AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Makelaars in Utrecht?

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 25 augustus 2023
Kom direct in contact met makelaars voor:

374 mensen uit Utrecht kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Oudegracht in Utrecht door Stephen Wiffin

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Utrecht

  Om de diensten van verschillende verkoopmakelaars uit Utrecht goed met elkaar te vergelijken, is het handig om de gemiddelde cijfers te kennen. In Utrecht zijn 56 makelaars actief. Gemiddeld rekenen zij een courtage van 1.00% van de verkoopprijs. Makelaars in Utrecht rekenen gemiddeld € 4.803 aan makelaarskosten. Het duurt gemiddeld 31 dagen voordat een woning in Utrecht is verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.00%
  Gemiddeld tarief
  € 4.803
  Aantal makelaars
  56
  Verkoopsnelheid
  31 dagen

  De top 10 makelaars in Utrecht

  Deze makelaars zijn de top-10 beste makelaars van Utrecht.

  1. LEF Makelaars & Taxateurs
  2. RE/MAX Gildenhof
  3. Van Doorn Makelaardij
  4. Van Scherpenzeel Makelaars
  5. Gusto Casa
  6. Makelaardij Met Alex
  7. Rosenberg Van Leusden Makelaars
  8. Rohlof Real Estate Utrecht
  9. Roel de Makelaar
  10. Spot Makelaardij

  Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Utrecht op basis van de frequentie en snelheid van verkoop en aankoop, onafhankelijke beoordelingen en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf.

  Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt. Lees hier onze tips hoe je een makelaar kunt kiezen.

  Vergelijk makelaars in Utrecht

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Makelaarskosten in Utrecht

  Gemiddeld bedragen de kosten voor een makelaar in Utrecht € 4.803, inclusief de BTW en opstartkosten. De tarieven van makelaars in Utrecht zijn niet altijd gelijk; er wordt soms een vast bedrag of een courtage gerekend op basis van de verkoop- of aankoopsom.

  Voor makelaars in Utrecht is het gemiddelde courtagepercentage 1.00%. Voor een vergelijking van deze kosten met die in de rest van Nederland, zie ons gedetailleerde artikel over makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.3%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.1%
  Meer dan € 600.000
  1.0%

  *Deze informatie is op basis van verkoopmakelaars in Utrecht.

  De prestaties van makelaars in Utrecht

  Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de resultaten van de aangesloten makelaars in Utrecht nauwkeurig voor je bij. We vergelijken de vooraf gedane inschatting van verkoopsnelheid en verkoopprijs met de resultaten achteraf. Jij kunt deze inzien, zodat je precies weet welke makelaardij het meest betrouwbaar is.

  Welke makelaars in Utrecht doen wat ze beloven?

  Alle mensen die een verkoopmakelaar zoeken via ons platform, ontvangen in de reacties van makelaars een geschatte verkoopopbrengst. Wanneer we deze inschatting vergelijken met de daadwerkelijke verkoopopbrengsten, blijkt dat verkopen in Utrecht in 70% van de gevallen méér opbrengen dan vooraf werd geschat.

  Wat betreft de precieze verkoopopbrengst, in Utrecht ontvangen verkopers gemiddeld 106% van het bedrag dat hun makelaar vooraf als schatting voor hun huis gaf.

  Volkerakstraat 11, Utrecht- Verkoop
  1 week geleden verkocht
  +19%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 450.000)
  Binnen 12 dagen verkocht
  Frans Halsstraat 19, Utrecht- Verkoop
  1 week geleden verkocht
  96%van de vraagprijs (€ 1.850.000)
  Binnen 110 dagen verkocht
  Luzernevlinder 84, Utrecht- Verkoop
  2 weken geleden verkocht
  +23%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 450.000)
  Binnen 11 dagen verkocht

  Wat doet een makelaar?

  Je kunt je huis ook zonder makelaar (ver)kopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het (ver)kopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis of het kopen van een woning?

  Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

  1. Het vinden van geschikte woningen (aankoop) en de plaatsing op Funda (verkoop)
  2. Het plannen en doen van bezichtigingen
  3. Het geregel rondom de onderhandelingen en het biedingsproces
  4. Het regelen van de juridische documenten

  Meer weten? Lees hier wat een verkoopmakelaar nog meer voor je regelt en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Utrecht

  NVM en VBO zijn de twee grootste brancheverenigingen voor makelaars in Nederland en tellen 4.400 en 1.100 leden. Daarnaast kunnen makelaars zich aansluiten bij VastgoedPro, een beroepsvereniging met 8.00 leden.

  Makelaars die deel uit willen maken van NVM, moeten voldoen aan:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het behalen van een specifiek makelaarsdiploma

  Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar. Bij Mijn Verkoopmakelaar vind je verschillende makelaars die zijn aangesloten bij NVM, VBO en VastgoedPro. Je vindt er ook makelaars die volledig zelfstandig werken.

    

  Makelaars per wijk in Utrecht:


  Makelaarskantoren in Utrecht


  Walton Makelaars

  Walton Makelaars is een typisch Utrechts familiebedrijf. Dochter Nancy en vader John staan klaar om toekomstige verkopers te begeleiden met eerlijk en goed advies. Als je niet van snelle en gladde praatjes houdt, maar het eerlijk verhaal wilt horen, is Walton een goed kantoor om te vragen voor de verkoop van je huis.

  Het makelaarskantoor helpt je, naast het verkopen van je woning, ook met andere zaken rondom de verhuizing en het inrichten (en stylen) van je huis. Of je nu een nieuwe vloer wilt leggen, twijfelt over een nieuwe keuken of iemand nodig hebt voor het verkoopklaar maken van je woning. Bij Walton Makelaars is het ook mogelijk om zelf de bezichtigingen te doen, tegen gereduceerd tarief. Alles wat je nodig hebt rondom de verkoop en verhuizing is bespreekbaar.


  RE/MAX Gildenhof

  Het snel groeiende kantoor van Myriam Vaessen is onderdeel van de RE/MAX organisatie en combineert marktkennis met veel aandacht voor de klant. Het team wordt elk jaar groter, maar de focus blijft liggen op snel en doortastend handelen. Het kantoor zet zich in voor zowel verkopers als aankopers en biedt ook verzekeringen en hypotheken. Het aankoop- en verkoopproces kan hierdoor aanzienlijk worden versneld.

  Overweeg je om je woning te verkopen, maar wil je eerst weten hoeveel je huis waard is? De RE/MAX organisatie komt bij je langs voor een gratis waardebepaling (geheel vrijblijvend).


  Lef Makelaars

  Bij LEF Makelaars staan vier enthousiaste makelaars klaar om je op weg te helpen met het verkopen van je woning in Utrecht. Ze leggen je graag uit wat allemaal mogelijk en haalbaar is en zorgen met hun charisma en kennis voor een soepele en prettige ervaring tijdens het verkopen. Claudia is naast verkoopmakelaar ook styliste. Bij haar kun je terecht voor tips m.b.t. de optimale presentatie van je huis. Niels is naast makelaar ook taxateur. 

  De makelaars doen naast verkoop ook aankoop. Het kantoor vind je aan de Amsterdamsestraatweg in de buurt van Winkelcentrum Plantage. LEF post hun woningen altijd eerst op hun eigen social media kanalen. Dus als je voor de troepen uit wilt zijn bij het kopen van een woning, dan moet je daar zeker een kijkje nemen.


  Gusto Casa

  Gusto Casa is een jonge makelaardij in Utrecht. Bij hen draait het allemaal om persoonlijke aandacht en een goede begeleiding van begin tot eind. Iedere woning is uniek en heeft een eigen verhaal. De makelaars van Gusto Casa geloven erin dat verhalen verkopen. Daarom schrijven ze een passende marketingstrategie op basis van het verhaal van jouw woning. Allemaal als doel om jouw woning van z’n beste kant te laten zien en een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst te realiseren. Bij Gusto Casa hebben ze alle expertises in huis om dit mogelijk te maken. Denk aan ervaren makelaars, een goede vastgoedfotograaf en interieurstylist en een betrouwbare marketingexpert.

  Bij dit makelaarskantoor werkt een klein team van vier enthousiastelingen met ieder zijn of haar eigen expertise. Lindy Hendriks is één van deze gezichten. Oorspronkelijk komt ze niet uit Utrecht, maar na het afstuderen heeft zij de stad nooit meer verlaten. Met een achtergrond in onder andere marketing kan ze goed helpen bij het bereiken van kandidaatkopers. Samen met haar collega Gé Hoeijmakers helpt zij woningverkopers én zoekers. De styling is in handen van Lindy. Zij maakt van ieder huis een plek waar kijkers zich thuis zullen voelen. Marijn Tibboel zorgt ervoor dat alle communicatie in goede banen wordt geleid en houdt de planning strak in de gaten.


  Brecheisen Makelaars Utrecht

  Brecheisen makelaars is een van de grotere kantoren in Utrecht met rond de 200 verkopen en aankopen per jaar. Het kantoor heeft een team van meer dan 35 medewerkers, waaronder makelaars, hypotheekadviseurs, vastgoedadviseurs en commercieel medewerkers. Ze zijn actief in Utrecht en omgeving en zijn hier al meer dan 50 jaar actief. Het is hiermee een veilige keuze voor zowel de verkoop als de aankoop. Ze zijn ook in te schakelen als adviserend en bemiddelend makelaar.

  Brecheisen Makelaars is te vinden in Utrecht, Houten, Vleuten, Amersfoort en Leidsche Rijn.


   Foto door: Stephen Whiffin

   

  Vergelijk Utrechtse makelaars

  Voorbeeldreacties van makelaars op een woning

  Vul hieronder jouw postcode en huisnummer in, dan weten de makelaars uit Utrecht dat je binnenkort jouw woning gaat verkopen.

  Ontvang van elke makelaar:

  • Hun aanpak van de verkoop
  • Inschatting van de opbrengst
  • Het tarief dat de makelaars rekenen
  • Gratis
  • Snel
  • Vrijblijvend
  • Onafhankelijk

   

  Makelaars in de buurt van Utrecht:

   

  For English:

  Veelgestelde vragen

  • Moet je een makelaar in de hand nemen om een huis te (ver)kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Staan de kosten voor een makelaar vast?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel