Wij houden de gemiddelde cijfers van makelaars in Nijmegen voor je bij. Er zijn 24 makelaars actief in deze plaats. De gemiddelde courtage in Nijmegen is 1.15% van de verkoopprijs. Je betaalt er gemiddeld € 4.792 aan makelaarskosten. Woningen in Nijmegen worden gemiddeld na 16 dagen verkocht.
Een overzicht van de beste 10 makelaars in Nijmegen vind je hier.
Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar worden vergeleken op basis van aantal verrichte verkopen en aankopen, verkoopsnelheid & aankoopsnelheid, opbrengst van de verkoop in vergelijking met de vooraf gestelde verwachting en recensies van gebruikers, zowel kopers als verkopers, in Nijmegen.
Ben je benieuwd hoe je de ideale makelaar uit onze lijst kunt selecteren? Lees dan onze handleiding voor het kiezen van een makelaar.
Wij werken dagelijks de top-10 lijst bij.
Tarieven voor een makelaar in Nijmegen
De gemiddelde prijs voor een makelaar in Nijmegen is op dit moment € 4.792, waarbij zowel BTW als de opstartkosten zijn inbegrepen. Afhankelijk van het makelaarskantoor kunnen de kosten variëren. Sommigen vragen een vast bedrag en anderen een percentage van de transactiewaarde (makelaarscourtage). Het komt ook voor dat makelaars om een combinatie vragen.
Het gemiddelde percentage die in Nijmegen door makelaars wordt gevraagd voor courtage is 1.15%. Voor een diepgaande vergelijking met de rest van Nederland verwijzen we je naar onze analyse van makelaarskosten.
*Deze gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Nijmegen.
Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Nijmegen écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor je in goede handen bent.
Zoek je een verkoopmakelaar in Nijmegen via ons platform, dan ontvang je in de reacties van makelaars een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid. In 97% van de gevallen is de daadwerkelijke verkoopopbrengst hoger dan vooraf door makelaars in Nijmegen wordt ingeschat.
Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Nijmegen krijgen verkopers gemiddeld gezien 111% van het bedrag dat vooraf door de makelaar voor hun huis is ingeschat.
Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt een makelaar voor:
Weten wat een makelaar nog meer doet? Lees meer over wat de werkzaamheden van een verkoopmakelaar zijn en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen. Heb je behoefte aan meer informatie? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of het kopen van een huis.
Wat is mijn huis waard?Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.
Makelaars in Nederland zijn wél of niet aangesloten bij een makelaarsvereniging. De meeste makelaars zijn aangesloten NVM, VBO of VastgoedPRO. Een klein gedeelte van de makelaars zijn niet aangesloten, en werken helemaal zelfstandig.
De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4.400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1.100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.
Aangesloten makelaars moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen, zoals:
Het opstarten van een NVM-kantoor vereist dan ook een uitgebreidere procedure dan bij VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.
Pulles Makelaardij
Dit Nijmeegse kantoor heeft het afgelopen jaar meer dan 50 woningen verkocht en een nog meer woningen aangekocht. Het team bestaat uit Raymond Pulles, Miranda van Lutterveld, Robin Derksen, Storm Gerrits en Astrid Unlandt. Het kantoor is aangesloten bij de NVM en de leiding is in handen van makelaar-taxateur-hypotheekadviseur Raymond Pulles.
Beaufort Makelaars
Nóg een Nijmeegse NVM makelaar: Beaufort Makelaars. Op dit kantoor zwaait Frans Scholl de scepter. Hij wordt ondersteund door zijn collega's Chiel Tesser, Yvonne Knuiman, Laura Halma en Femke Wolters.
De afgelopen 12 maanden verkocht het kantoor 19 woningen en kocht het kantoor 21 woning aan voor huizenzoekers.
Fontein Makelaardij
Fontein makelaardij heeft het afgelopen jaar zo'n 37 woningen verkocht en 18 woningen aangekocht. De naamgever van het makelaarskantoor is Maarten Fontein.
De makelaars is lid van de NVM en is dus opvallend actief voor een 1-pitter.
Marjan van Heerde Makelaardij
Nouja, de naam zegt het al. Dit is het makelaarskantoor van Marjan van Heerde. Zij wordt in haar dagelijkse werkzaamheden ondersteund door Fatim Sesay, assistent makelaar bij het kantoor.
Kolmeijer Makelaars Nijmegen
Kolmeijer is een van de grotere kantoren van Nijmegen en omgeving. Het kantoor verkoopt zo'n 290 woningen per jaar. En dat mag ook wel want het kantoor bestaat uit 10(!) medewerkers.
Het geheel staat onderleiding van makelaar Rolf Zegger. Wij hebben zelf nog maar weinig ervaring met het kantoor, dus kunnen we niet veel zeggen over de kwaliteit.
Mooi Huis Makelaardij Nijmegen
Mooi Huis Makelaardij staat onder leiding van Bram de Koning. Deze oud-hypotheekspecialist is na 10 jaar overgestapt naar de makelaarij.
Hij richte Mooi Huis Makelaardij op en wordt inmiddels ondersteund door Melinda de Koning-Schrauwers.
De Lorijn Makelaars
De Lorijn bestaat uit een advies-tak en een makelaars-tak. Wij kennen alleen de makelaardij goed. Het team bestaat uit Frans Peters, Ruud Peters, Giuanna van den Hazelkamp en Manouk van Beurden.
De Lorijn Makelaars is aangesloten bij de NVM. Van alle medewerkers hebben wij de meeste ervaring met Ruud.
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij is stiekem een soort familiekantoor. De dochter van kantooreigenaar Hans Hasselbach: Rosalie, werkt namelijk ook in het kantoor. Verder zijn er werkzaam: Twan van de Laak, Anischa Peters, en Pieter Geurts.
Het kantoor is gevestigd in Andelst, maar is ook actief in Nijmegen. De makelaardij verkoopt naast gewone huizen ook regelmatig recreatiewoningen.
Foto door: Metro Centric
For English:
Veelgestelde vragen
Is een makelaar verplicht bij het kopen of verkopen van mijn huis?
Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.
Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?
Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.
Staan de kosten voor een makelaar vast?
Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.
Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?
Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.