Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Woningen in Den Bosch Centrum

Vergelijk makelaars in Den Bosch

Ben je op zoek naar de juiste makelaar in Den Bosch om jouw woning mee te verkopen? Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je eenvoudig en snel de beste makelaars in Den Bosch. Voer hieronder jouw postcode en huisnummer in en ontvang - geheel gratis en vrijblijvend - reacties van makelaars in Den Bosch in je mailbox. Ontdek alles over de kosten, lees beoordelingen en krijg inzicht in gemiddelde verkoopopbrengsten en de snelheid van verkoop. Zit er een voorstel tussen dat je bevalt? Geef dan akkoord op de offerte van jouw nieuwe makelaar in Den Bosch!

Ontdek meer over Mijn Verkoopmakelaar.

16 verkopers uit Den Bosch kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Den Bosch

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Den Bosch, houden we bij Mijn Verkoopmakelaar bij hoeveel makelaars er zijn in Den Bosch, wat de gemiddelde verkoopsnelheid is en wat de gemiddelde kosten zijn. De kosten, courtage en verkoopsnelheid van de makelaars in Den Bosch kunnen uiteenlopen. Daarom is het vergelijken van makelaars erg belangrijk. Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar die daar het beste bij aansluit.

Gemiddelde courtage
1.25%
Gemiddelde kosten
€ 3.613
Aantal makelaars
11

Dit zijn de top 9 beste makelaars in Den Bosch

Dit is de top-9 van beste makelaars voor het verkopen van je woning in Den Bosch. Deze lijst is samengestelde op basis van de prestaties en beoordelingen van de makelaars in Den Bosch op Mijn Verkoopmakelaar.

 1. House to sell Den Bosch
 2. Nextmove Makelaars
 3. Steenkamer Makelaardij
 4. RE/MAX Optimus Makelaars
 5. WONEN Makelaars Den Haag
 6. Bijzonder wonen Makelaardij
 7. House to sell Rosmalen
 8. RE/MAX Optimus Makelaars Slenters
 9. Activo Makelaardij

De lijst is samengesteld op basis van verkoopaantallen, snelheid, opbrengst en beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar.

De prestaties van makelaars in Den Bosch

In Den Bosch zijn tal van makelaars actief die je kunt inschakelen voor de verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu precies, of zelfs méér, dan hij of zij belooft? Op Mijn Verkoopmakelaar kunnen we jou dat precies vertellen. Hieronder lees je welke makelaars in Den Bosch goed presteren en te vertrouwen zijn. Wij houden namelijk, met uiterste precisie, voor je bij hoe de makelaars presteren ten opzichte van de belofte die ze vooraf aan verkopers maken. Transparanter dan dat krijg je het niet!

De betrouwbaardheid van makelaars in Den Bosch

De belofte die een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar vooraf maakt, wordt vergeleken met de uiteindelijke opbrengst van een verkoop.

De betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Den Bosch is 100%. Dat betekent dat de verkoop in 100% van de gevallen méér oplevert dan vooraf wordt beloofd.

Neerstraat 185, 's-Hertogenbosch
2 maanden geleden verkocht
104%van de vraagprijs (€ 297.500)
Binnen 29 dagen verkocht
Neerstraat 10, 's-Hertogenbosch
3 maanden geleden verkocht
125%van de vraagprijs (€ 310.000)
Binnen 6 dagen verkocht
Gemiddeld krijgen verkopers in Den Bosch een 15% hogere opbrengst dan vooraf wordt ingeschat.

Wat doet een makelaar?

Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt een heleboel bij kijken. De vraagprijs bepalen, je woning op een goede manier aan de man brengen, bezichtigingen plannen en begeleiden, onderhandelingen voeren, het koopcontract opstellen: daar gaat flink wat tijd en energie in zitten. Tenminste, als je het goed wilt doen. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt al deze zaken voor je uit handen. Hieronder lees je in detail wat een makelaar allemaal voor je regelt.

De voorbereiding

Voordat je woning op de markt kan worden gezet, dient er eerst een aantal dingen te worden geregeld. De makelaar meet jouw woning op, zodat jij en de aanstaande koper precies weten hoeveel vierkante meter het huis is. Daarnaast bekijkt de makelaar de woning met een kritisch oog en vertelt je welke verbeteringen aan je huis de woning aantrekkelijker zal maken voor de verkoop.

Denk aan kleine verbeteringen om je huis verkoopklaar te maken, zoals het verven van je kozijnen, het anders indelen van de leefruimtes (zodat ze optisch ruimer lijken) en het recht hangen van de keukenkastjes.

Een makelaar weet namelijk precies waar potentiële kopers naar kijken. Als je woning er spik en span uit ziet, maakt de makelaar goede foto’s van de ruimtes.

De verkoopprijs en -strategie

Makelaars kennen de markt en de buurt op hun duimpje, en kunnen je daarom goed adviseren over een realistische en goede verkoopprijs. Daarnaast bepaal je, samen met de makelaar, de verkoopstrategie.

Op de markt zetten van de woning

Vervolgens is het tijd om jouw woning aan de wereld te tonen. De makelaar heeft een groot netwerk en zal je huis aan mogelijk geïnteresseerde kijkers tonen. Daarnaast kun je met behulp van een makelaar jouw huis op woningsites als Funda tonen. Let op: je kunt je woning enkel op Funda tonen als je een makelaar in de arm hebt genomen. Dit is een harde eis van de grootste huizenzoekmachine van Nederland.

Bezichtigingen inplannen en begeleiden

Geïnteresseerden kunnen bij de makelaar een bezichtiging inplannen. Deze bezichtigingen worden gepland en begeleid door de makelaar. Jij hoeft er enkel voor te zorgen dat je woning er goed uit ziet, de makelaar neemt verder alles voor je uit handen. Hij ontvangt de kijkers, leidt ze rond door de woning en beantwoordt vragen over de woning. Ook zorgt de makelaar ervoor dat de kijkers weten hoe het biedingsproces in zijn werk gaat.

Onderhandelingen en koopcontract

Het doen van een bod gebeurt via een bieding (inschrijving) of een onderhandeling. De makelaar neemt contact met je op als er een bod wordt gedaan. Samen bespreken jullie het bod, daarna doet de makelaar voor jou het woord in de onderhandelingen. Ga je akkoord met een bod, dan stelt de makelaar voor jullie de koopovereenkomst op. De overdracht vindt vervolgens, samen met de makelaar en de koper, plaats bij de notaris.

Vergelijk makelaars in Den Bosch

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 13% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Den Bosch

De kosten van een makelaar in Den Bosch verschillen per prijsklasse, type woning en branchevereniging (NVM of niet). Het bedrag dat je betaalt aan de makelaar, bestaat enkel uit de courtage: een percentage van het verkoopbedrag van de woning. De kosten van de notaris worden namelijk door de koper betaald.

Het gemiddelde tarief van makelaars in Den Bosch 1.25% van de verkoopopbrengst.

Het verkopen van een huis kost in Den Bosch gemiddeld € 3.613. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten. De notariskosten worden altijd betaald door de koper.

Schrijf je - geheel gratis en vrijblijvend - in bij Mijn Verkoopmakelaar en ontvang prijsvoorstellen van makelaars bij jou in de buurt. Zo weet je precies wat je kwijt bent aan kosten bij het verkopen van je huis.

Wil je weten hoe de kosten van een makelaar in Den Bosch zich verhouden tot de rest van Nederland en de andere grote steden? Je leest het in ons artikel over de kosten van een makelaar.

Uitgelichte makelaars in Den Bosch

Logo House to Sell in Den Bosch

  

House to Sell Den Bosch

Carola van der Krabben leidt het kantoor in Den Bosch. Vanuit Den Bosch wordt ook de rest van de House to Sell-organisatie geleid.

 

  Logo RE/MAX Optimus Makelaars Den Bosch

 

RE/MAX Optimus Makelaars

Vanuit Oisterwijk verkoop Harrie van Beers ook woningen in Den Bosch. Zijn snelgroeiende kantoor mocht niet ontbreken in dit lijstje.

RE/MAX is een internationale makelaarsorganisatie met meerderde kantoren in Nederland. 

 

 Logo van Stoffels Makelaardij Den Bosch

 

Stoffels Makelaardij

Vanuit Rosmalen is Stoffels Makelaardij ook actief in Den Bosch. Het kantoor, bestaande uit 4 medewerkers, verkoopt zo'n 100 huizen per jaar.

Als je je huis in Den Bosch wilt verkopen, heb je waarschijnlijk contact met Bart Stoffels of Hans van der Putten.

 

Logo Activo Makelaardij Molenhoek

 

Activo Makelaardij

Activo makelaardij is actief vanuit Molenhoek en verkoopt veel huizen in Den Bosch. Het team bestaat uit 7 medewerkers. Wij hebben de meeste ervaring met Jolien van den Hogen.

  

Logo Boumij Makelaars

  

Boumij Makelaars

Boumij is een bekende makelaar in de omgeving. Het kantoor kent 23 medewerkers. Als grote bekende mocht het kantoor niet ontbreken in dit lijstje.

Wij hebben er nog maar weinig ervaring mee, dus staat de makelaardij niet al te hoog.

   

Logo AMB Makelaars Den Bosch

  

AMB Makelaars

AMB makelaars bestaat uit 8 medewerkers. Het kantoor heeft naast 's-Hertogensbosch ook vestigingen in Vught en Drunen. 

  

Logo Bijzonder Wonen Makelaardij

   

Bijzonder Wonen Makelaardij

Een bijzondere toevoeging in dit lijstje. De makelaardij doet alleen hele bijzondere objecten, die wat meer aandacht nodig hebben. En daar zijn ze harstikke goed in.

Qua aantallen hoort het kantoor hier niet, maar mocht je een bijzondere woning in Den Bosch hebben dan is dit juist het kantoor wat je moet kiezen!

  

Logo Nextmove Makelaars Den Bosch

   

Nextmove Makelaars

Nextmove is de stoerste in de lijst. Dit VBO-kantoor is niet bang om buiten de gebaande paden te gaan. Het gezicht van de Bosche makelaars is Frank Reede.

Foto door: Metro Centric

 

Makelaars in de buurt van Den Bosch:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Den Bosch?

  Er zijn in Den Bosch 11 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Den Bosch. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Den Bosch?

  Een makelaar in Den Bosch rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.25% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Den Bosch rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.613. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 17 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel