Huis verkopenVergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Woningen in Enschede

Beste makelaars in Enschede

Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen, en zoek je een goed makelaarskantoor in Enschede om je daarbij te helpen? Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je snel en eenvoudig de beste makelaars bij jou in de buurt. Vul hieronder je postcode en huisnummer in en ontvang reacties van makelaars in je mailbox. Vergelijk de beoordelingen, verkoopsnelheid en makelaarskosten en kies het makelaarskantoor dat voldoet aan jouw wensenpakket.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Al 43 verkopers uit Enschede vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Over makelaars in Enschede

Er komt veel kijken bij het kiezen van de juiste makelaar. Hoe weet je bijvoorbeeld of een aanbod van een makelaarskantoor een goed aanbod is? Hoe verhouden de courtage, kosten en verkoopsnelheid zich tot de rest van de makelaarskantoren in Enschede? Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de gemiddelde verkoopsnelheid, makelaarskosten en verkoopopbrengsten van de makelaars in Enschede voor je bij. Zo vergelijk je eenvoudig de reacties van de makelaarskantoren in je mailbox met de rest van de markt. Handig toch?

Gemiddelde courtage
1.70%
Gemiddeld tarief
€ 3.096
Aantal makelaars
11

Op zoek naar aankoopmakelaar in Enschede?

Ben je niet van plan om een huis te verkopen, maar ben je juist bezig met het aankopen van een woning in Enschede. Ook dan helpen we je met het vergelijken van makelaars.

Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM Makelaars in Enschede

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPRO of helemaal zelfstandig. Makelaars die aangesloten zijn bij een beroepsorganisatie als de NVM, moeten voldoen aan een aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Door deze eisen kan het zijn dat je voor een NVM makelaar iets duurder uit bent, dan bij een niet-NVM makelaar.

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

Zo regelt een makelaar bijvoorbeeld:

 • Het fotograferen en inmeten van je woning
 • De plaatsing op Funda (dat kan niet zonder een makelaar)
 • Alles rondom de bezichtigingen
 • Het opmaken van de koopovereenkomst

Meer weten? In dit artikel lees je wat een makelaar voor je doet bij het verkopen van je woning. Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het verkoopproces? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Enschede

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 9% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Enschede

Als je een makelaar inschakelt bij de verkoop van je woning in Enschede, betaal je hem of haar een makelaarscourtage. Dit is een vergoeding voor het werk dat hij of zij levert. De hoogte van de courtage verschilt per type woning, prijsklasse en of de makelaar bij een branchevereniging (NVM, VBO) is aangesloten of niet. Naast deze courtage ben je geen extra kosten kwijt aan het makelaarskantoor. De notariskosten worden betaald door de koper.

De gemiddelde makelaarskosten in Enschede is 1.70% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.4%
Tussen € 300.000 en € 600.000
0.9%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 3.096, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Uitgelichte makelaarskantoren in Enschede

 

Logo Marcel Kon Makelaardij Enschede

  

Marcel Kon Makelaardij

Het kantoor met 7 medewerkers staat voor ons op in 1 in Enschede. De leiding van het kantoor ligt in handen van Marcel Kon zelf. Wij hebben de meeste ervaring met Jordy Zwarteveen, makelaar bij het kantoor.

  

Logo Vera Welker Makelaars

 

Vera Welker Makelaars

Ook dit makelaarskantoor heeft een team van 7 mensen. Samen doen zij verkopen en aankopen in Enschede. Eigenaar van het kantoor is Vera zelf. 

Het kantoor is lid van de NVM en is gecertificeerd om taxaties te doen.

 

 Logo Mijneigenmakelaar

 

Mijneigenmakelaar

Dit moderne kantoor bestaat uit drie makelaars: Caroline de Vries, Hilde Weerman en Mathilde Reinerink.

Het kantoor is aangesloten bij de VBO en doet naar aan- en verkoop, ook taxaties.

 

Logo Sleutelmakelaars

 

Sleutelmakelaars

Dit kantoor is van Wilfried Wiggers. Hiervoor was Wilfried actief onder de vlag van de Huizenbemiddelaar, maar inmiddels is de makelaar met zijn eigen kantoor actief.

  

Logo Blik Makelaars

  

Blik Makelaars

Blik Makelaars wordt geleid door Florian Esse. Samen met Olaf Weghorst bedient hij de woningmarkt in Hengelo en Enschede. Het makelaarsduo wordt ondersteund door Marit en Lisa.

   

Logo Snelder Zijlstra Makelaars Enschede

  

Snelder Zijlstra Makelaars

Snelder Zijlstra Makelaars is een grote organisatie met 3 vestigigingen: Enschede, Almelo en Hengelo. Het team in Enschede bestaat uit Anouk Hagels, Caspar Branderhorst en Niek Geerdink. 

Het kantoor is aangesloten bij de NVM.

  

Logo Thoma Post Makelaars Enschede

   

Thoma Post Makelaars Enschede

Thoma Post is een grote makelaarsorganisatie met heel veel vestigingen in Nederland. De vestigingen in Enschede bestaat uit 16 medewerkers. 

  

Logo Nieuw Wonen Twente

   

Nieuw Wonen Twente

Nieuw Wonen Twente is onderdeel van Snelder Zijlstra Makelaars. Het kantoor houdt zich uitsluitend bezig met het verkopen van nieuwbouwwoningen.

 

De geschiedenis van Enschede

De geschiedenis van Enschede gaat terug tot in de vroege middeleeuwen. De echte ontwikkeling van Enschede kwam pas op gang in 1800. 

Oude kaart van Enschede

Dit gebeurde met de ontwikkeling van de textielindustrie. Tussen 1870 en 1900 vervijfvoudigde (x5) het inwonersaantal van de stad. We noemen Enschede met recht de textielstad van Nederland.

Een minder positieve periode voor Enschede was de Tweede Wereldoorlog. In de stad zijn heel veel Joden opgepakt en geporteerd.

Later in de oorlog in 1944 werd de stad ook nog getroffen door bombardementen. Dit gebeurde niet door de duitser, maar door de geallieerden die dachten dat Enschede een Duitse stad was.

Afbeelding bovenaan door: Federico Builes

 

Makelaarskantoren in de buurt van Enschede:

 

For English:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Enschede?

  Er zijn in Enschede 11 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Enschede. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Enschede?

  Een makelaar in Enschede rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.70% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Enschede rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.096. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 17 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel