AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Gebouw in Sittard

Makelaar Sittard

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop, of ga je juist een woning aankopen? Op Mijn Verkoopmakelaar vind je snel en eenvoudig de makelaar die het beste aansluit bij jouw wensen. Vertel hieronder wat jouw wensen zijn en ontvang reacties van makelaars in Sittard in je mailbox. Vergelijk de kosten, beoordelingen en resultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van handelen) met elkaar en kies de makelaar in Sittard waarmee jij een klik hebt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Sittard

Op Mijn Verkoopmakelaar doen we er alles aan om jou te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Sittard. Hieronder lees je alles over de gemiddelde kosten en verkoopsnelheid van makelaars die zijn gevestigd in Sittard. Daarnaast lees je hoeveel makelaars er in totaal actief zijn. Vergelijk de reacties van makelaars in je mailbox met deze gemiddeldes en kom erachter waar de makelaar in uitblinkt of juist steken laat vallen. Zo kies je eenvoudig de makelaar in Sittard die het beste bij je past!

Gemiddelde courtage
1.50%
Gemiddeld tarief
€ 4.462
Aantal makelaars
17
Verkoopsnelheid
22 dagen

Dit zijn de top 10 beste makelaars in Sittard

Natuurlijk wil je alleen de beste makelaars inschakelen voor de verkoop van jouw huis. Op Mijn Verkoopmakelaar houden we daarom de dienstverlening en resultaten van de bij ons aangesloten makelaarskantoren in Sittard voor je bij.

Dit is de top-10 van beste makelaars in Sittard.

 1. Vivre Adviesgroep
 2. LWM Makelaardij & Hypotheken
 3. Aquina Hollanders makelaars
 4. Wooncheckpunt
 5. House Hunting Parkstad
 6. van de Ven Wonen.nl
 7. Fer Haas Makelaardij
 8. De Jonge Makelaardij
 9. Koophuis Makelaars Sittard
 10. geWOON Makelaardij & Verzekeringen

De bovengenoemde makelaars in Sittard hebben het beste gepresteerd op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen in Sittard, de opbrengst ten opzichte van de vooraf geschatte verkoopprijs en de beoordelingen van verkopers.

Zoek je een aankoopmakelaar in Sittard?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Sittard? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Sittard die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Sittard

De makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn verbonden aan de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden, terwijl de VBO de tweede grootste branchevereniging is met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsvereniging met ongeveer 800 leden.

Makelaars die deel uitmaken van De NVM, VBO of VastgoedPRO moeten voldoen aan strenge opleidingseisen en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen alleen lid worden door het behalen van een specifiek makelaarsdiploma (uitgegeven door examenbureau SVMNIVO).

De NVM en VBO zijn zowel intern als extern gericht en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is echter alleen gericht op het ondersteunen van haar leden.

De prestaties van makelaars in Sittard

Het vinden van een makelaar in Sittard met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Gelukkig kom je er via Mijn Verkoopmakelaar snel genoeg achter welke makelaars in Sittard hun beloftes nakomen, of zelfs overstijgen! Voor iedere makelaar houden wij namelijk een strak overzicht bij van de gedane beloftes en resultaten. Zo kun jij in één oogopslag zien bij welke makelaars in Sittard jouw woning in veilige handen is.

Welke makelaars in Sittard doen wat ze beloven?

Goed nieuws! De meeste makelaars in Sittard geven je vooraf een betrouwbare inschatting van de verkoopsnelheid en een realistische verkoopprijs. Sterker nog: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Sittard is 67%. Dit wil zeggen dat de verkoop in 67% van de gevallen méér oplevert dan van tevoren werd ingeschat door de betreffende makelaar.

Henri Jonasstraat 31, Sittard- Verkoop
2 maanden geleden verkocht
+3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 209.000)
Binnen 25 dagen verkocht
Sint Jorisstraat 6, Sittard- Verkoop
8 maanden geleden verkocht
+8%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 169.000)
Binnen 20 dagen verkocht
Brugstraat 127, Sittard- Verkoop
1 jaar geleden verkocht
99%van de vraagprijs (€ 375.000)
Binnen 22 dagen verkocht
Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Sittard krijgen verkopers gemiddeld gezien 103% van het bedrag dat vooraf door de makelaar voor hun huis is ingeschat. Een makelaar via Mijn Verkoopmakelaar verkoopt een woning in Sittard gemiddeld in 22 dagen.

Wat doet een makelaar?

Je kunt je huis ook zonder makelaar verkopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het verkopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis?

Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

 • Het inmeten en fotograferen van je woning
 • Het plaatsen van je woning op Funda (alleen makelaars kunnen dit)
 • Al het geregel rondom bezichtigingen en het biedingsproces
 • Het bij verkoop versturen van de benodigde stukken naar de betrokken partijen

Meer weten? Lees hier wat een makelaar nog meer voor je regelt.

Wat is jouw huis waard? Bereken het binnen 1 minuut!

Wil je weten wat jouw huis waard is? Met onze gratis waardebepaling heb je het binnen 1 minuut berekend. Het werkt heel simpel: vul jouw naam, adres en e-mailadres in op het formulier. Wij halen automatisch alle beschikbare gegevens over jouw woning op. Daarnaast zoeken we uit welke woningen er de afgelopen tijd in de buurt zijn verkocht.

Na het invullen van het formulier ontvang je direct een e-mail van ons. Daarin vind je jouw waarderapport + een handig overzicht van recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt.

Tip: wil je jouw woning binnenkort verkopen, maar wacht je nog op het beste moment? Vink de optie ‘Update waardestijging’ aan op het formulier. Dan ontvang je iedere 2 maanden een update van ons over de actuele waardeverandering van jouw huis.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Sittard

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Sittard

De kosten van een makelaar in Sittard verschillen per prijsklasse, type woning en branchevereniging (NVM of niet). Het bedrag dat je betaalt aan de makelaar, bestaat enkel uit de courtage: een percentage van het verkoopbedrag van de woning. De kosten van de notaris worden namelijk door de koper betaald.

Het gemiddelde tarief van makelaars in Sittard 1.50% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.2%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.462, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Beoordelingen over makelaars in Sittard

Makelaars in Sittard worden door gebruikers van Mijn Verkoopmakelaar beoordeeld met gemiddeld 4.9 sterren.

Over FinSafe Makelaardij
3 november 2022
In hele proces goed meedenkend en waar nodig aanvullend
Professioneel
Snel handelen
Meer dan alleen makelaardij
Geen
Goed direct to the point
Ja ik raad deze makelaar aan
Renate | Pater Schreursstraat, Sittard (Verkoop)
Over Kockelkorn Makelaardij Sittard
6 oktober 2021
Perfect
Goede communicatie
Goede kennis/prijs kwaliteit
Zeer behulpzaam
Voor mij geen minpunten
Resultaat, communicatie, vriendelijk, goede service.
Ja ik raad deze makelaar aan
Pierre | Henri Dunantstraat, Brunssum (Verkoop)

Uitgelichte makelaarskantoren in Sittard

Logo LWM Makelaardij Sittard

LWM Makelaardij

Deze makelaardij bestaat sinds 2019. De twee heren Paul Streutjens en Danny Peters bieden de kijk van nu op de huizenmarkt. Ze zijn actief in Sittard-Geleen en omstreken.


Logo Orion Makelaardij

Orion Makelaardij

De eigenaar van Orion makelaardij is makelaar Ron Smeets. Ron is afgestudeerd als jurist en heeft vervolgens de makelaarsopleiding doorlopen. Ron heeft sinds 2005 ervaring in de makelaardij. Zijn eigen kantoor heeft hij opgericht in 2017. Het kantoor is aangesloten bij de branchevereniging Vastgoedpro.


Logo Vivre Adviesgroep

Vivre Adviesgroep

Dit kantoor is opgericht door Christel Schneiders. Zij is naast makelaar ook erkend hypotheekadviseur. Het kantoor zit aan de Paardenstraat, het centrum van Sittard. Vivre is dus een uitkomst voor aankoop, verkoop, verhuur en hypotheekadvies.


 Logo Kockelkorn Makelaardij

Kockelkorn Makelaardij Sittard

Dit makelaarskantoor is actief in de omgeving van Sittard, Hoensbroek, Weert, Brunssum, Roermond, Geleen en Thorn. Ton Kockelkorn is na zijn bouwkundestudie in 2009 gestart bij deze makelaardij.


Logo Philippen Makelaardij

Philippen Makelaardij

Philippen ligt aan de Rijksweg Noord in Sittard. Rob Philippen is de directeur van dit makelaarskantoor. Hij wordt versterkt door Willy Wagemans en Sandra Smeets. De makelaars zijn actief in de regio van Sittard-Geleen en Born.


Logo Smeets Vastgoed

Smeets Vastgoed

Smeets is gevestigd in het centrum van Sittard. De makelaardij is aangesloten bij de makelaardij vereniging VBO. Het team bestaat uit drie medewerkers die ook verstand hebben van taxatie van allerlei woning- en bedrijfspanden. 


Foto door: Ed Webster

 

Makelaars in de buurt van Sittard:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Sittard?

  Er zijn in Sittard 17 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Sittard. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Sittard?

  Een makelaar in Sittard rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.50% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Sittard rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.462. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 8 september 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel