Huis verkopenVergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Oudegracht in Utrecht door Stephen Wiffin

Vergelijk makelaars in Utrecht

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop? Op Mijn Verkoopmakelaar vind je snel en eenvoudig de makelaar die het beste aansluit bij jouw wensen. Voer hieronder jouw postcode en huisnummer in en ontvang reacties van makelaars in Utrecht in je mailbox. Vergelijk de kosten, beoordelingen en verkoopresultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van verkoop) met elkaar en kies de makelaar in Utrecht waarmee jij een klik hebt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

206 verkopers uit Utrecht kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Utrecht

Op Mijn Verkoopmakelaar doen we er alles aan om jou te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Utrecht. Hieronder lees je alles over de gemiddelde kosten en verkoopsnelheid van makelaars die zijn gevestigd in Utrecht. Daarnaast lees je hoeveel makelaars er in totaal actief zijn. Vergelijk de reacties van makelaars in je mailbox met deze gemiddeldes en kom erachter waar de makelaar in uitblinkt of juist steken laat vallen. Zo kies je eenvoudig de makelaar in Utrecht die het beste bij je past!

Gemiddelde courtage
1.03%
Gemiddeld tarief
€ 5.352
Aantal makelaars
33
Verkoopsnelheid
25 dagen

Dit zijn de top 9 beste makelaars in Utrecht

Natuurlijk wil je alleen de beste makelaars inschakelen voor de verkoop van jouw huis. Op Mijn Verkoopmakelaar houden we daarom de dienstverlening en resultaten van de bij ons aangesloten makelaarskantoren in Utrecht voor je bij.

Dit is de top-9 van beste makelaars in Utrecht.

 1. LEF Makelaars & Taxateurs
 2. RE/MAX Gildenhof
 3. Van Scherpenzeel Makelaars
 4. Walton makelaars
 5. Van Doorn Makelaardij
 6. Gusto Casa
 7. Rohlof Real Estate Utrecht
 8. Bieden & Wonen Utrecht
 9. PEEK&POMPE makelaars

De bovengenoemde makelaars in Utrecht hebben het beste gepresteerd op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen in Utrecht, de opbrengst ten opzichte van de vooraf geschatte verkoopprijs en de beoordelingen van verkopers.

Op zoek naar een aankoopmakelaar in Utrecht?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Utrecht? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

De voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform:

 1. Je bespaart kosten. De bij ons aangesloten makelaars doen jou prijsvoorstellen waarmee je tot wel 40% aan kosten kunt besparen.
 2. Je bespaart tijd. De beste makelaars uit de buurt doen jou een voorstel, in plaats van dat jij contact met hen moet opnemen.
 3. Je ontvangt enkel voorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die doen wat ze beloven. Iedere makelaardij wordt door ons gecontroleerd op basis van behaalde resultaten.
 4. Je maakt geheel gratis gebruik van onze dienstverlening. En geen zorgen: je zit ook nergens aan vast!
Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM Makelaars in Utrecht

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPRO of helemaal zelfstandig. Makelaars die aangesloten zijn bij een beroepsorganisatie als de NVM, moeten voldoen aan een aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Door deze eisen kan het zijn dat je voor een NVM makelaar iets duurder uit bent, dan bij een niet-NVM makelaar.

De prestaties van makelaars in Utrecht

Het vinden van een makelaar in Utrecht met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Gelukkig kom je er via Mijn Verkoopmakelaar snel genoeg achter welke makelaars in Utrecht hun beloftes nakomen, of zelfs overstijgen! Voor iedere makelaar houden wij namelijk een strak overzicht bij van de gedane beloftes en resultaten. Zo kun jij in één oogopslag zien bij welke makelaars in Utrecht jouw woning in veilige handen is.

Welke makelaars in Utrecht doen wat ze beloven?

Goed nieuws! De meeste makelaars in Utrecht geven je vooraf een betrouwbare inschatting van de verkoopsnelheid en een realistische verkoopprijs. Sterker nog: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Utrecht is 88%. Dit wil zeggen dat de verkoop in 88% van de gevallen méér oplevert dan van tevoren werd ingeschat door de betreffende makelaar.

Rijnlaan 245, Utrecht
2 weken geleden verkocht
+8%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 595.000)
Binnen 13 dagen verkocht
Korenbloemstraat 51, Utrecht
3 weken geleden verkocht
+8%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 400.000)
Binnen 26 dagen verkocht
Europaplein 1076, Utrecht
1 maand geleden verkocht
+6%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 292.500)
Binnen 7 dagen verkocht
Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Utrecht krijgen verkopers gemiddeld gezien 12% meer voor hun huis dan vooraf ingeschat. Een makelaar via Mijn Verkoopmakelaar verkoopt een woning in Utrecht gemiddeld in 25 dagen.

Wat doet een makelaar?

Je kunt je huis ook zonder makelaar verkopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het verkopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis?

Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

 • Het inmeten en fotograferen van je woning
 • Het plaatsen van je woning op Funda (alleen makelaars kunnen dit)
 • Al het geregel rondom bezichtigingen en het biedingsproces
 • Het bij verkoop versturen van de benodigde stukken naar de betrokken partijen

Meer weten? Lees hier wat een makelaar nog meer voor je regelt.

Vergelijk makelaars in Utrecht

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 8% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Utrecht

De kosten van een makelaar in Utrecht verschillen per prijsklasse, type woning en branchevereniging (NVM of niet). Het bedrag dat je betaalt aan de makelaar, bestaat enkel uit de courtage: een percentage van het verkoopbedrag van de woning. De kosten van de notaris worden namelijk door de koper betaald.

Het gemiddelde tarief van makelaars in Utrecht 1.03% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.5%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.5%
Meer dan € 600.000
1.0%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 5.352, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Makelaarskantoren in Utrecht


Walton Makelaars

Walton Makelaars is een typisch Utrechts familiebedrijf. Dochter Nancy en vader John staan klaar om toekomstige verkopers te begeleiden met eerlijk en goed advies. Als je niet van snelle en gladde praatjes houdt, maar het eerlijk verhaal wilt horen, is Walton een goed kantoor om te vragen voor de verkoop van je huis.

Het makelaarskantoor helpt je, naast het verkopen van je woning, ook met andere zaken rondom de verhuizing en het inrichten (en stylen) van je huis. Of je nu een nieuwe vloer wilt leggen, twijfelt over een nieuwe keuken of iemand nodig hebt voor het verkoopklaar maken van je woning. Bij Walton Makelaars is het ook mogelijk om zelf de bezichtigingen te doen, tegen gereduceerd tarief. Alles wat je nodig hebt rondom de verkoop en verhuizing is bespreekbaar.


RE/MAX Gildenhof

Het snel groeiende kantoor van Myriam Vaessen is onderdeel van de RE/MAX organisatie en combineert marktkennis met veel aandacht voor de klant. Het team wordt elk jaar groter, maar de focus blijft liggen op snel en doortastend handelen. Het kantoor zet zich in voor zowel verkopers als aankopers en biedt ook verzekeringen en hypotheken. Het aankoop- en verkoopproces kan hierdoor aanzienlijk worden versneld.

Overweeg je om je woning te verkopen, maar wil je eerst weten hoeveel je huis waard is? De RE/MAX organisatie komt bij je langs voor een gratis waardebepaling (geheel vrijblijvend).


Lef Makelaars

Bij LEF Makelaars staan vier enthousiaste makelaars klaar om je op weg te helpen met het verkopen van je woning in Utrecht. Ze leggen je graag uit wat allemaal mogelijk en haalbaar is en zorgen met hun charisma en kennis voor een soepele en prettige ervaring tijdens het verkopen. Claudia is naast verkoopmakelaar ook styliste. Bij haar kun je terecht voor tips m.b.t. de optimale presentatie van je huis. Niels is naast makelaar ook taxateur. 

De makelaars doen naast verkoop ook aankoop. Het kantoor vind je aan de Amsterdamsestraatweg in de buurt van Winkelcentrum Plantage. LEF post hun woningen altijd eerst op hun eigen social media kanalen. Dus als je voor de troepen uit wilt zijn bij het kopen van een woning, dan moet je daar zeker een kijkje nemen.


Gusto Casa

Gusto Casa is een jonge makelaardij in Utrecht. Bij hen draait het allemaal om persoonlijke aandacht en een goede begeleiding van begin tot eind. Iedere woning is uniek en heeft een eigen verhaal. De makelaars van Gusto Casa geloven erin dat verhalen verkopen. Daarom schrijven ze een passende marketingstrategie op basis van het verhaal van jouw woning. Allemaal als doel om jouw woning van z’n beste kant te laten zien en een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst te realiseren. Bij Gusto Casa hebben ze alle expertises in huis om dit mogelijk te maken. Denk aan ervaren makelaars, een goede vastgoedfotograaf en interieurstylist en een betrouwbare marketingexpert.

Bij dit makelaarskantoor werkt een klein team van vier enthousiastelingen met ieder zijn of haar eigen expertise. Lindy Hendriks is één van deze gezichten. Oorspronkelijk komt ze niet uit Utrecht, maar na het afstuderen heeft zij de stad nooit meer verlaten. Met een achtergrond in onder andere marketing kan ze goed helpen bij het bereiken van kandidaatkopers. Samen met haar collega Gé Hoeijmakers helpt zij woningverkopers én zoekers. De styling is in handen van Wendy van Woudenberg. Zij maakt van ieder huis een plek waar veel kijkers zich direct thuis zullen voelen. Marijn Tibboel zorgt ervoor dat alle communicatie in goede banen wordt geleid en houdt de planning strak in de gaten.


Brecheisen Makelaars Utrecht

Breicheisen makelaars is een van de grotere kantoren in Utrecht met rond de 200 verkopen en aankopen per jaar. Het kantoor heeft een team van meer dan 35 medewerkers, waaronder makelaars, hypotheekadviseurs, vastgoedadviseurs en commercieel medewerkers. Ze zijn actief in Utrecht en omgeving en zijn hier al meer dan 50 jaar actief. Het is hiermee een veilige keuze voor zowel de verkoop als de aankoop. Ze zijn ook in te schakelen als adviserend en bemiddelend makelaar.

Brecheisen Makelaars is te vinden in Utrecht, Houten, Vleuten, Amersfoort en Leidsche Rijn. Met de makelaar Laurens Dam hebben wij de meeste ervaring.


 Foto door: Stephen Whiffin

 

Vergelijk Utrechtse makelaars

Voorbeeldreacties van makelaars op een woning

Vul hieronder jouw postcode en huisnummer in, dan weten de makelaars uit Utrecht dat je binnenkort jouw woning gaat verkopen.

Ontvang van elke makelaar:

 • Hun aanpak van de verkoop
 • Inschatting van de opbrengst
 • Het tarief dat de makelaars rekenen
 • Gratis
 • Snel
 • Vrijblijvend
 • Onafhankelijk

  

Makelaars in Utrechtse buurten:

 

Makelaars in de buurt van Utrecht:

 

For English:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Utrecht?

  Er zijn in Utrecht 33 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Utrecht. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Utrecht?

  Een makelaar in Utrecht rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.03% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Utrecht rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 5.352. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 9 september 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel