AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Centrum van Amstelveen

Makelaar Amstelveen

Zoek je een goede makelaar in Amstelveen? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Via onze handige tool vind en vergelijk je eenvoudig de makelaars bij jou in de buurt. Beantwoord hieronder de vragen over jouw huis of de droomwoning die je zoekt. Dan ontvang jij binnen no-time reacties van makelaarskantoren in Amstelveen in je mailbox. Vergelijk makelaarskosten, snelheid en beoordelingen met elkaar en kies de makelaardij die het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je de beste deal maakt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Amstelveen

Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we van duidelijkheid en transparantie. Daarom houden we precies voor je bij hoeveel makelaars er actief zijn in Amstelveen, wat de gemiddelde courtages en kosten zijn en wat de gemiddelde verkoopsnelheid is. Heb je een aanbod ontvangen van een makelaar in Amstelveen? Vergelijk dat aanbod dan eenvoudig met de gemiddelden en zie wat voor vlees je in de kuip hebt!

Gemiddelde courtage
1.00%
Gemiddeld tarief
€ 5.943
Aantal makelaars
35
Verkoopsnelheid
59 dagen

Dit zijn de top 10 beste makelaars in Amstelveen

Dit is de top-10 van beste makelaars voor het verkopen van een huis in Amstelveen.

 1. VLIEG Amstelveen
 2. Wijngaarde Makelaars
 3. Keizerskroon Makelaars
 4. Makelaar in Amsterdam b.v.
 5. Fris Woningmakelaars Amsterdam
 6. Den Uyl Real Estate Amsterdam
 7. Dutch Real Estate Company
 8. KIJCK. makelaars
 9. Your Home Makelaars
 10. Citi Makelaars

Dit overzicht van beste makelaars in Amstelveen is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Zoek je een aankoopmakelaar in Amstelveen?

Ben je van plan om een huis te kopen in Amstelveen? Spannend! Met een aankoopmakelaar vergroot je jouw kansen op het vinden van je droomhuis aanzienlijk.

Een aankoopmakelaar helpt je namelijk bij het vinden en kopen van een woning. De meeste makelaars helpen je van A tot Z met alles wat erbij komt kijken. Maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen. Je geeft dan alleen uit handen wat je zelf niet kunt of wilt regelen.

Een makelaar heeft een goede kennis van de lokale woningmarkt en regelgeving en kan je helpen bij het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp (denk aan: bouwkundige keuring, erfpacht, VvE, controle koopcontract). Een extra voordeel: aankoopmakelaars hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen.

Nog geen makelaar gevonden? Via Mijn Verkoopmakelaar vind je eenvoudig én supersnel een goede aankoopmakelaar bij jou in de buurt. Dit zijn de voordelen van het vinden van een makelaar via ons platform:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars waarmee je tot wel 40% kunt besparen
 • Je ontvangt enkel voorstellen van goede, betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun (aankoop)resultaten
 • Je bespaart tijd, want je hoeft niet zelf contact op te nemen met makelaars
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Amstelveen

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn helemaal zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden. De VBO is de tweede grootste branchevereniging met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, moeten voldoen aan een flink aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma (gehaald bij examenbureau SVMNIVO). Het starten van een NVM-kantoor vereist daarmee een intensievere procedure dan bij de VBO en VastgoedPro. Door deze eisen kan het zijn dat je bij een NVM makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM makelaar.

De NVM en VBO richten zich zowel intern als extern en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is een beroepsorganisatie die zich alleen richt op het ondersteunen van haar leden, zonder politieke lobby en extern bemoeienis.

De prestaties van makelaars in Amstelveen

Bij Mijn Verkoopmakelaar vinden wij het belangrijk dat je de makelaars in Amstelveen kunt vertrouwen die je via ons platform vindt. Daarom houden we voor je bij of de bij ons aangesloten makelaarskantoren doen wij zij beloven. Hoe wij dat aanpakken? Voor iedere makelaar in Amstelveen vergelijken we de vooraf gedane inschattingen met de uiteindelijke resultaten. Denk hierbij aan de inschatting van de verkoopsnelheid en de verkoopprijs. Zo weet je precies welke makelaardij je met een gerust hart kunt inschakelen.

Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Amstelveen via Mijn Verkoopmakelaar?

We kunnen je gelukkig direct geruststellen: het betrouwbaarheidspercentage van de makelaars in Amstelveen ligt op 43%. Dat wil zeggen dat de verkoopprijs in 43% van de gevallen méér is dan vooraf werd ingeschat. Goed nieuws dus!

Emmakade 34hs, Amstelveen- Verkoop
2 maanden geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 650.000)
Binnen 27 dagen verkocht
Handweg 99-A, Amstelveen- Verkoop
3 maanden geleden verkocht
92%van de vraagprijs (€ 1.495.000)
Binnen 38 dagen verkocht
Vuurdoornlaan 32, Amstelveen- Verkoop
3 maanden geleden verkocht
+5%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 737.500)
Binnen 360 dagen verkocht
Gemiddeld is de verkoopprijs die huizenverkopers in Amstelveen krijgen voor hun huis 101% van het bedrag dat vooraf door de makelaar is ingeschat. De snelheid waarmee huizen in Amstelveen worden verkocht, is gemiddeld 59 dagen. Ben je benieuwd hoe een individuele makelaar in Amstelveen presteert op het gebied van verkoopopbrengst en -snelheid? Je vindt alle informatie in je persoonlijke omgeving via Mijn Verkoopmakelaar.

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

Zo regelt een makelaar bijvoorbeeld:

 • Het fotograferen en inmeten van je woning
 • De plaatsing op Funda (dat kan niet zonder een makelaar)
 • Alles rondom de bezichtigingen
 • Het opmaken van de koopovereenkomst

Meer weten? In dit artikel lees je wat een makelaar voor je doet bij het verkopen van je woning. Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het verkoopproces? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Amstelveen

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Amstelveen

Wil je een makelaarskantoor inschakelen bij het verkopen van je woning in Amstelveen, en vraag je je af hoeveel kosten daaraan verbonden zijn? Makelaars werken met een courtage: een vergoeding die je betaalt voor gebruikmaking van hun diensten.

Dit kan een vast bedrag zijn, maar is meestal een percentage van de verkoopopbrengst van je woning. De hoogte van deze courtage verschilt per type woning en segment, en is ook afhankelijk van of een makelaar zich al dan niet heeft aangesloten bij een beroepsorganisatie (NVM of VBO). De courtagekosten zijn de enige kosten die je maakt. De notariskosten worden namelijk door de aankopende partij betaald.

In Amstelveen zijn de gemiddelde makelaarskosten 1.00% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.4%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
0.9%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 5.943, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

 Uitgelichte makelaarskantoren in Amstelveen

Logo Lunshof Makelaardij Amstelveen

 

Lunshof Makelaardij Amstelveen

Lunshof werd opgericht in 1975. Het kantoor heeft een vestiging in Amstelveen en in Amsterdam. De kantoren bedienen beide steden, en de omliggende gemeentes. De makelaars van Lunshof hebben stuk voor stuk veel ervaring en kennen alle ins en outs van het gebied. De vestiging in Amstelveen is gelegen aan de Keizer Karelweg.

Huizenverkopers krijgen altijd een vaste contactpersoon bij Lunshof. Deze verkoopmakelaar kent alle details van de woning, dus het is op deze manier fijn schakelen. Natuurlijk staat ook de rest van het team klaar voor de nodige ondersteuning. Lunshof is aangesloten bij de NVM en bedient verschillende doelgroepen. Zo helpen ze bij de verkoop van appartementen, starterswoningen, grachtenpanden, villa’s en beleggingsobjecten.

 

Logo Brockhoff Makelaars

 

Brockhoff Makelaars

Brockhoff is onderdeel van de Vivantus groep. Dat is een van de grootste makelaars van Nederland, als je al hun vestigingen bij elkaar optelt. Alle aangesloten makelaardijen hebben toegang tot moderne marketing tools, de nieuwste technieken en een groot netwerk van wel 37 makelaarskantoren door heel Nederland. De vestiging in Amstelveen ligt aan de Keizer Karelweg.

Naast aankoop- en verkoopmakelaar is Brockhoff ook in te schakelen als bedrijfsmakelaar en voor de begeleiding bij hypotheken en verzekeringen. Ze doen zowel bestaande bouw als nieuwbouw.

 

Logo Admiraal ERA Makelaardij Amstelveen

 

Admiraal ERA Makelaardij

Admiraal Makelaardij is onderdeel van ERA: een overkoepelende, landelijke organisatie van makelaars die samen kennis en netwerk met elkaar uitwisselen. Het team in Amstelveen bestaat uit vijf medewerkers, die zich dag in dag uit inzetten voor woningzoekers en -verkopers. Ze zijn actief in Amstelveen, maar ook in de regio Ouderkerk aan de Amstel, Duivendrecht, Uithoorn, Abcoude, Amsterdam Buitenveldert, Amsterdam Zuid en Amsterdam Zuid-Oost. Admiraal ERA Makelaardij is een full-service makelaarskantoor; ze ontzorgen hun klanten van begin tot eind.

Voordat een woning de markt op gaat, bespreekt het team de beste verkoopstrategie met de verkoper. Er wordt samen overlegd over de beste verkoopprijs en het beste moment om de woning te koop te zetten. De ervaring leert namelijk dat beide onderdelen zeer bepalend zijn voor de manier waarop het verkooptraject loopt. De medewerkers van Admiraal ERA Makelaars zullen er alles aan doen om hun klanten met een tevreden gevoel op de verkoop te laten terugkijken.

  

Logo Voorma & Millenaar Makelaars Amstelveen

 

Voorma & Millenaar Makelaars

Voorma & Millenaar Makelaars is opgericht in 1966. Het middelgrote makelaarskantoor is gevestigd op de Tholenseweg in Amstelveen. Het kantoor is aangesloten bij de NVM. De makelaars bedienen de Amsterdamse en Amstelveense woningmarkt (en omliggende gemeenten). Voorma & Millenaar Makelaars is begonnen als een familiekantoor. Tot op de dag van vandaag merk je dat terug aan het belang dat ze hechten aan frequent en persoonlijk contact.

Het doel van de makelaars is om voor verkopers de meest optimale verkoopprijs te realiseren. Of het nu om een klein appartement of om een exclusieve woning gaat. Om dat te bereiken, worden alle zeilen bijgezet. De woning wordt voorzien van de juiste styling, professioneel fotomateriaal en een goede verkooptekst. De foto’s en tekst worden getoond in een brochure, op de eigen website, op Funda, op de website van Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) én in de etalage van het kantoor van Voorma & Millenaar.

Daarnaast wordt de woning meegenomen in de mailing aan een geselecteerde groep woningzoekenden in het netwerk van het kantoor. Wanneer nodig, organiseert Voorma & Millenaar een Open Huis. Dit allemaal voor het beste resultaat!

 

Logo Amstel Makelaardij

 

Amstel Makelaardij

Amstel Makelaardij vind je aan de Amsterdamseweg in Amstelveen. Het kantoor is opgericht in 2017. Het kantoor zelf is dus nog jong, maar de medewerkers die er werken hebben een schat aan ervaring. Frans Vogel, oprichter van de makelaardij, is al sinds 1997 actief in de makelaardij. Hij heeft een goed team om zich heen verzameld die zich met veel enthousiasme inzetten voor de verkoop, aankoop, verhuur en taxatie van woningen in Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn, Aalsmeer, Mijdrecht en omgeving. Amstel Makelaardij is aangesloten bij de NVM, maar ook bij het NWWI, VastgoedCert en MVA.

Het kantoor werkt met een uitgebreide marketingmix om woningen zo goed mogelijk in de markt te zetten. Het verkooppakket bestaat o.a. uit het plaatsen van Facebook advertenties, een woningvideo, 360 graden foto’s en plaatsing op Funda en de eigen website. Daarnaast kun je als verkoper optioneel gebruik maken van hoogtefoto’s, drone foto’s/video en het inschakelen van een woningstylist.

 

Logo Bert van Vulpen Makelaars

 

Bert van Vulpen Makelaars

Bert van Vulpen Makelaars bestaat inmiddels al 27 jaar. De vestigingen van dit kantoor liggen in Amstelveen, Krommenie, Zaandam en Amsterdam. Het Amstelveense kantoor is te vinden aan de Pieter Lastmanweg. Bert van Vulpen Makelaars is in te schakelen voor de verkoop en aankoop van woningen in de regio, maar ook voor hypotheekadvies en verzekeringen kun je bij ze terecht. Het zeskoppige team van Bert van Vulpen Amstelveen ontzorgt verkopers volledig. Ze zijn gespecialiseerd in bestaande bouw én nieuwbouw.

 

Logo Amstelhoven Makelaars

 

Amstelhoven Makelaars

Amstelhoven Makelaars is opgericht in 1994 en sindsdien uitgebreid naar een 'full-service-kantoor'. Het kantoor ontzorgt haar klanten van A tot Z en zorgt dat het hen aan niets ontbreekt. De makelaardij is zes dagen per week geopend en streeft naar een optimale communicatie met haar klanten, door ze actief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen en ze toegang te geven tot een WhatsApp groep met het team van Amstelhoven. Bovendien krijgen klanten toegang tot een handig online systeem, waarin de ontwikkelingen 24/7 op de voet kunnen worden gevolgd.

Het team bestaat uit zeven medewerkers, waaronder een ervaren makelaar, een assistent-makelaar, een erkend hypotheekadviseur en vier binnendienst medewerkers. Ze zijn actief op het gebied van aankoop, verkoop en taxatie en werken als tussenpersoon voor hypotheken en verzekeringen.

 

Logo Henk Burger Makelaardij

 

Henk Burger Makelaardij

Henk Burger Makelaardij vind je op de Amsterdamseweg in Amstelveen, naast De Groene Hagedis op nummer 487. De leiding van het kantoor ligt in handen van Henk zelf. Hij wordt ondersteund door een team van vier medewerkers. Henk Burger Makelaardij is een full-service makelaarskantoor dat zich richt op aankoop, verkoop, taxatie en beheer. Het kantoor helpt ook bij de aankoop van beleggingspanden en veilingobjecten.

Een goede communicatie staat hoog in het vaandel bij deze makelaardij. Als klant word je actief op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en betrokken bij het proces. Komt het beter uit om ‘s avonds of in het weekend contact te hebben? Ook dat is mogelijk bij Henk Burger Makelaardij.

Foto door: Esther Westerveld

 

Makelaars in de buurt van Amstelveen:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Amstelveen?

  Er zijn in Amstelveen 35 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Amstelveen. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Amstelveen?

  Een makelaar in Amstelveen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.00% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Amstelveen rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 5.943. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 30 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel