AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

De beste makelaars in Houten

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 2 januari 2024
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 17 mensen uit Houten vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Huizen in Houten

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Houten

  Om je te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Houten, houden we de gemiddelde cijfers voor je bij. Er zijn op dit moment 22 makelaars actief in Houten. De gemiddelde makelaarscourtage ligt hier op 1.00% van de verkoopprijs. Je betaald gemiddeld € 6.593 aan makelaarskosten in Houten. Het duurt gemiddeld 53 dagen totdat een woning in Houten is verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.00%
  Gemiddeld tarief
  € 6.593
  Aantal makelaars
  22
  Verkoopsnelheid
  53 dagen

  De top-10 presterende makelaars in Houten

  Hier vind je een lijst van de top-10 van beste makelaars in Houten.

  1. Aarendonk ERA Makelaardij
  2. Van Doorn Makelaardij
  3. RE/MAX Gildenhof
  4. Keizerskroon Makelaars
  5. Van Scherpenzeel Makelaars
  6. LEF Makelaars & Taxateurs
  7. Spot Makelaardij
  8. Vrijstad Vastgoed
  9. Overduyn Makelaars
  10. Bieden & Wonen Utrecht

  Hiervoor zijn de prestaties van makelaars op het platform Mijn Verkoopmakelaar vergeleken. Er is gekeken naar verschillende factoren zoals het aantal verkopen en aankopen, de snelheid van transacties, de uiteindelijke verkoopopbrengst vergeleken met de initiële verwachtingen, en de feedback van zowel kopers als verkopers in Houten. De lijst met de top-10 makelaars wordt elke dag bijgewerkt.

  Op zoek naar advies over hoe je de beste makelaar uit onze topselectie kunt kiezen? Bekijk dan onze aanbevelingen voor het kiezen van een makelaar.

  Vergelijk makelaars in Houten

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Wat kost een makelaar in Houten?

  In Houten liggen de gemiddelde makelaarskosten op € 6.593, inclusief BTW en initiële kosten. De prijsstelling van makelaarsdiensten in Houten varieert; sommige hanteren een vast bedrag, terwijl anderen een commissie berekenen op basis van de koop- of verkoopprijs.

  Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars in Houten vragen, bedraagt gemiddeld 1.00%. Meer details over hoe dit zich verhoudt tot de tarieven in de rest van het land vind je in ons uitgebreide overzicht van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.0%
  Meer dan € 600.000
  1.0%

  *Bovenstaande gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Houten.

  De prestaties van makelaars in Houten

  Als je makelaars in Houten vergelijkt, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Wij houden daarom voor je bij hoe makelaars in Houten presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen kloppen. Zo weet je precies welke makelaar écht doet wat hij belooft.

  Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Houten via Mijn Verkoopmakelaar?

  In 100% van de gevallen worden woningen in Houten voor een hogere verkoopprijs verkocht dan van tevoren door de makelaars wordt ingeschat.

  Gemiddeld leveren makelaars in Houten 101% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat.

  Viswater 25, Houten- Verkoop
  1 jaar geleden verkocht
  +1%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 698.000)
  Binnen 74 dagen verkocht
  Boekdrukkersgilde 27, Houten- Verkoop
  1 jaar geleden verkocht
  +1%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 1.150.000)
  Binnen 31 dagen verkocht

  Waarom kiezen voor een makelaar?

  Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis kopen of verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

  Een makelaar regelt zaken als:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een verkoopmakelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis. Of wat een aankoopmakelaar allemaal voor je regelt en wat je moet weten over het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Er zijn verschillende brancheverenigingen in Nederland. De grootste is NVM, met 4.400 leden. Gevolgd door VBO (1.100 leden) en beroepsorganisatie VastgoedPro (800 leden). Veel makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO of VastgoedPro, andere werken helemaal zelfstandig.

  Eisen bij NVM, VBO en VastgoedPro

  • Makelaars moeten voldoen aan opleidingsvereisten en ethische regels
  • Makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma Door deze kwaliteitseisen kunnen aangesloten makelaars soms iets duurder dan niet-aangesloten makelaars

  Uitgelichte makelaarskantoren in Houten

  In Houten zijn een hoop verschillende makelaars te vinden. Hieronder lichten we enkele makelaars voor je uit met wat handige informatie.

   

  Logo Clavis Makelaars

  Clavis Makelaars

  Het kantoor van Clavis Makelaars is gevestigd in Houten. Clavis betekent 'sleutel' in het Latijn. Frits Boer is de eigenaar van de vestiging in Houten en is ook makelaar. Clavis werkt volgens een vast tarief en is onder andere actief in Houten en Nieuwegein.

  Foto door: Remy Remmerswaal

   

  Makelaarskantoren in de buurt van Houten:

   

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Heb ik echt een makelaar nodig om mijn huis te verkopen of te kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel