Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Woningen in Groningen Centrum

Makelaar in Groningen

Ontvang van makelaars in Groningen een voorstel voor de verkoop van jouw huis. Vul hier jouw postcode en huisnummer in:

37 verkopers uit Groningen kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Groningen

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Groningen, houden we bij Mijn Verkoopmakelaar bij hoeveel makelaars er zijn in Groningen, wat de gemiddelde verkoopsnelheid is en wat de gemiddelde kosten zijn. De kosten, courtage en verkoopsnelheid van de makelaars in Groningen kunnen uiteenlopen. Daarom is het vergelijken van makelaars erg belangrijk. Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar die daar het beste bij aansluit.

Gemiddelde courtage
1.40%
Gemiddelde kosten
€ 3.377
Aantal makelaars
14
Verkoopsnelheid
17 dagen

Top-8 beste makelaars in Groningen

Dit zijn de 8 van beste makelaars in Groningen voor het verkopen van je huis.

 1. Jip Makelaars Groningen & Haren
 2. NEBO Makelaars
 3. Makelaardij Groningen
 4. Van Santen de Hoog
 5. AnderZ makelaar Groningen
 6. Reimon Makelaardij
 7. Van der Houwen Makelaardij
 8. Ella Onrust de makelaar

Dit overzicht van beste makelaars in Groningen is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars hebben gespresteerd via Mijn Verkoopmakelaar.

De makelaars zijn op basis van de volgende factoren met elkaar vergeleken: op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar.

De prestaties van makelaars in Groningen

Als je op zoek bent naar een geschikte makelaar in Groningen om je te helpen bij het verkopen van je woning, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Maar hoe kom je erachter welke makelaar écht doet wat hij of zij belooft? Via de data van Mijn Verkoopmakelaar kom je een heel eind! Wij houden namelijk precies voor je bij hoe de makelaars in Groningen presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen met betrekking tot verkoopprijs en verkoopsnelheid kloppen.

De betrouwbaardheid van makelaars in Groningen

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Groningen is 100%. Dit betekent in de praktijk dat de verkoop in 100% van de gevallen voor een hogere verkoopprijs wordt verkocht dan van tevoren werd ingeschat.

Hoe we dit meten? We vergelijken de belofte van de verkoopmakelaar met het uiteindelijke bedrag waarvoor de woning uiteindelijk wordt verkocht.

Begoniastraat 9, Groningen
2 maanden geleden verkocht
128%van de vraagprijs (€ 225.000)
Binnen 11 dagen verkocht
Herman Colleniusstraat 5a, Groningen
2 maanden geleden verkocht
103%van de vraagprijs (€ 549.000)
Binnen 4 dagen verkocht
Schelfhoutstraat 44, Groningen
2 maanden geleden verkocht
113%van de vraagprijs (€ 235.000)
Binnen 9 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Groningen zelfs 18% meer op dan dat zij voor de verkoop beloofd hebben. De gemiddelde verkoopsnelheid van een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar in Groningen is 17 dagen.

Wat doet een makelaar?

Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt een heleboel bij kijken. De vraagprijs bepalen, je woning op een goede manier aan de man brengen, bezichtigingen plannen en begeleiden, onderhandelingen voeren, het koopcontract opstellen: daar gaat flink wat tijd en energie in zitten. Tenminste, als je het goed wilt doen. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt al deze zaken voor je uit handen. Hieronder lees je in detail wat een makelaar allemaal voor je regelt.

De voorbereiding

Voordat je woning op de markt kan worden gezet, dient er eerst een aantal dingen te worden geregeld. De makelaar meet jouw woning op, zodat jij en de aanstaande koper precies weten hoeveel vierkante meter het huis is. Daarnaast bekijkt de makelaar de woning met een kritisch oog en vertelt je welke verbeteringen aan je huis de woning aantrekkelijker zal maken voor de verkoop.

Denk aan kleine verbeteringen om je huis verkoopklaar te maken, zoals het verven van je kozijnen, het anders indelen van de leefruimtes (zodat ze optisch ruimer lijken) en het recht hangen van de keukenkastjes.

Een makelaar weet namelijk precies waar potentiële kopers naar kijken. Als je woning er spik en span uit ziet, maakt de makelaar goede foto’s van de ruimtes.

De verkoopprijs en -strategie

Makelaars kennen de markt en de buurt op hun duimpje, en kunnen je daarom goed adviseren over een realistische en goede verkoopprijs. Daarnaast bepaal je, samen met de makelaar, de verkoopstrategie.

Op de markt zetten van de woning

Vervolgens is het tijd om jouw woning aan de wereld te tonen. De makelaar heeft een groot netwerk en zal je huis aan mogelijk geïnteresseerde kijkers tonen. Daarnaast kun je met behulp van een makelaar jouw huis op woningsites als Funda tonen. Let op: je kunt je woning enkel op Funda tonen als je een makelaar in de arm hebt genomen. Dit is een harde eis van de grootste huizenzoekmachine van Nederland.

Bezichtigingen inplannen en begeleiden

Geïnteresseerden kunnen bij de makelaar een bezichtiging inplannen. Deze bezichtigingen worden gepland en begeleid door de makelaar. Jij hoeft er enkel voor te zorgen dat je woning er goed uit ziet, de makelaar neemt verder alles voor je uit handen. Hij ontvangt de kijkers, leidt ze rond door de woning en beantwoordt vragen over de woning. Ook zorgt de makelaar ervoor dat de kijkers weten hoe het biedingsproces in zijn werk gaat.

Onderhandelingen en koopcontract

Het doen van een bod gebeurt via een bieding (inschrijving) of een onderhandeling. De makelaar neemt contact met je op als er een bod wordt gedaan. Samen bespreken jullie het bod, daarna doet de makelaar voor jou het woord in de onderhandelingen. Ga je akkoord met een bod, dan stelt de makelaar voor jullie de koopovereenkomst op. De overdracht vindt vervolgens, samen met de makelaar en de koper, plaats bij de notaris.

Vergelijk makelaars in Groningen

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 13% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Groningen

Gemiddeld vraagt een makelaar in Groningen een makelaarscourtage van 1.40% van de verkoopopbrengst voor het verkopen van een woning.

Het verkopen van een huis kost in Groningen gemiddeld € 3.377. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten.

Ben je benieuwd of de kosten van makelaars in Groningen hoger of lager zijn dan het gemiddelde in Nederland? Of hoe de kosten zich verhouden tot de makelaarscourtage in de andere grote steden? Je leest er alles over in ons artikel over de kosten van een makelaar.

Wil je exact weten wat de makelaars bij jou in de buurt vragen voor hun diensten? Schrijf je - geheel gratis en vrijblijvend - in bij Mijn Verkoopmakelaar en ontvang prijsvoorstellen van makelaars bij jou in de buurt!

Uitgelichte makelaarskantoren in Groningen 

Logo NEBO Makelaars Groningen

NEBO Makelaars

NEBO Makelaar bestaat uit de makelaars Marcel Folkerts en Rob van Haag. zij worden ondersteund door Loes. Die krijg je dan ook aan de telefoon als je naar kantoor belt. 

Het driekoppig makelaarskantoor is lid van de NVM. Naast het verkopen van een woning, kan Rob je ook helpen met financieel advies.

  

Logo JIP Makelaars Groningen

JIP Makelaars Groningen & Haren

JIP is het nieuwe, frisse makelaarskantoor van Groningen. Onder aanvoering van Alexander Muizer helpen zij verkopers met een andere aanpak.

Bij JIP heb je als verkoper de mogelijkheid om een deel van de verkooponderdelen zelf te doen, zoals de bezichtigingen. Handig als je je huis wilt verkopen in Groningen en op zoek bent naar een goedkope oplossing.

 

Logo Van Santen de Hoog

Van Santen de Hoog

Met 7 medewerkers is deze Groningense Makelaardij een belangrijke speler in de woningmarkt van Groningen. Mike van Santen de Hoog (inderdaad, de naamgever van het kantoor) heeft de leiding over het kantoor. 

 

Logo Makelaardij Groningen

Makelaardij Groningen

Bij Makelaardij Groningen staat Jan Palland klaar om je te helpen bij het verkopen van jouw huis in Groningen. Het kantoor hoort zeker thuis in het lijstje met de top-10 beste verkoopmakelaars van Groningen.

  

Logo Makelaardij Van Der Houwen

Van Der Houwen Makelaardij

De is misschien wel de vrolijkste makelaar van Groningen. Alles is bij Van Der Houwen Makelaardij is met een knipoog. Het kantoor staat onder de bezielende leiding van Jacco van der Houwen. 

  

Logo Pandomo Makelaars Groningen

Pandomo Makelaars

Pandomo is een groot makelaarskantoor dat helpt bij zowel koopwoningen, als huurwoningen, nieuwbouw en hypotheekadvies.

  

Logo Slim Makelaardij Groningen

Slim Makelaardij

Het team bestaat uit 5 dames en een hond Joep. Onder leiding van Alina Bijzitter-Smittenberg is de makelaardij actief op de Groningse woningmarkt. Naast verkopen van een huis, helpen ze je ook bij aankoop.

   

Logo Hopma Makelaardij Groningen

Hopma Makelaardij

Een bekende naam in het Groningse. Het makelaarskantoor bestaat al sinds 1932 (!). René, Thomas en Stefan zijn de vennooten van de onderneming. Zij worden ondersteund door nog 2 medewerkers. 

Foto door: Mark Vletter

  

Makelaars in Groningse wijken:

 

Makelaars in de buurt van Groningen:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Groningen?

  Er zijn in Groningen 14 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Groningen. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Groningen?

  Een makelaar in Groningen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.40% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Groningen rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.377. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 16 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel