AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Vergelijk makelaars in Delft

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 31 augustus 2023
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 46 mensen uit Delft vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Straat in Delft

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Delft

  Om je te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Delft, houden we de gemiddelde cijfers voor je bij. Er zijn op dit moment 33 makelaars actief in Delft. De gemiddelde makelaarscourtage ligt hier op 1.15% van de verkoopprijs. Je betaald gemiddeld € 4.128 aan makelaarskosten in Delft. Het duurt gemiddeld 33 dagen totdat een woning in Delft is verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.15%
  Gemiddeld tarief
  € 4.128
  Aantal makelaars
  33
  Verkoopsnelheid
  33 dagen

  De top-10 presterende makelaars in Delft

  Hier vind je een lijst van de top-10 van beste makelaars in Delft.

  1. Van Silfhout & Hogetoorn
  2. Prinsenstad Makelaardij
  3. Van Gulden Makelaardij
  4. Björnd Makelaardij
  5. Janson Makelaardij
  6. Emil NVM Makelaars
  7. Roland Real Estate
  8. Habets Makelaardij
  9. DOEN NVM Makelaars
  10. Verra Makelaars

  Dit overzicht is gemaakt door de prestaties van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar te vergelijken. Hierbij is gekeken naar onder anderen het aantal verkopen en aankopen, snelheid, verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte en de beoordelingen van (ver)kopers in Delft. Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

  Wil je weten hoe je de beste makelaar uit ons top lijstje kiest? Lees dan onze tips om een makelaar te kiezen.

  Vergelijk makelaars in Delft

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Kosten van een makelaar in Delft

  De gemiddelde kosten van een makelaar in Delft zijn € 4.128. Dit is inclusief BTW en opstartkosten. De kosten van makelaars in Delft kunnen per kantoor verschillen. Soms wordt er gerekend met een vast tarief, andere keren met een percentage van de aankoop-/verkoopprijs (makelaarscourtage).

  In Delft rekent een makelaar gemiddeld een courtage van 1.15%. Ben je benieuwd hoe dit percentage zich verhoudt tot de rest van Nederland? Je leest er meer over in ons artikel over de kosten van een makelaar.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.5%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.2%
  Meer dan € 600.000
  1.0%

  *Bovenstaande gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Delft.

  De prestaties van makelaars in Delft

  Als je makelaars in Delft vergelijkt, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Wij houden daarom voor je bij hoe makelaars in Delft presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen kloppen. Zo weet je precies welke makelaar écht doet wat hij belooft.

  Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Delft via Mijn Verkoopmakelaar?

  In 54% van de gevallen worden woningen in Delft voor een hogere verkoopprijs verkocht dan van tevoren door de makelaars wordt ingeschat.

  Gemiddeld leveren makelaars in Delft 101% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat.

  Amazoneweg 72, Delft- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  +7%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 450.000)
  Binnen 10 dagen verkocht
  C. Fockstraat 129, Delft- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +13%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 375.000)
  Binnen 64 dagen verkocht
  Hendrick de Keyserweg 99, Delft- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  94%van de verwachtte opbrengst (€ 425.000)
  Binnen 20 dagen verkocht

  Wat doet een makelaar?

  Het is niet verplicht om een makelaar in te schakelen voor het kopen of verkopen van je woning. Je kunt dus altijd besluiten om zelf aan de slag te gaan. Wel heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

  Een makelaar helpt je bijvoorbeeld met:

  1. Het vinden van geschikte woningen (voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van je woning op Funda (dit kan alleen met een makelaar)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het verkoop- of aankoopproces? Lees dan alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of alles over het kopen van een woning.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Er zijn verschillende brancheverenigingen in Nederland. De grootste is NVM, met 4.400 leden. Gevolgd door VBO (1.100 leden) en beroepsorganisatie VastgoedPro (800 leden). Veel makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO of VastgoedPro, andere werken helemaal zelfstandig.

  Eisen bij NVM, VBO en VastgoedPro

  • Makelaars moeten voldoen aan opleidingsvereisten en ethische regels
  • Makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma Door deze kwaliteitseisen kunnen aangesloten makelaars soms iets duurder dan niet-aangesloten makelaars

  Foto door: IMBiblio

  Over Delft

  Delft heeft een historisch stadscentrum met mooie grachten, net als in Amsterdam. Delft ligt zeer centraal tussen Rotterdam en Den Haag in Zuid-Holland. De stad Delft is een studentenstad, met als bekende universiteit TU Delft. Het centrum van de stad bestaat uit historische gebouwen en grachten. De stad is ook bekend geworden door de moord op Willem van Oranje in Delft.

  Delft is vroeger groot exporteur van bier geweest. Tot op de dag van vandaag kun je genieten van verschillende bieren uit Delft. Delfse Brouwers is bijvoorbeeld een biermerk volledig uit Delft. Er zijn vier verschillende hofjes in Delft. Een hofje is een gebouw met binnenplaats, vaak van wat rijkere lui. Je kunt deze allemaal bezoeken en een kijkje nemen bij de oudere architectuur. 

   

  Uitgelichte makelaarskantoren in Delft:

   

  Logo Prinsenstad Makelaardij

  Prinsenstad Makelaardij

  Frans van Rijn is de makelaar en eigenaar van Prinsenstad Makelaardij. Hij heeft altijd voor de overheid gewerkt en wilde wat anders. Hij is daarom in 2018 zijn eigen makelaardij gestart. Frans kan  de volledige aandacht schenken aan de verkoop en taxatie. Prinsenstad Makelaardij is ook buiten Delft actief zoals in Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Pijnacker en Rijswijk.

   

  Oude Delft Makelaardij

  Deze makelaardij is gespecialiseerd in expats, maar is daarnaast voor iedereen beschikbaar. Naast koop en verkoop kan je bij deze makelaardij terecht voor verhuur. Het adres van dit makelaarskantoor is Oude Delft in Delft. Hoe toevallig.

   

  Logo van Silfhout en Hogetoorn

  Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars Delft

  Bij elke klant zetten zij twee makelaars in om het huis te verkopen. Van Silfhout & Hogetoorn is één van de grootste makelaardijen in Delft. Deze makelaardij noemt zichzelf een wereldmakelaar. Ieder jaar doneren ze een percentage van de omzet aan het goede doel. Het makelaarskantoor zit ook in de straat Oude Delft in Delft.

   

  Makelaars in de buurt van Delft:

   

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Heb ik echt een makelaar nodig om mijn huis te verkopen of te kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel