AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Vind een makelaar in Apeldoorn

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 14 februari 2024
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 36 kopers & verkopers uit Apeldoorn gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Woning in Apeldoorn

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Apeldoorn

  Wij houden de gemiddelde cijfers van makelaars uit Apeldoorn voor je bij, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. Op dit moment zijn er 17 makelaars actief in Apeldoorn. Gemiddeld rekenen zij met een courtage van 0.98% van de verkoopprijs. Een makelaar in Apeldoorn kost gemiddeld € 3.313. Het afronden van een verkoop in Apeldoorn duurt gemiddeld 27 dagen.

  Gemiddelde courtage
  0.98%
  Gemiddeld tarief
  € 3.313
  Aantal makelaars
  17
  Verkoopsnelheid
  27 dagen

  Top-7 beste makelaars in Apeldoorn

  Dit zijn de 7 van beste makelaars in Apeldoorn.

  1. Van Laarhoven Makelaardij
  2. SAMEN met de makelaar (voorh. WOON.nl)
  3. OpenDeur Apeldoorn | NVM makelaar
  4. Tijmen Kroes Makelaardij
  5. Reinders Huizen en Hypotheken
  6. RSH makelaars
  7. iQ Makelaars Apeldoorn

  Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar worden vergeleken op basis van aantal verrichte verkopen en aankopen, verkoopsnelheid & aankoopsnelheid, opbrengst van de verkoop in vergelijking met de vooraf gestelde verwachting en recensies van gebruikers, zowel kopers als verkopers, in Apeldoorn.

  Ben je benieuwd hoe je de ideale makelaar uit onze lijst kunt selecteren? Lees dan onze handleiding voor het kiezen van een makelaar.

  Wij werken dagelijks de top-10 lijst bij.

  Vergelijk makelaars in Apeldoorn

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Tarieven voor een makelaar in Apeldoorn

  De gemiddelde prijs voor een makelaar in Apeldoorn is op dit moment € 3.313, waarbij zowel BTW als de opstartkosten zijn inbegrepen. Afhankelijk van het makelaarskantoor kunnen de kosten variëren. Sommigen vragen een vast bedrag en anderen een percentage van de transactiewaarde (makelaarscourtage). Het komt ook voor dat makelaars om een combinatie vragen.

  Het gemiddelde percentage die in Apeldoorn door makelaars wordt gevraagd voor courtage is 0.98%. Voor een diepgaande vergelijking met de rest van Nederland verwijzen we je naar onze analyse van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.2%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.0%
  Meer dan € 600.000
  0.8%

  *Deze gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Apeldoorn.

  De prestaties van makelaars in Apeldoorn

  Het vinden van een makelaar in Apeldoorn met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Daarom houden wij een strak overzicht van de cijfers en resultaten van onze makelaars voor je bij. Zo kun jij in één oogopslag zien op welke makelaar in Apeldoorn je kunt bouwen.

  De betrouwbaardheid van makelaars in Apeldoorn

  Iedereen die een verkoopmakelaar via Mijn Verkoopmakelaar vindt, ontvangt vooraf een inschatting van de verkoopopbrengst. Als we deze inschattingen vergelijken met de daadwerkelijke verkoopprijs, dan ontvangen verkopers in Apeldoorn in 63% van de gevallen méér dan vooraf werd ingeschat.

  Een huis dat wordt verkocht in Apeldoorn levert gemiddeld 103% op van wat vooraf wordt ingeschat.

  Van Houtenstraat 58, Apeldoorn- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +8%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 200.000)
  Binnen 18 dagen verkocht
  Het Verlaat 276, Apeldoorn- Verkoop
  3 maanden geleden verkocht
  +6%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 425.000)
  Binnen 24 dagen verkocht
  De Brug 60, Apeldoorn- Verkoop
  3 maanden geleden verkocht
  +3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 585.000)
  Binnen 1 dag verkocht

  Wat heb je aan een makelaar?

  Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt een makelaar voor:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda staan)
  2. Het plaatsen van jouw woning op woningsites, zoals Funda
  3. De bezichtigingen en onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van alle benodigde documenten

  Weten wat een makelaar nog meer doet? Lees meer over wat de werkzaamheden van een verkoopmakelaar zijn en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen. Heb je behoefte aan meer informatie? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Makelaars in Nederland zijn wél of niet aangesloten bij een makelaarsvereniging. De meeste makelaars zijn aangesloten NVM, VBO of VastgoedPRO. Een klein gedeelte van de makelaars zijn niet aangesloten, en werken helemaal zelfstandig.

  De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4.400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1.100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

  Beroepseisen voor makelaars

  Aangesloten makelaars moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen, zoals:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het bezit van een specifiek makelaarsdiploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO)

  Mogelijk hogere kosten

  Het opstarten van een NVM-kantoor vereist dan ook een uitgebreidere procedure dan bij VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

  Wonen in Apeldoorn

  Apeldoorn ligt in het oosten van Nederland, in de provincie Gelderland. De gemeente Apeldoorn is de grootste gemeente van Gelderland. Het is een prachtige plek om te wonen, met drukte en rust. De stad ligt aan de Veluwe. Op de Veluwe kun je genieten van heidevelden, zandvlaktes en grote bossen. Recreatie en sport is in Apeldoorn geen probleem. Apeldoorn is een grote stad met een dorps uiterlijk. De stad en gemeente is omringd door natuur, waardoor er altijd iets te beleven is.

  Een bekende attractie is het park Apenheul. Het is een dierentuin vol met apen, die soms ook los lopen. Een unieke ervaring. Apeldoorn heeft een hoge heuvel van 107,1 meter, genaamd de Torenberg.

   

  Uitgelichte makelaarskantoren in Apeldoorn:

   

  Logo Goos Makelaardij Woning- en Bedrijfsmakelaars

  Goos Makelaardij Woning- en Bedrijfsmakelaars

  Ben Goos, Dirk-Jan van Woerden en Remi Goos zijn de eigenaren van Goos Makelaardij. De makelaardij bestaat uit een team van 5 medewerkers. Het makelaarskantoor is te vinden in de Deventerstraat in Apeldoorn.

  Opendeur apeldoorn logo

  OpenDeur | Makelaar Apeldoorn

  Dit is de makelaardij die het beste meegaat met de tijd. Een gloednieuwe website, groot op de socials en een transparant biedsysteem. NVM-kantoor OpenDeur heeft een kantoor in Apeldoorn en in Deventer en is ook werkzaam in Zutphen en omstreken. Naast verkoop, kan je hier ook terecht voor aankoop en taxatie.

  Het team van OpenDeur loopt voorop in de makelaardij wat betreft het gebruiken van nieuwe marketing en software. Voor een Open aanpak, ben je hier aan het goede adres.

  Foto bovenaan door: Wessel Blokzijl


  Wijken in Apeldoorn:


  Plaatsen in de buurt van Apeldoorn:

  Veelgestelde vragen

  • Is een makelaar verplicht bij het koppen of verkopen van mijn huis?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Staan de kosten voor een makelaar vast?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel