AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

De beste makelaars in Amersfoort

Fleur Bukman
Fleur Bukman
Publicatiedatum: 26 januari 2024
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 73 mensen uit Amersfoort vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Centrum van Amersfoort

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Amersfoort

  Om je te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Amersfoort, houden we de gemiddelde cijfers voor je bij. Er zijn op dit moment 41 makelaars actief in Amersfoort. De gemiddelde makelaarscourtage ligt hier op 1.02% van de verkoopprijs. Je betaald gemiddeld € 4.062 aan makelaarskosten in Amersfoort. Het duurt gemiddeld 24 dagen totdat een woning in Amersfoort is verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.02%
  Gemiddeld tarief
  € 4.062
  Aantal makelaars
  41
  Verkoopsnelheid
  24 dagen

  De top-10 presterende makelaars in Amersfoort

  Hier vind je een lijst van de top-10 van beste makelaars in Amersfoort.

  1. Noké Vastgoed
  2. Negenplus Makelaars Amersfoort
  3. MARÈLL Makelaars
  4. Fred de Bas Makelaardij
  5. De Ruiter Makelaarshuis Amersfoort
  6. Ditters Makelaars Amersfoort
  7. Comma Vastgoed
  8. Visie Makelaardij
  9. iQ Makelaars Amersfoort
  10. Hoekschoeman Makelaars

  Hiervoor zijn de prestaties van makelaars op het platform Mijn Verkoopmakelaar vergeleken. Er is gekeken naar verschillende factoren zoals het aantal verkopen en aankopen, de snelheid van transacties, de uiteindelijke verkoopopbrengst vergeleken met de initiële verwachtingen, en de feedback van zowel kopers als verkopers in Amersfoort. De lijst met de top-10 makelaars wordt elke dag bijgewerkt.

  Op zoek naar advies over hoe je de beste makelaar uit onze topselectie kunt kiezen? Bekijk dan onze aanbevelingen voor het kiezen van een makelaar.

  Vergelijk makelaars in Amersfoort

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Wat kost een makelaar in Amersfoort?

  In Amersfoort liggen de gemiddelde makelaarskosten op € 4.062, inclusief BTW en initiële kosten. De prijsstelling van makelaarsdiensten in Amersfoort varieert; sommige hanteren een vast bedrag, terwijl anderen een commissie berekenen op basis van de koop- of verkoopprijs.

  Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars in Amersfoort vragen, bedraagt gemiddeld 1.02%. Meer details over hoe dit zich verhoudt tot de tarieven in de rest van het land vind je in ons uitgebreide overzicht van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.3%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.0%
  Meer dan € 600.000
  0.8%

  *Bovenstaande gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Amersfoort.

  De prestaties van makelaars in Amersfoort

  Als je makelaars in Amersfoort vergelijkt, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Wij houden daarom voor je bij hoe makelaars in Amersfoort presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen kloppen. Zo weet je precies welke makelaar écht doet wat hij belooft.

  Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Amersfoort via Mijn Verkoopmakelaar?

  In 95% van de gevallen worden woningen in Amersfoort voor een hogere verkoopprijs verkocht dan van tevoren door de makelaars wordt ingeschat.

  Gemiddeld leveren makelaars in Amersfoort 111% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat.

  Fahrenheitstraat 29, Amersfoort- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  +5%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 780.000)
  Binnen 20 dagen verkocht
  Schellingwoudegracht 28, Amersfoort- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  +9%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 550.000)
  Binnen 8 dagen verkocht
  Weteringkade 231, Amersfoort- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +16%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 485.000)
  Binnen 47 dagen verkocht

  Waarom kiezen voor een makelaar?

  Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis kopen of verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

  Een makelaar regelt zaken als:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een verkoopmakelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis. Of wat een aankoopmakelaar allemaal voor je regelt en wat je moet weten over het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Er zijn verschillende brancheverenigingen in Nederland. De grootste is NVM, met 4.400 leden. Gevolgd door VBO (1.100 leden) en beroepsorganisatie VastgoedPro (800 leden). Veel makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO of VastgoedPro, andere werken helemaal zelfstandig.

  Eisen bij NVM, VBO en VastgoedPro

  • Makelaars moeten voldoen aan opleidingsvereisten en ethische regels
  • Makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma Door deze kwaliteitseisen kunnen aangesloten makelaars soms iets duurder dan niet-aangesloten makelaars

  Uitgelichte makelaarskantoren in Amersfoort

   

   

  Fred de Bas Makelaardij

  Fred de Bas is actief in Amersfoort en in Leusden. Het kantoor van Fred de Bas zit in het noorden van Hoogland in Amersfoort. Fred opereert in zijn eentje. Zo weet hij alles van de volledige aan- of verkoop van een woning. Ook heeft Fred bouwtechnische kennis in huis. Fred geeft stap-voor-stap aan hoe hij aan de slag gaat bij de aankoop of verkoop van een woning. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Deze makelaardij maakt bij de aankoop gebruik van 'no cure, no pay'. Dit betekent wanneer er binnen twee maanden geen geschikte woning is gevonden, de kosten van de dienst vervallen. Lees hier meer over Fred de Bas uit Amersfoort.

   

  Comma Vastgoed

  Comma Vastgoed is een groter makelaarskantoor. De woningmakelaars Lylian en Hidde van Comma Vastgoed houden zich bezig met het aankopen van woningen in Amersfoort en het verkopen van woningen. Hier kun je het volledige profiel van het Comma Vastgoed uit Amersfoort zien. 

   

  Negenplus Makelaars Amersfoort

  Negenplus Makelaars uit Amersfoort staat onder leiding van Wilco Groot. Hij wordt ondersteund door commercieel medewerker Imro van der Wiel. Tot slot wordt het team aangevuld door Frederique Hembrecht. Zij is de woningstyliste van het kantoor. Negenplus Makelaars Amersfoort is aangesloten bij NRVT, NWWI en SCVM. De makelaars kunnen kopers en verkopers helpen in het Nederlands, Engels én Duits. Het kantoor is gevestigd in winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort Kattenbroek. Bekijk hier de beoordelingen over Negenplus Makelaars uit Amersfoort.

   

  Makelaardij De Parel

  Makelaardij De Parel

  Deze makelaardij verkoopt veel huizen in de regio Amersfoort en Vathorst. De eigenaar van de makelaardij is Harro Morren. In 2006 is hij gaan wonen in Vathorst. Harro heeft dus veel kennis van de plaats Vathorst. Sinds 1999 is hij makelaar in Amersfoort. Na het werken als makelaar heeft hij in 2012 Makelaardij de Parel opgericht. Het makelaarskantoor is te vinden aan de Wervershoofstraat in Amersfoort.

   

  Marèll Makelaars

   

  Marèll Makelaars

  Mar Ell: Marieke en Elles. It's all in a name. Samen zijn zij MARÈLL Makelaars gestart na een carrière in de financiële wereld. Bij dit NVM-kantoor krijg je echt persoonlijke begeleiding bij het kopen en verkopen van een huis. Met oog voor detail zorgen ze dat de woning een goede styling heeft voor de verkoop. Naast deze styling, wordt er de nieuwste marketing gebruikt. Voor maximale zichtbaarheid op internet wordt er bijvoorbeeld een persoonlijke website voor de woning gemaakt. 

  MARÈLL Makelaars: Aandacht voor de verkoop en vrolijkheid als je belt.

   

   Telman & Van Leeuwen Makelaars 

  Telman & Van Leeuwen Makelaars

  Telman & Van Leeuwen is te vinden op het Prinses Julianaplein in het centrum van Amersfoort. Het makelaarskantoor heeft zeven medewerkers. De makelaars verkopen een hoop huizen in de buurt van Amersfoort.

   

  Visie Makelaardij

  Visie Makelaardij

  Deze makelaardij is actief in onder andere: Amersfoort, Soest, Zeist, Leusden, Nijkerk, Woudenberg en de rest van de regio. Visie makelaardij is aangesloten bij de makelaarsvereniging VBO. Ard Bax heeft het makelaarskantoor in 2015 opgericht. Ard Bax en Jasper van Beek zijn de twee makelaars van Visie Makelaardij. Daarnaast wordt het team versterkt door een fotografe, styliste en twee kantoormedewerkers.

   

  Drenth Makelaars

  Drenth Makelaars

  Drenth Makelaars is een NVM-makelaar. Het makelaarskantoor heeft veel goede reviews op verschillende websites. Sander van Dronkelaar is de eigenaar van Drenth Makelaars. Hij is opgegroeid in een ondernemend gezin en is vroeg begonnen als makelaar. De makelaardij is actief in de hele provincie Utrecht. Het kantoor is te vinden aan de Bergstraat in Amersfoort.

   

  De Ruiter Makelaarshuis Amersfoort

     

  De Ruiter Makelaarshuis Amersfoort

  Het kantoor dat actief is in Utrecht en Amersfoort mag niet ontbreken. By far de leukste website van alle makelaars in Amersfoort. Het complete team bestaat uit 9 gezichten. Het kantoor is te vinden in de Biltstraat in Utrecht. Lees meer over De Ruiter Makelaarshuis Amersfoort.

   

  Anne Fem NVM Makelaardij

  Anne Fem NVM Makelaardij

  Anne Fem is te vinden aan de Leusderweg in Amersfoort. Het kantoor is geen standaard kantoor. Ze zitten in een monumentaal baanwachtershuisje. Het ziet er knus en gezellig uit. Anne Fem de Groot is eigenaresse van deze unieke makelaardij. Ze heeft al meer dan 15 jaar ervaring in de makelaardij van Amersfoort.

  Noké Vastgoed 

  Noké Vastgoed is een nieuw kantoor opgericht in 2023 door Jaëlla Vos. Zij staat elke dag van de week klaar om haar klanten persoonlijk te begeleiden met de verkoop, aankoop of verhuur van hun woning. Alles onder één dak in Amersfoort. Dat vastgoed meer is dan alleen beton en stenen is Jaëlla duidelijk. In haar eigen woorden: “Het gaat om dromen, aspiraties en het vinden van een plek die echt 'thuis' is.”

  Foto door: Bert Kaufmann

   

  Buurten in Amersfoort:

   

  Makelaars in de buurt van Amersfoort:

    

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Heb ik echt een makelaar nodig om mijn huis te verkopen of te kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel