AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Nieuwbouwwoningen in Nijmegen groen wonen

Huis verkopen in Enschede

Is het tijd om jouw huis te verkopen in Enschede? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar! Hier vergelijk je eenvoudig de beste verkoopmakelaars in Enschede, die jou kunnen helpen met het snel verkopen van jouw huis, voor een goede verkoopprijs. Zo werkt het: meld je woning in Enschede aan via onderstaande tool, en ontvang reacties van verkoopmakelaars bij jou in de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Over het verkopen van een woning in Enschede

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop, en ben je benieuwd wat de gemiddelde verkoopkosten, verkoopopbrengsten en vierkantemeterprijzen van woningen in Enschede momenteel zijn? Of wil je weten hoe snel een huis in Enschede gemiddeld gezien wordt verkocht? Je leest de actuele data hier:

Verkoopsnelheid
59 dagen
Vierkante meter prijs
€ 2.839
Gemiddelde opbrengst
€ 306.673
Gemiddeld tarief
€ 3.869

Snel je huis verkopen in Enschede

Wil je je huis snel verkopen? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Het verkopen van een woning in Enschede kan razendsnel! Heb je haast bij het verkopen van je huis, dan hebben we een aantal tips voor je:

1. Bespaar tijd met het vergelijken en kennismaken met makelaars, door je aan te melden bij Mijn Verkoopmakelaar. In plaats van dat jij contact legt met makelaars, nemen zij contact met jou op.

2. Wij houden voor je bij welke partijen het snelste huizen verkopen in Enschede. Op basis van deze info kies je eenvoudig de makelaar waarmee je de grootste kans hebt om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen voor een goede prijs.

3. Voeg duidelijke foto’s toe bij jouw aanmelding, zodat de aangesloten makelaars je direct een goede inschatting kunnen geven van de verkoopopbrengsten overwaarde en de snelheid van verkoop. Bovendien vergroot je hiermee de kans op reacties, wat de snelheid ten goede komt.

Het verkopen van een huis in Enschede duurt via Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 59 dagen. Wil je meer tips voor het zo snel mogelijk verkopen van je huis? Lees dan ons artikel over snel je huis verkopen.

Wat levert het verkopen van een huis in Enschede op?

Momenteel gaan de huizen in Enschede als warme broodjes over de toonbank. Ben jij van plan om je woning te verkopen in deze stad, dan is de kans groot dat je overwaarde creëert. Het verkopen van een woning in Enschede levert momenteel gemiddeld € 306.673 op. Voor welke verkoopprijs jouw woning in Enschede wordt verkocht, hangt af van meerdere factoren, zoals de oppervlakte, de vierkantemeterprijs, de staat van de woning, de ligging én het aantal potentiële kijkers en kopers.

Gemiddelde vierkantemeterprijs in Enschede

Een goede manier om huizenprijzen in Enschede met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Enschede bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 2.839 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

De vierkantemeterprijs van een appartement in Enschede verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Enschede meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

Grootte woningPrijs per m2
Minder dan 60 m² € 3.300
Tussen 60 m² en 100 m² € 2.774
Tussen 100 m² en 200 m² € 2.926
Meer dan 200 m² € 2.393

De opbrengst van de verkoop in Enschede is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 104% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

De staat van de woning

Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Enschede ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Enschede extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

Het aantal potentiële kijkers en kopers

Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie met de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Enschede.

Beoordelingen van verkopers in Enschede

Makelaars in Enschede krijgen een gemiddelde beoordeling van 4.6 sterren. Alle beoordelingen zijn van verkopers uit Enschede die via Mijn Verkoopmakelaar hun makelaar hebben gekozen.

Een huis verkopen in Enschede via een makelaar

De meeste verkopers in Enschede schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Enschede, de beste te selecteren voor de verkoop.

Wat is mijn huis waard?

Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Enschede

Beantwoord de vragen en ontvang reacties van makelaars:

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van het verkopen van een woning in Enschede

Het tarief van makelaars voor het verkopen van een huis in Enschede is gemiddeld 2.00% van de verkoopopbrengst.

Het verkopen van een huis in Enschede kost gemiddeld € 3.869. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten

Verkooptransacties in Enschede

Op Mijn Verkoopmakelaar wordt de opbrengst van een verkoop vergeleken met de belofte die een makelaar vooraf heeft gemaakt.

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar leveren in 83% van de gevallen meer op dan ze vooraf beloven.

Operastraat 150, Enschede- Verkoop
2 maanden geleden verkocht
+4%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 212.500)
Binnen 21 dagen verkocht
Rigtersbleekstraat 10, Enschede- Verkoop
5 maanden geleden verkocht
+1%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 289.000)
Binnen 22 dagen verkocht
Voortmansweg 58, Enschede- Verkoop
10 maanden geleden verkocht
+1%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 225.000)
Binnen 79 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Enschede 104% op van wat zij voor de verkoop beloofd hebben.

Top-5 beste makelaars in Enschede voor het verkopen van een huis

Dit zijn de 5 beste makelaars in Enschede voor het verkopen van je huis.

 1. De Huizenbemiddelaar Twente
 2. Marcel Kon
 3. Weerman Makelaars
 4. Prisma Era Makelaars Hengelo
 5. Van Werkhoven Makelaars & Taxateurs

Dit overzicht van makelaars is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars presteren in Enschede via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers in Enschede op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Foto bovenaan door: Nanda Sluijsmans

Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Enschede

 • Wat levert het verkopen van een huis in Enschede op?

  Een woning in Enschede levert gemiddeld € 306.673 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Enschede is: € 2.839 per m2.

  De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

 • Hoe snel is een huis in Enschede verkocht?

  Het vekopen van een woning in Enschede duurt gemiddeld 59 dagen.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 24 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel