Huis verkopenVergelijk makelaarsAankoopmakelaarAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Luchtballonnen evenement in Ede

Makelaar Ede

Ben je van plan om je huis binnenkort te verkopen? Ontvang van makelaars in Ede een voorstel voor de verkoop van jouw huis. Vergelijk de kosten, beoordelingen en verkoopresultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van verkoop) met elkaar en kies de makelaar in Ede waarmee jij een klik hebt.

Vul hier jouw postcode en huisnummer in:

Al 15 verkopers uit Ede gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Over makelaars in Ede

Op Mijn Verkoopmakelaar houden we precies voor je bij hoeveel makelaars in Ede opleveren en wat hun gemiddelde verkoopsnelheid is. Daarnaast checken we dagelijks wat zij gemiddeld rekenen qua kosten en courtage. Op deze manier vergelijk je het aanbod van makelaarskantoren in Ede gemakkelijk met de gemiddelden, en ontdek je welke makelaardij de meest gunstige voorwaarden heeft. Heb je al reacties van verkoopmakelaars ontvangen? Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar met de beste statistieken!

Gemiddelde courtage
1.00%
Gemiddeld tarief
€ 4.773
Aantal makelaars
10
Verkoopsnelheid
26 dagen

Dit zijn de top 6 beste makelaars in Ede

Dit is de top-6 van beste makelaars voor het verkopen van je woning in Ede. Deze lijst is samengestelde op basis van de prestaties en beoordelingen van de makelaars in Ede op Mijn Verkoopmakelaar.

 1. Makelaardij Prins
 2. Zuiderhoek makelaars
 3. Vendome Makelaardij
 4. Janssen & Van Dijk Garantiemakelaars
 5. De Lorijn makelaars
 6. Rohlof Real Estate | Amersfoort

Dit overzicht van beste makelaars in Ede is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar. De prestaties van de makelaars zijn vergeleken op basis van de volgende factoren:

 • Het aantal verkopen
 • De snelheid van de verkoop van de woningen
 • De opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf
 • De beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar

Op zoek naar een aankoopmakelaar in Ede?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Ede? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een woning. Hij of zij heeft een goed netwerk en kennis van de lokale woningmarkt. Je haalt dus de nodige kennis en ervaring in huis, zodat je met een prettig gevoel het aankoopproces ingaat. Je wordt geholpen bij de volgende zaken: het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen (als jij dat wilt), het doen van een goed bod, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp.

Een ander voordeel: aankoopmakelaars in Ede hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen. Wil je alleen geholpen worden met bepaalde zaken en een aantal taken zelf uitvoeren? Veel makelaars bieden tegen gereduceerd tarief ook deeldiensten aan.

De voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform:

 1. Je bespaart kosten. De bij ons aangesloten makelaars in Ede doen jou prijsvoorstellen waarmee je tot wel 40% aan kosten kunt besparen.
 2. Je bespaart tijd. De beste makelaars uit de buurt doen jou een voorstel, in plaats van dat jij contact met hen moet opnemen.
 3. Je ontvangt enkel voorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die doen wat ze beloven. Iedere makelaardij wordt door ons gecontroleerd op basis van behaalde resultaten.
 4. Je maakt geheel gratis gebruik van onze dienstverlening. En geen zorgen: je zit ook nergens aan vast!
Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Ede

Op Mijn Verkoopmakelaar is een breed scala aan makelaars aangesloten. Sommigen zijn aangesloten bij brancheorganisaties, zoals NVM of VBO. Anderen zijn aangesloten bij beroepsorganisaties, zoals VastgoedPro. Weer anderen werken helemaal zelfstandig.

De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, moeten aan strenge opleidings- en ethische regels voldoen. De vereniging stelt hoge eisen aan haar leden en alleen makelaars met een specifiek diploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO) kunnen zich aansluiten. Het opstarten van een NVM-kantoor vereist daarom een uitgebreidere procedure dan bij de VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

Zowel de NVM als de VBO zijn intern als extern betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is houdt zich daar niet mee bezig. Deze beroepsorganisatie is puur gericht op het ondersteunen van haar leden, zonder politieke betrokkenheid en externe bemoeienis.

De prestaties van makelaars in Ede

Als je op zoek bent naar een geschikte makelaar in Ede om je te helpen bij het verkopen van je woning, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Maar hoe kom je erachter welke makelaar écht doet wat hij of zij belooft? Via de data van Mijn Verkoopmakelaar kom je een heel eind! Wij houden namelijk precies voor je bij hoe de makelaars in Ede presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen met betrekking tot verkoopprijs en verkoopsnelheid kloppen.

De betrouwbaardheid van makelaars in Ede

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Ede is 50%. Dit betekent in de praktijk dat de verkoop in 50% van de gevallen voor een hogere verkoopprijs wordt verkocht dan van tevoren werd ingeschat.

Hoe we dit meten? We vergelijken de inschatting van de verkoopmakelaar met het uiteindelijke bedrag waarvoor de woning uiteindelijk wordt verkocht.

Hakselseweg 24, Ede
4 maanden geleden verkocht
96%van de vraagprijs (€ 449.000)
Binnen 16 dagen verkocht
Bellestein 149, Ede
5 maanden geleden verkocht
98%van de vraagprijs (€ 265.000)
Binnen 18 dagen verkocht
Dubceksingel 64, Ede
5 maanden geleden verkocht
+6%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 270.000)
Binnen 33 dagen verkocht
Een huis dat wordt verkocht in Ede levert gemiddeld 2% meer op dan vooraf wordt ingeschat. Het verkopen van een huis in Ede neemt gemiddeld 26 dagen in beslag.

Wat heb je aan een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt de makelaar voor:

 • Het inmeten en fotograferen van jouw woning
 • De plaatsing van jouw woning op Funda (je kunt niet jouw eigen woning op funda zetten)
 • Het inplannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het opmaken van het koopcontract

Weten wat een makelaar nog meer doet? In dit artikel lees je wat de werkzaamheden van een makelaar zijn. Ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden bij het verkopen van je woning? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Ede

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 4% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Ede

Ben je van plan om een makelaar in Ede in te schakelen, en wil je weten welke kosten hieraan verbonden zijn? Het enige bedrag dat je betaalt aan de makelaar, is de courtage (de vergoeding aan de makelaar voor de hulp bij het verkopen van je woning). De makelaarscourtage betreft altijd een percentage van het verkoopbedrag.

De exacte kosten van makelaars in Ede verschillen per type woning, prijsklasse en branchevereniging (NVM of niet). Gemiddeld is het tarief van een makelaar in Ede 1.00% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.5%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.773, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Wonen in Ede

Ede klinkt klein, maar heeft meer dan 70.000 inwoners. Dat is niet niks. Ede ligt aan de Veluwe. Hier kun je prachtige zandvlakten, heidevelden en bossen vinden. In Ede zit ook een militaire kazerne die regelmatig op de Veluwe oefent. Je kunt vaak gaan kijken naar de militairen die voorbij komen. Door de prachtige natuur zijn er veel vakantieparken en toeristen in Ede te vinden. De plaats is goed te bereiken door de snelweg A12 tussen Arnhem en Utrecht. Ede is een ideale plaats voor rust, natuur en plezier.

In Ede kun je de volgende wijken en buurten vinden:

 • Ede-Oost: Ede Centrum, Bosrand, Stadionsbuurt, Componistenbuurt en Burgemeestersbuurt.
 • Ede-West: Klaphek, Indische Buurt, Zeeheldenbuurt, Bloemenbuurt, Vogelbuurt en Beatrixpark.
 • Ede-Zuid: Enka, Reehorst, Uitvindersbuurt en Hoogbouw-Zuid.
 • Veluwse Poort
 • Veldhuizen: De Horsten, De Steinen, De Burgen, De Dalen, De Hoven, De Velden en Beken.
 • Rietkampen: De Dreven, De Singels, De Parken en De States.
 • Kernhem: De Bergen, De Bossen, De Venen en Zanden.
 • Maandereng: Elskamp, De Hoef en Maandereng-Oost.

  

Uitgelichte makelaarskantoren in Ede:

Logo Wilhelm Makelaars Ede

Wilhelm Makelaars

Deze makelaardij is aangesloten bij Buitenstade Makelaars, een groep van meer dan 50 makelaars in heel Nederland. De groep is gespecialiseerd in het verkopen van woningen die aan de rand van de natuur liggen. Het makelaarskantoor bestaat uit zes medewerkers.

 

 Logo Ditters Ede

Ditters Ede

De makelaardij Ditters heeft een vestiging in Arnhem, Amersfoort, Veenendaal, Wageningen en Ede. Jerry Vermeer, Ron Toering en Robin Ditters zijn de directeuren bij Ditters Ede. Het makelaarskantoor is te vinden op de Stationsweg in Ede.  

 

 

Makelaardij Prins

Makelaardij Prins is actief in Ede, Veenendaal en Bennekom. Dirk Prins is makelaar en eigenaar van het makelaarskantoor. Hij is zelfstandig makelaar en kan dus persoonlijk helpen bij de verkoop van een huis. Dirk woont zelf in Veenendaal. De makelaardij bestaat sinds 2017.

Foto bovenaan door: Tomasz Baranowski

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Ede?

  Er zijn in Ede 10 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Ede. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Ede?

  Een makelaar in Ede rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.00% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Ede rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.773. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 7 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel