AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Snel makelaars vergelijken in Hengelo?

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 1 september 2023
Vergelijk prestaties & tarieven van makelaars
Treinspoor met trein vertrekt vanuit Hengelo

Inhoudsopgave

  Wil je de beste makelaar in Hengelo vinden, dan is het belangrijk om te weten wat je zoekt in een makelaar. Op deze pagina lees je uit welke diensten je kunt kiezen, welke tarieven makelaars in Hengelo hanteren, hoe zij presteren en wat het betekent als ze zich bij een branchevereniging hebben aangesloten. Vergelijk de verschillende kantoren op basis van kosten, expertise en betrouwbaarheid. Ontdek onze top makelaars in Hengelo en vind snel de makelaar die het beste bij jou past.

  Hoe het werkt

  Via Mijn Verkoopmakelaar ontvang je voorstellen in je mailbox van betrouwbare makelaars uit jouw buurt, inclusief persoonlijk bericht en kostenplaatje. Zo vergelijk je makelaars uit Hengelo op basis van cijfers en beoordelingen en kan je tot 40% besparen op makelaarstarieven. Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

  Ik zoek een makelaar voor:

  Over makelaars in Hengelo

  Om de diensten van verschillende verkoopmakelaars uit Hengelo goed met elkaar te vergelijken, is het handig om de gemiddelde cijfers te kennen. In Hengelo zijn 11 makelaars actief. Gemiddeld rekenen zij een courtage van 1.50% van de verkoopprijs. Makelaars in Hengelo rekenen gemiddeld € 3.886 aan makelaarskosten. Het duurt gemiddeld 49 dagen voordat een woning in Hengelo is verkocht.

  Deze cijfers hebben betrekking op verkoopmakelaars in Hengelo. Wil je weten wat de recente resultaten zijn van aankoopmakelaars in deze plaats? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je aan de juiste informatie.

  Gemiddelde courtage
  1.50%
  Gemiddeld tarief
  € 3.886
  Aantal makelaars
  11
  Verkoopsnelheid
  49 dagen

  Top-7 beste makelaars in Hengelo

  Dit zijn de top-7 van beste makelaars in Hengelo.

  1. Blik Makelaars
  2. Prisma Era Makelaars Hengelo
  3. Hofstede & Kamp Makelaars Hengelo
  4. Elst&co Makelaars
  5. Van Werkhoven Makelaars & Taxateurs
  6. Snelder Zijlstra Makelaars Hengelo
  7. Zengerink

  Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Hengelo op basis van:

  • De frequentie en snelheid van verkoop en aankoop
  • Onafhankelijke beoordelingen op Mijn Verkoopmakelaar
  • De verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf

  Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt en is dus altijd up-to-date.

  Op zoek naar een aankoopmakelaar in Hengelo?

  Ben je op zoek naar een koopwoning in Hengelo? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

  De voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform:

  • Je bespaart kosten. De bij ons aangesloten makelaars doen jou prijsvoorstellen waarmee je tot wel 40% aan kosten kunt besparen.
  • Je bespaart tijd. De beste makelaars uit de buurt doen jou een voorstel, in plaats van dat jij contact met hen moet opnemen.
  • Je ontvangt enkel voorstellen van betrouwbare makelaars die doen wat ze beloven. Iedere makelaardij wordt door ons gecontroleerd op basis van behaalde resultaten.
  • Je maakt geheel gratis gebruik van onze dienstverlening. En geen zorgen: je zit ook nergens aan vast!
  Vind een aankoopmakelaar

  NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Hengelo

  NVM en VBO zijn de twee grootste brancheverenigingen voor makelaars in Nederland en tellen 4400 en 1100 leden. Daarnaast kunnen makelaars zich aansluiten bij VastgoedPro, een beroepsvereniging met 800 leden.

  Makelaars die deel uit willen maken van NVM, moeten voldoen aan:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het behalen van een specifiek makelaarsdiploma

  Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar. Bij Mijn Verkoopmakelaar vind je verschillende makelaars die zijn aangesloten bij NVM, VBO en VastgoedPro. Je vindt er ook makelaars die volledig zelfstandig werken.

  De prestaties van makelaars in Hengelo

  Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de resultaten van de aangesloten makelaars in Hengelo nauwkeurig voor je bij. We vergelijken de vooraf gedane inschatting van verkoopsnelheid en verkoopprijs met de resultaten achteraf. Jij kunt deze inzien, zodat je precies weet welke makelaardij het meest betrouwbaar is.

  Welke makelaars in Hengelo doen wat ze beloven?

  Alle mensen die een verkoopmakelaar zoeken via ons platform, ontvangen in de reacties van makelaars een geschatte verkoopopbrengst. Wanneer we deze inschatting vergelijken met de daadwerkelijke verkoopopbrengsten, blijkt dat verkopen in Hengelo in 43% van de gevallen méér opbrengen dan vooraf werd geschat.

  Dinant Dijkhuisstraat 98, Hengelo- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  +4%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 225.000)
  Binnen 31 dagen verkocht
  Hortensiastraat 18, Hengelo- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  99%van de vraagprijs (€ 375.000)
  Binnen 95 dagen verkocht
  Geraniumstraat 25, Hengelo- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  +5%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 209.000)
  Binnen 21 dagen verkocht
  Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Hengelo krijgen verkopers gemiddeld gezien 101% van het bedrag dat vooraf door de makelaar voor hun huis is ingeschat. Een makelaar via Mijn Verkoopmakelaar verkoopt een woning in Hengelo gemiddeld in 49 dagen.

  Wat doet een makelaar?

  Je kunt je huis ook zonder makelaar (ver)kopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het (ver)kopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis of het kopen van een woning?

  Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

  1. Het vinden van geschikte woningen (aankoop) en de plaatsing op Funda (verkoop)
  2. Het plannen en doen van bezichtigingen
  3. Het geregel rondom de onderhandelingen en het biedingsproces
  4. Het regelen van de juridische documenten

  Meer weten? Lees hier wat een verkoopmakelaar nog meer voor je regelt en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen.

  Wat is jouw huis waard? Bereken het binnen 1 minuut!

  Wil je weten wat jouw huis waard is? Met onze gratis waardebepaling heb je het binnen 1 minuut berekend. Het werkt heel simpel: vul jouw naam, adres en e-mailadres in op het formulier. Wij halen automatisch alle beschikbare gegevens over jouw woning op. Daarnaast zoeken we uit welke woningen er de afgelopen tijd in de buurt zijn verkocht.

  Na het invullen van het formulier ontvang je direct een e-mail van ons. Daarin vind je jouw waarderapport + een handig overzicht van recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt.

  Tip: wil je jouw woning binnenkort verkopen, maar wacht je nog op het beste moment? Vink de optie ‘Update waardestijging’ aan op het formulier. Dan ontvang je iedere 2 maanden een update van ons over de actuele waardeverandering van jouw huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Vergelijk makelaars in Hengelo

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Kosten van een makelaar in Hengelo

  De kosten van makelaars in Hengelo kunnen per kantoor verschillen. Soms wordt er gerekend met een vast tarief, andere keren met een percentage van de aankoop-/verkoopprijs (makelaarscourtage).

  In Hengelo rekent een makelaar gemiddeld een courtage van 1.50%. Ben je benieuwd hoe dit percentage zich verhoudt tot de rest van Nederland? Je leest er meer over in ons artikel over de kosten van een makelaar.

  De gemiddelde kosten van een makelaar in Hengelo zijn € 3.886. Dit is inclusief BTW en opstartkosten. Wil je meer duidelijkheid over de kosten? Meld je gratis aan op ons platform en ontvang prijsvoorstellen van makelaars in Hengelo in je mailbox. Vergelijk kosten, resultaten en dienstverlening met elkaar en maak jouw keuze.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.5%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.1%

  *Deze informatie is op basis van verkoopmakelaars in Hengelo. Wil je meer weten over de kosten van aankoopmakelaars in jouw buurt? Neem contact met ons op, dan vertellen we je daar meer over.

  Informatie over Hengelo:

  De plaats Hengelo ligt in de provincie Overijssel. Hengelo hoort natuurlijk bij Twente, met een leuk dialect. Hengelo staat bekend als voormalige industriestad. Hengelo heeft veel historie en heeft een dorps uiterlijk.

  Een bekende overleden inwoner van Hengelo is Willem Ripperda. Hij was ambassadeur tijdens vormen van de Vrede van Münster. Willem Ripperda woonde in het Huis Hengelo, in een havezate. Dat is een versterkt huis of kleine burcht om de belangrijke inwoners van het huis te beschermen.

  De gemeente Hengelo is verdeeld in 9 wijken: Hengelo-Binnenstad, Hengelo-Noord, Hengelo-Buitengebied, Woolde, Groot Driene, Vikkerhoek, Slangenbeek, Hengelose Es, Hasseler Es en Wilderingshoek.

   

  Uitgelichte makelaarskantoren in Hengelo:

   

  Logo Dekkers Garantiemakelaars Hengelo

  Dekkers Garantiemakelaars Hengelo

  Réne Stemerdink en Wilfried Oude-Smeijers zijn de makelaren in dit kantoor. Ze zijn beiden NVM-makelaars. Het makelaarskantoor is te vinden in de Oldenzaalstraat in Hengelo. De makelaardij is onderdeel van de Garantiemakelaars in Nederland.

   

  Logo Des Huizes Makelaars

  Des Huizes Makelaars

  De makelaardij heeft in 2021 rond de 125 transacties voltooid. Des Huizes Makelaars Hengelo is een NVM-makelaar. Het makelaarskantoor is te vinden in de bekende Bornsestraat in het centrum van Hengelo. 

   

  Logo Blik Makelaars Hengelo

  Blik Makelaars Hengelo

  Blik Makelaars is actief in Hengelo, Enschede, Borne en omgeving. Florian Esse, Olaf Weghorst en Chiel Luttikholt zijn de makelaars van dit makelaarskantoor. Wat opvalt is dat de makelaardij ook bezichtigingen s'avonds doet. Naast woningen behandeld de makelaardij ook bedrijfspanden.

   

  Foto bovenaan door: Rob Dammers

  Makelaars in de buurt van Hengelo:

  Veelgestelde vragen

  • Hoeveel makelaars zijn er actief in Hengelo?

   Er zijn in Hengelo 11 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Hengelo. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

  • Wat kost een makelaar in Hengelo?

   Een makelaar in Hengelo rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.50% van de opbrengst.

   Het tarief dat een makelaar in Hengelo rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.886. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel