AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Snel makelaars vergelijken in Utrecht?

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 25 augustus 2023
Vergelijk prestaties & tarieven van makelaars
Oudegracht in Utrecht door Stephen Wiffin

Inhoudsopgave

  Wil je de beste makelaar in Utrecht vinden, dan is het belangrijk om te weten wat je zoekt in een makelaar. Op deze pagina lees je uit welke diensten je kunt kiezen, welke tarieven makelaars in Utrecht hanteren, hoe zij presteren en wat het betekent als ze zich bij een branchevereniging hebben aangesloten. Vergelijk de verschillende kantoren op basis van kosten, expertise en betrouwbaarheid. Ontdek onze top makelaars in Utrecht en vind snel de makelaar die het beste bij jou past.

  Hoe het werkt

  Via Mijn Verkoopmakelaar ontvang je voorstellen in je mailbox van betrouwbare makelaars uit jouw buurt, inclusief persoonlijk bericht en kostenplaatje. Zo vergelijk je makelaars uit Utrecht op basis van cijfers en beoordelingen en kan je tot 40% besparen op makelaarstarieven. Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

  Ik zoek een makelaar voor:

  Over makelaars in Utrecht

  Om de diensten van verschillende verkoopmakelaars uit Utrecht goed met elkaar te vergelijken, is het handig om de gemiddelde cijfers te kennen. In Utrecht zijn 53 makelaars actief. Gemiddeld rekenen zij een courtage van 1.00% van de verkoopprijs. Makelaars in Utrecht rekenen gemiddeld € 4.948 aan makelaarskosten. Het duurt gemiddeld 45 dagen voordat een woning in Utrecht is verkocht.

  Deze cijfers hebben betrekking op verkoopmakelaars in Utrecht. Wil je weten wat de recente resultaten zijn van aankoopmakelaars in deze plaats? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je aan de juiste informatie.

  Gemiddelde courtage
  1.00%
  Gemiddeld tarief
  € 4.948
  Aantal makelaars
  53
  Verkoopsnelheid
  45 dagen

  Top-10 beste makelaars in Utrecht

  Dit zijn de top-10 van beste makelaars in Utrecht.

  1. LEF Makelaars & Taxateurs
  2. RE/MAX Gildenhof
  3. Van Doorn Makelaardij
  4. Van Scherpenzeel Makelaars
  5. Gusto Casa
  6. Makelaardij Met Alex
  7. Bieden & Wonen Utrecht
  8. Rosenberg Van Leusden Makelaars
  9. Rohlof Real Estate Utrecht
  10. Spot Makelaardij

  Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Utrecht op basis van:

  • De frequentie en snelheid van verkoop en aankoop
  • Onafhankelijke beoordelingen op Mijn Verkoopmakelaar
  • De verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf

  Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt en is dus altijd up-to-date.

  Op zoek naar een aankoopmakelaar in Utrecht?

  Ben je op zoek naar een koopwoning in Utrecht? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

  De voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform:

  • Je bespaart kosten. De bij ons aangesloten makelaars doen jou prijsvoorstellen waarmee je tot wel 40% aan kosten kunt besparen.
  • Je bespaart tijd. De beste makelaars uit de buurt doen jou een voorstel, in plaats van dat jij contact met hen moet opnemen.
  • Je ontvangt enkel voorstellen van betrouwbare makelaars die doen wat ze beloven. Iedere makelaardij wordt door ons gecontroleerd op basis van behaalde resultaten.
  • Je maakt geheel gratis gebruik van onze dienstverlening. En geen zorgen: je zit ook nergens aan vast!
  Vind een aankoopmakelaar

  NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Utrecht

  NVM en VBO zijn de twee grootste brancheverenigingen voor makelaars in Nederland en tellen 4400 en 1100 leden. Daarnaast kunnen makelaars zich aansluiten bij VastgoedPro, een beroepsvereniging met 800 leden.

  Makelaars die deel uit willen maken van NVM, moeten voldoen aan:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het behalen van een specifiek makelaarsdiploma

  Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar. Bij Mijn Verkoopmakelaar vind je verschillende makelaars die zijn aangesloten bij NVM, VBO en VastgoedPro. Je vindt er ook makelaars die volledig zelfstandig werken.

  De prestaties van makelaars in Utrecht

  Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de resultaten van de aangesloten makelaars in Utrecht nauwkeurig voor je bij. We vergelijken de vooraf gedane inschatting van verkoopsnelheid en verkoopprijs met de resultaten achteraf. Jij kunt deze inzien, zodat je precies weet welke makelaardij het meest betrouwbaar is.

  Welke makelaars in Utrecht doen wat ze beloven?

  Alle mensen die een verkoopmakelaar zoeken via ons platform, ontvangen in de reacties van makelaars een geschatte verkoopopbrengst. Wanneer we deze inschatting vergelijken met de daadwerkelijke verkoopopbrengsten, blijkt dat verkopen in Utrecht in 67% van de gevallen méér opbrengen dan vooraf werd geschat.

  Cornelis Mertenssstraat 18bis, Utrecht- Verkoop
  2 dagen geleden verkocht
  +16%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 425.000)
  Binnen 10 dagen verkocht
  1e Delistraat 3, Utrecht- Verkoop
  6 dagen geleden verkocht
  +14%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 635.000)
  Binnen 13 dagen verkocht
  Zandooghof 9, Utrecht- Verkoop
  1 week geleden verkocht
  96%van de vraagprijs (€ 500.000)
  Binnen 25 dagen verkocht
  Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Utrecht krijgen verkopers gemiddeld gezien 105% van het bedrag dat vooraf door de makelaar voor hun huis is ingeschat. Een makelaar via Mijn Verkoopmakelaar verkoopt een woning in Utrecht gemiddeld in 45 dagen.

  Wat doet een makelaar?

  Je kunt je huis ook zonder makelaar (ver)kopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het (ver)kopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis of het kopen van een woning?

  Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

  1. Het vinden van geschikte woningen (aankoop) en de plaatsing op Funda (verkoop)
  2. Het plannen en doen van bezichtigingen
  3. Het geregel rondom de onderhandelingen en het biedingsproces
  4. Het regelen van de juridische documenten

  Meer weten? Lees hier wat een verkoopmakelaar nog meer voor je regelt en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen.

  Wat is jouw huis waard? Bereken het binnen 1 minuut!

  Wil je weten wat jouw huis waard is? Met onze gratis waardebepaling heb je het binnen 1 minuut berekend. Het werkt heel simpel: vul jouw naam, adres en e-mailadres in op het formulier. Wij halen automatisch alle beschikbare gegevens over jouw woning op. Daarnaast zoeken we uit welke woningen er de afgelopen tijd in de buurt zijn verkocht.

  Na het invullen van het formulier ontvang je direct een e-mail van ons. Daarin vind je jouw waarderapport + een handig overzicht van recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt.

  Tip: wil je jouw woning binnenkort verkopen, maar wacht je nog op het beste moment? Vink de optie ‘Update waardestijging’ aan op het formulier. Dan ontvang je iedere 2 maanden een update van ons over de actuele waardeverandering van jouw huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Vergelijk makelaars in Utrecht

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Kosten van een makelaar in Utrecht

  De kosten van makelaars in Utrecht kunnen per kantoor verschillen. Soms wordt er gerekend met een vast tarief, andere keren met een percentage van de aankoop-/verkoopprijs (makelaarscourtage).

  In Utrecht rekent een makelaar gemiddeld een courtage van 1.00%. Ben je benieuwd hoe dit percentage zich verhoudt tot de rest van Nederland? Je leest er meer over in ons artikel over de kosten van een makelaar.

  De gemiddelde kosten van een makelaar in Utrecht zijn € 4.948. Dit is inclusief BTW en opstartkosten. Wil je meer duidelijkheid over de kosten? Meld je gratis aan op ons platform en ontvang prijsvoorstellen van makelaars in Utrecht in je mailbox. Vergelijk kosten, resultaten en dienstverlening met elkaar en maak jouw keuze.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.3%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.1%
  Meer dan € 600.000
  1.0%

  *Deze informatie is op basis van verkoopmakelaars in Utrecht. Wil je meer weten over de kosten van aankoopmakelaars in jouw buurt? Neem contact met ons op, dan vertellen we je daar meer over.

    

  Makelaars per wijk in Utrecht:


  Makelaarskantoren in Utrecht


  Walton Makelaars

  Walton Makelaars is een typisch Utrechts familiebedrijf. Dochter Nancy en vader John staan klaar om toekomstige verkopers te begeleiden met eerlijk en goed advies. Als je niet van snelle en gladde praatjes houdt, maar het eerlijk verhaal wilt horen, is Walton een goed kantoor om te vragen voor de verkoop van je huis.

  Het makelaarskantoor helpt je, naast het verkopen van je woning, ook met andere zaken rondom de verhuizing en het inrichten (en stylen) van je huis. Of je nu een nieuwe vloer wilt leggen, twijfelt over een nieuwe keuken of iemand nodig hebt voor het verkoopklaar maken van je woning. Bij Walton Makelaars is het ook mogelijk om zelf de bezichtigingen te doen, tegen gereduceerd tarief. Alles wat je nodig hebt rondom de verkoop en verhuizing is bespreekbaar.


  RE/MAX Gildenhof

  Het snel groeiende kantoor van Myriam Vaessen is onderdeel van de RE/MAX organisatie en combineert marktkennis met veel aandacht voor de klant. Het team wordt elk jaar groter, maar de focus blijft liggen op snel en doortastend handelen. Het kantoor zet zich in voor zowel verkopers als aankopers en biedt ook verzekeringen en hypotheken. Het aankoop- en verkoopproces kan hierdoor aanzienlijk worden versneld.

  Overweeg je om je woning te verkopen, maar wil je eerst weten hoeveel je huis waard is? De RE/MAX organisatie komt bij je langs voor een gratis waardebepaling (geheel vrijblijvend).


  Lef Makelaars

  Bij LEF Makelaars staan vier enthousiaste makelaars klaar om je op weg te helpen met het verkopen van je woning in Utrecht. Ze leggen je graag uit wat allemaal mogelijk en haalbaar is en zorgen met hun charisma en kennis voor een soepele en prettige ervaring tijdens het verkopen. Claudia is naast verkoopmakelaar ook styliste. Bij haar kun je terecht voor tips m.b.t. de optimale presentatie van je huis. Niels is naast makelaar ook taxateur. 

  De makelaars doen naast verkoop ook aankoop. Het kantoor vind je aan de Amsterdamsestraatweg in de buurt van Winkelcentrum Plantage. LEF post hun woningen altijd eerst op hun eigen social media kanalen. Dus als je voor de troepen uit wilt zijn bij het kopen van een woning, dan moet je daar zeker een kijkje nemen.


  Gusto Casa

  Gusto Casa is een jonge makelaardij in Utrecht. Bij hen draait het allemaal om persoonlijke aandacht en een goede begeleiding van begin tot eind. Iedere woning is uniek en heeft een eigen verhaal. De makelaars van Gusto Casa geloven erin dat verhalen verkopen. Daarom schrijven ze een passende marketingstrategie op basis van het verhaal van jouw woning. Allemaal als doel om jouw woning van z’n beste kant te laten zien en een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst te realiseren. Bij Gusto Casa hebben ze alle expertises in huis om dit mogelijk te maken. Denk aan ervaren makelaars, een goede vastgoedfotograaf en interieurstylist en een betrouwbare marketingexpert.

  Bij dit makelaarskantoor werkt een klein team van vier enthousiastelingen met ieder zijn of haar eigen expertise. Lindy Hendriks is één van deze gezichten. Oorspronkelijk komt ze niet uit Utrecht, maar na het afstuderen heeft zij de stad nooit meer verlaten. Met een achtergrond in onder andere marketing kan ze goed helpen bij het bereiken van kandidaatkopers. Samen met haar collega Gé Hoeijmakers helpt zij woningverkopers én zoekers. De styling is in handen van Lindy. Zij maakt van ieder huis een plek waar kijkers zich thuis zullen voelen. Marijn Tibboel zorgt ervoor dat alle communicatie in goede banen wordt geleid en houdt de planning strak in de gaten.


  Brecheisen Makelaars Utrecht

  Brecheisen makelaars is een van de grotere kantoren in Utrecht met rond de 200 verkopen en aankopen per jaar. Het kantoor heeft een team van meer dan 35 medewerkers, waaronder makelaars, hypotheekadviseurs, vastgoedadviseurs en commercieel medewerkers. Ze zijn actief in Utrecht en omgeving en zijn hier al meer dan 50 jaar actief. Het is hiermee een veilige keuze voor zowel de verkoop als de aankoop. Ze zijn ook in te schakelen als adviserend en bemiddelend makelaar.

  Brecheisen Makelaars is te vinden in Utrecht, Houten, Vleuten, Amersfoort en Leidsche Rijn.


   Foto door: Stephen Whiffin

   

  Vergelijk Utrechtse makelaars

  Voorbeeldreacties van makelaars op een woning

  Vul hieronder jouw postcode en huisnummer in, dan weten de makelaars uit Utrecht dat je binnenkort jouw woning gaat verkopen.

  Ontvang van elke makelaar:

  • Hun aanpak van de verkoop
  • Inschatting van de opbrengst
  • Het tarief dat de makelaars rekenen
  • Gratis
  • Snel
  • Vrijblijvend
  • Onafhankelijk

   

  Makelaars in de buurt van Utrecht:

   

  For English:

  Veelgestelde vragen

  • Hoeveel makelaars zijn er actief in Utrecht?

   Er zijn in Utrecht 53 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Utrecht. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

  • Wat kost een makelaar in Utrecht?

   Een makelaar in Utrecht rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.00% van de opbrengst.

   Het tarief dat een makelaar in Utrecht rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.948. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel