AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Vind een makelaar in Gouda

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 30 augustus 2023
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 76 kopers & verkopers uit Gouda gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Woningen in Gouda

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Gouda

  Wij houden de gemiddelde cijfers van makelaars uit Gouda voor je bij, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. Op dit moment zijn er 27 makelaars actief in Gouda. Gemiddeld rekenen zij met een courtage van 1.01% van de verkoopprijs. Een makelaar in Gouda kost gemiddeld € 4.212. Het afronden van een verkoop in Gouda duurt gemiddeld 42 dagen.

  Gemiddelde courtage
  1.01%
  Gemiddeld tarief
  € 4.212
  Aantal makelaars
  27
  Verkoopsnelheid
  42 dagen

  Top-10 beste makelaars in Gouda

  Dit zijn de 10 van beste makelaars in Gouda.

  1. Klein Makelaardij
  2. Dupree Makelaars Gouda
  3. Van Herk Makelaars Gouda
  4. Blauw Makelaars
  5. Boer Makelaardij Gouda
  6. Van 't Hof
  7. Makelaardij Henk van Wijngaarden
  8. MakelaarsHome Gouda
  9. Bij Viavesta
  10. Habets Makelaardij

  Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar worden vergeleken op basis van aantal verrichte verkopen en aankopen, verkoopsnelheid & aankoopsnelheid, opbrengst van de verkoop in vergelijking met de vooraf gestelde verwachting en recensies van gebruikers, zowel kopers als verkopers, in Gouda.

  Ben je benieuwd hoe je de ideale makelaar uit onze lijst kunt selecteren? Lees dan onze handleiding voor het kiezen van een makelaar.

  Wij werken dagelijks de top-10 lijst bij.

  Vergelijk makelaars in Gouda

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Tarieven voor een makelaar in Gouda

  De gemiddelde prijs voor een makelaar in Gouda is op dit moment € 4.212, waarbij zowel BTW als de opstartkosten zijn inbegrepen. Afhankelijk van het makelaarskantoor kunnen de kosten variëren. Sommigen vragen een vast bedrag en anderen een percentage van de transactiewaarde (makelaarscourtage). Het komt ook voor dat makelaars om een combinatie vragen.

  Het gemiddelde percentage die in Gouda door makelaars wordt gevraagd voor courtage is 1.01%. Voor een diepgaande vergelijking met de rest van Nederland verwijzen we je naar onze analyse van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.5%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.1%
  Meer dan € 600.000
  1.0%

  *Deze gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Gouda.

  De prestaties van makelaars in Gouda

  Het vinden van een makelaar in Gouda met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Daarom houden wij een strak overzicht van de cijfers en resultaten van onze makelaars voor je bij. Zo kun jij in één oogopslag zien op welke makelaar in Gouda je kunt bouwen.

  De betrouwbaardheid van makelaars in Gouda

  Iedereen die een verkoopmakelaar via Mijn Verkoopmakelaar vindt, ontvangt vooraf een inschatting van de verkoopopbrengst. Als we deze inschattingen vergelijken met de daadwerkelijke verkoopprijs, dan ontvangen verkopers in Gouda in 69% van de gevallen méér dan vooraf werd ingeschat.

  Een huis dat wordt verkocht in Gouda levert gemiddeld 104% op van wat vooraf wordt ingeschat.

  Eerste E.J. Potgieterstraat 16, Gouda- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  +7%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 340.000)
  Binnen 10 dagen verkocht
  Leliepad 7, Gouda- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  +8%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 325.000)
  Binnen 30 dagen verkocht
  Wilgepad 7, Gouda- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +8%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 325.000)
  Binnen 69 dagen verkocht

  Wat heb je aan een makelaar?

  Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt een makelaar voor:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda staan)
  2. Het plaatsen van jouw woning op woningsites, zoals Funda
  3. De bezichtigingen en onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van alle benodigde documenten

  Weten wat een makelaar nog meer doet? Lees meer over wat de werkzaamheden van een verkoopmakelaar zijn en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen. Heb je behoefte aan meer informatie? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Makelaars in Nederland zijn wél of niet aangesloten bij een makelaarsvereniging. De meeste makelaars zijn aangesloten NVM, VBO of VastgoedPRO. Een klein gedeelte van de makelaars zijn niet aangesloten, en werken helemaal zelfstandig.

  De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4.400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1.100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

  Beroepseisen voor makelaars

  Aangesloten makelaars moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen, zoals:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het bezit van een specifiek makelaarsdiploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO)

  Mogelijk hogere kosten

  Het opstarten van een NVM-kantoor vereist dan ook een uitgebreidere procedure dan bij VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

  Uitgelichte makelaarskantoren in Gouda & Reeuwijk

   

    

   Van Herk Makelaars Gouda

   Van Herk Makelaars Gouda is een van de 11kantoren van het makelaarskantoor Van Herk. Van Herk is een van de grootste makelaarskantoren in Zuid-Holland. Van Herk Makelaardij is lid van de NVM.

   De vestiging in Gouda staat onder leiding van Mark de Koning. Samen met Nitai Harinandansingh, Nikki Nowack, en Chantal Bosman zijn zij verantwoordelijk voor alle aan- en verkopen in Gouda, Waddinxveen, Moordrecht en Reeuwijk. Het kantoor zit op de hoek van de Lange Tiendeweg en het Houtmanplantsoen. 

    

   Logo Viavesta Gouda

    

   Viavesta Makelaars & Adviseurs

   Viavesta was een van de grotere makelaarskantoren actief in Gouda en Reeuwijk. Dit is echt een makelaar voor een duurder segment. Het kantoor staat onder leiding van Hermy van der Waal.  Hermy richtte het kantoor op in 2000 en sindsdien gegroeid tot een belangrijk Gouds makelaarskantoor.

   In totaal kent het kantoor nu 10 medewerkers die zich bezighouden met het aankopen, verkopen en taxeren. Het kantoor is gevestigd aan Klein Amerika.

   Viavesta is naast NVM-lid, ook lid van het Qualis netwerk. Qualis is een netwerk van makelaars die actief zijn in het hogere segment. Viavesta is om die reden ook actief in Reeuwijk. Daarnaast is het kantoor ook actief in de omliggende gebieden Moordrecht, Haastrecht en Nieuwkoop.

    

   Logo Van 't Hof Makelaardij Gouda

    

   Van 't Hof Makelaardij

   Dit oer-Goudse kantoor ging in 1959 van start. Deze 'oude bekende' uit Gouda is met vestigingen in Gouda, Zoetermeer, Alphen aan den Rijn en Waddinxveen inmiddels een grote speler in Zuid-Holland geworden.

   De huidige Goudse vestigingen wordt geleid door Berto Manschot. Vanuit deze vestiging wordt ook bedrijfsmatige makelaardij bedreven en financieel avies gegeven aan particulieren. Het team in Gouda voor de gewone makelaardij bestaat uit 6 medewerkers.

    

   Logo Dupree Makelaars Gouda

    

   Dupree Makelaars O.G.

   Dupree is een van de bekendste kantoren in Gouda. Dupree makelaars is in 1999 opgericht door Geert Dupree. Geert is met name actief voor kantoor Reeuwijk.

   De Goudse vestiging van Dupree Makelaars staat onder leiding van Wouter Poelman. Samen met makelaar Jan van Eeden Petersman is Wouter verantwoordelijk voor alle aankopen en verkopen in Gouda. Ze worden daarin ondersteund door 5 binnendienst medewerkers.

    

   Logo Boer Makelaardij Gouda

    

   Boer Makelaardij

   Boer Makelaardij is een van de grotere makelaars in Gouda. Het kantoor is gevestigd aan de Meridiaan, op het bedrijventerrein waar ook de Goudse Brandweer zijn kazerne heeft. Carla Goedhart is samen met Robert Roos en Sebastiaan Lagendijk verantwoordelijk voor de woningverkopen in Gouda.

   Boer Makelaardij is een belangrijke financier voor veel sportverenigingen en evenementen in Gouda. Zo is Boer hoofdsponsor van sportvereniging TIOD.

    

   Klein Makelaardij Gouda

    

   Klein Makelaardij

   Klein Makelaardij is opgericht door Menno Klein. Het kantoor is begin 2019 na 10 jaar van Haastrecht naar Gouda verhuisd. Samen met zijn collega Ellen Verwaaij helpt Menno Goudse woningeigenaren met het verkopen van hun huis. Het kantoor is lid van de NVM en heeft op Funda een gemiddelde score voor verkoop van 9,1.

   Het kantoor is gevestigd aan de Lange Tiendeweg. De locatie is te herkennen aan het opvallende autootje waarmee Menno zijn klanten bezoekt. Klein Makelaardij is actief in Gouda, Reeuwijk, Bodegraven, Haastrecht, Oudewater en Schoonhoven.

    

   Logo Makelaardij Henk van Wijngaarden

    

   Makelaardij Henk van Wijngaarden

   Deze makelaardij is in 2006 begonnen in Gouda onder de naam April Makelaars. Inmiddels is het kantoor door succes gegroeid naar Vleuten, Vianen en Leiden. Het kantoor in Gouda staat sinds 2015 onder leiding van Henk van Wijngaarden. In 2021 wilde Henk graag zijn eigen naam terugzien in de makelaardij. Nu heet het makelaarskantoor: Makelaardij Henk van Wijngaarden.

   Voordat Henk bij deze makelaardij begon, heeft hij meer dan 7 jaar bij Van 't Hof Makelaardij gewerkt, een andere Goudse makelaar die ook in deze lijst voorkomt.

    

   Logo Alpha Makelaardij Gouda

    

   Alpha Makelaardij

   Alpha Makelaardij is een Gouds makelaarskantoor onder leiding van Mirna Bredt. Nadat Mirna in 1993 bij Alpha Makelaardij is komen werken, heeft zij in 2004 het kantoor overgenomen. Haar 'damesteam' bestaat uit Willeke van Leeuwen en Linda Caenen-Asscheman (oud-medewerker van Viavesta). De drie makelaars worden ondersteund door 3 (vrouwelijke) binnendienst medewerkers.

   Het kantoor is gespecialiseerd in monumentale panden. Monumenten hebben door alle regelgeving en beperkingen een ander advies nodig dan gewone woningen.

    

   Logo Lafeber Makelaardij

    

   Lafeber Makelaardij

   Lafeber Makelaardi bestaat al ruim 40 jaar. Het kantoor was vroeger wat groter dan nu. Lafeber Makelaardij staat onder leiding van Frits Lafeber.

   Foto door: Metro Centric

    

   Makelaars in de buurt van Gouda:

    

   For English:

   Veelgestelde vragen

   • Is een makelaar verplicht bij het koppen of verkopen van mijn huis?

    Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

   • Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?

    Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

   • Staan de kosten voor een makelaar vast?

    Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

   • Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?

    Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

   Bekend van

   Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
   Vul jouw postcode in:
   • Gratis
   • Onafhankelijk
   • Vrijblijvend
   • Snel