Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Centrum van Breda

Vergelijk makelaars in Breda

Ontvang van makelaars in Breda een reactie met hun voorstel voor de verkoop. Vergelijk beoordelingen, kosten en verkoopresultaten.

Vul je postcode en huisnummer in:

Al 38 verkopers uit Breda gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Over makelaars in Breda

Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we van duidelijkheid en transparantie. Daarom houden we precies voor je bij hoeveel makelaars er actief zijn in Breda, wat de gemiddelde courtages en kosten zijn en wat de gemiddelde verkoopsnelheid is. Heb je een aanbod ontvangen van een makelaar in Breda? Vergelijk dat aanbod dan eenvoudig met de gemiddelden en zie wat voor vlees je in de kuip hebt!

Gemiddelde courtage
0.88%
Gemiddelde kosten
€ 3.751
Aantal makelaars
16

Dit zijn de top 10 beste makelaars in Breda

Dit is de top-10 van beste makelaars voor het verkopen van je woning in Breda. Deze lijst is samengestelde op basis van de prestaties en beoordelingen van de makelaars in Breda op Mijn Verkoopmakelaar.

 1. Korenhof Makelaardij Breda e.o
 2. Makelaar Sander
 3. Kin Makelaars Breda
 4. TQ Makelaars Breda-Ulvenhout
 5. ERA Focus Muijsenbergh
 6. ERA Content+ makelaars
 7. Lazeroms Makelaardij & Taxaties
 8. Noud Kops Makelaardij
 9. Ster Makelaardij
 10. Koning Makelaar

Dit overzicht van beste makelaars in Breda is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

De prestaties van makelaars in Breda

Het vinden van een makelaar in Breda met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Gelukkig kom je er via Mijn Verkoopmakelaar snel genoeg achter welke makelaars in Breda hun beloftes nakomen, of zelfs overstijgen! Voor iedere makelaar houden wij namelijk een strak overzicht bij van de gedane beloftes en resultaten. Zo kun jij in één oogopslag zien bij welke makelaars in Breda jouw woning in veilige handen is.

Welke makelaars in Breda doen wat ze beloven?

Goed nieuws! De meeste makelaars in Breda geven je vooraf een betrouwbare inschatting van de verkoopsnelheid en een realistische verkoopprijs. Sterker nog: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Breda is 100%. Dit wil zeggen dat de verkoop in 100% van de gevallen méér oplevert dan van tevoren werd ingeschat door de betreffende makelaar.

Priemkruid 33, Breda
3 maanden geleden verkocht
106%van de verwachtte opbrengst (€ 362.500)
Binnen 82 dagen verkocht
Antwerpenstraat 168, Breda
4 maanden geleden verkocht
129%van de vraagprijs (€ 175.000)
Binnen 20 dagen verkocht
Nicoline Swijgmanstraat 180, Breda
1 jaar geleden verkocht
109%van de verwachtte opbrengst (€ 345.000)
Binnen 163 dagen verkocht
Gemiddeld krijgen verkopers in Breda een 15% hogere opbrengst dan vooraf wordt ingeschat.

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

De voorbereiding

Een makelaar helpt je allereerst met het inmeten van jouw woning, zodat jij en de toekomstige koper precies weten hoeveel vierkante meters jouw huis precies is. Daarnaast kan een makelaar je wijzen op mogelijke verbeteringen aan de woning, die weinig moeite, maar veel verschil maken: spotjes in de badkamer, een likje verf op de kozijnen of een andere indeling van de woonkamer, bijvoorbeeld.

Als jouw woning er dan spik en span uitziet, zorgt de makelaar ervoor dat er duidelijke en mooie foto’s worden gemaakt, waarop jouw woning op zijn voordeligst aan het publiek kan worden getoond.

Makelaars kennen de buurt en weten voor welke prijs huizen - vergelijkbaar met die van jou - op de huidige markt worden verkocht. De makelaar helpt je ook bij het bepalen van een goede verkoopstrategie. Samen met de makelaar bepaal je eenvoudig een realistische en goede vraagprijs, die past bij de verkoopstrategie die jullie voor ogen hebben.

Funda & bezichtingen

Het plaatsen van een woning op Funda moet altijd via een makelaar. Dat zijn de regels van de grootste en meest bekende huizenzoekmachine van Nederland. Na de plaatsing kunnen mogelijke kopers een bezichtiging aanvragen, die meestal twee tot drie weken erna plaatsvinden.

De makelaar plant en begeleidt deze bezoeken. Hij ontvangt de kijkers, leidt ze rond door de woning en laat de belangrijkste pluspunten van het huis zien. Daarnaast beantwoordt de makelaar vragen over de woning en vertelt de geïnteresseerden alles over de manier waarop ze kunnen bieden op de woning.

Het is gebruikelijk dat jij als eigenaar niet bij de bezichtigingen aanwezig bent. Na het verkoopklaar maken van je woning neemt de makelaar dus alle taken voor je uit handen.

Onderhandelingen & koopcontract

Na de bezichtigingen vindt er een bieding (inschrijving) plaats of een onderhandeling. Op het moment dat er een bod in beeld komt, neemt de makelaar contact met je op om dit te bespreken. De makelaar voert voor jou het woord in de onderhandelingen. Als jij akkoord bent met de koper, stelt de makelaar de koopovereenkomst op. De overdracht vindt vervolgens, samen met de makelaar en de koper(s), plaats bij de notaris.

Vergelijk makelaars in Breda

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 13% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Breda

Ben je van plan om een makelaar in Breda in te schakelen, en wil je weten welke kosten hieraan verbonden zijn? Het enige bedrag dat je betaalt aan de makelaar, is de courtage (de vergoeding aan de makelaar voor de hulp bij het verkopen van je woning). De makelaarscourtage betreft altijd een percentage van het verkoopbedrag.

De exacte kosten van makelaars in Breda verschillen per type woning, prijsklasse en branchevereniging (NVM of niet). Gemiddeld is het tarief van een makelaar in Breda 0.88% van de verkoopopbrengst.

Het verkopen van een huis kost in Breda gemiddeld € 3.751. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten.

Ben je benieuwd of de kosten van makelaars in Breda hoger of lager zijn dan het gemiddelde in Nederland? Of hoe de kosten zich verhouden tot de makelaarscourtage in de andere grote steden? Je leest er alles over in ons artikel over de kosten van een makelaar.

Wil je exact weten wat de makelaars bij jou in de buurt vragen voor hun diensten? Schrijf je - geheel gratis en vrijblijvend - in bij Mijn Verkoopmakelaar en ontvang prijsvoorstellen van makelaars bij jou in de buurt!

Beoordelingen van verkopers via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Breda krijgen een gemiddelde beoordeling van 5 sterren.

Over Korenhof Makelaardij Breda e.o
19 oktober 2021
Een uitstekende makelaar voor een schappelijke prijs
Maurice is niet gebonden aan een organisatie, daardoor is hij flexibel
Maurice is laagdrempelig en zeer goed bereikbaar
Maurice is erg sympathiek en correct
Oprecht geen minpunten!
Doordat Maurice niet voor een organisatie werkt, kan hij zijn eigen agenda met de klant bepalen. Voor ons had hij alle tijd en deed zelfs bezichtigingen in het weekend en in de avond. Maurice is zeer sympathiek en correct. Het contact was warm en fijn. Via Whatsapp, mail of telefonisch. Een makelaar zoals het hoort. Een eerlijke vaste prijs, geen verborgen extra's.
Ja ik raad deze makelaar aan
Martijn | Priemkruid, Breda

 Foto door: Rictor Norton & David Allen

Wonen en leven in Breda

Breda is een gezellige stad in de provincie Noord-Brabant. Het heeft de beleving van een groot dorp. Er zijn vele winkels en horeca. Op de Ginnekenmarkt heb je een plein dat vol staat met terrassen. Het centrum van Breda kent veel oude architectuur. Breda is niet alleen een stad met veel gebouwen en bedrijven. De stad heeft ook genoeg parken en andere groene voorzieningen. Het Mastbos net buiten Breda is bijvoorbeeld een ideaal park om te wandelen. Er zijn ook veel studenten in Breda. Een bekende hogeschool in Breda is Avans Hogeschool.

 

Uitgelichte makelaarskantoren in Breda:

 

Logo KIKI Makelaardij Breda

KIKI Makelaardij

De makelaardij is actief sinds maart 2017. De eigenaar van deze makelaardij is Kiki Thompson. Daarnaast staan Alexander Lutken en Marjolein Koets klaar om je huis zo goed mogelijk te kunnen verkopen. Het makelaarskantoor zit in de Raadhuisstraat in Breda.

 

Logo Korenhof Makelaardij Breda

Korenhof Makelaardij

Maurice Korenhof woont sinds 1977 in Boeimeer, in Breda. Hij is sinds 2015 deze makelaardij begonnen. Eerst heeft hij ervaring opgedaan als zelfstandig makelaar bij HOI makelaars. Maurice is aangesloten bij de vereniging VBO.

 

Logo Mechel Makelaardij Breda

Mechel Makelaardij

Mechel van Dort en Josien Visser-van Dort zijn de makelaars en taxateurs van deze makelaardij. Ze zijn actief in Breda en omstreken. Denk aan plaatsen als Teteringen, Etten-Leur, Chaam en Prinsenbeek. De makelaars rijden rond in een leuke oranje Fiat 500 die erg opvalt.

 

Makelaars in de buurt van Breda:

 

For English:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Breda?

  Er zijn in Breda 16 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Breda. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Breda?

  Een makelaar in Breda rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 0.88% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Breda rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.751. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 17 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel