AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Winkelcentrum in Zoetermeer

Makelaar Zoetermeer

Ben je van plan om je huis binnenkort te verkopen of een woning aan te kopen? Ontvang van makelaars in Zoetermeer een voorstel met hun aanpak voor jouw situatie. Vergelijk de kosten, beoordelingen en resultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van hun diensten) met elkaar en kies de makelaar in Zoetermeer waarmee jij een klik hebt.

Waar heb je een makelaar voor nodig?

Over makelaars in Zoetermeer

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Zoetermeer, houden we bij Mijn Verkoopmakelaar bij hoeveel makelaars er zijn in Zoetermeer, wat de gemiddelde verkoopsnelheid is en wat de gemiddelde kosten zijn. De kosten, courtage en verkoopsnelheid van de makelaars in Zoetermeer kunnen uiteenlopen. Daarom is het vergelijken van makelaars erg belangrijk. Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar die daar het beste bij aansluit.

Gemiddelde courtage
1.09%
Gemiddeld tarief
€ 4.345
Aantal makelaars
41
Verkoopsnelheid
50 dagen

Top-10 beste makelaars in Zoetermeer

Dit zijn de 10 van beste makelaars in Zoetermeer voor het verkopen van je huis.

 1. van 't Hof Makelaardij Zoetermeer
 2. De Wekker Makelaardij
 3. Van Herk Makelaars Zoetermeer
 4. Lammers NVM Makelaars
 5. MakelaarsHome Zoetermeer
 6. Kleurrijk Makelaars & Taxateurs
 7. Apollo Makelaardij Zoetermeer
 8. Maarten Makelaardij & Hypotheken Den Haag
 9. Alpina Makelaardij Leiden
 10. Apollo Makelaardij Haaglanden

Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Zoetermeer op basis van frequentie en snelheid van verkoop, onafhankelijke beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Op zoek naar een aankoopmakelaar in Zoetermeer?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Zoetermeer? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een woning. Hij of zij heeft een goed netwerk en kennis van de lokale woningmarkt. Je haalt dus de nodige kennis en ervaring in huis, zodat je met een prettig gevoel het aankoopproces ingaat. Je wordt geholpen bij de volgende zaken: het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen (als jij dat wilt), het doen van een goed bod, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp.

Een ander voordeel: aankoopmakelaars in Zoetermeer hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen. Wil je alleen geholpen worden met bepaalde zaken en een aantal taken zelf uitvoeren? Veel makelaars bieden tegen gereduceerd tarief ook deeldiensten aan.

De voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform:

 1. Je bespaart kosten. De bij ons aangesloten makelaars in Zoetermeer doen jou prijsvoorstellen waarmee je tot wel 40% aan kosten kunt besparen.
 2. Je bespaart tijd. De beste makelaars uit de buurt doen jou een voorstel, in plaats van dat jij contact met hen moet opnemen.
 3. Je ontvangt enkel voorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die doen wat ze beloven. Iedere makelaardij wordt door ons gecontroleerd op basis van behaalde resultaten.
 4. Je maakt geheel gratis gebruik van onze dienstverlening. En geen zorgen: je zit ook nergens aan vast!
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Zoetermeer

Op Mijn Verkoopmakelaar is een breed scala aan makelaars aangesloten. Sommigen zijn aangesloten bij brancheorganisaties, zoals NVM of VBO. Anderen zijn aangesloten bij beroepsorganisaties, zoals VastgoedPro. Weer anderen werken helemaal zelfstandig.

De NVM is de grootste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij een dergelijke organisatie, moeten aan strenge opleidings- en ethische regels voldoen. De vereniging stelt hoge eisen aan haar leden en alleen makelaars met een specifiek diploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO) kunnen zich aansluiten.

Zowel de NVM als de VBO zijn intern als extern betrokken bij politieke onderwerpen en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is houdt zich daar niet mee bezig. Deze beroepsorganisatie is puur gericht op het ondersteunen van haar leden.

De prestaties van makelaars in Zoetermeer

In Zoetermeer zijn tal van makelaars actief die je kunt inschakelen voor de verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu precies, of zelfs méér, dan hij of zij belooft? Op Mijn Verkoopmakelaar kunnen we jou dat precies vertellen. Hieronder lees je welke makelaars in Zoetermeer goed presteren en te vertrouwen zijn. Wij houden namelijk, met uiterste precisie, voor je bij hoe de makelaars presteren ten opzichte van de belofte die ze vooraf aan verkopers maken. Transparanter dan dat krijg je het niet!

De betrouwbaardheid van makelaars in Zoetermeer

De belofte die een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar vooraf maakt, wordt vergeleken met de uiteindelijke opbrengst van een verkoop.

De betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Zoetermeer is 48%. Dat betekent dat de verkoop in 48% van de gevallen méér oplevert dan vooraf wordt ingeschat.

Graaf Lodewijkstraat 1, Zoetermeer- Verkoop
3 maanden geleden verkocht
96%van de vraagprijs (€ 425.000)
Binnen 62 dagen verkocht
Bagijnenwaard 226, Zoetermeer- Verkoop
3 maanden geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 210.000)
Binnen 134 dagen verkocht
Zambezistroom 13, Zoetermeer- Verkoop
5 maanden geleden verkocht
+7%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 459.500)
Binnen 27 dagen verkocht
Een huis dat wordt verkocht in Zoetermeer levert gemiddeld 103% op van wat vooraf wordt ingeschat. Het verkopen van een huis in Zoetermeer duurt gemiddeld 50 dagen via Mijn Verkoopmakelaar.

Wat heb je aan een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt de makelaar voor:

 • Het inmeten en fotograferen van jouw woning
 • De plaatsing van jouw woning op Funda (je kunt niet jouw eigen woning op funda zetten)
 • Het inplannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het opmaken van het koopcontract

Weten wat een makelaar nog meer doet? In dit artikel lees je wat de werkzaamheden van een makelaar zijn. Ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden bij het verkopen van je woning? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Weet jij hoeveel jouw huis waard is? Bereken het binnen 1 minuut!

Wil je weten wat jouw huis waard is? Met onze gratis waardebepaling heb je binnen 1 minuut het antwoord. Het werkt heel simpel: vul jouw naam, adres en e-mailadres in op het formulier. Dan halen wij alle beschikbare gegevens over jouw woning op. Daarnaast onderzoeken we welke vergelijkbare woningen er de afgelopen tijd in jouw buurt zijn verkocht.

Nadat je het formulier hebt ingevuld, ontvang je van ons een e-mail met daarin jouw waarderapport + een handig overzicht van recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt.

Tip: wil je jouw woning binnenkort verkopen, maar wacht je nog op het beste moment? Vink de optie ‘Update waardestijging’ aan op het formulier. Dan ontvang je iedere 2 maanden een update van ons over de actuele waardeverandering van jouw huis.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Zoetermeer

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Zoetermeer

Het tarief van een makelaar in Zoetermeer is gemiddeld 1.09% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.3%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
1.0%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.345, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Uitgelichte makelaarskantoren in Zoetermeer

  

Logo De Makelaars Zoetermeer

De Makelaars

Deze makelaardij is te vinden aan de Schoutenhoek, dichtbij de Dorpsstraat in Zoetermeer. Het team bestaat uit 3 ervaren makelaars, 3 vriendelijke commercieel medewerkers en 1 nieuwbouwadviseur. Zij zetten zich dag in dag uit inzetten voor woningzoekenden en -verkopers in omgeving Zoetermeer. De Makelaars heeft ook een vestiging in Rotterdam. Kies je ervoor je huis te verkopen onder begeleiding van De Makelaars, dan krijg je je eigen makelaar tot je beschikking, ondersteund door een commercieel medewerker. Dat is prettig, want zo schakel je steeds met dezelfde personen.

De Makelaars heeft al meer dan 20 jaar ervaring en beschikt over een grote database. Wanneer een woning in de verkoop gaat, wordt deze allereerst aan dit netwerk getoond. Dit zorgt ervoor dat er vaak al potentiële kopers zijn, voordat de woning aan het grote publiek wordt getoond. Daarnaast wordt o.a. een uitgebreide Funda presentatie ingezet, inclusief VR-hometour, 2D plattegronden, een videotour en overtuigende verkooptekst, geschreven door een professionele tekstschrijver.

  

Logo Van Brero & Breugem Makelaardij

Van Brero & Breugem Makelaardij

Deze makelaardij wordt gerund door Michel Breugem en Paul Algera. Het kantoor is in te schakelen, voor aankoop, verkoop en taxatie en is gevestigd aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. Het verkoopproces begint meestal bij een waardebepaling. Bij Van Brero & Breugem Makelaardij kun je terecht voor een gratis waardebepaling. Weet je wat je huis waard is en besluit je de makelaardij als verkoopmakelaar in te schakelen, dan zetten ze alles op alles om jouw huis snel en voor de beste prijs te verkopen.

Het kantoor zorgt voor professionele fotografie en kleurenplattegronden van de woning. Deze worden niet alleen op funda.nl geplaatst, maar ook op de eigen website. Daarnaast wordt de woning gedeeld via het NVM-Makelaars uitwisselingsprogramma. De makelaarskosten liggen niet vast. Op basis van persoonlijke behoeftes is het bedrag bespreekbaar.

  

Logo Van 't Hof Makelaardij

Van 't Hof Makelaardij

Van ‘t Hof Makelaardij is een bekende naam in Zoetermeer en omstreken. Het kantoor heeft al 60 jaar ervaring en heeft zijn strepen dan ook meer dan verdiend. Deze makelaardij is uitgegroeid tot een van de grootste in de omgeving. Van ‘t Hof Makelaardij is een full-service verkoopmakelaar, maar daarnaast ook in te schakelen als aankoopmakelaar. Ook voor taxaties, een gratis waardebepaling en voor hypotheekadvies kun je bij het kantoor terecht. De leiding is in handen van Ronald van 't Hof, hij wordt ondersteund door nog 4 gedreven medewerkers.

De makelaardij is aangesloten bij de NVM. Verkoop je je woning via deze makelaar? Dan kun je gebruik maken van een stylist en marketingspecialisten, om je woning zo goed mogelijk in de markt te zetten. Naast plaatsing van de woning op Funda, wordt deze ook via de social media kanalen met het grote klantenbestand van Van ‘t Hof gedeeld. Het kantoor is gevestigd aan de Duitslandlaan in Zoetermeer. De makelaardij heeft ook vestigingen in Gouda en Waddinxveen. 

  

Van Herk Makelaars

Van Herk Makelaars is een groot makelaarskantoor met meerdere vestigingen in Zuid-Holland. Eén van deze vestigingen staat in Zoetermeer, en wordt gerund door Carel Bos, vestigingsleider en makelaar/taxateur, en zijn 3-koppige team. Alle medewerkers komen uit omgeving Zoetermeer. Dit maakt dat deze makelaardij je nog beter tot dienst kan zijn, de buurt is namelijk bekend terrein. Van Herk is aangesloten bij de NVM. Andere vestigingen vind je o.a. in Spijkenisse, Schoonhoven, Gouda en Rotterdam.

 

Logo Lammers NVM Makelaars

Lammers NVM Makelaars

Lammers NVM Makelaars is al ruim 24 jaar actief als makelaar en inmiddels een bekende naam op de Zoetermeerse woningmarkt. Huizenverkopers kunnen er terecht voor een full-service dienstverlening. Dit betekent dat de makelaardij verkopers alles uit handen neemt: van het plannen van bezichtigingen tot het begeleiden ervan, en van het doen van de onderhandelingen tot het regelen van al het papierwerk. Het is voor verkopers ook mogelijk om zelf een aantal taken op te pakken, uiteraard met de nodige ondersteuning.

 

Logo Van As Makelaardij

Van As Oviron Makelaardij

Van As Oviron Makelaardij is een middelgroot makelaarskantoor, gevestigd aan de Oranjelaan in Zoetermeer. Sinds 2022 hebben Van As Makelaars en Oviron Makelaars & Taxateurs de krachten gebundeld. Van As is al sinds 1983 een bekende naam in Zoetermeer en omgeving, Oviron is in 2008 opgericht. Met een schat aan ervaring en bundeling van de krachten, zet Van As Oviron zich in om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan woningzoekers en -verkopers op de Zoetermeerse woningmarkt.

Het team bestaat uit drie geregistreerde makelaars, een vastgoedconsultant en een office medewerker. Naast aankoop en verkoop van particuliere woningen kun je bij Van As Oviron ook terecht voor de aankoop van nieuwbouw, taxaties en verkoopadvies. De makelaardij is aangesloten bij VBO.

  

Logo Kleurrijk NVM Makelaars & Taxateurs Zoetermeer

Kleurrijk NVM Makelaars & Taxateurs Zoetermeer

Dit makelaarskantoor is compact: Kleurrijk NVM Makelaars & Taxateurs wordt namelijk gerund door 2 makelaars en 1 ondersteuner. Kleurrijk is opgericht door Vinod Lachmon, geregistreerd NVM-makelaar. Hij heeft al meer dan 16 jaar ervaring in Zoetermeer en Rotterdam, en werkte bij een van de grootste makelaardijen van het land. Om zijn klanten nog sneller en beter te kunnen helpen, besloot hij zijn eigen kantoor op te richten.

Kleurrijk NVM Makelaars vindt het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn voor klanten, ook buiten kantoortijden. Als verkoper heb je altijd contact met de makelaar zelf. Voor iedere woning die ze in hun portefeuille krijgen, maken ze een uniek verkoopplan. Er worden professionele foto’s gemaakt van de woning, en via een afgenomen mediapakket wordt de woning op Funda goed in de spotlights gezet.

 

Logo Holland Huis Makelaars Zoetermeer

Holland Huis Makelaars Zoetermeer

Holland Huis Makelaars is een echt Zoetermeers makelaarskantoor. Bijna alle woningen die zij verkopen, bevinden zich in Zoetermeer. De motor van de makelaardij is Marco van Reeuwijk. Samen met zijn 4 collega’s helpt hij woningzoekenden en -verkopers bij het (ver)kopen van woningen. Het kantoor gaat al even mee, het is opgericht in 1980.

De makelaardij is gevestigd aan de Parkdreef in de wijk Seghwaert. Naast de aankoop en verkoop van huizen is het kantoor ook in te schakelen voor hypotheekadvies. Holland Huis Makelaars is lid van brancheorganisatie VBO.

 

Logo Regron NVM Makelaardij

Regron NVM Makelaardij o.g.

Regron NVM Makelaardij is al een tijd op de Zoetermeerse woningmarkt actief. Het kantoor is in 1991 opgericht en werkt in de gebieden Zoetermeer, Den Haag en omliggende gemeenten. Het kantoor startte als makelaardij, en werd in 1996 uitgebreid met verzekeringen en hypotheken. Dit maakt dat Regron haar klanten een totaalpakket kan aanbieden, met daarin aan- en verkoopbegeleiding, taxaties, hypotheken en verzekeringen. Regron is er zowel voor particulieren als voor zakelijke opdrachtgevers.

Als verkoopmakelaar doet Regron er alles aan om woningen zo goed mogelijk in de markt te zetten. Allemaal met dat ene doel: woningen zo snel mogelijk voor de beste verkoopprijs verkopen. Om dat te bewerkstelligen zorgt de makelaardij voor een professionele fotoreportage, overtuigende verkoopteksten en plaatsing van de woning op diverse huizensites. Denk aan Funda, Tiara (landelijk uitwisselingssysteem NVM) en de eigen website. Daarnaast is het mogelijk om de woning te plaatsen in de Zoetermeerse en/of Haagse Woningwijzer, die op ongeveer 55.000 cq. 298.000 adressen (in de betreffende stad en nabije omgeving) wordt bezorgd. Tot slot ontvangen alle kijkers een ingebonden presentatie van de woning mee naar huis na de bezichtiging.

Foto bovenaan door: Zoetnet

 

Makelaars in de buurt van Zoetermeer:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Zoetermeer?

  Er zijn in Zoetermeer 41 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Zoetermeer. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Zoetermeer?

  Een makelaar in Zoetermeer rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.09% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Zoetermeer rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.345. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 29 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel