AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Gracht in Amsterdam Centrum

Beste makelaars in Amsterdam

Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen of een huis te kopen, en zoek je een goed makelaarskantoor in Amsterdam om je daarbij te helpen? Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je snel en eenvoudig de beste makelaars bij jou in de buurt. Beantwoord hieronder de vragen in en ontvang reacties van makelaars in je mailbox. Vergelijk de beoordelingen, prestaties en makelaarskosten en kies het makelaarskantoor dat voldoet aan jouw wensenpakket.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Amsterdam

Er komt veel kijken bij het kiezen van de juiste makelaar. Hoe weet je bijvoorbeeld of een aanbod van een makelaarskantoor een goed aanbod is? Hoe verhouden de courtage, kosten en verkoopsnelheid zich tot de rest van de makelaarskantoren in Amsterdam? Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de gemiddelde verkoopsnelheid, makelaarskosten en verkoopopbrengsten van de makelaars in Amsterdam voor je bij. Zo vergelijk je eenvoudig de reacties van de makelaarskantoren in je mailbox met de rest van de markt. Handig toch?

Gemiddelde courtage
1.03%
Gemiddeld tarief
€ 5.467
Aantal makelaars
73
Verkoopsnelheid
39 dagen

Dit zijn de top 10 makelaars in Amsterdam

Dit zijn de 10 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Amsterdam.

 1. Keizerskroon Makelaars
 2. Rohlof Real Estate Amsterdam
 3. Makelaar in Amsterdam b.v.
 4. Your Home Makelaars
 5. 020-Makelaars & Taxateurs
 6. KIJCK. makelaars
 7. Dutch Real Estate Company
 8. VLIEG Amsterdam
 9. Den Uyl Real Estate Amsterdam
 10. Rohlof Real Estate

Deze makelaarskantoren scoren het beste op de volgende punten: aantal verkopen, verkoopsnelheid en verkoopopbrengst. Daarnaast kregen zij de beste beoordelingen van huizenverkopers in Amsterdam, aangesloten bij Mijn Verkoopmakelaar. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Zoek je een aankoopmakelaar in Amsterdam?

Ben je van plan om een huis te kopen in Amsterdam? Spannend! Met een aankoopmakelaar vergroot je jouw kansen op het vinden van je droomhuis aanzienlijk.

Een aankoopmakelaar helpt je namelijk bij het vinden en kopen van een woning. De meeste makelaars helpen je van A tot Z met alles wat erbij komt kijken. Maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen. Je geeft dan alleen uit handen wat je zelf niet kunt of wilt regelen.

Een makelaar heeft een goede kennis van de lokale woningmarkt en regelgeving en kan je helpen bij het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp (denk aan: bouwkundige keuring, erfpacht, VvE, controle koopcontract). Een extra voordeel: aankoopmakelaars hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen.

Nog geen makelaar gevonden? Via Mijn Verkoopmakelaar vind je eenvoudig én supersnel een goede aankoopmakelaar bij jou in de buurt. Dit zijn de voordelen van het vinden van een makelaar via ons platform:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars waarmee je tot wel 40% kunt besparen
 • Je ontvangt enkel voorstellen van goede, betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun (aankoop)resultaten
 • Je bespaart tijd, want je hoeft niet zelf contact op te nemen met makelaars
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Amsterdam

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn helemaal zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden. De VBO is de tweede grootste branchevereniging met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, moeten voldoen aan een flink aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma (gehaald bij examenbureau SVMNIVO). Het starten van een NVM-kantoor vereist daarmee een intensievere procedure dan bij de VBO en VastgoedPro. Door deze eisen kan het zijn dat je bij een NVM makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM makelaar.

De NVM en VBO richten zich zowel intern als extern en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is een beroepsorganisatie die zich alleen richt op het ondersteunen van haar leden, zonder politieke lobby en extern bemoeienis.

De prestaties van makelaars in Amsterdam

Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Amsterdam écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor de verkoop van jouw woning in goede handen is.

Zijn makelaars in Amsterdam betrouwbaar?

In de reacties die jij van makelaars in Amsterdam ontvangt, geven ze een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid van jouw woning. Fijn om te weten: de betrouwbaarheid van makelaars via Mijn Verkoopmakelaar in Amsterdam ligt op 65%. Dat betekent dat de verkoopopbrengst in 65% van de gevallen hoger is dan vooraf door de makelaar wordt ingeschat.

Sarphatistraat 2F, Amsterdam- Verkoop
1 week geleden verkocht
+3%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 600.000)
Binnen 28 dagen verkocht
Zeeburgerdijk 774, Amsterdam- Verkoop
1 week geleden verkocht
+3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 575.000)
Binnen 14 dagen verkocht
Alexanderplein 1, Amsterdam- Verkoop
2 weken geleden verkocht
86%van de verwachtte opbrengst (€ 1.275.000)
Binnen 148 dagen verkocht
Gemiddeld is de verkoopprijs die huizenverkopers in Amsterdam krijgen voor hun huis 94% van het bedrag dat vooraf door de makelaar is ingeschat. De verkoopsnelheid van makelaarskantoren in Amsterdam is gemiddeld 39 dagen. Wil je weten hoe een specifieke makelaar presteert? Je vindt de resultaten in je persoonlijke omgeving op Mijn Verkoopmakelaar!

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

Zo regelt een makelaar bijvoorbeeld:

 • Het fotograferen en inmeten van je woning
 • De plaatsing op Funda (dat kan niet zonder een makelaar)
 • Alles rondom de bezichtigingen
 • Het opmaken van de koopovereenkomst

Meer weten? In dit artikel lees je wat een makelaar voor je doet bij het verkopen van je woning. Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het verkoopproces? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Amsterdam

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Amsterdam

Als je een makelaar inschakelt bij de verkoop van je woning in Amsterdam, betaal je hem of haar een makelaarscourtage. Dit is een vergoeding voor het werk dat hij of zij levert. De hoogte van de courtage verschilt per type woning, prijsklasse en of de makelaar bij een branchevereniging (NVM, VBO) is aangesloten of niet. Naast deze courtage ben je geen extra kosten kwijt aan het makelaarskantoor. De notariskosten worden betaald door de koper.

De gemiddelde makelaarskosten in Amsterdam is 1.03% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.3%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
0.9%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 5.467, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Makelaars per wijk in Amsterdam 

Uitgelichte makelaarskantoren in Amsterdam

 

Vlieg Amsterdam

Logo van Vlieg Makelaars in Amsterdam
Vlieg Amsterdam is onderdeel van de Vlieg groep. De Vlieg groep is een grote makelaarsorganisatie die actief is in 10 steden. De Amsterdamse vestiging van het makelaarskantoor staat onder leiding van Job Kuperus. De makelaardij is actief op het gebied van verkoop en aankoop, maar adviseert en bemiddelt ook op het gebied van huur en verhuur, hypotheken en verzekeringen. Vlieg Amsterdam helpt je ook graag verder op het gebied van consultancy en taxatie. De collega’s werken op al deze gebieden nauw met elkaar samen. Kies je voor Vlieg Amsterdam, dan kies je voor een betrouwbare makelaar met aandacht voor de klant.

 

Makelaar in Amsterdam

Logo van Makelaar in Amsterdam

Micha van den Bergh is de drijvende kracht achter Makelaar in Amsterdam (MIA). Het leuke aan Micha is dat hij wat opener is dan de rest. Waar de meeste makelaars een courtage (percentage van de opbrengst) vragen, rekent Micha een vast, vooraf besproken, bedrag. De meeste makelaar huren een standaard fotografie-bedrijf in, maar bij MIA doet de vrouw van Micha de fotografie en styling. 

 

 

RKZ Makelaars

Logo van RKZ Makelaars in Amsterdam

RKZ is nou net geen suf makelaarskantoor. Ze doen het daar net een beetje anders dan de rest. Zoals ze zelf zeggen, staan ze voor een nieuwe manier van makelen waarbij ze alles op alles zetten om het jou als klant zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ze brengen jouw woning via de meest innovatieve en creatieve wegen bij de juiste mensen onder de aandacht. Zo doen ze aan verkoopstyling, video’s met presentator, VR-tours, social media, blogs en artist impressions. Of ze organiseren een tot in de puntjes geregeld verkoopevent. Niks is te gek.

Negen medewerkers met ervaring bij allerlei kantoren, hebben de krachten gebundeld om met heel veel aandacht verkopers te helpen. Wij hebben de meeste ervaring met Emilie, Rogier en Tim.

 

Makelaardij Van der Linden

Logo van Makelaardij Van der Linden in Amsterdam

Een bekende kleur in de straten: het oranje van Makelaardij Van der Linden. Dit makelaarskantoor is begonnen in 1975, als een familiebedrijf. Deze hechte basis werpt nog steeds zijn vruchten af, tot de dag van vandaag. 

De organisatie heeft 6 vestigingen over heel Nederland. Het makelaarskantoor doet naast verkoop ook verhuur. Van der Linden kan je goed helpen als je snel je huis in Amsterdam wilt verkopen.

 

Rohlof Real Estate

Logo Rohlof Real Estate in Amsterdam 

De website van Rohlof Real Estate is in het Nederlands én Engels beschikbaar. Frank Rohlof heeft deze makelaardij in 2020 opgericht. Hij heeft eerst ervaring opgedaan als makelaar en in de wereld van sales. Daarna is hij zijn eigen makelaarskantoor begonnen. Met 19 jaar aan ervaring als makelaar in binnen- en buitenland kent hij het makelaarslandschap als geen ander. Zijn doel is om de makelaardij naar een hoger niveau te tillen.

Hij werkt aan die missie met 12 gedreven makelaars binnen Rohlof Real Estate. Het kantoor is te vinden op de Bert Haanstrakade in Amsterdam. Je kunt bij hen terecht voor verkoop en aankoop, maar ook voor huur en verhuur. Ook voor bijkomende zaken, zoals beheer van woningen, taxaties, hypotheekadvies, belastingen, notarisdiensten en bouwkundige keuringen ben je bij Rohlof Real Estate aan het juiste adres. 

 

Keizerskroon Makelaars

Logo Keizerskroon Makelaars in Amsterdam 

Keizerskroon Makelaars is een makelaarskantoor van 9 makelaars. Wij hebben de meeste ervaring met Paulien Vanhorick-Schmitz. Paulien is makelaar/taxateur en zit vanaf 1998 in de wereld van makelaardij. Keizerskroon Makelaars heeft een groot netwerk in Amsterdam en omstreken. Een groot voordeel wanneer je je huis via deze makelaar verkoopt. 

Het kantoor bestaat sinds 2002 en is gevestigd in de Raadhuisstraat in Amsterdam. De makelaardij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), Makelaars Vereniging Amsterdam (MVA), Pararius en VastgoedCert. 

  

Vergelijk Amsterdamse Makelaars 

Voorbeeld voorstellen van makelaars

Beantwoord hieronder de vragen en krijg van de makelaars uit Amsterdam een voorstel met:

 • De aanpak voor de aankoop of verkoop
 • De makelaarskosten die zij rekenen
 • De prestaties van de makelaars

 • Top-10
 • Lokaal
 • Ervaren
 • Funda

 

Makelaars in het centrum van Amsterdam

 

Makelaars in het Amsterdam West

 

Makelaars in het Amsterdam Oost

 

Makelaars in Amsterdam Zuid

 

Makelaars in Amsterdam Nieuw-West

 

Makelaars in de buurt van Amsterdam

 

For English:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Amsterdam?

  Er zijn in Amsterdam 73 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Amsterdam. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Amsterdam?

  Een makelaar in Amsterdam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.03% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Amsterdam rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 5.467. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 28 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel