Huis verkopenVergelijk makelaarsAankoopmakelaarAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Rotterdam centrum vlakbij Rotterdam Centraal

Huis verkopen in Rotterdam

Is het tijd om jouw huis te verkopen in Rotterdam? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar! Hier vergelijk je eenvoudig de beste verkoopmakelaars in Rotterdam, die jou kunnen helpen met het snel verkopen van jouw huis, voor een goede verkoopprijs. Zo werkt het: meld je woning in Rotterdam aan via onderstaande tool, en ontvang reacties van verkoopmakelaars bij jou in de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Al 377 verkopers uit Rotterdam hebben hun huis verkocht via Mijn Verkoopmakelaar

Over het verkopen van een woning in Rotterdam

Wij houden de actuele cijfers van verkochte woningen in Rotterdam voor je bij. Denk aan de gemiddelde vierkantemeterprijs en kosten voor het verkopen van huizen in deze stad. Je leest er ook wat de gemiddelde snelheid en opbrengst is bij het verkopen van een woning in Rotterdam. Check de actuele data hier:

Verkoopsnelheid
34 dagen
Vierkante meter prijs
€ 4.208
Gemiddelde opbrengst
€ 430.995
Gemiddeld tarief
€ 4.510

Snel je huis verkopen in Rotterdam

Wil je je huis snel verkopen? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Het verkopen van een woning in Rotterdam kan razendsnel! Heb je haast bij het verkopen van je huis, dan hebben we een aantal tips voor je:

1. Bespaar tijd met het vergelijken en kennismaken met makelaars, door je aan te melden bij Mijn Verkoopmakelaar. In plaats van dat jij contact legt met makelaars, nemen zij contact met jou op.

2. Wij houden voor je bij welke partijen het snelste huizen verkopen in Rotterdam. Op basis van deze info kies je eenvoudig de makelaar waarmee je de grootste kans hebt om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen voor een goede prijs.

3. Voeg duidelijke foto’s toe bij jouw aanmelding, zodat de aangesloten makelaars je direct een goede inschatting kunnen geven van de verkoopopbrengsten overwaarde en de snelheid van verkoop. Bovendien vergroot je hiermee de kans op reacties, wat de snelheid ten goede komt.

Het verkopen van een huis in Rotterdam duurt via Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 34 dagen. Wil je meer tips voor het zo snel mogelijk verkopen van je huis? Lees dan ons artikel over snel je huis verkopen.

Wat levert het verkopen van een huis in Rotterdam op?

Momenteel gaan de huizen in Rotterdam als warme broodjes over de toonbank. Ben jij van plan om je woning te verkopen in deze stad, dan is de kans groot dat je overwaarde creëert. Het verkopen van een woning in Rotterdam levert momenteel gemiddeld € 430.995 op. Voor welke verkoopprijs jouw woning in Rotterdam wordt verkocht, hangt af van meerdere factoren, zoals de oppervlakte, de vierkantemeterprijs, de staat van de woning, de ligging én het aantal potentiële kijkers en kopers.

Gemiddelde vierkantemeterprijs in Rotterdam

Een goede manier om huizenprijzen in Rotterdam met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Rotterdam bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 4.208 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

De vierkantemeterprijs van een appartement in Rotterdam verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Rotterdam meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

Grootte woningPrijs per m2
Minder dan 60 m² € 4.388
Tussen 60 m² en 100 m² € 4.295
Tussen 100 m² en 200 m² € 3.985
Meer dan 200 m² € 5.165

De opbrengst van de verkoop in Rotterdam is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 3% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

De staat van de woning

Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Rotterdam ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Rotterdam extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

Het aantal potentiële kijkers en kopers

Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie met de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Rotterdam.

Een huis verkopen in Rotterdam via een makelaar

De meeste verkopers in Rotterdam schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Rotterdam, de beste te selecteren voor de verkoop.

Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Rotterdam

Vul hieronder je postcode en huisnummer in:

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 7% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van het verkopen van een woning in Rotterdam

Gemiddeld kost het verkopen van een huis via een makelaar in Rotterdam rekent gemiddeld 1.04% van de verkoopopbrengst.

Het verkopen van een huis in Rotterdam kost gemiddeld € 4.510. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten

Verkooptransacties in Rotterdam

Op Mijn Verkoopmakelaar wordt de opbrengst van een verkoop vergeleken met de belofte die een makelaar vooraf heeft gemaakt.

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar leveren in 73% van de gevallen meer op dan ze vooraf beloven.

Beukelsdijk 56A, Rotterdam
3 weken geleden verkocht
86%van de verwachtte opbrengst (€ 700.000)
Binnen 101 dagen verkocht
Tristanweg 42, Rotterdam
1 maand geleden verkocht
99%van de vraagprijs (€ 350.000)
Binnen 52 dagen verkocht
Toussaintstraat 20, Rotterdam
1 maand geleden verkocht
+6%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 299.000)
Binnen 18 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Rotterdam zelfs 3% meer op dan dat zij voor de verkoop beloofd hebben.

Dit zijn de top-5 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Rotterdam

Dit is de top-5 beste makelaars voor het verkopen van jouw huis in Rotterdam.

 1. M1 Makelaardij
 2. Voorberg Makelaars Rotterdam
 3. Van Herk Makelaardij Rotterdam
 4. RE/MAX Totaal Makelaars
 5. Van Kleef NVM Makelaars

Dit overzicht van makelaars is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars presteren in Rotterdam via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers in Rotterdam op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Tips om je woning te verkopen in Rotterdam

Rotterdam is een moderne stad in de provincie Zuid-Holland. De stad trekt jonge mensen aan die werken in de stad. Een moderne woning met houten visgraat vloer en een witte keuken met keukeneiland is erg populair deze dagen.

Een woning met veel licht en niet te veel meubels lijkt groter dan de woning daadwerkelijk is. Zorg dus voor een opgeruimd en ruimtelijk huis. Een grote verbouwing van je huis is niet nodig. Zorg voor een laagje nieuwe verf en repareer alle gebreken. Zo hou je een nette indruk van je huis voor een bezoeker. Schade kan een woning onbetrouwbaar laten lijken.

Betaalbare en opkomende wijken in Rotterdam zijn: Tussendijken, Oud-Mathenesse en Bospolder.

 

Foto bovenaan door: Crash71100

Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Rotterdam

 • Wat levert het verkopen van een huis in Rotterdam op?

  Een woning in Rotterdam levert gemiddeld € 430.995 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Rotterdam is: € 4.208 per m2.

  De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

 • Hoe snel is een huis in Rotterdam verkocht?

  Het vekopen van een woning in Rotterdam duurt gemiddeld 34 dagen.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 28 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel