AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Centrum van Breda

Makelaar Breda

Ben je van plan om je huis binnenkort te verkopen of een woning aan te kopen? Ontvang van makelaars in Breda een voorstel met hun aanpak voor jouw situatie. Vergelijk de kosten, beoordelingen en resultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van hun diensten) met elkaar en kies de makelaar in Breda waarmee jij een klik hebt.

Waar heb je een makelaar voor nodig?

Over makelaars in Breda

Op Mijn Verkoopmakelaar houden we precies voor je bij hoeveel makelaars in Breda opleveren en wat hun gemiddelde verkoopsnelheid is. Daarnaast checken we dagelijks wat zij gemiddeld rekenen qua kosten en courtage. Op deze manier vergelijk je het aanbod van makelaarskantoren in Breda gemakkelijk met de gemiddelden, en ontdek je welke makelaardij de meest gunstige voorwaarden heeft. Heb je al reacties van verkoopmakelaars ontvangen? Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar met de beste statistieken!

Gemiddelde courtage
1.04%
Gemiddeld tarief
€ 4.026
Aantal makelaars
22
Verkoopsnelheid
54 dagen

Dit zijn de top 10 beste makelaars in Breda

Dit is de top-10 van beste makelaars voor het verkopen van je woning in Breda. Deze lijst is samengestelde op basis van de prestaties en beoordelingen van de makelaars in Breda op Mijn Verkoopmakelaar.

 1. Korenhof Makelaardij Breda e.o
 2. ERA Focus Makelaars BV
 3. Makelaar Sander
 4. Schonck, Schul & Compagnie
 5. Noud Kops Makelaardij
 6. Ster Makelaardij
 7. GratisVerhuizen makelaardij
 8. WoonSchuijt Makelaars
 9. Bol Makelaars & Taxateurs
 10. Mijnwoonmakelaar en meestertaxateur Amerstreek

Dit overzicht van beste makelaars in Breda is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar. De prestaties van de makelaars zijn vergeleken op basis van de volgende factoren:

 • Het aantal verkopen
 • De snelheid van de verkoop van de woningen
 • De opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf
 • De beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar

Op zoek naar een aankoopmakelaar in Breda?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Breda? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een woning. Hij of zij heeft een goed netwerk en kennis van de lokale woningmarkt. Je haalt dus de nodige kennis en ervaring in huis, zodat je met een prettig gevoel het aankoopproces ingaat. Je wordt geholpen bij de volgende zaken: het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen (als jij dat wilt), het doen van een goed bod, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp.

Een ander voordeel: aankoopmakelaars in Breda hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen. Wil je alleen geholpen worden met bepaalde zaken en een aantal taken zelf uitvoeren? Veel makelaars bieden tegen gereduceerd tarief ook deeldiensten aan.

De voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform:

 1. Je bespaart kosten. De bij ons aangesloten makelaars in Breda doen jou prijsvoorstellen waarmee je tot wel 40% aan kosten kunt besparen.
 2. Je bespaart tijd. De beste makelaars uit de buurt doen jou een voorstel, in plaats van dat jij contact met hen moet opnemen.
 3. Je ontvangt enkel voorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die doen wat ze beloven. Iedere makelaardij wordt door ons gecontroleerd op basis van behaalde resultaten.
 4. Je maakt geheel gratis gebruik van onze dienstverlening. En geen zorgen: je zit ook nergens aan vast!
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Breda

Op Mijn Verkoopmakelaar is een breed scala aan makelaars aangesloten. Sommigen zijn aangesloten bij brancheorganisaties, zoals NVM of VBO. Anderen zijn aangesloten bij beroepsorganisaties, zoals VastgoedPro. Weer anderen werken helemaal zelfstandig.

De NVM is de grootste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij een dergelijke organisatie, moeten aan strenge opleidings- en ethische regels voldoen. De vereniging stelt hoge eisen aan haar leden en alleen makelaars met een specifiek diploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO) kunnen zich aansluiten.

Zowel de NVM als de VBO zijn intern als extern betrokken bij politieke onderwerpen en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is houdt zich daar niet mee bezig. Deze beroepsorganisatie is puur gericht op het ondersteunen van haar leden.

De prestaties van makelaars in Breda

Als je op zoek bent naar een geschikte makelaar in Breda om je te helpen bij het verkopen van je woning, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Maar hoe kom je erachter welke makelaar écht doet wat hij of zij belooft? Via de data van Mijn Verkoopmakelaar kom je een heel eind! Wij houden namelijk precies voor je bij hoe de makelaars in Breda presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen met betrekking tot verkoopprijs en verkoopsnelheid kloppen.

De betrouwbaardheid van makelaars in Breda

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Breda is 63%. Dit betekent in de praktijk dat de verkoop in 63% van de gevallen voor een hogere verkoopprijs wordt verkocht dan van tevoren werd ingeschat.

Hoe we dit meten? We vergelijken de inschatting van de verkoopmakelaar met het uiteindelijke bedrag waarvoor de woning uiteindelijk wordt verkocht.

Brasschaatstraat 57, Breda- Verkoop
2 maanden geleden verkocht
+3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 350.000)
Binnen 10 dagen verkocht
Diamantstraat 20, Breda- Verkoop
3 maanden geleden verkocht
98%van de vraagprijs (€ 399.000)
Binnen 53 dagen verkocht
Vuchtstraat 63, Breda- Verkoop
5 maanden geleden verkocht
97%van de verwachtte opbrengst (€ 362.500)
Binnen 14 dagen verkocht
Een huis dat wordt verkocht in Breda levert gemiddeld 104% op van wat vooraf wordt ingeschat. Het verkopen van een huis in Breda neemt gemiddeld 54 dagen in beslag.

Wat heb je aan een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt de makelaar voor:

 • Het inmeten en fotograferen van jouw woning
 • De plaatsing van jouw woning op Funda (je kunt niet jouw eigen woning op funda zetten)
 • Het inplannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het opmaken van het koopcontract

Weten wat een makelaar nog meer doet? In dit artikel lees je wat de werkzaamheden van een makelaar zijn. Ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden bij het verkopen van je woning? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Weet jij hoeveel jouw huis waard is? Bereken het binnen 1 minuut!

Wil je weten wat jouw huis waard is? Met onze gratis waardebepaling heb je binnen 1 minuut het antwoord. Het werkt heel simpel: vul jouw naam, adres en e-mailadres in op het formulier. Dan halen wij alle beschikbare gegevens over jouw woning op. Daarnaast onderzoeken we welke vergelijkbare woningen er de afgelopen tijd in jouw buurt zijn verkocht.

Nadat je het formulier hebt ingevuld, ontvang je van ons een e-mail met daarin jouw waarderapport + een handig overzicht van recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt.

Tip: wil je jouw woning binnenkort verkopen, maar wacht je nog op het beste moment? Vink de optie ‘Update waardestijging’ aan op het formulier. Dan ontvang je iedere 2 maanden een update van ons over de actuele waardeverandering van jouw huis.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Breda

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Breda

Ben je van plan om een makelaar in Breda in te schakelen, en wil je weten welke kosten hieraan verbonden zijn? Het enige bedrag dat je betaalt aan de makelaar, is de courtage (de vergoeding aan de makelaar voor de hulp bij het verkopen van je woning). De makelaarscourtage betreft altijd een percentage van het verkoopbedrag.

De exacte kosten van makelaars in Breda verschillen per type woning, prijsklasse en branchevereniging (NVM of niet). Gemiddeld is het tarief van een makelaar in Breda 1.04% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.3%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.026, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

 Foto door: Rictor Norton & David Allen

Wonen en leven in Breda

Breda is een gezellige stad in de provincie Noord-Brabant. Het heeft de beleving van een groot dorp. Er zijn vele winkels en horeca. Op de Ginnekenmarkt heb je een plein dat vol staat met terrassen. Het centrum van Breda kent veel oude architectuur. Breda is niet alleen een stad met veel gebouwen en bedrijven. De stad heeft ook genoeg parken en andere groene voorzieningen. Het Mastbos net buiten Breda is bijvoorbeeld een ideaal park om te wandelen. Er zijn ook veel studenten in Breda. Een bekende hogeschool in Breda is Avans Hogeschool.

 

Uitgelichte makelaarskantoren in Breda:

 

Logo KIKI Makelaardij Breda

KIKI Makelaardij

De makelaardij is actief sinds maart 2017. De eigenaresse is makelaar Kiki Thompson. Daarnaast staan Alexander Lutken, Marjolein Koets en Sandra Schrijvers voor je klaar om je huis zo goed mogelijk te verkopen. Het kantoor is actief in Breda en omliggende dorpen, zoals Ulvenhout, Bavel en Galder. Het makelaarskantoor zit in de Raadhuisstraat in Breda. KIKI Makelaardij gaat voor één duidelijk doel: jouw huis zo snel mogelijk voor de beste prijs verkopen. Om dit te bereiken, worden traditionele en moderne media ingezet. Denk aan de plaatsing op Funda, het actief zoeken naar kopers, het delen van woningen met het eigen (grote) bestand en de inzet van social media. Daarnaast is KIKI Makelaardij een kei in woningstyling. Verkoop je je woning via deze makelaar, dan is styling, professionele fotografie en fotobewerking altijd inbegrepen.

 

Logo Korenhof Makelaardij Breda

Korenhof Makelaardij

Maurice Korenhof woont sinds 1977 in de wijk Boeimeer in Breda. In 2015 startte hij Korenhof Makelaardij. Daarvoor deed hij ervaring op als zelfstandig makelaar bij HOI makelaars. Korenhof Makelaars is aangesloten bij de VBO en is in te schakelen in Breda en omstreken (tot 20 km van Breda). Maurice werkt vanuit huis, aan de Cimburglaan in Breda. Eén groot voordeel daarvan is de kostenbesparing. Omdat hij vanuit huis werkt, is hij geen kosten kwijt aan de huur van een bedrijfspand. Dit zie je terug in de scherpe courtage die hij rekent. Schakel je Korenhof Makelaardij in als verkoopmakelaar, dan komt Maurice bij jou thuis op de koffie. Dit wordt door verkopers als heel prettig ervaren. Maurice zelf vindt het ook fijn werken, want zo leert hij meteen de mensen én de woning kennen.

 

Logo Mechel Makelaardij Breda

Mechel Makelaardij

Aan de Dreef in Breda vind je deze makelaardij. Het kantoor heeft zijn naam te danken aan de eigenaresse, Mechel van Dort. Zij werkt er, samen met Josien Visser-van Dort, als makelaar en taxateur. Ze werken beide al 20 jaar bij het makelaarskantoor. Ze zijn actief in Breda en omstreken. Denk aan plaatsen als Teteringen, Etten-Leur, Chaam en Prinsenbeek. De makelaars rijden rond in een leuke oranje Fiat 500 die erg opvalt. Dat het kantoor in de wijk Princenhage staat, is niet zomaar. Mechel en Josien groeiden er beide op, en kennen de buurt dus op hun duimpje. Het was dan ook een logische stap om het kantoor in deze geliefde wijk te beginnen. Het team wordt ondersteund door Bibian Biezeveld-Dekkers. Zij groeide tevens op in de gemeente Breda. Josien is naast makelaar/taxateur ook gespecialiseerd als seniorenmakelaar.

TQ Makelaars Breda-Ulvenhout

Deze makelaardij gaat al een tijdje mee. TQ Makelaars vestigde zich in 1995 in het centrum van Breda. Het werkgebied bestrijkt Breda, de kerkdorpen eromheen en het gebied tussen Ulvenhout en Baarle-Nassau. Vanwege dit grote werkgebied was de verhuizing naar Ulvenhout in 2009 een logische stap. Vanuit daar zetten drie gedreven medewerkers van het kantoor zich dag in dag uit in voor de verkoop, aankoop en taxaties van woningen en appartementen in de omliggende omgeving.

Het bezoekadres van de makelaardij ligt aan de Dorpsstraat in Ulvenhout. Naast deze vestiging zijn er nog twee andere vestigingen van TQ Makelaars, één in Oosterhout en één in België. De makelaars hebben een groot gezamenlijk bestand aan woningzoekenden. Naast bemiddeling in verkoop, aankoop en taxaties koppelt het kantoor je ook graag aan het een hypotheekadviseur.

  

ERA Focus Muijsenbergh

Bij ERA Focus Makelaars werken makelaars die zelf als ondernemer bij het kantoor zijn betrokken. Ze werken allemaal voor een eigen, lokaal gebied. Neem Zito van den Muijsenbergh: geboren en getogen in Breda en makelaar in de regio Breda, Prinsenbeek en Etten-Leur. Hij kent alle ins-en-outs van dit gebied en weet wat er speelt op de lokale woningmarkt.

ERA Focus Makelaars heeft een groot netwerk aan makelaars, die graag met elkaar samenwerken. De makelaardij heeft wel 80 kantoren door heel Nederland en meer dan 3000 kantoren wereldwijd. Het kantoor leunt niet alleen op haar sterke netwerk, maar zet alle zeilen bij om woningverkopers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Denk aan de (mogelijke) inzet van verkoopstyling, professionele fotografie, social media campagnes en mailings aan omwonenden. Ze doen er alles aan om jouw woning zo snel mogelijk en voor de beste prijs te verkopen.

 

Lazeroms Makelaardij & Taxaties

Aan de Julianalaan in Etten-Leur vind je Lazeroms Makelaardij & Taxaties. René Lazeroms staat aan het roer van het kantoor. Hij was altijd al een fervent huizenliefhebber; zijn grootste hobby was het bijhouden van het lokale woningaanbod en de bijbehorende vraagprijzen. Hij besloot van zijn hobby zijn werk te maken, en werkt nu iedere dag met passie en plezier als makelaar in de omgeving Etten-Leur, Breda, Sprundel, Rucphen, Rijsbergen, Zegge en St. Willebrord.

Lazeroms Makelaardij & Taxaties omschrijft zichzelf als een betrokken en ervaren makelaar. Er wordt op iedere mogelijke manier met de klant meegedacht. Wanneer er een huis in de verkoop gaat, zorgt de makelaardij voor professionele en realistische foto’s, een video en de benodigde plattegronden. Naast plaatsing op Funda wordt de woning ook via de socials van Lazeroms Makelaardij verspreid.

 

Noud Kops Makelaardij

Deze makelaardij vind je aan de Mathildastraat in Oosterhout. Ze doen aan aankoop- en verkoopbegeleiding, maar zijn ook actief op het gebied van taxaties, hypotheken en verzekeringen. Schakel je Noud Kops Makelaardij in bij de verkoop van jouw woning, dan wordt jouw woning in de kantoor-etalage gepresenteerd. Dankzij de centrale ligging van het kantoor, zullen veel passanten de woningpresentatie zien.

Noud Kops Makelaardij wordt gerund door twee medewerkers: Arne Kops en Ramona de Bruin. Het kantoor is aangesloten bij de NVM. De makelaardij heeft diverse manieren voor het onder de aandacht brengen van woningen. Deze wordt niet enkel op Funda geplaatst, maar verschijnt ook in de maandelijkse NVM-huizengids “De Makelaar”. Daarnaast wordt de woning gedeeld met het grote zoekersbestand van het kantoor.

 

STER Makelaardij

Dit tweekoppige makelaarskantoor wordt gerund door twee vrouwen: makelaar Maureen Planje en medewerkster Anja Brons. Maureen is geboren in Oosterhout en kent de omgeving (Breda, Oosterhout en omstreken) als geen ander. Ze is een register makelaar/taxateur met ruim 22 jaar ervaring. Voordat ze een kantoor in Oosterhout opende, runde ze een makelaarskantoor in Utrecht. Samen met haar collega begeleidt ze mensen bij het aankoop- en verkoopproces van bestaande woningen. Voor taxaties kun je ook bij STER Makelaardij terecht.

Het kantoor is te vinden aan de Leijsenhoek in Oosterhout. Als verkoopmakelaar staat Maureen verkopers bij: van het moment van de eerste kennismaking tot de sleuteloverdracht bij de notaris. Heb je vragen buiten kantoortijden of in het weekend? Ook dan staat STER Makelaars voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

 

RE/MAX Optimus Makelaars

RE/MAX is een internationale makelaarsorganisatie met meerdere kantoren in Nederland. Op de vestigingen werken zelfstandige makelaars die werken in een specifieke regio. Hierdoor kennen ze de omgeving goed en zijn ze tot in de puntjes op de hoogte van de toekomstplannen en de waardeontwikkelingen van de huizen in de buurt.

Een vestiging in Brabant mocht natuurlijk niet ontbreken. Vanuit het kantoor in Oisterwijk bedient eigenaar en makelaar Harrie van Beers de woningmarkt in Breda. Zijn full-service makelaarskantoor groeit snel. Naast aan- en verkoopbegeleiding kun je bij RE/MAX ook terecht voor hypotheken en verzekeringen.

  

Makelaars in de buurt van Breda:

 

For English:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Breda?

  Er zijn in Breda 22 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Breda. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Breda?

  Een makelaar in Breda rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.04% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Breda rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.026. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 30 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel