Huis verkopenVergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Stationsplein in Helmond

Vergelijk makelaars in Helmond

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop? Op Mijn Verkoopmakelaar vind je snel en eenvoudig de makelaar die het beste aansluit bij jouw wensen. Voer hieronder jouw postcode en huisnummer in en ontvang reacties van makelaars in Helmond in je mailbox. Vergelijk de kosten, beoordelingen en verkoopresultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van verkoop) met elkaar en kies de makelaar in Helmond waarmee jij een klik hebt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

12 verkopers uit Helmond kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Helmond

Op Mijn Verkoopmakelaar doen we er alles aan om jou te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Helmond. Hieronder lees je alles over de gemiddelde kosten en verkoopsnelheid van makelaars die zijn gevestigd in Helmond. Daarnaast lees je hoeveel makelaars er in totaal actief zijn. Vergelijk de reacties van makelaars in je mailbox met deze gemiddeldes en kom erachter waar de makelaar in uitblinkt of juist steken laat vallen. Zo kies je eenvoudig de makelaar in Helmond die het beste bij je past!

Gemiddelde courtage
1.13%
Gemiddeld tarief
€ 5.172
Aantal makelaars
14
Verkoopsnelheid
31 dagen

Dit zijn de top 10 beste makelaars in Helmond

Natuurlijk wil je alleen de beste makelaars inschakelen voor de verkoop van jouw huis. Op Mijn Verkoopmakelaar houden we daarom de dienstverlening en resultaten van de bij ons aangesloten makelaarskantoren in Helmond voor je bij.

Dit is de top-10 van beste makelaars in Helmond.

 1. 365-makelaars
 2. Rohlof Real Estate Den Bosch, Tilburg & Eindhoven
 3. Investimus Woningmakelaars
 4. DHVC Vastgoed
 5. Huis-o-theek Makelaars & Taxateurs
 6. Woonhub Makelaars
 7. Mint Makelaars
 8. Broekx Makelaardij & Hypotheken
 9. PM Makelaardij
 10. Overeem Makelaardij

De bovengenoemde makelaars in Helmond hebben het beste gepresteerd op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen in Helmond, de opbrengst ten opzichte van de vooraf geschatte verkoopprijs en de beoordelingen van verkopers.

Op zoek naar aankoopmakelaar in Helmond?

Ben je niet van plan om een huis te verkopen, maar ben je juist bezig met het aankopen van een woning in Helmond. Ook dan helpen we je met het vergelijken van makelaars.

Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM Makelaars in Helmond

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPRO of helemaal zelfstandig. Makelaars die aangesloten zijn bij een beroepsorganisatie als de NVM, moeten voldoen aan een aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Door deze eisen kan het zijn dat je voor een NVM makelaar iets duurder uit bent, dan bij een niet-NVM makelaar.

De prestaties van makelaars in Helmond

Het vinden van een makelaar in Helmond met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Gelukkig kom je er via Mijn Verkoopmakelaar snel genoeg achter welke makelaars in Helmond hun beloftes nakomen, of zelfs overstijgen! Voor iedere makelaar houden wij namelijk een strak overzicht bij van de gedane beloftes en resultaten. Zo kun jij in één oogopslag zien bij welke makelaars in Helmond jouw woning in veilige handen is.

Welke makelaars in Helmond doen wat ze beloven?

Goed nieuws! De meeste makelaars in Helmond geven je vooraf een betrouwbare inschatting van de verkoopsnelheid en een realistische verkoopprijs. Sterker nog: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Helmond is 67%. Dit wil zeggen dat de verkoop in 67% van de gevallen méér oplevert dan van tevoren werd ingeschat door de betreffende makelaar.

Egelstraat 2, Helmond
1 week geleden verkocht
89%van de verwachtte opbrengst (€ 450.000)
Binnen 66 dagen verkocht
Ockenburghpark 16, Helmond
5 maanden geleden verkocht
+105414%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 399)
Binnen 36 dagen verkocht
Hemelrijksestraat 72, Helmond
5 maanden geleden verkocht
+12%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 329.000)
Binnen 35 dagen verkocht
Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Helmond krijgen verkopers gemiddeld gezien 7% meer voor hun huis dan vooraf ingeschat. Huizen in Helmond staan gemiddeld 31 dagen te koop bij inschakeling van een makelaarskantoor via Mijn Verkoopmakelaar.

Wat doet een makelaar?

Je kunt je huis ook zonder makelaar verkopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het verkopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis?

Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

 • Het inmeten en fotograferen van je woning
 • Het plaatsen van je woning op Funda (alleen makelaars kunnen dit)
 • Al het geregel rondom bezichtigingen en het biedingsproces
 • Het bij verkoop versturen van de benodigde stukken naar de betrokken partijen

Meer weten? Lees hier wat een makelaar nog meer voor je regelt.

Vergelijk makelaars in Helmond

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 8% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Helmond

De kosten van een makelaar in Helmond verschillen per prijsklasse, type woning en branchevereniging (NVM of niet). Het bedrag dat je betaalt aan de makelaar, bestaat enkel uit de courtage: een percentage van het verkoopbedrag van de woning. De kosten van de notaris worden namelijk door de koper betaald.

Het gemiddelde tarief van makelaars in Helmond 1.13% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.3%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 5.172, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Informatie over de stad Helmond

De stad Helmond is een stad vol evenementen en uitgaansgelegenheden. De vele evenementen passen bij de Noord-Brabantse gezelligheid. Helmond heeft meer dan 90.000 inwoners. Helmonders worden 'kattenmeppers' genoemd. Deze naam komt door geruchten dat veel inwoners van Helmond katten aten door de armoede die toen heerste. Helmond ligt dichtbij de grote stad Eindhoven. Helmond heeft een uitgebreid uitgaansleven op plekken zoals het Havenplein en de Kasteellaan.

In Helmond kun je de volgende wijken vinden: Helmond-Binnenstad, Helmond-Noord, Helmond-Oost, Helmond-West, Dierdonk, Industriegebied Zuid, Brouwhuis, 't Hout, Warande, Brandevoort, Stiphout en Rijpelberg.

 

Foto bovenaan door: Sjaak Kempe

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Helmond?

  Er zijn in Helmond 14 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Helmond. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Helmond?

  Een makelaar in Helmond rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.13% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Helmond rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 5.172. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 25 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel