Huis verkopenVergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Woningen in Groningen Centrum

Vergelijk makelaars in Groningen

Ben je van plan om je huis binnenkort te verkopen? Ontvang van makelaars in Groningen een voorstel voor de verkoop van jouw huis. Vergelijk de kosten, beoordelingen en verkoopresultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van verkoop) met elkaar en kies de makelaar in Groningen waarmee jij een klik hebt.

Vul hier jouw postcode en huisnummer in:

Al 40 verkopers uit Groningen gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Groningen

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Groningen, houden we bij Mijn Verkoopmakelaar bij hoeveel makelaars er zijn in Groningen, wat de gemiddelde verkoopsnelheid is en wat de gemiddelde kosten zijn. De kosten, courtage en verkoopsnelheid van de makelaars in Groningen kunnen uiteenlopen. Daarom is het vergelijken van makelaars erg belangrijk. Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar die daar het beste bij aansluit.

Gemiddelde courtage
1.16%
Gemiddeld tarief
€ 3.205
Aantal makelaars
14
Verkoopsnelheid
16 dagen

Top-8 beste makelaars in Groningen

Dit zijn de 8 van beste makelaars in Groningen voor het verkopen van je huis.

 1. Jip Makelaars Groningen & Haren
 2. NEBO Makelaars
 3. Makelaardij Groningen
 4. Van Santen de Hoog
 5. AnderZ makelaar Groningen
 6. Reimon Makelaardij
 7. Van der Houwen Makelaardij
 8. Ella Onrust de makelaar

Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Groningen op basis van frequentie en snelheid van verkoop, onafhankelijke beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Op zoek naar aankoopmakelaar in Groningen?

Ben je niet van plan om een huis te verkopen, maar ben je juist bezig met het aankopen van een woning in Groningen. Ook dan helpen we je met het vergelijken van makelaars.

Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM Makelaars in Groningen

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPRO of helemaal zelfstandig. Makelaars die aangesloten zijn bij een beroepsorganisatie als de NVM, moeten voldoen aan een aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Door deze eisen kan het zijn dat je voor een NVM makelaar iets duurder uit bent, dan bij een niet-NVM makelaar.

De prestaties van makelaars in Groningen

In Groningen zijn tal van makelaars actief die je kunt inschakelen voor de verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu precies, of zelfs méér, dan hij of zij belooft? Op Mijn Verkoopmakelaar kunnen we jou dat precies vertellen. Hieronder lees je welke makelaars in Groningen goed presteren en te vertrouwen zijn. Wij houden namelijk, met uiterste precisie, voor je bij hoe de makelaars presteren ten opzichte van de belofte die ze vooraf aan verkopers maken. Transparanter dan dat krijg je het niet!

De betrouwbaardheid van makelaars in Groningen

De belofte die een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar vooraf maakt, wordt vergeleken met de uiteindelijke opbrengst van een verkoop.

De betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Groningen is 100%. Dat betekent dat de verkoop in 100% van de gevallen méér oplevert dan vooraf wordt ingeschat.

Grachtstraat 5, Groningen
2 maanden geleden verkocht
+19%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 399.000)
Binnen 2 dagen verkocht
Verlengde Grachtstraat 17, Groningen
3 maanden geleden verkocht
+22%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 250.000)
Binnen 2 dagen verkocht
Lingestraat 16a, Groningen
4 maanden geleden verkocht
+13%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 289.000)
Een huis dat wordt verkocht in Groningen levert gemiddeld 17% meer op dan vooraf wordt ingeschat. Het verkopen van een huis in Groningen duurt gemiddeld 16 dagen via Mijn Verkoopmakelaar.

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar neemt je een hele hoop zorgen en stress uit handen. In dit artikel lees je wat de werkzaamheden van een makelaar zijn. Ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden bij het verkopen van je woning? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Groningen

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 12% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Groningen

Het tarief van een makelaar in Groningen is gemiddeld 1.16% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.3%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 3.205, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Uitgelichte makelaarskantoren in Groningen 

Logo NEBO Makelaars Groningen

NEBO Makelaars

NEBO Makelaar bestaat uit de makelaars Marcel Folkerts en Rob van Haag. zij worden ondersteund door Loes. Die krijg je dan ook aan de telefoon als je naar kantoor belt. 

Het driekoppig makelaarskantoor is lid van de NVM. Naast het verkopen van een woning, kan Rob je ook helpen met financieel advies.

  

Logo JIP Makelaars Groningen

JIP Makelaars Groningen & Haren

JIP is het nieuwe, frisse makelaarskantoor van Groningen. Onder aanvoering van Alexander Muizer helpen zij verkopers met een andere aanpak.

Bij JIP heb je als verkoper de mogelijkheid om een deel van de verkooponderdelen zelf te doen, zoals de bezichtigingen. Handig als je je huis wilt verkopen in Groningen en op zoek bent naar een goedkope oplossing.

 

Logo Van Santen de Hoog

Van Santen de Hoog

Met 7 medewerkers is deze Groningense Makelaardij een belangrijke speler in de woningmarkt van Groningen. Mike van Santen de Hoog (inderdaad, de naamgever van het kantoor) heeft de leiding over het kantoor. 

 

Logo Makelaardij Groningen

Makelaardij Groningen

Bij Makelaardij Groningen staat Jan Palland klaar om je te helpen bij het verkopen van jouw huis in Groningen. Het kantoor hoort zeker thuis in het lijstje met de top-10 beste verkoopmakelaars van Groningen.

  

Logo Makelaardij Van Der Houwen

Van Der Houwen Makelaardij

De is misschien wel de vrolijkste makelaar van Groningen. Alles is bij Van Der Houwen Makelaardij is met een knipoog. Het kantoor staat onder de bezielende leiding van Jacco van der Houwen. 

  

Logo Pandomo Makelaars Groningen

Pandomo Makelaars

Pandomo is een groot makelaarskantoor dat helpt bij zowel koopwoningen, als huurwoningen, nieuwbouw en hypotheekadvies.

  

Logo Slim Makelaardij Groningen

Slim Makelaardij

Het team bestaat uit 5 dames en een hond Joep. Onder leiding van Alina Bijzitter-Smittenberg is de makelaardij actief op de Groningse woningmarkt. Naast verkopen van een huis, helpen ze je ook bij aankoop.

   

Logo Hopma Makelaardij Groningen

Hopma Makelaardij

Een bekende naam in het Groningse. Het makelaarskantoor bestaat al sinds 1932 (!). René, Thomas en Stefan zijn de vennooten van de onderneming. Zij worden ondersteund door nog 2 medewerkers. 

Foto door: Mark Vletter

  

Makelaars in Groningse wijken:

 

Makelaars in de buurt van Groningen:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Groningen?

  Er zijn in Groningen 14 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Groningen. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Groningen?

  Een makelaar in Groningen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.16% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Groningen rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.205. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 16 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel