Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Preimstraat in Nijmegen

Vergelijk makelaars in Nijmegen

Ontvang van makelaars in Nijmegen een reactie met hun voorstel voor de verkoop. Vergelijk beoordelingen, kosten en verkoopresultaten.

Vul je postcode en huisnummer in:

Al 20 verkopers uit Nijmegen gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Op Mijn Verkoopmakelaar doen we er alles aan om jou te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Nijmegen. Hieronder lees je alles over de gemiddelde kosten en verkoopsnelheid van makelaars die zijn gevestigd in Nijmegen. Daarnaast lees je hoeveel makelaars er in totaal actief zijn. Vergelijk de reacties van makelaars in je mailbox met deze gemiddeldes en kom erachter waar de makelaar in uitblinkt of juist steken laat vallen. Zo kies je eenvoudig de makelaar in Nijmegen die het beste bij je past!

Gemiddelde courtage
1.22%
Gemiddelde kosten
€ 4.147
Aantal makelaars
9
Verkoopsnelheid
29 dagen

Top-6 beste makelaars in Nijmegen

Dit zijn de 6 van beste makelaars in Nijmegen voor het verkopen van je huis.

 1. Marjan van Heerde Makelaardij B.V.
 2. Pulles Makelaardij
 3. Beaufort Makelaars
 4. Fontein Makelaardij
 5. Mooi Huis Makelaars Nijmegen
 6. Open makelaars

Dit overzicht van beste makelaars in Nijmegen is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

De prestaties van makelaars in Nijmegen

Het vinden van een makelaar in Nijmegen met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Gelukkig kom je er via Mijn Verkoopmakelaar snel genoeg achter welke makelaars in Nijmegen hun beloftes nakomen, of zelfs overstijgen! Voor iedere makelaar houden wij namelijk een strak overzicht bij van de gedane beloftes en resultaten. Zo kun jij in één oogopslag zien bij welke makelaars in Nijmegen jouw woning in veilige handen is.

Welke makelaars in Nijmegen doen wat ze beloven?

Goed nieuws! De meeste makelaars in Nijmegen geven je vooraf een betrouwbare inschatting van de verkoopsnelheid en een realistische verkoopprijs. Sterker nog: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Nijmegen is 100%. Dit wil zeggen dat de verkoop in 100% van de gevallen méér oplevert dan van tevoren werd ingeschat door de betreffende makelaar.

Roerstraat 13, Nijmegen
2 maanden geleden verkocht
108%van de vraagprijs (€ 325.000)
Binnen 31 dagen verkocht
de Gildekamp 3039, Nijmegen
3 maanden geleden verkocht
111%van de vraagprijs (€ 235.000)
Binnen 30 dagen verkocht
Mr. Franckenstraat 66, Nijmegen
3 maanden geleden verkocht
104%van de vraagprijs (€ 335.000)
Binnen 42 dagen verkocht
Gemiddeld krijgen verkopers in Nijmegen een 14% hogere opbrengst dan vooraf wordt ingeschat. Een makelaar via Mijn Verkoopmakelaar verkoopt een woning in Nijmegen gemiddeld in 29 dagen.

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

De voorbereiding

Een makelaar helpt je allereerst met het inmeten van jouw woning, zodat jij en de toekomstige koper precies weten hoeveel vierkante meters jouw huis precies is. Daarnaast kan een makelaar je wijzen op mogelijke verbeteringen aan de woning, die weinig moeite, maar veel verschil maken: spotjes in de badkamer, een likje verf op de kozijnen of een andere indeling van de woonkamer, bijvoorbeeld.

Als jouw woning er dan spik en span uitziet, zorgt de makelaar ervoor dat er duidelijke en mooie foto’s worden gemaakt, waarop jouw woning op zijn voordeligst aan het publiek kan worden getoond.

Makelaars kennen de buurt en weten voor welke prijs huizen - vergelijkbaar met die van jou - op de huidige markt worden verkocht. De makelaar helpt je ook bij het bepalen van een goede verkoopstrategie. Samen met de makelaar bepaal je eenvoudig een realistische en goede vraagprijs, die past bij de verkoopstrategie die jullie voor ogen hebben.

Funda & bezichtingen

Het plaatsen van een woning op Funda moet altijd via een makelaar. Dat zijn de regels van de grootste en meest bekende huizenzoekmachine van Nederland. Na de plaatsing kunnen mogelijke kopers een bezichtiging aanvragen, die meestal twee tot drie weken erna plaatsvinden.

De makelaar plant en begeleidt deze bezoeken. Hij ontvangt de kijkers, leidt ze rond door de woning en laat de belangrijkste pluspunten van het huis zien. Daarnaast beantwoordt de makelaar vragen over de woning en vertelt de geïnteresseerden alles over de manier waarop ze kunnen bieden op de woning.

Het is gebruikelijk dat jij als eigenaar niet bij de bezichtigingen aanwezig bent. Na het verkoopklaar maken van je woning neemt de makelaar dus alle taken voor je uit handen.

Onderhandelingen & koopcontract

Na de bezichtigingen vindt er een bieding (inschrijving) plaats of een onderhandeling. Op het moment dat er een bod in beeld komt, neemt de makelaar contact met je op om dit te bespreken. De makelaar voert voor jou het woord in de onderhandelingen. Als jij akkoord bent met de koper, stelt de makelaar de koopovereenkomst op. De overdracht vindt vervolgens, samen met de makelaar en de koper(s), plaats bij de notaris.

Vergelijk makelaars in Nijmegen

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 13% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Nijmegen

Ben je van plan om een makelaar in te schakelen voor de verkoop van je woning in Nijmegen, en wil je weten wat je ongeveer kwijt bent aan kosten? De makelaarskosten in Nijmegen zijn gemiddeld 1.22% van de verkoopopbrengst.

Het verkopen van een huis kost in Nijmegen gemiddeld € 4.147. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten.

Ben je benieuwd of de kosten van makelaars in Nijmegen hoger of lager zijn dan het gemiddelde in Nederland? Of hoe de kosten zich verhouden tot de makelaarscourtage in de andere grote steden? Je leest er alles over in ons artikel over de kosten van een makelaar.

Wil je exact weten wat de makelaars bij jou in de buurt vragen voor hun diensten? Schrijf je - geheel gratis en vrijblijvend - in bij Mijn Verkoopmakelaar en ontvang prijsvoorstellen van makelaars bij jou in de buurt!

Uitgelichte makelaarskantoren in Nijmegen

Logo Pulles Makelaardij Nijmegen

Pulles Makelaardij

Dit Nijmeegse kantoor heeft het afgelopen jaar zo'n 45 woningen verkocht en een vergelijkbaar aantal woningen aangekocht. Het team bestaat ui Raymond Pulles, Liesbeth Selbach, Miranda van Lutterveld, Robin Hendriks, Storm Gerrits en Astrid Unlandt. 

Het kantoor is aangesloten bij de NVM. Wij hebben de meeste ervaring met Liesbeth, (kandidaat-)makelaar bij het kantoor.

  

Logo Beaufort Makelaars Nijmegen

Beaufort Makelaars

Nóg een Nijmeegse NVM makelaar: Beaufort Makelaars. Op dit kantoor zwaait Frans Scholl de scepter. Hij wordt ondersteund door zijn collega's Chiel Tesser, Yvonne Knuiman, Laura Halma en Femke Wolters.

De afgelopen 12 maanden verkocht het kantoor 19 woningen en kocht het kantoor 21 woning aan voor huizenzoekers.

  

Logo Fontein Makelaardij

Fontein Makelaardij

Fontein makelaardij heeft het afgelopen jaar zo'n 37 woningen verkocht en 18 woningen aangekocht. De naamgever van het makelaarskantoor is Maarten Fontein.

De makelaars is lid van de NVM en is dus opvallend actief voor een 1-pitter.

 

Logo Marjan van Heerde Makelaardij

Marjan van Heerde Makelaardij

Nouja, de naam zegt het al. Dit is het makelaarskantoor van Marjan van Heerde. Zij wordt in haar dagelijkse werkzaamheden ondersteund door Fatim Sesay, assistent makelaar bij het kantoor.

 

Logo Kolmeijer Makelaars Nijmegen

Kolmeijer Makelaars Nijmegen

Kolmeijer is een van de grotere kantoren van Nijmegen en omgeving. Het kantoor verkoopt zo'n 290 woningen per jaar. En dat mag ook wel want het kantoor bestaat uit 10(!) medewerkers.

Het geheel staat onderleiding van makelaar Rolf Zegger. Wij hebben zelf nog maar weinig ervaring met het kantoor, dus kunnen we niet veel zeggen over de kwaliteit.

 

Logo Mooi Huis Makelaardij Nijmegen

Mooi Huis Makelaardij Nijmegen

Mooi Huis Makelaardij staat onder leiding van Bram de Koning. Deze oud-hypotheekspecialist is na 10 jaar overgestapt naar de makelaarij. 

Hij richte Mooi Huis Makelaardij op en wordt inmiddels ondersteund door Melinda de Koning-Schrauwers. 

 

Logo De Lorijn Makelaars Nijmegen

De Lorijn Makelaars

De Lorijn bestaat uit een advies-tak en een makelaars-tak. Wij kennen alleen de makelaardij goed. Het team bestaat uit Frans Peters, Ruud Peters, Giuanna van den Hazelkamp en Manouk van Beurden.

De Lorijn Makelaars is aangesloten bij de NVM. Van alle medewerkers hebben wij de meeste ervaring met Ruud. 

 

Logo Het Woonhart Makelaardij Nijmegen

Het Woonhart Makelaardij

Het Woonhart Makelaardij is stiekem een soort familiekantoor. De dochter van kantooreigenaar Hans Hasselbach: Rosalie, werkt namelijk ook in het kantoor. Verder zijn er werkzaam: Twan van de Laak, Anischa Peters, en Pieter Geurts.

Het kantoor is gevestigd in Andelst, maar is ook actief in Nijmegen. De makelaardij verkoopt naast gewone huizen ook regelmatig recreatiewoningen.

Foto door: Metro Centric

 

Makelaars in de buurt van Nijmegen:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Nijmegen?

  Er zijn in Nijmegen 9 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Nijmegen. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Nijmegen?

  Een makelaar in Nijmegen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.22% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Nijmegen rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.147. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 20 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel