Huis verkopenVergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Gracht in Amsterdam Centrum

Beste makelaars in Amsterdam

Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen, en zoek je een goed makelaarskantoor in Amsterdam om je daarbij te helpen? Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je snel en eenvoudig de beste makelaars bij jou in de buurt. Vul hieronder je postcode en huisnummer in en ontvang reacties van makelaars in je mailbox. Vergelijk de beoordelingen, verkoopsnelheid en makelaarskosten en kies het makelaarskantoor dat voldoet aan jouw wensenpakket.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Al 394 verkopers uit Amsterdam vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Over makelaars in Amsterdam

Er komt veel kijken bij het kiezen van de juiste makelaar. Hoe weet je bijvoorbeeld of een aanbod van een makelaarskantoor een goed aanbod is? Hoe verhouden de courtage, kosten en verkoopsnelheid zich tot de rest van de makelaarskantoren in Amsterdam? Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de gemiddelde verkoopsnelheid, makelaarskosten en verkoopopbrengsten van de makelaars in Amsterdam voor je bij. Zo vergelijk je eenvoudig de reacties van de makelaarskantoren in je mailbox met de rest van de markt. Handig toch?

Gemiddelde courtage
1.01%
Gemiddeld tarief
€ 6.009
Aantal makelaars
55
Verkoopsnelheid
32 dagen

Dit zijn de top 10 makelaars in Amsterdam

Dit zijn de 10 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Amsterdam.

 1. Keizerskroon Makelaars
 2. Rohlof Real Estate Amsterdam
 3. Your Home Makelaars
 4. Dutch Real Estate Company
 5. Makelaar in Amsterdam
 6. RKZ Makelaars Leeflang
 7. 020-Makelaars & Taxateurs
 8. RKZ Makelaars Bouwman
 9. Rohlof Real Estate
 10. VLIEG Amsterdam

Deze makelaarskantoren scoren het beste op de volgende punten: aantal verkopen, verkoopsnelheid en verkoopopbrengst. Daarnaast kregen zij de beste beoordelingen van huizenverkopers in Amsterdam, aangesloten bij Mijn Verkoopmakelaar. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Zoek je een aankoopmakelaar in Amsterdam?

Ben je juist van plan om een huis te kopen in Amsterdam? Spannend! Met een aankoopmakelaar vergroot je jouw kansen op het vinden van je droomhuis aanzienlijk. Nog geen makelaar gevonden? Via Mijn Verkoopmakelaar vind je eenvoudig én supersnel een goede aankoopmakelaar bij jou in de buurt.

Dit zijn de voordelen van het vinden van een makelaar via ons platform:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars waarmee je tot wel 40% kunt besparen
 • Je ontvangt enkel voorstellen van goede, betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun (aankoop)resultaten
 • Je bespaart tijd, want je hoeft niet zelf contact op te nemen met makelaars
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en zit nergens aan vast
Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM Makelaars in Amsterdam

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPRO of helemaal zelfstandig. Makelaars die aangesloten zijn bij een beroepsorganisatie als de NVM, moeten voldoen aan een aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Door deze eisen kan het zijn dat je voor een NVM makelaar iets duurder uit bent, dan bij een niet-NVM makelaar.

De prestaties van makelaars in Amsterdam

Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Amsterdam écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor de verkoop van jouw woning in goede handen is.

Zijn makelaars in Amsterdam betrouwbaar?

In de reacties die jij van makelaars in Amsterdam ontvangt, geven ze een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid van jouw woning. Fijn om te weten: de betrouwbaarheid van makelaars via Mijn Verkoopmakelaar in Amsterdam ligt op 85%. Dat betekent dat de verkoopopbrengst in 85% van de gevallen hoger is dan vooraf door de makelaar wordt ingeschat.

Van der Palmkade 156, Amsterdam
2 weken geleden verkocht
+5%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 675.000)
Binnen 80 dagen verkocht
Jan de Jonghkade 70, Amsterdam
3 weken geleden verkocht
+2%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 525.000)
Binnen 81 dagen verkocht
Lord Kelvinstraat 3-2, Amsterdam
3 weken geleden verkocht
+2%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 450.000)
Binnen 63 dagen verkocht
Gemiddeld ontvangen huizenverkopers in Amsterdam een 11% hogere verkoopprijs dan vooraf door de makelaar is ingeschat. De verkoopsnelheid van makelaarskantoren in Amsterdam is gemiddeld 32 dagen. Wil je weten hoe een specifieke makelaar presteert? Je vindt de resultaten in je persoonlijke omgeving op Mijn Verkoopmakelaar!

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

Zo regelt een makelaar bijvoorbeeld:

 • Het fotograferen en inmeten van je woning
 • De plaatsing op Funda (dat kan niet zonder een makelaar)
 • Alles rondom de bezichtigingen
 • Het opmaken van de koopovereenkomst

Meer weten? In dit artikel lees je wat een makelaar voor je doet bij het verkopen van je woning. Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het verkoopproces? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Amsterdam

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 8% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Amsterdam

Als je een makelaar inschakelt bij de verkoop van je woning in Amsterdam, betaal je hem of haar een makelaarscourtage. Dit is een vergoeding voor het werk dat hij of zij levert. De hoogte van de courtage verschilt per type woning, prijsklasse en of de makelaar bij een branchevereniging (NVM, VBO) is aangesloten of niet. Naast deze courtage ben je geen extra kosten kwijt aan het makelaarskantoor. De notariskosten worden betaald door de koper.

De gemiddelde makelaarskosten in Amsterdam is 1.01% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.2%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
1.0%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 6.009, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Uitgelichte makelaarskantoren in Amsterdam

 

Vlieg Amsterdam

Logo van Vlieg Makelaars in Amsterdam
Vlieg Amsterdam is onderdeel van de Vlieg groep. De Vlieg groep is een grote makelaarsorganisatie die actief is in 10 steden. De Amsterdamse vestiging van het makelaarskantoor staat onder leiding van Job Kuperus. De makelaardij is actief op het gebied van verkoop en aankoop, maar adviseert en bemiddelt ook op het gebied van huur en verhuur, hypotheken en verzekeringen. Vlieg Amsterdam helpt je ook graag verder op het gebied van consultancy en taxatie. De collega’s werken op al deze gebieden nauw met elkaar samen. Kies je voor Vlieg Amsterdam, dan kies je voor een betrouwbare makelaar met aandacht voor de klant.

 

Makelaar in Amsterdam

Logo van Makelaar in Amsterdam

Micha van den Bergh is de drijvende kracht achter Makelaar in Amsterdam (MIA). Het leuke aan Micha is dat hij wat opener is dan de rest. Waar de meeste makelaars een courtage (percentage van de opbrengst) vragen, rekent Micha een vast, vooraf besproken, bedrag. De meeste makelaar huren een standaard fotografie-bedrijf in, maar bij MIA doet de vrouw van Micha de fotografie en styling. 

 

 

RKZ Makelaars

Logo van RKZ Makelaars in Amsterdam

RKZ is nou net geen suf makelaarskantoor. Ze doen het daar net een beetje anders dan de rest. Zoals ze zelf zeggen, staan ze voor een nieuwe manier van makelen waarbij ze alles op alles zetten om het jou als klant zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ze brengen jouw woning via de meest innovatieve en creatieve wegen bij de juiste mensen onder de aandacht. Zo doen ze aan verkoopstyling, video’s met presentator, VR-tours, social media, blogs en artist impressions. Of ze organiseren een tot in de puntjes geregeld verkoopevent. Niks is te gek.

Negen medewerkers met ervaring bij allerlei kantoren, hebben de krachten gebundeld om met heel veel aandacht verkopers te helpen. Wij hebben de meeste ervaring met Emilie, Rogier en Tim.

 

Makelaardij Van der Linden

Logo van Makelaardij Van der Linden in Amsterdam

Een bekende kleur in de straten: het oranje van Makelaardij Van der Linden. Dit makelaarskantoor is begonnen in 1975, als een familiebedrijf. Deze hechte basis werpt nog steeds zijn vruchten af, tot de dag van vandaag. 

De organisatie heeft 6 vestigingen over heel Nederland. Het makelaarskantoor doet naast verkoop ook verhuur. Van der Linden kan je goed helpen als je snel je huis in Amsterdam wilt verkopen.

 

Rohlof Real Estate

Logo Rohlof Real Estate in Amsterdam 

De website van Rohlof Real Estate is in het Nederlands én Engels beschikbaar. Frank Rohlof heeft deze makelaardij in 2020 opgericht. Hij heeft eerst ervaring opgedaan als makelaar en in de wereld van sales. Daarna is hij zijn eigen makelaarskantoor begonnen. Met 19 jaar aan ervaring als makelaar in binnen- en buitenland kent hij het makelaarslandschap als geen ander. Zijn doel is om de makelaardij naar een hoger niveau te tillen.

Hij werkt aan die missie met 12 gedreven makelaars binnen Rohlof Real Estate. Het kantoor is te vinden op de Bert Haanstrakade in Amsterdam. Je kunt bij hen terecht voor verkoop en aankoop, maar ook voor huur en verhuur. Ook voor bijkomende zaken, zoals beheer van woningen, taxaties, hypotheekadvies, belastingen, notarisdiensten en bouwkundige keuringen ben je bij Rohlof Real Estate aan het juiste adres. 

 

Keizerskroon Makelaars

Logo Keizerskroon Makelaars in Amsterdam 

Keizerskroon Makelaars is een makelaarskantoor van 9 makelaars. Wij hebben de meeste ervaring met Paulien Vanhorick-Schmitz. Paulien is makelaar/taxateur en zit vanaf 1998 in de wereld van makelaardij. Keizerskroon Makelaars heeft een groot netwerk in Amsterdam en omstreken. Een groot voordeel wanneer je je huis via deze makelaar verkoopt. 

Het kantoor bestaat sinds 2002 en is gevestigd in de Raadhuisstraat in Amsterdam. De makelaardij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), Makelaars Vereniging Amsterdam (MVA), Pararius en VastgoedCert. 

  

Vergelijk Amsterdamse Makelaars 

Voorbeeld voorstellen van makelaars

Vul hieronder je postcode & huisnummer in en krijg van de makelaars uit Amsterdam een voorstel met:

 • De aanpak voor de verkoop
 • De verwachting van de verkoopopbrengst van jouw huis
 • De makelaarskosten die zij rekenen.

 • Top-10
 • Lokaal
 • Ervaren
 • Funda

 

Makelaars in Amsterdamse buurten:

 

Makelaars in de buurt van Amsterdam

 

For English:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Amsterdam?

  Er zijn in Amsterdam 55 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Amsterdam. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Amsterdam?

  Een makelaar in Amsterdam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.01% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Amsterdam rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 6.009. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 28 oktober 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel