AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Vergelijk makelaars in Arnhem

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 6 september 2023
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 81 mensen uit Arnhem vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Sonsbeek Arnhem

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Arnhem

  Om de dienstverlening van makelaars uit Arnhem goed te kunnen vergelijken, is het handig om de gemiddelde cijfers te kennen. Wij houden deze nauwkeurig voor je bij. Er zijn 21 makelaars actief in Arnhem. Zij rekenen een gemiddelde courtage van 1.17% van de verkoopprijs. Een makelaar in Arnhem kost gemiddeld € 4.450. Het afronden van een verkoop in Arnhem duurt gemiddeld 31 dagen.

  Gemiddelde courtage
  1.17%
  Gemiddeld tarief
  € 4.450
  Aantal makelaars
  21
  Verkoopsnelheid
  31 dagen

  De beste 8 makelaars in Arnhem

  Hieronder vind je de 8 best presterende makelaars in Arnhem.

  1. Loft Makelaars
  2. VHA Makelaars
  3. REBO Woningmakelaars Arnhem
  4. Ditters Makelaars Arnhem
  5. Kuiper Makelaardij
  6. Bram Heezen & Paul Jansen Makelaardij
  7. Rohlof Real Estate
  8. Zuiderhoek makelaars

  Dit overzicht is gemaakt door de prestaties van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar te vergelijken. Hierbij is gekeken naar onder anderen het aantal verkopen en aankopen, snelheid, verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte en de beoordelingen van (ver)kopers in Arnhem. Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

  Wil je weten hoe je de beste makelaar uit ons top lijstje kiest? Lees dan onze tips om een makelaar te kiezen.

  Vergelijk makelaars in Arnhem

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Kosten van een makelaar in Arnhem

  De gemiddelde kosten van een makelaar in Arnhem zijn € 4.450. Dit is inclusief BTW en opstartkosten. De kosten van makelaars in Arnhem kunnen per kantoor verschillen. Soms wordt er gerekend met een vast tarief, andere keren met een percentage van de aankoop-/verkoopprijs (makelaarscourtage).

  In Arnhem rekent een makelaar gemiddeld een courtage van 1.17%. Ben je benieuwd hoe dit percentage zich verhoudt tot de rest van Nederland? Je leest er meer over in ons artikel over de kosten van een makelaar.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.5%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.2%
  Meer dan € 600.000
  0.8%

  *Bovenstaande gegevens hebben betrekking op verkoopmakelaars in Arnhem.

  De prestaties van makelaars in Arnhem

  In Arnhem zijn er veel makelaars actief die je kunt inschakelen voor de aankoop of verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu écht (of zelfs meer) dan hij belooft? Wij kunnen het je precies vertellen. Wij houden de resultaten van onze makelaars namelijk nauwkeurig voor je bij.

  De betrouwbaarheid van verkoopmakelaars in Arnhem

  Iedereen die een verkoopmakelaar zoekt via ons platform, ontvangt in de reacties van makelaars een geschatte verkoopprijs. Als we deze schatting vergelijken met de daadwerkelijke verkoopprijs, blijkt dat de verkoop in Arnhem in 25% van de gevallen méér oplevert dan vooraf werd ingeschat.

  Gemiddeld is de verkoopprijs die huizenverkopers in Arnhem krijgen voor hun huis 99% van het bedrag dat vooraf door de makelaar is ingeschat.

  Schepen te Boeckoppad 37, Arnhem- Verkoop
  3 maanden geleden verkocht
  98%van de verwachtte opbrengst (€ 265.000)
  Binnen 34 dagen verkocht
  Graaf Ottoplein 22, Arnhem- Verkoop
  6 maanden geleden verkocht
  100%van de vraagprijs (€ 439.500)
  Binnen 58 dagen verkocht
  Dotterlaan 28, Arnhem- Verkoop
  11 maanden geleden verkocht
  +8%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 337.500)
  Binnen 27 dagen verkocht

  Wat doet een makelaar?

  Het is niet verplicht om een makelaar in te schakelen voor het kopen of verkopen van je woning. Je kunt dus altijd besluiten om zelf aan de slag te gaan. Wel heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

  Een makelaar helpt je bijvoorbeeld met:

  1. Het vinden van geschikte woningen (voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van je woning op Funda (dit kan alleen met een makelaar)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het verkoop- of aankoopproces? Lees dan alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of alles over het kopen van een woning.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Er zijn verschillende brancheverenigingen in Nederland. De grootste is NVM, met 4.400 leden. Gevolgd door VBO (1.100 leden) en beroepsorganisatie VastgoedPro (800 leden). Veel makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO of VastgoedPro, andere werken helemaal zelfstandig.

  Eisen bij NVM, VBO en VastgoedPro

  • Makelaars moeten voldoen aan opleidingsvereisten en ethische regels
  • Makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma Door deze kwaliteitseisen kunnen aangesloten makelaars soms iets duurder dan niet-aangesloten makelaars

  Uitgelichte makelaars in Arnhem

   

  Logo Roel WIllemsen Garantiemakelaars Arnhem

    

  Roel Willemsen Garantiemakelaars

  Roel Willemsen Garantiemakelaars is een Arnhems makelaarskantoor bestaande uit 5 medewerkers. Je kunt het kantoor vinden aan de Ella Fitzgeraldstraat in Arnhem. Samen verkopen zij jaarlijks zo'n 80 woningen. Maurice Freijters is de NVM-makelaar van het kantoor. Het kantoor is in te schakelen als verkoopmakelaar en aankoopmakelaar. Maar ook voor hypotheekadvies, huur en nieuwbouwprojecten zit je goed bij deze makelaardij. Roel Willemsen is een garantiemakelaar. Dat betekent dat het onderdeel is van een groot landelijk opererend netwerk van makelaarskantoren. In Nederland bestaan er ruim 60 garantiemakelaars.

    

  Logo Van Ek Garantiemakelaars Arnhem

   

  Van Ek Garantiemakelaars

  Van Ek Garantiemakelaars is een klein, persoonlijk makelaarskantoor met 3 medewerkers. Paul van Ek is de makelaar & taxateur van het kantoor. Anneke van Ek en Ursula van Tiel zijn werkzaam als office manager en assistent makelaar ARMT. Vanwege het kleine team heeft het kantoor een persoonlijk karakter. De kans is groot dat diegene die je wilt spreken ook daadwerkelijk opneemt. Van Ek Garantiemakelaars is 24/7 voor jou bereikbaar, ook buiten kantooruren. Zo kun je altijd bij ze terecht gedurende het hele verkooptraject. Ben je niet tevreden, dan kun je de samenwerking altijd zonder gedoe weer stopzetten als je dat wil. Wil je ze bezoeken, dan kan dat aan de Pels Rijckenstraat in Arnhem.

    

  Logo Kuiper Makelaardij

   

  Kuiper Makelaardij

  Heb je ooit gehoord van Kuiper Makelaardij? Het middelgrote kantoor ligt in een prachtig gerenoveerd gebouw,  ooit het Purfina tankstation aan de Apeldoornseweg. Het makelaarskantoor wordt gerund door Patrick Klein Gunnewiek, makelaar en eigenaar, en de rest van zijn team. Kuiper Makelaardij beschrijft zichzelf als “de makelaar die het nét even anders doet”. Het kantoor heeft een groot netwerk aan collega-makelaars, waarvan volop gebruik wordt gemaakt. Vaak worden woningen al verkocht (boven de vraagprijs!), voordat deze op Funda verschijnen. Daarnaast heeft Kuiper Makelaardij een bouwkundige achtergrond. De makelaar kan huizenzoekers hiermee van waardevol advies voorzien bij het aankopen van een woning. Met jarenlange ervaring en een officiële taxateurs titel kan de makelaardij hulp bieden in allerlei zaken.

  Schakel je Kuiper Makelaardij in als verkoopmakelaar, dan komt er een fotograaf bij je langs om professionele foto’s van je woning te maken. Deze foto’s worden o.a. gebruikt voor het maken van een brochure die geïnteresseerden meekrijgen na de bezichtiging. Uit ervaring weet de makelaardij dat het nalezen van zo’n brochure mensen over de streep kan trekken om een bod te doen.

  Ze aanwezig op kantoor van maandag tot en met vrijdag, tussen 09:00 en 17:30, maar staan buiten deze uren ook klaar voor afspraken.

   

  Logo Het Woonhart Makelaardij

   

  Het Woonhart Makelaardij

  Deze makelaar is gevestigd in Andelst, een dorp onder de rook van Arnhem. Het kantoor bestaat uit 5 gedreven medewerkers, die zich dag in dag uit inzetten om woningzoekenden en woningverkopers zo goed mogelijk bij te staan in het aankoop- en verkoopproces. Aan de leiding staat Hans Hasselbach. Het Woonhart Makelaardij is ook in te schakelen als taxateur. Bij een taxatie wordt jouw woning professioneel en objectief onder de loep genomen en wordt de staat en waarde bepaald. De bevindingen worden vastgelegd in een taxatierapport.

  Schakel je Het Woonhart Makelaardij in als verkoopmakelaar, dan zetten ze alles op alles om je woning zo snel mogelijk voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. Je woning zal moeten opvallen tussen het aanbod. Om dat te bereiken, wordt een professionele fotoshoot gedaan, een 3D experience van je huis gemaakt en social media ingezet. Het kantoor biedt ook stylingadvies aan, om je woning zo van haar beste kant te laten zien.

    

  Logo BMV Makelaars Arnhem

   

  BMV Makelaars

  Dit grote NVM-kantoor kent een team van 25 medewerkers. De leiding is in handen van Erwin Boersma. BMV Makelaars bestaat uit een team van hoogopgeleide, ervaren makelaars, taxateurs, hypotheekadviseurs en andere specialisten. Iedere professional is gespecialiseerd op een eigen gebied. Zo heeft het makelaarskantoor woningmakelaars, bedrijfsmakelaars, verhuurmakelaars en nieuwbouwspecialisten in dienst.

  BMV Makelaars heeft zich in 2005 in Arnhem gevestigd. Op dit moment vind je de makelaardij op twee locaties in Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid. Het kantoor is aangesloten bij het samenwerkingsverband Dynamis. Neem je BMV Makelaars in de arm, dan ben je dus verzekerd van een groot lokaal, regionaal en landelijk netwerk.

    

  Logo Willemsen Makelaars

   

  Willemsen Makelaars

  Dit groeiende makelaarskantoor is gevestigd in het historisch hart van Arnhem, aan de Rozendaalselaan. Het team van Willemsen Makelaars bestaat uit 17 medewerkers die helpen met de aankoop en verkoop van huizen in Arnhem en omliggende dorpen. De makelaardij is aangesloten bij de NVM en is ook in te schakelen voor verhuur, nieuwbouw en taxaties. Ze hebben een samenwerking met Het Hypotheekhuis: een onafhankelijke adviseur in Velp en Arnhem.

   

  Logo Petra De Kleemaeker Makelaardij

   

  Petra De Kleemaeker Makelaardij

  Deze NVM-makelaardij, onder leiding van Petra Kleermaeker, is een full-service makelaarskantoor. De enthousiaste medewerkers helpen dag in dag uit bij aankoop en verkoop. Bij Petra De Kleermaeker Makelaardij staat persoonlijk contact, bereikbaarheid en bekwaamheid hoog in het vaandel. Om de beste dienstverlening te kunnen blijven bieden, wordt niet iedere woning in de verkoop genomen. Het kantoor “kiest bewust voor een overzichtelijke woningportefeuille”. Op die manier kan het de service blijven bieden die het nu biedt. En dat is prettig voor de woningzoekers en verkopers die met de makelaardij in zee gaan.

    

  Logo Open Makelaars Arnhem

   

  Open Makelaars Arnhem

  Met 16 medewerkers is Open Makelaars Arnhem een groot makelaarskantoor. Met hun creatieve en effectieve aanpak zijn ze verre van traditioneel te noemen. Ze doen het allemaal net een tikkie anders, en maken gebruik van innovatieve manieren om je huis te verkopen. Dit doen ze allemaal om klanten een zo fijn mogelijke verkoopervaring te bieden. Zo screenen ze kijkers van tevoren, om te checken of het echt geïnteresseerden zijn. Daarbij wordt kijkers van tevoren een 3D-tour aangeboden, waardoor ze al een virtuele rondleiding door het huis hebben gehad. Hiermee zorgt Open Makelaars ervoor dat je enkel je huis open hoeft te stellen voor potentiële kopers van je woning.

  Veel makelaars hanteren een vaste prijs. Bij Open Makelaars zijn ze flexibeler. Wil je kosten besparen, dan is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf bezichtigingen te begeleiden of zelf een Open Huis te organiseren. Geef je het graag uit handen, dan regelen ze dit alles graag voor je. Het presenteren van je woning kun je met een gerust hart overlaten aan Open Makelaars Arnhem. Je woning wordt professioneel op de foto gezet (360 graden fotografie), ondersteund door een aantrekkelijke verkooptekst. Daarnaast zijn ze bekend met virtual reality en het maken van digitale maquettes.

  Door gebruik van analyses weet deze makelaardij precies waar jouw doelgroep zich bevindt, zo ook online. Met gerichte social media campagnes weet het makelaarskantoor jouw woning bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen.

  Foto door: Hans Dinkelberg

   

  Makelaars in de buurt van Arnhem:

   

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Heb ik echt een makelaar nodig om mijn huis te verkopen of te kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel