AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Treinspoor met trein vertrekt vanuit Hengelo

Makelaars Hengelo

Zoek je een goede makelaar in Hengelo? Vul hieronder jouw gegevens in en ontvang reacties in je mailbox van de beste makelaars bij jou in de buurt. Vergelijk beoordelingen, kosten en resultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van hun dienstverlening) van makelaars in Hengelo en ontdek welke het beste aansluit bij jouw wensen.

Meer weten? Lees meer over Mijn Verkoopmakelaar.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Hengelo

Op Mijn Verkoopmakelaar doen we er alles aan om jou te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Hengelo. Hieronder lees je alles over de gemiddelde kosten en verkoopsnelheid van makelaars die zijn gevestigd in Hengelo. Daarnaast lees je hoeveel makelaars er in totaal actief zijn. Vergelijk de reacties van makelaars in je mailbox met deze gemiddeldes en kom erachter waar de makelaar in uitblinkt of juist steken laat vallen. Zo kies je eenvoudig de makelaar in Hengelo die het beste bij je past!

Gemiddelde courtage
1.21%
Gemiddeld tarief
€ 3.975
Aantal makelaars
10
Verkoopsnelheid
45 dagen

Dit zijn de top 5 beste makelaars in Hengelo

Natuurlijk wil je alleen de beste makelaars inschakelen voor de verkoop van jouw huis. Op Mijn Verkoopmakelaar houden we daarom de dienstverlening en resultaten van de bij ons aangesloten makelaarskantoren in Hengelo voor je bij.

Dit is de top-5 van beste makelaars in Hengelo.

 1. Blik Makelaars
 2. Prisma Era Makelaars Hengelo
 3. Hofstede & Kamp Makelaars Hengelo
 4. Thoma Post Makelaars Hengelo
 5. Van Werkhoven Makelaars & Taxateurs

De bovengenoemde makelaars in Hengelo hebben het beste gepresteerd op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen in Hengelo, de opbrengst ten opzichte van de vooraf geschatte verkoopprijs en de beoordelingen van verkopers.

Zoek je een aankoopmakelaar in Hengelo?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Hengelo? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Hengelo die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Hengelo

De makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn verbonden aan de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden, terwijl de VBO de tweede grootste branchevereniging is met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsvereniging met ongeveer 800 leden.

Makelaars die deel uitmaken van De NVM, moeten voldoen aan strenge opleidingseisen en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen alleen lid worden door het behalen van een specifiek makelaarsdiploma (uitgegeven door examenbureau SVMNIVO). Hierdoor is het opstarten van een NVM-kantoor intensiever dan bij de VBO en VastgoedPro. Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar wat duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar.

De NVM en VBO zijn zowel intern als extern gericht en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is echter alleen gericht op het ondersteunen van haar leden zonder politieke lobby of extern ingrijpen.

De prestaties van makelaars in Hengelo

Het vinden van een makelaar in Hengelo met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Gelukkig kom je er via Mijn Verkoopmakelaar snel genoeg achter welke makelaars in Hengelo hun beloftes nakomen, of zelfs overstijgen! Voor iedere makelaar houden wij namelijk een strak overzicht bij van de gedane beloftes en resultaten. Zo kun jij in één oogopslag zien bij welke makelaars in Hengelo jouw woning in veilige handen is.

Welke makelaars in Hengelo doen wat ze beloven?

Goed nieuws! De meeste makelaars in Hengelo geven je vooraf een betrouwbare inschatting van de verkoopsnelheid en een realistische verkoopprijs. Sterker nog: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Hengelo is 57%. Dit wil zeggen dat de verkoop in 57% van de gevallen méér oplevert dan van tevoren werd ingeschat door de betreffende makelaar.

Magdalenalaan 47, Hengelo- Verkoop
1 maand geleden verkocht
+3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 175.000)
Binnen 34 dagen verkocht
Cruys Voorberghstraat 221, Hengelo- Verkoop
2 maanden geleden verkocht
91%van de verwachtte opbrengst (€ 330.000)
Binnen 43 dagen verkocht
Wethouder Kampstraat 177, Hengelo- Verkoop
3 maanden geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 239.000)
Binnen 114 dagen verkocht
Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Hengelo krijgen verkopers gemiddeld gezien 103% van het bedrag dat vooraf door de makelaar voor hun huis is ingeschat. Een makelaar via Mijn Verkoopmakelaar verkoopt een woning in Hengelo gemiddeld in 45 dagen.

Wat doet een makelaar?

Je kunt je huis ook zonder makelaar verkopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het verkopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis?

Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

 • Het inmeten en fotograferen van je woning
 • Het plaatsen van je woning op Funda (alleen makelaars kunnen dit)
 • Al het geregel rondom bezichtigingen en het biedingsproces
 • Het bij verkoop versturen van de benodigde stukken naar de betrokken partijen

Meer weten? Lees hier wat een makelaar nog meer voor je regelt.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Hengelo

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Hengelo

De kosten van een makelaar in Hengelo verschillen per prijsklasse, type woning en branchevereniging (NVM of niet). Het bedrag dat je betaalt aan de makelaar, bestaat enkel uit de courtage: een percentage van het verkoopbedrag van de woning. De kosten van de notaris worden namelijk door de koper betaald.

Het gemiddelde tarief van makelaars in Hengelo 1.21% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.3%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.0%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 3.975, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Informatie over Hengelo:

De plaats Hengelo ligt in de provincie Overijssel. Hengelo hoort natuurlijk bij Twente, met een leuk dialect. Hengelo staat bekend als voormalige industriestad. Hengelo heeft veel historie en heeft een dorps uiterlijk.

Een bekende overleden inwoner van Hengelo is Willem Ripperda. Hij was ambassadeur tijdens vormen van de Vrede van Münster. Willem Ripperda woonde in het Huis Hengelo, in een havezate. Dat is een versterkt huis of kleine burcht om de belangrijke inwoners van het huis te beschermen.

De gemeente Hengelo is verdeeld in 9 wijken: Hengelo-Binnenstad, Hengelo-Noord, Hengelo-Buitengebied, Woolde, Groot Driene, Vikkerhoek, Slangenbeek, Hengelose Es, Hasseler Es en Wilderingshoek.

 

Uitgelichte makelaarskantoren in Hengelo:

 

Logo Dekkers Garantiemakelaars Hengelo

Dekkers Garantiemakelaars Hengelo

Réne Stemerdink en Wilfried Oude-Smeijers zijn de makelaren in dit kantoor. Ze zijn beiden NVM-makelaars. Het makelaarskantoor is te vinden in de Oldenzaalstraat in Hengelo. De makelaardij is onderdeel van de Garantiemakelaars in Nederland.

 

Logo Des Huizes Makelaars

Des Huizes Makelaars

De makelaardij heeft in 2021 rond de 125 transacties voltooid. Des Huizes Makelaars Hengelo is een NVM-makelaar. Het makelaarskantoor is te vinden in de bekende Bornsestraat in het centrum van Hengelo. 

 

Logo Blik Makelaars Hengelo

Blik Makelaars Hengelo

Blik Makelaars is actief in Hengelo, Enschede, Borne en omgeving. Florian Esse, Olaf Weghorst en Chiel Luttikholt zijn de makelaars van dit makelaarskantoor. Wat opvalt is dat de makelaardij ook bezichtigingen s'avonds doet. Naast woningen behandeld de makelaardij ook bedrijfspanden.

 

Foto bovenaan door: Rob Dammers

Makelaars in de buurt van Hengelo:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Hengelo?

  Er zijn in Hengelo 10 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Hengelo. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Hengelo?

  Een makelaar in Hengelo rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.21% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Hengelo rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.975. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 1 september 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel