AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Vergelijk makelaars in Amsterdam

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 27 maart 2024
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 814 mensen uit Amsterdam vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Gracht in Amsterdam Centrum

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Amsterdam

  Om de dienstverlening van makelaars uit Amsterdam goed te kunnen vergelijken, is het handig om de gemiddelde cijfers te kennen. Wij houden deze nauwkeurig voor je bij. Er zijn 99 makelaars actief in Amsterdam. Zij rekenen een gemiddelde courtage van 1.02% van de verkoopprijs. Een makelaar in Amsterdam kost gemiddeld € 5.517. Het afronden van een verkoop in Amsterdam duurt gemiddeld 31 dagen.

  Gemiddelde courtage
  1.02%
  Gemiddeld tarief
  € 5.517
  Aantal makelaars
  99
  Verkoopsnelheid
  31 dagen

  De beste 10 makelaars in Amsterdam

  Hieronder vind je de 10 best presterende makelaars in Amsterdam.

  1. Keizerskroon Makelaars
  2. Van Westerloo Makelaardij
  3. Yourhome Makelaars B.V.
  4. Makelaar in Amsterdam b.v.
  5. KIJCK. makelaars
  6. 020-Makelaars & Taxateurs
  7. Den Uyl Real Estate Amsterdam
  8. VLIEG Amsterdam
  9. Dutch Real Estate Company
  10. De Graaf & Groot Makelaars

  Dit overzicht is gemaakt door de prestaties van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar te vergelijken. Hierbij is gekeken naar onder anderen het aantal verkopen en aankopen, snelheid, verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte en de beoordelingen van (ver)kopers in Amsterdam. Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

  Wil je weten hoe je de beste makelaar uit ons top lijstje kiest? Lees dan onze tips om een makelaar te kiezen.

  Vergelijk makelaars in Amsterdam

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Kosten van een makelaar in Amsterdam

  De gemiddelde kosten van een makelaar in Amsterdam zijn € 5.517. Dit is inclusief BTW en opstartkosten. De kosten van makelaars in Amsterdam kunnen per kantoor verschillen. Soms wordt er gerekend met een vast tarief, andere keren met een percentage van de aankoop-/verkoopprijs (makelaarscourtage).

  In Amsterdam rekent een makelaar gemiddeld een courtage van 1.02%. Ben je benieuwd hoe dit percentage zich verhoudt tot de rest van Nederland? Je leest er meer over in ons artikel over de kosten van een makelaar.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.2%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.0%
  Meer dan € 600.000
  0.9%

  *Bovenstaande gegevens hebben betrekking op verkoopmakelaars in Amsterdam.

  De prestaties van makelaars in Amsterdam

  In Amsterdam zijn er veel makelaars actief die je kunt inschakelen voor de aankoop of verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu écht (of zelfs meer) dan hij belooft? Wij kunnen het je precies vertellen. Wij houden de resultaten van onze makelaars namelijk nauwkeurig voor je bij.

  De betrouwbaarheid van verkoopmakelaars in Amsterdam

  Iedereen die een verkoopmakelaar zoekt via ons platform, ontvangt in de reacties van makelaars een geschatte verkoopprijs. Als we deze schatting vergelijken met de daadwerkelijke verkoopprijs, blijkt dat de verkoop in Amsterdam in 74% van de gevallen méér oplevert dan vooraf werd ingeschat.

  Gemiddeld is de verkoopprijs die huizenverkopers in Amsterdam krijgen voor hun huis 106% van het bedrag dat vooraf door de makelaar is ingeschat.

  Weteringschans 213a, Amsterdam- Verkoop
  5 dagen geleden verkocht
  100%van de vraagprijs (€ 950.000)
  Binnen 18 dagen verkocht
  Aalsmeerweg 119-3, Amsterdam- Verkoop
  3 weken geleden verkocht
  98%van de vraagprijs (€ 765.000)
  Binnen 52 dagen verkocht
  President Allendelaan 233, Amsterdam- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  100%van de verwachtte opbrengst (€ 675.000)
  Binnen 30 dagen verkocht

  Wat doet een makelaar?

  Het is niet verplicht om een makelaar in te schakelen voor het kopen of verkopen van je woning. Je kunt dus altijd besluiten om zelf aan de slag te gaan. Wel heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

  Een makelaar helpt je bijvoorbeeld met:

  1. Het vinden van geschikte woningen (voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van je woning op Funda (dit kan alleen met een makelaar)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het verkoop- of aankoopproces? Lees dan alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of alles over het kopen van een woning.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Er zijn verschillende brancheverenigingen in Nederland. De grootste is NVM, met 4.400 leden. Gevolgd door VBO (1.100 leden) en beroepsorganisatie VastgoedPro (800 leden). Veel makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO of VastgoedPro, andere werken helemaal zelfstandig.

  Eisen bij NVM, VBO en VastgoedPro

  • Makelaars moeten voldoen aan opleidingsvereisten en ethische regels
  • Makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma Door deze kwaliteitseisen kunnen aangesloten makelaars soms iets duurder dan niet-aangesloten makelaars

   

  Makelaars in het centrum van Amsterdam

   

  Makelaars in het Amsterdam West

   

  Makelaars in het Amsterdam Oost

   

  Makelaars in Amsterdam Zuid

   

  Makelaars in Amsterdam Nieuw-West

   

  Makelaars in de buurt van Amsterdam

  Uitgelichte makelaarskantoren in Amsterdam

   

  Keizerskroon Makelaars

  Logo Keizerskroon Makelaars in Amsterdam 

  Keizerskroon Makelaars is een makelaarskantoor van 9 makelaars. Wij hebben de meeste ervaring met Paulien Vanhorick-Schmitz. Paulien is makelaar/taxateur en zit vanaf 1998 in de wereld van makelaardij. Keizerskroon Makelaars heeft een groot netwerk in Amsterdam en omstreken. Een groot voordeel wanneer je je huis via deze makelaar verkoopt. 

  Het kantoor bestaat sinds 2002 en is gevestigd in de Raadhuisstraat in Amsterdam. De makelaardij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), Makelaars Vereniging Amsterdam (MVA), Pararius en VastgoedCert. 

   

   Van Westerloo Makelaardij

  Van westerloo makelaardij logo

  Oliver van Westerloo is in 2023 zijn eigen kantoor gestart na een decennium aan ervaring in de vastgoedwereld. Bij VBO-kantoor Van Westerloo Makelaardij kan je terecht voor aankoop-, verkoop- en verhuur dienstverlening. Daarnaast kan je als expat ook goed terecht bij Oliver voor zijn 24/7 beschikbaarheid. Olivers werkgebied is Amsterdam, Haarlem en al haar randgemeenten.

  Zijn beoordelingen spreken voor zich. Kies je voor Van Westerloo, kies je voor een sympathieke makelaar met verstand van zaken.

   

  Makelaar in Amsterdam

  Logo van Makelaar in Amsterdam

  Micha van den Bergh is de drijvende kracht achter Makelaar in Amsterdam (MIA). Het leuke aan Micha is dat hij wat opener is dan de rest. Waar de meeste makelaars een courtage (percentage van de opbrengst) vragen, rekent Micha een vast, vooraf besproken, bedrag. De meeste makelaar huren een standaard fotografie-bedrijf in, maar bij MIA doet de vrouw van Micha de fotografie en styling. 

    

  Vlieg Amsterdam

  Logo van Vlieg Makelaars in Amsterdam
  Vlieg Amsterdam is onderdeel van de Vlieg groep. De Vlieg groep is een grote makelaarsorganisatie die actief is in 10 steden. De Amsterdamse vestiging van het makelaarskantoor staat onder leiding van Job Kuperus. De makelaardij is actief op het gebied van verkoop en aankoop, maar adviseert en bemiddelt ook op het gebied van huur en verhuur, hypotheken en verzekeringen. Vlieg Amsterdam helpt je ook graag verder op het gebied van consultancy en taxatie. De collega’s werken op al deze gebieden nauw met elkaar samen. Kies je voor Vlieg Amsterdam, dan kies je voor een betrouwbare makelaar met aandacht voor de klant.

   

  RKZ Makelaars

  Logo van RKZ Makelaars in Amsterdam

  RKZ is nou net geen suf makelaarskantoor. Ze doen het daar net een beetje anders dan de rest. Zoals ze zelf zeggen, staan ze voor een nieuwe manier van makelen waarbij ze alles op alles zetten om het jou als klant zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ze brengen jouw woning via de meest innovatieve en creatieve wegen bij de juiste mensen onder de aandacht. Zo doen ze aan verkoopstyling, video’s met presentator, VR-tours, social media, blogs en artist impressions. Of ze organiseren een tot in de puntjes geregeld verkoopevent. Niks is te gek.

  Negen medewerkers met ervaring bij allerlei kantoren, hebben de krachten gebundeld om met heel veel aandacht verkopers te helpen. Wij hebben de meeste ervaring met Emilie, Rogier en Tim.

   

  Rohlof Real Estate

   

  De website van Rohlof Real Estate is in het Nederlands én Engels beschikbaar. Frank Rohlof heeft deze makelaardij in 2020 opgericht. Hij heeft eerst ervaring opgedaan als makelaar en in de wereld van sales. Daarna is hij zijn eigen makelaarskantoor begonnen. Met 19 jaar aan ervaring als makelaar in binnen- en buitenland kent hij het makelaarslandschap als geen ander. Zijn doel is om de makelaardij naar een hoger niveau te tillen.

  Hij werkt aan die missie met 12 gedreven makelaars binnen Rohlof Real Estate. Het kantoor is te vinden op de Bert Haanstrakade in Amsterdam. Je kunt bij hen terecht voor verkoop en aankoop, maar ook voor huur en verhuur. Ook voor bijkomende zaken, zoals beheer van woningen, taxaties, hypotheekadvies, belastingen, notarisdiensten en bouwkundige keuringen ben je bij Rohlof Real Estate aan het juiste adres. 

   

  Brummel & Beuk Makelaars

  Brummel en beuk logo

  Sinds 2016 zijn Brummel & Beuk Makelaars en Taxateurs een bekend NVM-kantoor in Amsterdam. Het kantoor heeft 4 medewerkers en staan voor je klaar voor alle wensbare vastgoeddiensten. Je kan hier terecht voor verkoop, aankoop, taxatie, (ver)huur en ook voor bijvoorbeeld advies over verbouwingsplannen. Het kantoor is gevestigd in Amsterdam-Zuid aan de Koninginneweg. 

  Zoek je een persoonlijke en kundige makelaar die je met al je vraagstukken kan helpen? Dan ben je bij Brummel & Beuk Makelaars aan het goede adres.

    

  Kom in contact met Amsterdamse makelaars:

  Beantwoord de vragen en ontvang binnen 24 uur persoonlijke reacties.

  • Gratis & Vrijblijvend
  • Per e-mail
  • Amsterdamse top makelaars

   

  For English:

  Veelgestelde vragen

  • Heb ik echt een makelaar nodig om mijn huis te verkopen of te kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel