AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Preimstraat in Nijmegen

Makelaar Nijmegen

Zoek je een goede makelaar in Nijmegen? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Via onze handige tool vind en vergelijk je eenvoudig de makelaars bij jou in de buurt. Beantwoord hieronder de vragen over jouw huis of de droomwoning die je zoekt. Dan ontvang jij binnen no-time reacties van makelaarskantoren in Nijmegen in je mailbox. Vergelijk makelaarskosten, snelheid en beoordelingen met elkaar en kies de makelaardij die het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je de beste deal maakt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Nijmegen

Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we van duidelijkheid en transparantie. Daarom houden we precies voor je bij hoeveel makelaars er actief zijn in Nijmegen, wat de gemiddelde courtages en kosten zijn en wat de gemiddelde verkoopsnelheid is. Heb je een aanbod ontvangen van een makelaar in Nijmegen? Vergelijk dat aanbod dan eenvoudig met de gemiddelden en zie wat voor vlees je in de kuip hebt!

Gemiddelde courtage
1.09%
Gemiddeld tarief
€ 4.592
Aantal makelaars
17
Verkoopsnelheid
44 dagen

Dit zijn de top 9 beste makelaars in Nijmegen

Dit is de top-9 van beste makelaars voor het verkopen van een huis in Nijmegen.

 1. Marjan van Heerde Makelaardij
 2. Pulles Makelaardij
 3. Beaufort Makelaars
 4. Fontein Makelaardij
 5. Mooi Huis Makelaars Nijmegen
 6. Kolmeijer Makelaars Nijmegen
 7. Open makelaars
 8. Rob Disbergen Makelaars Nijmegen
 9. Strijbosch Thunnissen Makelaars

Dit overzicht van beste makelaars in Nijmegen is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Aankoopmakelaar nodig in Nijmegen?

Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Nijmegen? Om je kans op het vinden van jouw droomhuis te vergroten, is het inschakelen van een goede aankoopmakelaar essentieel.

Een aankoopmakelaar staat woningzoekers bij in de zoektocht naar hun droomhuis. Deze persoon helpt je de juiste woningen te vinden, gaat mee naar bezichtigingen (als je dit wilt), doet de onderhandelingen en regelt de juridische rompslomp. Het bespaart je dus een hoop stress en uitzoekwerk. De meeste makelaars nemen alles voor je uit handen, maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen.

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Nijmegen die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Nijmegen

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn helemaal zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden. De VBO is de tweede grootste branchevereniging met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, moeten voldoen aan een flink aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma (gehaald bij examenbureau SVMNIVO). Het starten van een NVM-kantoor vereist daarmee een intensievere procedure dan bij de VBO en VastgoedPro. Door deze eisen kan het zijn dat je bij een NVM makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM makelaar.

De NVM en VBO richten zich zowel intern als extern en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is een beroepsorganisatie die zich alleen richt op het ondersteunen van haar leden, zonder politieke lobby en extern bemoeienis.

De prestaties van makelaars in Nijmegen

Bij Mijn Verkoopmakelaar vinden wij het belangrijk dat je de makelaars in Nijmegen kunt vertrouwen die je via ons platform vindt. Daarom houden we voor je bij of de bij ons aangesloten makelaarskantoren doen wij zij beloven. Hoe wij dat aanpakken? Voor iedere makelaar in Nijmegen vergelijken we de vooraf gedane inschattingen met de uiteindelijke resultaten. Denk hierbij aan de inschatting van de verkoopsnelheid en de verkoopprijs. Zo weet je precies welke makelaardij je met een gerust hart kunt inschakelen.

Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Nijmegen via Mijn Verkoopmakelaar?

We kunnen je gelukkig direct geruststellen: het betrouwbaarheidspercentage van de makelaars in Nijmegen ligt op 51%. Dat wil zeggen dat de verkoopprijs in 51% van de gevallen méér is dan vooraf werd ingeschat. Goed nieuws dus!

Ubbergseweg 112, Nijmegen- Verkoop
1 maand geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 425.000)
Binnen 93 dagen verkocht
Niersstraat 7, Nijmegen- Verkoop
1 maand geleden verkocht
+8%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 425.000)
Binnen 39 dagen verkocht
St. Jacobslaan 301, Nijmegen- Verkoop
1 maand geleden verkocht
94%van de vraagprijs (€ 425.000)
Binnen 58 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Nijmegen 102% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat. De gemiddelde verkoopsnelheid van een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar in Nijmegen is 44 dagen.

Waarom een makelaar?

Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

Een makelaar regelt zaken als:

 • Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
 • Het plannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het beantwoorden van vragen van potentiële kopers
 • Het voeren van de onderhandelingen over de vraagprijs

Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een makelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Nijmegen

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Nijmegen

Wil je een makelaarskantoor inschakelen bij het verkopen van je woning in Nijmegen, en vraag je je af hoeveel kosten daaraan verbonden zijn? Makelaars werken met een courtage: een vergoeding die je betaalt voor gebruikmaking van hun diensten.

Dit kan een vast bedrag zijn, maar is meestal een percentage van de verkoopopbrengst van je woning. De hoogte van deze courtage verschilt per type woning en segment, en is ook afhankelijk van of een makelaar zich al dan niet heeft aangesloten bij een beroepsorganisatie (NVM of VBO). De courtagekosten zijn de enige kosten die je maakt. De notariskosten worden namelijk door de aankopende partij betaald.

In Nijmegen zijn de gemiddelde makelaarskosten 1.09% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.3%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
0.9%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.592, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Beoordelingen van verkopers via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Nijmegen krijgen een gemiddelde beoordeling van 4.4 sterren.

Uitgelichte makelaarskantoren in Nijmegen

Logo Pulles Makelaardij Nijmegen

Pulles Makelaardij

Dit Nijmeegse kantoor heeft het afgelopen jaar meer dan 50 woningen verkocht en een nog meer woningen aangekocht. Het team bestaat uit Raymond Pulles, Miranda van Lutterveld, Robin Derksen, Storm Gerrits en Astrid Unlandt. Het kantoor is aangesloten bij de NVM en de leiding is in handen van makelaar-taxateur-hypotheekadviseur Raymond Pulles.

  

Logo Beaufort Makelaars Nijmegen

Beaufort Makelaars

Nóg een Nijmeegse NVM makelaar: Beaufort Makelaars. Op dit kantoor zwaait Frans Scholl de scepter. Hij wordt ondersteund door zijn collega's Chiel Tesser, Yvonne Knuiman, Laura Halma en Femke Wolters.

De afgelopen 12 maanden verkocht het kantoor 19 woningen en kocht het kantoor 21 woning aan voor huizenzoekers.

  

Logo Fontein Makelaardij

Fontein Makelaardij

Fontein makelaardij heeft het afgelopen jaar zo'n 37 woningen verkocht en 18 woningen aangekocht. De naamgever van het makelaarskantoor is Maarten Fontein.

De makelaars is lid van de NVM en is dus opvallend actief voor een 1-pitter.

 

Logo Marjan van Heerde Makelaardij

Marjan van Heerde Makelaardij

Nouja, de naam zegt het al. Dit is het makelaarskantoor van Marjan van Heerde. Zij wordt in haar dagelijkse werkzaamheden ondersteund door Fatim Sesay, assistent makelaar bij het kantoor.

 

Logo Kolmeijer Makelaars Nijmegen

Kolmeijer Makelaars Nijmegen

Kolmeijer is een van de grotere kantoren van Nijmegen en omgeving. Het kantoor verkoopt zo'n 290 woningen per jaar. En dat mag ook wel want het kantoor bestaat uit 10(!) medewerkers.

Het geheel staat onderleiding van makelaar Rolf Zegger. Wij hebben zelf nog maar weinig ervaring met het kantoor, dus kunnen we niet veel zeggen over de kwaliteit.

 

Logo Mooi Huis Makelaardij Nijmegen

Mooi Huis Makelaardij Nijmegen

Mooi Huis Makelaardij staat onder leiding van Bram de Koning. Deze oud-hypotheekspecialist is na 10 jaar overgestapt naar de makelaarij. 

Hij richte Mooi Huis Makelaardij op en wordt inmiddels ondersteund door Melinda de Koning-Schrauwers. 

 

Logo De Lorijn Makelaars Nijmegen

De Lorijn Makelaars

De Lorijn bestaat uit een advies-tak en een makelaars-tak. Wij kennen alleen de makelaardij goed. Het team bestaat uit Frans Peters, Ruud Peters, Giuanna van den Hazelkamp en Manouk van Beurden.

De Lorijn Makelaars is aangesloten bij de NVM. Van alle medewerkers hebben wij de meeste ervaring met Ruud. 

 

Logo Het Woonhart Makelaardij Nijmegen

Het Woonhart Makelaardij

Het Woonhart Makelaardij is stiekem een soort familiekantoor. De dochter van kantooreigenaar Hans Hasselbach: Rosalie, werkt namelijk ook in het kantoor. Verder zijn er werkzaam: Twan van de Laak, Anischa Peters, en Pieter Geurts.

Het kantoor is gevestigd in Andelst, maar is ook actief in Nijmegen. De makelaardij verkoopt naast gewone huizen ook regelmatig recreatiewoningen.

Foto door: Metro Centric

 

Makelaars in de buurt van Nijmegen:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Nijmegen?

  Er zijn in Nijmegen 17 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Nijmegen. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Nijmegen?

  Een makelaar in Nijmegen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.09% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Nijmegen rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.592. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 25 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel