AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Huizen in Houten

Makelaar Houten

Zoek je een goede makelaar in Houten? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Via onze handige tool vind en vergelijk je eenvoudig de makelaars bij jou in de buurt. Beantwoord hieronder de vragen over jouw huis of de droomwoning die je zoekt. Dan ontvang jij binnen no-time reacties van makelaarskantoren in Houten in je mailbox. Vergelijk makelaarskosten, snelheid en beoordelingen met elkaar en kies de makelaardij die het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je de beste deal maakt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Houten

Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we van duidelijkheid en transparantie. Daarom houden we precies voor je bij hoeveel makelaars er actief zijn in Houten, wat de gemiddelde courtages en kosten zijn en wat de gemiddelde verkoopsnelheid is. Heb je een aanbod ontvangen van een makelaar in Houten? Vergelijk dat aanbod dan eenvoudig met de gemiddelden en zie wat voor vlees je in de kuip hebt!

Gemiddelde courtage
0.98%
Gemiddeld tarief
€ 6.234
Aantal makelaars
22
Verkoopsnelheid
53 dagen

Dit zijn de top 10 beste makelaars in Houten

Dit is de top-10 van beste makelaars voor het verkopen van een huis in Houten.

 1. Aarendonk ERA Makelaardij
 2. Mozaiek Makelaardij
 3. Van Doorn Makelaardij
 4. Keizerskroon Makelaars
 5. Van Scherpenzeel Makelaars
 6. LEF Makelaars & Taxateurs
 7. RE/MAX Gildenhof
 8. Overduyn Makelaars
 9. Bieden & Wonen Utrecht
 10. DIRK Makelaars Taxateurs BV

Dit overzicht van beste makelaars in Houten is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Aankoopmakelaar nodig in Houten?

Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Houten? Om je kans op het vinden van jouw droomhuis te vergroten, is het inschakelen van een goede aankoopmakelaar essentieel.

Een aankoopmakelaar staat woningzoekers bij in de zoektocht naar hun droomhuis. Deze persoon helpt je de juiste woningen te vinden, gaat mee naar bezichtigingen (als je dit wilt), doet de onderhandelingen en regelt de juridische rompslomp. Het bespaart je dus een hoop stress en uitzoekwerk. De meeste makelaars nemen alles voor je uit handen, maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen.

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Houten die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Houten

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn helemaal zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden. De VBO is de tweede grootste branchevereniging met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, moeten voldoen aan een flink aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma (gehaald bij examenbureau SVMNIVO). Het starten van een NVM-kantoor vereist daarmee een intensievere procedure dan bij de VBO en VastgoedPro. Door deze eisen kan het zijn dat je bij een NVM makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM makelaar.

De NVM en VBO richten zich zowel intern als extern en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is een beroepsorganisatie die zich alleen richt op het ondersteunen van haar leden, zonder politieke lobby en extern bemoeienis.

De prestaties van makelaars in Houten

Bij Mijn Verkoopmakelaar vinden wij het belangrijk dat je de makelaars in Houten kunt vertrouwen die je via ons platform vindt. Daarom houden we voor je bij of de bij ons aangesloten makelaarskantoren doen wij zij beloven. Hoe wij dat aanpakken? Voor iedere makelaar in Houten vergelijken we de vooraf gedane inschattingen met de uiteindelijke resultaten. Denk hierbij aan de inschatting van de verkoopsnelheid en de verkoopprijs. Zo weet je precies welke makelaardij je met een gerust hart kunt inschakelen.

Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Houten via Mijn Verkoopmakelaar?

We kunnen je gelukkig direct geruststellen: het betrouwbaarheidspercentage van de makelaars in Houten ligt op 100%. Dat wil zeggen dat de verkoopprijs in 100% van de gevallen méér is dan vooraf werd ingeschat. Goed nieuws dus!

Viswater 25, Houten- Verkoop
10 maanden geleden verkocht
+1%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 698.000)
Binnen 74 dagen verkocht
Boekdrukkersgilde 27, Houten- Verkoop
1 jaar geleden verkocht
+1%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 1.150.000)
Binnen 31 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Houten 101% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat. De snelheid waarmee huizen in Houten worden verkocht, is gemiddeld 53 dagen. Ben je benieuwd hoe een individuele makelaar in Houten presteert op het gebied van verkoopopbrengst en -snelheid? Je vindt alle informatie in je persoonlijke omgeving via Mijn Verkoopmakelaar.

Waarom een makelaar?

Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

Een makelaar regelt zaken als:

 • Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
 • Het plannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het beantwoorden van vragen van potentiële kopers
 • Het voeren van de onderhandelingen over de vraagprijs

Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een makelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Houten

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Houten

Wil je een makelaarskantoor inschakelen bij het verkopen van je woning in Houten, en vraag je je af hoeveel kosten daaraan verbonden zijn? Makelaars werken met een courtage: een vergoeding die je betaalt voor gebruikmaking van hun diensten.

Dit kan een vast bedrag zijn, maar is meestal een percentage van de verkoopopbrengst van je woning. De hoogte van deze courtage verschilt per type woning en segment, en is ook afhankelijk van of een makelaar zich al dan niet heeft aangesloten bij een beroepsorganisatie (NVM of VBO). De courtagekosten zijn de enige kosten die je maakt. De notariskosten worden namelijk door de aankopende partij betaald.

In Houten zijn de gemiddelde makelaarskosten 0.98% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.0%
Meer dan € 600.000
1.0%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 6.234, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Uitgelichte makelaarskantoren in Houten

In Houten zijn een hoop verschillende makelaars te vinden. Hieronder lichten we enkele makelaars voor je uit met wat handige informatie.

 

Logo Clavis Makelaars

Clavis Makelaars

Het kantoor van Clavis Makelaars is gevestigd in Houten. Clavis betekent 'sleutel' in het Latijn. Frits Boer is de eigenaar van de vestiging in Houten en is ook makelaar. Clavis werkt volgens een vast tarief en is onder andere actief in Houten en Nieuwegein.

Foto door: Remy Remmerswaal

 

Makelaarskantoren in de buurt van Houten:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Houten?

  Er zijn in Houten 22 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Houten. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Houten?

  Een makelaar in Houten rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 0.98% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Houten rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 6.234. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 10 september 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel