Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Woningen in Enschede

Vergelijk makelaars in Enschede

Ontvang van makelaars in Enschede een reactie met hun voorstel voor de verkoop. Vergelijk beoordelingen, kosten en verkoopresultaten.

Vul je postcode en huisnummer in:

35 verkopers uit Enschede kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Enschede

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Enschede, houden we bij Mijn Verkoopmakelaar bij hoeveel makelaars er zijn in Enschede, wat de gemiddelde verkoopsnelheid is en wat de gemiddelde kosten zijn. De kosten, courtage en verkoopsnelheid van de makelaars in Enschede kunnen uiteenlopen. Daarom is het vergelijken van makelaars erg belangrijk. Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar die daar het beste bij aansluit.

Gemiddelde courtage
1.70%
Gemiddelde kosten
€ 2.956
Aantal makelaars
11

Dit zijn de top 8 makelaars in Enschede

Dit zijn de 8 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Enschede.

 1. Marcel Kon
 2. De Huizenbemiddelaar Twente
 3. Mijneigenmakelaar
 4. Extra Makelaars
 5. Van Werkhoven Makelaars & Taxateurs
 6. Makelaar Max
 7. Koning Makelaar
 8. Meerts Makelaar

Dit overzicht van beste makelaars in Enschede is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Wat doet een makelaar?

Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt een heleboel bij kijken. De vraagprijs bepalen, je woning op een goede manier aan de man brengen, bezichtigingen plannen en begeleiden, onderhandelingen voeren, het koopcontract opstellen: daar gaat flink wat tijd en energie in zitten. Tenminste, als je het goed wilt doen. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt al deze zaken voor je uit handen. Hieronder lees je in detail wat een makelaar allemaal voor je regelt.

De voorbereiding

Voordat je woning op de markt kan worden gezet, dient er eerst een aantal dingen te worden geregeld. De makelaar meet jouw woning op, zodat jij en de aanstaande koper precies weten hoeveel vierkante meter het huis is. Daarnaast bekijkt de makelaar de woning met een kritisch oog en vertelt je welke verbeteringen aan je huis de woning aantrekkelijker zal maken voor de verkoop.

Denk aan kleine verbeteringen om je huis verkoopklaar te maken, zoals het verven van je kozijnen, het anders indelen van de leefruimtes (zodat ze optisch ruimer lijken) en het recht hangen van de keukenkastjes.

Een makelaar weet namelijk precies waar potentiële kopers naar kijken. Als je woning er spik en span uit ziet, maakt de makelaar goede foto’s van de ruimtes.

De verkoopprijs en -strategie

Makelaars kennen de markt en de buurt op hun duimpje, en kunnen je daarom goed adviseren over een realistische en goede verkoopprijs. Daarnaast bepaal je, samen met de makelaar, de verkoopstrategie.

Op de markt zetten van de woning

Vervolgens is het tijd om jouw woning aan de wereld te tonen. De makelaar heeft een groot netwerk en zal je huis aan mogelijk geïnteresseerde kijkers tonen. Daarnaast kun je met behulp van een makelaar jouw huis op woningsites als Funda tonen. Let op: je kunt je woning enkel op Funda tonen als je een makelaar in de arm hebt genomen. Dit is een harde eis van de grootste huizenzoekmachine van Nederland.

Bezichtigingen inplannen en begeleiden

Geïnteresseerden kunnen bij de makelaar een bezichtiging inplannen. Deze bezichtigingen worden gepland en begeleid door de makelaar. Jij hoeft er enkel voor te zorgen dat je woning er goed uit ziet, de makelaar neemt verder alles voor je uit handen. Hij ontvangt de kijkers, leidt ze rond door de woning en beantwoordt vragen over de woning. Ook zorgt de makelaar ervoor dat de kijkers weten hoe het biedingsproces in zijn werk gaat.

Onderhandelingen en koopcontract

Het doen van een bod gebeurt via een bieding (inschrijving) of een onderhandeling. De makelaar neemt contact met je op als er een bod wordt gedaan. Samen bespreken jullie het bod, daarna doet de makelaar voor jou het woord in de onderhandelingen. Ga je akkoord met een bod, dan stelt de makelaar voor jullie de koopovereenkomst op. De overdracht vindt vervolgens, samen met de makelaar en de koper, plaats bij de notaris.

Vergelijk makelaars in Enschede

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 13% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Enschede

Ben je van plan om een makelaar in te schakelen voor de verkoop van je woning in Enschede, en wil je weten wat je ongeveer kwijt bent aan kosten? De makelaarskosten in Enschede zijn gemiddeld 1.70% van de verkoopopbrengst.

Het verkopen van een huis kost in Enschede gemiddeld € 2.956. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten.

De kosten van een makelaar bestaan enkel uit een vergoeding voor de makelaar, de makelaarscourtage genoemd. De kosten voor de notaris worden namelijk betaald door de koper. De courtage voor de makelaar verschilt per makelaar en is afhankelijk van de prijsklasse van je huis, het type woning en of het makelaarskantoor is aangesloten bij een branchevereniging (NVM).

Benieuwd hoe de makelaarskosten zich verhouden tot de percentages in de rest van Nederland, of de andere grote steden? Je leest het op onze pagina over de kosten van een makelaar. Schrijf je - geheel gratis en vrijblijvend - in bij Mijn Verkoopmakelaar en ontvang prijsvoorstellen van makelaars bij jou in de buurt!

Uitgelichte makelaarskantoren in Enschede

 

Logo Marcel Kon Makelaardij Enschede

  

Marcel Kon Makelaardij

Het kantoor met 7 medewerkers staat voor ons op in 1 in Enschede. De leiding van het kantoor ligt in handen van Marcel Kon zelf. Wij hebben de meeste ervaring met Jordy Zwarteveen, makelaar bij het kantoor.

  

Logo Vera Welker Makelaars

 

Vera Welker Makelaars

Ook dit makelaarskantoor heeft een team van 7 mensen. Samen doen zij verkopen en aankopen in Enschede. Eigenaar van het kantoor is Vera zelf. 

Het kantoor is lid van de NVM en is gecertificeerd om taxaties te doen.

 

 Logo Mijneigenmakelaar

 

Mijneigenmakelaar

Dit moderne kantoor bestaat uit drie makelaars: Caroline de Vries, Hilde Weerman en Mathilde Reinerink.

Het kantoor is aangesloten bij de VBO en doet naar aan- en verkoop, ook taxaties.

 

Logo Sleutelmakelaars

 

Sleutelmakelaars

Dit kantoor is van Wilfried Wiggers. Hiervoor was Wilfried actief onder de vlag van de Huizenbemiddelaar, maar inmiddels is de makelaar met zijn eigen kantoor actief.

  

Logo Blik Makelaars

  

Blik Makelaars

Blik Makelaars wordt geleid door Florian Esse. Samen met Olaf Weghorst bedient hij de woningmarkt in Hengelo en Enschede. Het makelaarsduo wordt ondersteund door Marit en Lisa.

   

Logo Snelder Zijlstra Makelaars Enschede

  

Snelder Zijlstra Makelaars

Snelder Zijlstra Makelaars is een grote organisatie met 3 vestigigingen: Enschede, Almelo en Hengelo. Het team in Enschede bestaat uit Anouk Hagels, Caspar Branderhorst en Niek Geerdink. 

Het kantoor is aangesloten bij de NVM.

  

Logo Thoma Post Makelaars Enschede

   

Thoma Post Makelaars Enschede

Thoma Post is een grote makelaarsorganisatie met heel veel vestigingen in Nederland. De vestigingen in Enschede bestaat uit 16 medewerkers. 

  

Logo Nieuw Wonen Twente

   

Nieuw Wonen Twente

Nieuw Wonen Twente is onderdeel van Snelder Zijlstra Makelaars. Het kantoor houdt zich uitsluitend bezig met het verkopen van nieuwbouwwoningen.

 

De geschiedenis van Enschede

De geschiedenis van Enschede gaat terug tot in de vroege middeleeuwen. De echte ontwikkeling van Enschede kwam pas op gang in 1800. 

Oude kaart van Enschede

Dit gebeurde met de ontwikkeling van de textielindustrie. Tussen 1870 en 1900 vervijfvoudigde (x5) het inwonersaantal van de stad. We noemen Enschede met recht de textielstad van Nederland.

Een minder positieve periode voor Enschede was de Tweede Wereldoorlog. In de stad zijn heel veel Joden opgepakt en geporteerd.

Later in de oorlog in 1944 werd de stad ook nog getroffen door bombardementen. Dit gebeurde niet door de duitser, maar door de geallieerden die dachten dat Enschede een Duitse stad was.

Afbeelding bovenaan door: Federico Builes

 

Makelaarskantoren in de buurt van Enschede:

 

For English:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Enschede?

  Er zijn in Enschede 11 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Enschede. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Enschede?

  Een makelaar in Enschede rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.70% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Enschede rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 2.956. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 17 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel