AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Huis verkopen in Utrecht

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 28 januari 2022
Vergelijk prestaties & tarieven van makelaars
Straat in Utrecht met zicht op een kerk

Inhoudsopgave

  Huis verkopen in Utrecht

  Is het tijd om jouw huis te verkopen in Utrecht? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar! Hier vergelijk je eenvoudig de beste verkoopmakelaars in Utrecht, die jou kunnen helpen met het snel verkopen van jouw huis, voor een goede verkoopprijs. Zo werkt het: meld je woning in Utrecht aan via onderstaande tool, en ontvang reacties van verkoopmakelaars bij jou in de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

  Over het verkopen van een woning in Utrecht

  Wij houden de actuele cijfers van verkochte woningen in Utrecht voor je bij. Denk aan de gemiddelde vierkantemeterprijs en kosten voor het verkopen van huizen in deze stad. Je leest er ook wat de gemiddelde snelheid en opbrengst is bij het verkopen van een woning in Utrecht. Check de actuele data hier:

  Verkoopsnelheid
  45 dagen
  Vierkante meter prijs
  € 5.340
  Gemiddelde opbrengst
  € 455.376
  Gemiddeld tarief
  € 4.948

  Snel je huis verkopen in Utrecht

  Wil je je huis snel verkopen? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Het verkopen van een woning in Utrecht kan razendsnel! Heb je haast bij het verkopen van je huis, dan hebben we een aantal tips voor je:

  1. Bespaar tijd met het vergelijken en kennismaken met makelaars, door je aan te melden bij Mijn Verkoopmakelaar. In plaats van dat jij contact legt met makelaars, nemen zij contact met jou op.

  2. Wij houden voor je bij welke partijen het snelste huizen verkopen in Utrecht. Op basis van deze info kies je eenvoudig de makelaar waarmee je de grootste kans hebt om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen voor een goede prijs.

  3. Voeg duidelijke foto’s toe bij jouw aanmelding, zodat de aangesloten makelaars je direct een goede inschatting kunnen geven van de verkoopopbrengsten overwaarde en de snelheid van verkoop. Bovendien vergroot je hiermee de kans op reacties, wat de snelheid ten goede komt.

  Het verkopen van een huis in Utrecht duurt via Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 45 dagen. Wil je meer tips voor het zo snel mogelijk verkopen van je huis? Lees dan ons artikel over snel je huis verkopen.

  Wat levert het verkopen van een huis in Utrecht op?

  Momenteel gaan de huizen in Utrecht als warme broodjes over de toonbank. Ben jij van plan om je woning te verkopen in deze stad, dan is de kans groot dat je overwaarde creëert. Het verkopen van een woning in Utrecht levert momenteel gemiddeld € 455.376 op. Voor welke verkoopprijs jouw woning in Utrecht wordt verkocht, hangt af van meerdere factoren, zoals de oppervlakte, de vierkantemeterprijs, de staat van de woning, de ligging én het aantal potentiële kijkers en kopers.

  Gemiddelde vierkantemeterprijs in Utrecht

  Een goede manier om huizenprijzen in Utrecht met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Utrecht bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 5.340 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

  De vierkantemeterprijs van een appartement in Utrecht verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Utrecht meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

  Grootte woningPrijs per m2
  Minder dan 60 m² € 6.444
  Tussen 60 m² en 100 m² € 5.249
  Tussen 100 m² en 200 m² € 4.933

  De opbrengst van de verkoop in Utrecht is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 105% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

  De staat van de woning

  Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Utrecht ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Utrecht extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

  Het aantal potentiële kijkers en kopers

  Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie met de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Utrecht.

  Beoordelingen van verkopers in Utrecht

  Makelaars in Utrecht krijgen een gemiddelde beoordeling van 4.88 sterren. Alle beoordelingen zijn van verkopers uit Utrecht die via Mijn Verkoopmakelaar hun makelaar hebben gekozen.

  Een huis verkopen in Utrecht via een makelaar

  De meeste verkopers in Utrecht schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

  Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

  Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Utrecht, de beste te selecteren voor de verkoop.

  Wat is mijn huis waard?

  Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Utrecht

  Beantwoord de vragen en ontvang reacties van makelaars:

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Kosten van het verkopen van een woning in Utrecht

  Gemiddeld kost het verkopen van een huis via een makelaar in Utrecht rekent gemiddeld 1.00% van de verkoopopbrengst.

  Het verkopen van een huis in Utrecht kost gemiddeld € 4.948. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten

  Verkooptransacties in Utrecht

  Op Mijn Verkoopmakelaar wordt de opbrengst van een verkoop vergeleken met de belofte die een makelaar vooraf heeft gemaakt.

  Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar leveren in 67% van de gevallen meer op dan ze vooraf beloven.

  Cornelis Mertenssstraat 18bis, Utrecht- Verkoop
  2 dagen geleden verkocht
  +16%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 425.000)
  Binnen 10 dagen verkocht
  1e Delistraat 3, Utrecht- Verkoop
  6 dagen geleden verkocht
  +14%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 635.000)
  Binnen 13 dagen verkocht
  Zandooghof 9, Utrecht- Verkoop
  1 week geleden verkocht
  96%van de vraagprijs (€ 500.000)
  Binnen 25 dagen verkocht
  Gemiddeld leveren makelaars in Utrecht 105% op van wat zij voor de verkoop beloofd hebben.

  Dit zijn de top-5 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Utrecht

  Dit is de top-5 beste makelaars voor het verkopen van jouw huis in Utrecht.

  1. LEF Makelaars & Taxateurs
  2. RE/MAX Gildenhof
  3. Van Doorn Makelaardij
  4. Van Scherpenzeel Makelaars
  5. Gusto Casa

  Dit overzicht van makelaars is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars presteren in Utrecht via Mijn Verkoopmakelaar.

  Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers in Utrecht op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

  Foto bovenaan door: Olivia Mobbs

  Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Utrecht

  • Wat levert het verkopen van een huis in Utrecht op?

   Een woning in Utrecht levert gemiddeld € 455.376 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Utrecht is: € 5.340 per m2.

   De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

  • Hoe snel is een huis in Utrecht verkocht?

   Het vekopen van een woning in Utrecht duurt gemiddeld 45 dagen.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel