Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen

Huis verkopen in Rotterdam

Wil jij jouw huis in Rotterdam verkopen? Dat doe je niet iedere dag! Mijn Verkoopmakelaar helpt je bij het vinden van de beste verkoopmakelaar in jouw stad. Laat je postcode en huisnummer achter en ontvang reacties van makelaars bij jou in de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend. Vergelijk de snelheid van verkoop, kosten en beoordelingen en bepaal met welke partij jij jouw huis in Rotterdam wilt verkopen.

Al 259 verkopers uit Rotterdam hebben hun huis verkocht via Mijn Verkoopmakelaar

Over het verkopen van een woning in Rotterdam

Wij houden de actuele cijfers van verkochte woningen in Rotterdam voor je bij. Denk aan de gemiddelde vierkantemeterprijs en kosten voor het verkopen van huizen in deze stad. Je leest er ook wat de gemiddelde snelheid en opbrengst is bij het verkopen van een woning in Rotterdam. Check de actuele data hier:

Verkoopsnelheid
35 dagen
Vierkante meter prijs
€ 4.051
Gemiddelde opbrengst
€ 386.090
Gemiddelde kosten
€ 4.117

Snel je huis verkopen in Rotterdam

Wil je je huis snel verkopen? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Het verkopen van een woning in Rotterdam kan razendsnel! Heb je haast bij het verkopen van je huis, dan hebben we een aantal tips voor je:

1. Bespaar tijd met het vergelijken en kennismaken met makelaars, door je aan te melden bij Mijn Verkoopmakelaar. In plaats van dat jij contact legt met makelaars, nemen zij contact met jou op.

2. Wij houden voor je bij welke partijen het snelste huizen verkopen in Rotterdam. Op basis van deze info kies je eenvoudig de makelaar waarmee je de grootste kans hebt om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen voor een goede prijs.

3. Voeg duidelijke foto’s toe bij jouw aanmelding, zodat de aangesloten makelaars je direct een goede inschatting kunnen geven van de verkoopopbrengst en de snelheid van verkoop. Bovendien vergroot je hiermee de kans op reacties, wat de snelheid ten goede komt.

Het verkopen van een huis in Rotterdam duurt via Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 35 dagen.

Wat levert het verkopen van een huis in Rotterdam op?

Het verkopen van een woning in Rotterdam levert gemiddeld € 386.090 op.

Gemiddelde vierkantemeterprijs in Rotterdam

Een goede manier om huizenprijzen in Rotterdam met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Rotterdam bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 4.051 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

De vierkantemeterprijs van een appartement in Rotterdam verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Rotterdam meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

Grootte woningPrijs per m2
Minder dan 60 m² € 4.998
Tussen 60 m² en 100 m² € 4.150
Tussen 100 m² en 200 m² € 3.711

De opbrengst van de verkoop in Rotterdam is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 10% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

De staat van de woning

Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Rotterdam ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Rotterdam extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

Het aantal potentiële kijkers en kopers

Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie m.b.t. de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Rotterdam.

Beoordelingen van verkopers in Rotterdam

Makelaars in Rotterdam krijgen een gemiddelde beoordeling van 4.2 sterren. Alle beoordelingen zijn van verkopers uit Rotterdam die via Mijn Verkoopmakelaar hun makelaar hebben gekozen.

Over DWM MAKELAARDIJ
19 oktober 2021
Luistert naar klant
Breed netwerk
Leuk en kundig mens
Soms beetje chaotisch ?
Snelle verkoop voor goede prijs. Heeft veel bezichtigingen gedaan om de beste verkoopprijs te krijgen
Ja ik raad deze makelaar aan
Marieke | Huub van den Brulestraat, Rotterdam

Een huis verkopen in Rotterdam via een makelaar

De meeste verkopers in Rotterdam schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Rotterdam, de beste te selecteren voor de verkoop.

Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Rotterdam

Vul hieronder je postcode en huisnummer in:

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 13% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van het verkopen van een woning in Rotterdam

Gemiddeld vraagt een makelaar in Rotterdam een courtage van 1.05% van de verkoopopbrengst voor het verkopen van een appartement in Rotterdam.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.3%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
1.0%

Het verkopen van een huis in Rotterdam kost gemiddeld € 4.117. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten

Verkooptransacties in Rotterdam

Op Mijn Verkoopmakelaar wordt de opbrengst van een verkoop vergeleken met de belofte die een makelaar vooraf heeft gemaakt.

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar leveren in 92% van de gevallen meer op dan ze vooraf beloven.

Dordtselaan 240D, Rotterdam
1 week geleden verkocht
111%van de vraagprijs (€ 190.000)
Binnen 90 dagen verkocht
Korhaanstraat 120C, Rotterdam
1 week geleden verkocht
108%van de vraagprijs (€ 190.000)
Binnen 33 dagen verkocht
Slotboomstraat 14B, Rotterdam
2 weken geleden verkocht
126%van de vraagprijs (€ 195.000)
Binnen 28 dagen verkocht
Gemiddeld krijgen verkopers in Rotterdam een 10% hogere opbrengst dan vooraf wordt ingeschat.

Dit zijn de top-5 makelaars voor het verkopen van een huis in Rotterdam

Dit zijn de 5 beste makelaars voor het verkopen van jouw huis in Rotterdam.

 1. M1 Makelaardij
 2. Voorberg Makelaars Rotterdam
 3. Van Kleef NVM Makelaars
 4. Van Herk Makelaardij Rotterdam
 5. BLITS Makelaars

Dit overzicht van makelaars is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars preseteren in Rotterdam via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers in Rotterdam op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Content in Rotterdam

Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Rotterdam

 • Wat levert het verkopen van een huis in Rotterdam op?

  Een woning in Rotterdam levert gemiddeld € 386.090 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Rotterdam is: € 4.051 per m2.

  De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

 • Hoe snel is een huis in Rotterdam verkocht?

  Het vekopen van een woning in Rotterdam duurt gemiddeld 35 dagen.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 27 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel