AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Vind een makelaar in Breda

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 31 december 2023
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 67 kopers & verkopers uit Breda gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Centrum van Breda

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Breda

  Wij houden de gemiddelde cijfers van makelaars in Breda voor je bij. Er zijn 24 makelaars actief in deze plaats. De gemiddelde courtage in Breda is 1.00% van de verkoopprijs. Je betaalt er gemiddeld € 3.965 aan makelaarskosten. Woningen in Breda worden gemiddeld na 41 dagen verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.00%
  Gemiddeld tarief
  € 3.965
  Aantal makelaars
  24
  Verkoopsnelheid
  41 dagen

  De 10 beste makelaars van Breda

  Een overzicht van de beste 10 makelaars in Breda vind je hier.

  1. Korenhof Makelaardij Breda e.o
  2. ERA Focus Makelaars BV
  3. Schonck, Schul & Compagnie
  4. Makelaar Sander
  5. RE/MAX TOONaangevend Makelaardij Polderdijk
  6. GratisVerhuizen makelaardij
  7. REMAX TOONaangevend Makelaardij
  8. WoonSchuijt Makelaars
  9. Ster Makelaardij
  10. Mijnwoonmakelaar en meestertaxateur Amerstreek

  Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar worden vergeleken op basis van aantal verrichte verkopen en aankopen, verkoopsnelheid & aankoopsnelheid, opbrengst van de verkoop in vergelijking met de vooraf gestelde verwachting en recensies van gebruikers, zowel kopers als verkopers, in Breda.

  Ben je benieuwd hoe je de ideale makelaar uit onze lijst kunt selecteren? Lees dan onze handleiding voor het kiezen van een makelaar.

  Wij werken dagelijks de top-10 lijst bij.

  Vergelijk makelaars in Breda

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Tarieven voor een makelaar in Breda

  De gemiddelde prijs voor een makelaar in Breda is op dit moment € 3.965, waarbij zowel BTW als de opstartkosten zijn inbegrepen. Afhankelijk van het makelaarskantoor kunnen de kosten variëren. Sommigen vragen een vast bedrag en anderen een percentage van de transactiewaarde (makelaarscourtage). Het komt ook voor dat makelaars om een combinatie vragen.

  Het gemiddelde percentage die in Breda door makelaars wordt gevraagd voor courtage is 1.00%. Voor een diepgaande vergelijking met de rest van Nederland verwijzen we je naar onze analyse van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.3%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.1%

  *Deze gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Breda.

  De prestaties van makelaars in Breda

  Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Breda écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor je in goede handen bent.

  De betrouwbaardheid van makelaars in Breda

  Zoek je een verkoopmakelaar in Breda via ons platform, dan ontvang je in de reacties van makelaars een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid. In 57% van de gevallen is de daadwerkelijke verkoopopbrengst hoger dan vooraf door makelaars in Breda wordt ingeschat.

  Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Breda krijgen verkopers gemiddeld gezien 101% van het bedrag dat vooraf door de makelaar voor hun huis is ingeschat.

  Zeisstraat 44, Breda- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  +4%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 485.000)
  Binnen 8 dagen verkocht
  Brasschaatstraat 57, Breda- Verkoop
  8 maanden geleden verkocht
  +3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 350.000)
  Binnen 10 dagen verkocht
  Diamantstraat 20, Breda- Verkoop
  9 maanden geleden verkocht
  98%van de vraagprijs (€ 399.000)
  Binnen 53 dagen verkocht

  Wat heb je aan een makelaar?

  Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt een makelaar voor:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda staan)
  2. Het plaatsen van jouw woning op woningsites, zoals Funda
  3. De bezichtigingen en onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van alle benodigde documenten

  Weten wat een makelaar nog meer doet? Lees meer over wat de werkzaamheden van een verkoopmakelaar zijn en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen. Heb je behoefte aan meer informatie? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Makelaars in Nederland zijn wél of niet aangesloten bij een makelaarsvereniging. De meeste makelaars zijn aangesloten NVM, VBO of VastgoedPRO. Een klein gedeelte van de makelaars zijn niet aangesloten, en werken helemaal zelfstandig.

  De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4.400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1.100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

  Beroepseisen voor makelaars

  Aangesloten makelaars moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen, zoals:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het bezit van een specifiek makelaarsdiploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO)

  Mogelijk hogere kosten

  Het opstarten van een NVM-kantoor vereist dan ook een uitgebreidere procedure dan bij VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

   Foto door: Rictor Norton & David Allen

  Wonen en leven in Breda

  Breda is een gezellige stad in de provincie Noord-Brabant. Het heeft de beleving van een groot dorp. Er zijn vele winkels en horeca. Op de Ginnekenmarkt heb je een plein dat vol staat met terrassen. Het centrum van Breda kent veel oude architectuur. Breda is niet alleen een stad met veel gebouwen en bedrijven. De stad heeft ook genoeg parken en andere groene voorzieningen. Het Mastbos net buiten Breda is bijvoorbeeld een ideaal park om te wandelen. Er zijn ook veel studenten in Breda. Een bekende hogeschool in Breda is Avans Hogeschool.

   

  Uitgelichte makelaarskantoren in Breda:

   

  Logo KIKI Makelaardij Breda

  KIKI Makelaardij

  De makelaardij is actief sinds maart 2017. De eigenaresse is makelaar Kiki Thompson. Daarnaast staan Alexander Lutken, Marjolein Koets en Sandra Schrijvers voor je klaar om je huis zo goed mogelijk te verkopen. Het kantoor is actief in Breda en omliggende dorpen, zoals Ulvenhout, Bavel en Galder. Het makelaarskantoor zit in de Raadhuisstraat in Breda. KIKI Makelaardij gaat voor één duidelijk doel: jouw huis zo snel mogelijk voor de beste prijs verkopen. Om dit te bereiken, worden traditionele en moderne media ingezet. Denk aan de plaatsing op Funda, het actief zoeken naar kopers, het delen van woningen met het eigen (grote) bestand en de inzet van social media. Daarnaast is KIKI Makelaardij een kei in woningstyling. Verkoop je je woning via deze makelaar, dan is styling, professionele fotografie en fotobewerking altijd inbegrepen.

   

  Logo Korenhof Makelaardij Breda

  Korenhof Makelaardij

  Maurice Korenhof woont sinds 1977 in de wijk Boeimeer in Breda. In 2015 startte hij Korenhof Makelaardij. Daarvoor deed hij ervaring op als zelfstandig makelaar bij HOI makelaars. Korenhof Makelaars is aangesloten bij de VBO en is in te schakelen in Breda en omstreken (tot 20 km van Breda). Maurice werkt vanuit huis, aan de Cimburglaan in Breda. Eén groot voordeel daarvan is de kostenbesparing. Omdat hij vanuit huis werkt, is hij geen kosten kwijt aan de huur van een bedrijfspand. Dit zie je terug in de scherpe courtage die hij rekent. Schakel je Korenhof Makelaardij in als verkoopmakelaar, dan komt Maurice bij jou thuis op de koffie. Dit wordt door verkopers als heel prettig ervaren. Maurice zelf vindt het ook fijn werken, want zo leert hij meteen de mensen én de woning kennen.

   

  Logo Mechel Makelaardij Breda

  Mechel Makelaardij

  Aan de Dreef in Breda vind je deze makelaardij. Het kantoor heeft zijn naam te danken aan de eigenaresse, Mechel van Dort. Zij werkt er, samen met Josien Visser-van Dort, als makelaar en taxateur. Ze werken beide al 20 jaar bij het makelaarskantoor. Ze zijn actief in Breda en omstreken. Denk aan plaatsen als Teteringen, Etten-Leur, Chaam en Prinsenbeek. De makelaars rijden rond in een leuke oranje Fiat 500 die erg opvalt. Dat het kantoor in de wijk Princenhage staat, is niet zomaar. Mechel en Josien groeiden er beide op, en kennen de buurt dus op hun duimpje. Het was dan ook een logische stap om het kantoor in deze geliefde wijk te beginnen. Het team wordt ondersteund door Bibian Biezeveld-Dekkers. Zij groeide tevens op in de gemeente Breda. Josien is naast makelaar/taxateur ook gespecialiseerd als seniorenmakelaar.

  TQ Makelaars Breda-Ulvenhout

  Deze makelaardij gaat al een tijdje mee. TQ Makelaars vestigde zich in 1995 in het centrum van Breda. Het werkgebied bestrijkt Breda, de kerkdorpen eromheen en het gebied tussen Ulvenhout en Baarle-Nassau. Vanwege dit grote werkgebied was de verhuizing naar Ulvenhout in 2009 een logische stap. Vanuit daar zetten drie gedreven medewerkers van het kantoor zich dag in dag uit in voor de verkoop, aankoop en taxaties van woningen en appartementen in de omliggende omgeving.

  Het bezoekadres van de makelaardij ligt aan de Dorpsstraat in Ulvenhout. Naast deze vestiging zijn er nog twee andere vestigingen van TQ Makelaars, één in Oosterhout en één in België. De makelaars hebben een groot gezamenlijk bestand aan woningzoekenden. Naast bemiddeling in verkoop, aankoop en taxaties koppelt het kantoor je ook graag aan het een hypotheekadviseur.

    

  ERA Focus Muijsenbergh

  Bij ERA Focus Makelaars werken makelaars die zelf als ondernemer bij het kantoor zijn betrokken. Ze werken allemaal voor een eigen, lokaal gebied. Neem Zito van den Muijsenbergh: geboren en getogen in Breda en makelaar in de regio Breda, Prinsenbeek en Etten-Leur. Hij kent alle ins-en-outs van dit gebied en weet wat er speelt op de lokale woningmarkt.

  ERA Focus Makelaars heeft een groot netwerk aan makelaars, die graag met elkaar samenwerken. De makelaardij heeft wel 80 kantoren door heel Nederland en meer dan 3000 kantoren wereldwijd. Het kantoor leunt niet alleen op haar sterke netwerk, maar zet alle zeilen bij om woningverkopers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Denk aan de (mogelijke) inzet van verkoopstyling, professionele fotografie, social media campagnes en mailings aan omwonenden. Ze doen er alles aan om jouw woning zo snel mogelijk en voor de beste prijs te verkopen.

   

  Lazeroms Makelaardij & Taxaties

  Aan de Julianalaan in Etten-Leur vind je Lazeroms Makelaardij & Taxaties. René Lazeroms staat aan het roer van het kantoor. Hij was altijd al een fervent huizenliefhebber; zijn grootste hobby was het bijhouden van het lokale woningaanbod en de bijbehorende vraagprijzen. Hij besloot van zijn hobby zijn werk te maken, en werkt nu iedere dag met passie en plezier als makelaar in de omgeving Etten-Leur, Breda, Sprundel, Rucphen, Rijsbergen, Zegge en St. Willebrord.

  Lazeroms Makelaardij & Taxaties omschrijft zichzelf als een betrokken en ervaren makelaar. Er wordt op iedere mogelijke manier met de klant meegedacht. Wanneer er een huis in de verkoop gaat, zorgt de makelaardij voor professionele en realistische foto’s, een video en de benodigde plattegronden. Naast plaatsing op Funda wordt de woning ook via de socials van Lazeroms Makelaardij verspreid.

   

  Noud Kops Makelaardij

  Deze makelaardij vind je aan de Mathildastraat in Oosterhout. Ze doen aan aankoop- en verkoopbegeleiding, maar zijn ook actief op het gebied van taxaties, hypotheken en verzekeringen. Schakel je Noud Kops Makelaardij in bij de verkoop van jouw woning, dan wordt jouw woning in de kantoor-etalage gepresenteerd. Dankzij de centrale ligging van het kantoor, zullen veel passanten de woningpresentatie zien.

  Noud Kops Makelaardij wordt gerund door twee medewerkers: Arne Kops en Ramona de Bruin. Het kantoor is aangesloten bij de NVM. De makelaardij heeft diverse manieren voor het onder de aandacht brengen van woningen. Deze wordt niet enkel op Funda geplaatst, maar verschijnt ook in de maandelijkse NVM-huizengids “De Makelaar”. Daarnaast wordt de woning gedeeld met het grote zoekersbestand van het kantoor.

   

  STER Makelaardij

  Dit tweekoppige makelaarskantoor wordt gerund door twee vrouwen: makelaar Maureen Planje en medewerkster Anja Brons. Maureen is geboren in Oosterhout en kent de omgeving (Breda, Oosterhout en omstreken) als geen ander. Ze is een register makelaar/taxateur met ruim 22 jaar ervaring. Voordat ze een kantoor in Oosterhout opende, runde ze een makelaarskantoor in Utrecht. Samen met haar collega begeleidt ze mensen bij het aankoop- en verkoopproces van bestaande woningen. Voor taxaties kun je ook bij STER Makelaardij terecht.

  Het kantoor is te vinden aan de Leijsenhoek in Oosterhout. Als verkoopmakelaar staat Maureen verkopers bij: van het moment van de eerste kennismaking tot de sleuteloverdracht bij de notaris. Heb je vragen buiten kantoortijden of in het weekend? Ook dan staat STER Makelaars voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

   

  RE/MAX Optimus Makelaars

  RE/MAX is een internationale makelaarsorganisatie met meerdere kantoren in Nederland. Op de vestigingen werken zelfstandige makelaars die werken in een specifieke regio. Hierdoor kennen ze de omgeving goed en zijn ze tot in de puntjes op de hoogte van de toekomstplannen en de waardeontwikkelingen van de huizen in de buurt.

  Een vestiging in Brabant mocht natuurlijk niet ontbreken. Vanuit het kantoor in Oisterwijk bedient eigenaar en makelaar Harrie van Beers de woningmarkt in Breda. Zijn full-service makelaarskantoor groeit snel. Naast aan- en verkoopbegeleiding kun je bij RE/MAX ook terecht voor hypotheken en verzekeringen.

    

  Makelaars in wijken van Breda:

  Makelaars in de buurt van Breda:

   

  For English:

  Veelgestelde vragen

  • Is een makelaar verplicht bij het koppen of verkopen van mijn huis?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Staan de kosten voor een makelaar vast?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel