AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Beijerstraat in Leeuwarden

Beste makelaars in Leeuwarden

Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen of een huis te kopen, en zoek je een goed makelaarskantoor in Leeuwarden om je daarbij te helpen? Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je snel en eenvoudig de beste makelaars bij jou in de buurt. Beantwoord hieronder de vragen in en ontvang reacties van makelaars in je mailbox. Vergelijk de beoordelingen, prestaties en makelaarskosten en kies het makelaarskantoor dat voldoet aan jouw wensenpakket.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Leeuwarden

Er komt veel kijken bij het kiezen van de juiste makelaar. Hoe weet je bijvoorbeeld of een aanbod van een makelaarskantoor een goed aanbod is? Hoe verhouden de courtage, kosten en verkoopsnelheid zich tot de rest van de makelaarskantoren in Leeuwarden? Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de gemiddelde verkoopsnelheid, makelaarskosten en verkoopopbrengsten van de makelaars in Leeuwarden voor je bij. Zo vergelijk je eenvoudig de reacties van de makelaarskantoren in je mailbox met de rest van de markt. Handig toch?

Aantal makelaars
7
Verkoopsnelheid
19 dagen

Zoek je een aankoopmakelaar in Leeuwarden?

Ben je van plan om een huis te kopen in Leeuwarden? Spannend! Met een aankoopmakelaar vergroot je jouw kansen op het vinden van je droomhuis aanzienlijk.

Een aankoopmakelaar helpt je namelijk bij het vinden en kopen van een woning. De meeste makelaars helpen je van A tot Z met alles wat erbij komt kijken. Maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen. Je geeft dan alleen uit handen wat je zelf niet kunt of wilt regelen.

Een makelaar heeft een goede kennis van de lokale woningmarkt en regelgeving en kan je helpen bij het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp (denk aan: bouwkundige keuring, erfpacht, VvE, controle koopcontract). Een extra voordeel: aankoopmakelaars hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen.

Nog geen makelaar gevonden? Via Mijn Verkoopmakelaar vind je eenvoudig én supersnel een goede aankoopmakelaar bij jou in de buurt. Dit zijn de voordelen van het vinden van een makelaar via ons platform:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars waarmee je tot wel 40% kunt besparen
 • Je ontvangt enkel voorstellen van goede, betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun (aankoop)resultaten
 • Je bespaart tijd, want je hoeft niet zelf contact op te nemen met makelaars
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Leeuwarden

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn helemaal zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden. De VBO is de tweede grootste branchevereniging met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, moeten voldoen aan een flink aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma (gehaald bij examenbureau SVMNIVO). Het starten van een NVM-kantoor vereist daarmee een intensievere procedure dan bij de VBO en VastgoedPro. Door deze eisen kan het zijn dat je bij een NVM makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM makelaar.

De NVM en VBO richten zich zowel intern als extern en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is een beroepsorganisatie die zich alleen richt op het ondersteunen van haar leden, zonder politieke lobby en extern bemoeienis.

De prestaties van makelaars in Leeuwarden

Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Leeuwarden écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor de verkoop van jouw woning in goede handen is.

Zijn makelaars in Leeuwarden betrouwbaar?

In de reacties die jij van makelaars in Leeuwarden ontvangt, geven ze een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid van jouw woning. Fijn om te weten: de betrouwbaarheid van makelaars via Mijn Verkoopmakelaar in Leeuwarden ligt op 100%. Dat betekent dat de verkoopopbrengst in 100% van de gevallen hoger is dan vooraf door de makelaar wordt ingeschat.

Ramstraat 27, Leeuwarden- Verkoop
1 jaar geleden verkocht
+15%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 187.500)
Binnen 23 dagen verkocht
van der Kooijstraat 18, Leeuwarden- Verkoop
1 jaar geleden verkocht
+22%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 189.000)
Binnen 14 dagen verkocht
Gemiddeld is de verkoopprijs die huizenverkopers in Leeuwarden krijgen voor hun huis 119% van het bedrag dat vooraf door de makelaar is ingeschat. De snelheid waarmee huizen in Leeuwarden worden verkocht, is gemiddeld 19 dagen. Ben je benieuwd hoe een individuele makelaar in Leeuwarden presteert op het gebied van verkoopopbrengst en -snelheid? Je vindt alle informatie in je persoonlijke omgeving via Mijn Verkoopmakelaar.

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

Zo regelt een makelaar bijvoorbeeld:

 • Het fotograferen en inmeten van je woning
 • De plaatsing op Funda (dat kan niet zonder een makelaar)
 • Alles rondom de bezichtigingen
 • Het opmaken van de koopovereenkomst

Meer weten? In dit artikel lees je wat een makelaar voor je doet bij het verkopen van je woning. Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het verkoopproces? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Leeuwarden

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Wonen in Leeuwarden

Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland. Er zijn in totaal 11 steden in Friesland. Leeuwarden is de grootste van Friesland met meer dan 90.000 inwoners. Leeuwarden is een plek waar je kunt wonen in het centrum en daarbuiten al gauw een rustige sfeer vindt. Nieuwland en Zaaistad zijn de bekende gebieden om te winkelen.

De Oldehove is een bekende toren in het centrum van Friesland. Aan deze toren zou nog een kerk gebouwd worden, maar de bouw is al in 1533 stilgelegd. Bij de bouw van deze toren stond de toren al scheef en zakte hij in. Dit is tot op de dag van vandaag zo. De scheve toren is bekend voor iedere inwoner van Leeuwarden.

 

Uitgelichte makelaarskantoren in Leeuwarden: 

Logo Bosma De Witte Makelaars

Bosma De Witte Makelaars

Jan de Witte en Hieke Bosma zijn het bekende stel van deze makelaardij. Het makelaarskantoor is sinds 2000 gevestigd in Leeuwarden. Bosma De Witte is een NVM-makelaar.

 

Logo Scheenstra Makelaars

Scheenstra Makelaars

Ate Scheenstra en Yvonne Scheenstra-Jansen zijn samen als koppel deze makelaardij begonnen. Ate is makelaar net zoals Yvonne. Yvonne gaat hoofdzakelijk over de binnendienst, maar springt ook af en toe bij als makelaar. 

 

Logo Makelaardij Laurens Beimers

Makelaardij Laurens Beimers

Laurens Beimers en Berber Gonggrijp zijn de makelaars van het makelaarskantoor. De makelaardij bestaat sinds 2007. De makelaardij is geregistreerd bij de NVM. Het kantoor is te vinden op de Groeneweg, vlakbij het Keramiekmuseaum Princessehof in Leeuwarden.

 

 

Foto bovenaan door: Martin de Witte

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 10 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel