AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Makelaars in Sittard?

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 8 september 2023
Kom direct in contact met makelaars voor:

10 mensen uit Sittard kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Gebouw in Sittard

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Sittard

  Om de diensten van verschillende verkoopmakelaars uit Sittard goed met elkaar te vergelijken, is het handig om de gemiddelde cijfers te kennen. In Sittard zijn 18 makelaars actief. Gemiddeld rekenen zij een courtage van 1.50% van de verkoopprijs. Makelaars in Sittard rekenen gemiddeld € 3.857 aan makelaarskosten. Het duurt gemiddeld 25 dagen voordat een woning in Sittard is verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.50%
  Gemiddeld tarief
  € 3.857
  Aantal makelaars
  18
  Verkoopsnelheid
  25 dagen

  De top 10 makelaars in Sittard

  Deze makelaars zijn de top-10 beste makelaars van Sittard.

  1. Vivre Adviesgroep
  2. LWM Makelaardij & Hypotheken
  3. De Jonge Makelaardij
  4. Koophuis Makelaars Sittard
  5. Aquina Hollanders makelaars
  6. House Hunting Parkstad
  7. van de Ven Wonen.nl
  8. Fer Haas Makelaardij
  9. geWOON Makelaardij & Verzekeringen
  10. Aankoopadvieshuis

  Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Sittard op basis van de frequentie en snelheid van verkoop en aankoop, onafhankelijke beoordelingen en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf.

  Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt. Lees hier onze tips hoe je een makelaar kunt kiezen.

  Vergelijk makelaars in Sittard

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Makelaarskosten in Sittard

  Gemiddeld bedragen de kosten voor een makelaar in Sittard € 3.857, inclusief de BTW en opstartkosten. De tarieven van makelaars in Sittard zijn niet altijd gelijk; er wordt soms een vast bedrag of een courtage gerekend op basis van de verkoop- of aankoopsom.

  Voor makelaars in Sittard is het gemiddelde courtagepercentage 1.50%. Voor een vergelijking van deze kosten met die in de rest van Nederland, zie ons gedetailleerde artikel over makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.5%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.3%

  *Deze informatie is op basis van verkoopmakelaars in Sittard.

  De prestaties van makelaars in Sittard

  Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de resultaten van de aangesloten makelaars in Sittard nauwkeurig voor je bij. We vergelijken de vooraf gedane inschatting van verkoopsnelheid en verkoopprijs met de resultaten achteraf. Jij kunt deze inzien, zodat je precies weet welke makelaardij het meest betrouwbaar is.

  Welke makelaars in Sittard doen wat ze beloven?

  Alle mensen die een verkoopmakelaar zoeken via ons platform, ontvangen in de reacties van makelaars een geschatte verkoopopbrengst. Wanneer we deze inschatting vergelijken met de daadwerkelijke verkoopopbrengsten, blijkt dat verkopen in Sittard in 100% van de gevallen méér opbrengen dan vooraf werd geschat.

  Wat betreft de precieze verkoopopbrengst, in Sittard ontvangen verkopers gemiddeld 103% van het bedrag dat hun makelaar vooraf als schatting voor hun huis gaf.

  Henri Jonasstraat 31, Sittard- Verkoop
  7 maanden geleden verkocht
  +3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 209.000)
  Binnen 25 dagen verkocht

  Wat doet een makelaar?

  Je kunt je huis ook zonder makelaar (ver)kopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het (ver)kopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis of het kopen van een woning?

  Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

  1. Het vinden van geschikte woningen (aankoop) en de plaatsing op Funda (verkoop)
  2. Het plannen en doen van bezichtigingen
  3. Het geregel rondom de onderhandelingen en het biedingsproces
  4. Het regelen van de juridische documenten

  Meer weten? Lees hier wat een verkoopmakelaar nog meer voor je regelt en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Sittard

  NVM en VBO zijn de twee grootste brancheverenigingen voor makelaars in Nederland en tellen 4.400 en 1.100 leden. Daarnaast kunnen makelaars zich aansluiten bij VastgoedPro, een beroepsvereniging met 8.00 leden.

  Makelaars die deel uit willen maken van NVM, moeten voldoen aan:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het behalen van een specifiek makelaarsdiploma

  Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar. Bij Mijn Verkoopmakelaar vind je verschillende makelaars die zijn aangesloten bij NVM, VBO en VastgoedPro. Je vindt er ook makelaars die volledig zelfstandig werken.

  Uitgelichte makelaarskantoren in Sittard

  Logo LWM Makelaardij Sittard

  LWM Makelaardij

  Deze makelaardij bestaat sinds 2019. De twee heren Paul Streutjens en Danny Peters bieden de kijk van nu op de huizenmarkt. Ze zijn actief in Sittard-Geleen en omstreken.


  Logo Orion Makelaardij

  Orion Makelaardij

  De eigenaar van Orion makelaardij is makelaar Ron Smeets. Ron is afgestudeerd als jurist en heeft vervolgens de makelaarsopleiding doorlopen. Ron heeft sinds 2005 ervaring in de makelaardij. Zijn eigen kantoor heeft hij opgericht in 2017. Het kantoor is aangesloten bij de branchevereniging Vastgoedpro.


  Logo Vivre Adviesgroep

  Vivre Adviesgroep

  Dit kantoor is opgericht door Christel Schneiders. Zij is naast makelaar ook erkend hypotheekadviseur. Het kantoor zit aan de Paardenstraat, het centrum van Sittard. Vivre is dus een uitkomst voor aankoop, verkoop, verhuur en hypotheekadvies.


   Logo Kockelkorn Makelaardij

  Kockelkorn Makelaardij Sittard

  Dit makelaarskantoor is actief in de omgeving van Sittard, Hoensbroek, Weert, Brunssum, Roermond, Geleen en Thorn. Ton Kockelkorn is na zijn bouwkundestudie in 2009 gestart bij deze makelaardij.


  Logo Philippen Makelaardij

  Philippen Makelaardij

  Philippen ligt aan de Rijksweg Noord in Sittard. Rob Philippen is de directeur van dit makelaarskantoor. Hij wordt versterkt door Willy Wagemans en Sandra Smeets. De makelaars zijn actief in de regio van Sittard-Geleen en Born.


  Logo Smeets Vastgoed

  Smeets Vastgoed

  Smeets is gevestigd in het centrum van Sittard. De makelaardij is aangesloten bij de makelaardij vereniging VBO. Het team bestaat uit drie medewerkers die ook verstand hebben van taxatie van allerlei woning- en bedrijfspanden. 


  Foto door: Ed Webster

   

  Makelaars in de buurt van Sittard:

   

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Moet je een makelaar in de hand nemen om een huis te (ver)kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Staan de kosten voor een makelaar vast?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel