Huis verkopenVergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen

Makelaar in Den Haag Centrum

Binnenhof van Den Haag

Hieronder lees je wat je moet doen om je huis te verkopen met een makelaar in Den Haag Centrum. Je vindt de top-10 van goed makelaars voor het verkopen van je woning in Den Haag Centrum. Én we geven je een paar tips over wat je kunt doen, om de verkoop makkelijker te maken.

 

Over het centrum van Den Haag

Koffietentjes: Plenty, Bookstor, en Appeltje Eitje

Stations: Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor

Parken: Malieveld

Winkelcentra: Hoefkade, Winkelcentrum Dierenselaan, Kortemolenstraat, De Passage, Noordeinde, New Babylon en Wiknelcentrum Leyenburg

Bezienswaardigheden: Binnehof, Stadhuis, Paleis Noordeinde, Koninklijke Schouwburg, Kloosterkerk en het Mauritshuis

Buurten: Oude Centrum, Stationsbuurt, Schilderswijk, Groente- en Fruitmarkt, Transvaalkwartier, Zeeheldenkwartier, Archipelbuurt en Willemspark

Potentiële kopers: Oudere stellen, jonge gezinnen, jonge stellen en beleggers

  

Geschiedenis van Den Haag Centrum

Het grappige aan de geschiedenis van het centrum van Den Haag is de woordencombinatie 'Zand en Veen'. Deze hele oude uitspreek gaat over de type grond waarop het centrum van Den Haag is gebouwd. 

De rijke stukken van de stad werden op het zand gebouwd. De arme delen van de stad werden op het minder stabiele veen gebouwd. Deze tweedeling van de stad tussen chic en de achterbuurt bestaat al sinds de 16e eeuw.

Bijna alle bezienswaardigheden zijn gebouwd op het 'zand'-gedeelte, het rijke gebied van het centrum. Arbeiderswijken werden juist op het veen gebouwd, zoals de bekende Schilderswijk. 

Hoewel het stadsbestuur heel veel pogingen hebben gedaan om deze tweedeling te repareren, is het verschil nooit helemaal verdwenen. Er zijn in het centrum van Den Haag nog steeds arme gedeelten en rijke gedeelten.

 

Dit zijn de top-10 beste makelaars in Den Haag Centrum:

In Den Haag zijn in totaal 91 makelaars actief. Dit is de top-10 van beste makelaars in Den Haag Centrum gebaseerd op ervaringen van gebruikers van Mijn Verkoopmakelaar, beoordelingen op vergelijkingswebsites en daadwerkelijke prestaties.

 1. Emil NVM Makelaars
 2. Borgdorff Makelaars
 3. Röttgering makelaars
 4. Van Aalst Makelaars
 5. Lex van Leeuwen NVM Makelaars Den Haag
 6. Elzenaar Makelaars O.G.
 7. MDM Makelaardij
 8. MTV Makelaardij
 9. B&F Makelaar
 10. House to Sell Haaglanden

Doordat we de makelaars elke dag bezig zien, weten we inmiddels een beetje wie er goed zijn en wie niet. Met deze lijst hopen we onze kennis te delen en een duidelijkheid te geven over welke makelaars in Den Haag wél goed zijn en welke je kunt overslaan.

   

Huis verkopen in Den Haag Centrum

Ben je van plan een huis te verkopen in Den Haag Centrum, dan heb je het op zich makkelijk. Er zijn veel kopers geïnteresseerd in een woning in Den Haag Centrum. 

Dat betekent dat je geen rekening hoeft te houden met lange verkooptrajecten. Een verkoop binnen een maand is geen uitzondering in het centrum van Den Haag.

  

De gemiddelde kosten voor het verkopen van een huis in Den Haag Centrum

Begin 2021 hebben we een onderzoek gedaan de gemiddelde makelaarstarieven als je je huis wilt verkopen voor een makelaarskantoor.

Kosten huis verkopen makelaar Den Haag tarief

Een Haagse makelaardij rekent gemiddeld € 3.287 voor het verkopen van een huis in Den haag. Veel makelaarskantoren vragen niet een vast bedrag, maar rekenen een verkooppercentage.

Kosten huis verkopen Den Haag makelaarscourtage

Gemiddeld vraagt een makelaar in Den Haag 1,1% van de verkoopopbrengst als makelaarscourtage voor het verkopen van een huis. Deze bedragen zijn inclusief BTW.

  

Makelaars vergelijken in Den Haag Centrum

Door hieronder jouw gegevens achter te laten, weten de makelaars uit Den Haag dat je misschien binnenkort jouw huis wilt verkopen. Zij laten voor jou een reactie achter met wat ze van de woning vinden, wat de verkoopkansen zijn en wat zij denken dat de woning oplevert bij een verkoop. Dat is allemaal gratis en vrijblijvend.

Prijs van een makelaar bij Mijn Verkoopmakelaar

Kosten besparen

De makelaars zullen je ook meteen vertellen wat ze kosten. Dan heb je ook gelijk een overzicht van wat zo'n verhuizing kost. Gemiddeld zit er namelijk wel 1.700 euro verschil tussen een dure en een goedkope makelaar.

Geen gedoe

Dit is de makkelijkste manier om een goed overzicht te krijgen van welke makelaar je het beste kunt inschakelen voor een verkoop. Je hoeft ze niet 1-op-1 thuis uit te nodigen, maar hoort wel hoe de makelaars over je huis denken.

Voorbeeldreacties van makelaars op een woning

 

Veelgestelde vragen over het huis verkopen in Den Haag Centrum

 • Wat is de top-10 makelaars in Den Haag Centrum?

  1. Emil NVM Makelaars
  2. Borgdorff Makelaars
  3. Röttgering makelaars
  4. Van Aalst Makelaars
  5. Lex van Leeuwen NVM Makelaars Den Haag
  6. Elzenaar Makelaars O.G.
  7. MDM Makelaardij
  8. MTV Makelaardij
  9. B&F Makelaar
  10. House to Sell Haaglanden
 • Wat kost het verkopen van een huis in Den Haag Centrum?

  Een makelaar in Den Haag rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,1% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Den Haag rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op €3.287. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Den Haag Centrum?

  Er zijn in Den Haag 232 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echte gevestigd in Den Haag. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel