Huis verkopenVergelijk makelaarsAankoopmakelaarAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Woningen in Enschede

Beste makelaars in Enschede

Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen, en zoek je een goed makelaarskantoor in Enschede om je daarbij te helpen? Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je snel en eenvoudig de beste makelaars bij jou in de buurt. Vul hieronder je postcode en huisnummer in en ontvang reacties van makelaars in je mailbox. Vergelijk de beoordelingen, verkoopsnelheid en makelaarskosten en kies het makelaarskantoor dat voldoet aan jouw wensenpakket.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Al 47 verkopers uit Enschede vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Over makelaars in Enschede

Er komt veel kijken bij het kiezen van de juiste makelaar. Hoe weet je bijvoorbeeld of een aanbod van een makelaarskantoor een goed aanbod is? Hoe verhouden de courtage, kosten en verkoopsnelheid zich tot de rest van de makelaarskantoren in Enschede? Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de gemiddelde verkoopsnelheid, makelaarskosten en verkoopopbrengsten van de makelaars in Enschede voor je bij. Zo vergelijk je eenvoudig de reacties van de makelaarskantoren in je mailbox met de rest van de markt. Handig toch?

Gemiddeld tarief
€ 3.288
Aantal makelaars
12
Verkoopsnelheid
43 dagen

Dit zijn de top 5 makelaars in Enschede

Dit zijn de 5 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Enschede.

 1. De Huizenbemiddelaar Twente
 2. Marcel Kon
 3. Weerman Makelaars
 4. Van Werkhoven Makelaars & Taxateurs
 5. Hofstede & Kamp Makelaars Hengelo

Deze makelaarskantoren scoren het beste op de volgende punten: aantal verkopen, verkoopsnelheid en verkoopopbrengst. Daarnaast kregen zij de beste beoordelingen van huizenverkopers in Enschede, aangesloten bij Mijn Verkoopmakelaar. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Zoek je een aankoopmakelaar in Enschede?

Ben je van plan om een huis te kopen in Enschede? Spannend! Met een aankoopmakelaar vergroot je jouw kansen op het vinden van je droomhuis aanzienlijk.

Een aankoopmakelaar helpt je namelijk bij het vinden en kopen van een woning. De meeste makelaars helpen je van A tot Z met alles wat erbij komt kijken. Maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen. Je geeft dan alleen uit handen wat je zelf niet kunt of wilt regelen.

Een makelaar heeft een goede kennis van de lokale woningmarkt en regelgeving en kan je helpen bij het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp (denk aan: bouwkundige keuring, erfpacht, VvE, controle koopcontract). Een extra voordeel: aankoopmakelaars hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen.

Nog geen makelaar gevonden? Via Mijn Verkoopmakelaar vind je eenvoudig én supersnel een goede aankoopmakelaar bij jou in de buurt. Dit zijn de voordelen van het vinden van een makelaar via ons platform:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars waarmee je tot wel 40% kunt besparen
 • Je ontvangt enkel voorstellen van goede, betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun (aankoop)resultaten
 • Je bespaart tijd, want je hoeft niet zelf contact op te nemen met makelaars
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en zit nergens aan vast
Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM Makelaars in Enschede

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPRO of helemaal zelfstandig. Makelaars die aangesloten zijn bij een beroepsorganisatie als de NVM, moeten voldoen aan een aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Door deze eisen kan het zijn dat je voor een NVM makelaar iets duurder uit bent, dan bij een niet-NVM makelaar.

De prestaties van makelaars in Enschede

Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Enschede écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor de verkoop van jouw woning in goede handen is.

Zijn makelaars in Enschede betrouwbaar?

In de reacties die jij van makelaars in Enschede ontvangt, geven ze een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid van jouw woning. Fijn om te weten: de betrouwbaarheid van makelaars via Mijn Verkoopmakelaar in Enschede ligt op 50%. Dat betekent dat de verkoopopbrengst in 50% van de gevallen hoger is dan vooraf door de makelaar wordt ingeschat.

Ypelobrink 92, Enschede
2 jaar geleden verkocht
+2%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 174.000)
Binnen 33 dagen verkocht
Frans Halsstraat 59, Enschede
2 jaar geleden verkocht
97%van de verwachtte opbrengst (€ 140.000)
Binnen 53 dagen verkocht
De verkoopsnelheid van makelaarskantoren in Enschede is gemiddeld 43 dagen. Wil je weten hoe een specifieke makelaar presteert? Je vindt de resultaten in je persoonlijke omgeving op Mijn Verkoopmakelaar!

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

Zo regelt een makelaar bijvoorbeeld:

 • Het fotograferen en inmeten van je woning
 • De plaatsing op Funda (dat kan niet zonder een makelaar)
 • Alles rondom de bezichtigingen
 • Het opmaken van de koopovereenkomst

Meer weten? In dit artikel lees je wat een makelaar voor je doet bij het verkopen van je woning. Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het verkoopproces? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Enschede

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 7% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Enschede

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.3%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 3.288, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Uitgelichte makelaarskantoren in Enschede

 

Logo Marcel Kon Makelaardij Enschede

  

Marcel Kon Makelaardij

Het kantoor met 7 medewerkers staat voor ons op in 1 in Enschede. De leiding van het kantoor ligt in handen van Marcel Kon zelf. Wij hebben de meeste ervaring met Jordy Zwarteveen, makelaar bij het kantoor.

  

Logo Vera Welker Makelaars

 

Vera Welker Makelaars

Ook dit makelaarskantoor heeft een team van 7 mensen. Samen doen zij verkopen en aankopen in Enschede. Eigenaar van het kantoor is Vera zelf. 

Het kantoor is lid van de NVM en is gecertificeerd om taxaties te doen.

 

 Logo Mijneigenmakelaar

 

Mijneigenmakelaar

Dit moderne kantoor bestaat uit drie makelaars: Caroline de Vries, Hilde Weerman en Mathilde Reinerink.

Het kantoor is aangesloten bij de VBO en doet naar aan- en verkoop, ook taxaties.

 

Logo Sleutelmakelaars

 

Sleutelmakelaars

Dit kantoor is van Wilfried Wiggers. Hiervoor was Wilfried actief onder de vlag van de Huizenbemiddelaar, maar inmiddels is de makelaar met zijn eigen kantoor actief.

  

Logo Blik Makelaars

  

Blik Makelaars

Blik Makelaars wordt geleid door Florian Esse. Samen met Olaf Weghorst bedient hij de woningmarkt in Hengelo en Enschede. Het makelaarsduo wordt ondersteund door Marit en Lisa.

   

Logo Snelder Zijlstra Makelaars Enschede

  

Snelder Zijlstra Makelaars

Snelder Zijlstra Makelaars is een grote organisatie met 3 vestigigingen: Enschede, Almelo en Hengelo. Het team in Enschede bestaat uit Anouk Hagels, Caspar Branderhorst en Niek Geerdink. 

Het kantoor is aangesloten bij de NVM.

  

Logo Thoma Post Makelaars Enschede

   

Thoma Post Makelaars Enschede

Thoma Post is een grote makelaarsorganisatie met heel veel vestigingen in Nederland. De vestigingen in Enschede bestaat uit 16 medewerkers. 

  

Logo Nieuw Wonen Twente

   

Nieuw Wonen Twente

Nieuw Wonen Twente is onderdeel van Snelder Zijlstra Makelaars. Het kantoor houdt zich uitsluitend bezig met het verkopen van nieuwbouwwoningen.

 

De geschiedenis van Enschede

De geschiedenis van Enschede gaat terug tot in de vroege middeleeuwen. De echte ontwikkeling van Enschede kwam pas op gang in 1800. 

Oude kaart van Enschede

Dit gebeurde met de ontwikkeling van de textielindustrie. Tussen 1870 en 1900 vervijfvoudigde (x5) het inwonersaantal van de stad. We noemen Enschede met recht de textielstad van Nederland.

Een minder positieve periode voor Enschede was de Tweede Wereldoorlog. In de stad zijn heel veel Joden opgepakt en geporteerd.

Later in de oorlog in 1944 werd de stad ook nog getroffen door bombardementen. Dit gebeurde niet door de duitser, maar door de geallieerden die dachten dat Enschede een Duitse stad was.

Afbeelding bovenaan door: Federico Builes

 

Makelaarskantoren in de buurt van Enschede:

 

For English:

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 17 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel