Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Oudegracht in Utrecht door Stephen Wiffin

Vergelijk makelaars in Utrecht

Ben je op zoek naar de juiste makelaar in Utrecht om jouw woning mee te verkopen? Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je eenvoudig en snel de beste makelaars in Utrecht. Voer hieronder jouw postcode en huisnummer in en ontvang - geheel gratis en vrijblijvend - reacties van makelaars in Utrecht in je mailbox. Ontdek alles over de kosten, lees beoordelingen en krijg inzicht in gemiddelde verkoopopbrengsten en de snelheid van verkoop. Zit er een voorstel tussen dat je bevalt? Geef dan akkoord op de offerte van jouw nieuwe makelaar in Utrecht!

Ontdek meer over Mijn Verkoopmakelaar.

125 verkopers uit Utrecht kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Over makelaars in Utrecht

Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we van duidelijkheid en transparantie. Daarom houden we precies voor je bij hoeveel makelaars er actief zijn in Utrecht, wat de gemiddelde courtages en kosten zijn en wat de gemiddelde verkoopsnelheid is. Heb je een aanbod ontvangen van een makelaar in Utrecht? Vergelijk dat aanbod dan eenvoudig met de gemiddelden en zie wat voor vlees je in de kuip hebt!

Gemiddelde courtage
1.05%
Gemiddelde kosten
€ 5.140
Aantal makelaars
29
Verkoopsnelheid
20 dagen

Dit zijn de top 10 makelaars in Utrecht

Dit zijn de 10 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Utrecht.

 1. LEF NVM Makelaars & Taxateurs
 2. RE/MAX Gildenhof Vaessen
 3. Walton makelaars
 4. Van Scherpenzeel Makelaars
 5. Gusto Casa
 6. Van Doorn Makelaardij
 7. Bieden & Wonen Utrecht
 8. RE/MAX Gildenhof Munsterman
 9. Rohlof Real Estate
 10. De Utrechtse Makelaar

De bovengenoemde makelaars in Utrecht hebben het beste gepresteerd op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen in Utrecht, de opbrengst ten opzichte van de vooraf geschatte verkoopprijs en de beoordelingen van verkopers.

De prestaties van makelaars in Utrecht

Het vinden van een makelaar in Utrecht met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Gelukkig kom je er via Mijn Verkoopmakelaar snel genoeg achter welke makelaars in Utrecht hun beloftes nakomen, of zelfs overstijgen! Voor iedere makelaar houden wij namelijk een strak overzicht bij van de gedane beloftes en resultaten. Zo kun jij in één oogopslag zien bij welke makelaars in Utrecht jouw woning in veilige handen is.

Welke makelaars in Utrecht doen wat ze beloven?

Goed nieuws! De meeste makelaars in Utrecht geven je vooraf een betrouwbare inschatting van de verkoopsnelheid en een realistische verkoopprijs. Sterker nog: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Utrecht is 97%. Dit wil zeggen dat de verkoop in 97% van de gevallen méér oplevert dan van tevoren werd ingeschat door de betreffende makelaar.

Merwedekade 101, Utrecht
1 maand geleden verkocht
118%van de verwachtte opbrengst (€ 650.000)
Binnen 1 dag verkocht
1e Daalsedijk 129, Utrecht
2 maanden geleden verkocht
133%van de vraagprijs (€ 450.000)
Binnen 10 dagen verkocht
Willem Dreeslaan 45, Utrecht
2 maanden geleden verkocht
113%van de vraagprijs (€ 395.000)
Binnen 24 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Utrecht zelfs 17% meer op dan dat zij voor de verkoop beloofd hebben. Het verkopen van een huis in Utrecht neemt gemiddeld 20 dagen in beslag.

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

De voorbereiding

Een makelaar helpt je allereerst met het inmeten van jouw woning, zodat jij en de toekomstige koper precies weten hoeveel vierkante meters jouw huis precies is. Daarnaast kan een makelaar je wijzen op mogelijke verbeteringen aan de woning, die weinig moeite, maar veel verschil maken: spotjes in de badkamer, een likje verf op de kozijnen of een andere indeling van de woonkamer, bijvoorbeeld.

Als jouw woning er dan spik en span uitziet, zorgt de makelaar ervoor dat er duidelijke en mooie foto’s worden gemaakt, waarop jouw woning op zijn voordeligst aan het publiek kan worden getoond.

Makelaars kennen de buurt en weten voor welke prijs huizen - vergelijkbaar met die van jou - op de huidige markt worden verkocht. De makelaar helpt je ook bij het bepalen van een goede verkoopstrategie. Samen met de makelaar bepaal je eenvoudig een realistische en goede vraagprijs, die past bij de verkoopstrategie die jullie voor ogen hebben.

Funda & bezichtingen

Het plaatsen van een woning op Funda moet altijd via een makelaar. Dat zijn de regels van de grootste en meest bekende huizenzoekmachine van Nederland. Na de plaatsing kunnen mogelijke kopers een bezichtiging aanvragen, die meestal twee tot drie weken erna plaatsvinden.

De makelaar plant en begeleidt deze bezoeken. Hij ontvangt de kijkers, leidt ze rond door de woning en laat de belangrijkste pluspunten van het huis zien. Daarnaast beantwoordt de makelaar vragen over de woning en vertelt de geïnteresseerden alles over de manier waarop ze kunnen bieden op de woning.

Het is gebruikelijk dat jij als eigenaar niet bij de bezichtigingen aanwezig bent. Na het verkoopklaar maken van je woning neemt de makelaar dus alle taken voor je uit handen.

Onderhandelingen & koopcontract

Na de bezichtigingen vindt er een bieding (inschrijving) plaats of een onderhandeling. Op het moment dat er een bod in beeld komt, neemt de makelaar contact met je op om dit te bespreken. De makelaar voert voor jou het woord in de onderhandelingen. Als jij akkoord bent met de koper, stelt de makelaar de koopovereenkomst op. De overdracht vindt vervolgens, samen met de makelaar en de koper(s), plaats bij de notaris.

Vergelijk makelaars in Utrecht

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 13% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Utrecht

De kosten van een makelaar in Utrecht verschillen per prijsklasse, type woning en branchevereniging (NVM of niet). Het bedrag dat je betaalt aan de makelaar, bestaat enkel uit de courtage: een percentage van het verkoopbedrag van de woning. De kosten van de notaris worden namelijk door de koper betaald.

Het gemiddelde tarief van makelaars in Utrecht 1.05% van de verkoopopbrengst.

Het verkopen van een huis kost in Utrecht gemiddeld € 5.140. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten.

Ben je benieuwd of de kosten van makelaars in Utrecht hoger of lager zijn dan het gemiddelde in Nederland? Of hoe de kosten zich verhouden tot de makelaarscourtage in de andere grote steden? Je leest er alles over in ons artikel over de kosten van een makelaar.

Wil je exact weten wat de makelaars bij jou in de buurt vragen voor hun diensten? Schrijf je - geheel gratis en vrijblijvend - in bij Mijn Verkoopmakelaar en ontvang prijsvoorstellen van makelaars bij jou in de buurt!

Beoordelingen van verkopers via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Utrecht krijgen een gemiddelde beoordeling van 4.6 sterren.

Over Burgersdijk Makelaars
17 januari 2022
Enthousiast en snel
Maurice was zeer enthousiast en snel.
Ja ik raad deze makelaar aan
wahner | Merwedekade, Utrecht

Makelaarskantoren in Utrecht


Walton Makelaars

Logo Walton Makelaars in Utrecht

Walton Makelaars is een typisch Utrechts familiebedrijf. Dochter Nancy en vader John staan klaar om toekomstige verkopers te begeleiden met eerijk en goed advies. Als je niet van snelle en gladde praatjes houdt, maar het eerlijk verhaal wilt horen, is Walton een goed kantoor om te vragen voor de verkoop van je huis.


RE/MAX Gildenhof

Logo RE/MAX Gildenhof Utrecht

Het snel groeiende kantoor van Myriam Vaessen combineert marktkennis met heel veel aandacht. Het team wordt elk jaar groter, maar de focus blijft snel en doortastend handelen.

Het kantoor zet zich in voor zowel verkopers als aankopers en is onderdeel van de RE/MAX organisatie. 


Lef Makelaars

Logo Lef Makelaars Utrecht

Bij LEF Makelaars staan Niels en Anne klaar om toekomstige verkopers op weg te helpen met het uitleggen van wat er mogelijk en haalbaar is. De makelaars zijn naast verkoopmakelaars, ook aankoopmakelaar én taxateur. 

Het kantoor vind je aan de Amsterdamsestraatweg in de buurt van Winkelcentrum Plantage. Lef post hun woningen altijd eerst op hun eigen social media kanalen. Dus als je voor de troepen uit wilt zijn, moet je daar zeker even kijken.


Gusto Casa

Logo Gusto Casa Utrecht

Lindy Hendriks is 1 van de 2 gezicht van Gusto Casa. Oorspronkelijk niet uit Utrecht, maar na het studeren heeft zij de stad nooit meer verlaten. 

Met een achtergrond in onder andere marketing kan ze goed helpen bij het bereiken van kandidaatkopers. Samen met haar collega Gé Hoeijmakers helpen zij woningverkopers én zoekers.


Brecheisen Makelaars Utrecht

Logo Brecheisen Makelaars Utrecht

Breicheisen makelaars is een van de grotere kantoren in Utrecht met rond de 200 ver- en aankopen per jaar. Het is een veilige keuze voor zowel de verkoop als de aankoop.

Met de makelaar Laurens Dam hebben wij de meeste ervaring.


 Foto door: Stephen Whiffin

 

Vergelijk Utrechtse makelaars

Voorbeeldreacties van makelaars op een woning

Vul hieronder jouw postcode en huisnummer in, dan weten de makelaars uit Utrecht dat je binnenkort jouw woning gaat verkopen.

Ontvang van elke makelaar:

 • Hun aanpak van de verkoop
 • Inschatting van de opbrengst
 • Het tarief dat de makelaars rekenen
 • Gratis
 • Snel
 • Vrijblijvend
 • Onafhankelijk

  

Makelaars in Utrechtse buurten:

 

Makelaars in de buurt van Utrecht:

 

For English:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Utrecht?

  Er zijn in Utrecht 29 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Utrecht. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Utrecht?

  Een makelaar in Utrecht rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.05% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Utrecht rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 5.140. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 16 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel