Om je te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Ede, houden we de gemiddelde cijfers voor je bij. Er zijn op dit moment 16 makelaars actief in Ede. De gemiddelde makelaarscourtage ligt hier op 1.05% van de verkoopprijs. Je betaald gemiddeld € 5.354 aan makelaarskosten in Ede. Het duurt gemiddeld 33 dagen totdat een woning in Ede is verkocht.
Hier vind je een lijst van de top-10 van beste makelaars in Ede.
Dit overzicht is gemaakt door de prestaties van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar te vergelijken. Hierbij is gekeken naar onder anderen het aantal verkopen en aankopen, snelheid, verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte en de beoordelingen van (ver)kopers in Ede. Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.
Wil je weten hoe je de beste makelaar uit ons top lijstje kiest? Lees dan onze tips om een makelaar te kiezen.
Kosten van een makelaar in Ede
De gemiddelde kosten van een makelaar in Ede zijn € 5.354. Dit is inclusief BTW en opstartkosten. De kosten van makelaars in Ede kunnen per kantoor verschillen. Soms wordt er gerekend met een vast tarief, andere keren met een percentage van de aankoop-/verkoopprijs (makelaarscourtage).
In Ede rekent een makelaar gemiddeld een courtage van 1.05%. Ben je benieuwd hoe dit percentage zich verhoudt tot de rest van Nederland? Je leest er meer over in ons artikel over de kosten van een makelaar.
*Bovenstaande gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Ede.
Als je makelaars in Ede vergelijkt, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Wij houden daarom voor je bij hoe makelaars in Ede presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen kloppen. Zo weet je precies welke makelaar écht doet wat hij belooft.
In 100% van de gevallen worden woningen in Ede voor een hogere verkoopprijs verkocht dan van tevoren door de makelaars wordt ingeschat.
Gemiddeld leveren makelaars in Ede 117% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat.
Het is niet verplicht om een makelaar in te schakelen voor het kopen of verkopen van je woning. Je kunt dus altijd besluiten om zelf aan de slag te gaan. Wel heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.
Een makelaar helpt je bijvoorbeeld met:
Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het verkoop- of aankoopproces? Lees dan alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of alles over het kopen van een woning.
Wat is mijn huis waard?Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.
Er zijn verschillende brancheverenigingen in Nederland. De grootste is NVM, met 4.400 leden. Gevolgd door VBO (1.100 leden) en beroepsorganisatie VastgoedPro (800 leden). Veel makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO of VastgoedPro, andere werken helemaal zelfstandig.
Ede klinkt klein, maar heeft meer dan 70.000 inwoners. Dat is niet niks. Ede ligt aan de Veluwe. Hier kun je prachtige zandvlakten, heidevelden en bossen vinden. In Ede zit ook een militaire kazerne die regelmatig op de Veluwe oefent. Je kunt vaak gaan kijken naar de militairen die voorbij komen. Door de prachtige natuur zijn er veel vakantieparken en toeristen in Ede te vinden. De plaats is goed te bereiken door de snelweg A12 tussen Arnhem en Utrecht. Ede is een ideale plaats voor rust, natuur en plezier.
In Ede kun je de volgende wijken en buurten vinden:
Wilhelm Makelaars
Deze makelaardij is aangesloten bij Buitenstade Makelaars, een groep van meer dan 50 makelaars in heel Nederland. De groep is gespecialiseerd in het verkopen van woningen die aan de rand van de natuur liggen. Het makelaarskantoor bestaat uit zes medewerkers.
Ditters Ede
De makelaardij Ditters heeft een vestiging in Arnhem, Amersfoort, Veenendaal, Wageningen en Ede. Jerry Vermeer, Ron Toering en Robin Ditters zijn de directeuren bij Ditters Ede. Het makelaarskantoor is te vinden op de Stationsweg in Ede.
Makelaardij Prins
Makelaardij Prins is actief in Ede, Veenendaal en Bennekom. Dirk Prins is makelaar en eigenaar van het makelaarskantoor. Hij is zelfstandig makelaar en kan dus persoonlijk helpen bij de verkoop van een huis. Dirk woont zelf in Veenendaal. De makelaardij bestaat sinds 2017.
Foto bovenaan door: Tomasz Baranowski
Veelgestelde vragen
Heb ik echt een makelaar nodig om mijn huis te verkopen of te kopen?
Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.
Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?
Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.
Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?
Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.
Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?
Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.