AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Vergelijk makelaars in Almere

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 22 januari 2024
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 268 mensen uit Almere vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Gebouwen in Almere stad

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Almere

  Om je te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Almere, houden we de gemiddelde cijfers voor je bij. Er zijn op dit moment 47 makelaars actief in Almere. De gemiddelde makelaarscourtage ligt hier op 1.07% van de verkoopprijs. Je betaald gemiddeld € 4.619 aan makelaarskosten in Almere. Het duurt gemiddeld 33 dagen totdat een woning in Almere is verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.07%
  Gemiddeld tarief
  € 4.619
  Aantal makelaars
  47
  Verkoopsnelheid
  33 dagen

  De top-10 presterende makelaars in Almere

  Hier vind je een lijst van de top-10 van beste makelaars in Almere.

  1. Semeijn Makelaardij
  2. Estatum Makelaardij
  3. Bieden & Wonen Makelaars Almere
  4. De Ruiter Makelaars
  5. iQ Makelaars Almere
  6. Rohlof Real Estate Almere
  7. Schouten makelaars Almere
  8. De Interim Makelaar
  9. Yourstyle Vastgoed & Makelaardij
  10. Aland Makelaars

  Dit overzicht is gemaakt door de prestaties van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar te vergelijken. Hierbij is gekeken naar onder anderen het aantal verkopen en aankopen, snelheid, verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte en de beoordelingen van (ver)kopers in Almere. Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

  Wil je weten hoe je de beste makelaar uit ons top lijstje kiest? Lees dan onze tips om een makelaar te kiezen.

  Vergelijk makelaars in Almere

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Kosten van een makelaar in Almere

  De gemiddelde kosten van een makelaar in Almere zijn € 4.619. Dit is inclusief BTW en opstartkosten. De kosten van makelaars in Almere kunnen per kantoor verschillen. Soms wordt er gerekend met een vast tarief, andere keren met een percentage van de aankoop-/verkoopprijs (makelaarscourtage).

  In Almere rekent een makelaar gemiddeld een courtage van 1.07%. Ben je benieuwd hoe dit percentage zich verhoudt tot de rest van Nederland? Je leest er meer over in ons artikel over de kosten van een makelaar.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.2%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.1%
  Meer dan € 600.000
  0.9%

  *Bovenstaande gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Almere.

  De prestaties van makelaars in Almere

  Als je makelaars in Almere vergelijkt, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Wij houden daarom voor je bij hoe makelaars in Almere presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen kloppen. Zo weet je precies welke makelaar écht doet wat hij belooft.

  Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Almere via Mijn Verkoopmakelaar?

  In 74% van de gevallen worden woningen in Almere voor een hogere verkoopprijs verkocht dan van tevoren door de makelaars wordt ingeschat.

  Gemiddeld leveren makelaars in Almere 104% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat.

  Professor Cumulusstraat 19, Almere- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  100%van de vraagprijs (€ 775.000)
  Binnen 117 dagen verkocht
  Geldropstraat 23, Almere- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +17%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 350.000)
  Binnen 11 dagen verkocht
  Noorderplassenweg 84, Almere- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 600.000)
  Binnen 43 dagen verkocht

  Wat doet een makelaar?

  Het is niet verplicht om een makelaar in te schakelen voor het kopen of verkopen van je woning. Je kunt dus altijd besluiten om zelf aan de slag te gaan. Wel heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

  Een makelaar helpt je bijvoorbeeld met:

  1. Het vinden van geschikte woningen (voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van je woning op Funda (dit kan alleen met een makelaar)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het verkoop- of aankoopproces? Lees dan alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of alles over het kopen van een woning.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Er zijn verschillende brancheverenigingen in Nederland. De grootste is NVM, met 4.400 leden. Gevolgd door VBO (1.100 leden) en beroepsorganisatie VastgoedPro (800 leden). Veel makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO of VastgoedPro, andere werken helemaal zelfstandig.

  Eisen bij NVM, VBO en VastgoedPro

  • Makelaars moeten voldoen aan opleidingsvereisten en ethische regels
  • Makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma Door deze kwaliteitseisen kunnen aangesloten makelaars soms iets duurder dan niet-aangesloten makelaars

   

  Almeerse buurten:


  Uitgelichte makelaarskantoren in Almere

  De volgende makelaarskantoren kunnen je helpen met het verkopen van een woning.

  Logo Semeijn Makelaardij Almere

  Semeijn Makelaardij

  Dit makelaarskantoor is in 2009 opgericht door Hans Semeijn. De makelaardij startte als één-pits-kantoor, en is vandaag de dag uitgegroeid tot een gezellig makelaarskantoor met 6 medewerkers. Semeijn Makelaardij is gevestigd aan De Binderij in Almere en houdt zich bezig met aankoop, verkoop, nieuwbouw en taxaties in Almere, Lelystad en ‘t Gooi.

    

  Logo Alnova Makelaardij Almere

  Alnova Makelaardij

  Het team van Alnova van Rooij bestaat uit 3 medewerkers, aangevoerd door de naamgever van het kantoor: Ben van Rooij. Hij is NVM-makelaar en directeur van de makelaardij. Hij wordt ondersteund door twee verkoopmedewerksters. Het kantoor is ervan overtuigd dat de inzet van een makelaar “het verschil tussen een gewone verkoop en een TOP verkoop” maakt. Bij Alnova zetten ze zich dan ook maximaal voor de klant in om woning zo snel mogelijk voor de beste prijs te verkopen. Altijd met een glimlach en persoonlijke aandacht. Naast verkoop helpt het kantoor je ook met aankoop en taxaties.

    

  Logo Staat Makelaars Almere

  Staat Makelaars

  Staat Makelaars is te vinden aan Randstad 22 46 in Almere. Maar deze makelaardij heeft ook 2 andere vestigingen, in Lelystad en Amsterdam. Hans Melgers staat aan het roer. Met Staat Makelaars bouwt hij aan een makelaarskantoor met een eigentijdse werkwijze. Het kantoor wordt dan ook niet voor niets “de verkoopmakelaar van morgen” genoemd. De makelaars en medewerkers komen allemaal uit het social media tijdperk. De beschikbare digitale tools worden dan ook optimaal benut om de juiste doelgroep aan te boren.

  Zo werkt de makelaardij met een presentatie- en marketingpakket, waarbij kosten noch moeite worden gespaard om de woning zo goed mogelijk aan het publiek te tonen. Zo worden o.a. een unieke woningvideo (gepresenteerd door de makelaar), professionele foto’s (360 graden) en een digitale woningpresentatiegids gemaakt. Daarnaast worden Facebook advertenties ingezet, gericht op de kopende doelgroep. Dit alles voor de optimale presentatie van de woning, en zoveel mogelijk potentiële kopers. 

    

  Logo Estatum Makelaardij Almere

   

  Estatum Makelaardij

  Oprichtster, Monique Uffen, begon in 1995 als als makelaar voor zichzelf. Na jarenlang op de Amsterdamse woningmarkt te hebben gewerkt, besloot ze terug te keren naar Almere. Daar ligt haar hart. Daar richtte ze Estatum op, waar ze momenteel met 2 collega’s werkt. De 3 dames van Estatum zijn zowel actief in de woningmakelaardij als in de bedrijfsmakelaardij. Doordat het team op zoveel vlakken actief is, kennen ze de vastgoedmarkt in Almere goed.

  Het kantoor is aangesloten bij NVM en NVM Business. Je kunt het kantoor bezoeken aan Havenzicht 72 in Almere. De makelaardij werkt op basis van No Cure, No Pay. De courtage wordt op maat bepaald, omdat het afhankelijk is van het gekozen plan van aanpak en de verwachtingen over de verkoop. De courtage is All Inclusive, je betaalt dus ook geen opstartkosten. 

    

  Logo Hoekstra & Van Eck Almere

   

  Hoekstra & Van Eck Almere

  Het grootste makelaarskantoor van Nederland is ook in Almere actief. Je vindt de Almeerse vestiging aan de Midwaystraat in Almere. Bij Hoekstra & Van Eck kun je terecht voor aankoop, verkoop en taxatie. Het kantoor kan je ook verder helpen op het gebied van nieuwbouw, hypotheken en verzekeringen.

  Kies je voor deze makelaardij voor het verkopen van je woning, dan profiteer van je een groot aantal woningzoekers die zijn aangesloten bij Hoekstra & Van Eck Almere. Goed om te weten: het makelaarsteam wordt ondersteund door teams van specialisten op het gebied van woningstyling, back-office en online marketing.

   

  Logo Van de Steege Almere

   

  Van de Steege Almere

  Met 13 vestigingen is Van de Steege een grote speler in makelaarsland. Het kantoor in Almere wordt aangevoerd door Ben Durlacher. Hij zit al in het vastgoed sinds zijn 18de, op zijn 23ste werd bij beëdigd als makelaar. Samen met zijn team helpt hij woningzoekers en woningverkopers bij de aan- en verkoop van woningen. Van de Steege houdt zich bezig met particuliere en bedrijfsmatige aan- en verkoop. Binnen de vestigingen zijn deze specialismen gescheiden, zodat je altijd te maken hebt met een professional. Van de Steege is gevestigd aan de Europalaan te Almere en aangesloten bij de NVM. 

    

  Logo Makelaardij Van Der Linden Almere

   

  Makelaardij Van Der Linden

  Met 6 vestigingen in Nederland is Makelaardij Van der Linden niet over te slaan in dit lijstje. Naast een vestiging in Almere, heeft deze NVM-makelaardij ook vestigingen in Amsterdam, Lelystad, Dronten, Haarlem en Zwolle. Op het kantoor in Almere zijn 10 medewerkers werkzaam, waaronder 5 makelaars/taxateurs. Het kantoor heeft al 45 jaar ervaring in het makelaarsvak. De vestigingen werken onderling nauw samen.

  Van Der Linden staat bekend om de snelle verkoop van woningen. De makelaardij werkt via het principe No Cure, No Pay. Je betaalt er dan ook geen opstartkosten of maandelijkse bijdragen. Woningen die via Van der Linden in de verkoop gaan, worden geplaatst op Funda, maar ook gedeeld met het eigen zoekbestand. Daarnaast benaderen ze woningzoekenden waarvan ze de concrete woonwensen kennen persoonlijk. Er wordt ook gebruik gemaakt van social media om de woning bij het juiste publiek aan de man te brengen.

  De Ruiter makelaars logo

  De Ruiter Makelaars

  Het team van De Ruiter Makelaars kent ‘t Gooi en Almere goed. De makelaars zijn hier geboren en getogen en met de centrale ligging van hun twee kantoren in Naarden en Almere, zijn ze altijd in de buurt. Je kan hier terecht voor aan- en verkoop, taxatie, verhuur en hypotheek. 

  Het kantoor is opgericht in 2022 door Erwin de Ruiter en met hem werken we graag samen. Hij is van zelfstandig ondernemer overstapt naar de makelaardij. Daarnaast is De Ruiter goed bereikbaar, makelaar ben je niet 9-17. In hun eigen woorden: “Wij spelen in op je moderne wensen en behoeften en zijn we 24/7 bereikbaar. En natuurlijk doen we ook een keer boodschappen of staan we onder de douche”

  Foto door: Bert Knottenbeld   

   

   

  Makelaars in de buurt van Almere:

   

  For English:

  Veelgestelde vragen

  • Heb ik echt een makelaar nodig om mijn huis te verkopen of te kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel