Wij houden de gemiddelde cijfers van makelaars in Den Haag voor je bij. Er zijn 81 makelaars actief in deze plaats. De gemiddelde courtage in Den Haag is 1.02% van de verkoopprijs. Je betaalt er gemiddeld € 4.914 aan makelaarskosten. Woningen in Den Haag worden gemiddeld na 52 dagen verkocht.
Een overzicht van de beste 10 makelaars in Den Haag vind je hier.
Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Den Haag op basis van de frequentie en snelheid van verkoop en aankoop, onafhankelijke beoordelingen en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf.
Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt. Lees hier onze tips hoe je een makelaar kunt kiezen.
Makelaarskosten in Den Haag
Gemiddeld bedragen de kosten voor een makelaar in Den Haag € 4.914, inclusief de BTW en opstartkosten. De tarieven van makelaars in Den Haag zijn niet altijd gelijk; er wordt soms een vast bedrag of een courtage gerekend op basis van de verkoop- of aankoopsom.
Voor makelaars in Den Haag is het gemiddelde courtagepercentage 1.02%. Voor een vergelijking van deze kosten met die in de rest van Nederland, zie ons gedetailleerde artikel over makelaarskosten.
*Deze gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Den Haag.
Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Den Haag écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor je in goede handen bent.
Zoek je een verkoopmakelaar in Den Haag via ons platform, dan ontvang je in de reacties van makelaars een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid. In 70% van de gevallen is de daadwerkelijke verkoopopbrengst hoger dan vooraf door makelaars in Den Haag wordt ingeschat.
Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Den Haag krijgen verkopers gemiddeld gezien 102% van het bedrag dat vooraf door de makelaar voor hun huis is ingeschat.
Je kunt je huis ook zonder makelaar (ver)kopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het (ver)kopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis of het kopen van een woning?
Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:
Meer weten? Lees hier wat een verkoopmakelaar nog meer voor je regelt en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen.
Wat is mijn huis waard?Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.
NVM en VBO zijn de twee grootste brancheverenigingen voor makelaars in Nederland en tellen 4.400 en 1.100 leden. Daarnaast kunnen makelaars zich aansluiten bij VastgoedPro, een beroepsvereniging met 8.00 leden.
Makelaars die deel uit willen maken van NVM, moeten voldoen aan:
Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar. Bij Mijn Verkoopmakelaar vind je verschillende makelaars die zijn aangesloten bij NVM, VBO en VastgoedPro. Je vindt er ook makelaars die volledig zelfstandig werken.
Mijn Verkoopmakelaar sprak met Lukas Melisse, eigenaar van Plink Garantiemakelaars uit Den Haag. Beluister hieronder het gesprek.
Alexandra van der Schot Makelaardij: SMASH Makelaars
Alexandra van der Schot is zelfstandig makelaar. Ze richt zich op elk soort woning in de regio Haaglanden. Alexandra woont al meer dan 20 jaar in Den Haag. Daarnaast heeft ze in Rijswijk, Zoetermeer, Hoek van Holland en Leidschendam gewoond. Ze kent de omgeving goed. Het makelaarskantoor is te vinden bij aan de straat Rietvoornvijver in Den Haag.
Lees meer:
Veelgestelde vragen
Moet je een makelaar in de hand nemen om een huis te (ver)kopen?
Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.
Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?
Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.
Staan de kosten voor een makelaar vast?
Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.
Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?
Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.