AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Vergelijk makelaars in Amstelveen

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 30 augustus 2023
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 61 mensen uit Amstelveen vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Centrum van Amstelveen

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Amstelveen

  Om je te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Amstelveen, houden we de gemiddelde cijfers voor je bij. Er zijn op dit moment 49 makelaars actief in Amstelveen. De gemiddelde makelaarscourtage ligt hier op 0.97% van de verkoopprijs. Je betaald gemiddeld € 6.040 aan makelaarskosten in Amstelveen. Het duurt gemiddeld 39 dagen totdat een woning in Amstelveen is verkocht.

  Gemiddelde courtage
  0.97%
  Gemiddeld tarief
  € 6.040
  Aantal makelaars
  49
  Verkoopsnelheid
  39 dagen

  De top-10 presterende makelaars in Amstelveen

  Hier vind je een lijst van de top-10 van beste makelaars in Amstelveen.

  1. VLIEG Amstelveen
  2. Forte Makelaars
  3. Felix Makelaardij
  4. Hemme Van Tilburg Makelaars & Taxateurs Amstelveen
  5. Wijngaarde Makelaars
  6. Brockhoff Makelaars
  7. EKZ Makelaars Amstelveen
  8. Vos & Kleian Makelaardij
  9. Fris Woningmakelaars Amsterdam
  10. Dutch Real Estate Company

  Dit overzicht is gemaakt door de prestaties van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar te vergelijken. Hierbij is gekeken naar onder anderen het aantal verkopen en aankopen, snelheid, verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte en de beoordelingen van (ver)kopers in Amstelveen. Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

  Wil je weten hoe je de beste makelaar uit ons top lijstje kiest? Lees dan onze tips om een makelaar te kiezen.

  Vergelijk makelaars in Amstelveen

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Kosten van een makelaar in Amstelveen

  De gemiddelde kosten van een makelaar in Amstelveen zijn € 6.040. Dit is inclusief BTW en opstartkosten. De kosten van makelaars in Amstelveen kunnen per kantoor verschillen. Soms wordt er gerekend met een vast tarief, andere keren met een percentage van de aankoop-/verkoopprijs (makelaarscourtage).

  In Amstelveen rekent een makelaar gemiddeld een courtage van 0.97%. Ben je benieuwd hoe dit percentage zich verhoudt tot de rest van Nederland? Je leest er meer over in ons artikel over de kosten van een makelaar.

  Kosten per prijsklasse
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.1%
  Meer dan € 600.000
  0.8%

  *Bovenstaande gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Amstelveen.

  De prestaties van makelaars in Amstelveen

  Als je makelaars in Amstelveen vergelijkt, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Wij houden daarom voor je bij hoe makelaars in Amstelveen presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen kloppen. Zo weet je precies welke makelaar écht doet wat hij belooft.

  Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Amstelveen via Mijn Verkoopmakelaar?

  In 59% van de gevallen worden woningen in Amstelveen voor een hogere verkoopprijs verkocht dan van tevoren door de makelaars wordt ingeschat.

  Gemiddeld leveren makelaars in Amstelveen 102% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat.

  Fanny Blankers-Koenlaan 36, Amstelveen- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  98%van de vraagprijs (€ 895.000)
  Binnen 37 dagen verkocht
  Meander 85, Amstelveen- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +10%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 495.000)
  Binnen 35 dagen verkocht
  Boegspriet 23, Amstelveen- Verkoop
  3 maanden geleden verkocht
  +5%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 525.000)
  Binnen 56 dagen verkocht

  Wat doet een makelaar?

  Het is niet verplicht om een makelaar in te schakelen voor het kopen of verkopen van je woning. Je kunt dus altijd besluiten om zelf aan de slag te gaan. Wel heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

  Een makelaar helpt je bijvoorbeeld met:

  1. Het vinden van geschikte woningen (voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van je woning op Funda (dit kan alleen met een makelaar)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het verkoop- of aankoopproces? Lees dan alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of alles over het kopen van een woning.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Er zijn verschillende brancheverenigingen in Nederland. De grootste is NVM, met 4.400 leden. Gevolgd door VBO (1.100 leden) en beroepsorganisatie VastgoedPro (800 leden). Veel makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO of VastgoedPro, andere werken helemaal zelfstandig.

  Eisen bij NVM, VBO en VastgoedPro

  • Makelaars moeten voldoen aan opleidingsvereisten en ethische regels
  • Makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma Door deze kwaliteitseisen kunnen aangesloten makelaars soms iets duurder dan niet-aangesloten makelaars

   Uitgelichte makelaarskantoren in Amstelveen

  Logo Lunshof Makelaardij Amstelveen

   

  Lunshof Makelaardij Amstelveen

  Lunshof werd opgericht in 1975. Het kantoor heeft een vestiging in Amstelveen en in Amsterdam. De kantoren bedienen beide steden, en de omliggende gemeentes. De makelaars van Lunshof hebben stuk voor stuk veel ervaring en kennen alle ins en outs van het gebied. De vestiging in Amstelveen is gelegen aan de Keizer Karelweg.

  Huizenverkopers krijgen altijd een vaste contactpersoon bij Lunshof. Deze verkoopmakelaar kent alle details van de woning, dus het is op deze manier fijn schakelen. Natuurlijk staat ook de rest van het team klaar voor de nodige ondersteuning. Lunshof is aangesloten bij de NVM en bedient verschillende doelgroepen. Zo helpen ze bij de verkoop van appartementen, starterswoningen, grachtenpanden, villa’s en beleggingsobjecten.

   

  Logo Brockhoff Makelaars

   

  Brockhoff Makelaars

  Brockhoff is onderdeel van de Vivantus groep. Dat is een van de grootste makelaars van Nederland, als je al hun vestigingen bij elkaar optelt. Alle aangesloten makelaardijen hebben toegang tot moderne marketing tools, de nieuwste technieken en een groot netwerk van wel 37 makelaarskantoren door heel Nederland. De vestiging in Amstelveen ligt aan de Keizer Karelweg.

  Naast aankoop- en verkoopmakelaar is Brockhoff ook in te schakelen als bedrijfsmakelaar en voor de begeleiding bij hypotheken en verzekeringen. Ze doen zowel bestaande bouw als nieuwbouw.

   

  Logo Admiraal ERA Makelaardij Amstelveen

   

  Admiraal ERA Makelaardij

  Admiraal Makelaardij is onderdeel van ERA: een overkoepelende, landelijke organisatie van makelaars die samen kennis en netwerk met elkaar uitwisselen. Het team in Amstelveen bestaat uit vijf medewerkers, die zich dag in dag uit inzetten voor woningzoekers en -verkopers. Ze zijn actief in Amstelveen, maar ook in de regio Ouderkerk aan de Amstel, Duivendrecht, Uithoorn, Abcoude, Amsterdam Buitenveldert, Amsterdam Zuid en Amsterdam Zuid-Oost. Admiraal ERA Makelaardij is een full-service makelaarskantoor; ze ontzorgen hun klanten van begin tot eind.

  Voordat een woning de markt op gaat, bespreekt het team de beste verkoopstrategie met de verkoper. Er wordt samen overlegd over de beste verkoopprijs en het beste moment om de woning te koop te zetten. De ervaring leert namelijk dat beide onderdelen zeer bepalend zijn voor de manier waarop het verkooptraject loopt. De medewerkers van Admiraal ERA Makelaars zullen er alles aan doen om hun klanten met een tevreden gevoel op de verkoop te laten terugkijken.

    

  Logo Voorma & Millenaar Makelaars Amstelveen

   

  Voorma & Millenaar Makelaars

  Voorma & Millenaar Makelaars is opgericht in 1966. Het middelgrote makelaarskantoor is gevestigd op de Tholenseweg in Amstelveen. Het kantoor is aangesloten bij de NVM. De makelaars bedienen de Amsterdamse en Amstelveense woningmarkt (en omliggende gemeenten). Voorma & Millenaar Makelaars is begonnen als een familiekantoor. Tot op de dag van vandaag merk je dat terug aan het belang dat ze hechten aan frequent en persoonlijk contact.

  Het doel van de makelaars is om voor verkopers de meest optimale verkoopprijs te realiseren. Of het nu om een klein appartement of om een exclusieve woning gaat. Om dat te bereiken, worden alle zeilen bijgezet. De woning wordt voorzien van de juiste styling, professioneel fotomateriaal en een goede verkooptekst. De foto’s en tekst worden getoond in een brochure, op de eigen website, op Funda, op de website van Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) én in de etalage van het kantoor van Voorma & Millenaar.

  Daarnaast wordt de woning meegenomen in de mailing aan een geselecteerde groep woningzoekenden in het netwerk van het kantoor. Wanneer nodig, organiseert Voorma & Millenaar een Open Huis. Dit allemaal voor het beste resultaat!

   

  Logo Amstel Makelaardij

   

  Amstel Makelaardij

  Amstel Makelaardij vind je aan de Amsterdamseweg in Amstelveen. Het kantoor is opgericht in 2017. Het kantoor zelf is dus nog jong, maar de medewerkers die er werken hebben een schat aan ervaring. Frans Vogel, oprichter van de makelaardij, is al sinds 1997 actief in de makelaardij. Hij heeft een goed team om zich heen verzameld die zich met veel enthousiasme inzetten voor de verkoop, aankoop, verhuur en taxatie van woningen in Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn, Aalsmeer, Mijdrecht en omgeving. Amstel Makelaardij is aangesloten bij de NVM, maar ook bij het NWWI, VastgoedCert en MVA.

  Het kantoor werkt met een uitgebreide marketingmix om woningen zo goed mogelijk in de markt te zetten. Het verkooppakket bestaat o.a. uit het plaatsen van Facebook advertenties, een woningvideo, 360 graden foto’s en plaatsing op Funda en de eigen website. Daarnaast kun je als verkoper optioneel gebruik maken van hoogtefoto’s, drone foto’s/video en het inschakelen van een woningstylist.

   

  Logo Bert van Vulpen Makelaars

   

  Bert van Vulpen Makelaars

  Bert van Vulpen Makelaars bestaat inmiddels al 27 jaar. De vestigingen van dit kantoor liggen in Amstelveen, Krommenie, Zaandam en Amsterdam. Het Amstelveense kantoor is te vinden aan de Pieter Lastmanweg. Bert van Vulpen Makelaars is in te schakelen voor de verkoop en aankoop van woningen in de regio, maar ook voor hypotheekadvies en verzekeringen kun je bij ze terecht. Het zeskoppige team van Bert van Vulpen Amstelveen ontzorgt verkopers volledig. Ze zijn gespecialiseerd in bestaande bouw én nieuwbouw.

   

  Logo Amstelhoven Makelaars

   

  Amstelhoven Makelaars

  Amstelhoven Makelaars is opgericht in 1994 en sindsdien uitgebreid naar een 'full-service-kantoor'. Het kantoor ontzorgt haar klanten van A tot Z en zorgt dat het hen aan niets ontbreekt. De makelaardij is zes dagen per week geopend en streeft naar een optimale communicatie met haar klanten, door ze actief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen en ze toegang te geven tot een WhatsApp groep met het team van Amstelhoven. Bovendien krijgen klanten toegang tot een handig online systeem, waarin de ontwikkelingen 24/7 op de voet kunnen worden gevolgd.

  Het team bestaat uit zeven medewerkers, waaronder een ervaren makelaar, een assistent-makelaar, een erkend hypotheekadviseur en vier binnendienst medewerkers. Ze zijn actief op het gebied van aankoop, verkoop en taxatie en werken als tussenpersoon voor hypotheken en verzekeringen.

   

  Logo Henk Burger Makelaardij

   

  Henk Burger Makelaardij

  Henk Burger Makelaardij vind je op de Amsterdamseweg in Amstelveen, naast De Groene Hagedis op nummer 487. De leiding van het kantoor ligt in handen van Henk zelf. Hij wordt ondersteund door een team van vier medewerkers. Henk Burger Makelaardij is een full-service makelaarskantoor dat zich richt op aankoop, verkoop, taxatie en beheer. Het kantoor helpt ook bij de aankoop van beleggingspanden en veilingobjecten.

  Een goede communicatie staat hoog in het vaandel bij deze makelaardij. Als klant word je actief op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en betrokken bij het proces. Komt het beter uit om ‘s avonds of in het weekend contact te hebben? Ook dat is mogelijk bij Henk Burger Makelaardij.

  Foto door: Esther Westerveld

   

  Makelaars in de buurt van Amstelveen:

   

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Heb ik echt een makelaar nodig om mijn huis te verkopen of te kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel