AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Vergelijk makelaars in Amsterdam

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 12 februari 2024
Vergelijk prestaties & tarieven van makelaars
Gracht in Amsterdam Centrum

Inhoudsopgave

  Als je de beste makelaar in Amsterdam wilt vinden, is het belangrijk om te weten welke diensten je wilt afnemen. Daarna kun je makelaars vergelijken op basis van hun betrouwbaarheid, deskundigheid en kosten. Op deze pagina lees je welke diensten makelaars in Amsterdam aanbieden, wat ze kosten, hoe zij presteren en bij welke brancheverenigingen ze zich kunnen aansluiten. Ontdek de top makelaars in Amsterdam op basis van resultaten en beoordelingen en vind de makelaar die het beste bij jou past.

  Hoe het werkt:

  Via Mijn Verkoopmakelaar ontvang je voorstellen in je mailbox van betrouwbare makelaars uit jouw buurt, inclusief persoonlijk bericht en de kosten van hun dienstverlening. Zo vergelijk je makelaars uit Amsterdam op basis van cijfers en beoordelingen en kan je tot 40% besparen op makelaarskosten. Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

  Ik zoek een makelaar voor:

  Over makelaars in Amsterdam

  Om de dienstverlening van makelaars uit Amsterdam goed te kunnen vergelijken, is het handig om de gemiddelde cijfers te kennen. Wij houden deze nauwkeurig voor je bij. Er zijn 89 makelaars actief in Amsterdam. Zij rekenen een gemiddelde courtage van 1.03% van de verkoopprijs. Een makelaar in Amsterdam kost gemiddeld € 5.210. Het afronden van een verkoop in Amsterdam duurt gemiddeld 31 dagen.

  Deze gegevens hebben betrekking op verkoopmakelaars in Amsterdam. Ben je juist op zoek naar de recente prestaties van aankoopmakelaars in deze regio? Stuur ons een berichtje, en wij helpen je verder.

  Gemiddelde courtage
  1.03%
  Gemiddeld tarief
  € 5.210
  Aantal makelaars
  89
  Verkoopsnelheid
  31 dagen

  Top-10 beste makelaars in Amsterdam

  Dit zijn de 10 beste makelaars in Amsterdam.

  1. Keizerskroon Makelaars
  2. Van Westerloo Makelaardij
  3. Makelaar in Amsterdam b.v.
  4. KIJCK. makelaars
  5. Yourhome Makelaars B.V.
  6. 020-Makelaars & Taxateurs
  7. Den Uyl Real Estate Amsterdam
  8. VLIEG Amsterdam
  9. Dutch Real Estate Company
  10. RKZ Makelaars Bouwman

  Dit overzicht van de beste makelaars in Amsterdam is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar. De prestaties van de makelaars zijn vergeleken op basis van de volgende factoren:

  • Het aantal verkopen en aankopen
  • De snelheid van verkoop en aankoop van woningen
  • De verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte vooraf
  • De beoordelingen van verkopers en kopers in Amsterdam

  Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

  Zoek je een aankoopmakelaar in Amsterdam?

  Ben je van plan om een huis te kopen in Amsterdam? Spannend! Met een aankoopmakelaar vergroot je jouw kansen op het vinden van je droomhuis aanzienlijk. Nog geen makelaar gevonden? Via Mijn Verkoopmakelaar vind je eenvoudig én supersnel een goede aankoopmakelaar bij jou in de buurt.

  Dit zijn de voordelen van het vinden van een makelaar via ons platform:

  • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars waarmee je tot wel 40% kunt besparen
  • Je ontvangt enkel voorstellen van goede, betrouwbare makelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun (aankoop)resultaten
  • Je bespaart tijd, want je hoeft niet zelf contact op te nemen met makelaars
  • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en zit nergens aan vast
  Vind een aankoopmakelaar

  NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Amsterdam

  Er zijn verschillende brancheverenigingen in Nederland. De grootste is NVM, met 4400 leden. Gevolgd door VBO (1100 leden) en beroepsorganisatie VastgoedPro (800 leden). Veel makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO of VastgoedPro, andere werken helemaal zelfstandig.

  Makelaars bij de NVM:

  • moeten voldoen aan opleidingsvereisten en ethische regels
  • kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma
  • zijn door deze kwaliteitseisen soms iets duurder dan niet-NVM makelaars

  Het starten van een NVM-kantoor vereist een intensieve procedure dan bij de VBO en VastgoedPro.

  De prestaties van makelaars in Amsterdam

  In Amsterdam zijn er veel makelaars actief die je kunt inschakelen voor de aankoop of verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu écht (of zelfs meer) dan hij belooft? Wij kunnen het je precies vertellen. Wij houden de resultaten van onze makelaars namelijk nauwkeurig voor je bij.

  De betrouwbaarheid van verkoopmakelaars in Amsterdam

  Iedereen die een verkoopmakelaar zoekt via ons platform, ontvangt in de reacties van makelaars een geschatte verkoopprijs. Als we deze schatting vergelijken met de daadwerkelijke verkoopprijs, blijkt dat de verkoop in Amsterdam in 71% van de gevallen méér oplevert dan vooraf werd ingeschat.

  Retiefstraat 39H, Amsterdam- Verkoop
  1 week geleden verkocht
  99%van de verwachtte opbrengst (€ 875.000)
  Binnen 7 dagen verkocht
  Kramatweg 7H, Amsterdam- Verkoop
  1 week geleden verkocht
  +10%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 585.000)
  Binnen 10 dagen verkocht
  Wilhelminastraat 136-1, Amsterdam- Verkoop
  2 weken geleden verkocht
  +13%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 400.000)
  Binnen 14 dagen verkocht
  Gemiddeld is de verkoopprijs die huizenverkopers in Amsterdam krijgen voor hun huis 105% van het bedrag dat vooraf door de makelaar is ingeschat. De verkoopsnelheid van makelaarskantoren in Amsterdam is gemiddeld 31 dagen. Wil je weten hoe een specifieke makelaar presteert? Je vindt de resultaten in je persoonlijke omgeving op Mijn Verkoopmakelaar!

  Wat doet een makelaar?

  Het is niet verplicht om een makelaar in te schakelen voor het kopen of verkopen van je woning. Je kunt dus altijd besluiten om zelf aan de slag te gaan. Wel heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

  Een makelaar helpt je bijvoorbeeld met:

  1. Het vinden van geschikte woningen (voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van je woning op Funda (dit kan alleen met een makelaar)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  En dat is nog lang niet alles. Wil je meer weten over wat een makelaar voor je uit handen kan nemen? Lees wat een verkoopmakelaar voor je doet bij het verkopen van je woning en wat een aankoopmakelaar voor je doet bij het kopen van een huis.

  Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het verkoop- of aankoopproces? Lees dan alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of alles over het kopen van een woning.

  Weet jij hoeveel jouw huis waard is? Bereken het binnen 1 minuut!

  Wil je weten wat jouw huis waard is? Met onze gratis waardebepaling heb je binnen 1 minuut het antwoord. Het werkt heel simpel: vul jouw naam, adres en e-mailadres in op het formulier. Dan halen wij alle beschikbare gegevens over jouw woning op. Daarnaast onderzoeken we welke vergelijkbare woningen er de afgelopen tijd in jouw buurt zijn verkocht.

  Na het invullen van het formulier ontvang je direct een e-mail met daarin jouw waarderapport, inclusief een handig overzicht van recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt.

  Tip: vink de optie ‘Update waardestijging’ aan in het formulier om iedere 2 maanden een update te ontvangen over de actuele waarde van je woning. Handig om het ideale moment te bepalen voor het verkopen van je huis!

  Wat is mijn huis waard?

  Vergelijk makelaars in Amsterdam

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Kosten van een makelaar in Amsterdam

  Makelaars in Amsterdam kunnen op twee manieren kosten rekenen. Of ze rekenen met een makelaarscourtage, waarbij ze een percentage van de verkoopprijs/aankoopprijs in rekening brengen. Of ze rekenen met een vast bedrag. Soms rekenen ze daarnaast nog andere extra kosten, vraag daarom altijd na wat er wel en niet inbegrepen is.

  De gemiddelde courtage van verkoopmakelaars in Amsterdam ligt op 1.03%. Gemiddeld komt dat neer op een totaal aan kosten van € 5.210. Dit bedrag is inclusief BTW en opstartkosten.

  Wil je weten hoe de kosten van een makelaar in Amsterdam zich verhouden tot de rest van Nederland? Je leest erover in ons artikel over de kosten van een makelaar. Of vergelijk direct de kosten van makelaars in Amsterdam door je gratis aan te melden op ons platform.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.3%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.0%
  Meer dan € 600.000
  0.9%

  *Bovenstaande gegevens hebben betrekking op verkoopmakelaars in Amsterdam. Ben je juist op zoek naar de kosten van aankoopmakelaars in deze regio? Stuur ons een berichtje, en wij helpen je verder.

  Makelaars per wijk in Amsterdam 

  Uitgelichte makelaarskantoren in Amsterdam

   

  Vlieg Amsterdam

  Logo van Vlieg Makelaars in Amsterdam
  Vlieg Amsterdam is onderdeel van de Vlieg groep. De Vlieg groep is een grote makelaarsorganisatie die actief is in 10 steden. De Amsterdamse vestiging van het makelaarskantoor staat onder leiding van Job Kuperus. De makelaardij is actief op het gebied van verkoop en aankoop, maar adviseert en bemiddelt ook op het gebied van huur en verhuur, hypotheken en verzekeringen. Vlieg Amsterdam helpt je ook graag verder op het gebied van consultancy en taxatie. De collega’s werken op al deze gebieden nauw met elkaar samen. Kies je voor Vlieg Amsterdam, dan kies je voor een betrouwbare makelaar met aandacht voor de klant.

   

  Makelaar in Amsterdam

  Logo van Makelaar in Amsterdam

  Micha van den Bergh is de drijvende kracht achter Makelaar in Amsterdam (MIA). Het leuke aan Micha is dat hij wat opener is dan de rest. Waar de meeste makelaars een courtage (percentage van de opbrengst) vragen, rekent Micha een vast, vooraf besproken, bedrag. De meeste makelaar huren een standaard fotografie-bedrijf in, maar bij MIA doet de vrouw van Micha de fotografie en styling. 

   

   

  RKZ Makelaars

  Logo van RKZ Makelaars in Amsterdam

  RKZ is nou net geen suf makelaarskantoor. Ze doen het daar net een beetje anders dan de rest. Zoals ze zelf zeggen, staan ze voor een nieuwe manier van makelen waarbij ze alles op alles zetten om het jou als klant zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ze brengen jouw woning via de meest innovatieve en creatieve wegen bij de juiste mensen onder de aandacht. Zo doen ze aan verkoopstyling, video’s met presentator, VR-tours, social media, blogs en artist impressions. Of ze organiseren een tot in de puntjes geregeld verkoopevent. Niks is te gek.

  Negen medewerkers met ervaring bij allerlei kantoren, hebben de krachten gebundeld om met heel veel aandacht verkopers te helpen. Wij hebben de meeste ervaring met Emilie, Rogier en Tim.

   

  Makelaardij Van der Linden

  Logo van Makelaardij Van der Linden in Amsterdam

  Een bekende kleur in de straten: het oranje van Makelaardij Van der Linden. Dit makelaarskantoor is begonnen in 1975, als een familiebedrijf. Deze hechte basis werpt nog steeds zijn vruchten af, tot de dag van vandaag. 

  De organisatie heeft 6 vestigingen over heel Nederland. Het makelaarskantoor doet naast verkoop ook verhuur. Van der Linden kan je goed helpen als je snel je huis in Amsterdam wilt verkopen.

   

  Rohlof Real Estate

   

  De website van Rohlof Real Estate is in het Nederlands én Engels beschikbaar. Frank Rohlof heeft deze makelaardij in 2020 opgericht. Hij heeft eerst ervaring opgedaan als makelaar en in de wereld van sales. Daarna is hij zijn eigen makelaarskantoor begonnen. Met 19 jaar aan ervaring als makelaar in binnen- en buitenland kent hij het makelaarslandschap als geen ander. Zijn doel is om de makelaardij naar een hoger niveau te tillen.

  Hij werkt aan die missie met 12 gedreven makelaars binnen Rohlof Real Estate. Het kantoor is te vinden op de Bert Haanstrakade in Amsterdam. Je kunt bij hen terecht voor verkoop en aankoop, maar ook voor huur en verhuur. Ook voor bijkomende zaken, zoals beheer van woningen, taxaties, hypotheekadvies, belastingen, notarisdiensten en bouwkundige keuringen ben je bij Rohlof Real Estate aan het juiste adres. 

   

  Keizerskroon Makelaars

  Logo Keizerskroon Makelaars in Amsterdam 

  Keizerskroon Makelaars is een makelaarskantoor van 9 makelaars. Wij hebben de meeste ervaring met Paulien Vanhorick-Schmitz. Paulien is makelaar/taxateur en zit vanaf 1998 in de wereld van makelaardij. Keizerskroon Makelaars heeft een groot netwerk in Amsterdam en omstreken. Een groot voordeel wanneer je je huis via deze makelaar verkoopt. 

  Het kantoor bestaat sinds 2002 en is gevestigd in de Raadhuisstraat in Amsterdam. De makelaardij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), Makelaars Vereniging Amsterdam (MVA), Pararius en VastgoedCert. 

   

   Van Westerloo Makelaardij

  Van westerloo makelaardij logo

  Oliver van Westerloo is in 2023 zijn eigen kantoor gestart na een decennium aan ervaring in de vastgoedwereld. Bij VBO-kantoor Van Westerloo Makelaardij kan je terecht voor aankoop-, verkoop- en verhuur dienstverlening. Daarnaast kan je als expat ook goed terecht bij Oliver voor zijn 24/7 beschikbaarheid. Olivers werkgebied is Amsterdam, Haarlem en al haar randgemeenten.

  Zijn beoordelingen spreken voor zich. Kies je voor Van Westerloo, kies je voor een sympathieke makelaar met verstand van zaken.

  Brummel & Beuk Makelaars

  Brummel en beuk logo

  Sinds 2016 zijn Brummel & Beuk Makelaars en Taxateurs een bekend NVM-kantoor in Amsterdam. Het kantoor heeft 4 medewerkers en staan voor je klaar voor alle wensbare vastgoeddiensten. Je kan hier terecht voor verkoop, aankoop, taxatie, (ver)huur en ook voor bijvoorbeeld advies over verbouwingsplannen. Het kantoor is gevestigd in Amsterdam-Zuid aan de Koninginneweg. 

  Zoek je een persoonlijke en kundige makelaar die je met al je vraagstukken kan helpen? Dan ben je bij Brummel & Beuk Makelaars aan het goede adres.

    

  Vergelijk Amsterdamse Makelaars 

  Voorbeeld voorstellen van makelaars

  Beantwoord hieronder de vragen en krijg van de makelaars uit Amsterdam een voorstel met:

  • De aanpak voor de aankoop of verkoop
  • De makelaarskosten die zij rekenen
  • De prestaties van de makelaars

  • Top-10
  • Lokaal
  • Ervaren
  • Funda

   

  Makelaars in het centrum van Amsterdam

   

  Makelaars in het Amsterdam West

   

  Makelaars in het Amsterdam Oost

   

  Makelaars in Amsterdam Zuid

   

  Makelaars in Amsterdam Nieuw-West

   

  Makelaars in de buurt van Amsterdam

   

  For English:

  Veelgestelde vragen

  • Hoeveel makelaars zijn er actief in Amsterdam?

   Er zijn in Amsterdam 89 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Amsterdam. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

  • Wat kost een makelaar in Amsterdam?

   Een makelaar in Amsterdam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.03% van de opbrengst.

   Het tarief dat een makelaar in Amsterdam rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 5.210. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel