Huis verkopenVergelijk makelaarsAankoopmakelaarAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Woningen in Gouda

Makelaar Gouda

Ben je van plan om je huis binnenkort te verkopen? Ontvang van makelaars in Gouda een voorstel voor de verkoop van jouw huis. Vergelijk de kosten, beoordelingen en verkoopresultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van verkoop) met elkaar en kies de makelaar in Gouda waarmee jij een klik hebt.

Vul hier jouw postcode en huisnummer in:

Al 52 verkopers uit Gouda gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Over makelaars in Gouda

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Gouda, houden we bij Mijn Verkoopmakelaar bij hoeveel makelaars er zijn in Gouda, wat de gemiddelde verkoopsnelheid is en wat de gemiddelde kosten zijn. De kosten, courtage en verkoopsnelheid van de makelaars in Gouda kunnen uiteenlopen. Daarom is het vergelijken van makelaars erg belangrijk. Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar die daar het beste bij aansluit.

Gemiddelde courtage
1.18%
Gemiddeld tarief
€ 4.024
Aantal makelaars
22
Verkoopsnelheid
21 dagen

Top-10 beste makelaars in Gouda

Dit zijn de 10 van beste makelaars in Gouda voor het verkopen van je huis.

 1. Klein Makelaardij
 2. Van Herk Makelaardij Gouda
 3. Dupree Makelaars O.G.
 4. Makelaardij Henk van Wijngaarden
 5. Blauw Makelaars
 6. Adelmar Makelaardij Gouda
 7. Van 't Hof
 8. Viavesta
 9. Boer Makelaardij Gouda
 10. GratisVerhuizen makelaardij

Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Gouda op basis van frequentie en snelheid van verkoop, onafhankelijke beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Op zoek naar een aankoopmakelaar in Gouda?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Gouda? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een woning. Hij of zij heeft een goed netwerk en kennis van de lokale woningmarkt. Je haalt dus de nodige kennis en ervaring in huis, zodat je met een prettig gevoel het aankoopproces ingaat. Je wordt geholpen bij de volgende zaken: het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen (als jij dat wilt), het doen van een goed bod, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp.

Een ander voordeel: aankoopmakelaars in Gouda hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen. Wil je alleen geholpen worden met bepaalde zaken en een aantal taken zelf uitvoeren? Veel makelaars bieden tegen gereduceerd tarief ook deeldiensten aan.

De voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform:

 1. Je bespaart kosten. De bij ons aangesloten makelaars in Gouda doen jou prijsvoorstellen waarmee je tot wel 40% aan kosten kunt besparen.
 2. Je bespaart tijd. De beste makelaars uit de buurt doen jou een voorstel, in plaats van dat jij contact met hen moet opnemen.
 3. Je ontvangt enkel voorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die doen wat ze beloven. Iedere makelaardij wordt door ons gecontroleerd op basis van behaalde resultaten.
 4. Je maakt geheel gratis gebruik van onze dienstverlening. En geen zorgen: je zit ook nergens aan vast!
Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Gouda

Op Mijn Verkoopmakelaar is een breed scala aan makelaars aangesloten. Sommigen zijn aangesloten bij brancheorganisaties, zoals NVM of VBO. Anderen zijn aangesloten bij beroepsorganisaties, zoals VastgoedPro. Weer anderen werken helemaal zelfstandig.

De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, moeten aan strenge opleidings- en ethische regels voldoen. De vereniging stelt hoge eisen aan haar leden en alleen makelaars met een specifiek diploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO) kunnen zich aansluiten. Het opstarten van een NVM-kantoor vereist daarom een uitgebreidere procedure dan bij de VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

Zowel de NVM als de VBO zijn intern als extern betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is houdt zich daar niet mee bezig. Deze beroepsorganisatie is puur gericht op het ondersteunen van haar leden, zonder politieke betrokkenheid en externe bemoeienis.

De prestaties van makelaars in Gouda

In Gouda zijn tal van makelaars actief die je kunt inschakelen voor de verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu precies, of zelfs méér, dan hij of zij belooft? Op Mijn Verkoopmakelaar kunnen we jou dat precies vertellen. Hieronder lees je welke makelaars in Gouda goed presteren en te vertrouwen zijn. Wij houden namelijk, met uiterste precisie, voor je bij hoe de makelaars presteren ten opzichte van de belofte die ze vooraf aan verkopers maken. Transparanter dan dat krijg je het niet!

De betrouwbaardheid van makelaars in Gouda

De belofte die een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar vooraf maakt, wordt vergeleken met de uiteindelijke opbrengst van een verkoop.

De betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Gouda is 76%. Dat betekent dat de verkoop in 76% van de gevallen méér oplevert dan vooraf wordt ingeschat.

Westerkade 5, Gouda
1 maand geleden verkocht
91%van de vraagprijs (€ 265.000)
Binnen 21 dagen verkocht
Graaf Florisweg 65, Gouda
5 maanden geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 350.000)
Binnen 13 dagen verkocht
Bunchestraat 6, Gouda
7 maanden geleden verkocht
+7%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 375.000)
Binnen 15 dagen verkocht
Een huis dat wordt verkocht in Gouda levert gemiddeld 7% meer op dan vooraf wordt ingeschat. Het verkopen van een huis in Gouda duurt gemiddeld 21 dagen via Mijn Verkoopmakelaar.

Wat heb je aan een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt de makelaar voor:

 • Het inmeten en fotograferen van jouw woning
 • De plaatsing van jouw woning op Funda (je kunt niet jouw eigen woning op funda zetten)
 • Het inplannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het opmaken van het koopcontract

Weten wat een makelaar nog meer doet? In dit artikel lees je wat de werkzaamheden van een makelaar zijn. Ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden bij het verkopen van je woning? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Gouda

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 4% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Gouda

Het tarief van een makelaar in Gouda is gemiddeld 1.18% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.5%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.024, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Uitgelichte makelaarskantoren in Gouda & Reeuwijk

 

   

  Van Herk Makelaars Gouda

  Van Herk Makelaars Gouda is een van de 11kantoren van het makelaarskantoor Van Herk. Van Herk is een van de grootste makelaarskantoren in Zuid-Holland. Van Herk Makelaardij is lid van de NVM.

  De vestiging in Gouda staat onder leiding van Mark de Koning. Samen met Nitai Harinandansingh, Nikki Nowack, en Chantal Bosman zijn zij verantwoordelijk voor alle aan- en verkopen in Gouda, Waddinxveen, Moordrecht en Reeuwijk. Het kantoor zit op de hoek van de Lange Tiendeweg en het Houtmanplantsoen. 

   

  Logo Viavesta Gouda

   

  Viavesta Makelaars & Adviseurs

  Viavesta was een van de grotere makelaarskantoren actief in Gouda en Reeuwijk. Dit is echt een makelaar voor een duurder segment. Het kantoor staat onder leiding van Hermy van der Waal.  Hermy richtte het kantoor op in 2000 en sindsdien gegroeid tot een belangrijk Gouds makelaarskantoor.

  In totaal kent het kantoor nu 10 medewerkers die zich bezighouden met het aankopen, verkopen en taxeren. Het kantoor is gevestigd aan Klein Amerika.

  Viavesta is naast NVM-lid, ook lid van het Qualis netwerk. Qualis is een netwerk van makelaars die actief zijn in het hogere segment. Viavesta is om die reden ook actief in Reeuwijk. Daarnaast is het kantoor ook actief in de omliggende gebieden Moordrecht, Haastrecht en Nieuwkoop.

   

  Logo Van 't Hof Makelaardij Gouda

   

  Van 't Hof Makelaardij

  Dit oer-Goudse kantoor ging in 1959 van start. Deze 'oude bekende' uit Gouda is met vestigingen in Gouda, Zoetermeer, Alphen aan den Rijn en Waddinxveen inmiddels een grote speler in Zuid-Holland geworden.

  De huidige Goudse vestigingen wordt geleid door Berto Manschot. Vanuit deze vestiging wordt ook bedrijfsmatige makelaardij bedreven en financieel avies gegeven aan particulieren. Het team in Gouda voor de gewone makelaardij bestaat uit 6 medewerkers.

   

  Logo Dupree Makelaars Gouda

   

  Dupree Makelaars O.G.

  Dupree is een van de bekendste kantoren in Gouda. Dupree makelaars is in 1999 opgericht door Geert Dupree. Geert is met name actief voor kantoor Reeuwijk.

  De Goudse vestiging van Dupree Makelaars staat onder leiding van Wouter Poelman. Samen met makelaar Jan van Eeden Petersman is Wouter verantwoordelijk voor alle aankopen en verkopen in Gouda. Ze worden daarin ondersteund door 5 binnendienst medewerkers.

   

  Logo Boer Makelaardij Gouda

   

  Boer Makelaardij

  Boer Makelaardij is een van de grotere makelaars in Gouda. Het kantoor is gevestigd aan de Meridiaan, op het bedrijventerrein waar ook de Goudse Brandweer zijn kazerne heeft. Carla Goedhart is samen met Robert Roos en Sebastiaan Lagendijk verantwoordelijk voor de woningverkopen in Gouda.

  Boer Makelaardij is een belangrijke financier voor veel sportverenigingen en evenementen in Gouda. Zo is Boer hoofdsponsor van sportvereniging TIOD.

   

  Klein Makelaardij Gouda

   

  Klein Makelaardij

  Klein Makelaardij is opgericht door Menno Klein. Het kantoor is begin 2019 na 10 jaar van Haastrecht naar Gouda verhuisd. Samen met zijn collega Ellen Verwaaij helpt Menno Goudse woningeigenaren met het verkopen van hun huis. Het kantoor is lid van de NVM en heeft op Funda een gemiddelde score voor verkoop van 9,1.

  Het kantoor is gevestigd aan de Lange Tiendeweg. De locatie is te herkennen aan het opvallende autootje waarmee Menno zijn klanten bezoekt. Klein Makelaardij is actief in Gouda, Reeuwijk, Bodegraven, Haastrecht, Oudewater en Schoonhoven.

   

  Logo Makelaardij Henk van Wijngaarden

   

  Makelaardij Henk van Wijngaarden

  Deze makelaardij is in 2006 begonnen in Gouda onder de naam April Makelaars. Inmiddels is het kantoor door succes gegroeid naar Vleuten, Vianen en Leiden. Het kantoor in Gouda staat sinds 2015 onder leiding van Henk van Wijngaarden. In 2021 wilde Henk graag zijn eigen naam terugzien in de makelaardij. Nu heet het makelaarskantoor: Makelaardij Henk van Wijngaarden.

  Voordat Henk bij deze makelaardij begon, heeft hij meer dan 7 jaar bij Van 't Hof Makelaardij gewerkt, een andere Goudse makelaar die ook in deze lijst voorkomt.

   

  Logo Alpha Makelaardij Gouda

   

  Alpha Makelaardij

  Alpha Makelaardij is een Gouds makelaarskantoor onder leiding van Mirna Bredt. Nadat Mirna in 1993 bij Alpha Makelaardij is komen werken, heeft zij in 2004 het kantoor overgenomen. Haar 'damesteam' bestaat uit Willeke van Leeuwen en Linda Caenen-Asscheman (oud-medewerker van Viavesta). De drie makelaars worden ondersteund door 3 (vrouwelijke) binnendienst medewerkers.

  Het kantoor is gespecialiseerd in monumentale panden. Monumenten hebben door alle regelgeving en beperkingen een ander advies nodig dan gewone woningen.

   

  Logo Lafeber Makelaardij

   

  Lafeber Makelaardij

  Lafeber Makelaardi bestaat al ruim 40 jaar. Het kantoor was vroeger wat groter dan nu. Lafeber Makelaardij staat onder leiding van Frits Lafeber.

  Foto door: Metro Centric

   

  Makelaars in de buurt van Gouda:

   

  For English:

  Veelgestelde vragen

  • Hoeveel makelaars zijn er actief in Gouda?

   Er zijn in Gouda 22 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Gouda. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

  • Wat kost een makelaar in Gouda?

   Een makelaar in Gouda rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.18% van de opbrengst.

   Het tarief dat een makelaar in Gouda rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.024. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

  Antoine Steenkamer
  Antoine Steenkamer
  Publicatiedatum: 17 mei 2023

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel