Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Straat in Den Haag door Paul Nevada

Vergelijk makelaars in Den Haag

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop? Op Mijn Verkoopmakelaar vind je snel en eenvoudig de makelaar die het beste aansluit bij jouw wensen. Voer hieronder jouw postcode en huisnummer in en ontvang - geheel gratis en vrijblijvend - reacties van makelaars in Den Haag in je mailbox. Vergelijk de kosten, beoordelingen en verkoopresultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van verkoop) met elkaar en kies de makelaar in Den Haag waarmee jij een klik hebt.

Lees meer over hoe over Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Al 151 verkopers uit Den Haag gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Op Mijn Verkoopmakelaar doen we er alles aan om jou te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Den Haag. Hieronder lees je alles over de gemiddelde kosten en verkoopsnelheid van makelaars die zijn gevestigd in Den Haag. Daarnaast lees je hoeveel makelaars er in totaal actief zijn. Vergelijk de reacties van makelaars in je mailbox met deze gemiddeldes en kom erachter waar de makelaar in uitblinkt of juist steken laat vallen. Zo kies je eenvoudig de makelaar in Den Haag die het beste bij je past!

Gemiddelde courtage
1.01%
Gemiddelde kosten
€ 3.910
Aantal makelaars
41
Verkoopsnelheid
44 dagen

Dit zijn de top 10 beste makelaars in Den Haag

Dit is de top-10 van beste makelaars voor het verkopen van een huis in Den Haag.

 1. MTV Makelaardij
 2. B&F Makelaar
 3. Thuismakelaar.nl
 4. Röttgering makelaars
 5. De Huizenbemiddelaar c.s. Den Haag-Zuid
 6. House to Sell Haaglanden
 7. WONEN Makelaars Den Haag
 8. Wonen Makelaars Den Haag
 9. The Real Estate Company
 10. Rotsvast Den Haag b.v.

Dit overzicht van beste makelaars in Den Haag is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars hebben gespresteerd via Mijn Verkoopmakelaar.

De makelaars zijn op basis van de volgende factoren met elkaar vergeleken: op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar.

De prestaties van makelaars in Den Haag

Als je op zoek bent naar een geschikte makelaar in Den Haag om je te helpen bij het verkopen van je woning, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Maar hoe kom je erachter welke makelaar écht doet wat hij of zij belooft? Via de data van Mijn Verkoopmakelaar kom je een heel eind! Wij houden namelijk precies voor je bij hoe de makelaars in Den Haag presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen met betrekking tot verkoopprijs en verkoopsnelheid kloppen.

De betrouwbaardheid van makelaars in Den Haag

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Den Haag is 92%. Dit betekent in de praktijk dat de verkoop in 92% van de gevallen voor een hogere verkoopprijs wordt verkocht dan van tevoren werd ingeschat.

Hoe we dit meten? We vergelijken de belofte van de verkoopmakelaar met het uiteindelijke bedrag waarvoor de woning uiteindelijk wordt verkocht.

Gevers Deynootplein 161, 's-Gravenhage
4 dagen geleden verkocht
94%van de vraagprijs (€ 600.000)
Binnen 167 dagen verkocht
Wognumstraat 38, 's-Gravenhage
2 maanden geleden verkocht
107%van de vraagprijs (€ 225.000)
Binnen 49 dagen verkocht
Celebesstraat 86, 's-Gravenhage
2 maanden geleden verkocht
101%van de vraagprijs (€ 1.290.000)
Binnen 18 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Den Haag zelfs 9% meer op dan dat zij voor de verkoop beloofd hebben. Een makelaar via Mijn Verkoopmakelaar verkoopt een woning in Den Haag gemiddeld in 44 dagen.

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je woning, neemt je een hele hoop zorgen en stress uit handen. Ben je benieuwd wat een makelaar allemaal voor je regelt, op het moment dat je er een in de arm neemt? Hieronder lees je precies wat je van makelaars mag verwachten.

De voorbereiding

Een makelaar helpt je allereerst met de voorbereiden van het verkoopklaar maken van je woning. Hij adviseert je over de presentatie van je huis. Omdat een makelaar precies weet waar potentiële kopers op letten, weet hij als geen ander dat dat afgebladderde kozijn of dat kapotte lampje in de badkamer beter gemaakt kan worden, voordat er kijkers komen. Ook adviseren makelaars vaak over de indeling van de meubels, waardoor de kamers ruimtelijker ogen en er aantrekkelijker uit zien.

De makelaar maakt goede, duidelijke foto’s van je huis en meet de woning op, zodat potentiële kopers precies weten of het huis aan hun eisen voldoet. Vervolgens zorgt de makelaar voor een aantrekkelijke en accurate omschrijving van je woning.

De vraagprijs

Makelaars hebben kennis van de woningmarkt én de buurt. Ze weten exact welke woningen voor welke prijs zijn verkocht, waardoor ze jou goed kunnen adviseren over een geschikte en realistische vraagprijs. Daarnaast weet een goede makelaar precies welke strategie het beste werkt voor het op de markt zetten van jouw woning. Samen bepalen jullie de vraagprijs en de -strategie.

De bezichtigingen

Nu is het moment van de waarheid aangebroken: je woning wordt aan het publiek getoond. De makelaar zal jouw woning met zijn (vaak grote) netwerk delen. Daarnaast plaatst de makelaar het huis op online huizenzoekmachines, zoals Funda. Wist je trouwens dat je je huis alleen op Funda te koop kunt aanbieden met behulp van een makelaar? Dat is nog een groot voordeel van het inschakelen van een makelaarskantoor. Het plannen, regelen en verzorgen van de bezichtigingen, doet de makelaar voor je. Het is niet gebruikelijk dat jij hier als verkoper bij bent. De makelaar leidt de kijkers rond, beantwoordt al hun vragen en informeert ze over het biedingsproces.

Onderhandelingen en koopcontract

Zijn er geïnteresseerden die een bod willen doen? Dit gebeurt via bieding (inschrijving) of onderhandeling. De makelaar komt bij je in de lucht op het moment dat er een bod is gedaan. Samen bespreek je het bod en bepaal je hoe je de onderhandelingen ingaat. De makelaar doet het woord voor jou. Als je akkoord gaat met een bod, regelt de makelaar alles rondom de verkoop. Hij stelt het koopcontract op en zorgt ervoor dat iedereen de juiste stukken ontvangt. De overdracht van het huis vindt plaats bij de notaris, met de koper(s) en de makelaar erbij.

Vergelijk makelaars in Den Haag

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 13% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Den Haag

Ben je van plan om een makelaar in te schakelen voor de verkoop van je woning in Den Haag, en wil je weten wat je ongeveer kwijt bent aan kosten? De makelaarskosten in Den Haag zijn gemiddeld 1.01% van de verkoopopbrengst.

Het verkopen van een huis kost in Den Haag gemiddeld € 3.910. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten.

Ben je benieuwd of de kosten van makelaars in Den Haag hoger of lager zijn dan het gemiddelde in Nederland? Of hoe de kosten zich verhouden tot de makelaarscourtage in de andere grote steden? Je leest er alles over in ons artikel over de kosten van een makelaar.

Wil je exact weten wat de makelaars bij jou in de buurt vragen voor hun diensten? Schrijf je - geheel gratis en vrijblijvend - in bij Mijn Verkoopmakelaar en ontvang prijsvoorstellen van makelaars bij jou in de buurt!

Recente beoordelingen in Den Haag

Gebruikers van Mijn Verkoopmakelaar beoordelen makelaars in Den Haag gemiddeld met 5 sterren.

Over Thuismakelaar.nl
8 september 2021
Zou hem zeker aanbevelen
Frisse spontane
Eerlijke
Sociale
Zeer korte lijntjes
Altijd te bereiken.
Eerlijk en open benaderbaar.
Ja ik raad deze makelaar aan
Jan | Ouverturestraat, 's-Gravenhage

Makelaarskantoren in de regio Haaglanden

De Huizenbemiddelaar c.s. Den Haag-Zuid

Logo De Huizenbemiddelaar Den Haag
De Huizenbemiddelaar Den Haag-Zuid wordt gerund door de makelaars Aart en Mirjam van Stijn. Als aangesloten VBO kantoor en onderdeel van De Huizenbemiddelaar-groep, hebben ze veel ervaring met de verkoop van appartementen.

 

Frisia Makelaars

Logo Frisia Makelaars Den Haag

Frisia Makelaars is een makelaar in Den Haag waar niemand omheen kan. Met 40 medewerkers is het een van de grootste makelaarskantoren van Den Haag. Ze zijn aangelsoten bij Dynamis en lid van de NVM.

 

Lex van Leeuwen NVM Makelaars Den Haag

Logo Lex van Leeuwen NVM Makelaars Den Haag

Lex van Leeuwen is weer een wat kleiner kantoor én een familiebedrijf. Vader Lex droeg in 2015 het kantoor over aan zoon Björn. Met drie medewerkers is het kantoor wat persoonlijker dan de nummer 2. 

 

Röttgering Makelaars

Logo Röttgering Makelaars Den Haag

Sinds 2017 is Jerry Stassart de eigenaar en kartrekker van Röttgering. Als sinds 2001 is Jerry actief als makelaar in Den Haag. Samen met 2 andere makelaars helpen ze Haagenaren met de verkoop van hun huis.

 

Thuismakelaar.nl

Logo Thuismakelaar.nl in Den Haag

Thuismakelaar werkt met een vast groepje fotografen en stylisten om je huis er zo goed mogelijk uit te laten zien. Daarnaast werkt de makelaardij met verkoopviaafslag.nl, waar je je huis op een veiling kan zetten en mensen elke seconde kunnen bieden. Dit makelaarskantoor is actief in de Den Haag en omstreken. De makelaardij heeft twee makelaars, Jeroen Bouwman en Ewout Tjeenk Willink. Jeroen is sinds in 2010 eigenaar van Thuismakelaar. Jeroen heeft makelaarservaring sinds 1998. Ewout is sinds 2006 makelaar. De makelaar is te bezoeken op de Appelstraat in 's-Gravenhage.

 

Elzenaar Makelaars O.G.

Logo Elzenaar Makelaars O.G Den Haag

Elzenaar is een makelaardij naar ons hart. Open over prestaties en cijfers. Ze hebben 3 vestigingen in Den Haag. De opereren vanuit kantoren in Leyenburg (Zuid - West Den Haag), Wateringse veld, Zeeheldenkwartier en Centrum.

 

Alexandra van der Schot Makelaardij

Logo Alexandra van der Schot Makelaardij in Den Haag

Alexandra van der Schot is zelfstandig makelaar. Alexandra is een makelaar die geschikt is voor elk soort woning in de regio Haaglanden. Alexandra van der Schot woont al meer dan 20 jaar in Den Haag. Daarnaast heeft ze in Rijswijk, Zoetermeer, Hoek van Holland en Leidschendam gewoond. Ze kent de omgeving goed. Het makelaarskantoor is te vinden bij aan de straat Rietvoornvijver in Den Haag.

 

 

Vergelijk direct Haagse makelaars

Grafiek met de verschillen van prijzen bij Mijn Verkoopmakelaar

Vul hieronder je postcode & huisnummer in en krijg van de makelaars uit Den Haag een voorstel met:

 • De aanpak voor de verkoop
 • De verwachting van de verkoopopbrengst van jouw huis
 • De makelaarskosten die zij rekenen.

 • Top-10 makelaars
 • Uit Den Haag
 • Per email

Voorbeelden van reacties van makelaars op een aangeboden woning

 

Voorgeselecteerde makelaars

Wij houden van de makelaars bij hoe goed de opbrengst is, en hoe snel zij een woning verkopen. Hierdoor weet je zeker dat als het belangrijk is dat het huis snel verkocht is, dat dit ook lukt.

Kosten besparen

De makelaars zullen je ook meteen vertellen wat ze rekenen voor hun dienstverlening. Dan heb je ook gelijk een overzicht van wat zo'n verhuizing kost. Gemiddeld zit er namelijk wel 1.700 euro verschil tussen een dure en een goedkope makelaar.

Geen gedoe

Dit is de makkelijkste manier om een goed overzicht te krijgen van welke makelaar je het beste kunt inschakelen voor een verkoop. Je hoeft ze niet 1-op-1 thuis uit te nodigen, maar hoort wel hoe ze over je huis denken.

Foto door: Paul Naveda

  

Makelaars in Haagse buurten:

 

Makelaars in de buurt van Den Haag

 

For Englisch:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Den Haag?

  Er zijn in Den Haag 41 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Den Haag. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Den Haag?

  Een makelaar in Den Haag rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.01% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Den Haag rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.910. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 16 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel