AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Stationsplein in Helmond

Makelaar Helmond

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop, of ga je juist een woning aankopen? Op Mijn Verkoopmakelaar vind je snel en eenvoudig de makelaar die het beste aansluit bij jouw wensen. Vertel hieronder wat jouw wensen zijn en ontvang reacties van makelaars in Helmond in je mailbox. Vergelijk de kosten, beoordelingen en resultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van handelen) met elkaar en kies de makelaar in Helmond waarmee jij een klik hebt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Helmond

Op Mijn Verkoopmakelaar doen we er alles aan om jou te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Helmond. Hieronder lees je alles over de gemiddelde kosten en verkoopsnelheid van makelaars die zijn gevestigd in Helmond. Daarnaast lees je hoeveel makelaars er in totaal actief zijn. Vergelijk de reacties van makelaars in je mailbox met deze gemiddeldes en kom erachter waar de makelaar in uitblinkt of juist steken laat vallen. Zo kies je eenvoudig de makelaar in Helmond die het beste bij je past!

Gemiddelde courtage
1.06%
Gemiddeld tarief
€ 3.572
Aantal makelaars
20
Verkoopsnelheid
31 dagen

Dit zijn de top 10 beste makelaars in Helmond

Natuurlijk wil je alleen de beste makelaars inschakelen voor de verkoop van jouw huis. Op Mijn Verkoopmakelaar houden we daarom de dienstverlening en resultaten van de bij ons aangesloten makelaarskantoren in Helmond voor je bij.

Dit is de top-10 van beste makelaars in Helmond.

 1. De Brabant Makelaar B.V.
 2. 365-makelaars
 3. vb&t Makelaars Helmond
 4. Mint Makelaars
 5. Rohlof Real Estate Eindhoven
 6. Investimus Woningmakelaars
 7. Huis-o-theek Makelaars & Taxateurs
 8. PM Makelaardij
 9. Woonhub Makelaars
 10. Burovanhoof

De bovengenoemde makelaars in Helmond hebben het beste gepresteerd op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen in Helmond, de opbrengst ten opzichte van de vooraf geschatte verkoopprijs en de beoordelingen van verkopers.

Zoek je een aankoopmakelaar in Helmond?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Helmond? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Helmond die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Helmond

De makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn verbonden aan de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden, terwijl de VBO de tweede grootste branchevereniging is met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsvereniging met ongeveer 800 leden.

Makelaars die deel uitmaken van De NVM, moeten voldoen aan strenge opleidingseisen en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen alleen lid worden door het behalen van een specifiek makelaarsdiploma (uitgegeven door examenbureau SVMNIVO). Hierdoor is het opstarten van een NVM-kantoor intensiever dan bij de VBO en VastgoedPro. Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar wat duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar.

De NVM en VBO zijn zowel intern als extern gericht en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is echter alleen gericht op het ondersteunen van haar leden zonder politieke lobby of extern ingrijpen.

De prestaties van makelaars in Helmond

Het vinden van een makelaar in Helmond met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Gelukkig kom je er via Mijn Verkoopmakelaar snel genoeg achter welke makelaars in Helmond hun beloftes nakomen, of zelfs overstijgen! Voor iedere makelaar houden wij namelijk een strak overzicht bij van de gedane beloftes en resultaten. Zo kun jij in één oogopslag zien bij welke makelaars in Helmond jouw woning in veilige handen is.

Welke makelaars in Helmond doen wat ze beloven?

Goed nieuws! De meeste makelaars in Helmond geven je vooraf een betrouwbare inschatting van de verkoopsnelheid en een realistische verkoopprijs. Sterker nog: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Helmond is 50%. Dit wil zeggen dat de verkoop in 50% van de gevallen méér oplevert dan van tevoren werd ingeschat door de betreffende makelaar.

Egelstraat 2, Helmond- Verkoop
10 maanden geleden verkocht
89%van de verwachtte opbrengst (€ 450.000)
Binnen 66 dagen verkocht
Gravenstraat 22, Helmond- Verkoop
1 jaar geleden verkocht
+12%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 298.000)
Binnen 12 dagen verkocht
Tournooistraat 4, Helmond- Verkoop
1 jaar geleden verkocht
+13%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 300.000)
Binnen 15 dagen verkocht
Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Helmond krijgen verkopers gemiddeld gezien 104% van het bedrag dat vooraf door de makelaar voor hun huis is ingeschat. Huizen in Helmond staan gemiddeld 31 dagen te koop bij inschakeling van een makelaarskantoor via Mijn Verkoopmakelaar.

Wat doet een makelaar?

Je kunt je huis ook zonder makelaar verkopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het verkopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis?

Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

 • Het inmeten en fotograferen van je woning
 • Het plaatsen van je woning op Funda (alleen makelaars kunnen dit)
 • Al het geregel rondom bezichtigingen en het biedingsproces
 • Het bij verkoop versturen van de benodigde stukken naar de betrokken partijen

Meer weten? Lees hier wat een makelaar nog meer voor je regelt.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Helmond

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Helmond

De kosten van een makelaar in Helmond verschillen per prijsklasse, type woning en branchevereniging (NVM of niet). Het bedrag dat je betaalt aan de makelaar, bestaat enkel uit de courtage: een percentage van het verkoopbedrag van de woning. De kosten van de notaris worden namelijk door de koper betaald.

Het gemiddelde tarief van makelaars in Helmond 1.06% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.1%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.3%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 3.572, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Informatie over de stad Helmond

De stad Helmond is een stad vol evenementen en uitgaansgelegenheden. De vele evenementen passen bij de Noord-Brabantse gezelligheid. Helmond heeft meer dan 90.000 inwoners. Helmonders worden 'kattenmeppers' genoemd. Deze naam komt door geruchten dat veel inwoners van Helmond katten aten door de armoede die toen heerste. Helmond ligt dichtbij de grote stad Eindhoven. Helmond heeft een uitgebreid uitgaansleven op plekken zoals het Havenplein en de Kasteellaan.

In Helmond kun je de volgende wijken vinden: Helmond-Binnenstad, Helmond-Noord, Helmond-Oost, Helmond-West, Dierdonk, Industriegebied Zuid, Brouwhuis, 't Hout, Warande, Brandevoort, Stiphout en Rijpelberg.

Foto bovenaan door: Sjaak Kempe

 


Makelaars in de buurt van Helmond:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Helmond?

  Er zijn in Helmond 20 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Helmond. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Helmond?

  Een makelaar in Helmond rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.06% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Helmond rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.572. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 1 september 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel