AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Makelaars in Hengelo?

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 1 september 2023
Kom direct in contact met makelaars voor:

26 mensen uit Hengelo kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Treinspoor met trein vertrekt vanuit Hengelo

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Hengelo

  Om de diensten van verschillende verkoopmakelaars uit Hengelo goed met elkaar te vergelijken, is het handig om de gemiddelde cijfers te kennen. In Hengelo zijn 14 makelaars actief. Gemiddeld rekenen zij een courtage van 1.41% van de verkoopprijs. Makelaars in Hengelo rekenen gemiddeld € 4.002 aan makelaarskosten. Het duurt gemiddeld 36 dagen voordat een woning in Hengelo is verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.41%
  Gemiddeld tarief
  € 4.002
  Aantal makelaars
  14
  Verkoopsnelheid
  36 dagen

  De top 8 makelaars in Hengelo

  Deze makelaars zijn de top-8 beste makelaars van Hengelo.

  1. Blik Makelaars
  2. Hofstede & Kamp Makelaars Hengelo
  3. Elst&co Makelaars
  4. Prisma Era Makelaars Hengelo
  5. Zengerink
  6. Van Werkhoven Makelaars & Taxateurs
  7. Des Huizes Makelaars
  8. Snelder Zijlstra Makelaars Hengelo

  Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Hengelo op basis van de frequentie en snelheid van verkoop en aankoop, onafhankelijke beoordelingen en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf.

  Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt. Lees hier onze tips hoe je een makelaar kunt kiezen.

  Vergelijk makelaars in Hengelo

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Makelaarskosten in Hengelo

  Gemiddeld bedragen de kosten voor een makelaar in Hengelo € 4.002, inclusief de BTW en opstartkosten. De tarieven van makelaars in Hengelo zijn niet altijd gelijk; er wordt soms een vast bedrag of een courtage gerekend op basis van de verkoop- of aankoopsom.

  Voor makelaars in Hengelo is het gemiddelde courtagepercentage 1.41%. Voor een vergelijking van deze kosten met die in de rest van Nederland, zie ons gedetailleerde artikel over makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.5%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.2%

  *Deze informatie is op basis van verkoopmakelaars in Hengelo.

  De prestaties van makelaars in Hengelo

  Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de resultaten van de aangesloten makelaars in Hengelo nauwkeurig voor je bij. We vergelijken de vooraf gedane inschatting van verkoopsnelheid en verkoopprijs met de resultaten achteraf. Jij kunt deze inzien, zodat je precies weet welke makelaardij het meest betrouwbaar is.

  Welke makelaars in Hengelo doen wat ze beloven?

  Alle mensen die een verkoopmakelaar zoeken via ons platform, ontvangen in de reacties van makelaars een geschatte verkoopopbrengst. Wanneer we deze inschatting vergelijken met de daadwerkelijke verkoopopbrengsten, blijkt dat verkopen in Hengelo in 62% van de gevallen méér opbrengen dan vooraf werd geschat.

  Wat betreft de precieze verkoopopbrengst, in Hengelo ontvangen verkopers gemiddeld 102% van het bedrag dat hun makelaar vooraf als schatting voor hun huis gaf.

  Dinant Dijkhuisstraat 98, Hengelo- Verkoop
  4 maanden geleden verkocht
  +4%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 225.000)
  Binnen 31 dagen verkocht
  Hortensiastraat 18, Hengelo- Verkoop
  5 maanden geleden verkocht
  99%van de vraagprijs (€ 375.000)
  Binnen 95 dagen verkocht
  Geraniumstraat 25, Hengelo- Verkoop
  5 maanden geleden verkocht
  +5%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 209.000)
  Binnen 21 dagen verkocht

  Wat doet een makelaar?

  Je kunt je huis ook zonder makelaar (ver)kopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het (ver)kopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis of het kopen van een woning?

  Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

  1. Het vinden van geschikte woningen (aankoop) en de plaatsing op Funda (verkoop)
  2. Het plannen en doen van bezichtigingen
  3. Het geregel rondom de onderhandelingen en het biedingsproces
  4. Het regelen van de juridische documenten

  Meer weten? Lees hier wat een verkoopmakelaar nog meer voor je regelt en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Hengelo

  NVM en VBO zijn de twee grootste brancheverenigingen voor makelaars in Nederland en tellen 4.400 en 1.100 leden. Daarnaast kunnen makelaars zich aansluiten bij VastgoedPro, een beroepsvereniging met 8.00 leden.

  Makelaars die deel uit willen maken van NVM, moeten voldoen aan:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het behalen van een specifiek makelaarsdiploma

  Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar. Bij Mijn Verkoopmakelaar vind je verschillende makelaars die zijn aangesloten bij NVM, VBO en VastgoedPro. Je vindt er ook makelaars die volledig zelfstandig werken.

  Informatie over Hengelo:

  De plaats Hengelo ligt in de provincie Overijssel. Hengelo hoort natuurlijk bij Twente, met een leuk dialect. Hengelo staat bekend als voormalige industriestad. Hengelo heeft veel historie en heeft een dorps uiterlijk.

  Een bekende overleden inwoner van Hengelo is Willem Ripperda. Hij was ambassadeur tijdens vormen van de Vrede van Münster. Willem Ripperda woonde in het Huis Hengelo, in een havezate. Dat is een versterkt huis of kleine burcht om de belangrijke inwoners van het huis te beschermen.

  De gemeente Hengelo is verdeeld in 9 wijken: Hengelo-Binnenstad, Hengelo-Noord, Hengelo-Buitengebied, Woolde, Groot Driene, Vikkerhoek, Slangenbeek, Hengelose Es, Hasseler Es en Wilderingshoek.

   

  Uitgelichte makelaarskantoren in Hengelo:

   

  Logo Dekkers Garantiemakelaars Hengelo

  Dekkers Garantiemakelaars Hengelo

  Réne Stemerdink en Wilfried Oude-Smeijers zijn de makelaren in dit kantoor. Ze zijn beiden NVM-makelaars. Het makelaarskantoor is te vinden in de Oldenzaalstraat in Hengelo. De makelaardij is onderdeel van de Garantiemakelaars in Nederland.

   

  Logo Des Huizes Makelaars

  Des Huizes Makelaars

  De makelaardij heeft in 2021 rond de 125 transacties voltooid. Des Huizes Makelaars Hengelo is een NVM-makelaar. Het makelaarskantoor is te vinden in de bekende Bornsestraat in het centrum van Hengelo. 

   

  Logo Blik Makelaars Hengelo

  Blik Makelaars Hengelo

  Blik Makelaars is actief in Hengelo, Enschede, Borne en omgeving. Florian Esse, Olaf Weghorst en Chiel Luttikholt zijn de makelaars van dit makelaarskantoor. Wat opvalt is dat de makelaardij ook bezichtigingen s'avonds doet. Naast woningen behandeld de makelaardij ook bedrijfspanden.

   

  Foto bovenaan door: Rob Dammers

  Makelaars in de buurt van Hengelo:

  Veelgestelde vragen

  • Moet je een makelaar in de hand nemen om een huis te (ver)kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Staan de kosten voor een makelaar vast?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel