AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Makelaars in Helmond?

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 10 oktober 2023
Kom direct in contact met makelaars voor:

24 mensen uit Helmond kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Stationsplein in Helmond

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Helmond

  Om de diensten van verschillende verkoopmakelaars uit Helmond goed met elkaar te vergelijken, is het handig om de gemiddelde cijfers te kennen. In Helmond zijn 23 makelaars actief. Gemiddeld rekenen zij een courtage van 1.05% van de verkoopprijs. Makelaars in Helmond rekenen gemiddeld € 3.846 aan makelaarskosten. Het duurt gemiddeld **** voordat een woning in Helmond is verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.05%
  Gemiddeld tarief
  € 3.846
  Aantal makelaars
  23

  De top 10 makelaars in Helmond

  Deze makelaars zijn de top-10 beste makelaars van Helmond.

  1. De Brabant Makelaar B.V.
  2. vb&t Makelaars Helmond
  3. 365-makelaars
  4. Mint Makelaars
  5. Meulenbroeks Makelaardij
  6. Investimus Woningmakelaars
  7. Burovanhoof
  8. Woonhub Makelaars
  9. VMG makelaars
  10. Overeem Makelaardij

  Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Helmond op basis van de frequentie en snelheid van verkoop en aankoop, onafhankelijke beoordelingen en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf.

  Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt. Lees hier onze tips hoe je een makelaar kunt kiezen.

  Vergelijk makelaars in Helmond

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Makelaarskosten in Helmond

  Gemiddeld bedragen de kosten voor een makelaar in Helmond € 3.846, inclusief de BTW en opstartkosten. De tarieven van makelaars in Helmond zijn niet altijd gelijk; er wordt soms een vast bedrag of een courtage gerekend op basis van de verkoop- of aankoopsom.

  Voor makelaars in Helmond is het gemiddelde courtagepercentage 1.05%. Voor een vergelijking van deze kosten met die in de rest van Nederland, zie ons gedetailleerde artikel over makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.1%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.2%

  *Deze informatie is op basis van verkoopmakelaars in Helmond.

  Wat doet een makelaar?

  Je kunt je huis ook zonder makelaar (ver)kopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het (ver)kopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis of het kopen van een woning?

  Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

  1. Het vinden van geschikte woningen (aankoop) en de plaatsing op Funda (verkoop)
  2. Het plannen en doen van bezichtigingen
  3. Het geregel rondom de onderhandelingen en het biedingsproces
  4. Het regelen van de juridische documenten

  Meer weten? Lees hier wat een verkoopmakelaar nog meer voor je regelt en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Helmond

  NVM en VBO zijn de twee grootste brancheverenigingen voor makelaars in Nederland en tellen 4.400 en 1.100 leden. Daarnaast kunnen makelaars zich aansluiten bij VastgoedPro, een beroepsvereniging met 8.00 leden.

  Makelaars die deel uit willen maken van NVM, moeten voldoen aan:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het behalen van een specifiek makelaarsdiploma

  Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar. Bij Mijn Verkoopmakelaar vind je verschillende makelaars die zijn aangesloten bij NVM, VBO en VastgoedPro. Je vindt er ook makelaars die volledig zelfstandig werken.

  Informatie over de stad Helmond

  De stad Helmond is een stad vol evenementen en uitgaansgelegenheden. De vele evenementen passen bij de Noord-Brabantse gezelligheid. Helmond heeft meer dan 90.000 inwoners. Helmonders worden 'kattenmeppers' genoemd. Deze naam komt door geruchten dat veel inwoners van Helmond katten aten door de armoede die toen heerste. Helmond ligt dichtbij de grote stad Eindhoven. Helmond heeft een uitgebreid uitgaansleven op plekken zoals het Havenplein en de Kasteellaan.

  In Helmond kun je de volgende wijken vinden: Helmond-Binnenstad, Helmond-Noord, Helmond-Oost, Helmond-West, Dierdonk, Industriegebied Zuid, Brouwhuis, 't Hout, Warande, Brandevoort, Stiphout en Rijpelberg.

  Foto bovenaan door: Sjaak Kempe

   

  Uitgelichte makelaars in Helmond

  vb&t Makelaars Helmond

  vb&t Makelaars is 1 van de grotere makelaarskantoren in de regio Noord-Brabant. Patricia Verhappen-Goudswaard geeft leiding aan deze vestiging. Gebruiker van Mijn Verkoopmakelaar worden doorgaans geholpen door Helga Verschuuren. vb&t Makelaars is naast Helmond, ook actief in Den Bosch en Eindhoven

  vb&t Makelaars heeft een eigen concept: vaste pakketprijzen waarbij je als verkoper zelf kunt kiezen welke diensten je afneemt en welke kosten daar bij horen: Easy together, Easy relaxed en Easy premium. Denk hierbij aan volledige ontzorging, een uitgebreide presentatie op Funda en het uitvoeren van bezichtigingen én onderhandelingen. Naast verkoop kan het kantoor ook van dienst zijn voor aankoopbegeleiding en taxaties.

   

  Makelaars in de buurt van Helmond:

  Veelgestelde vragen

  • Moet je een makelaar in de hand nemen om een huis te (ver)kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Staan de kosten voor een makelaar vast?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel