AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

De beste makelaars in Assen

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 31 augustus 2023
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 22 kopers & verkopers uit Assen gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Oude woningen in Assen

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Assen

  Wij houden de gemiddelde cijfers van makelaars uit Assen voor je bij, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. Op dit moment zijn er 12 makelaars actief in Assen. Gemiddeld rekenen zij met een courtage van 1.28% van de verkoopprijs. Een makelaar in Assen kost gemiddeld € 4.325. Het afronden van een verkoop in Assen duurt gemiddeld 17 dagen.

  Gemiddelde courtage
  1.28%
  Gemiddeld tarief
  € 4.325
  Aantal makelaars
  12
  Verkoopsnelheid
  17 dagen

  Top-6 beste makelaars in Assen

  Dit zijn de 6 van beste makelaars in Assen.

  1. Makelaardij Schierbeek
  2. Schoon Makelaardij
  3. Lamberink Makelaars Assen
  4. HuitingSchoon
  5. Karaktervol wonen
  6. Plan Makelaars Assen & Pieter

  Hiervoor zijn de prestaties van makelaars op het platform Mijn Verkoopmakelaar vergeleken. Er is gekeken naar verschillende factoren zoals het aantal verkopen en aankopen, de snelheid van transacties, de uiteindelijke verkoopopbrengst vergeleken met de initiële verwachtingen, en de feedback van zowel kopers als verkopers in Assen. De lijst met de top-10 makelaars wordt elke dag bijgewerkt.

  Op zoek naar advies over hoe je de beste makelaar uit onze topselectie kunt kiezen? Bekijk dan onze aanbevelingen voor het kiezen van een makelaar.

  Vergelijk makelaars in Assen

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Wat kost een makelaar in Assen?

  In Assen liggen de gemiddelde makelaarskosten op € 4.325, inclusief BTW en initiële kosten. De prijsstelling van makelaarsdiensten in Assen varieert; sommige hanteren een vast bedrag, terwijl anderen een commissie berekenen op basis van de koop- of verkoopprijs.

  Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars in Assen vragen, bedraagt gemiddeld 1.28%. Meer details over hoe dit zich verhoudt tot de tarieven in de rest van het land vind je in ons uitgebreide overzicht van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.6%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.5%

  *Deze gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Assen.

  De prestaties van makelaars in Assen

  Het vinden van een makelaar in Assen met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Daarom houden wij een strak overzicht van de cijfers en resultaten van onze makelaars voor je bij. Zo kun jij in één oogopslag zien op welke makelaar in Assen je kunt bouwen.

  De betrouwbaardheid van makelaars in Assen

  Iedereen die een verkoopmakelaar via Mijn Verkoopmakelaar vindt, ontvangt vooraf een inschatting van de verkoopopbrengst. Als we deze inschattingen vergelijken met de daadwerkelijke verkoopprijs, dan ontvangen verkopers in Assen in 43% van de gevallen méér dan vooraf werd ingeschat.

  Een huis dat wordt verkocht in Assen levert gemiddeld 102% op van wat vooraf wordt ingeschat.

  Groningerstraat 160, Assen- Verkoop
  4 maanden geleden verkocht
  +9%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 275.000)
  Binnen 17 dagen verkocht
  De Wouden 6, Assen- Verkoop
  6 maanden geleden verkocht
  100%van de verwachtte opbrengst (€ 330.000)
  Binnen 17 dagen verkocht
  De Wouden 21, Assen- Verkoop
  9 maanden geleden verkocht
  97%van de vraagprijs (€ 315.000)
  Binnen 7 dagen verkocht

  Waarom kiezen voor een makelaar?

  Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis kopen of verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

  Een makelaar regelt zaken als:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een verkoopmakelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis. Of wat een aankoopmakelaar allemaal voor je regelt en wat je moet weten over het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Makelaars in Nederland zijn wél of niet aangesloten bij een makelaarsvereniging. De meeste makelaars zijn aangesloten NVM, VBO of VastgoedPRO. Een klein gedeelte van de makelaars zijn niet aangesloten, en werken helemaal zelfstandig.

  De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4.400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1.100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

  Beroepseisen voor makelaars

  Aangesloten makelaars moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen, zoals:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het bezit van een specifiek makelaarsdiploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO)

  Mogelijk hogere kosten

  Het opstarten van een NVM-kantoor vereist dan ook een uitgebreidere procedure dan bij VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

  Wonen in Assen

  Assen is de hoofdstad van de provincie Drenthe. De stad heeft meer dan 90.000 inwoners. Assen is een stad met veel toeristen en attracties. De stad is een drukke plek, maar in de rest van Drenthe vind je al gauw een rustige sfeer. Het Warenhuis Vanderveen en het winkelcentrum de Triade zijn populaire plaatsen om te winkelen. De plaats Assen staat vooral bekend om het TT Circuit Assen. Het circuit wordt vooral gebruikt voor motorraces, zoals de MotoGP en het WK Superbike.

  Foto bovenaan door: Jens Rost   Makelaars in de buurt van Assen:

  Veelgestelde vragen

  • Is een makelaar verplicht bij het koppen of verkopen van mijn huis?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel