AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Plein met appartementen in Emmen

Makelaar Emmen

Ben je van plan om je huis binnenkort te verkopen of een woning aan te kopen? Ontvang van makelaars in Emmen een voorstel met hun aanpak voor jouw situatie. Vergelijk de kosten, beoordelingen en resultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van hun diensten) met elkaar en kies de makelaar in Emmen waarmee jij een klik hebt.

Waar heb je een makelaar voor nodig?

Over makelaars in Emmen

Op Mijn Verkoopmakelaar houden we precies voor je bij hoeveel makelaars in Emmen opleveren en wat hun gemiddelde verkoopsnelheid is. Daarnaast checken we dagelijks wat zij gemiddeld rekenen qua kosten en courtage. Op deze manier vergelijk je het aanbod van makelaarskantoren in Emmen gemakkelijk met de gemiddelden, en ontdek je welke makelaardij de meest gunstige voorwaarden heeft. Heb je al reacties van verkoopmakelaars ontvangen? Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar met de beste statistieken!

Gemiddelde courtage
1.20%
Gemiddeld tarief
€ 3.703
Aantal makelaars
9
Verkoopsnelheid
21 dagen

Op zoek naar een aankoopmakelaar in Emmen?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Emmen? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een woning. Hij of zij heeft een goed netwerk en kennis van de lokale woningmarkt. Je haalt dus de nodige kennis en ervaring in huis, zodat je met een prettig gevoel het aankoopproces ingaat. Je wordt geholpen bij de volgende zaken: het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen (als jij dat wilt), het doen van een goed bod, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp.

Een ander voordeel: aankoopmakelaars in Emmen hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen. Wil je alleen geholpen worden met bepaalde zaken en een aantal taken zelf uitvoeren? Veel makelaars bieden tegen gereduceerd tarief ook deeldiensten aan.

De voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform:

 1. Je bespaart kosten. De bij ons aangesloten makelaars in Emmen doen jou prijsvoorstellen waarmee je tot wel 40% aan kosten kunt besparen.
 2. Je bespaart tijd. De beste makelaars uit de buurt doen jou een voorstel, in plaats van dat jij contact met hen moet opnemen.
 3. Je ontvangt enkel voorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die doen wat ze beloven. Iedere makelaardij wordt door ons gecontroleerd op basis van behaalde resultaten.
 4. Je maakt geheel gratis gebruik van onze dienstverlening. En geen zorgen: je zit ook nergens aan vast!
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Emmen

Op Mijn Verkoopmakelaar is een breed scala aan makelaars aangesloten. Sommigen zijn aangesloten bij brancheorganisaties, zoals NVM of VBO. Anderen zijn aangesloten bij beroepsorganisaties, zoals VastgoedPro. Weer anderen werken helemaal zelfstandig.

De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, moeten aan strenge opleidings- en ethische regels voldoen. De vereniging stelt hoge eisen aan haar leden en alleen makelaars met een specifiek diploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO) kunnen zich aansluiten. Het opstarten van een NVM-kantoor vereist daarom een uitgebreidere procedure dan bij de VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

Zowel de NVM als de VBO zijn intern als extern betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is houdt zich daar niet mee bezig. Deze beroepsorganisatie is puur gericht op het ondersteunen van haar leden, zonder politieke betrokkenheid en externe bemoeienis.

De prestaties van makelaars in Emmen

Als je op zoek bent naar een geschikte makelaar in Emmen om je te helpen bij het verkopen van je woning, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Maar hoe kom je erachter welke makelaar écht doet wat hij of zij belooft? Via de data van Mijn Verkoopmakelaar kom je een heel eind! Wij houden namelijk precies voor je bij hoe de makelaars in Emmen presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen met betrekking tot verkoopprijs en verkoopsnelheid kloppen.

De betrouwbaardheid van makelaars in Emmen

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Emmen is 50%. Dit betekent in de praktijk dat de verkoop in 50% van de gevallen voor een hogere verkoopprijs wordt verkocht dan van tevoren werd ingeschat.

Hoe we dit meten? We vergelijken de inschatting van de verkoopmakelaar met het uiteindelijke bedrag waarvoor de woning uiteindelijk wordt verkocht.

Laan van de Eekharst 60, Emmen- Verkoop
5 maanden geleden verkocht
+7%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 350.000)
Binnen 17 dagen verkocht
Alpenkraai 51, Emmen- Verkoop
6 maanden geleden verkocht
97%van de vraagprijs (€ 330.000)
Binnen 25 dagen verkocht
Een huis dat wordt verkocht in Emmen levert gemiddeld 102% op van wat vooraf wordt ingeschat. Het verkopen van een huis in Emmen neemt gemiddeld 21 dagen in beslag.

Wat heb je aan een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt de makelaar voor:

 • Het inmeten en fotograferen van jouw woning
 • De plaatsing van jouw woning op Funda (je kunt niet jouw eigen woning op funda zetten)
 • Het inplannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het opmaken van het koopcontract

Weten wat een makelaar nog meer doet? In dit artikel lees je wat de werkzaamheden van een makelaar zijn. Ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden bij het verkopen van je woning? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Emmen

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Emmen

Ben je van plan om een makelaar in Emmen in te schakelen, en wil je weten welke kosten hieraan verbonden zijn? Het enige bedrag dat je betaalt aan de makelaar, is de courtage (de vergoeding aan de makelaar voor de hulp bij het verkopen van je woning). De makelaarscourtage betreft altijd een percentage van het verkoopbedrag.

De exacte kosten van makelaars in Emmen verschillen per type woning, prijsklasse en branchevereniging (NVM of niet). Gemiddeld is het tarief van een makelaar in Emmen 1.20% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.1%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 3.703, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Wonen in Emmen

Overweeg je te verhuizen naar de stad Emmen?  In Emmen hoef je je niet te vervelen. De stad is goedbereikbaar met via de weg, spoor en fiets. Emmen ligt vlakbij de grens met Duitsland, in de provincie Drenthe. Rondom Emmen is er veel natuur en zijn er verschillende parken te vinden. De stad heeft ook verschillende bioscopen en theaters. De ligging van de stad is ideaal als je in een stad wil wonen waar je snel kan ontsnappen naar de natuur. Even naar Duitsland is ook geen probleem. Een bekende attractie in de stad is Dierenpark Emmen.

 

Uitgelichte makelaarskantoren in Emmen:

 

Logo Tienus Evenhuis Makelaardij Emmen

Makelaardij Emmen

Tienus Evenhuis en Anna Evenhuis zijn de eigenaren van Makelaardij Emmen. Tienus werkt al meer dan 25 jaar lang in de wereld van makelaardij. Door de eenvoudige naam en ervaring is Tienus Evenhuis Makelaardij Emmen uitgegroeid tot een populaire makelaardij in de stad.

 

Logo Makelaardij Kuper Emmen 

Makelaardij Kuper

Makelaardij Kuper is actief in Emmen en de rest van Zuidoost-Emmen. Je kan bij het makelaarskantoor terecht voor aankoop, verkoop, advies, taxaties en planschade. Het makelaarskantoor is te vinden aan de Baander in Emmen. De makelaardij is een echt familiebedrijf met drie medewerkers. Je kan terecht bij: Hilko Kuper, Stefan Kuper en Anke Kuper-de Groot.

 

Logo Melenberg Makelaardij Emmen

Melenberg Makelaardij

Deze makelaardij is actief in de omgeving Emmen. Robert Melenberg, Jim ten Hoor en Monique Kracht staan voor je klaar bij Melenberg Makelaardij. Het makelaarskantoor is geregistreerd bij de vereniging voor makelaars NVM.

 

Foto bovenaan door: Rene Mensen

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Emmen?

  Er zijn in Emmen 9 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Emmen. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Emmen?

  Een makelaar in Emmen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.20% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Emmen rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.703. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 10 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel