AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Woningen in Groningen Centrum

Makelaar Groningen

Ben je van plan om je huis binnenkort te verkopen of een woning aan te kopen? Ontvang van makelaars in Groningen een voorstel met hun aanpak voor jouw situatie. Vergelijk de kosten, beoordelingen en resultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van hun diensten) met elkaar en kies de makelaar in Groningen waarmee jij een klik hebt.

Waar heb je een makelaar voor nodig?

Over makelaars in Groningen

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Groningen, houden we bij Mijn Verkoopmakelaar bij hoeveel makelaars er zijn in Groningen, wat de gemiddelde verkoopsnelheid is en wat de gemiddelde kosten zijn. De kosten, courtage en verkoopsnelheid van de makelaars in Groningen kunnen uiteenlopen. Daarom is het vergelijken van makelaars erg belangrijk. Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar die daar het beste bij aansluit.

Gemiddelde courtage
1.30%
Gemiddeld tarief
€ 4.178
Aantal makelaars
18
Verkoopsnelheid
23 dagen

Top-7 beste makelaars in Groningen

Dit zijn de 7 van beste makelaars in Groningen voor het verkopen van je huis.

 1. Van Santen de Hoog
 2. NEBO Makelaars
 3. Plan Makelaars Groningen
 4. Reimon Makelaardij
 5. Lucas Klamer Makelaardij
 6. Van der Houwen Makelaardij
 7. Marjet Makelaardij

Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Groningen op basis van frequentie en snelheid van verkoop, onafhankelijke beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Op zoek naar een aankoopmakelaar in Groningen?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Groningen? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een woning. Hij of zij heeft een goed netwerk en kennis van de lokale woningmarkt. Je haalt dus de nodige kennis en ervaring in huis, zodat je met een prettig gevoel het aankoopproces ingaat. Je wordt geholpen bij de volgende zaken: het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen (als jij dat wilt), het doen van een goed bod, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp.

Een ander voordeel: aankoopmakelaars in Groningen hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen. Wil je alleen geholpen worden met bepaalde zaken en een aantal taken zelf uitvoeren? Veel makelaars bieden tegen gereduceerd tarief ook deeldiensten aan.

De voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform:

 1. Je bespaart kosten. De bij ons aangesloten makelaars in Groningen doen jou prijsvoorstellen waarmee je tot wel 40% aan kosten kunt besparen.
 2. Je bespaart tijd. De beste makelaars uit de buurt doen jou een voorstel, in plaats van dat jij contact met hen moet opnemen.
 3. Je ontvangt enkel voorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die doen wat ze beloven. Iedere makelaardij wordt door ons gecontroleerd op basis van behaalde resultaten.
 4. Je maakt geheel gratis gebruik van onze dienstverlening. En geen zorgen: je zit ook nergens aan vast!
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Groningen

Op Mijn Verkoopmakelaar is een breed scala aan makelaars aangesloten. Sommigen zijn aangesloten bij brancheorganisaties, zoals NVM of VBO. Anderen zijn aangesloten bij beroepsorganisaties, zoals VastgoedPro. Weer anderen werken helemaal zelfstandig.

De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, moeten aan strenge opleidings- en ethische regels voldoen. De vereniging stelt hoge eisen aan haar leden en alleen makelaars met een specifiek diploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO) kunnen zich aansluiten. Het opstarten van een NVM-kantoor vereist daarom een uitgebreidere procedure dan bij de VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

Zowel de NVM als de VBO zijn intern als extern betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is houdt zich daar niet mee bezig. Deze beroepsorganisatie is puur gericht op het ondersteunen van haar leden, zonder politieke betrokkenheid en externe bemoeienis.

De prestaties van makelaars in Groningen

In Groningen zijn tal van makelaars actief die je kunt inschakelen voor de verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu precies, of zelfs méér, dan hij of zij belooft? Op Mijn Verkoopmakelaar kunnen we jou dat precies vertellen. Hieronder lees je welke makelaars in Groningen goed presteren en te vertrouwen zijn. Wij houden namelijk, met uiterste precisie, voor je bij hoe de makelaars presteren ten opzichte van de belofte die ze vooraf aan verkopers maken. Transparanter dan dat krijg je het niet!

De betrouwbaardheid van makelaars in Groningen

De belofte die een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar vooraf maakt, wordt vergeleken met de uiteindelijke opbrengst van een verkoop.

De betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Groningen is 66%. Dat betekent dat de verkoop in 66% van de gevallen méér oplevert dan vooraf wordt ingeschat.

Vechtstraat 180, Groningen- Verkoop
3 dagen geleden verkocht
+4%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 459.000)
Binnen 20 dagen verkocht
Van Kerckhoffstraat 13, Groningen- Verkoop
1 maand geleden verkocht
92%van de verwachtte opbrengst (€ 332.500)
Binnen 100 dagen verkocht
Mooiland 61, Groningen- Verkoop
1 maand geleden verkocht
+5%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 550.000)
Binnen 2 dagen verkocht
Een huis dat wordt verkocht in Groningen levert gemiddeld 103% op van wat vooraf wordt ingeschat. Het verkopen van een huis in Groningen duurt gemiddeld 23 dagen via Mijn Verkoopmakelaar.

Wat heb je aan een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt de makelaar voor:

 • Het inmeten en fotograferen van jouw woning
 • De plaatsing van jouw woning op Funda (je kunt niet jouw eigen woning op funda zetten)
 • Het inplannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het opmaken van het koopcontract

Weten wat een makelaar nog meer doet? In dit artikel lees je wat de werkzaamheden van een makelaar zijn. Ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden bij het verkopen van je woning? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Groningen

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Groningen

Het tarief van een makelaar in Groningen is gemiddeld 1.30% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.4%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
1.0%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.178, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

 

Makelaars in Groningse wijken:


Uitgelichte makelaarskantoren in Groningen 

Logo NEBO Makelaars Groningen

NEBO Makelaars

NEBO Makelaars is gevestigd aan Westerhaven 1 in Groningen. Het team bestaat o.a. uit de ervaren makelaars Marcel Folkers en Rob van Haag. Marcel is gecertificeerd makelaar-taxateur, Rob is naast makelaar ook hypotheekadviseur. Zij worden ondersteund door Loes van Haag, de dochter van Rob. Zij is verantwoordelijk voor de communicatie van het kantoor. Bel je naar de makelaardij, dan krijg je haar aan de lijn.

Beide makelaars van NEBO zijn lid van de NVM. Naast het verkopen van woningen, kun je het kantoor ook inschakelen voor het kopen van een woning in omgeving Groningen. Ook voor taxatie ben je bij NEBO aan het juiste adres. Als erkend hypotheekadviseur staat Rob indien gewenst voor je klaar voor financieel advies.

  

Logo JIP Makelaars Groningen

JIP Makelaars Groningen & Haren

JIP is een makelaarskantoor in Groningen dat het nét even anders doet. Bij JIP heb je als verkoper namelijk de mogelijkheid om een deel van de verkoop zelf uit te voeren, zoals het begeleiden van de bezichtigingen. Dit scheelt in de makelaarskosten en is dus een goedkopere optie dan de keuze voor een gemiddelde andere makelaar.

Alexander Muizer staat aan het hoofd van het kantoor en heeft jarenlange ervaring als makelaar. Samen met een team van enthousiaste collega-makelaars Lotte, Tjedde en Jeoffrey helpen zij klanten in omgeving Groningen hun woning voor de beste prijs te verkopen. Het volledige team bestaat uit 9 bevlogen medewerkers, die samenwerken op het kantoor aan de Winschoterdiep 50 in Groningen.

 

Logo Van Santen de Hoog

Van Santen de Hoog

Met 6 medewerkers is deze Groningse Makelaardij een belangrijke speler in de woningmarkt van Groningen. Mike van Santen de Hoog (inderdaad, de naamgever van de makelaardij) heeft de leiding over het kantoor. Hij nam in 2008 de makelaardij over, die al sinds 1994 bestaat. Je vindt het kantoor in het bruisende hart van de stad, aan de Gedempte Zuiderdiep 42.

De makelaars bij Van Santen de Hoog zijn NVM-lid en zijn actief in de stad Groningen. Maar ze helpen je ook graag met het verkopen van je huis in omliggende dorpen, zoals Haren, Hoogezand, Zuidlaren en Eelde. Transparantie en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel. Bij Van Santen de Hoog weet je vooraf dan ook altijd precies waar je aan toe bent. Onverwachte kosten en addertjes onder het gras kom je niet tegen. Je hebt de keuze uit een full-service dienstverlening of een deeldienstenservice.

 

Logo Makelaardij Groningen

Makelaardij Groningen

Bij Makelaardij Groningen staan Jan Palland en zijn team klaar om je te helpen bij het verkopen van jouw huis in Groningen. Bij makelaardij Groningen wordt alles op alles gezet om jouw woning zo snel mogelijk te verkopen voor de hoogst mogelijke verkoopprijs. Met een speciaal ontwikkeld stappenplan wordt niets aan het toeval overgelaten. Zo zorgt het kantoor ervoor dat je woning er op zijn best uitziet, o.a. door de inschakeling van een klusjesman. Jouw woning wordt niet alleen op Funda getoond, maar bijvoorbeeld ook op presentatieschermen bij de makelaardij, in kranten, op socialmedia en andere belangrijke huizensites. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Makelaardij Groningen is al meer dan 40 jaar actief in omgeving Groningen en het noorden van Drenthe. Ze zijn lid van NVM en houden zich naast verkoop ook bezig met aankoop en taxatie.

  

Logo Makelaardij Van Der Houwen

Van Der Houwen Makelaardij

Aan de Griffeweg 19 in Groningen vind je Van Der Houwen Makelaardij: misschien wel de vrolijkste makelaar van de stad. Het kantoor staat onder leiding van Jacco van der Houwen en bestaat uit een team van 6 experts. In iedere benodigde expertise staat er iemand voor je klaar. Bij Van Der Houwen speelt innovatie een belangrijke rol. Het kantoor heeft een unieke verkoopmethode, waarbij je verschillende opties hebt voor bezichtigingen, online bieden en gebruik van Virtual Reality. Dit allemaal om dat ene doel te bereiken: van kijkers kopers maken!

Van Der Houwen is een zogenoemde ‘online makelaar’. Het kantoor maakt gebruik van het internet om Groningse woningen zo snel mogelijk bij een groot publiek aan de man te brengen. Zo plaatsen ze woningen niet alleen op Funda, maar ook op hun socialmediakanalen. Leuk feitje: voordat de woning op Funda verschijnt, is deze meestal al meer dan 30.000 keer bekeken door hun volgers op Facebook en Instagram.

  

Logo Pandomo Makelaars Groningen

Pandomo Makelaars

Pandomo is een groot makelaarskantoor dat al menig Groninger heeft geholpen bij het verkopen van een woning. Het kantoor is als verkoopmakelaar actief, maar kan ook worden ingeschakeld als aankoopmakelaar, voor hypotheekadvies en voor diensten rondom huurwoningen en nieuwbouw. Het is een full-service makelaardij, oftewel: ze nemen de verkoper alles uit handen rondom het verkopen van de woning.

Pandomo Makelaars heeft een groot netwerk aan woningzoekers die bij hen staan ingeschreven. Komt een een woning in de verkoop, dan wordt deze ook aan dit netwerk getoond via de nieuwsbrief, socialmedia en de website. Verkoop je je huis via Pandomo Makelaars, dat kun je het verkoopproces online volgen in je persoonlijke woningdossier. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste updates.

  

Logo Slim Makelaardij Groningen

Slim Makelaardij

Slim Makelaardij staat onder leiding van Alina Bijzitter-Smittenberg en bestaat uit een team van 5 dames en hond Joep. Deze makelaardij spreekt duidelijke woorden. Bij hen vind je geen optionele pakketten en kleine lettertjes. Ze staan voor een duidelijke aanpak en persoonlijke verkoopstrategie. En dat loont, want ze hebben al 3 jaar op rij de titel ‘Beste woningmakelaar van Groningen’ mogen dragen. D

e makelaardij is als verkoopmakelaar én aankoopmakelaar actief op de Groningse woningmarkt. Volgens Slim zijn goede foto’s van je woning cruciaal in het verkoopproces. Daarom bezoekt styliste Kim iedere woning samen met de fotograaf, waarna iedere ruimte op zijn mooist voor de lens verschijnt. Iedere woning wordt vertoond op de socials van Slim Makelaardij, om zo een extra groot bereik te creëren.

   

Logo Hopma Makelaardij Groningen

Hopma Makelaardij

Hopma Makelaardij is opgericht in 1932 en mag zich met zekerheid een ‘gevestigde naam’ in het Groningse noemen. Het team bestaat uit NVM-makelaars Thomas Sants en Stefan Verhoeven, hypotheekadviseur René Postma, commercieel medewerkster Margreet Luit en communicatiemedewerkster Marieke Lanting. Wil je de makelaardij bezoeken, dan kun je terecht aan de Verlengde Hereweg 119 in Groningen.

Hopma Makelaardij is een begrip op het gebied van begeleiding bij verkoop en aankoop van woningen. Zowel in de stad Groningen als in omliggende gemeenten. Met hun jarenlange ervaring en kennis van de stad wordt iedere verkoper volledig ontzorgd, vanaf het eerste gesprek tot na de overdracht.

Foto door: Mark Vletter

  

 

Makelaars in de buurt van Groningen:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Groningen?

  Er zijn in Groningen 18 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Groningen. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Groningen?

  Een makelaar in Groningen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.30% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Groningen rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.178. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 27 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel