AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Vind een makelaar in Eindhoven

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 26 februari 2024
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 158 kopers & verkopers uit Eindhoven gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Woning in Eindhoven

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Eindhoven

  Wij houden de gemiddelde cijfers van makelaars in Eindhoven voor je bij. Er zijn 29 makelaars actief in deze plaats. De gemiddelde courtage in Eindhoven is 1.13% van de verkoopprijs. Je betaalt er gemiddeld € 4.888 aan makelaarskosten. Woningen in Eindhoven worden gemiddeld na 43 dagen verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.13%
  Gemiddeld tarief
  € 4.888
  Aantal makelaars
  29
  Verkoopsnelheid
  43 dagen

  De 10 beste makelaars van Eindhoven

  Een overzicht van de beste 10 makelaars in Eindhoven vind je hier.

  1. DHVC Vastgoed
  2. Huis-o-theek Makelaars & Taxateurs
  3. Mint Makelaars
  4. Broekx Makelaardij & Hypotheken
  5. vb&t Makelaars Eindhoven
  6. Coppelmans Makelaardij
  7. Woonhub Makelaars
  8. Investimus Woningmakelaars
  9. Verkoopmakelaar Bas Eindhoven
  10. Remax Optimus Makelaars

  Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar worden vergeleken op basis van aantal verrichte verkopen en aankopen, verkoopsnelheid & aankoopsnelheid, opbrengst van de verkoop in vergelijking met de vooraf gestelde verwachting en recensies van gebruikers, zowel kopers als verkopers, in Eindhoven.

  Ben je benieuwd hoe je de ideale makelaar uit onze lijst kunt selecteren? Lees dan onze handleiding voor het kiezen van een makelaar.

  Wij werken dagelijks de top-10 lijst bij.

  Vergelijk makelaars in Eindhoven

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Tarieven voor een makelaar in Eindhoven

  De gemiddelde prijs voor een makelaar in Eindhoven is op dit moment € 4.888, waarbij zowel BTW als de opstartkosten zijn inbegrepen. Afhankelijk van het makelaarskantoor kunnen de kosten variëren. Sommigen vragen een vast bedrag en anderen een percentage van de transactiewaarde (makelaarscourtage). Het komt ook voor dat makelaars om een combinatie vragen.

  Het gemiddelde percentage die in Eindhoven door makelaars wordt gevraagd voor courtage is 1.13%. Voor een diepgaande vergelijking met de rest van Nederland verwijzen we je naar onze analyse van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.5%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.2%
  Meer dan € 600.000
  1.0%

  *Deze gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Eindhoven.

  De prestaties van makelaars in Eindhoven

  Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Eindhoven écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor je in goede handen bent.

  De betrouwbaardheid van makelaars in Eindhoven

  Zoek je een verkoopmakelaar in Eindhoven via ons platform, dan ontvang je in de reacties van makelaars een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid. In 61% van de gevallen is de daadwerkelijke verkoopopbrengst hoger dan vooraf door makelaars in Eindhoven wordt ingeschat.

  Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Eindhoven krijgen verkopers gemiddeld gezien 101% van het bedrag dat vooraf door de makelaar voor hun huis is ingeschat.

  Rodenburgweg 32, Eindhoven- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  +10%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 295.000)
  Binnen 14 dagen verkocht
  Kromakkerweg 55, Eindhoven- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +5%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 325.000)
  Binnen 10 dagen verkocht
  Franklin D Rooseveltlaan 112, Eindhoven- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +13%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 337.500)
  Binnen 59 dagen verkocht

  Wat heb je aan een makelaar?

  Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt een makelaar voor:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda staan)
  2. Het plaatsen van jouw woning op woningsites, zoals Funda
  3. De bezichtigingen en onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van alle benodigde documenten

  Weten wat een makelaar nog meer doet? Lees meer over wat de werkzaamheden van een verkoopmakelaar zijn en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen. Heb je behoefte aan meer informatie? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Makelaars in Nederland zijn wél of niet aangesloten bij een makelaarsvereniging. De meeste makelaars zijn aangesloten NVM, VBO of VastgoedPRO. Een klein gedeelte van de makelaars zijn niet aangesloten, en werken helemaal zelfstandig.

  De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4.400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1.100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

  Beroepseisen voor makelaars

  Aangesloten makelaars moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen, zoals:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het bezit van een specifiek makelaarsdiploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO)

  Mogelijk hogere kosten

  Het opstarten van een NVM-kantoor vereist dan ook een uitgebreidere procedure dan bij VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

  Uitgelichte makelaarskantoren in Eindhoven

    

   

  Broekx Makelaardij & Hypotheken

  Dit NVM-kantoor is opgericht in het jaar 1943 en behoort tot de drukste makelaars in Eindhoven en omstreken zoals Valkenswaard en Nuenen. Albert Broekx is de derde generatie in het familiebedrijf. Onder andere met Mart Broekx als financieel adviseur is het familiebedrijf nog steeds succesvol. Bij Broekx kan je terecht voor verkoop, aankoop, hypotheken, taxatie en verzekeringen. Alles onder één dak dus. Door bezichtigingen te plannen in de avond en op zaterdagen, zetten ze net een stapje extra. Hierdoor verdienen ze een plekje bij de uitgelichte makelaars.

    

  Logo Focus Makelaars Eindhoven

  ERA Focus Makelaars Eindhoven

  Deze makelaardij is onderdeel van de grotere ERA Focus organisatie, met vestigingen in 6 steden door heel Nederland. Het kantoor bestaat uit 4 makelaars: Bas, Eric, Robert-Jan en Tim. Zij zijn in te schakelen als verkoopmakelaar in Eindhoven. Maar ze zijn ook actief in omliggende plaatsen als Heeze, Mierlo, Son en Breugel, Valkenswaard en Waalre. Naast verkoop helpt het kantoor ook bij aankoop en taxatie.

  Het makelaarskantoor werkt altijd met fotografie, verkoopstyling en ‘nieuwe’ plattegronden. Zo wordt jouw woning zo mooi mogelijk in de spreekwoordelijke ‘etalage’ gezet. Naast een plaatsing op funda.nl brengt ERA Focus Makelaars huizen ook actief aan de man via andere uitingen. Denk aan verkoopbrochures, een mailing naar omwonenden, plaatsingen op andere huizensites en het gebruik van socialmedia.

    

  Logo DHVC Vastgoed Eindhoven

  DHVC Vastgoed

  Het Eindhovense makelaarskantoor staat onder leiding van Marcel Theunissen. Hij is een ervaren makelaar/taxateur met een passie voor marketing. Hij houdt de nieuwste ontwikkelingen en gadgets op het gebied van makelaardij nauwlettend in de gaten. Met een 8-koppig team runt hij een innovatief vastgoedbureau dat het anders doet dan traditionele concurrenten. Het kantoor onderscheidt zich door een sterke focus op socialmedia. De online kanalen worden dan ook optimaal ingezet voor het vinden van de beste kopers.

  DHVC Vastgoed is lid van de NVM en is naast verkoop ook in te schakelen voor aankoop, taxatie huur en verhuur. Voor een vrijblijvende waardebepaling van je woning kun je ook terecht bij deze makelaardij. Het kantoor is gevestigd aan de Aalsterweg 224 in Eindhoven. Maak voor bezoek eerst een afspraak.

    

   Logo Met Ons Makelaardij Eindhoven

  Met Ons Makelaardij

  Met Ons Makelaardij is een makelaarskantoor gevestigd in Valkenswaard. Daarnaast hebben ze ook een kantoor in Bergeijk. Het 4-koppige team uit Valkenswaard bestaat uit NVM-makelaars met jarenlange ervaring in de makelaardij. Makelaar Olaf Rekoert is getogen in Eindhoven en is zijn loopbaan daar ook gestart. Hij is verknocht aan de mooie stad en werkt dan ook graag op de Eindhovense woningmarkt.

  Het team van Met Ons beschikt over een breed aandachtsgebied, waaronder bouwkundige kennis. Het kantoor is te bezoeken op de Luikerweg 23 in Valkenswaard. Maak voor een bezoek buiten kantoortijden eerst een afspraak.

    

  vb&t Makelaars Eindhoven

  vb&t Makelaars Eindhoven is 1 van de grotere makelaarskantoren van Noord-Brabant. Patricia Verhappen-Goudswaard geeft leiding aan deze vestiging. Gebruiker van Mijn Verkoopmakelaar worden doorgaans geholpen door Ton Loverbosch. vb&t Makelaars is naast Eindhoven, ook actief in Helmond en Den Bosch.

  vb&t Makelaars heeft een eigen concept: vaste pakketprijzen waarbij je als verkoper zelf kunt kiezen welke diensten je afneemt en welke kosten daar bij horen: Easy together, Easy relaxed en Easy premium. Denk hierbij aan volledige ontzorging, een uitgebreide presentatie op Funda en het uitvoeren van bezichtigingen én onderhandelingen. Naast verkoop kan het kantoor ook van dienst zijn voor aankoopbegeleiding en taxaties.

    

  Logo PM Makelaardij Eindhoven

  PM Makelaardij

  Pieter Meulenbroeks, eigenaar en naamgever van het kantoor, is met name actief in Veldhoven en Eindhoven. Naast verkoop is de PM Makelaardij ook in te schakelen als aankoopmakelaar. Het kantoor kenmerkt zich door persoonlijk contact en korte lijntjes en stelt alles in staat voor de snelle verkoop van woningen. 

   

  Logo Mint Makelaars Eindhoven

  Mint Makelaars

  Bij Mint Makelaars draait alles om de wensen van de klant. De makelaardij stelt alles in staat om verkopers te ontzorgen gedurende het gehele verkoopproces. Anke Rombouts en Odette Beekmans zijn de dames die voor je klaarstaan in Eindhoven. Anke heeft jarenlange ervaring in de makelaardij en Odette heeft veel ervaring met fotografie. Ze is een “makelaar met camera”, zoals ze zelf zegt op LinkedIn. Het makelaarskantoor is te vinden aan de Hurksestraat in Eindhoven.

  De dames van Mint Makelaars staat op ieder moment voor je klaar om je te begeleiden en te helpen bij het verkoopproces. Ze geloven erin dat alleen met maximale aandacht en maatwerk een maximaal resultaat behaald wordt. Daarom maken zij samen met de verkoper een individueel plan van aanpak op basis van de woning en de persoonlijke situatie.

   

  Logo Van Santvoort Makelaars Eindhoven

  Van Santvoort Makelaars

  Van Santvoort Makelaars is opgericht in 1976 en momenteel gevestigd op de Boutenslaan in Eindhoven. De makelaardij heeft nog een 6-tal andere vestigingen, verspreid over Helmond, Eersel, Nuenen en Deurne. Van Santvoort Makelaars is een bekende spelers in het Zuid-Oost Brabantse makelaarslandschap. De vestiging in Eindhoven is met haar 12 medewerkers de grootste. De makelaardij houdt zich bezig met het verkopen en aankopen van particulier en zakelijk vastgoed.

  Iedere woning die via Van Santvoort Makelaars in de verkoop gaat, wordt uitgebreid geplaatst op funda.nl. Het huis wordt professioneel op de foto gezet en de woning wordt verspreid onder de werkzoekenden die bij Van Santvoort staan ingeschreven. Verkopers krijgen toegang tot een persoonlijke omgeving op de website. Daar blijven ze 24/7 op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het verkoopproces.

    

  Logo Hypodomus Makelaars Eindhoven

  Hypodomus Makelaars

  Dit grote makelaarskantoor staat onder leiding van Pascal Vlemmix. Met een achtergrond in marketing is het geen verrassing dat Hypodomus zo'n bekende naam is geworden voor het verkopen van een huis in Eindhoven. Hypodomus is een NVM-makelaar en is ook op zaterdagen en in de avonduren beschikbaar voor zijn klanten.

  Om woningen optimaal aan woningzoekenden te presenteren, wordt alles op alles gezet door deze makelaardij. Zo zorgt de binnendienst o.a. voor 360-graden foto’s, digitale plattegronden en een realistische video-tour. Naast een prominente vermelding op Funda wordt ieder huis uitgebreid op de eigen website en in de digitale etalage op de vestiging van Hypodomus Makelaars getoond. Daarnaast wordt socialmedia ingezet om een nog groter bereik te creëren. 

   

  Logo Huis-O-Theek Makelaars en Taxateurs Eindhoven

  Huis-O-Theek Makelaars en Taxateurs

  Makelaarskantoor Huis-O-Theek is sinds 1984 actief in Eindhoven en omstreken. De twee eigenaren zijn Tim Huijbregts en Robin Plaat. Ze hebben beiden altijd al in de makelaarswereld gewerkt. De heren zijn officieel lid van de NVM. Het kantoor zit bij het drukke kruispunt aan de Mauritsstraat in Eindhoven.

   

  Logo Maas Makelaars Eindhoven

  Maas Makelaars

  Maas Makelaars bestaat uit 8 medewerkers. Deze Eindhovense Makelaardij doet bijna 250 transacties per jaar en bestaat al meer dan 90 jaar(!). De makelaardij werd namelijk opgericht in 1929 en is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam in Eindhoven en omstreken. Je kunt bij hen terecht voor de verkoop en aankoop van huizen in Eindhoven en omliggende dorpen als Best, Geldrop, Nuenen, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre.

  Naar eigen zeggen ligt de toegevoegde waarde van deze ‘familiemakelaar’ bij de uitstekende presentatie van de woning. Maas Makelaars zorgt voor een professionele video en goede foto’s, een overtuigende verkooptekst en duidelijke plattegronden. Zelfs een Virtual Reality tour op Funda behoort tot de mogelijkheden. Voor woningstyling kunnen verkopers ook bij Maas Makelaars terecht. Het kantoor organiseert geregeld Open Huizen Dagen, waaraan verkopers gratis kunnen deelnemen. 

    

  Logo Hendriks Makelaardij Eindhoven

  Hendriks Makelaardij Eindhoven

  Hendriks Makelaardij mag als onderdeel van de grootste makelaarsorganisatie van Nederland, Vivantus, natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. De Eindhovense vestiging wordt gerund door makelaars Pieter Adelaars en Lars Karsmakers, KRMT-makelaar Priscilla van Limpt en medewerker lokale office Merel van Oirschot. Het kantoor is gevestigd aan de Aalsterweg in Eindhoven.

   

  Logo Makelaar van Uffelen Eindhoven

  Makelaar van Uffelen

  Frank van Uffelen nam de makelaardij van zijn vader over. Inmiddels bestaat het familiebedrijf al meer dan 40 jaar. Met 12 medewerkers is Van Uffelen een belangrijk makelaarskantoor in Eindhoven. Het kantoor is gevestigd aan de Brussellaan in Eindhoven, een andere vestiging vind je in Helmond.

  Van Uffelen helpt klanten met het verkopen, aankopen en taxeren van woningen in de omgeving van Eindhoven, Helmond, Nuenen, Geldrop, Best, Mierlo, Veldhoven, Son en Breugel, Valkenswaard en Waalre. Voor iedere klant wordt met zorg een verkoopstrategie bepaald. Om woningen bij het juiste publiek aan de man te brengen, worden alleen de beste middelen ingezet. Denk aan de meest uitgebreide plekken op Funda en de inzet van nieuwe media. 

  Foto door: Metro Centric

    

  Makelaars in de buurt van Eindhoven:

   

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Is een makelaar verplicht bij het koppen of verkopen van mijn huis?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Staan de kosten voor een makelaar vast?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel