AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

De beste makelaars in Den Bosch

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 14 april 2024
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 61 mensen uit Den Bosch vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Woningen in Den Bosch Centrum

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Den Bosch

  Om je te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Den Bosch, houden we de gemiddelde cijfers voor je bij. Er zijn op dit moment 23 makelaars actief in Den Bosch. De gemiddelde makelaarscourtage ligt hier op 1.03% van de verkoopprijs. Je betaald gemiddeld € 4.381 aan makelaarskosten in Den Bosch. Het duurt gemiddeld 26 dagen totdat een woning in Den Bosch is verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.03%
  Gemiddeld tarief
  € 4.381
  Aantal makelaars
  23
  Verkoopsnelheid
  26 dagen

  De top-10 presterende makelaars in Den Bosch

  Hier vind je een lijst van de top-10 van beste makelaars in Den Bosch.

  1. House to sell Den Bosch
  2. Zuyderleven
  3. Woonhub Makelaars Den Bosch
  4. RE/MAX Optimus Makelaars Slenters
  5. Viermakelaars
  6. Nextmove Makelaars
  7. 10+ Makelaars
  8. vb&t Makelaars Den Bosch
  9. Hendriks Makelaardij Den Bosch
  10. De Huyzerij

  Hiervoor zijn de prestaties van makelaars op het platform Mijn Verkoopmakelaar vergeleken. Er is gekeken naar verschillende factoren zoals het aantal verkopen en aankopen, de snelheid van transacties, de uiteindelijke verkoopopbrengst vergeleken met de initiële verwachtingen, en de feedback van zowel kopers als verkopers in Den Bosch. De lijst met de top-10 makelaars wordt elke dag bijgewerkt.

  Op zoek naar advies over hoe je de beste makelaar uit onze topselectie kunt kiezen? Bekijk dan onze aanbevelingen voor het kiezen van een makelaar.

  Vergelijk makelaars in Den Bosch

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Wat kost een makelaar in Den Bosch?

  In Den Bosch liggen de gemiddelde makelaarskosten op € 4.381, inclusief BTW en initiële kosten. De prijsstelling van makelaarsdiensten in Den Bosch varieert; sommige hanteren een vast bedrag, terwijl anderen een commissie berekenen op basis van de koop- of verkoopprijs.

  Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars in Den Bosch vragen, bedraagt gemiddeld 1.03%. Meer details over hoe dit zich verhoudt tot de tarieven in de rest van het land vind je in ons uitgebreide overzicht van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.1%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.0%
  Meer dan € 600.000
  0.9%

  *Bovenstaande gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Den Bosch.

  De prestaties van makelaars in Den Bosch

  Als je makelaars in Den Bosch vergelijkt, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Wij houden daarom voor je bij hoe makelaars in Den Bosch presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen kloppen. Zo weet je precies welke makelaar écht doet wat hij belooft.

  Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Den Bosch via Mijn Verkoopmakelaar?

  In 47% van de gevallen worden woningen in Den Bosch voor een hogere verkoopprijs verkocht dan van tevoren door de makelaars wordt ingeschat.

  Gemiddeld leveren makelaars in Den Bosch 100% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat.

  Cypresstraat 159, 's-Hertogenbosch- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 515.000)
  Binnen 4 dagen verkocht
  Willem Hubertstraat 8, 's-Hertogenbosch- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +17%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 285.000)
  Binnen 14 dagen verkocht
  Cederstraat 58, 's-Hertogenbosch- Verkoop
  3 maanden geleden verkocht
  +14%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 295.000)
  Binnen 6 dagen verkocht

  Waarom kiezen voor een makelaar?

  Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis kopen of verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

  Een makelaar regelt zaken als:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een verkoopmakelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis. Of wat een aankoopmakelaar allemaal voor je regelt en wat je moet weten over het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Er zijn verschillende brancheverenigingen in Nederland. De grootste is NVM, met 4.400 leden. Gevolgd door VBO (1.100 leden) en beroepsorganisatie VastgoedPro (800 leden). Veel makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO of VastgoedPro, andere werken helemaal zelfstandig.

  Eisen bij NVM, VBO en VastgoedPro

  • Makelaars moeten voldoen aan opleidingsvereisten en ethische regels
  • Makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma Door deze kwaliteitseisen kunnen aangesloten makelaars soms iets duurder dan niet-aangesloten makelaars

  Uitgelichte makelaars in Den Bosch

  vb&t Makelaars Den Bosch

  vb&t Makelaars Den Bosch is een van de grotere makelaarskantoren van Noord-Brabant. Patricia Verhappen-Goudswaard geeft leiding aan deze vestiging. Gebruiker van Mijn Verkoopmakelaar worden doorgaans geholpen door Rudy Welbergen. vb&t Makelaars is, naast Den Bosch, ook actief in Helmond en Eindhoven.

  vb&t Makelaars heeft een eigen concept: vaste pakketprijzen waarbij je als verkoper zelf kunt kiezen welke diensten je afneemt en welke kosten daar bij horen: Easy together, Easy relaxed en Easy premium. Denk hierbij aan volledige ontzorging, een uitgebreide presentatie op Funda en het uitvoeren van bezichtigingen én onderhandelingen. Naast verkoop kan het kantoor ook van dienst zijn voor aankoopbegeleiding en taxaties.

   

    

  House to Sell Den Bosch

  Het makelaarskantoor is gevestigd aan de Eemweg in Den Bosch. Het wordt geleid door Carola van der Krabben, eigenaar en makelaar. House to Sell is ook in Dordrecht en Helmond actief. Alles wordt gerund vanuit het kantoor in ‘s-Hertogenbosch. In totaal werken en vier makelaars en één backoffice medewerker bij de makelaardij. Je kunt ze inschakelen voor de verkoop, aankoop en verhuur van woningen.

  House to Sell Den Bosch werkt met vaste prijzen, en dus niet met een percentage courtage over de koopsom. Het is dus altijd van tevoren duidelijk welk bedrag je gaat betalen bij de verkoop van je woning.

   

    Logo RE/MAX Optimus Makelaars Den Bosch

   

  RE/MAX Optimus Makelaars

  RE/MAX is een internationale makelaarsorganisatie met meerdere kantoren in Nederland. Op de vestigingen werken zelfstandige makelaars die zijn gespecialiseerd in een bepaald gebied. Ze kennen de omgeving, zijn op de hoogte van de toekomstplannen en de waardeontwikkelingen van de huizen in de buurt.

  Een vestiging in Brabant mocht natuurlijk niet ontbreken. Vanuit het kantoor in Oisterwijk bedient eigenaar en makelaar Harrie van Beers de woningmarkt in Den Bosch. Zijn kantoor groeit snel. Naast aan- en verkoopbegeleiding kun je bij RE/MAX ook terecht voor hypotheken en verzekeringen. Ze noemen zichzelf dan ook een ‘full service makelaardij’.

   

  Logo van Stoffels Makelaardij Den Bosch

   

  Stoffels Makelaardij

  In Rosmalen vind je Stoffels Makelaardij. Ze bedienen vanuit daar ook de woningmarkt van Den Bosch. Het NVM-kantoor bestaat uit een jong team van vier medewerkers. De Brabantse mentaliteit is goed doorgedrongen in de manier waarop Stoffels Makelaardij te werk gaat. Je zult ze niet snel strak in pak of met hoge pumps aantreffen. Ze doen liever “normaal, want dan doe je al gek genoeg”.

  Je kunt bij ze aankloppen voor het aankopen, verkopen én het laten taxeren van woningen. Jaarlijks verkopen ze zo’n 100 huizen. Als je jouw huis in Den Bosch wilt verkopen, dan heb je waarschijnlijk contact met makelaar Bart Stoffels of Hans van der Putten.

   

  Logo Activo Makelaardij Molenhoek

   

  Activo Makelaardij

  Activo makelaardij is actief vanuit Molenhoek en verkoopt veel huizen in Den Bosch. Het team bestaat uit zeven medewerkers. Wij hebben de meeste ervaring met Jolien van den Hogen. Het makelaarskantoor heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de vastgoedbranche, en heeft vestigingen door heel Nederland. Schakel je ze in als verkoopmakelaar, dan zorgen ze (onder andere) voor professionele woningfotografie en een pakkende verkooptekst voor Funda. Ze bieden ook de mogelijkheid tot drone luchtfotografie en hebben veel ervaring met interieurstyling.

  Voor huizen waar mensen ‘doorheen moeten kijken’ om de potentie te zien, bieden ze 3D visualisaties aan. Erg handig, want hiermee kun je potentiële kopers laten zien hoe de woning eruit zou kunnen zien (wellicht na een aantal aanpassingen). Voor deze aanvullende diensten wordt een aanvullende offerte opgesteld door Activo Makelaardij.

    

  Logo Boumij Makelaars

    

  Boumij Makelaars

  Boumij is een bekende makelaar in de omgeving. Het kantoor telt 23 medewerkers en is gevestigd aan de Hekellaan in ‘s-Hertogenbosch. Als grote, bekende makelaar mocht het kantoor natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het grote team van makelaars heeft allemaal een eigen netwerk. Het gezamenlijke netwerk in Den Bosch van Boumij Makelaars is daarmee aanzienlijk.

  Het kantoor helpt woningverkopers ook bij het stylen van de woning. Is de woning iets aantrekkelijker ingedeeld, of zit er een fris likje verf op de muur, dan kan dit voor huizenzoekers immers net het zetje zijn om langs te komen voor een bezichtiging. Bovendien wil je natuurlijk überhaupt dat je woning eruit springt op Funda. De makelaardij plaatst woningen niet enkel op Funda, maar deelt deze ook op de website, in de Boumij-app en op de eigen Facebook-pagina.

     

  Logo AMB Makelaars Den Bosch

  AMB Makelaars

  AMB makelaars bestaat uit negen medewerkers. Het kantoor heeft naast de vestiging in 's-Hertogenbosch ook vestigingen in Vught en Drunen. De makelaardij verkoopt woningen in alle prijssegmenten, maar is marktleider in het midden en hogere segment. Naast NVM-makelaar is AMB ook Qualis-makelaar. Qualis is een gezamenlijk netwerk van makelaars door heel Nederland. Wanneer er een woning in het hogere segment te koop wordt gezet, wordt deze gedeeld met het Qualis-netwerk. Zoals AMB Makelaars zelf nuchter zegt, is in dat hoge prijssegment namelijk “het netwerk van één makelaar vaak niet voldoende” om de juiste koper te vinden.

  AMB Makelaars is het enige kantoor met Qualis-label in de gemeente Heusden, Waalwijk, Vught en ‘s-Hertogenbosch. Makelaars worden geselecteerd op basis van reputatie en verkoopprestaties.

    

  Logo Bijzonder Wonen Makelaardij

  Bijzonder Wonen Makelaardij

  De naam van deze makelaardij zegt het eigenlijk al: dit is een bijzondere makelaar. Bijzonder Wonen Makelaardij is dan ook gespecialiseerd in het verkopen van bijzondere woningen. Denk aan woonboerderijen, landhuizen, woonmolens en bijzondere stadspanden en villa’s. Maar ook aan rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten. Deze objecten vragen om een gespecialiseerde aanpak, en een goede begeleiding op bouwkundig en juridisch vlak. En dat is precies de expertise van deze makelaardij.

  Naast de benodigde kennis en ervaring voor de verkoop van bijzondere objecten, heeft Bijzonder Wonen een groot netwerk. Geen overbodige luxe wanneer zulke bijzondere objecten te koop worden aangeboden. Als specialist in monumentaal wonen is het kantoor door de Nationale Monumentenorganisatie aangesteld als NMo-Monumentenmakelaar. De makelaardij mag de monumenten in haar portefeuille dan ook plaatsen op het Nationaal Monumenten Portaal (woningsite voor monumentale panden).

    

  Logo Nextmove Makelaars Den Bosch

  Nextmove Makelaars

  Deze makelaar vind je aan de Sonniusstraat in Den Bosch. Nextmove Makelaars is aangesloten bij VBO en levert graag maatwerk. Daarom heb je als woningverkoper de keuze uit twee pakketten. Je kunt kiezen voor het Full service pakket, waarbij de makelaar alles voor je uit handen neemt. Daarnaast kun je kiezen voor de optie waarbij je zelf de bezichtigingen begeleidt en je meer regie hebt over de verkoop. Bij deze laatste optie ben je natuurlijk minder courtage kwijt.

  Het gezicht van de Bossche makelaar is Frank Reede. Na meer dan 20 jaar ervaring te hebben opgedaan in het makelaarsvak, richtte hij in 2020 Nextmove op. Met een klein team van professionals zet hij 24/7 (je kunt Nextmove elk moment van de dag bereiken) alles op alles om woningverkopers en -zoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn.

  Foto door: Metro Centric

   

  Makelaars in wijken in Den Bosch:


  Makelaars in de buurt van Den Bosch:

   

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Heb ik echt een makelaar nodig om mijn huis te verkopen of te kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel