AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Diemen van boven

Beste makelaars in Diemen

Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen of een huis te kopen, en zoek je een goed makelaarskantoor in Diemen om je daarbij te helpen? Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je snel en eenvoudig de beste makelaars bij jou in de buurt. Beantwoord hieronder de vragen in en ontvang reacties van makelaars in je mailbox. Vergelijk de beoordelingen, prestaties en makelaarskosten en kies het makelaarskantoor dat voldoet aan jouw wensenpakket.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Diemen

Er komt veel kijken bij het kiezen van de juiste makelaar. Hoe weet je bijvoorbeeld of een aanbod van een makelaarskantoor een goed aanbod is? Hoe verhouden de courtage, kosten en verkoopsnelheid zich tot de rest van de makelaarskantoren in Diemen? Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de gemiddelde verkoopsnelheid, makelaarskosten en verkoopopbrengsten van de makelaars in Diemen voor je bij. Zo vergelijk je eenvoudig de reacties van de makelaarskantoren in je mailbox met de rest van de markt. Handig toch?

Gemiddelde courtage
1.20%
Gemiddeld tarief
€ 4.375
Aantal makelaars
19
Verkoopsnelheid
20 dagen

Dit zijn de top 10 makelaars in Diemen

Dit zijn de 10 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Diemen.

 1. Makelaar in Amsterdam b.v.
 2. Van Westerloo Makelaardij
 3. 020-Makelaars & Taxateurs
 4. VLIEG Amsterdam
 5. Citi Makelaars
 6. STERK! Makelaars
 7. Dutch Real Estate Company
 8. Roland Real Estate
 9. Your Home Makelaars
 10. Rohlof Real Estate

Deze makelaarskantoren scoren het beste op de volgende punten: aantal verkopen, verkoopsnelheid en verkoopopbrengst. Daarnaast kregen zij de beste beoordelingen van huizenverkopers in Diemen, aangesloten bij Mijn Verkoopmakelaar. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Zoek je een aankoopmakelaar in Diemen?

Ben je van plan om een huis te kopen in Diemen? Spannend! Met een aankoopmakelaar vergroot je jouw kansen op het vinden van je droomhuis aanzienlijk.

Een aankoopmakelaar helpt je namelijk bij het vinden en kopen van een woning. De meeste makelaars helpen je van A tot Z met alles wat erbij komt kijken. Maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen. Je geeft dan alleen uit handen wat je zelf niet kunt of wilt regelen.

Een makelaar heeft een goede kennis van de lokale woningmarkt en regelgeving en kan je helpen bij het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp (denk aan: bouwkundige keuring, erfpacht, VvE, controle koopcontract). Een extra voordeel: aankoopmakelaars hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen.

Nog geen makelaar gevonden? Via Mijn Verkoopmakelaar vind je eenvoudig én supersnel een goede aankoopmakelaar bij jou in de buurt. Dit zijn de voordelen van het vinden van een makelaar via ons platform:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars waarmee je tot wel 40% kunt besparen
 • Je ontvangt enkel voorstellen van goede, betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun (aankoop)resultaten
 • Je bespaart tijd, want je hoeft niet zelf contact op te nemen met makelaars
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM Makelaars in Diemen

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPRO of helemaal zelfstandig. Makelaars die aangesloten zijn bij een organisatie als de NVM, VBO en VastgoedPRO, moeten voldoen aan een aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Door deze eisen kan het zijn dat je voor een aangesloten makelaar iets duurder uit bent, dan bij een niet-aangesloten makelaar.

De prestaties van makelaars in Diemen

Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Diemen écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor de verkoop van jouw woning in goede handen is.

Zijn makelaars in Diemen betrouwbaar?

In de reacties die jij van makelaars in Diemen ontvangt, geven ze een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid van jouw woning. Fijn om te weten: de betrouwbaarheid van makelaars via Mijn Verkoopmakelaar in Diemen ligt op 50%. Dat betekent dat de verkoopopbrengst in 50% van de gevallen hoger is dan vooraf door de makelaar wordt ingeschat.

Kruidenhof 119, Diemen- Verkoop
3 maanden geleden verkocht
97%van de vraagprijs (€ 350.000)
Binnen 27 dagen verkocht
Raadhuisstraat 22, Diemen- Verkoop
8 maanden geleden verkocht
+11%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 485.000)
Binnen 13 dagen verkocht
Gemiddeld is de verkoopprijs die huizenverkopers in Diemen krijgen voor hun huis 104% van het bedrag dat vooraf door de makelaar is ingeschat. De verkoopsnelheid van makelaarskantoren in Diemen is gemiddeld 20 dagen. Wil je weten hoe een specifieke makelaar presteert? Je vindt de resultaten in je persoonlijke omgeving op Mijn Verkoopmakelaar!

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

Zo regelt een makelaar bijvoorbeeld:

 • Het fotograferen en inmeten van je woning
 • De plaatsing op Funda (dat kan niet zonder een makelaar)
 • Alles rondom de bezichtigingen
 • Het opmaken van de koopovereenkomst

Meer weten? In dit artikel lees je wat een makelaar voor je doet bij het verkopen van je woning. Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het verkoopproces? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Weet jij hoeveel jouw huis waard is? Bereken het binnen 1 minuut!

Wil je weten wat jouw huis waard is? Met onze gratis waardebepaling heb je binnen 1 minuut het antwoord. Het werkt heel simpel: vul jouw naam, adres en e-mailadres in op het formulier. Dan halen wij alle beschikbare gegevens over jouw woning op. Daarnaast onderzoeken we welke vergelijkbare woningen er de afgelopen tijd in jouw buurt zijn verkocht.

Na het invullen van het formulier ontvang je direct een e-mail met daarin jouw waarderapport, inclusief een handig overzicht van recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt.

Tip: vink de optie ‘Update waardestijging’ aan in het formulier om iedere 2 maanden een update te ontvangen over de actuele waarde van je woning. Handig om het ideale moment te bepalen voor het verkopen van je huis!

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Diemen

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Diemen

Als je een makelaar inschakelt bij de verkoop van je woning in Diemen, betaal je hem of haar een makelaarscourtage. Dit is een vergoeding voor het werk dat hij of zij levert. De hoogte van de courtage verschilt per type woning, prijsklasse en of de makelaar bij een branchevereniging (NVM, VBO) is aangesloten of niet. Naast deze courtage ben je geen extra kosten kwijt aan het makelaarskantoor. De notariskosten worden betaald door de koper.

De gemiddelde makelaarskosten in Diemen is 1.20% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Tussen € 300.000 en € 600.000
0.9%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.375, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Afbeelding door: Bobo Boom

 

Over Diemen

Diemen is een plaats met meer dan 30.000 inwoners. De plaats ligt vlak naast de hoofdstad Amsterdam. Diemen is een groot dorp. In de gemeente Diemen zijn ook Oud-Diemen, Over-Diemen en Stammerdijk te vinden. Diemen ligt in de streek genaamd Amstelland. Diemen biedt veel natuur, zoals het Diemerbos. Veel inwoners zien Diemen als een dorp van Amsterdam.

 

Uitgelichte makelaarskantoren in Diemen:

 

Logo Ameo Makelaars & Taxateurs

 Ameo Makelaars & Taxateurs Diemen

Makelaars in de buurt van Diemen:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Diemen?

  Er zijn in Diemen 19 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Diemen. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Diemen?

  Een makelaar in Diemen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.20% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Diemen rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.375. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 14 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel