Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Gracht in Amsterdam Centrum

Vergelijk makelaars in Amsterdam

Zoek je een goede makelaar in Amsterdam? Vul hieronder je postcode en huisnummer in en ontvang - gratis en vrijblijvend - reacties in je mailbox van de beste verkoopmakelaars bij jou in de buurt. Vergelijk beoordelingen, kosten en verkoopresultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van verkoop) van makelaars in Amsterdam en ontdek welke het beste aansluit bij jouw wensenpakket.

Meer weten? Lees meer over Mijn Verkoopmakelaar.

Al 216 verkopers uit Amsterdam vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Over makelaars in Amsterdam

Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we van duidelijkheid en transparantie. Daarom houden we precies voor je bij hoeveel makelaars er actief zijn in Amsterdam, wat de gemiddelde courtages en kosten zijn en wat de gemiddelde verkoopsnelheid is. Heb je een aanbod ontvangen van een makelaar in Amsterdam? Vergelijk dat aanbod dan eenvoudig met de gemiddelden en zie wat voor vlees je in de kuip hebt!

Gemiddelde courtage
0.97%
Gemiddelde kosten
€ 5.008
Aantal makelaars
44
Verkoopsnelheid
20 dagen

Top-10 beste makelaars in Amsterdam

Dit zijn de 10 van beste makelaars in Amsterdam voor het verkopen van je huis.

 1. Keizerskroon Makelaars
 2. Makelaar in Amsterdam
 3. Dutch Real Estate Company
 4. Rohlof Real Estate
 5. RKZ Makelaars Bouwman
 6. VLIEG Amsterdam
 7. RKZ Makelaars Leeflang
 8. Bieden en Wonen Makelaars Amsterdam
 9. Rohlof Real Estate Amsterdam
 10. Your Home Makelaars

De bovengenoemde makelaars in Amsterdam hebben het beste gepresteerd op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen in Amsterdam, de opbrengst ten opzichte van de vooraf geschatte verkoopprijs en de beoordelingen van verkopers.

De prestaties van makelaars in Amsterdam

In Amsterdam zijn tal van makelaars actief die je kunt inschakelen voor de verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu precies, of zelfs méér, dan hij of zij belooft? Op Mijn Verkoopmakelaar kunnen we jou dat precies vertellen. Hieronder lees je welke makelaars in Amsterdam goed presteren en te vertrouwen zijn. Wij houden namelijk, met uiterste precisie, voor je bij hoe de makelaars presteren ten opzichte van de belofte die ze vooraf aan verkopers maken. Transparanter dan dat krijg je het niet!

De betrouwbaardheid van makelaars in Amsterdam

De belofte die een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar vooraf maakt, wordt vergeleken met de uiteindelijke opbrengst van een verkoop.

De betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Amsterdam is 92%. Dat betekent dat de verkoop in 92% van de gevallen méér oplevert dan vooraf wordt beloofd.

Nida Senffstraat 53, Amsterdam
3 weken geleden verkocht
108%van de verwachtte opbrengst (€ 487.500)
Binnen 8 dagen verkocht
Maria Austriastraat 682, Amsterdam
4 weken geleden verkocht
98%van de verwachtte opbrengst (€ 650.000)
Binnen 8 dagen verkocht
Govert Flinckstraat 119-3, Amsterdam
4 weken geleden verkocht
110%van de vraagprijs (€ 775.000)
Binnen 20 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Amsterdam zelfs 13% meer op dan dat zij voor de verkoop beloofd hebben. De gemiddelde verkoopsnelheid van een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar in Amsterdam is 20 dagen.

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

De voorbereiding

Een makelaar helpt je allereerst met het inmeten van jouw woning, zodat jij en de toekomstige koper precies weten hoeveel vierkante meters jouw huis precies is. Daarnaast kan een makelaar je wijzen op mogelijke verbeteringen aan de woning, die weinig moeite, maar veel verschil maken: spotjes in de badkamer, een likje verf op de kozijnen of een andere indeling van de woonkamer, bijvoorbeeld.

Als jouw woning er dan spik en span uitziet, zorgt de makelaar ervoor dat er duidelijke en mooie foto’s worden gemaakt, waarop jouw woning op zijn voordeligst aan het publiek kan worden getoond.

Makelaars kennen de buurt en weten voor welke prijs huizen - vergelijkbaar met die van jou - op de huidige markt worden verkocht. De makelaar helpt je ook bij het bepalen van een goede verkoopstrategie. Samen met de makelaar bepaal je eenvoudig een realistische en goede vraagprijs, die past bij de verkoopstrategie die jullie voor ogen hebben.

Funda & bezichtingen

Het plaatsen van een woning op Funda moet altijd via een makelaar. Dat zijn de regels van de grootste en meest bekende huizenzoekmachine van Nederland. Na de plaatsing kunnen mogelijke kopers een bezichtiging aanvragen, die meestal twee tot drie weken erna plaatsvinden.

De makelaar plant en begeleidt deze bezoeken. Hij ontvangt de kijkers, leidt ze rond door de woning en laat de belangrijkste pluspunten van het huis zien. Daarnaast beantwoordt de makelaar vragen over de woning en vertelt de geïnteresseerden alles over de manier waarop ze kunnen bieden op de woning.

Het is gebruikelijk dat jij als eigenaar niet bij de bezichtigingen aanwezig bent. Na het verkoopklaar maken van je woning neemt de makelaar dus alle taken voor je uit handen.

Onderhandelingen & koopcontract

Na de bezichtigingen vindt er een bieding (inschrijving) plaats of een onderhandeling. Op het moment dat er een bod in beeld komt, neemt de makelaar contact met je op om dit te bespreken. De makelaar voert voor jou het woord in de onderhandelingen. Als jij akkoord bent met de koper, stelt de makelaar de koopovereenkomst op. De overdracht vindt vervolgens, samen met de makelaar en de koper(s), plaats bij de notaris.

Vergelijk makelaars in Amsterdam

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 13% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Amsterdam

Ben je van plan om een makelaar in Amsterdam in te schakelen, en wil je weten welke kosten hieraan verbonden zijn? Het enige bedrag dat je betaalt aan de makelaar, is de courtage (de vergoeding aan de makelaar voor de hulp bij het verkopen van je woning). De makelaarscourtage betreft altijd een percentage van het verkoopbedrag.

De exacte kosten van makelaars in Amsterdam verschillen per type woning, prijsklasse en branchevereniging (NVM of niet). Gemiddeld is het tarief van een makelaar in Amsterdam 0.97% van de verkoopopbrengst.

Het verkopen van een huis kost in Amsterdam gemiddeld € 5.008. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten.

Ben je benieuwd of de kosten van makelaars in Amsterdam hoger of lager zijn dan het gemiddelde in Nederland? Of hoe de kosten zich verhouden tot de makelaarscourtage in de andere grote steden? Je leest er alles over in ons artikel over de kosten van een makelaar.

Wil je exact weten wat de makelaars bij jou in de buurt vragen voor hun diensten? Schrijf je - geheel gratis en vrijblijvend - in bij Mijn Verkoopmakelaar en ontvang prijsvoorstellen van makelaars bij jou in de buurt!

Recente beoordelingen in Amsterdam

Gebruikers van Mijn Verkoopmakelaar beoordelen makelaars in Amsterdam gemiddeld met 4.98 sterren.

Over Rohlof Real Estate
11 december 2021
Prettig contact en soepel verlopen verkoopproces.
Ja ik raad deze makelaar aan
Marijn | Elckerlijcstraat, Amsterdam
Over Keizerskroon Makelaars
9 november 2021
Heldere communicatie
Inschatting vraagprijs
Goed advies bij de planning en logistiek van de verkoop van onze woning.
Ja ik raad deze makelaar aan
Wyko | Theophile de Bockstraat, Amsterdam

Uitgelichte makelaarskantoren in Amsterdam

 

Vlieg Amsterdam

Logo van Vlieg Makelaars in Amsterdam
Vlieg Amsterdam is onderdeel van de Vlieg groep. De Vlieg groep is een grote makelaarsorganisatie die actief is in 10 steden. De Amsterdamse vestiging van het makelaarskantoor staat onder leiding van Elly de Meijer en Stephan Schipper. 

 

Makelaar in Amsterdam

Logo van Makelaar in Amsterdam

Micha van den Bergh is de drijvende kracht achter Makelaar in Amsterdam (MIA). Het leuke aan Micha is dat hij wat opener is dan de rest. Waar de meeste makelaars een courtage (percentage van de opbrengst) vragen, rekent Micha een vast, vooraf besproken, bedrag. De meeste makelaar huren een standaard fotografie-bedrijf in, maar bij MIA doet de vrouw van Micha de fotografie en styling. 

 

HVJ Groep

Logo van HVJ Groep in Amsterdam

HVJ is opgericht door Jochem Kuijs. In 2015 haalde hij het Parool, omdat hij HVJ (Huis voor je kind) was begonnen om ouders te helpen met het aankopen van een woning voor hun studerende kinderen. Dat ging zo goed, dat hij steeds meer voor de ouders ging doen. Ook verkoop. Nu is HVJ uitgegroeid tot een volwaardig makelaarskantoor voor eigenaren in Amsterdam en staat het voor Huis voor Jezelf.

 

RKZ Makelaars

Logo van RKZ Makelaars in Amsterdam

RKZ is nou net geen suf makelaarskantoor. 9 medewerkers met ervaring bij allerlei kantoren, hebben de krachten gebundeld om met heel veel aandacht verkopers te helpen. Wij hebben de meeste ervaring met Emilie, Rogier en Tim.

 

Makelaardij Van der Linden

Logo van Makelaardij Van der Linden in Amsterdam

Een bekende kleur in de straten: het oranje van Makelaardij Van der Linden. De organisatie heeft 6 vestigingen over heel Nederland. Het makelaarskantoor doet naast verkoop ook verhuur. Van der Linden kan je goed helpen als je snel je huis in Amsterdam wilt verkopen.

 

Rohlof Real Estate

Logo Rohlof Real Estate in Amsterdam 

De website van Rohlof Real Estate is in het Engels. Frank Rohlof heeft deze makelaardij in 2020 opgericht. Frank heeft eerst ervaring opgedaan als makelaar en in de wereld van sales. Daarna is hij zijn eigen makelaardij begonnen. Het makelaarskantoor heeft 12 makelaars. Dat zijn er een hoop. Het makelaarskantoor is te vinden op de Bert Haanstrakade in Amsterdam.

 

Keizerskroon Makelaars

Logo Keizerskroon Makelaars in Amsterdam 

Keizerskroon Makelaars beschikt over 4 makelaars. De eigenaresse van dit makelaarskantoor is Paulien Vanhorick-Schmitz. Paulien is makelaar/taxateur en zit vanaf 1998 in de wereld van makelaardij. Het kantoor bestaat sinds 2002. De keizers zitten in de Raadhuisstraat in Amsterdam.

 

Vergelijk Amsterdamse Makelaars 

Voorbeeld voorstellen van makelaars

Vul hieronder je postcode & huisnummer in en krijg van de makelaars uit Amsterdam een voorstel met:

 • De aanpak voor de verkoop
 • De verwachting van de verkoopopbrengst van jouw huis
 • De makelaarskosten die zij rekenen.

 • Top-10
 • Lokaal
 • Ervaren
 • Funda

 

Makelaars in Amsterdamse buurten:

 

Makelaars in de buurt van Amsterdam

 

For English:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Amsterdam?

  Er zijn in Amsterdam 44 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Amsterdam. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Amsterdam?

  Een makelaar in Amsterdam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 0.97% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Amsterdam rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 5.008. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 16 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel