In Zwolle zijn er 18 makelaars actief. Makelaars in Zwolle rekenen gemiddeld een tarief van 0.92% van de verkoopprijs. Dat betekent dat het inschakelen van een makelaar in Zwolle gemiddeld € 5.566 kost.
Hieronder vind je de 7 best presterende makelaars in Zwolle.
Dit overzicht is gemaakt op basis van de prestaties en activiteit van makelaars in Zwolle op Mijn verkoopmakelaar. Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.
Bekijk hier hoe je weet of een makelaar past bij jouw verkoop of aankoop Lees dan onze tips om een makelaar te kiezen.
Kosten van een makelaar in Zwolle
Gemiddeld kost een makelaar inschakelen in Zwolle € 5.566. Dit is inclusief BTW en opstartkosten.
De meeste makelaars in Zwolle werken niet met een vast bedrag, maar met een percentage van de verkoopopbrengst (courtage). In Zwolle rekent een makelaar gemiddeld een courtage van 0.92%.
De kosten van makelaars in Zwolle zijn afhankelijk van:
*Bovenstaande gegevens worden dagelijks bijgewerkt.
De betrouwbaarheid van verkopende makelaars in Zwolle
Bij 79% van verkopers in Zwolle die via Mijn Verkoopmakelaar hun makelaar vonden, is de verkoopopbrengst gelijk of hoger dan de makelaar vooraf had gezegd.
Beloften vs. resultaten
Gemiddeld is de verkoopprijs die een huizenverkoper via Mijn Verkoopmakelaar in Zwolle krijgt voor zijn huis 106% van het bedrag dat vooraf door de makelaar is ingeschat.
Deze gegevens worden elke dag bijgewerkt.
Het is niet verplicht om een makelaar in te schakelen voor het kopen of verkopen van je woning. Je kunt dus altijd besluiten om zelf aan de slag te gaan. Wel heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.
Een makelaar helpt je bijvoorbeeld met:
Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het verkoop- of aankoopproces? Lees dan alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of alles over het kopen van een woning.
Wat is mijn huis waard?Op Mijn Verkoopmakelaar krijg je een veel beter deal met jouw makelaar. Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn nooit duurder, en vaak goedkoper dan als je ze zelf contact met ze opneemt. Ook krijg je direct een inschatting van de verkoopopbrengst en inzicht over of de makelaars die inschattingen waarmaken.
Beantwoord de vragen om persoonlijke voorstellen per e-mail van makelaars uit de buurt te ontvangen.
Er zijn verschillende brancheverenigingen in Nederland. De grootste is NVM, met 4.400 leden. Gevolgd door VBO (1.100 leden) en beroepsorganisatie VastgoedPro (800 leden). Veel makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO of VastgoedPro, andere werken helemaal zelfstandig.
Zwolle is de hoofdstad van de provicie Overijssel. Zwolle is een hanzestad, lid van de Hanze, een middeleeuws verbond van handelaren. De stad Zwolle is een grote stad met meer dan 130.000 inwoners. De bijnaam voor inwoners van Zwolle is blauwvingers. Een inwoner is een blauwvinger. Deze bijnaam komt door een verhaal tussen inwoners van Zwolle en Kampen. De Kampenaren wilde een klokkenspel kopen van de Zwollenaren. Het bedrag werdt gekocht met munstukken. De Zwollenaren kregen blauwe vingers van het tellen van de muntstukken. Het dialect van de Zwollenaren heet Zwols.
De stad Zwolle is een grote stad verbonden aan de IJssel door het Zwolle-IJsselkanaal. De stad staat bekend om zijn historie en er zijn nog opvallend veel rustige stukken te vinden in de stad.
Alex Makelaars
Alex Makelaars is in 2012 begonnen en zitten sinds 2015 met een kantoor in Zwolle. De naam van deze makelaardij komt door de eigenaar Alex van Erven die eerst begonnen is in Kampen. De makelaardij heeft twee vestigingen in Kampen en Zwolle. Het makelaarskantoor is te vinden in de Karveelschipperstraat in Zwolle.
Voorst Makelaardij
Deze makelaardij bestaat uit twee makelaars en een fotograaf. De eigenaar van dit makelaarskantoor is Monja Scholing. Ze heeft in onder andere Zwolle-Zuid, Westenholte, Berkum en Stadshagen gewoond. Monja is opgegroeid in de stad Hasselt. Ze is begonnen als verkoopstylist en vastgoedfotograaf en is in 2016 begonnen met het studeren voor makelaar. Monja Scholing heeft een groot netwerk in Zwolle en Hasselt.
Foto bovenaan door: Rob Oo
Veelgestelde vragen
Heb ik echt een makelaar nodig om mijn huis te verkopen of te kopen?
Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.
Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?
Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.
Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?
Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.
Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?
Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.