Huis verkopenVergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Treinspoor met trein vertrekt vanuit Hengelo

Vergelijk makelaars in Hengelo

Zoek je een goede makelaar in Hengelo? Vul hieronder je postcode en huisnummer in en ontvang reacties in je mailbox van de beste verkoopmakelaars bij jou in de buurt. Vergelijk beoordelingen, kosten en verkoopresultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van verkoop) van makelaars in Hengelo en ontdek welke het beste aansluit bij jouw wensen.

Meer weten? Lees meer over Mijn Verkoopmakelaar.

11 verkopers uit Hengelo kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Hengelo

Op Mijn Verkoopmakelaar doen we er alles aan om jou te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Hengelo. Hieronder lees je alles over de gemiddelde kosten en verkoopsnelheid van makelaars die zijn gevestigd in Hengelo. Daarnaast lees je hoeveel makelaars er in totaal actief zijn. Vergelijk de reacties van makelaars in je mailbox met deze gemiddeldes en kom erachter waar de makelaar in uitblinkt of juist steken laat vallen. Zo kies je eenvoudig de makelaar in Hengelo die het beste bij je past!

Gemiddelde courtage
0.93%
Gemiddeld tarief
€ 3.776
Aantal makelaars
8
Verkoopsnelheid
27 dagen

Dit zijn de top 5 beste makelaars in Hengelo

Natuurlijk wil je alleen de beste makelaars inschakelen voor de verkoop van jouw huis. Op Mijn Verkoopmakelaar houden we daarom de dienstverlening en resultaten van de bij ons aangesloten makelaarskantoren in Hengelo voor je bij.

Dit is de top-5 van beste makelaars in Hengelo.

 1. Blik Makelaars
 2. Prisma Era Makelaars Hengelo
 3. Van Werkhoven Makelaars & Taxateurs
 4. Bieden & Wonen De Pijp
 5. iQ Makelaars Midden-Twente

De bovengenoemde makelaars in Hengelo hebben het beste gepresteerd op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen in Hengelo, de opbrengst ten opzichte van de vooraf geschatte verkoopprijs en de beoordelingen van verkopers.

Op zoek naar een aankoopmakelaar in Hengelo?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Hengelo? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

De voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform:

 1. Je bespaart kosten. De bij ons aangesloten makelaars doen jou prijsvoorstellen waarmee je tot wel 40% aan kosten kunt besparen.
 2. Je bespaart tijd. De beste makelaars uit de buurt doen jou een voorstel, in plaats van dat jij contact met hen moet opnemen.
 3. Je ontvangt enkel voorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die doen wat ze beloven. Iedere makelaardij wordt door ons gecontroleerd op basis van behaalde resultaten.
 4. Je maakt geheel gratis gebruik van onze dienstverlening. En geen zorgen: je zit ook nergens aan vast!
Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM Makelaars in Hengelo

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPRO of helemaal zelfstandig. Makelaars die aangesloten zijn bij een beroepsorganisatie als de NVM, moeten voldoen aan een aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Door deze eisen kan het zijn dat je voor een NVM makelaar iets duurder uit bent, dan bij een niet-NVM makelaar.

De prestaties van makelaars in Hengelo

Het vinden van een makelaar in Hengelo met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Gelukkig kom je er via Mijn Verkoopmakelaar snel genoeg achter welke makelaars in Hengelo hun beloftes nakomen, of zelfs overstijgen! Voor iedere makelaar houden wij namelijk een strak overzicht bij van de gedane beloftes en resultaten. Zo kun jij in één oogopslag zien bij welke makelaars in Hengelo jouw woning in veilige handen is.

Welke makelaars in Hengelo doen wat ze beloven?

Goed nieuws! De meeste makelaars in Hengelo geven je vooraf een betrouwbare inschatting van de verkoopsnelheid en een realistische verkoopprijs. Sterker nog: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Hengelo is 86%. Dit wil zeggen dat de verkoop in 86% van de gevallen méér oplevert dan van tevoren werd ingeschat door de betreffende makelaar.

Sprinkhaan 7b, Hengelo
2 maanden geleden verkocht
+6%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 340.000)
Binnen 17 dagen verkocht
Honingbij 25, Hengelo
4 maanden geleden verkocht
+15%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 300.000)
Binnen 19 dagen verkocht
Reitzstraat 25, Hengelo
4 maanden geleden verkocht
93%van de verwachtte opbrengst (€ 229.000)
Binnen 69 dagen verkocht
Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Hengelo krijgen verkopers gemiddeld gezien 6% meer voor hun huis dan vooraf ingeschat. Een makelaar via Mijn Verkoopmakelaar verkoopt een woning in Hengelo gemiddeld in 27 dagen.

Wat doet een makelaar?

Je kunt je huis ook zonder makelaar verkopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het verkopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis?

Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

 • Het inmeten en fotograferen van je woning
 • Het plaatsen van je woning op Funda (alleen makelaars kunnen dit)
 • Al het geregel rondom bezichtigingen en het biedingsproces
 • Het bij verkoop versturen van de benodigde stukken naar de betrokken partijen

Meer weten? Lees hier wat een makelaar nog meer voor je regelt.

Vergelijk makelaars in Hengelo

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 8% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Hengelo

De kosten van een makelaar in Hengelo verschillen per prijsklasse, type woning en branchevereniging (NVM of niet). Het bedrag dat je betaalt aan de makelaar, bestaat enkel uit de courtage: een percentage van het verkoopbedrag van de woning. De kosten van de notaris worden namelijk door de koper betaald.

Het gemiddelde tarief van makelaars in Hengelo 0.93% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.6%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 3.776, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Informatie over Hengelo:

De plaats Hengelo ligt in de provincie Overijssel. Hengelo hoort natuurlijk bij Twente, met een leuk dialect. Hengelo staat bekend als voormalige industriestad. Hengelo heeft veel historie en heeft een dorps uiterlijk.

Een bekende overleden inwoner van Hengelo is Willem Ripperda. Hij was ambassadeur tijdens vormen van de Vrede van Münster. Willem Ripperda woonde in het Huis Hengelo, in een havezate. Dat is een versterkt huis of kleine burcht om de belangrijke inwoners van het huis te beschermen.

De gemeente Hengelo is verdeeld in 9 wijken: Hengelo-Binnenstad, Hengelo-Noord, Hengelo-Buitengebied, Woolde, Groot Driene, Vikkerhoek, Slangenbeek, Hengelose Es, Hasseler Es en Wilderingshoek.

 

Uitgelichte makelaarskantoren in Hengelo:

 

Logo Dekkers Garantiemakelaars Hengelo

Dekkers Garantiemakelaars Hengelo

Réne Stemerdink en Wilfried Oude-Smeijers zijn de makelaren in dit kantoor. Ze zijn beiden NVM-makelaars. Het makelaarskantoor is te vinden in de Oldenzaalstraat in Hengelo. De makelaardij is onderdeel van de Garantiemakelaars in Nederland.

 

Logo Des Huizes Makelaars

Des Huizes Makelaars

De makelaardij heeft in 2021 rond de 125 transacties voltooid. Des Huizes Makelaars Hengelo is een NVM-makelaar. Het makelaarskantoor is te vinden in de bekende Bornsestraat in het centrum van Hengelo. 

 

Logo Blik Makelaars Hengelo

Blik Makelaars Hengelo

Blik Makelaars is actief in Hengelo, Enschede, Borne en omgeving. Florian Esse, Olaf Weghorst en Chiel Luttikholt zijn de makelaars van dit makelaarskantoor. Wat opvalt is dat de makelaardij ook bezichtigingen s'avonds doet. Naast woningen behandeld de makelaardij ook bedrijfspanden.

 

Foto bovenaan door: Rob Dammers

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Hengelo?

  Er zijn in Hengelo 8 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Hengelo. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Hengelo?

  Een makelaar in Hengelo rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 0.93% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Hengelo rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.776. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 23 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel