AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Makelaar in Hilversum

Makelaars Hilversum

Zoek je een goede makelaar in Hilversum? Vul hieronder jouw gegevens in en ontvang reacties in je mailbox van de beste makelaars bij jou in de buurt. Vergelijk beoordelingen, kosten en resultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van hun dienstverlening) van makelaars in Hilversum en ontdek welke het beste aansluit bij jouw wensen.

Meer weten? Lees meer over Mijn Verkoopmakelaar.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Hilversum

Op Mijn Verkoopmakelaar houden we precies voor je bij hoeveel makelaars in Hilversum opleveren en wat hun gemiddelde verkoopsnelheid is. Daarnaast checken we dagelijks wat zij gemiddeld rekenen qua kosten en courtage. Op deze manier vergelijk je het aanbod van makelaarskantoren in Hilversum gemakkelijk met de gemiddelden, en ontdek je welke makelaardij de meest gunstige voorwaarden heeft. Heb je al reacties van verkoopmakelaars ontvangen? Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar met de beste statistieken!

Gemiddelde courtage
1.13%
Gemiddeld tarief
€ 4.960
Aantal makelaars
26
Verkoopsnelheid
38 dagen

Dit zijn de top 10 beste makelaars in Hilversum

Dit is de top-10 van beste makelaars voor het verkopen van je woning in Hilversum. Deze lijst is samengestelde op basis van de prestaties en beoordelingen van de makelaars in Hilversum op Mijn Verkoopmakelaar.

 1. Schuitema Makelaars
 2. Voorneveld Makelaars
 3. De Gooische makelaar
 4. UP makelaars Gooi
 5. Semeijn Makelaardij
 6. Van Doorn Makelaardij
 7. Keizerskroon Makelaars
 8. Van Scherpenzeel Makelaars
 9. Van Dort Makelaardij
 10. Bieden & Wonen Makelaars Almere

Dit overzicht van beste makelaars in Hilversum is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar. De prestaties van de makelaars zijn vergeleken op basis van de volgende factoren:

 • Het aantal verkopen
 • De snelheid van de verkoop van de woningen
 • De opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf
 • De beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar

Op zoek naar een aankoopmakelaar in Hilversum?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Hilversum? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een woning. Hij of zij heeft een goed netwerk en kennis van de lokale woningmarkt. Je haalt dus de nodige kennis en ervaring in huis, zodat je met een prettig gevoel het aankoopproces ingaat. Je wordt geholpen bij de volgende zaken: het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen (als jij dat wilt), het doen van een goed bod, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp.

Een ander voordeel: aankoopmakelaars in Hilversum hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen. Wil je alleen geholpen worden met bepaalde zaken en een aantal taken zelf uitvoeren? Veel makelaars bieden tegen gereduceerd tarief ook deeldiensten aan.

De voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform:

 1. Je bespaart kosten. De bij ons aangesloten makelaars in Hilversum doen jou prijsvoorstellen waarmee je tot wel 40% aan kosten kunt besparen.
 2. Je bespaart tijd. De beste makelaars uit de buurt doen jou een voorstel, in plaats van dat jij contact met hen moet opnemen.
 3. Je ontvangt enkel voorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die doen wat ze beloven. Iedere makelaardij wordt door ons gecontroleerd op basis van behaalde resultaten.
 4. Je maakt geheel gratis gebruik van onze dienstverlening. En geen zorgen: je zit ook nergens aan vast!
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Hilversum

De makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn verbonden aan de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden, terwijl de VBO de tweede grootste branchevereniging is met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsvereniging met ongeveer 800 leden.

Makelaars die deel uitmaken van De NVM, moeten voldoen aan strenge opleidingseisen en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen alleen lid worden door het behalen van een specifiek makelaarsdiploma (uitgegeven door examenbureau SVMNIVO). Hierdoor is het opstarten van een NVM-kantoor intensiever dan bij de VBO en VastgoedPro. Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar wat duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar.

De NVM en VBO zijn zowel intern als extern gericht en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is echter alleen gericht op het ondersteunen van haar leden zonder politieke lobby of extern ingrijpen.

De prestaties van makelaars in Hilversum

Als je op zoek bent naar een geschikte makelaar in Hilversum om je te helpen bij het verkopen van je woning, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Maar hoe kom je erachter welke makelaar écht doet wat hij of zij belooft? Via de data van Mijn Verkoopmakelaar kom je een heel eind! Wij houden namelijk precies voor je bij hoe de makelaars in Hilversum presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen met betrekking tot verkoopprijs en verkoopsnelheid kloppen.

De betrouwbaardheid van makelaars in Hilversum

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Hilversum is 42%. Dit betekent in de praktijk dat de verkoop in 42% van de gevallen voor een hogere verkoopprijs wordt verkocht dan van tevoren werd ingeschat.

Hoe we dit meten? We vergelijken de inschatting van de verkoopmakelaar met het uiteindelijke bedrag waarvoor de woning uiteindelijk wordt verkocht.

Meteorenstraat 125, Hilversum- Verkoop
5 maanden geleden verkocht
96%van de vraagprijs (€ 545.000)
Binnen 57 dagen verkocht
Egelantierstraat 22, Hilversum- Verkoop
5 maanden geleden verkocht
+3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 450.000)
Binnen 14 dagen verkocht
Willibrorduslaan 125, Hilversum- Verkoop
5 maanden geleden verkocht
97%van de vraagprijs (€ 725.000)
Binnen 83 dagen verkocht
Een huis dat wordt verkocht in Hilversum levert gemiddeld 96% op van wat vooraf wordt ingeschat. Het verkopen van een huis in Hilversum neemt gemiddeld 38 dagen in beslag.

Wat heb je aan een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt de makelaar voor:

 • Het inmeten en fotograferen van jouw woning
 • De plaatsing van jouw woning op Funda (je kunt niet jouw eigen woning op funda zetten)
 • Het inplannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het opmaken van het koopcontract

Weten wat een makelaar nog meer doet? In dit artikel lees je wat de werkzaamheden van een makelaar zijn. Ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden bij het verkopen van je woning? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Hilversum

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Hilversum

Ben je van plan om een makelaar in Hilversum in te schakelen, en wil je weten welke kosten hieraan verbonden zijn? Het enige bedrag dat je betaalt aan de makelaar, is de courtage (de vergoeding aan de makelaar voor de hulp bij het verkopen van je woning). De makelaarscourtage betreft altijd een percentage van het verkoopbedrag.

De exacte kosten van makelaars in Hilversum verschillen per type woning, prijsklasse en branchevereniging (NVM of niet). Gemiddeld is het tarief van een makelaar in Hilversum 1.13% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.5%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
1.0%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.960, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Hilversum?

  Er zijn in Hilversum 26 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Hilversum. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Hilversum?

  Een makelaar in Hilversum rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.13% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Hilversum rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.960. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 10 september 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel