AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Straat in Den Haag door Paul Nevada

Makelaars Den Haag

Zoek je een goede makelaar in Den Haag? Vul hieronder jouw gegevens in en ontvang reacties in je mailbox van de beste makelaars bij jou in de buurt. Vergelijk beoordelingen, kosten en resultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van hun dienstverlening) van makelaars in Den Haag en ontdek welke het beste aansluit bij jouw wensen.

Meer weten? Lees meer over Mijn Verkoopmakelaar.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Den Haag

Op Mijn Verkoopmakelaar doen we er alles aan om jou te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Den Haag. Hieronder lees je alles over de gemiddelde kosten en verkoopsnelheid van makelaars die zijn gevestigd in Den Haag. Daarnaast lees je hoeveel makelaars er in totaal actief zijn. Vergelijk de reacties van makelaars in je mailbox met deze gemiddeldes en kom erachter waar de makelaar in uitblinkt of juist steken laat vallen. Zo kies je eenvoudig de makelaar in Den Haag die het beste bij je past!

Gemiddelde courtage
1.13%
Gemiddeld tarief
€ 4.728
Aantal makelaars
65
Verkoopsnelheid
45 dagen

Dit zijn de top 10 beste makelaars in Den Haag

Natuurlijk wil je alleen de beste makelaars inschakelen voor de verkoop van jouw huis. Op Mijn Verkoopmakelaar houden we daarom de dienstverlening en resultaten van de bij ons aangesloten makelaarskantoren in Den Haag voor je bij.

Dit is de top-10 van beste makelaars in Den Haag.

 1. MTV Makelaardij
 2. Janson Makelaardij
 3. Alexandra van der Schot Makelaardij: SMASH Makelaars
 4. B&F Makelaar
 5. Roland Real Estate
 6. Den Uyl Real Estate 's-Gravenhage
 7. Maarten Makelaardij & Hypotheken Den Haag
 8. Röttgering makelaars
 9. Thuismakelaar.nl
 10. The Real Estate Company

De bovengenoemde makelaars in Den Haag hebben het beste gepresteerd op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen in Den Haag, de opbrengst ten opzichte van de vooraf geschatte verkoopprijs en de beoordelingen van verkopers.

Zoek je een aankoopmakelaar in Den Haag?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Den Haag? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Den Haag die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Den Haag

De makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn verbonden aan de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden, terwijl de VBO de tweede grootste branchevereniging is met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsvereniging met ongeveer 800 leden.

Makelaars die deel uitmaken van De NVM, moeten voldoen aan strenge opleidingseisen en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen alleen lid worden door het behalen van een specifiek makelaarsdiploma (uitgegeven door examenbureau SVMNIVO). Hierdoor is het opstarten van een NVM-kantoor intensiever dan bij de VBO en VastgoedPro. Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar wat duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar.

De NVM en VBO zijn zowel intern als extern gericht en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is echter alleen gericht op het ondersteunen van haar leden zonder politieke lobby of extern ingrijpen.

De prestaties van makelaars in Den Haag

Het vinden van een makelaar in Den Haag met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Gelukkig kom je er via Mijn Verkoopmakelaar snel genoeg achter welke makelaars in Den Haag hun beloftes nakomen, of zelfs overstijgen! Voor iedere makelaar houden wij namelijk een strak overzicht bij van de gedane beloftes en resultaten. Zo kun jij in één oogopslag zien bij welke makelaars in Den Haag jouw woning in veilige handen is.

Welke makelaars in Den Haag doen wat ze beloven?

Goed nieuws! De meeste makelaars in Den Haag geven je vooraf een betrouwbare inschatting van de verkoopsnelheid en een realistische verkoopprijs. Sterker nog: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Den Haag is 68%. Dit wil zeggen dat de verkoop in 68% van de gevallen méér oplevert dan van tevoren werd ingeschat door de betreffende makelaar.

Smaragdhorst 107, 's-Gravenhage- Verkoop
2 dagen geleden verkocht
+8%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 250.000)
Binnen 22 dagen verkocht
Graskarpersingel 57, 's-Gravenhage- Verkoop
1 week geleden verkocht
+3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 455.000)
Binnen 13 dagen verkocht
Melis Stokezijde 71, 's-Gravenhage- Verkoop
1 maand geleden verkocht
+9%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 215.000)
Binnen 9 dagen verkocht
Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Den Haag krijgen verkopers gemiddeld gezien 103% van het bedrag dat vooraf door de makelaar voor hun huis is ingeschat. Een makelaar via Mijn Verkoopmakelaar verkoopt een woning in Den Haag gemiddeld in 45 dagen.

Wat doet een makelaar?

Je kunt je huis ook zonder makelaar verkopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het verkopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis?

Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

 • Het inmeten en fotograferen van je woning
 • Het plaatsen van je woning op Funda (alleen makelaars kunnen dit)
 • Al het geregel rondom bezichtigingen en het biedingsproces
 • Het bij verkoop versturen van de benodigde stukken naar de betrokken partijen

Meer weten? Lees hier wat een makelaar nog meer voor je regelt.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Den Haag

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Den Haag

De kosten van een makelaar in Den Haag verschillen per prijsklasse, type woning en branchevereniging (NVM of niet). Het bedrag dat je betaalt aan de makelaar, bestaat enkel uit de courtage: een percentage van het verkoopbedrag van de woning. De kosten van de notaris worden namelijk door de koper betaald.

Het gemiddelde tarief van makelaars in Den Haag 1.13% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.5%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
1.0%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.728, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

 

Makelaars in Haagse wijken:


Makelaarskantoren in de regio Haaglanden

Elzenaar Makelaars O.G.

Logo Elzenaar Makelaars O.G Den Haag

Elzenaar is een makelaardij naar ons hart. Ze zijn open over prestaties en cijfers met betrekking tot verkoopaantallen, verkoopsnelheid en verkoopopbrengsten. Ze zetten hun eigen cijfers af tegen de gemiddelden van andere makelaars en laten de resultaten voor zichzelf spreken. Bij Elzenaar Makelaars geldt: no cure, no pay. Je betaalt er geen opstartkosten.

Ze hebben 3 vestigingen in Den Haag en opereren vanuit kantoren in Leyenburg (Zuid - West Den Haag), Wateringse veld, Zeeheldenkwartier en Centrum.

Deze makelaar doet er naar eigen zeggen alles aan om jouw woning in een korte tijd aan een groot en relevant publiek te tonen. Dit doen ze o.a. door de inzet van een VR-tour, 360 graden foto’s en video’s op Funda en een actieve presence op social media. Maar ook door het aanbieden van verkoopstyling en vermelding op andere woningsites, zoals JAAP.nl, trovit.nl en huislijn.nl.

 

Alexandra van der Schot Makelaardij

Logo Alexandra van der Schot Makelaardij in Den Haag

Alexandra van der Schot is zelfstandig makelaar. Ze richt zich op elk soort woning in de regio Haaglanden. Alexandra woont al meer dan 20 jaar in Den Haag. Daarnaast heeft ze in Rijswijk, Zoetermeer, Hoek van Holland en Leidschendam gewoond. Ze kent de omgeving goed. Het makelaarskantoor is te vinden bij aan de straat Rietvoornvijver in Den Haag.

Alexandra erkent dat het verkopen van een woning in deze huizenmarkt vaak niet het probleem is, maar het vinden van een nieuwe woning wél. Daarom combineert ze haar dienstverlening als aankoop- en verkoopmakelaar, door eerst met klanten een nieuwe woning te vinden. In de tussentijd wordt de oude woning verkoopklaar gemaakt, zodat deze direct de markt op kan op het moment dat het nieuwe huis is aangekocht. Daarna begeleidt ze de verkoop van de oude woning.

Röttgering Makelaars

Logo Röttgering Makelaars Den Haag

Sinds 2017 is Jerry Stassart de eigenaar en kartrekker van Röttgering. Als sinds 2001 is Jerry actief als makelaar in Den Haag. Samen met 2 andere makelaars helpen ze Hagenaren met de verkoop van hun huis.

De makelaardij bestaat al meer dan 50 jaar en is actief in wel 16 wijken in Den Haag. Maar ook binnen de gebieden Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk kun je bij hen terecht.

Bij Röttgering Makelaars bepaal je zelf van welke diensten je gebruik wilt maken. Van beknopt advies tot begeleiding van A tot Z in het hele aankoop- of verkoopproces. 

 

Thuismakelaar.nl

Logo Thuismakelaar.nl in Den Haag

Thuismakelaar.nl is een jonge makelaardij met twee gedreven makelaars: Jeroen Bouwman en Ewout Tjeenk Willink. Jeroen is sinds 2010 eigenaar van Thuismakelaar.nl en heeft makelaarservaring sinds 1998. Ewout is sinds 2006 makelaar. De makelaardij is aangesloten bij NVM en te bezoeken op de Appelstraat in Den Haag. Het kantoor is actief in Den Haag en omstreken.

Dit makelaarskantoor trekt naar eigen zeggen alles uit de kast om jouw woning aan zoveel mogelijk relevante kopers in de regio te tonen. Naast een vermelding op Funda, het plaatsen van een advertentie en het houden van een Open Huis, wordt ook social media ingezet. Denk aan verspreiding van de advertentie via kanalen zoals Twitter, Youtube en Facebook.

Thuismakelaar.nl werkt met een vast groepje fotografen en stylisten, om je huis er zo goed mogelijk uit te laten zien. Daarnaast werkt deze Haagse makelaardij met verkoopviaafslag.nl: een platform waarbij je je huis op een veiling kan zetten. Mensen kunnen daar vervolgens elke seconde op bieden. 

 

 R'Markable Real Estate 

Logo R'Markable Real Estate Naaldwijk

Deze makelaardij is opgericht door Denise Reedijk. De R in R'Markable Real Estate is dan ook een knipoog naar de achternaam Reedijk. Na een aantal jaar te hebben gewerkt voor makelaardijen en in het vastgoed, besloot ze haar eigen makelaarskantoor te beginnen. In 2022 is haar kantoor een feit. De makelaardij is aangesloten bij de VBO.

R’Markable Real Estate staat naar eigen zeggen voor persoonlijk, opvallend, duurzame samenwerkingen en transparantie. Bij dit kantoor wordt geen standaard lijstje afgewerkt. Er wordt rustig de tijd genomen om de klant en de woning persoonlijk te leren kennen, om vervolgens de best mogelijke dienstverlening te kunnen bieden. Het kantoor is te vinden aan de Industriestraat in Naaldwijk en is actief in de regio Haaglanden. 

De Huizenbemiddelaar c.s. Den Haag-Zuid

Logo De Huizenbemiddelaar Den Haag
De Huizenbemiddelaar Den Haag-Zuid wordt gerund door de makelaars Aart en Mirjam van Stijn. Als aangesloten VBO kantoor en onderdeel van De Huizenbemiddelaar-groep, hebben ze veel ervaring met de verkoop van appartementen. Als lokale makelaardij kennen ze de regionale woningmarkt goed. Bij De Huizenbemiddelaar bepaal je zelf wat je uitgeeft. Je kunt er terecht voor advies, maar ook voor een volledige ontzorging bij de verkoop van je woning.

De Huizenbemiddelaar is opgericht in Tilburg in 2004 en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke organisatie met meer dan 40 vestigingen door heel Nederland, waaronder de vestiging in Den Haag-Zuid. 

 

Frisia Makelaars

Logo Frisia Makelaars Den Haag

Frisia Makelaars is een makelaar in Den Haag waar niemand omheen kan. Met 40 medewerkers is het een van de grootste makelaarskantoren van Den Haag. Ze zijn aangesloten bij Dynamis en lid van de NVM. Frisia Makelaars werd al in de jaren ‘20 opgericht. In de beginjaren werden voornamelijk Friese klanten geholpen die zich in Den Haag wilden vestigen. Vandaar de naam ‘Frisia Makelaars’.

Deze makelaardij is actief op het gebied van verkoop, koop, hypotheken, verzekeringen, waardebepaling, marktonderzoek en marktanalyse. De medewerkers hebben allemaal een eigen expertise en de lijntjes tussen de verschillende expertises zijn kort. Alle medewerkers werken vanuit het kantoor in Den Haag en bedienen de regio Haaglanden.

 

Lex van Leeuwen NVM Makelaars Den Haag

Logo Lex van Leeuwen NVM Makelaars Den Haag

Lex van Leeuwen is een wat kleiner kantoor én een familiebedrijf. Vader Lex droeg in 2015 het kantoor over aan zoon Björn. Deze makelaar is actief in de Vruchtenbuurt, Bloemenbuurt, Bohemen, Kijkduin, Bomenbuurt en Vogelwijk in Den Haag. De drie medewerkers zetten zich met een persoonlijke aanpak in voor verkoop én koop. Ook voor verhuur en taxatie kun je terecht bij Lex Van Leeuwen Makelaars.

Bij verkoop bepaalt het kantoor, samen met jou, de beste verkoopstrategie. Lex Van Leeuwen Makelaars zet alles op alles om jouw woning zoveel en zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen bij potentiële huizenkopers in de omgeving. Dit doen zij door de inzet van professionele fotografie, 360 video’s, het verspreiden van woningen via goed bezochte kanalen en op Open Huizen-dagen in Den Haag.

 

Vergelijk direct Haagse makelaars

Grafiek met de verschillen van prijzen bij Mijn Verkoopmakelaar

Vul hieronder je postcode & huisnummer in en krijg van de makelaars uit Den Haag een voorstel met:

 • De aanpak voor de verkoop
 • De verwachting van de verkoopopbrengst van jouw huis
 • De makelaarskosten die zij rekenen.

 • Top-10 makelaars
 • Uit Den Haag
 • Per email

Voorbeelden van reacties van makelaars op een aangeboden woning

 

Voorgeselecteerde makelaars

Wij houden van de makelaars bij hoe goed de opbrengst is, en hoe snel zij een woning verkopen. Hierdoor weet je zeker dat als het belangrijk is dat het huis snel verkocht is, dat dit ook lukt.

Kosten besparen

De makelaars zullen je ook meteen vertellen wat ze rekenen voor hun dienstverlening. Dan heb je ook gelijk een overzicht van wat zo'n verhuizing kost. Gemiddeld zit er namelijk wel 1.700 euro verschil tussen een dure en een goedkope makelaar.

Geen gedoe

Dit is de makkelijkste manier om een goed overzicht te krijgen van welke makelaar je het beste kunt inschakelen voor een verkoop. Je hoeft ze niet 1-op-1 thuis uit te nodigen, maar hoort wel hoe ze over je huis denken.

Foto door: Paul Naveda

  

 

Makelaars in de buurt van Den Haag

 

For Englisch:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Den Haag?

  Er zijn in Den Haag 65 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Den Haag. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Den Haag?

  Een makelaar in Den Haag rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.13% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Den Haag rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.728. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 25 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel