Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Gebouwen in Almere stad

Vergelijk makelaars in Almere

Ben je op zoek naar de juiste makelaar in Almere om jouw woning mee te verkopen? Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je eenvoudig en snel de beste makelaars in Almere. Voer hieronder jouw postcode en huisnummer in en ontvang - geheel gratis en vrijblijvend - reacties van makelaars in Almere in je mailbox. Ontdek alles over de kosten, lees beoordelingen en krijg inzicht in gemiddelde verkoopopbrengsten en de snelheid van verkoop. Zit er een voorstel tussen dat je bevalt? Geef dan akkoord op de offerte van jouw nieuwe makelaar in Almere!

Ontdek meer over Mijn Verkoopmakelaar.

100 verkopers uit Almere kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Op Mijn Verkoopmakelaar doen we er alles aan om jou te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Almere. Hieronder lees je alles over de gemiddelde kosten en verkoopsnelheid van makelaars die zijn gevestigd in Almere. Daarnaast lees je hoeveel makelaars er in totaal actief zijn. Vergelijk de reacties van makelaars in je mailbox met deze gemiddeldes en kom erachter waar de makelaar in uitblinkt of juist steken laat vallen. Zo kies je eenvoudig de makelaar in Almere die het beste bij je past!

Gemiddelde courtage
1.13%
Gemiddelde kosten
€ 4.817
Aantal makelaars
26

Dit zijn de top 10 makelaars in Almere

Dit zijn de 10 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Almere.

 1. Semeijn Makelaardij
 2. Alnova - Van Rooij Makelaardij
 3. Estatum Makelaardij
 4. Bieden & Wonen Makelaars Almere
 5. Rohlof Real Estate Almere
 6. Staat Makelaars
 7. Bröring Makelaars
 8. Vesta Makelaars
 9. Schouten Makelaars Almere
 10. Koning Makelaar

De lijst is samengesteld op basis van verkoopaantallen, snelheid, opbrengst en beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar.

De prestaties van makelaars in Almere

In Almere zijn tal van makelaars actief die je kunt inschakelen voor de verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu precies, of zelfs méér, dan hij of zij belooft? Op Mijn Verkoopmakelaar kunnen we jou dat precies vertellen. Hieronder lees je welke makelaars in Almere goed presteren en te vertrouwen zijn. Wij houden namelijk, met uiterste precisie, voor je bij hoe de makelaars presteren ten opzichte van de belofte die ze vooraf aan verkopers maken. Transparanter dan dat krijg je het niet!

De betrouwbaardheid van makelaars in Almere

De belofte die een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar vooraf maakt, wordt vergeleken met de uiteindelijke opbrengst van een verkoop.

De betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Almere is 100%. Dat betekent dat de verkoop in 100% van de gevallen méér oplevert dan vooraf wordt beloofd.

Buffelstraat 3, Almere
3 weken geleden verkocht
110%van de vraagprijs (€ 365.000)
Binnen 14 dagen verkocht
Maandenweg 12, Almere
4 maanden geleden verkocht
118%van de vraagprijs (€ 750.000)
Binnen 13 dagen verkocht
Scandinaviëkade 167, Almere
8 maanden geleden verkocht
112%van de vraagprijs (€ 450.000)
Binnen 13 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Almere zelfs 14% meer op dan dat zij voor de verkoop beloofd hebben.

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

De voorbereiding

Een makelaar helpt je allereerst met het inmeten van jouw woning, zodat jij en de toekomstige koper precies weten hoeveel vierkante meters jouw huis precies is. Daarnaast kan een makelaar je wijzen op mogelijke verbeteringen aan de woning, die weinig moeite, maar veel verschil maken: spotjes in de badkamer, een likje verf op de kozijnen of een andere indeling van de woonkamer, bijvoorbeeld.

Als jouw woning er dan spik en span uitziet, zorgt de makelaar ervoor dat er duidelijke en mooie foto’s worden gemaakt, waarop jouw woning op zijn voordeligst aan het publiek kan worden getoond.

Makelaars kennen de buurt en weten voor welke prijs huizen - vergelijkbaar met die van jou - op de huidige markt worden verkocht. De makelaar helpt je ook bij het bepalen van een goede verkoopstrategie. Samen met de makelaar bepaal je eenvoudig een realistische en goede vraagprijs, die past bij de verkoopstrategie die jullie voor ogen hebben.

Funda & bezichtingen

Het plaatsen van een woning op Funda moet altijd via een makelaar. Dat zijn de regels van de grootste en meest bekende huizenzoekmachine van Nederland. Na de plaatsing kunnen mogelijke kopers een bezichtiging aanvragen, die meestal twee tot drie weken erna plaatsvinden.

De makelaar plant en begeleidt deze bezoeken. Hij ontvangt de kijkers, leidt ze rond door de woning en laat de belangrijkste pluspunten van het huis zien. Daarnaast beantwoordt de makelaar vragen over de woning en vertelt de geïnteresseerden alles over de manier waarop ze kunnen bieden op de woning.

Het is gebruikelijk dat jij als eigenaar niet bij de bezichtigingen aanwezig bent. Na het verkoopklaar maken van je woning neemt de makelaar dus alle taken voor je uit handen.

Onderhandelingen & koopcontract

Na de bezichtigingen vindt er een bieding (inschrijving) plaats of een onderhandeling. Op het moment dat er een bod in beeld komt, neemt de makelaar contact met je op om dit te bespreken. De makelaar voert voor jou het woord in de onderhandelingen. Als jij akkoord bent met de koper, stelt de makelaar de koopovereenkomst op. De overdracht vindt vervolgens, samen met de makelaar en de koper(s), plaats bij de notaris.

Vergelijk makelaars in Almere

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 13% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Almere

Ben je van plan om een makelaar in Almere in te schakelen, en wil je weten welke kosten hieraan verbonden zijn? Het enige bedrag dat je betaalt aan de makelaar, is de courtage (de vergoeding aan de makelaar voor de hulp bij het verkopen van je woning). De makelaarscourtage betreft altijd een percentage van het verkoopbedrag.

De exacte kosten van makelaars in Almere verschillen per type woning, prijsklasse en branchevereniging (NVM of niet). Gemiddeld is het tarief van een makelaar in Almere 1.13% van de verkoopopbrengst.

Het verkopen van een huis kost in Almere gemiddeld € 4.817. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten. De notariskosten worden altijd betaald door de koper.

Schrijf je - geheel gratis en vrijblijvend - in bij Mijn Verkoopmakelaar en ontvang prijsvoorstellen van makelaars bij jou in de buurt. Zo weet je precies wat je kwijt bent aan kosten bij het verkopen van je huis.

Wil je weten hoe de kosten van een makelaar in Almere zich verhouden tot de rest van Nederland en de andere grote steden? Je leest het in ons artikel over de kosten van een makelaar.

Beoordelingen van verkopers via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Almere krijgen een gemiddelde beoordeling van 4.8 sterren.

Over Estatum Makelaardij
6 januari 2022
Proactief, deskundig en toch aardig.
Ja ik raad deze makelaar aan
Jurjen | Schönbergweg, Almere

Uitgelichte makelaarskantoren in Almere

De volgende makelaarskantoren kunnen je helpen met het verkopen van een woning.

Logo Semeijn Makelaardij Almere

Semeijn Makelaardij

Sinds 2009 is Hans Semeijn atief als makelaar in Almere. Naast verkoop doet Hans ook aankoop. Het kantoor zit op de Binderij 4.

  

Logo Alnova Makelaardij Almere

Alnova Makelaardij

Het is team bestaat uit 3 medewerkers, aangevoerd door de naamgever van kantoor: Ben van Rooij. Naast verkoop, helpt het kantoor je ook met aankoop en zijn ze gecertificeerd voor taxaties.

Een vrolijk kantoor met persoonlijke aandacht.

  

 Logo Staat Makelaars Almere

Staat Makelaars

Hans Melgers mag niet ontbreken in deze lijst. Met Staat Makelaars bouwt hij aan de makelaardij 2.0. En met succes. Het team bestaat nu uit 4.

 

Logo Bröring Makelaars Almere

Bröring Makelaars

Geert (Bröring) is makelaar van dit kantoor. Inmiddels is Bröring al 30 jaar een bekende naam in de woningmarkt van Almere. Ook hier geldt: Verkoop, Aankoop én Taxaties.

  

Logo Estatum Makelaardij Almere

 

Estatum Makelaardij

De drie dames van Estatum zijn zowel in de woningmakelaardij, als de bedrijfsmakelaardij. Doordat het team op zoveel vlakken actief is, kennen ze de vastgoedmarkt in Almere super goed.

  

Logo Hoekstra & Van Eck Almere

 

Hoekstra & Van Eck Almere

Het grootste makelaarskantoor van Nederland is ook in Almere actief. Degelijke, veilige keuze voor een huizenverkoper.

 

Logo Van de Steege Almere

 

Van de Steege Almere

Met 13 vestigingen is Van de Steege een grote speler in makelaarsland. Het kantoor in Almere wordt aangevoerd door Ben. 

  

Logo Makelaardij Van Der Linden Almere

 

Makelaardij Van Der Linden

Met 6 vestigingen in Nederland is Makelaardij van der Linden niet over te slaan in dit lijstje. Het kantoor is met name sterk in Amsterdam en Almere. Op kantoor Almere is Niels de vestigigingsmanager.

Foto door: Bert Knottenbeld   

 

Almeerse buurten:

 

Makelaars in de buurt van Almere

 

For English:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Almere?

  Er zijn in Almere 26 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Almere. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Almere?

  Een makelaar in Almere rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.13% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Almere rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.817. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 16 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel