Huis verkopenVergelijk makelaarsAankoopmakelaarAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Woning in Apeldoorn

Makelaar Apeldoorn

Ben je van plan om je huis binnenkort te verkopen? Ontvang van makelaars in Apeldoorn een voorstel voor de verkoop van jouw huis. Vergelijk de kosten, beoordelingen en verkoopresultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van verkoop) met elkaar en kies de makelaar in Apeldoorn waarmee jij een klik hebt.

Vul hier jouw postcode en huisnummer in:

Al 16 verkopers uit Apeldoorn gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Over makelaars in Apeldoorn

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Apeldoorn, houden we bij Mijn Verkoopmakelaar bij hoeveel makelaars er zijn in Apeldoorn, wat de gemiddelde verkoopsnelheid is en wat de gemiddelde kosten zijn. De kosten, courtage en verkoopsnelheid van de makelaars in Apeldoorn kunnen uiteenlopen. Daarom is het vergelijken van makelaars erg belangrijk. Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar die daar het beste bij aansluit.

Gemiddelde courtage
0.96%
Gemiddeld tarief
€ 3.969
Aantal makelaars
14
Verkoopsnelheid
32 dagen

Top-7 beste makelaars in Apeldoorn

Dit zijn de 7 van beste makelaars in Apeldoorn voor het verkopen van je huis.

 1. SAMEN met de makelaar (voorh. WOON.nl)
 2. Van Laarhoven Makelaardij
 3. Tijmen Kroes Makelaardij
 4. RSH makelaars
 5. Reinders Huizen en Hypotheken
 6. iQ Makelaars Apeldoorn
 7. OpenDeur Apeldoorn | NVM makelaar

Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Apeldoorn op basis van frequentie en snelheid van verkoop, onafhankelijke beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Op zoek naar een aankoopmakelaar in Apeldoorn?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Apeldoorn? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een woning. Hij of zij heeft een goed netwerk en kennis van de lokale woningmarkt. Je haalt dus de nodige kennis en ervaring in huis, zodat je met een prettig gevoel het aankoopproces ingaat. Je wordt geholpen bij de volgende zaken: het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen (als jij dat wilt), het doen van een goed bod, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp.

Een ander voordeel: aankoopmakelaars in Apeldoorn hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen. Wil je alleen geholpen worden met bepaalde zaken en een aantal taken zelf uitvoeren? Veel makelaars bieden tegen gereduceerd tarief ook deeldiensten aan.

De voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform:

 1. Je bespaart kosten. De bij ons aangesloten makelaars in Apeldoorn doen jou prijsvoorstellen waarmee je tot wel 40% aan kosten kunt besparen.
 2. Je bespaart tijd. De beste makelaars uit de buurt doen jou een voorstel, in plaats van dat jij contact met hen moet opnemen.
 3. Je ontvangt enkel voorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die doen wat ze beloven. Iedere makelaardij wordt door ons gecontroleerd op basis van behaalde resultaten.
 4. Je maakt geheel gratis gebruik van onze dienstverlening. En geen zorgen: je zit ook nergens aan vast!
Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Apeldoorn

Op Mijn Verkoopmakelaar is een breed scala aan makelaars aangesloten. Sommigen zijn aangesloten bij brancheorganisaties, zoals NVM of VBO. Anderen zijn aangesloten bij beroepsorganisaties, zoals VastgoedPro. Weer anderen werken helemaal zelfstandig.

De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, moeten aan strenge opleidings- en ethische regels voldoen. De vereniging stelt hoge eisen aan haar leden en alleen makelaars met een specifiek diploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO) kunnen zich aansluiten. Het opstarten van een NVM-kantoor vereist daarom een uitgebreidere procedure dan bij de VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

Zowel de NVM als de VBO zijn intern als extern betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is houdt zich daar niet mee bezig. Deze beroepsorganisatie is puur gericht op het ondersteunen van haar leden, zonder politieke betrokkenheid en externe bemoeienis.

De prestaties van makelaars in Apeldoorn

In Apeldoorn zijn tal van makelaars actief die je kunt inschakelen voor de verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu precies, of zelfs méér, dan hij of zij belooft? Op Mijn Verkoopmakelaar kunnen we jou dat precies vertellen. Hieronder lees je welke makelaars in Apeldoorn goed presteren en te vertrouwen zijn. Wij houden namelijk, met uiterste precisie, voor je bij hoe de makelaars presteren ten opzichte van de belofte die ze vooraf aan verkopers maken. Transparanter dan dat krijg je het niet!

De betrouwbaardheid van makelaars in Apeldoorn

De belofte die een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar vooraf maakt, wordt vergeleken met de uiteindelijke opbrengst van een verkoop.

De betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Apeldoorn is 56%. Dat betekent dat de verkoop in 56% van de gevallen méér oplevert dan vooraf wordt ingeschat.

Driehuizerweg 29, Apeldoorn
3 weken geleden verkocht
+3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 375.000)
Binnen 14 dagen verkocht
Wagenstraat 22, Apeldoorn
3 maanden geleden verkocht
98%van de vraagprijs (€ 339.500)
Binnen 21 dagen verkocht
Tingietersdonk 494, Apeldoorn
3 maanden geleden verkocht
93%van de vraagprijs (€ 269.500)
Binnen 60 dagen verkocht
Een huis dat wordt verkocht in Apeldoorn levert gemiddeld 3% meer op dan vooraf wordt ingeschat. Het verkopen van een huis in Apeldoorn duurt gemiddeld 32 dagen via Mijn Verkoopmakelaar.

Wat heb je aan een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt de makelaar voor:

 • Het inmeten en fotograferen van jouw woning
 • De plaatsing van jouw woning op Funda (je kunt niet jouw eigen woning op funda zetten)
 • Het inplannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het opmaken van het koopcontract

Weten wat een makelaar nog meer doet? In dit artikel lees je wat de werkzaamheden van een makelaar zijn. Ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden bij het verkopen van je woning? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Apeldoorn

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 4% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Apeldoorn

Het tarief van een makelaar in Apeldoorn is gemiddeld 0.96% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.3%
Tussen € 300.000 en € 600.000
0.9%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 3.969, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Wonen in Apeldoorn

Apeldoorn ligt in het oosten van Nederland, in de provincie Gelderland. De gemeente Apeldoorn is de grootste gemeente van Gelderland. Het is een prachtige plek om te wonen, met drukte en rust. De stad ligt aan de Veluwe. Op de Veluwe kun je genieten van heidevelden, zandvlaktes en grote bossen. Recreatie en sport is in Apeldoorn geen probleem. Apeldoorn is een grote stad met een dorps uiterlijk. De stad en gemeente is omringd door natuur, waardoor er altijd iets te beleven is.

Een bekende attractie is het park Apenheul. Het is een dierentuin vol met apen, die soms ook los lopen. Een unieke ervaring. Apeldoorn heeft een hoge heuvel van 107,1 meter, genaamd de Torenberg.

 

Uitgelichte makelaarskantoren in Apeldoorn:

 

Logo Goos Makelaardij Woning- en Bedrijfsmakelaars

Goos Makelaardij Woning- en Bedrijfsmakelaars

Ben Goos, Dirk-Jan van Woerden en Remi Goos zijn de eigenaren van Goos Makelaardij. De makelaardij bestaat uit een team van 5 medewerkers. Het makelaarskantoor is te vinden in de Deventerstraat in Apeldoorn.

Foto bovenaan door: Wessel Blokzijl

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Apeldoorn?

  Er zijn in Apeldoorn 14 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Apeldoorn. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Apeldoorn?

  Een makelaar in Apeldoorn rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 0.96% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Apeldoorn rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.969. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 10 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel