AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Makelaars in Zwolle?

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 30 augustus 2023
Kom direct in contact met makelaars voor:

41 mensen uit Zwolle kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Steegje in de stad Zwolle

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Zwolle

  Om de diensten van verschillende verkoopmakelaars uit Zwolle goed met elkaar te vergelijken, is het handig om de gemiddelde cijfers te kennen. In Zwolle zijn 16 makelaars actief. Gemiddeld rekenen zij een courtage van 0.88% van de verkoopprijs. Makelaars in Zwolle rekenen gemiddeld € 6.872 aan makelaarskosten. Het duurt gemiddeld 26 dagen voordat een woning in Zwolle is verkocht.

  Gemiddelde courtage
  0.88%
  Gemiddeld tarief
  € 6.872
  Aantal makelaars
  16
  Verkoopsnelheid
  26 dagen

  De top 7 makelaars in Zwolle

  Deze makelaars zijn de top-7 beste makelaars van Zwolle.

  1. Rodenburg Makelaars Zwolle
  2. Veerman Makelaardij OG
  3. Bakker van Duren Makelaardij
  4. Van Swoll Makelaars
  5. Margadant Makelaardij
  6. Stijl Makelaars
  7. BoertjesHorst Makelaardij

  Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Zwolle op basis van de frequentie en snelheid van verkoop en aankoop, onafhankelijke beoordelingen en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf.

  Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt. Lees hier onze tips hoe je een makelaar kunt kiezen.

  Vergelijk makelaars in Zwolle

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Makelaarskosten in Zwolle

  Gemiddeld bedragen de kosten voor een makelaar in Zwolle € 6.872, inclusief de BTW en opstartkosten. De tarieven van makelaars in Zwolle zijn niet altijd gelijk; er wordt soms een vast bedrag of een courtage gerekend op basis van de verkoop- of aankoopsom.

  Voor makelaars in Zwolle is het gemiddelde courtagepercentage 0.88%. Voor een vergelijking van deze kosten met die in de rest van Nederland, zie ons gedetailleerde artikel over makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.2%
  Meer dan € 600.000
  1.0%

  *Deze informatie is op basis van verkoopmakelaars in Zwolle.

  De prestaties van makelaars in Zwolle

  Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de resultaten van de aangesloten makelaars in Zwolle nauwkeurig voor je bij. We vergelijken de vooraf gedane inschatting van verkoopsnelheid en verkoopprijs met de resultaten achteraf. Jij kunt deze inzien, zodat je precies weet welke makelaardij het meest betrouwbaar is.

  Welke makelaars in Zwolle doen wat ze beloven?

  Alle mensen die een verkoopmakelaar zoeken via ons platform, ontvangen in de reacties van makelaars een geschatte verkoopopbrengst. Wanneer we deze inschatting vergelijken met de daadwerkelijke verkoopopbrengsten, blijkt dat verkopen in Zwolle in 72% van de gevallen méér opbrengen dan vooraf werd geschat.

  Wat betreft de precieze verkoopopbrengst, in Zwolle ontvangen verkopers gemiddeld 105% van het bedrag dat hun makelaar vooraf als schatting voor hun huis gaf.

  Scarlattistraat 46, Zwolle- Verkoop
  1 week geleden verkocht
  +15%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 250.000)
  Binnen 31 dagen verkocht
  Elzenlaan 11, Zwolle- Verkoop
  3 weken geleden verkocht
  +4%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 395.000)
  Binnen 22 dagen verkocht
  Knoppertkamp 40, Zwolle- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  +14%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 425.000)
  Binnen 15 dagen verkocht

  Wat doet een makelaar?

  Je kunt je huis ook zonder makelaar (ver)kopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het (ver)kopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis of het kopen van een woning?

  Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

  1. Het vinden van geschikte woningen (aankoop) en de plaatsing op Funda (verkoop)
  2. Het plannen en doen van bezichtigingen
  3. Het geregel rondom de onderhandelingen en het biedingsproces
  4. Het regelen van de juridische documenten

  Meer weten? Lees hier wat een verkoopmakelaar nog meer voor je regelt en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Zwolle

  NVM en VBO zijn de twee grootste brancheverenigingen voor makelaars in Nederland en tellen 4.400 en 1.100 leden. Daarnaast kunnen makelaars zich aansluiten bij VastgoedPro, een beroepsvereniging met 8.00 leden.

  Makelaars die deel uit willen maken van NVM, moeten voldoen aan:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het behalen van een specifiek makelaarsdiploma

  Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar. Bij Mijn Verkoopmakelaar vind je verschillende makelaars die zijn aangesloten bij NVM, VBO en VastgoedPro. Je vindt er ook makelaars die volledig zelfstandig werken.

  Over Zwolle

  Zwolle is de hoofdstad van de provicie Overijssel. Zwolle is een hanzestad, lid van de Hanze, een middeleeuws verbond van handelaren. De stad Zwolle is een grote stad met meer dan 130.000 inwoners. De bijnaam voor inwoners van Zwolle is blauwvingers. Een inwoner is een blauwvinger. Deze bijnaam komt door een verhaal tussen inwoners van Zwolle en Kampen. De Kampenaren wilde een klokkenspel kopen van de Zwollenaren. Het bedrag werdt gekocht met munstukken. De Zwollenaren kregen blauwe vingers van het tellen van de muntstukken. Het dialect van de Zwollenaren heet Zwols.

  De stad Zwolle is een grote stad verbonden aan de IJssel door het Zwolle-IJsselkanaal. De stad staat bekend om zijn historie en er zijn nog opvallend veel rustige stukken te vinden in de stad.

   

  Uitgelichte makelaarskantoren:

   

  Logo Alex Woon & Bedrijfsmakelaars Zwolle

  Alex Makelaars 

  Alex Makelaars is in 2012 begonnen en zitten sinds 2015 met een kantoor in Zwolle. De naam van deze makelaardij komt door de eigenaar Alex van Erven die eerst begonnen is in Kampen. De makelaardij heeft twee vestigingen in Kampen en Zwolle. Het makelaarskantoor is te vinden in de Karveelschipperstraat in Zwolle.

   

  Logo Voorst Makelaardij Zwolle

  Voorst Makelaardij

  Deze makelaardij bestaat uit twee makelaars en een fotograaf. De eigenaar van dit makelaarskantoor is Monja Scholing. Ze heeft in onder andere Zwolle-Zuid, Westenholte, Berkum en Stadshagen gewoond. Monja is opgegroeid in de stad Hasselt. Ze is begonnen als verkoopstylist en vastgoedfotograaf en is in 2016 begonnen met het studeren voor makelaar. Monja Scholing heeft een groot netwerk in Zwolle en Hasselt.

  Foto bovenaan door: Rob Oo

   



  Makelaars in de buurt van Zwolle:

  Veelgestelde vragen

  • Moet je een makelaar in de hand nemen om een huis te (ver)kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Staan de kosten voor een makelaar vast?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel