Huis verkopenVergelijk makelaarsAankoopmakelaarAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Centrum van Amersfoort

Makelaars in Amersfoort

Zoek je een goede makelaar in Amersfoort? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Via onze handige tool vind en vergelijk je eenvoudig de makelaars bij jou in de buurt. Vul hieronder gratis en vrijblijvend je postcode en huisnummer in en geef de specificaties van je huis door. Dan ontvang jij binnen no-time reacties van makelaarskantoren in Amersfoort in je mailbox. Vergelijk makelaarskosten, verkoopsnelheid en beoordelingen met elkaar en kies de makelaardij die het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je de beste deal maakt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Al 50 verkopers uit Amersfoort vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Over makelaars in Amersfoort

Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we van duidelijkheid en transparantie. Daarom houden we precies voor je bij hoeveel makelaars er actief zijn in Amersfoort, wat de gemiddelde courtages en kosten zijn en wat de gemiddelde verkoopsnelheid is. Heb je een aanbod ontvangen van een makelaar in Amersfoort? Vergelijk dat aanbod dan eenvoudig met de gemiddelden en zie wat voor vlees je in de kuip hebt!

Gemiddelde courtage
1.00%
Gemiddeld tarief
€ 4.696
Aantal makelaars
29
Verkoopsnelheid
23 dagen

Dit zijn de top 10 beste makelaars in Amersfoort

Dit is de top-10 van beste makelaars voor het verkopen van een huis in Amersfoort.

 1. Rohlof Real Estate | Amersfoort
 2. MARÈLL Makelaars
 3. Negenplus Makelaars
 4. De Ruiter Makelaarshuis Amersfoort
 5. Fred de Bas Makelaardij
 6. iQ Makelaars Amersfoort
 7. Comma Vastgoed
 8. Visie Makelaardij
 9. Ditters Makelaars Amersfoort
 10. Boog Makelaardij

Dit overzicht van beste makelaars in Amersfoort is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Aankoopmakelaar nodig in Amersfoort?

Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Amersfoort? Om je kans op het vinden van jouw droomhuis te vergroten, is het inschakelen van een goede aankoopmakelaar essentieel.

Een aankoopmakelaar staat woningzoekers bij in de zoektocht naar hun droomhuis. Deze persoon helpt je de juiste woningen te vinden, gaat mee naar bezichtigingen (als je dit wilt), doet de onderhandelingen en regelt de juridische rompslomp. Het bespaart je dus een hoop stress en uitzoekwerk. De meeste makelaars nemen alles voor je uit handen, maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen.

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Amersfoort die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Amersfoort

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn helemaal zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden. De VBO is de tweede grootste branchevereniging met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, moeten voldoen aan een flink aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma (gehaald bij examenbureau SVMNIVO). Het starten van een NVM-kantoor vereist daarmee een intensievere procedure dan bij de VBO en VastgoedPro. Door deze eisen kan het zijn dat je bij een NVM makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM makelaar.

De NVM en VBO richten zich zowel intern als extern en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is een beroepsorganisatie die zich alleen richt op het ondersteunen van haar leden, zonder politieke lobby en extern bemoeienis.

De prestaties van makelaars in Amersfoort

Bij Mijn Verkoopmakelaar vinden wij het belangrijk dat je de makelaars in Amersfoort kunt vertrouwen die je via ons platform vindt. Daarom houden we voor je bij of de bij ons aangesloten makelaarskantoren doen wij zij beloven. Hoe wij dat aanpakken? Voor iedere makelaar in Amersfoort vergelijken we de vooraf gedane inschattingen met de uiteindelijke resultaten. Denk hierbij aan de inschatting van de verkoopsnelheid en de verkoopprijs. Zo weet je precies welke makelaardij je met een gerust hart kunt inschakelen.

Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Amersfoort via Mijn Verkoopmakelaar?

We kunnen je gelukkig direct geruststellen: het betrouwbaarheidspercentage van de makelaars in Amersfoort ligt op 70%. Dat wil zeggen dat de verkoopprijs in 70% van de gevallen méér is dan vooraf werd ingeschat. Goed nieuws dus!

Gangboord 102, Amersfoort
1 maand geleden verkocht
98%van de verwachtte opbrengst (€ 400.000)
Binnen 20 dagen verkocht
Weteringkade 174, Amersfoort
1 maand geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 625.000)
Binnen 5 dagen verkocht
Van Spilbergenstraat 13B, Amersfoort
3 maanden geleden verkocht
96%van de vraagprijs (€ 285.000)
Binnen 33 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Amersfoort zelfs 5% meer op dan dat zij voor de verkoop hebben ingeschat. De gemiddelde verkoopsnelheid van een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar in Amersfoort is 23 dagen.

Waarom een makelaar?

Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

Een makelaar regelt zaken als:

 • Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
 • Het plannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het beantwoorden van vragen van potentiële kopers
 • Het voeren van de onderhandelingen over de vraagprijs

Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een makelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Amersfoort

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 4% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Amersfoort

Wil je een makelaarskantoor inschakelen bij het verkopen van je woning in Amersfoort, en vraag je je af hoeveel kosten daaraan verbonden zijn? Makelaars werken met een courtage: een vergoeding die je betaalt voor gebruikmaking van hun diensten.

Dit kan een vast bedrag zijn, maar is meestal een percentage van de verkoopopbrengst van je woning. De hoogte van deze courtage verschilt per type woning en segment, en is ook afhankelijk van of een makelaar zich al dan niet heeft aangesloten bij een beroepsorganisatie (NVM of VBO). De courtagekosten zijn de enige kosten die je maakt. De notariskosten worden namelijk door de aankopende partij betaald.

In Amersfoort zijn de gemiddelde makelaarskosten 1.00% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.5%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
0.7%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.696, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Uitgelichte makelaarskantoren in Amersfoort

 

Negenplus Makelaars Amersfoort

Negenplus Makelaars uit Amersfoort staat onder leiding van Wilco Groot. Hij wordt ondersteund door commercieel medewerker Imro van der Wiel. Het kantoor is aangesloten bij NRVT, NWWI en SCVM. De makelaars kunnen kopers en verkopers helpen in het Nederlands, Engels én Duits.

 

Makelaardij De Parel

Makelaardij De Parel

Deze makelaardij verkoopt veel huizen in de regio Amersfoort en Vathorst. De eigenaar van de makelaardij is Harro Morren. In 2006 is hij gaan wonen in Vathorst. Harro heeft dus veel kennis van de plaats Vathorst. Sinds 1999 is hij makelaar in Amersfoort. Na het werken als makelaar heeft hij in 2012 Makelaardij de Parel opgericht. Het makelaarskantoor is te vinden aan de Wervershoofstraat in Amersfoort.

 

Marèll Makelaars

 

Marèll Makelaars

Mar Ell: Marieke en Elles. It's all in a name. Samen zijn zij Marèll Makelaars. Zij zijn dit NVM kantoor gestart na een carrière in de financiële wereld. Aandacht voor de verkoop en vrolijkheid als je belt. Met recht de aanvoerder in deze lijst. 

 

 Telman & Van Leeuwen Makelaars 

Telman & Van Leeuwen Makelaars

Telman & Van Leeuwen is te vinden op het Prinses Julianaplein in het centrum van Amersfoort. Het makelaarskantoor heeft zeven medewerkers. De makelaars verkopen een hoop huizen in de buurt van Amersfoort.

 

Eerenbeemt Makelaardij

Eerenbeemt Makelaardij

Eerenbeemt makelaardij is actief in Amersfoort en Woudenberg. Het makelaarskantoor heeft al meer dan 12 jaar ervaring in deze regio's. Bart-Jan van den Eerenbeemt is eigenaar van de makelaardij. Typisch voor de makelaardij is het gezegde: makelaardij betekent maak-elkaar-blij. Het is de taak van een makelaardij om klanten altijd blij te laten worden na afloop van het verkoopproces. De makelaardij is te vinden in het winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort.

 

Visie Makelaardij

Visie Makelaardij

Deze makelaardij is actief in onder andere: Amersfoort, Soest, Zeist, Leusden, Nijkerk, Woudenberg en de rest van de regio. Visie makelaardij is aangesloten bij de makelaarsvereniging VBO. Ard Bax heeft het makelaarskantoor in 2015 opgericht. Ard Bax en Jasper van Beek zijn de twee makelaars van Visie Makelaardij. Daarnaast wordt het team versterkt door een fotografe, styliste en twee kantoormedewerkers.

 

Drenth Makelaars

Drenth Makelaars

Drenth Makelaars is een NVM-makelaar. Het makelaarskantoor heeft veel goede reviews op verschillende websites. Sander van Dronkelaar is de eigenaar van Drenth Makelaars. Hij is opgegroeid in een ondernemend gezin en is vroeg begonnen als makelaar. De makelaardij is actief in de hele provincie Utrecht. Het kantoor is te vinden aan de Bergstraat in Amersfoort.

 

De Ruiter Makelaarshuis Amersfoort

   

De Ruiter Makelaarshuis Amersfoort

Het kantoor dat actief is in Utrecht en Amersfoort mag niet ontbreken. By far de leukste website van alle makelaars in Amersfoort. Het complete team bestaat uit 9 gezichten. Het kantoor is te vinden in de Biltstraat in Utrecht.

 

Anne Fem NVM Makelaardij

Anne Fem NVM Makelaardij

Anne Fem is te vinden aan de Leusderweg in Amersfoort. Het kantoor is geen standaard kantoor. Ze zitten in een monumentaal baanwachtershuisje. Het ziet er knus en gezellig uit. Anne Fem de Groot is eigenaresse van deze unieke makelaardij. Ze heeft al meer dan 15 jaar ervaring in de makelaardij van Amersfoort.

Foto door: Bert Kaufmann

 

Makelaars in de buurt van Amersfoort:

  

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Amersfoort?

  Er zijn in Amersfoort 29 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Amersfoort. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Amersfoort?

  Een makelaar in Amersfoort rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.00% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Amersfoort rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.696. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel