AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Steegje in de stad Zwolle

Makelaar Zwolle

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop, of ga je juist een woning aankopen? Op Mijn Verkoopmakelaar vind je snel en eenvoudig de makelaar die het beste aansluit bij jouw wensen. Vertel hieronder wat jouw wensen zijn en ontvang reacties van makelaars in Zwolle in je mailbox. Vergelijk de kosten, beoordelingen en resultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van handelen) met elkaar en kies de makelaar in Zwolle waarmee jij een klik hebt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Zwolle

Op Mijn Verkoopmakelaar doen we er alles aan om jou te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Zwolle. Hieronder lees je alles over de gemiddelde kosten en verkoopsnelheid van makelaars die zijn gevestigd in Zwolle. Daarnaast lees je hoeveel makelaars er in totaal actief zijn. Vergelijk de reacties van makelaars in je mailbox met deze gemiddeldes en kom erachter waar de makelaar in uitblinkt of juist steken laat vallen. Zo kies je eenvoudig de makelaar in Zwolle die het beste bij je past!

Gemiddelde courtage
1.16%
Gemiddeld tarief
€ 5.210
Aantal makelaars
12
Verkoopsnelheid
40 dagen

Dit zijn de top 7 beste makelaars in Zwolle

Natuurlijk wil je alleen de beste makelaars inschakelen voor de verkoop van jouw huis. Op Mijn Verkoopmakelaar houden we daarom de dienstverlening en resultaten van de bij ons aangesloten makelaarskantoren in Zwolle voor je bij.

Dit is de top-7 van beste makelaars in Zwolle.

 1. Rodenburg Makelaars Zwolle
 2. Veerman Makelaardij OG
 3. Bakker van Duren Makelaardij
 4. Van Swoll Makelaars
 5. Margadant Makelaardij
 6. BoertjesHorst Makelaardij
 7. Stijl Makelaars

De bovengenoemde makelaars in Zwolle hebben het beste gepresteerd op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen in Zwolle, de opbrengst ten opzichte van de vooraf geschatte verkoopprijs en de beoordelingen van verkopers.

Zoek je een aankoopmakelaar in Zwolle?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Zwolle? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Zwolle die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Zwolle

De makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn verbonden aan de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden, terwijl de VBO de tweede grootste branchevereniging is met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsvereniging met ongeveer 800 leden.

Makelaars die deel uitmaken van De NVM, moeten voldoen aan strenge opleidingseisen en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen alleen lid worden door het behalen van een specifiek makelaarsdiploma (uitgegeven door examenbureau SVMNIVO). Hierdoor is het opstarten van een NVM-kantoor intensiever dan bij de VBO en VastgoedPro. Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar wat duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar.

De NVM en VBO zijn zowel intern als extern gericht en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is echter alleen gericht op het ondersteunen van haar leden zonder politieke lobby of extern ingrijpen.

De prestaties van makelaars in Zwolle

Het vinden van een makelaar in Zwolle met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Gelukkig kom je er via Mijn Verkoopmakelaar snel genoeg achter welke makelaars in Zwolle hun beloftes nakomen, of zelfs overstijgen! Voor iedere makelaar houden wij namelijk een strak overzicht bij van de gedane beloftes en resultaten. Zo kun jij in één oogopslag zien bij welke makelaars in Zwolle jouw woning in veilige handen is.

Welke makelaars in Zwolle doen wat ze beloven?

Goed nieuws! De meeste makelaars in Zwolle geven je vooraf een betrouwbare inschatting van de verkoopsnelheid en een realistische verkoopprijs. Sterker nog: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Zwolle is 48%. Dit wil zeggen dat de verkoop in 48% van de gevallen méér oplevert dan van tevoren werd ingeschat door de betreffende makelaar.

Koningin Máximastraat 14, Zwolle- Verkoop
1 maand geleden verkocht
95%van de vraagprijs (€ 775.000)
Binnen 52 dagen verkocht
Windesheimstraat 18, Zwolle- Verkoop
3 maanden geleden verkocht
+7%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 475.000)
Binnen 13 dagen verkocht
Leliestraat 116, Zwolle- Verkoop
3 maanden geleden verkocht
+6%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 425.000)
Binnen 12 dagen verkocht
Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Zwolle krijgen verkopers gemiddeld gezien 102% van het bedrag dat vooraf door de makelaar voor hun huis is ingeschat. Huizen in Zwolle staan gemiddeld 40 dagen te koop bij inschakeling van een makelaarskantoor via Mijn Verkoopmakelaar.

Wat doet een makelaar?

Je kunt je huis ook zonder makelaar verkopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het verkopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis?

Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

 • Het inmeten en fotograferen van je woning
 • Het plaatsen van je woning op Funda (alleen makelaars kunnen dit)
 • Al het geregel rondom bezichtigingen en het biedingsproces
 • Het bij verkoop versturen van de benodigde stukken naar de betrokken partijen

Meer weten? Lees hier wat een makelaar nog meer voor je regelt.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Zwolle

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Zwolle

De kosten van een makelaar in Zwolle verschillen per prijsklasse, type woning en branchevereniging (NVM of niet). Het bedrag dat je betaalt aan de makelaar, bestaat enkel uit de courtage: een percentage van het verkoopbedrag van de woning. De kosten van de notaris worden namelijk door de koper betaald.

Het gemiddelde tarief van makelaars in Zwolle 1.16% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.4%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.2%
Meer dan € 600.000
1.0%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 5.210, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Over Zwolle

Zwolle is de hoofdstad van de provicie Overijssel. Zwolle is een hanzestad, lid van de Hanze, een middeleeuws verbond van handelaren. De stad Zwolle is een grote stad met meer dan 130.000 inwoners. De bijnaam voor inwoners van Zwolle is blauwvingers. Een inwoner is een blauwvinger. Deze bijnaam komt door een verhaal tussen inwoners van Zwolle en Kampen. De Kampenaren wilde een klokkenspel kopen van de Zwollenaren. Het bedrag werdt gekocht met munstukken. De Zwollenaren kregen blauwe vingers van het tellen van de muntstukken. Het dialect van de Zwollenaren heet Zwols.

De stad Zwolle is een grote stad verbonden aan de IJssel door het Zwolle-IJsselkanaal. De stad staat bekend om zijn historie en er zijn nog opvallend veel rustige stukken te vinden in de stad.

 

Uitgelichte makelaarskantoren:

 

Logo Alex Woon & Bedrijfsmakelaars Zwolle

Alex Makelaars 

Alex Makelaars is in 2012 begonnen en zitten sinds 2015 met een kantoor in Zwolle. De naam van deze makelaardij komt door de eigenaar Alex van Erven die eerst begonnen is in Kampen. De makelaardij heeft twee vestigingen in Kampen en Zwolle. Het makelaarskantoor is te vinden in de Karveelschipperstraat in Zwolle.

 

Logo Voorst Makelaardij Zwolle

Voorst Makelaardij

Deze makelaardij bestaat uit twee makelaars en een fotograaf. De eigenaar van dit makelaarskantoor is Monja Scholing. Ze heeft in onder andere Zwolle-Zuid, Westenholte, Berkum en Stadshagen gewoond. Monja is opgegroeid in de stad Hasselt. Ze is begonnen als verkoopstylist en vastgoedfotograaf en is in 2016 begonnen met het studeren voor makelaar. Monja Scholing heeft een groot netwerk in Zwolle en Hasselt.

Foto bovenaan door: Rob Oo

 Makelaars in de buurt van Zwolle:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Zwolle?

  Er zijn in Zwolle 12 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Zwolle. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Zwolle?

  Een makelaar in Zwolle rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.16% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Zwolle rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 5.210. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 30 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel