Om je te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Enschede, houden we de gemiddelde cijfers voor je bij. Er zijn op dit moment 17 makelaars actief in Enschede. De gemiddelde makelaarscourtage ligt hier op 1.46% van de verkoopprijs. Je betaald gemiddeld € 4.356 aan makelaarskosten in Enschede. Het duurt gemiddeld 44 dagen totdat een woning in Enschede is verkocht.
Hier vind je een lijst van de top-9 van beste makelaars in Enschede.
Hiervoor zijn de prestaties van makelaars op het platform Mijn Verkoopmakelaar vergeleken. Er is gekeken naar verschillende factoren zoals het aantal verkopen en aankopen, de snelheid van transacties, de uiteindelijke verkoopopbrengst vergeleken met de initiële verwachtingen, en de feedback van zowel kopers als verkopers in Enschede. De lijst met de top-10 makelaars wordt elke dag bijgewerkt.
Op zoek naar advies over hoe je de beste makelaar uit onze topselectie kunt kiezen? Bekijk dan onze aanbevelingen voor het kiezen van een makelaar.
Wat kost een makelaar in Enschede?
In Enschede liggen de gemiddelde makelaarskosten op € 4.356, inclusief BTW en initiële kosten. De prijsstelling van makelaarsdiensten in Enschede varieert; sommige hanteren een vast bedrag, terwijl anderen een commissie berekenen op basis van de koop- of verkoopprijs.
Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars in Enschede vragen, bedraagt gemiddeld 1.46%. Meer details over hoe dit zich verhoudt tot de tarieven in de rest van het land vind je in ons uitgebreide overzicht van makelaarskosten.
*Bovenstaande gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Enschede.
Als je makelaars in Enschede vergelijkt, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Wij houden daarom voor je bij hoe makelaars in Enschede presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen kloppen. Zo weet je precies welke makelaar écht doet wat hij belooft.
In 71% van de gevallen worden woningen in Enschede voor een hogere verkoopprijs verkocht dan van tevoren door de makelaars wordt ingeschat.
Gemiddeld leveren makelaars in Enschede 99% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat.
Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis kopen of verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.
Een makelaar regelt zaken als:
Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een verkoopmakelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis. Of wat een aankoopmakelaar allemaal voor je regelt en wat je moet weten over het kopen van een huis.
Wat is mijn huis waard?Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.
Makelaars in Nederland zijn wél of niet aangesloten bij een makelaarsvereniging. De meeste makelaars zijn aangesloten NVM, VBO of VastgoedPRO. Een klein gedeelte van de makelaars zijn niet aangesloten, en werken helemaal zelfstandig.
De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4.400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1.100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.
Aangesloten makelaars moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen, zoals:
Het opstarten van een NVM-kantoor vereist dan ook een uitgebreidere procedure dan bij VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.
Marcel Kon Makelaardij Enschede
Het kantoor met 7 medewerkers staat voor ons op in 1 in Enschede. De leiding van het kantoor ligt in handen van Jordy Zwarteveen. Deze makelaardij heeft ook een andere vestiging, gevestigd in de plaats Borne.
Vera Welker Makelaars
Ook dit makelaarskantoor heeft een team van 7 mensen. Samen doen zij verkopen en aankopen in Enschede. Eigenaar van het kantoor is Vera zelf.
Het kantoor is lid van de NVM en is gecertificeerd om taxaties te doen.
Mijneigenmakelaar
Dit moderne kantoor bestaat uit drie makelaars: Caroline de Vries, Hilde Weerman en Mathilde Reinerink.
Het kantoor is aangesloten bij de VBO en doet naar aan- en verkoop, ook taxaties.
Sleutelmakelaars
Dit kantoor is van Wilfried Wiggers. Hiervoor was Wilfried actief onder de vlag van de Huizenbemiddelaar, maar inmiddels is de makelaar met zijn eigen kantoor actief.
Blik Makelaars
Blik Makelaars wordt geleid door Florian Esse. Samen met Olaf Weghorst bedient hij de woningmarkt in Hengelo en Enschede. Het makelaarsduo wordt ondersteund door Marit en Lisa.
Snelder Zijlstra Makelaars
Snelder Zijlstra Makelaars is een grote organisatie met 3 vestigigingen: Enschede, Almelo en Hengelo. Het team in Enschede bestaat uit Anouk Hagels, Caspar Branderhorst en Niek Geerdink.
Het kantoor is aangesloten bij de NVM.
Thoma Post Makelaars Enschede
Thoma Post is een grote makelaarsorganisatie met heel veel vestigingen in Nederland. De vestigingen in Enschede bestaat uit 16 medewerkers.
Nieuw Wonen Twente
Nieuw Wonen Twente is onderdeel van Snelder Zijlstra Makelaars. Het kantoor houdt zich uitsluitend bezig met het verkopen van nieuwbouwwoningen.
De geschiedenis van Enschede gaat terug tot in de vroege middeleeuwen. De echte ontwikkeling van Enschede kwam pas op gang in 1800.
Dit gebeurde met de ontwikkeling van de textielindustrie. Tussen 1870 en 1900 vervijfvoudigde (x5) het inwonersaantal van de stad. We noemen Enschede met recht de textielstad van Nederland.
Een minder positieve periode voor Enschede was de Tweede Wereldoorlog. In de stad zijn heel veel Joden opgepakt en geporteerd.
Later in de oorlog in 1944 werd de stad ook nog getroffen door bombardementen. Dit gebeurde niet door de duitser, maar door de geallieerden die dachten dat Enschede een Duitse stad was.
Afbeelding bovenaan door: Federico Builes
For English:
Veelgestelde vragen
Is een makelaar verplicht bij het kopen of verkopen van mijn huis?
Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.
Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?
Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.
Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?
Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.
Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?
Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.