AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Woningen in Enschede

Beste makelaars in Enschede

Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen of een huis te kopen, en zoek je een goed makelaarskantoor in Enschede om je daarbij te helpen? Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je snel en eenvoudig de beste makelaars bij jou in de buurt. Beantwoord hieronder de vragen in en ontvang reacties van makelaars in je mailbox. Vergelijk de beoordelingen, prestaties en makelaarskosten en kies het makelaarskantoor dat voldoet aan jouw wensenpakket.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Enschede

Er komt veel kijken bij het kiezen van de juiste makelaar. Hoe weet je bijvoorbeeld of een aanbod van een makelaarskantoor een goed aanbod is? Hoe verhouden de courtage, kosten en verkoopsnelheid zich tot de rest van de makelaarskantoren in Enschede? Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de gemiddelde verkoopsnelheid, makelaarskosten en verkoopopbrengsten van de makelaars in Enschede voor je bij. Zo vergelijk je eenvoudig de reacties van de makelaarskantoren in je mailbox met de rest van de markt. Handig toch?

Gemiddelde courtage
2.00%
Gemiddeld tarief
€ 3.869
Aantal makelaars
14
Verkoopsnelheid
59 dagen

Dit zijn de top 7 makelaars in Enschede

Dit zijn de 7 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Enschede.

 1. De Huizenbemiddelaar Twente
 2. Marcel Kon
 3. Weerman Makelaars
 4. Prisma Era Makelaars Hengelo
 5. Van Werkhoven Makelaars & Taxateurs
 6. Elst&co Makelaars
 7. Silderhuis Makelaardij

Deze makelaarskantoren scoren het beste op de volgende punten: aantal verkopen, verkoopsnelheid en verkoopopbrengst. Daarnaast kregen zij de beste beoordelingen van huizenverkopers in Enschede, aangesloten bij Mijn Verkoopmakelaar. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Zoek je een aankoopmakelaar in Enschede?

Ben je van plan om een huis te kopen in Enschede? Spannend! Met een aankoopmakelaar vergroot je jouw kansen op het vinden van je droomhuis aanzienlijk.

Een aankoopmakelaar helpt je namelijk bij het vinden en kopen van een woning. De meeste makelaars helpen je van A tot Z met alles wat erbij komt kijken. Maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen. Je geeft dan alleen uit handen wat je zelf niet kunt of wilt regelen.

Een makelaar heeft een goede kennis van de lokale woningmarkt en regelgeving en kan je helpen bij het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp (denk aan: bouwkundige keuring, erfpacht, VvE, controle koopcontract). Een extra voordeel: aankoopmakelaars hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen.

Nog geen makelaar gevonden? Via Mijn Verkoopmakelaar vind je eenvoudig én supersnel een goede aankoopmakelaar bij jou in de buurt. Dit zijn de voordelen van het vinden van een makelaar via ons platform:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars waarmee je tot wel 40% kunt besparen
 • Je ontvangt enkel voorstellen van goede, betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun (aankoop)resultaten
 • Je bespaart tijd, want je hoeft niet zelf contact op te nemen met makelaars
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Enschede

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn helemaal zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden. De VBO is de tweede grootste makelaarsvereniging met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, VBO of VastgoedPRO, moeten voldoen aan een flink aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Deze verenigingen stellen hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma.

De NVM en VBO richten zich zowel intern als extern en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is een beroepsorganisatie die zich alleen richt op het ondersteunen van haar leden.

De prestaties van makelaars in Enschede

Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Enschede écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor de verkoop van jouw woning in goede handen is.

Zijn makelaars in Enschede betrouwbaar?

In de reacties die jij van makelaars in Enschede ontvangt, geven ze een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid van jouw woning. Fijn om te weten: de betrouwbaarheid van makelaars via Mijn Verkoopmakelaar in Enschede ligt op 83%. Dat betekent dat de verkoopopbrengst in 83% van de gevallen hoger is dan vooraf door de makelaar wordt ingeschat.

Operastraat 150, Enschede- Verkoop
2 maanden geleden verkocht
+4%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 212.500)
Binnen 21 dagen verkocht
Rigtersbleekstraat 10, Enschede- Verkoop
5 maanden geleden verkocht
+1%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 289.000)
Binnen 22 dagen verkocht
Voortmansweg 58, Enschede- Verkoop
10 maanden geleden verkocht
+1%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 225.000)
Binnen 79 dagen verkocht
Gemiddeld is de verkoopprijs die huizenverkopers in Enschede krijgen voor hun huis 104% van het bedrag dat vooraf door de makelaar is ingeschat. De verkoopsnelheid van makelaarskantoren in Enschede is gemiddeld 59 dagen. Wil je weten hoe een specifieke makelaar presteert? Je vindt de resultaten in je persoonlijke omgeving op Mijn Verkoopmakelaar!

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

Zo regelt een makelaar bijvoorbeeld:

 • Het fotograferen en inmeten van je woning
 • De plaatsing op Funda (dat kan niet zonder een makelaar)
 • Alles rondom de bezichtigingen
 • Het opmaken van de koopovereenkomst

Meer weten? In dit artikel lees je wat een makelaar voor je doet bij het verkopen van je woning. Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het verkoopproces? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Weet jij hoeveel jouw huis waard is? Bereken het binnen 1 minuut!

Wil je weten wat jouw huis waard is? Met onze gratis waardebepaling heb je binnen 1 minuut het antwoord. Het werkt heel simpel: vul jouw naam, adres en e-mailadres in op het formulier. Dan halen wij alle beschikbare gegevens over jouw woning op. Daarnaast onderzoeken we welke vergelijkbare woningen er de afgelopen tijd in jouw buurt zijn verkocht.

Na het invullen van het formulier ontvang je direct een e-mail met daarin jouw waarderapport, inclusief een handig overzicht van recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt.

Tip: vink de optie ‘Update waardestijging’ aan in het formulier om iedere 2 maanden een update te ontvangen over de actuele waarde van je woning. Handig om het ideale moment te bepalen voor het verkopen van je huis!

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Enschede

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Enschede

Als je een makelaar inschakelt bij de verkoop van je woning in Enschede, betaal je hem of haar een makelaarscourtage. Dit is een vergoeding voor het werk dat hij of zij levert. De hoogte van de courtage verschilt per type woning, prijsklasse en of de makelaar bij een branchevereniging (NVM, VBO) is aangesloten of niet. Naast deze courtage ben je geen extra kosten kwijt aan het makelaarskantoor. De notariskosten worden betaald door de koper.

De gemiddelde makelaarskosten in Enschede is 2.00% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.5%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.2%
Meer dan € 600.000
0.9%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 3.869, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Beoordelingen van verkopers via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Enschede krijgen een gemiddelde beoordeling van 4.6 sterren.

Uitgelichte makelaarskantoren in Enschede

 

Logo Marcel Kon Makelaardij Enschede

  

Marcel Kon Makelaardij Enschede

Het kantoor met 7 medewerkers staat voor ons op in 1 in Enschede. De leiding van het kantoor ligt in handen van Jordy Zwarteveen. Deze makelaardij heeft ook een andere vestiging, gevestigd in de plaats Borne.

  

Logo Vera Welker Makelaars

 

Vera Welker Makelaars

Ook dit makelaarskantoor heeft een team van 7 mensen. Samen doen zij verkopen en aankopen in Enschede. Eigenaar van het kantoor is Vera zelf. 

Het kantoor is lid van de NVM en is gecertificeerd om taxaties te doen.

 

 Logo Mijneigenmakelaar

 

Mijneigenmakelaar

Dit moderne kantoor bestaat uit drie makelaars: Caroline de Vries, Hilde Weerman en Mathilde Reinerink.

Het kantoor is aangesloten bij de VBO en doet naar aan- en verkoop, ook taxaties.

 

Logo Sleutelmakelaars

 

Sleutelmakelaars

Dit kantoor is van Wilfried Wiggers. Hiervoor was Wilfried actief onder de vlag van de Huizenbemiddelaar, maar inmiddels is de makelaar met zijn eigen kantoor actief.

  

Logo Blik Makelaars

  

Blik Makelaars

Blik Makelaars wordt geleid door Florian Esse. Samen met Olaf Weghorst bedient hij de woningmarkt in Hengelo en Enschede. Het makelaarsduo wordt ondersteund door Marit en Lisa.

   

Logo Snelder Zijlstra Makelaars Enschede

  

Snelder Zijlstra Makelaars

Snelder Zijlstra Makelaars is een grote organisatie met 3 vestigigingen: Enschede, Almelo en Hengelo. Het team in Enschede bestaat uit Anouk Hagels, Caspar Branderhorst en Niek Geerdink. 

Het kantoor is aangesloten bij de NVM.

  

Logo Thoma Post Makelaars Enschede

   

Thoma Post Makelaars Enschede

Thoma Post is een grote makelaarsorganisatie met heel veel vestigingen in Nederland. De vestigingen in Enschede bestaat uit 16 medewerkers. 

  

Logo Nieuw Wonen Twente

   

Nieuw Wonen Twente

Nieuw Wonen Twente is onderdeel van Snelder Zijlstra Makelaars. Het kantoor houdt zich uitsluitend bezig met het verkopen van nieuwbouwwoningen.

 

De geschiedenis van Enschede

De geschiedenis van Enschede gaat terug tot in de vroege middeleeuwen. De echte ontwikkeling van Enschede kwam pas op gang in 1800. 

Oude kaart van Enschede

Dit gebeurde met de ontwikkeling van de textielindustrie. Tussen 1870 en 1900 vervijfvoudigde (x5) het inwonersaantal van de stad. We noemen Enschede met recht de textielstad van Nederland.

Een minder positieve periode voor Enschede was de Tweede Wereldoorlog. In de stad zijn heel veel Joden opgepakt en geporteerd.

Later in de oorlog in 1944 werd de stad ook nog getroffen door bombardementen. Dit gebeurde niet door de duitser, maar door de geallieerden die dachten dat Enschede een Duitse stad was.

Afbeelding bovenaan door: Federico Builes

 

Makelaarskantoren in de buurt van Enschede:

 

For English:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Enschede?

  Er zijn in Enschede 14 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Enschede. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Enschede?

  Een makelaar in Enschede rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 2.00% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Enschede rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.869. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 30 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel