Huis verkopenVergelijk makelaarsAankoopmakelaarAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen

Makelaar in Den Haag Ypenburg

Den Haag Ypenburg vroeger met vliegtuigen

Hieronder lees je wat je moet doen om je huis te verkopen met een makelaar in Den Haag Ypenburg. Je vindt de top-10 van goed makelaars voor het verkopen van je woning in Den Haag Ypenburg. Én we geven je een paar tips over wat je kunt doen, om de verkoop makkelijker te maken.

 

Over Den Haag Ypenburg

Koffietentjes: De Verkeerstoren en IJssalon Fietje

Stations: Den Haag Ypenburg (sprinter-station)

Parken: De Reef

Winkelcentra: Winkelcentrum Ypenburg, Parade Nootdorp

Bezienswaardigheden: Het directeursgebouw van het oude vliegveld

Buurten: Waterwijk, Singels, De Venen, De Bras en Bosweide (Boswijk), Nootdorp en Morgenweide

Potentiële kopers: Gezinnen

  

Geschiedenis van Den Haag Ypenburg

De geschiedenis van Ypenburg gaat 5500 jaar terug. Tijdens werkzaamheden is namelijk een soort begraafplaats gevonden uit die tijd. Historici gaan er van uit dat het een fijne woonomgevin was. Men woonde op de hoge zandvlakte. Hierdoor waren zij droog als de zee tot Ypenburg kwam.

Veel later in de 17e eeuw was er op die plaats een enorm landgoed met landhuis op het gebied. Dit landgoed droeg de naam Ypenburg.

Veel later, in 1936, is op de plek een vliegveld gekomen voor sportvliegers en burgerluchtvaart. Drie jaar later, in 1939, nam het Nederlandse leger het vliegveld over. Weer een jaar later viel het vliegveld in handen van de Duitsers. Aan het einde van de oorlog kwam het vliegveld weer in eigen handen. Toen is het nog gebruikt voor voedseldroppingen.

In 1991 sloot het vliegveld vanwege bezuinigingen bij defensie. In de wijk kun je nog het Stationsgebouw van het vliegveld zien en nog 2 andere gebouwen.

De eerste woning in Ypenburg komen uit de jaren negentig. Als onderdeel van de vierde nota ruimtelijke ordening extra, beter bekend als VINEX, werd Ypenburg aangewezen als locatie voor 12.000 woningen.

 

Dit zijn de top-10 beste makelaars in Den Haag Ypenburg:

In Den Haag zijn in totaal 91 makelaars actief. Dit is de top-10 van beste makelaars in Den Haag Ypenburg gebaseerd op ervaringen van gebruikers van Mijn Verkoopmakelaar, beoordelingen op vergelijkingswebsites en daadwerkelijke prestaties.

 1. Emil NVM Makelaars
 2. Borgdorff Makelaars
 3. Röttgering makelaars
 4. MTV Makelaardij
 5. B&F Makelaar
 6. House to Sell Haaglanden
 7. Van Oosterom & Verhagen
 8. WitteWoning Makelaars
 9. Schieland Borsboom Makelaars
 10. Ruseler Kouwenhoven Makelaars

Doordat we de makelaars elke dag bezig zien, weten we inmiddels een beetje wie er goed zijn en wie niet. Met deze lijst hopen we onze kennis te delen en een duidelijkheid te geven over welke makelaars in Den Haag wél goed zijn en welke je kunt overslaan.

   

Huis verkopen in Den Haag Ypenburg

Ben je van plan een huis te verkopen in Den Haag Ypenburg, dan heb je het op zich makkelijk. Er zijn veel kopers geïnteresseerd in een woning in Den Haag Ypenburg. 

Ypenburg wordt gekenmerkt door eensgezinswoningen daar omheen veel water, groene buitenruimte en speelpleintjes. Dat betekent dat je geen rekening hoeft te houden met lange verkooptrajecten. Een verkoop binnen een maand is geen uitzondering in Ypenburg.

  

De gemiddelde kosten voor het verkopen van een huis in Den Haag Ypenburg

Begin 2021 hebben we een onderzoek gedaan de gemiddelde makelaarstarieven als je je huis wilt verkopen voor een makelaarskantoor.

Kosten huis verkopen makelaar Den Haag tarief

Een Haagse makelaardij rekent gemiddeld € 3.287 voor het verkopen van een huis in Den haag. Veel makelaarskantoren vragen niet een vast bedrag, maar rekenen een verkooppercentage.

Kosten huis verkopen Den Haag makelaarscourtage

Gemiddeld vraagt een makelaar in Den Haag 1,1% van de verkoopopbrengst als makelaarscourtage voor het verkopen van een huis. Deze bedragen zijn inclusief BTW.

 

Makelaars om je huis te verkopen in Ypenburg 

 

Smash Makelaars

Smash Makelaars Logo  

De makelaardij Smash Makelaars is te vinden in Voorburg met ook nog een kantoor in Den Haag. De eigenaar is Sander van Meerten. Sander heeft een historie in de Biotech en is werkzaam geweest voor de producent van het coronavaccin Janssen. Het makelaarskantoor is aangesloten bij de vereniging VBO.

  

Makelaars vergelijken in Den Haag Ypenburg

Door hieronder jouw gegevens achter te laten, weten de makelaars uit Den Haag dat je misschien binnenkort jouw huis wilt verkopen. Zij laten voor jou een reactie achter met wat ze van de woning vinden, wat de verkoopkansen zijn en wat zij denken dat de woning oplevert bij een verkoop. Dat is allemaal gratis en vrijblijvend.

Prijs van een gewone makelaar tegenover dezelfde makelaar bij Mijn Verkoopmakelaar

Kosten besparen

De makelaars zullen je ook meteen vertellen wat ze kosten. Dan heb je ook gelijk een overzicht van wat zo'n verhuizing kost. Gemiddeld zit er namelijk wel 1.700 euro verschil tussen een dure en een goedkope makelaar.

Geen gedoe

Dit is de makkelijkste manier om een goed overzicht te krijgen van welke makelaar je het beste kunt inschakelen voor een verkoop. Je hoeft ze niet 1-op-1 thuis uit te nodigen, maar hoort wel hoe de makelaars over je huis denken.

Voorbeeldreacties van makelaars op een woning

 

Veelgestelde vragen over het huis verkopen in Den Haag Ypenburg

 • Wat is de top-10 makelaars in Den Haag Ypenburg?

  1. Emil NVM Makelaars
  2. Borgdorff Makelaars
  3. Röttgering makelaars
  4. MTV Makelaardij
  5. B&F Makelaar
  6. House to Sell Haaglanden
  7. Van Oosterom & Verhagen
  8. WitteWoning Makelaars
  9. Schieland Borsboom Makelaars
  10. Ruseler Kouwenhoven Makelaars
 • Wat kost het verkopen van een huis in Den Haag Ypenburg?

  Een makelaar in Den Haag rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,1% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Den Haag rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op €3.287. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Den Haag Ypenburg?

  Er zijn in Den Haag 232 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echte gevestigd in Den Haag. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel