AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Gebouwen in Almere stad

Makelaar Almere

Zoek je een goede makelaar in Almere? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Via onze handige tool vind en vergelijk je eenvoudig de makelaars bij jou in de buurt. Beantwoord hieronder de vragen over jouw huis of de droomwoning die je zoekt. Dan ontvang jij binnen no-time reacties van makelaarskantoren in Almere in je mailbox. Vergelijk makelaarskosten, snelheid en beoordelingen met elkaar en kies de makelaardij die het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je de beste deal maakt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Almere

Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we van duidelijkheid en transparantie. Daarom houden we precies voor je bij hoeveel makelaars er actief zijn in Almere, wat de gemiddelde courtages en kosten zijn en wat de gemiddelde verkoopsnelheid is. Heb je een aanbod ontvangen van een makelaar in Almere? Vergelijk dat aanbod dan eenvoudig met de gemiddelden en zie wat voor vlees je in de kuip hebt!

Gemiddelde courtage
1.15%
Gemiddeld tarief
€ 4.611
Aantal makelaars
43
Verkoopsnelheid
32 dagen

Dit zijn de top 10 beste makelaars in Almere

Dit is de top-10 van beste makelaars voor het verkopen van een huis in Almere.

 1. Semeijn Makelaardij
 2. Estatum Makelaardij
 3. Bieden & Wonen Makelaars Almere
 4. Alnova - Van Rooij Makelaardij
 5. De Ruiter Makelaars
 6. iQ Makelaars Almere
 7. Rohlof Real Estate Almere
 8. Schouten makelaars Almere
 9. De Interim Makelaar
 10. Yourstyle Vastgoed & Makelaardij

Dit overzicht van beste makelaars in Almere is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Zoek je een aankoopmakelaar in Almere?

Ben je van plan om een huis te kopen in Almere? Spannend! Met een aankoopmakelaar vergroot je jouw kansen op het vinden van je droomhuis aanzienlijk.

Een aankoopmakelaar helpt je namelijk bij het vinden en kopen van een woning. De meeste makelaars helpen je van A tot Z met alles wat erbij komt kijken. Maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen. Je geeft dan alleen uit handen wat je zelf niet kunt of wilt regelen.

Een makelaar heeft een goede kennis van de lokale woningmarkt en regelgeving en kan je helpen bij het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp (denk aan: bouwkundige keuring, erfpacht, VvE, controle koopcontract). Een extra voordeel: aankoopmakelaars hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen.

Nog geen makelaar gevonden? Via Mijn Verkoopmakelaar vind je eenvoudig én supersnel een goede aankoopmakelaar bij jou in de buurt. Dit zijn de voordelen van het vinden van een makelaar via ons platform:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars waarmee je tot wel 40% kunt besparen
 • Je ontvangt enkel voorstellen van goede, betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun (aankoop)resultaten
 • Je bespaart tijd, want je hoeft niet zelf contact op te nemen met makelaars
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Almere

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn helemaal zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden. De VBO is de tweede grootste makelaarsvereniging met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, VBO of VastgoedPRO, moeten voldoen aan een flink aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Deze verenigingen stellen hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma.

De NVM en VBO richten zich zowel intern als extern en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is een beroepsorganisatie die zich alleen richt op het ondersteunen van haar leden.

De prestaties van makelaars in Almere

Bij Mijn Verkoopmakelaar vinden wij het belangrijk dat je de makelaars in Almere kunt vertrouwen die je via ons platform vindt. Daarom houden we voor je bij of de bij ons aangesloten makelaarskantoren doen wij zij beloven. Hoe wij dat aanpakken? Voor iedere makelaar in Almere vergelijken we de vooraf gedane inschattingen met de uiteindelijke resultaten. Denk hierbij aan de inschatting van de verkoopsnelheid en de verkoopprijs. Zo weet je precies welke makelaardij je met een gerust hart kunt inschakelen.

Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Almere via Mijn Verkoopmakelaar?

We kunnen je gelukkig direct geruststellen: het betrouwbaarheidspercentage van de makelaars in Almere ligt op 66%. Dat wil zeggen dat de verkoopprijs in 66% van de gevallen méér is dan vooraf werd ingeschat. Goed nieuws dus!

Laan der V.O.C. 348, Almere- Verkoop
1 maand geleden verkocht
+5%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 325.000)
Binnen 20 dagen verkocht
Hofmark 76, Almere- Verkoop
1 maand geleden verkocht
98%van de verwachtte opbrengst (€ 387.500)
Binnen 16 dagen verkocht
Bosgouw 223, Almere- Verkoop
1 maand geleden verkocht
+13%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 350.000)
Binnen 20 dagen verkocht
Gemiddeld is de verkoopprijs die huizenverkopers in Almere krijgen voor hun huis 104% van het bedrag dat vooraf door de makelaar is ingeschat. De snelheid waarmee huizen in Almere worden verkocht, is gemiddeld 32 dagen. Ben je benieuwd hoe een individuele makelaar in Almere presteert op het gebied van verkoopopbrengst en -snelheid? Je vindt alle informatie in je persoonlijke omgeving via Mijn Verkoopmakelaar.

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

Zo regelt een makelaar bijvoorbeeld:

 • Het fotograferen en inmeten van je woning
 • De plaatsing op Funda (dat kan niet zonder een makelaar)
 • Alles rondom de bezichtigingen
 • Het opmaken van de koopovereenkomst

Meer weten? In dit artikel lees je wat een makelaar voor je doet bij het verkopen van je woning. Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het verkoopproces? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Weet jij hoeveel jouw huis waard is? Bereken het binnen 1 minuut!

Wil je weten wat jouw huis waard is? Met onze gratis waardebepaling heb je binnen 1 minuut het antwoord. Het werkt heel simpel: vul jouw naam, adres en e-mailadres in op het formulier. Dan halen wij alle beschikbare gegevens over jouw woning op. Daarnaast onderzoeken we welke vergelijkbare woningen er de afgelopen tijd in jouw buurt zijn verkocht.

Na het invullen van het formulier ontvang je direct een e-mail met daarin jouw waarderapport, inclusief een handig overzicht van recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt.

Tip: vink de optie ‘Update waardestijging’ aan in het formulier om iedere 2 maanden een update te ontvangen over de actuele waarde van je woning. Handig om het ideale moment te bepalen voor het verkopen van je huis!

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Almere

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Almere

Wil je een makelaarskantoor inschakelen bij het verkopen van je woning in Almere, en vraag je je af hoeveel kosten daaraan verbonden zijn? Makelaars werken met een courtage: een vergoeding die je betaalt voor gebruikmaking van hun diensten.

Dit kan een vast bedrag zijn, maar is meestal een percentage van de verkoopopbrengst van je woning. De hoogte van deze courtage verschilt per type woning en segment, en is ook afhankelijk van of een makelaar zich al dan niet heeft aangesloten bij een beroepsorganisatie (NVM of VBO). De courtagekosten zijn de enige kosten die je maakt. De notariskosten worden namelijk door de aankopende partij betaald.

In Almere zijn de gemiddelde makelaarskosten 1.15% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.3%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
0.9%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.611, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Beoordelingen van verkopers via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Almere krijgen een gemiddelde beoordeling van 4.91 sterren.

Over Rohlof Real Estate Flevoland
5 december 2023
Exeptional Professional and customer oriented
Custom Approach to my Situation
Professional
Focused on my wished and needs
I had the pleasure of working with Rohlof Real Estate for my recent home purchase, and I cannot express enough how impressed I am with the exceptional service I received. From our initial meeting to the closing of the deal, Floris van Zoomeren demonstrated unmatched professionalism, expertise, and dedication. Floris truly went above and beyond to understand my needs and preferences. Their knowledge of the local real estate market was evident, providing valuable insights that guided me in making well-informed decisions. What sets Floris apart is his excellent communication skills and responsiveness. Any questions or concerns I had were addressed promptly, and he kept me informed at every stage of the process. This level of transparency and attentiveness made the entire home-selling experience smooth and stress-free. Moreover, Floris exhibited strong negotiation skills, securing a deal that exceeded my expectations. Their attention to detail and commitment to client satisfaction are truly commendable. In conclusion, I wholeheartedly recommend Floris to anyone in search of a dedicated and knowledgeable real estate professional. Working with them was not only a pleasure but also a wise investment. Thank you, Floris, for your outstanding service!
Ja ik raad deze makelaar aan
Maximilian | Kornwierde, Almere (Verkoop)
Over Estatum Makelaardij
8 november 2023
Betrouwbaar en deskundig! Gaat voor het beste resultaat!
Betrouwbaar en deskundig! Gaat voor het beste resultaat!
Ja ik raad deze makelaar aan
Paul | Laan der V.O.C., Almere (Verkoop)

 

Almeerse buurten:


Uitgelichte makelaarskantoren in Almere

De volgende makelaarskantoren kunnen je helpen met het verkopen van een woning.

Logo Semeijn Makelaardij Almere

Semeijn Makelaardij

Dit makelaarskantoor is in 2009 opgericht door Hans Semeijn. De makelaardij startte als één-pits-kantoor, en is vandaag de dag uitgegroeid tot een gezellig makelaarskantoor met 6 medewerkers. Semeijn Makelaardij is gevestigd aan De Binderij in Almere en houdt zich bezig met aankoop, verkoop, nieuwbouw en taxaties in Almere, Lelystad en ‘t Gooi.

  

Logo Alnova Makelaardij Almere

Alnova Makelaardij

Het team van Alnova van Rooij bestaat uit 3 medewerkers, aangevoerd door de naamgever van het kantoor: Ben van Rooij. Hij is NVM-makelaar en directeur van de makelaardij. Hij wordt ondersteund door twee verkoopmedewerksters. Het kantoor is ervan overtuigd dat de inzet van een makelaar “het verschil tussen een gewone verkoop en een TOP verkoop” maakt. Bij Alnova zetten ze zich dan ook maximaal voor de klant in om woning zo snel mogelijk voor de beste prijs te verkopen. Altijd met een glimlach en persoonlijke aandacht. Naast verkoop helpt het kantoor je ook met aankoop en taxaties.

  

Logo Staat Makelaars Almere

Staat Makelaars

Staat Makelaars is te vinden aan Randstad 22 46 in Almere. Maar deze makelaardij heeft ook 2 andere vestigingen, in Lelystad en Amsterdam. Hans Melgers staat aan het roer. Met Staat Makelaars bouwt hij aan een makelaarskantoor met een eigentijdse werkwijze. Het kantoor wordt dan ook niet voor niets “de verkoopmakelaar van morgen” genoemd. De makelaars en medewerkers komen allemaal uit het social media tijdperk. De beschikbare digitale tools worden dan ook optimaal benut om de juiste doelgroep aan te boren.

Zo werkt de makelaardij met een presentatie- en marketingpakket, waarbij kosten noch moeite worden gespaard om de woning zo goed mogelijk aan het publiek te tonen. Zo worden o.a. een unieke woningvideo (gepresenteerd door de makelaar), professionele foto’s (360 graden) en een digitale woningpresentatiegids gemaakt. Daarnaast worden Facebook advertenties ingezet, gericht op de kopende doelgroep. Dit alles voor de optimale presentatie van de woning, en zoveel mogelijk potentiële kopers. 

  

Logo Estatum Makelaardij Almere

 

Estatum Makelaardij

Oprichtster, Monique Uffen, begon in 1995 als als makelaar voor zichzelf. Na jarenlang op de Amsterdamse woningmarkt te hebben gewerkt, besloot ze terug te keren naar Almere. Daar ligt haar hart. Daar richtte ze Estatum op, waar ze momenteel met 2 collega’s werkt. De 3 dames van Estatum zijn zowel actief in de woningmakelaardij als in de bedrijfsmakelaardij. Doordat het team op zoveel vlakken actief is, kennen ze de vastgoedmarkt in Almere goed.

Het kantoor is aangesloten bij NVM en NVM Business. Je kunt het kantoor bezoeken aan Havenzicht 72 in Almere. De makelaardij werkt op basis van No Cure, No Pay. De courtage wordt op maat bepaald, omdat het afhankelijk is van het gekozen plan van aanpak en de verwachtingen over de verkoop. De courtage is All Inclusive, je betaalt dus ook geen opstartkosten. 

  

Logo Hoekstra & Van Eck Almere

 

Hoekstra & Van Eck Almere

Het grootste makelaarskantoor van Nederland is ook in Almere actief. Je vindt de Almeerse vestiging aan de Midwaystraat in Almere. Bij Hoekstra & Van Eck kun je terecht voor aankoop, verkoop en taxatie. Het kantoor kan je ook verder helpen op het gebied van nieuwbouw, hypotheken en verzekeringen.

Kies je voor deze makelaardij voor het verkopen van je woning, dan profiteer van je een groot aantal woningzoekers die zijn aangesloten bij Hoekstra & Van Eck Almere. Goed om te weten: het makelaarsteam wordt ondersteund door teams van specialisten op het gebied van woningstyling, back-office en online marketing.

 

Logo Van de Steege Almere

 

Van de Steege Almere

Met 13 vestigingen is Van de Steege een grote speler in makelaarsland. Het kantoor in Almere wordt aangevoerd door Ben Durlacher. Hij zit al in het vastgoed sinds zijn 18de, op zijn 23ste werd bij beëdigd als makelaar. Samen met zijn team helpt hij woningzoekers en woningverkopers bij de aan- en verkoop van woningen. Van de Steege houdt zich bezig met particuliere en bedrijfsmatige aan- en verkoop. Binnen de vestigingen zijn deze specialismen gescheiden, zodat je altijd te maken hebt met een professional. Van de Steege is gevestigd aan de Europalaan te Almere en aangesloten bij de NVM. 

  

Logo Makelaardij Van Der Linden Almere

 

Makelaardij Van Der Linden

Met 6 vestigingen in Nederland is Makelaardij Van der Linden niet over te slaan in dit lijstje. Naast een vestiging in Almere, heeft deze NVM-makelaardij ook vestigingen in Amsterdam, Lelystad, Dronten, Haarlem en Zwolle. Op het kantoor in Almere zijn 10 medewerkers werkzaam, waaronder 5 makelaars/taxateurs. Het kantoor heeft al 45 jaar ervaring in het makelaarsvak. De vestigingen werken onderling nauw samen.

Van Der Linden staat bekend om de snelle verkoop van woningen. De makelaardij werkt via het principe No Cure, No Pay. Je betaalt er dan ook geen opstartkosten of maandelijkse bijdragen. Woningen die via Van der Linden in de verkoop gaan, worden geplaatst op Funda, maar ook gedeeld met het eigen zoekbestand. Daarnaast benaderen ze woningzoekenden waarvan ze de concrete woonwensen kennen persoonlijk. Er wordt ook gebruik gemaakt van social media om de woning bij het juiste publiek aan de man te brengen. 

Foto door: Bert Knottenbeld   

 

 

Makelaars in de buurt van Almere:

 

For English:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Almere?

  Er zijn in Almere 43 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Almere. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Almere?

  Een makelaar in Almere rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.15% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Almere rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.611. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 27 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel