AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Vind een makelaar in Zoetermeer

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 29 augustus 2023
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 117 kopers & verkopers uit Zoetermeer gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Winkelcentrum in Zoetermeer

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Zoetermeer

  Wij houden de gemiddelde cijfers van makelaars uit Zoetermeer voor je bij, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. Op dit moment zijn er 43 makelaars actief in Zoetermeer. Gemiddeld rekenen zij met een courtage van 1.06% van de verkoopprijs. Een makelaar in Zoetermeer kost gemiddeld € 4.232. Het afronden van een verkoop in Zoetermeer duurt gemiddeld 48 dagen.

  Gemiddelde courtage
  1.06%
  Gemiddeld tarief
  € 4.232
  Aantal makelaars
  43
  Verkoopsnelheid
  48 dagen

  Top-10 beste makelaars in Zoetermeer

  Dit zijn de 10 van beste makelaars in Zoetermeer.

  1. De Wekker Makelaardij
  2. van 't Hof Makelaardij Zoetermeer
  3. Van Herk Makelaars Zoetermeer
  4. Lammers NVM Makelaars
  5. MakelaarsHome Zoetermeer
  6. Kleurrijk Makelaars & Taxateurs
  7. Apollo Makelaardij Zoetermeer
  8. Maarten Makelaardij & Hypotheken Den Haag
  9. Apollo Makelaardij Haaglanden
  10. Alpina Makelaardij Leiden

  Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar worden vergeleken op basis van aantal verrichte verkopen en aankopen, verkoopsnelheid & aankoopsnelheid, opbrengst van de verkoop in vergelijking met de vooraf gestelde verwachting en recensies van gebruikers, zowel kopers als verkopers, in Zoetermeer.

  Ben je benieuwd hoe je de ideale makelaar uit onze lijst kunt selecteren? Lees dan onze handleiding voor het kiezen van een makelaar.

  Wij werken dagelijks de top-10 lijst bij.

  Vergelijk makelaars in Zoetermeer

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Tarieven voor een makelaar in Zoetermeer

  De gemiddelde prijs voor een makelaar in Zoetermeer is op dit moment € 4.232, waarbij zowel BTW als de opstartkosten zijn inbegrepen. Afhankelijk van het makelaarskantoor kunnen de kosten variëren. Sommigen vragen een vast bedrag en anderen een percentage van de transactiewaarde (makelaarscourtage). Het komt ook voor dat makelaars om een combinatie vragen.

  Het gemiddelde percentage die in Zoetermeer door makelaars wordt gevraagd voor courtage is 1.06%. Voor een diepgaande vergelijking met de rest van Nederland verwijzen we je naar onze analyse van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.2%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.1%
  Meer dan € 600.000
  1.0%

  *Deze gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Zoetermeer.

  De prestaties van makelaars in Zoetermeer

  Het vinden van een makelaar in Zoetermeer met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Daarom houden wij een strak overzicht van de cijfers en resultaten van onze makelaars voor je bij. Zo kun jij in één oogopslag zien op welke makelaar in Zoetermeer je kunt bouwen.

  De betrouwbaardheid van makelaars in Zoetermeer

  Iedereen die een verkoopmakelaar via Mijn Verkoopmakelaar vindt, ontvangt vooraf een inschatting van de verkoopopbrengst. Als we deze inschattingen vergelijken met de daadwerkelijke verkoopprijs, dan ontvangen verkopers in Zoetermeer in 50% van de gevallen méér dan vooraf werd ingeschat.

  Een huis dat wordt verkocht in Zoetermeer levert gemiddeld 103% op van wat vooraf wordt ingeschat.

  Pauwenveld 39, Zoetermeer- Verkoop
  3 weken geleden verkocht
  +12%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 400.000)
  Binnen 39 dagen verkocht
  Waldeck-Pyrmontstraat 25, Zoetermeer- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  +8%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 425.000)
  Binnen 24 dagen verkocht
  Lissenvaart 78, Zoetermeer- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +11%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 309.000)
  Binnen 14 dagen verkocht

  Wat heb je aan een makelaar?

  Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt een makelaar voor:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda staan)
  2. Het plaatsen van jouw woning op woningsites, zoals Funda
  3. De bezichtigingen en onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van alle benodigde documenten

  Weten wat een makelaar nog meer doet? Lees meer over wat de werkzaamheden van een verkoopmakelaar zijn en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen. Heb je behoefte aan meer informatie? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Makelaars in Nederland zijn wél of niet aangesloten bij een makelaarsvereniging. De meeste makelaars zijn aangesloten NVM, VBO of VastgoedPRO. Een klein gedeelte van de makelaars zijn niet aangesloten, en werken helemaal zelfstandig.

  De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4.400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1.100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

  Beroepseisen voor makelaars

  Aangesloten makelaars moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen, zoals:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het bezit van een specifiek makelaarsdiploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO)

  Mogelijk hogere kosten

  Het opstarten van een NVM-kantoor vereist dan ook een uitgebreidere procedure dan bij VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

  Uitgelichte makelaarskantoren in Zoetermeer

    

  Logo De Makelaars Zoetermeer

  De Makelaars

  Deze makelaardij is te vinden aan de Schoutenhoek, dichtbij de Dorpsstraat in Zoetermeer. Het team bestaat uit 3 ervaren makelaars, 3 vriendelijke commercieel medewerkers en 1 nieuwbouwadviseur. Zij zetten zich dag in dag uit inzetten voor woningzoekenden en -verkopers in omgeving Zoetermeer. De Makelaars heeft ook een vestiging in Rotterdam. Kies je ervoor je huis te verkopen onder begeleiding van De Makelaars, dan krijg je je eigen makelaar tot je beschikking, ondersteund door een commercieel medewerker. Dat is prettig, want zo schakel je steeds met dezelfde personen.

  De Makelaars heeft al meer dan 20 jaar ervaring en beschikt over een grote database. Wanneer een woning in de verkoop gaat, wordt deze allereerst aan dit netwerk getoond. Dit zorgt ervoor dat er vaak al potentiële kopers zijn, voordat de woning aan het grote publiek wordt getoond. Daarnaast wordt o.a. een uitgebreide Funda presentatie ingezet, inclusief VR-hometour, 2D plattegronden, een videotour en overtuigende verkooptekst, geschreven door een professionele tekstschrijver.

    

  Logo Van Brero & Breugem Makelaardij

  Van Brero & Breugem Makelaardij

  Deze makelaardij wordt gerund door Michel Breugem en Paul Algera. Het kantoor is in te schakelen, voor aankoop, verkoop en taxatie en is gevestigd aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. Het verkoopproces begint meestal bij een waardebepaling. Bij Van Brero & Breugem Makelaardij kun je terecht voor een gratis waardebepaling. Weet je wat je huis waard is en besluit je de makelaardij als verkoopmakelaar in te schakelen, dan zetten ze alles op alles om jouw huis snel en voor de beste prijs te verkopen.

  Het kantoor zorgt voor professionele fotografie en kleurenplattegronden van de woning. Deze worden niet alleen op funda.nl geplaatst, maar ook op de eigen website. Daarnaast wordt de woning gedeeld via het NVM-Makelaars uitwisselingsprogramma. De makelaarskosten liggen niet vast. Op basis van persoonlijke behoeftes is het bedrag bespreekbaar.

    

  Logo Van 't Hof Makelaardij

  Van 't Hof Makelaardij

  Van ‘t Hof Makelaardij is een bekende naam in Zoetermeer en omstreken. Het kantoor heeft al 60 jaar ervaring en heeft zijn strepen dan ook meer dan verdiend. Deze makelaardij is uitgegroeid tot een van de grootste in de omgeving. Van ‘t Hof Makelaardij is een full-service verkoopmakelaar, maar daarnaast ook in te schakelen als aankoopmakelaar. Ook voor taxaties, een gratis waardebepaling en voor hypotheekadvies kun je bij het kantoor terecht. De leiding is in handen van Ronald van 't Hof, hij wordt ondersteund door nog 4 gedreven medewerkers.

  De makelaardij is aangesloten bij de NVM. Verkoop je je woning via deze makelaar? Dan kun je gebruik maken van een stylist en marketingspecialisten, om je woning zo goed mogelijk in de markt te zetten. Naast plaatsing van de woning op Funda, wordt deze ook via de social media kanalen met het grote klantenbestand van Van ‘t Hof gedeeld. Het kantoor is gevestigd aan de Duitslandlaan in Zoetermeer. De makelaardij heeft ook vestigingen in Gouda en Waddinxveen. 

    

  Van Herk Makelaars

  Van Herk Makelaars is een groot makelaarskantoor met meerdere vestigingen in Zuid-Holland. Eén van deze vestigingen staat in Zoetermeer, en wordt gerund door Carel Bos, vestigingsleider en makelaar/taxateur, en zijn 3-koppige team. Alle medewerkers komen uit omgeving Zoetermeer. Dit maakt dat deze makelaardij je nog beter tot dienst kan zijn, de buurt is namelijk bekend terrein. Van Herk is aangesloten bij de NVM. Andere vestigingen vind je o.a. in Spijkenisse, Schoonhoven, Gouda en Rotterdam.

   

  Logo Lammers NVM Makelaars

  Lammers NVM Makelaars

  Lammers NVM Makelaars is al ruim 24 jaar actief als makelaar en inmiddels een bekende naam op de Zoetermeerse woningmarkt. Huizenverkopers kunnen er terecht voor een full-service dienstverlening. Dit betekent dat de makelaardij verkopers alles uit handen neemt: van het plannen van bezichtigingen tot het begeleiden ervan, en van het doen van de onderhandelingen tot het regelen van al het papierwerk. Het is voor verkopers ook mogelijk om zelf een aantal taken op te pakken, uiteraard met de nodige ondersteuning.

   

  Logo Van As Makelaardij

  Van As Oviron Makelaardij

  Van As Oviron Makelaardij is een middelgroot makelaarskantoor, gevestigd aan de Oranjelaan in Zoetermeer. Sinds 2022 hebben Van As Makelaars en Oviron Makelaars & Taxateurs de krachten gebundeld. Van As is al sinds 1983 een bekende naam in Zoetermeer en omgeving, Oviron is in 2008 opgericht. Met een schat aan ervaring en bundeling van de krachten, zet Van As Oviron zich in om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan woningzoekers en -verkopers op de Zoetermeerse woningmarkt.

  Het team bestaat uit drie geregistreerde makelaars, een vastgoedconsultant en een office medewerker. Naast aankoop en verkoop van particuliere woningen kun je bij Van As Oviron ook terecht voor de aankoop van nieuwbouw, taxaties en verkoopadvies. De makelaardij is aangesloten bij VBO.

    

  Logo Kleurrijk NVM Makelaars & Taxateurs Zoetermeer

  Kleurrijk NVM Makelaars & Taxateurs Zoetermeer

  Dit makelaarskantoor is compact: Kleurrijk NVM Makelaars & Taxateurs wordt namelijk gerund door 2 makelaars en 1 ondersteuner. Kleurrijk is opgericht door Vinod Lachmon, geregistreerd NVM-makelaar. Hij heeft al meer dan 16 jaar ervaring in Zoetermeer en Rotterdam, en werkte bij een van de grootste makelaardijen van het land. Om zijn klanten nog sneller en beter te kunnen helpen, besloot hij zijn eigen kantoor op te richten.

  Kleurrijk NVM Makelaars vindt het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn voor klanten, ook buiten kantoortijden. Als verkoper heb je altijd contact met de makelaar zelf. Voor iedere woning die ze in hun portefeuille krijgen, maken ze een uniek verkoopplan. Er worden professionele foto’s gemaakt van de woning, en via een afgenomen mediapakket wordt de woning op Funda goed in de spotlights gezet.

   

  Logo Holland Huis Makelaars Zoetermeer

  Holland Huis Makelaars Zoetermeer

  Holland Huis Makelaars is een echt Zoetermeers makelaarskantoor. Bijna alle woningen die zij verkopen, bevinden zich in Zoetermeer. De motor van de makelaardij is Marco van Reeuwijk. Samen met zijn 4 collega’s helpt hij woningzoekenden en -verkopers bij het (ver)kopen van woningen. Het kantoor gaat al even mee, het is opgericht in 1980.

  De makelaardij is gevestigd aan de Parkdreef in de wijk Seghwaert. Naast de aankoop en verkoop van huizen is het kantoor ook in te schakelen voor hypotheekadvies. Holland Huis Makelaars is lid van brancheorganisatie VBO.

   

  Logo Regron NVM Makelaardij

  Regron NVM Makelaardij o.g.

  Regron NVM Makelaardij is al een tijd op de Zoetermeerse woningmarkt actief. Het kantoor is in 1991 opgericht en werkt in de gebieden Zoetermeer, Den Haag en omliggende gemeenten. Het kantoor startte als makelaardij, en werd in 1996 uitgebreid met verzekeringen en hypotheken. Dit maakt dat Regron haar klanten een totaalpakket kan aanbieden, met daarin aan- en verkoopbegeleiding, taxaties, hypotheken en verzekeringen. Regron is er zowel voor particulieren als voor zakelijke opdrachtgevers.

  Als verkoopmakelaar doet Regron er alles aan om woningen zo goed mogelijk in de markt te zetten. Allemaal met dat ene doel: woningen zo snel mogelijk voor de beste verkoopprijs verkopen. Om dat te bewerkstelligen zorgt de makelaardij voor een professionele fotoreportage, overtuigende verkoopteksten en plaatsing van de woning op diverse huizensites. Denk aan Funda, Tiara (landelijk uitwisselingssysteem NVM) en de eigen website. Daarnaast is het mogelijk om de woning te plaatsen in de Zoetermeerse en/of Haagse Woningwijzer, die op ongeveer 55.000 cq. 298.000 adressen (in de betreffende stad en nabije omgeving) wordt bezorgd. Tot slot ontvangen alle kijkers een ingebonden presentatie van de woning mee naar huis na de bezichtiging.

  Foto bovenaan door: Zoetnet

   

  Makelaars in de buurt van Zoetermeer:

   

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Is een makelaar verplicht bij het koppen of verkopen van mijn huis?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Staan de kosten voor een makelaar vast?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel