal maakt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Tilburg

Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we van duidelijkheid en transparantie. Daarom houden we precies voor je bij hoeveel makelaars er actief zijn in Tilburg, wat de gemiddelde courtages en kosten zijn en wat de gemiddelde verkoopsnelheid is. Heb je een aanbod ontvangen van een makelaar in Tilburg? Vergelijk dat aanbod dan eenvoudig met de gemiddelden en zie wat voor vlees je in de kuip hebt!

Gemiddelde courtage
1.22%
Gemiddeld tarief
€ 3.619
Aantal makelaars
27
Verkoopsnelheid
40 dagen

Dit zijn de top 9 beste makelaars in Tilburg

Dit is de top-9 van beste makelaars voor het verkopen van een huis in Tilburg.

 1. Naber Garantiemakelaars
 2. Kempenburg Intermediair
 3. REMAX TOONaangevend Makelaardij
 4. Wittewoning Makelaars Tilburg-Berkel Enschot
 5. Hoomz
 6. RE/MAX Optimus Jankauskaite
 7. Jurgens Makelaardij
 8. Marian Kemink Makelaardij
 9. Bol Makelaars & Taxateurs

Dit overzicht van beste makelaars in Tilburg is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Aankoopmakelaar nodig in Tilburg?

Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Tilburg? Om je kans op het vinden van jouw droomhuis te vergroten, is het inschakelen van een goede aankoopmakelaar essentieel.

Een aankoopmakelaar staat woningzoekers bij in de zoektocht naar hun droomhuis. Deze persoon helpt je de juiste woningen te vinden, gaat mee naar bezichtigingen (als je dit wilt), doet de onderhandelingen en regelt de juridische rompslomp. Het bespaart je dus een hoop stress en uitzoekwerk. De meeste makelaars nemen alles voor je uit handen, maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen.

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Tilburg die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Tilburg

Op Mijn Verkoopmakelaar is een breed scala aan makelaars aangesloten. Sommigen zijn aangesloten bij brancheorganisaties, zoals NVM of VBO. Anderen zijn aangesloten bij beroepsorganisaties, zoals VastgoedPro. Weer anderen werken helemaal zelfstandig.

De NVM is de grootste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij een dergelijke organisatie, moeten aan strenge opleidings- en ethische regels voldoen. De vereniging stelt hoge eisen aan haar leden en alleen makelaars met een specifiek diploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO) kunnen zich aansluiten.

Zowel de NVM als de VBO zijn intern als extern betrokken bij politieke onderwerpen en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is houdt zich daar niet mee bezig. Deze beroepsorganisatie is puur gericht op het ondersteunen van haar leden.

De prestaties van makelaars in Tilburg

Bij Mijn Verkoopmakelaar vinden wij het belangrijk dat je de makelaars in Tilburg kunt vertrouwen die je via ons platform vindt. Daarom houden we voor je bij of de bij ons aangesloten makelaarskantoren doen wij zij beloven. Hoe wij dat aanpakken? Voor iedere makelaar in Tilburg vergelijken we de vooraf gedane inschattingen met de uiteindelijke resultaten. Denk hierbij aan de inschatting van de verkoopsnelheid en de verkoopprijs. Zo weet je precies welke makelaardij je met een gerust hart kunt inschakelen.

Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Tilburg via Mijn Verkoopmakelaar?

We kunnen je gelukkig direct geruststellen: het betrouwbaarheidspercentage van de makelaars in Tilburg ligt op 51%. Dat wil zeggen dat de verkoopprijs in 51% van de gevallen méér is dan vooraf werd ingeschat. Goed nieuws dus!

Ruimelerf 55, Tilburg- Verkoop
1 maand geleden verkocht
+5%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 315.000)
Binnen 23 dagen verkocht
Hoogvensestraat 128, Tilburg- Verkoop
1 maand geleden verkocht
+9%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 397.000)
Binnen 54 dagen verkocht
Bijsterveldenlaan 163, Tilburg- Verkoop
1 maand geleden verkocht
+1%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 649.000)
Binnen 26 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Tilburg 101% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat. De gemiddelde verkoopsnelheid van een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar in Tilburg is 40 dagen.

Waarom een makelaar?

Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

Een makelaar regelt zaken als:

 • Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
 • Het plannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het beantwoorden van vragen van potentiële kopers
 • Het voeren van de onderhandelingen over de vraagprijs

Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een makelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Weten hoeveel jouw huis waard is? Bereken het binnen 1 minuut!

Ben je benieuwd naar de waarde van jouw huidige woning? Gebruik onze gratis waardebepaling om binnen 1 minuut de woningwaarde te berekenen. Het werkt als volgt: vul je naam, adres en e-mailadres in op het formulier. Wij halen vervolgens alle beschikbare gegevens over jouw woning op. Tegelijkertijd onderzoeken wij welke vergelijkbare woningen er de afgelopen tijd bij jou in de buurt zijn verkocht.

Nadat je het formulier hebt ingevuld, ontvang je van ons een e-mail met daarin jouw waarderapport + een handig overzicht van recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt.

Tip: wil je iedere 2 maanden een update ontvangen over de actuele waarde van je woning? Vink dan de optie ‘Update waardestijging’ aan in het formulier. Zo bepaal je eenvoudig het beste moment voor het verkopen van je woning!

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Tilburg

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Tilburg

Wil je een makelaarskantoor inschakelen bij het verkopen van je woning in Tilburg, en vraag je je af hoeveel kosten daaraan verbonden zijn? Makelaars werken met een courtage: een vergoeding die je betaalt voor gebruikmaking van hun diensten.

Dit kan een vast bedrag zijn, maar is meestal een percentage van de verkoopopbrengst van je woning. De hoogte van deze courtage verschilt per type woning en segment, en is ook afhankelijk van of een makelaar zich al dan niet heeft aangesloten bij een beroepsorganisatie (NVM of VBO). De courtagekosten zijn de enige kosten die je maakt. De notariskosten worden namelijk door de aankopende partij betaald.

In Tilburg zijn de gemiddelde makelaarskosten 1.22% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.3%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.2%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 3.619, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Uitgelichte makelaarskantoren in Tilburg

 

Logo Naber Garantiemakelaars Tilburg

Naber Garantiemakelaars

Naber Garantiemakelaars bestaat uit 8 medewerkers en is een van de grotere makelaarskantoren in Tilburg. Ze verkopen rond de 120 woningen per jaar. De makelaardij is aangesloten bij de NVM en is daarnaast een garantiemakelaar. Dit houdt in dat hun dienstverlening is transparant, servicegericht en duidelijk vooraf vastgelegd. Daarnaast bieden ze een aantal aankoop- en verkoopgaranties. Lees meer over garantiemakelaars

Naber Garantiemakelaars houdt zich, naast verkoop, ook bezig met aankoop, huur en vastgoedzaken voor bedrijven.

 

Logo Kempenburg Intermediair B.V

Kempenburg Makelaardij

Kempenburg Makelaardij is onderdeel van Kempenburg Intermediair B.V. Het bedrijf verzorgt aankoop, verkoop, hypotheken en verzekeringen in de omgeving Tilburg. Bij de makelaardij kan je ervoor kiezen om je huis te verkopen, maar er wel te blijven wonen. Je hebt dan een bedrag gekregen voor het huis en kan het dan terughuren. Voor een makelaar die je met veel verschillende taken kan helpen is Kempenburg Intermediair B.V misschien wel een goede keuze voor jou. Het makelaarskantoor is te vinden op de Besterdring 81 in Tilburg. Logo RE/MAX Tilburg 

RE/MAX TOONaangevend Makelaardij (VBO makelaar)

RE/MAX is grote makelaarsorganisatie in Nederland met heel veel vestigingen. Ook in Tilburg is er een RE/MAX vestiging, onder leiding van Toon en Suze Coppens. De makelaardij verzorgt aankoop, verkoop, verhuur en advies voor klanten in Tilburg en omstreken. Daarnaast bieden ze een 124 dagen verkoopgarantie aan. Dit verzekerd huisverkopers dat de woning binnen 124 dagen verkocht wordt. Zo niet, dan krijgen ze €500 terug.  


Logo van Allround Makelaardij Tilburg

Allround Makelaardij Tilburg

Allround Makelaardij is een groot makelaarskantoor met drie vestigingen in Noord-Brabant. De makelaarskantoren zijn gevestigd in Tilburg, Moergestel en Waalwijk. Tijmen Smits is eigenaar van het makelaarskantoor in Tilburg. Samen met de makelaars Ellen Verhoeven en Bram van der Wielen staat de makelaardij klaar voor uitdagingen in Tilburg en omstreken. De makelaardij is te vinden op het Korvelplein in Tilburg.

 

 Logo RE/MAX Tilburg 

RE/MAX Optimus Makelaars - Makelaars van Brabant

RE/MAX Optimus Makelaars, ook wel 'Makelaars van Brabant' genoemd, werkt samen met onafhankelijke makelaars uit heel Brabant. Ze zijn gevestigd in Oisterwijk maar opereren ook in Tilburg. Logo KIN Makelaars Tilburg

KIN Makelaars Tilburg

KIN is de meest verkopende makelaar van Noord-Brabant. Niet gek, want ze hebben 6 vestigingen in de provincie. De vestiging in Tilburg staat onder leiding van Rembrant Venmans. Samen met 7 collega's helpen zij verkopers van huizen in Tilburg.

 

Logo Peijnenburg Janssens Makelaardij

Peijnenburg Janssens Makelaardij

De makelaar van dit makelaarskantoor is Maud Janssens. Maud is ook buiten kantooruren bereikbaar. Ze is officiëel lid van de vereniging VBO voor makelaars.

  

Logo Van de Water Makelaars

  

Van de Water Makelaars

Full-service. Dat is Van der Water Makelaars. Echt niet de goedkoopste, maar wel compleet. Aankoop, verkoop, nieuwbouw, hypotheken en vastgoed voor bedrijven.

Het kantoor bestaat uit 18 medewerkers. Naast Tilburg zijn ze ook actief in Breda.

 

De beste makelaars in de buurt van Tilburg:

 

Handige informatie over makelaars en voor het kopen en verkopen van uw woning

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Tilburg?

  Er zijn in Tilburg 27 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Tilburg. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Tilburg?

  Een makelaar in Tilburg rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.22% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Tilburg rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.619. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 30 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel