AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Woningen in Den Bosch Centrum

Makelaar Den Bosch

Zoek je een goede makelaar in Den Bosch? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Via onze handige tool vind en vergelijk je eenvoudig de makelaars bij jou in de buurt. Beantwoord hieronder de vragen over jouw huis of de droomwoning die je zoekt. Dan ontvang jij binnen no-time reacties van makelaarskantoren in Den Bosch in je mailbox. Vergelijk makelaarskosten, snelheid en beoordelingen met elkaar en kies de makelaardij die het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je de beste deal maakt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Den Bosch

Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we van duidelijkheid en transparantie. Daarom houden we precies voor je bij hoeveel makelaars er actief zijn in Den Bosch, wat de gemiddelde courtages en kosten zijn en wat de gemiddelde verkoopsnelheid is. Heb je een aanbod ontvangen van een makelaar in Den Bosch? Vergelijk dat aanbod dan eenvoudig met de gemiddelden en zie wat voor vlees je in de kuip hebt!

Gemiddelde courtage
1.05%
Gemiddeld tarief
€ 4.060
Aantal makelaars
20
Verkoopsnelheid
39 dagen

Dit zijn de top 9 beste makelaars in Den Bosch

Dit is de top-9 van beste makelaars voor het verkopen van een huis in Den Bosch.

 1. House to sell Den Bosch
 2. RE/MAX Optimus Makelaars Slenters
 3. Zuyderleven
 4. Woonhub Makelaars Den Bosch
 5. Nextmove Makelaars
 6. Viermakelaars
 7. 10+ Makelaars
 8. De Huyzerij
 9. vb&t Makelaars Den Bosch

Dit overzicht van beste makelaars in Den Bosch is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Aankoopmakelaar nodig in Den Bosch?

Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Den Bosch? Om je kans op het vinden van jouw droomhuis te vergroten, is het inschakelen van een goede aankoopmakelaar essentieel.

Een aankoopmakelaar staat woningzoekers bij in de zoektocht naar hun droomhuis. Deze persoon helpt je de juiste woningen te vinden, gaat mee naar bezichtigingen (als je dit wilt), doet de onderhandelingen en regelt de juridische rompslomp. Het bespaart je dus een hoop stress en uitzoekwerk. De meeste makelaars nemen alles voor je uit handen, maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen.

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Den Bosch die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Den Bosch

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn helemaal zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden. De VBO is de tweede grootste branchevereniging met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, moeten voldoen aan een flink aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma (gehaald bij examenbureau SVMNIVO). Het starten van een NVM-kantoor vereist daarmee een intensievere procedure dan bij de VBO en VastgoedPro. Door deze eisen kan het zijn dat je bij een NVM makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM makelaar.

De NVM en VBO richten zich zowel intern als extern en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is een beroepsorganisatie die zich alleen richt op het ondersteunen van haar leden, zonder politieke lobby en extern bemoeienis.

De prestaties van makelaars in Den Bosch

Bij Mijn Verkoopmakelaar vinden wij het belangrijk dat je de makelaars in Den Bosch kunt vertrouwen die je via ons platform vindt. Daarom houden we voor je bij of de bij ons aangesloten makelaarskantoren doen wij zij beloven. Hoe wij dat aanpakken? Voor iedere makelaar in Den Bosch vergelijken we de vooraf gedane inschattingen met de uiteindelijke resultaten. Denk hierbij aan de inschatting van de verkoopsnelheid en de verkoopprijs. Zo weet je precies welke makelaardij je met een gerust hart kunt inschakelen.

Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Den Bosch via Mijn Verkoopmakelaar?

We kunnen je gelukkig direct geruststellen: het betrouwbaarheidspercentage van de makelaars in Den Bosch ligt op 53%. Dat wil zeggen dat de verkoopprijs in 53% van de gevallen méér is dan vooraf werd ingeschat. Goed nieuws dus!

Geldersedam 58, 's-Hertogenbosch- Verkoop
1 maand geleden verkocht
99%van de vraagprijs (€ 475.000)
Binnen 84 dagen verkocht
Buitenpepersdreef 307, 's-Hertogenbosch- Verkoop
1 maand geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 425.000)
Binnen 29 dagen verkocht
Holterveste 6, 's-Hertogenbosch- Verkoop
1 maand geleden verkocht
+3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 525.000)
Binnen 19 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Den Bosch 102% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat. De gemiddelde verkoopsnelheid van een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar in Den Bosch is 39 dagen.

Waarom een makelaar?

Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

Een makelaar regelt zaken als:

 • Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
 • Het plannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het beantwoorden van vragen van potentiële kopers
 • Het voeren van de onderhandelingen over de vraagprijs

Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een makelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Den Bosch

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Den Bosch

Wil je een makelaarskantoor inschakelen bij het verkopen van je woning in Den Bosch, en vraag je je af hoeveel kosten daaraan verbonden zijn? Makelaars werken met een courtage: een vergoeding die je betaalt voor gebruikmaking van hun diensten.

Dit kan een vast bedrag zijn, maar is meestal een percentage van de verkoopopbrengst van je woning. De hoogte van deze courtage verschilt per type woning en segment, en is ook afhankelijk van of een makelaar zich al dan niet heeft aangesloten bij een beroepsorganisatie (NVM of VBO). De courtagekosten zijn de enige kosten die je maakt. De notariskosten worden namelijk door de aankopende partij betaald.

In Den Bosch zijn de gemiddelde makelaarskosten 1.05% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.3%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
1.0%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.060, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Uitgelichte makelaars in Den Bosch

Logo House to Sell in Den Bosch

  

House to Sell Den Bosch

Het makelaarskantoor is gevestigd aan de Eemweg in Den Bosch. Het wordt geleid door Carola van der Krabben, eigenaar en makelaar. House to Sell is ook in Dordrecht en Helmond actief. Alles wordt gerund vanuit het kantoor in ‘s-Hertogenbosch. In totaal werken en vier makelaars en één backoffice medewerker bij de makelaardij. Je kunt ze inschakelen voor de verkoop, aankoop en verhuur van woningen.

House to Sell Den Bosch werkt met vaste prijzen, en dus niet met een percentage courtage over de koopsom. Het is dus altijd van tevoren duidelijk welk bedrag je gaat betalen bij de verkoop van je woning.

 

  Logo RE/MAX Optimus Makelaars Den Bosch

 

RE/MAX Optimus Makelaars

RE/MAX is een internationale makelaarsorganisatie met meerdere kantoren in Nederland. Op de vestigingen werken zelfstandige makelaars die zijn gespecialiseerd in een bepaald gebied. Ze kennen de omgeving, zijn op de hoogte van de toekomstplannen en de waardeontwikkelingen van de huizen in de buurt.

Een vestiging in Brabant mocht natuurlijk niet ontbreken. Vanuit het kantoor in Oisterwijk bedient eigenaar en makelaar Harrie van Beers de woningmarkt in Den Bosch. Zijn kantoor groeit snel. Naast aan- en verkoopbegeleiding kun je bij RE/MAX ook terecht voor hypotheken en verzekeringen. Ze noemen zichzelf dan ook een ‘full service makelaardij’.

 

Logo van Stoffels Makelaardij Den Bosch

 

Stoffels Makelaardij

In Rosmalen vind je Stoffels Makelaardij. Ze bedienen vanuit daar ook de woningmarkt van Den Bosch. Het NVM-kantoor bestaat uit een jong team van vier medewerkers. De Brabantse mentaliteit is goed doorgedrongen in de manier waarop Stoffels Makelaardij te werk gaat. Je zult ze niet snel strak in pak of met hoge pumps aantreffen. Ze doen liever “normaal, want dan doe je al gek genoeg”.

Je kunt bij ze aankloppen voor het aankopen, verkopen én het laten taxeren van woningen. Jaarlijks verkopen ze zo’n 100 huizen. Als je jouw huis in Den Bosch wilt verkopen, dan heb je waarschijnlijk contact met makelaar Bart Stoffels of Hans van der Putten.

 

Logo Activo Makelaardij Molenhoek

 

Activo Makelaardij

Activo makelaardij is actief vanuit Molenhoek en verkoopt veel huizen in Den Bosch. Het team bestaat uit zeven medewerkers. Wij hebben de meeste ervaring met Jolien van den Hogen. Het makelaarskantoor heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de vastgoedbranche, en heeft vestigingen door heel Nederland. Schakel je ze in als verkoopmakelaar, dan zorgen ze (onder andere) voor professionele woningfotografie en een pakkende verkooptekst voor Funda. Ze bieden ook de mogelijkheid tot drone luchtfotografie en hebben veel ervaring met interieurstyling.

Voor huizen waar mensen ‘doorheen moeten kijken’ om de potentie te zien, bieden ze 3D visualisaties aan. Erg handig, want hiermee kun je potentiële kopers laten zien hoe de woning eruit zou kunnen zien (wellicht na een aantal aanpassingen). Voor deze aanvullende diensten wordt een aanvullende offerte opgesteld door Activo Makelaardij.

  

Logo Boumij Makelaars

  

Boumij Makelaars

Boumij is een bekende makelaar in de omgeving. Het kantoor telt 23 medewerkers en is gevestigd aan de Hekellaan in ‘s-Hertogenbosch. Als grote, bekende makelaar mocht het kantoor natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het grote team van makelaars heeft allemaal een eigen netwerk. Het gezamenlijke netwerk in Den Bosch van Boumij Makelaars is daarmee aanzienlijk.

Het kantoor helpt woningverkopers ook bij het stylen van de woning. Is de woning iets aantrekkelijker ingedeeld, of zit er een fris likje verf op de muur, dan kan dit voor huizenzoekers immers net het zetje zijn om langs te komen voor een bezichtiging. Bovendien wil je natuurlijk überhaupt dat je woning eruit springt op Funda. De makelaardij plaatst woningen niet enkel op Funda, maar deelt deze ook op de website, in de Boumij-app en op de eigen Facebook-pagina.

   

Logo AMB Makelaars Den Bosch

AMB Makelaars

AMB makelaars bestaat uit negen medewerkers. Het kantoor heeft naast de vestiging in 's-Hertogenbosch ook vestigingen in Vught en Drunen. De makelaardij verkoopt woningen in alle prijssegmenten, maar is marktleider in het midden en hogere segment. Naast NVM-makelaar is AMB ook Qualis-makelaar. Qualis is een gezamenlijk netwerk van makelaars door heel Nederland. Wanneer er een woning in het hogere segment te koop wordt gezet, wordt deze gedeeld met het Qualis-netwerk. Zoals AMB Makelaars zelf nuchter zegt, is in dat hoge prijssegment namelijk “het netwerk van één makelaar vaak niet voldoende” om de juiste koper te vinden.

AMB Makelaars is het enige kantoor met Qualis-label in de gemeente Heusden, Waalwijk, Vught en ‘s-Hertogenbosch. Makelaars worden geselecteerd op basis van reputatie en verkoopprestaties.

  

Logo Bijzonder Wonen Makelaardij

Bijzonder Wonen Makelaardij

De naam van deze makelaardij zegt het eigenlijk al: dit is een bijzondere makelaar. Bijzonder Wonen Makelaardij is dan ook gespecialiseerd in het verkopen van bijzondere woningen. Denk aan woonboerderijen, landhuizen, woonmolens en bijzondere stadspanden en villa’s. Maar ook aan rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten. Deze objecten vragen om een gespecialiseerde aanpak, en een goede begeleiding op bouwkundig en juridisch vlak. En dat is precies de expertise van deze makelaardij.

Naast de benodigde kennis en ervaring voor de verkoop van bijzondere objecten, heeft Bijzonder Wonen een groot netwerk. Geen overbodige luxe wanneer zulke bijzondere objecten te koop worden aangeboden. Als specialist in monumentaal wonen is het kantoor door de Nationale Monumentenorganisatie aangesteld als NMo-Monumentenmakelaar. De makelaardij mag de monumenten in haar portefeuille dan ook plaatsen op het Nationaal Monumenten Portaal (woningsite voor monumentale panden).

  

Logo Nextmove Makelaars Den Bosch

Nextmove Makelaars

Deze makelaar vind je aan de Sonniusstraat in Den Bosch. Nextmove Makelaars is aangesloten bij VBO en levert graag maatwerk. Daarom heb je als woningverkoper de keuze uit twee pakketten. Je kunt kiezen voor het Full service pakket, waarbij de makelaar alles voor je uit handen neemt. Daarnaast kun je kiezen voor de optie waarbij je zelf de bezichtigingen begeleidt en je meer regie hebt over de verkoop. Bij deze laatste optie ben je natuurlijk minder courtage kwijt.

Het gezicht van de Bossche makelaar is Frank Reede. Na meer dan 20 jaar ervaring te hebben opgedaan in het makelaarsvak, richtte hij in 2020 Nextmove op. Met een klein team van professionals zet hij 24/7 (je kunt Nextmove elk moment van de dag bereiken) alles op alles om woningverkopers en -zoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Foto door: Metro Centric

 

Makelaars in de buurt van Den Bosch:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Den Bosch?

  Er zijn in Den Bosch 20 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Den Bosch. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Den Bosch?

  Een makelaar in Den Bosch rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.05% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Den Bosch rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.060. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 30 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel