Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Luchtballonnen evenement in Ede

Makelaar in Ede

Ontvang van makelaars in Ede een voorstel voor de verkoop van jouw huis. Vul hier jouw postcode en huisnummer in:

Al 9 verkopers uit Ede gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Ede

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Ede, houden we bij Mijn Verkoopmakelaar bij hoeveel makelaars er zijn in Ede, wat de gemiddelde verkoopsnelheid is en wat de gemiddelde kosten zijn. De kosten, courtage en verkoopsnelheid van de makelaars in Ede kunnen uiteenlopen. Daarom is het vergelijken van makelaars erg belangrijk. Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar die daar het beste bij aansluit.

Aantal makelaars
5

Dit zijn de top 5 beste makelaars in Ede

Dit is de top-5 van beste makelaars voor het verkopen van je woning in Ede. Deze lijst is samengestelde op basis van de prestaties en beoordelingen van de makelaars in Ede op Mijn Verkoopmakelaar.

 1. Van Schuppen Makelaars
 2. De Lorijn makelaars
 3. Janssen & Van Dijk Garantiemakelaars
 4. Activo Makelaardij
 5. Het woonhart makelaardij

De bovengenoemde makelaars in Ede hebben het beste gepresteerd op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen in Ede, de opbrengst ten opzichte van de vooraf geschatte verkoopprijs en de beoordelingen van verkopers.

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je woning, neemt je een hele hoop zorgen en stress uit handen. Ben je benieuwd wat een makelaar allemaal voor je regelt, op het moment dat je er een in de arm neemt? Hieronder lees je precies wat je van makelaars mag verwachten.

De voorbereiding

Een makelaar helpt je allereerst met de voorbereiden van het verkoopklaar maken van je woning. Hij adviseert je over de presentatie van je huis. Omdat een makelaar precies weet waar potentiële kopers op letten, weet hij als geen ander dat dat afgebladderde kozijn of dat kapotte lampje in de badkamer beter gemaakt kan worden, voordat er kijkers komen. Ook adviseren makelaars vaak over de indeling van de meubels, waardoor de kamers ruimtelijker ogen en er aantrekkelijker uit zien.

De makelaar maakt goede, duidelijke foto’s van je huis en meet de woning op, zodat potentiële kopers precies weten of het huis aan hun eisen voldoet. Vervolgens zorgt de makelaar voor een aantrekkelijke en accurate omschrijving van je woning.

De vraagprijs

Makelaars hebben kennis van de woningmarkt én de buurt. Ze weten exact welke woningen voor welke prijs zijn verkocht, waardoor ze jou goed kunnen adviseren over een geschikte en realistische vraagprijs. Daarnaast weet een goede makelaar precies welke strategie het beste werkt voor het op de markt zetten van jouw woning. Samen bepalen jullie de vraagprijs en de -strategie.

De bezichtigingen

Nu is het moment van de waarheid aangebroken: je woning wordt aan het publiek getoond. De makelaar zal jouw woning met zijn (vaak grote) netwerk delen. Daarnaast plaatst de makelaar het huis op online huizenzoekmachines, zoals Funda. Wist je trouwens dat je je huis alleen op Funda te koop kunt aanbieden met behulp van een makelaar? Dat is nog een groot voordeel van het inschakelen van een makelaarskantoor. Het plannen, regelen en verzorgen van de bezichtigingen, doet de makelaar voor je. Het is niet gebruikelijk dat jij hier als verkoper bij bent. De makelaar leidt de kijkers rond, beantwoordt al hun vragen en informeert ze over het biedingsproces.

Onderhandelingen en koopcontract

Zijn er geïnteresseerden die een bod willen doen? Dit gebeurt via bieding (inschrijving) of onderhandeling. De makelaar komt bij je in de lucht op het moment dat er een bod is gedaan. Samen bespreek je het bod en bepaal je hoe je de onderhandelingen ingaat. De makelaar doet het woord voor jou. Als je akkoord gaat met een bod, regelt de makelaar alles rondom de verkoop. Hij stelt het koopcontract op en zorgt ervoor dat iedereen de juiste stukken ontvangt. De overdracht van het huis vindt plaats bij de notaris, met de koper(s) en de makelaar erbij.

Vergelijk makelaars in Ede

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 13% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Wonen in Ede

Ede klinkt klein, maar heeft meer dan 70.000 inwoners. Dat is niet niks. Ede ligt aan de Veluwe. Hier kun je prachtige zandvlakten, heidevelden en bossen vinden. In Ede zit ook een militaire kazerne die regelmatig op de Veluwe oefent. Je kunt vaak gaan kijken naar de militairen die voorbij komen. Door de prachtige natuur zijn er veel vakantieparken en toeristen in Ede te vinden. De plaats is goed te bereiken door de snelweg A12 tussen Arnhem en Utrecht. Ede is een ideale plaats voor rust, natuur en plezier.

In Ede kun je de volgende wijken en buurten vinden:

 • Ede-Oost: Ede Centrum, Bosrand, Stadionsbuurt, Componistenbuurt en Burgemeestersbuurt.
 • Ede-West: Klaphek, Indische Buurt, Zeeheldenbuurt, Bloemenbuurt, Vogelbuurt en Beatrixpark.
 • Ede-Zuid: Enka, Reehorst, Uitvindersbuurt en Hoogbouw-Zuid.
 • Veluwse Poort
 • Veldhuizen: De Horsten, De Steinen, De Burgen, De Dalen, De Hoven, De Velden en Beken.
 • Rietkampen: De Dreven, De Singels, De Parken en De States.
 • Kernhem: De Bergen, De Bossen, De Venen en Zanden.
 • Maandereng: Elskamp, De Hoef en Maandereng-Oost.

  

Uitgelichte makelaarskantoren in Ede:

Logo Wilhelm Makelaars Ede

Wilhelm Makelaars

Deze makelaardij is aangesloten bij Buitenstade Makelaars, een groep van meer dan 50 makelaars in heel Nederland. De groep is gespecialiseerd in het verkopen van woningen die aan de rand van de natuur liggen. Het makelaarskantoor bestaat uit zes medewerkers.

 

 Logo Ditters Ede

Ditters Ede

De makelaardij Ditters heeft een vestiging in Arnhem, Amersfoort, Veenendaal, Wageningen en Ede. Jerry Vermeer, Ron Toering en Robin Ditters zijn de directeuren bij Ditters Ede. Het makelaarskantoor is te vinden op de Stationsweg in Ede.  

 

 

Makelaardij Prins

Makelaardij Prins is actief in Ede, Veenendaal en Bennekom. Dirk Prins is makelaar en eigenaar van het makelaarskantoor. Hij is zelfstandig makelaar en kan dus persoonlijk helpen bij de verkoop van een huis. Dirk woont zelf in Veenendaal. De makelaardij bestaat sinds 2017.

Foto bovenaan door: Tomasz Baranowski

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 7 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel