AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Vind een makelaar in Groningen

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 17 maart 2024
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 115 kopers & verkopers uit Groningen gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Woningen in Groningen Centrum

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Groningen

  Wij houden de gemiddelde cijfers van makelaars uit Groningen voor je bij, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. Op dit moment zijn er 23 makelaars actief in Groningen. Gemiddeld rekenen zij met een courtage van 1.23% van de verkoopprijs. Een makelaar in Groningen kost gemiddeld € 4.050. Het afronden van een verkoop in Groningen duurt gemiddeld 83 dagen.

  Gemiddelde courtage
  1.23%
  Gemiddeld tarief
  € 4.050
  Aantal makelaars
  23
  Verkoopsnelheid
  83 dagen

  Top-9 beste makelaars in Groningen

  Dit zijn de 9 van beste makelaars in Groningen.

  1. Van Santen de Hoog
  2. NEBO Makelaars
  3. Reimon Makelaardij
  4. Plan Makelaars Groningen
  5. Lucas Klamer Makelaardij
  6. Marjet Makelaardij
  7. Reinders Makelaardij Groningen
  8. NAMACO Groningen
  9. Van der Houwen Makelaardij

  Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar worden vergeleken op basis van aantal verrichte verkopen en aankopen, verkoopsnelheid & aankoopsnelheid, opbrengst van de verkoop in vergelijking met de vooraf gestelde verwachting en recensies van gebruikers, zowel kopers als verkopers, in Groningen.

  Ben je benieuwd hoe je de ideale makelaar uit onze lijst kunt selecteren? Lees dan onze handleiding voor het kiezen van een makelaar.

  Wij werken dagelijks de top-10 lijst bij.

  Vergelijk makelaars in Groningen

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Tarieven voor een makelaar in Groningen

  De gemiddelde prijs voor een makelaar in Groningen is op dit moment € 4.050, waarbij zowel BTW als de opstartkosten zijn inbegrepen. Afhankelijk van het makelaarskantoor kunnen de kosten variëren. Sommigen vragen een vast bedrag en anderen een percentage van de transactiewaarde (makelaarscourtage). Het komt ook voor dat makelaars om een combinatie vragen.

  Het gemiddelde percentage die in Groningen door makelaars wordt gevraagd voor courtage is 1.23%. Voor een diepgaande vergelijking met de rest van Nederland verwijzen we je naar onze analyse van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.5%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.2%
  Meer dan € 600.000
  1.0%

  *Deze gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Groningen.

  De prestaties van makelaars in Groningen

  Het vinden van een makelaar in Groningen met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Daarom houden wij een strak overzicht van de cijfers en resultaten van onze makelaars voor je bij. Zo kun jij in één oogopslag zien op welke makelaar in Groningen je kunt bouwen.

  De betrouwbaardheid van makelaars in Groningen

  Iedereen die een verkoopmakelaar via Mijn Verkoopmakelaar vindt, ontvangt vooraf een inschatting van de verkoopopbrengst. Als we deze inschattingen vergelijken met de daadwerkelijke verkoopprijs, dan ontvangen verkopers in Groningen in 72% van de gevallen méér dan vooraf werd ingeschat.

  Een huis dat wordt verkocht in Groningen levert gemiddeld 103% op van wat vooraf wordt ingeschat.

  Aweg 15 A1, Groningen- Verkoop
  4 maanden geleden verkocht
  +13%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 169.000)
  Binnen 11 dagen verkocht
  Diamantlaan 179, Groningen- Verkoop
  5 maanden geleden verkocht
  +12%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 375.000)
  Binnen 11 dagen verkocht
  Aart van der Leeuwlaan 28, Groningen- Verkoop
  6 maanden geleden verkocht
  96%van de vraagprijs (€ 250.000)
  Binnen 171 dagen verkocht

  Wat heb je aan een makelaar?

  Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt een makelaar voor:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda staan)
  2. Het plaatsen van jouw woning op woningsites, zoals Funda
  3. De bezichtigingen en onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van alle benodigde documenten

  Weten wat een makelaar nog meer doet? Lees meer over wat de werkzaamheden van een verkoopmakelaar zijn en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen. Heb je behoefte aan meer informatie? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Makelaars in Nederland zijn wél of niet aangesloten bij een makelaarsvereniging. De meeste makelaars zijn aangesloten NVM, VBO of VastgoedPRO. Een klein gedeelte van de makelaars zijn niet aangesloten, en werken helemaal zelfstandig.

  De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4.400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1.100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

  Beroepseisen voor makelaars

  Aangesloten makelaars moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen, zoals:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het bezit van een specifiek makelaarsdiploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO)

  Mogelijk hogere kosten

  Het opstarten van een NVM-kantoor vereist dan ook een uitgebreidere procedure dan bij VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

   

  Makelaars in Groningse wijken:


  Uitgelichte makelaarskantoren in Groningen 

  Logo NEBO Makelaars Groningen

  NEBO Makelaars

  NEBO Makelaars is gevestigd aan Westerhaven 1 in Groningen. Het team bestaat o.a. uit de ervaren makelaars Marcel Folkers en Rob van Haag. Marcel is gecertificeerd makelaar-taxateur, Rob is naast makelaar ook hypotheekadviseur. Zij worden ondersteund door Loes van Haag, de dochter van Rob. Zij is verantwoordelijk voor de communicatie van het kantoor. Bel je naar de makelaardij, dan krijg je haar aan de lijn.

  Beide makelaars van NEBO zijn lid van de NVM. Naast het verkopen van woningen, kun je het kantoor ook inschakelen voor het kopen van een woning in omgeving Groningen. Ook voor taxatie ben je bij NEBO aan het juiste adres. Als erkend hypotheekadviseur staat Rob indien gewenst voor je klaar voor financieel advies.

    

  Logo JIP Makelaars Groningen

  JIP Makelaars Groningen & Haren

  JIP is een makelaarskantoor in Groningen dat het nét even anders doet. Bij JIP heb je als verkoper namelijk de mogelijkheid om een deel van de verkoop zelf uit te voeren, zoals het begeleiden van de bezichtigingen. Dit scheelt in de makelaarskosten en is dus een goedkopere optie dan de keuze voor een gemiddelde andere makelaar.

  Alexander Muizer staat aan het hoofd van het kantoor en heeft jarenlange ervaring als makelaar. Samen met een team van enthousiaste collega-makelaars Lotte, Tjedde en Jeoffrey helpen zij klanten in omgeving Groningen hun woning voor de beste prijs te verkopen. Het volledige team bestaat uit 9 bevlogen medewerkers, die samenwerken op het kantoor aan de Winschoterdiep 50 in Groningen.

   

  Logo Van Santen de Hoog

  Van Santen de Hoog

  Met 6 medewerkers is deze Groningse Makelaardij een belangrijke speler in de woningmarkt van Groningen. Mike van Santen de Hoog (inderdaad, de naamgever van de makelaardij) heeft de leiding over het kantoor. Hij nam in 2008 de makelaardij over, die al sinds 1994 bestaat. Je vindt het kantoor in het bruisende hart van de stad, aan de Gedempte Zuiderdiep 42.

  De makelaars bij Van Santen de Hoog zijn NVM-lid en zijn actief in de stad Groningen. Maar ze helpen je ook graag met het verkopen van je huis in omliggende dorpen, zoals Haren, Hoogezand, Zuidlaren en Eelde. Transparantie en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel. Bij Van Santen de Hoog weet je vooraf dan ook altijd precies waar je aan toe bent. Onverwachte kosten en addertjes onder het gras kom je niet tegen. Je hebt de keuze uit een full-service dienstverlening of een deeldienstenservice.

   

  Logo Makelaardij Groningen

  Makelaardij Groningen

  Bij Makelaardij Groningen staan Jan Palland en zijn team klaar om je te helpen bij het verkopen van jouw huis in Groningen. Bij makelaardij Groningen wordt alles op alles gezet om jouw woning zo snel mogelijk te verkopen voor de hoogst mogelijke verkoopprijs. Met een speciaal ontwikkeld stappenplan wordt niets aan het toeval overgelaten. Zo zorgt het kantoor ervoor dat je woning er op zijn best uitziet, o.a. door de inschakeling van een klusjesman. Jouw woning wordt niet alleen op Funda getoond, maar bijvoorbeeld ook op presentatieschermen bij de makelaardij, in kranten, op socialmedia en andere belangrijke huizensites. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

  Makelaardij Groningen is al meer dan 40 jaar actief in omgeving Groningen en het noorden van Drenthe. Ze zijn lid van NVM en houden zich naast verkoop ook bezig met aankoop en taxatie.

    

  Logo Makelaardij Van Der Houwen

  Van Der Houwen Makelaardij

  Aan de Griffeweg 19 in Groningen vind je Van Der Houwen Makelaardij: misschien wel de vrolijkste makelaar van de stad. Het kantoor staat onder leiding van Jacco van der Houwen en bestaat uit een team van 6 experts. In iedere benodigde expertise staat er iemand voor je klaar. Bij Van Der Houwen speelt innovatie een belangrijke rol. Het kantoor heeft een unieke verkoopmethode, waarbij je verschillende opties hebt voor bezichtigingen, online bieden en gebruik van Virtual Reality. Dit allemaal om dat ene doel te bereiken: van kijkers kopers maken!

  Van Der Houwen is een zogenoemde ‘online makelaar’. Het kantoor maakt gebruik van het internet om Groningse woningen zo snel mogelijk bij een groot publiek aan de man te brengen. Zo plaatsen ze woningen niet alleen op Funda, maar ook op hun socialmediakanalen. Leuk feitje: voordat de woning op Funda verschijnt, is deze meestal al meer dan 30.000 keer bekeken door hun volgers op Facebook en Instagram.

    

  Logo Pandomo Makelaars Groningen

  Pandomo Makelaars

  Pandomo is een groot makelaarskantoor dat al menig Groninger heeft geholpen bij het verkopen van een woning. Het kantoor is als verkoopmakelaar actief, maar kan ook worden ingeschakeld als aankoopmakelaar, voor hypotheekadvies en voor diensten rondom huurwoningen en nieuwbouw. Het is een full-service makelaardij, oftewel: ze nemen de verkoper alles uit handen rondom het verkopen van de woning.

  Pandomo Makelaars heeft een groot netwerk aan woningzoekers die bij hen staan ingeschreven. Komt een een woning in de verkoop, dan wordt deze ook aan dit netwerk getoond via de nieuwsbrief, socialmedia en de website. Verkoop je je huis via Pandomo Makelaars, dat kun je het verkoopproces online volgen in je persoonlijke woningdossier. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste updates.

    

  Logo Slim Makelaardij Groningen

  Slim Makelaardij

  Slim Makelaardij staat onder leiding van Alina Bijzitter-Smittenberg en bestaat uit een team van 5 dames en hond Joep. Deze makelaardij spreekt duidelijke woorden. Bij hen vind je geen optionele pakketten en kleine lettertjes. Ze staan voor een duidelijke aanpak en persoonlijke verkoopstrategie. En dat loont, want ze hebben al 3 jaar op rij de titel ‘Beste woningmakelaar van Groningen’ mogen dragen. D

  e makelaardij is als verkoopmakelaar én aankoopmakelaar actief op de Groningse woningmarkt. Volgens Slim zijn goede foto’s van je woning cruciaal in het verkoopproces. Daarom bezoekt styliste Kim iedere woning samen met de fotograaf, waarna iedere ruimte op zijn mooist voor de lens verschijnt. Iedere woning wordt vertoond op de socials van Slim Makelaardij, om zo een extra groot bereik te creëren.

     

  Logo Hopma Makelaardij Groningen

  Hopma Makelaardij

  Hopma Makelaardij is opgericht in 1932 en mag zich met zekerheid een ‘gevestigde naam’ in het Groningse noemen. Het team bestaat uit NVM-makelaars Thomas Sants en Stefan Verhoeven, hypotheekadviseur René Postma, commercieel medewerkster Margreet Luit en communicatiemedewerkster Marieke Lanting. Wil je de makelaardij bezoeken, dan kun je terecht aan de Verlengde Hereweg 119 in Groningen.

  Hopma Makelaardij is een begrip op het gebied van begeleiding bij verkoop en aankoop van woningen. Zowel in de stad Groningen als in omliggende gemeenten. Met hun jarenlange ervaring en kennis van de stad wordt iedere verkoper volledig ontzorgd, vanaf het eerste gesprek tot na de overdracht.

  Foto door: Mark Vletter

    

   

  Wijken in Groningen:

   

  Makelaars in de buurt van Groningen:

   

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Is een makelaar verplicht bij het koppen of verkopen van mijn huis?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Staan de kosten voor een makelaar vast?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel