Huis verkopenVergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Oudegracht in Utrecht door Stephen Wiffin

Vergelijk makelaars in Utrecht

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop? Op Mijn Verkoopmakelaar vind je snel en eenvoudig de makelaar die het beste aansluit bij jouw wensen. Voer hieronder jouw postcode en huisnummer in en ontvang reacties van makelaars in Utrecht in je mailbox. Vergelijk de kosten, beoordelingen en verkoopresultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van verkoop) met elkaar en kies de makelaar in Utrecht waarmee jij een klik hebt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

154 verkopers uit Utrecht kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Utrecht

Op Mijn Verkoopmakelaar doen we er alles aan om jou te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Utrecht. Hieronder lees je alles over de gemiddelde kosten en verkoopsnelheid van makelaars die zijn gevestigd in Utrecht. Daarnaast lees je hoeveel makelaars er in totaal actief zijn. Vergelijk de reacties van makelaars in je mailbox met deze gemiddeldes en kom erachter waar de makelaar in uitblinkt of juist steken laat vallen. Zo kies je eenvoudig de makelaar in Utrecht die het beste bij je past!

Gemiddelde courtage
1.02%
Gemiddeld tarief
€ 5.225
Aantal makelaars
30
Verkoopsnelheid
21 dagen

Dit zijn de top 10 beste makelaars in Utrecht

Natuurlijk wil je alleen de beste makelaars inschakelen voor de verkoop van jouw huis. Op Mijn Verkoopmakelaar houden we daarom de dienstverlening en resultaten van de bij ons aangesloten makelaarskantoren in [stad] voor je bij.

Dit is de top-10 van beste makelaars in Utrecht.

 1. LEF Makelaars & Taxateurs
 2. RE/MAX Gildenhof Vaessen
 3. Walton makelaars
 4. Van Doorn Makelaardij
 5. Van Scherpenzeel Makelaars
 6. Gusto Casa
 7. Bieden & Wonen Utrecht
 8. Rohlof Real Estate
 9. RE/MAX Gildenhof Munsterman
 10. De Utrechtse Makelaar

De bovengenoemde makelaars in Utrecht hebben het beste gepresteerd op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen in Utrecht, de opbrengst ten opzichte van de vooraf geschatte verkoopprijs en de beoordelingen van verkopers.

Op zoek naar aankoopmakelaar in Utrecht?

Ben je niet van plan om een huis te verkopen, maar ben je juist bezig met het aankopen van een woning in Utrecht. Ook dan helpen we je met het vergelijken van makelaars.

Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM Makelaars in Utrecht

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPRO of helemaal zelfstandig. Makelaars die aangesloten zijn bij een beroepsorganisatie als de NVM, moeten voldoen aan een aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Door deze eisen kan het zijn dat je voor een NVM makelaar iets duurder uit bent, dan bij een niet-NVM makelaar.

De prestaties van makelaars in Utrecht

Het vinden van een makelaar in Utrecht met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Gelukkig kom je er via Mijn Verkoopmakelaar snel genoeg achter welke makelaars in Utrecht hun beloftes nakomen, of zelfs overstijgen! Voor iedere makelaar houden wij namelijk een strak overzicht bij van de gedane beloftes en resultaten. Zo kun jij in één oogopslag zien bij welke makelaars in Utrecht jouw woning in veilige handen is.

Welke makelaars in Utrecht doen wat ze beloven?

Goed nieuws! De meeste makelaars in Utrecht geven je vooraf een betrouwbare inschatting van de verkoopsnelheid en een realistische verkoopprijs. Sterker nog: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Utrecht is 96%. Dit wil zeggen dat de verkoop in 96% van de gevallen méér oplevert dan van tevoren werd ingeschat door de betreffende makelaar.

Chopinstraat 56, Utrecht
1 maand geleden verkocht
+22%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 675.000)
Binnen 12 dagen verkocht
Bremstraat 26, Utrecht
2 maanden geleden verkocht
+1%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 475.000)
Binnen 23 dagen verkocht
Westerdijk 56, Utrecht
2 maanden geleden verkocht
+5%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 490.000)
Binnen 14 dagen verkocht
Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Utrecht krijgen verkopers gemiddeld gezien 18% meer voor hun huis dan vooraf ingeschat. Een makelaar via Mijn Verkoopmakelaar verkoopt een woning in Utrecht gemiddeld in 21 dagen.

Wat doet een makelaar?

Je kunt je huis ook zonder makelaar verkopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk een hele hoop kijken bij het verkopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis? Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen.

Vergelijk makelaars in Utrecht

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 12% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Utrecht

De kosten van een makelaar in Utrecht verschillen per prijsklasse, type woning en branchevereniging (NVM of niet). Het bedrag dat je betaalt aan de makelaar, bestaat enkel uit de courtage: een percentage van het verkoopbedrag van de woning. De kosten van de notaris worden namelijk door de koper betaald.

Het gemiddelde tarief van makelaars in Utrecht 1.02% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.4%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
1.0%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 5.225, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Beoordelingen over makelaars in Utrecht

Makelaars in Utrecht worden door gebruikers van Mijn Verkoopmakelaar beoordeeld met gemiddeld 4.9 sterren.

Over Van Doorn Makelaardij
17 mei 2022
Fijne toegankelijke makelaarskantoor
Al onze verwachtingen zijn overtroffen en de beloften zijn meer dan waar gemaakt
Ja ik raad deze makelaar aan
Jasper | Hijmans van den Berghlaan, Utrecht
Over Gusto Casa
24 maart 2022
Hele goede ervaring met Gusto Casa, ze gaan vol voor de verkoop van je huis!
Ja ik raad deze makelaar aan
Jan-Pieter | Bremstraat, Utrecht

Makelaarskantoren in Utrecht


Walton Makelaars

Walton Makelaars is een typisch Utrechts familiebedrijf. Dochter Nancy en vader John staan klaar om toekomstige verkopers te begeleiden met eerijk en goed advies. Als je niet van snelle en gladde praatjes houdt, maar het eerlijk verhaal wilt horen, is Walton een goed kantoor om te vragen voor de verkoop van je huis.


RE/MAX Gildenhof

Het snel groeiende kantoor van Myriam Vaessen combineert marktkennis met heel veel aandacht. Het team wordt elk jaar groter, maar de focus blijft snel en doortastend handelen.

Het kantoor zet zich in voor zowel verkopers als aankopers en is onderdeel van de RE/MAX organisatie. 


Lef Makelaars

Bij LEF Makelaars staan Niels en Anne klaar om toekomstige verkopers op weg te helpen met het uitleggen van wat er mogelijk en haalbaar is. De makelaars zijn naast verkoopmakelaars, ook aankoopmakelaar én taxateur. 

Het kantoor vind je aan de Amsterdamsestraatweg in de buurt van Winkelcentrum Plantage. Lef post hun woningen altijd eerst op hun eigen social media kanalen. Dus als je voor de troepen uit wilt zijn, moet je daar zeker even kijken.


Gusto Casa

Lindy Hendriks is 1 van de 2 gezicht van Gusto Casa. Oorspronkelijk niet uit Utrecht, maar na het studeren heeft zij de stad nooit meer verlaten. 

Met een achtergrond in onder andere marketing kan ze goed helpen bij het bereiken van kandidaatkopers. Samen met haar collega Gé Hoeijmakers helpen zij woningverkopers én zoekers.


Brecheisen Makelaars Utrecht

Breicheisen makelaars is een van de grotere kantoren in Utrecht met rond de 200 ver- en aankopen per jaar. Het is een veilige keuze voor zowel de verkoop als de aankoop.

Met de makelaar Laurens Dam hebben wij de meeste ervaring.


 Foto door: Stephen Whiffin

 

Vergelijk Utrechtse makelaars

Voorbeeldreacties van makelaars op een woning

Vul hieronder jouw postcode en huisnummer in, dan weten de makelaars uit Utrecht dat je binnenkort jouw woning gaat verkopen.

Ontvang van elke makelaar:

 • Hun aanpak van de verkoop
 • Inschatting van de opbrengst
 • Het tarief dat de makelaars rekenen
 • Gratis
 • Snel
 • Vrijblijvend
 • Onafhankelijk

  

Makelaars in Utrechtse buurten:

 

Makelaars in de buurt van Utrecht:

 

For English:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Utrecht?

  Er zijn in Utrecht 30 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Utrecht. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Utrecht?

  Een makelaar in Utrecht rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.02% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Utrecht rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 5.225. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 1 februari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel