Huis verkopenVergelijk makelaarsAankoopmakelaarAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen

Hier moet je op letten als je een makelaar gaat kiezen

Op deze pagina leggen we je uit waar je op moet letten als je een makelaar kiest.

Elke reactie van een makelaar bestaat uit twee onderdelen: het eerste gedeelte gaat over jouw woning, het tweede gedeelte over het makelaarskantoor

 


Over jouw woning

Makelaarskosten

Makelaarskosten zijn de kosten die de makelaar rekent voor het verkopen van een huis. De kosten kunnen bestaan uit opstartkosten en een vergoeding bij de verkoop.

Opstartkosten

(bijv. €475) worden gerekend op het moment dat wordt gestart met de verkoop.

De vergoeding bij de verkoop

(bijv. 1%) wordt alleen in rekening gebracht als de woning verkocht is. Dit kan een percentage van de verkoopopbrengst zijn (een courtage), of een vast bedrag. Als de makelaar de woning niet verkoopt, wordt deze vergoeding niet in rekening gebracht.

De opgegeven makelaarskosten zijn áltijd het complete bedrag dat je moet betalen. Makelaars kunnen niet later aanvullende kosten rekenen.

 

Verwachte verkoopopbrengst

Dit is een schatting door de makelaar over het minimale en het maximale bedrag dat de woning oplevert bij een verkoop in deze markt.

Let er op dat de schatting op basis is van de informatie die jij hebt gegeven. Hoe meer informatie je hebt toegevoegd, hoe beter de inschatting is: foto's, informatie over erfpacht, onderhoud en verbouwingen zijn allemaal van invloed.

Tijdens een bezoek kan een makelaar nog veel beter de mogelijke opbrengst inschatten. Het is daarom verstanding altijd meer dan 1 makelaar uit te nodigen.

 

Persoonlijke reactie

Dit is het persoonlijke bericht dat de makelaar heeft gemaakt op basis van de aanvraag.

Hierin legt de makelaar uit wat hij of zij van de woning vindt. Ook legt de makelaar uit wat de aanpak wordt om de woning zo goed mogelijk te verkopen.

 


Beoordelingen

Onder de persoonlijke reactie van de makelaars vind je het kopje 'Beoordelingen'. Je kunt hier de ervaringen lezen van eerdere verkopers met de makelaar.

Voorbeeldreactie Mijn Verkoopmakelaar Beoordelingen

Na afloop van elk verkooptraject kan elke gebruiker een beoordeling over de makelaar achterlaten op Mijn Verkoopmakelaars.

Een makelaar heeft geen invloed op wie wordt gevraagd voor een beoordeling. Wij vragen deze onafhankelijk van de makelaars uit bij de gebruikers. Zo is het zeker dat ook minder positieve ervaringen gedeeld worden.

 


Recent verkocht

Onder het kopje 'Beoordelingen' vind je 'Recent verkocht'. Hier kun je zien welke woningen de makelaar pas geleden verkocht heeft.

Voorbeeldreactie Mijn Verkoopmakelaar Recent verkocht

Bij de woning kun je zien of de opbrengst in de buurt was van de verwachte opbrengst vooraf. Zo weet je of het een makelaar is die beloftes waarmaakt, of juist niet.

Als de inschatting vooraf niet bekend is, dan zie je of de woning hoger of lager dan de vraagprijs is verkocht. 

Verkopen die in buurt van jouw woning hebben plaatsgevonden, worden als eerste getoond. Deze zijn te herkennen aan 'In de buurt'.

 


Over het makelaarskantoor

Hier kun je meer informatie krijgen over het kantoor en de achtergrond van de makelaar die gereageerd heeft.

Voorbeeldreactie Mijn Verkoopmakelaar Over de makelaardij

Medewerkers

Dit is het aantal medewerkers dat werkt bij het makelaarskantoor. Dit geeft een idee van hoe groot een makelaar is.

Grote kantoren hebben meer kans dat er altijd iemand beschikbaar is voor een bezichtiging als een mogelijke koper wilt komen kijken. Bij kleine kantoren is de kans groot dat het contact persoonlijk is.

Afstand tot uw huis

Hier staat de afstand in kilometers tussen jouw huis en het makelaarskantoor. Zo weet je of de makelaar uit de buurt komt en jouw buurt goed kent.

Gemiddelde verkoopsnelheid

Dit is de gemiddelde verkoopsnelheid van deze makelaar. Het aantal dagen is gebaseerd op het gemiddelde van alle bij Mijn Verkoopmakelaar bekende verkopen.

Branchevereniging

Hier kun je zien bij welke vereniging de makelaar is aangesloten. De meeste makelaars zijn lid van een brancheorganisatie: NVM, VBO of VastgroedPRO.

Deze organisaties controleren de kwaliteit van hun leden. Hier is te zien bij welke organisatie de makelaar is aangesloten.

 

 


Nodig 1 of meer makelaars uit

Door op de reactie te klikken, kun je 1 of meer makelaars kiezen die je wilt uitnodigingen voor een afspraak. 

Voorbeeldreactie Mijn Verkoopmakelaar Afspraak plannen

Vrijblijvend

Een afspraak is áltijd vrijblijvend (en gratis). Voel je de gerust vrij meerdere makelaars uit te nodigen. Of om een afspraak te plannen als je eigenlijk eerst nog een nieuwe woning moet vinden. Vaak kunnen makelaars je dan al helpen met de verkoopkansen van je huis en tips voor de aankoop.

Meer dan 1?

Wat betreft het aantal makelaars dat je kan uitnodigen, is ons advies: meer dan 1. De meeste verkopers nodigen 2 tot 4 makelaars uit, voordat zij een definitieve keuze maken. 

 


Ook uitgebreide reacties van makelaars ontvangen over jouw huis

Mijn Verkoopmakelaar helpt jou om een makelaar te vergelijken om jouw huis te verkopen. Dat doen wij door jouw huis naar alle aangesloten makelaars in de buurt te sturen.

Twee voorbeeldreacties Mijn Verkoopmakelaar

Zij sturen jou een reactie waarin zij zichzelf voorstellen en vertellen hoe zij de verkoop van jouw huis zouden aanpakken.

Jij kan vervolgens op basis van alle reacties de makelaar kiezen die bij jou past. Alle makelaars hebben wij vooraf al geselecteerd op kwaliteit.

 

Begin hier:

  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Gratis
  • Snel

 

Nog meer informatie over het verkopen van je huis:

 

De beste makelaars per stad:

 

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Voorbeeldreactie van een makelaar

Voorbeeldreactie van een makelaar

Als je jouw woning aanmeldt op Mijn Verkoopmakelaar, weten makelaars in de buurt dat jij van plan bent je huis te verkopen. Zij sturen jou een reactie met hoe zij de verkoop van jouw huis zouden aanpakken. Jij kant vervolgens op basis van alle reacties de makelaar kiezen die bij jou past.

Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel