AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

De beste makelaars in Leiden

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 26 augustus 2023
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 108 kopers & verkopers uit Leiden gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Gracht in Leiden Centrum

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Leiden

  Wij houden de gemiddelde cijfers van makelaars uit Leiden voor je bij, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. Op dit moment zijn er 41 makelaars actief in Leiden. Gemiddeld rekenen zij met een courtage van 1.10% van de verkoopprijs. Een makelaar in Leiden kost gemiddeld € 5.155. Het afronden van een verkoop in Leiden duurt gemiddeld 42 dagen.

  Gemiddelde courtage
  1.10%
  Gemiddeld tarief
  € 5.155
  Aantal makelaars
  41
  Verkoopsnelheid
  42 dagen

  Top-10 beste makelaars in Leiden

  Dit zijn de 10 van beste makelaars in Leiden.

  1. DOEN NVM Makelaars
  2. Alpina Makelaardij Leiden
  3. April Makelaars Leiden
  4. RE/MAX Leiden Wetsteijn
  5. De Wekker Makelaardij Leiden
  6. Welkom Thuis NVM Makelaars
  7. Janson Makelaardij
  8. Vastelle makelaars
  9. Mares Makelaars Voorburg, Lonneke Wouters
  10. Den Uyl Real Estate 's-Gravenhage

  Hiervoor zijn de prestaties van makelaars op het platform Mijn Verkoopmakelaar vergeleken. Er is gekeken naar verschillende factoren zoals het aantal verkopen en aankopen, de snelheid van transacties, de uiteindelijke verkoopopbrengst vergeleken met de initiële verwachtingen, en de feedback van zowel kopers als verkopers in Leiden. De lijst met de top-10 makelaars wordt elke dag bijgewerkt.

  Op zoek naar advies over hoe je de beste makelaar uit onze topselectie kunt kiezen? Bekijk dan onze aanbevelingen voor het kiezen van een makelaar.

  Vergelijk makelaars in Leiden

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Wat kost een makelaar in Leiden?

  In Leiden liggen de gemiddelde makelaarskosten op € 5.155, inclusief BTW en initiële kosten. De prijsstelling van makelaarsdiensten in Leiden varieert; sommige hanteren een vast bedrag, terwijl anderen een commissie berekenen op basis van de koop- of verkoopprijs.

  Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars in Leiden vragen, bedraagt gemiddeld 1.10%. Meer details over hoe dit zich verhoudt tot de tarieven in de rest van het land vind je in ons uitgebreide overzicht van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.4%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.2%
  Meer dan € 600.000
  1.1%

  *Deze gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Leiden.

  De prestaties van makelaars in Leiden

  Het vinden van een makelaar in Leiden met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Daarom houden wij een strak overzicht van de cijfers en resultaten van onze makelaars voor je bij. Zo kun jij in één oogopslag zien op welke makelaar in Leiden je kunt bouwen.

  De betrouwbaardheid van makelaars in Leiden

  Iedereen die een verkoopmakelaar via Mijn Verkoopmakelaar vindt, ontvangt vooraf een inschatting van de verkoopopbrengst. Als we deze inschattingen vergelijken met de daadwerkelijke verkoopprijs, dan ontvangen verkopers in Leiden in 69% van de gevallen méér dan vooraf werd ingeschat.

  Een huis dat wordt verkocht in Leiden levert gemiddeld 97% op van wat vooraf wordt ingeschat.

  Edisonstraat 207, Leiden- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +9%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 612.500)
  Binnen 61 dagen verkocht
  Joseph Haydnlaan 2, Leiden- Verkoop
  4 maanden geleden verkocht
  +1%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 295.000)
  Binnen 29 dagen verkocht
  Oranjestraat 1C, Leiden- Verkoop
  5 maanden geleden verkocht
  +23%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 400.000)
  Binnen 7 dagen verkocht

  Waarom kiezen voor een makelaar?

  Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis kopen of verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

  Een makelaar regelt zaken als:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een verkoopmakelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis. Of wat een aankoopmakelaar allemaal voor je regelt en wat je moet weten over het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Makelaars in Nederland zijn wél of niet aangesloten bij een makelaarsvereniging. De meeste makelaars zijn aangesloten NVM, VBO of VastgoedPRO. Een klein gedeelte van de makelaars zijn niet aangesloten, en werken helemaal zelfstandig.

  De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4.400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1.100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

  Beroepseisen voor makelaars

  Aangesloten makelaars moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen, zoals:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het bezit van een specifiek makelaarsdiploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO)

  Mogelijk hogere kosten

  Het opstarten van een NVM-kantoor vereist dan ook een uitgebreidere procedure dan bij VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

  Makelaars in de buurt van Leiden:

  Uitgelichte makelaarskantoren in Leiden

  Logo De Wekker Makelaardij Leiden

  De Wekker Makelaardij

  De Wekker Makelaardij is een van de grotere makelaars in Leiden en omgeving. Het makelaarskantoor is aangesloten bij brancheorganisatie VBO en staat onder leiding van Peter de Wekker. Het kantoor kenmerkt zich door een opvallende prestatie-courtage, waarbij de makelaardij inlevert op de courtage als de woning niet binnen drie maanden is verkocht. De Wekker Makelaardij vindt namelijk dat woningen, ook in deze tijd, niet onnodig lang te koop hoeven te staan.

  De makelaardij zet dan ook alles op alles om woningen zo snel mogelijk en voor de beste verkoopprijs te verkopen. Zo heeft het Leidse kantoor een exclusieve samenwerking met De Hypotheekshop. Woningzoekenden die in gesprek zijn bij De Hypotheekshop, komen als eerste in contact met de woningen van De Wekker. Daarnaast heeft de makelaardij ook zelf een groot bestand aan woningzoekers. Zo profiteren woningverkopers van een extra groot netwerk aan woningzoekenden in de juiste omgeving.

   

  Logo RE/MAX Leiden

  RE/MAX Leiden

  Het grootste makelaarskantoor van Leiden is RE/MAX Leiden. Met 15 zelfstandige makelaars bedienen ze alle wijken van Leiden. Iedere makelaar is actief in een specifieke wijk. Hij of zij weet alles van de Leidse wijk en omgeving, de toekomstplannen, de huidige verkoopprijzen en de verkoopkansen. Bij RE/MAX kun je terecht voor het verkopen van je woning in Leiden, maar de makelaardij is ook in Voorschoten, Leiderdorp en Oegstgeest actief.

  RE/MAX is een wereldwijde organisatie van zelfstandige makelaars. Alle makelaars zijn zelfstandig ondernemers die opereren onder de vlag van RE/MAX. De makelaardij heeft ook vestigingen in meerdere Nederlandse steden, zoals Amsterdam, Hoofddorp, Roosendaal en Rotterdam.

    

  Logo Rijnland Makelaars Leiden

  Rijnland Makelaars

  Rijnland Makelaars heeft twee vestigingen in de buurt van Leiden. Eén aan de Koningin Julianalaan in Voorschoten, en één aan de Laan van Berendrecht in Leiderdorp. Rijnland Makelaars gaat al heel wat jaren mee. Het kantoor werd opgericht in 1964, in Voorschoten. De makelaardij heeft in die jaren een flinke bak aan kennis en ervaring opgedaan. En door de gespreide ligging kennen de makelaars en medewerkers de gehele omgeving van Leiden op hun duimpje.

  De makelaardij is actief in het gebied van Leiden, Voorschoten, Leiderdorp, Oegstgeest, Leidschendam, Voorburg en Zoeterwoude. Rijnland Makelaars is actief als verkoop- en aankoopmakelaar. Beide kantoren zijn aangesloten bij de NVM.

   

  Logo April Makelaars Leiden

  April Makelaars

  April Makelaars is onderdeel van de April Groep: ooit begonnen in Gouda, en momenteel uitgegroeid tot makelaardij met meerdere locaties van Utrecht tot Leiden. De vestiging in Leiden staat onder leiding van Jeroen Ouweneel. Met een team van 4 makelaars/taxateurs, 1 assistent makelaar en 1 office manager bedient hij woningverkopers en woningzoekenden in Leiden, Gouda, Vianen, Vleuten en Woerden. De makelaardij is aangesloten bij de NVM.

  April Makelaars werd opgericht met de achterliggende gedachte dat door de ontwikkelingen van internet en nieuwe media een aantal zaken veel efficiënter kan worden aangepakt. Denk aan betere bereikbaarheid, kortere communicatielijnen en meer persoonlijk contact. April Makelaars vindt dat óók de klant van deze ontwikkelingen moet kunnen profiteren in de vorm van een kostenbesparing.

    

  Logo Bob Oudshoorn Makelaardij

  Bob Oudshoorn Makelaardij

  Bob Oudshoorn Makelaardij bestaat al 36 jaar. Het makelaarskantoor staat onder leiding van Saskia van der Veer. Zij werd door Bob Oudshoorn aangewezen als opvolger. Samen met twee collega’s bedient zij de woningmarkt in Leiden. De makelaardij is in te schakelen als verkoopmakelaar, aankoopmakelaar en voor taxaties. Maar ook voor huren en verhuren ben je bij hen aan het juiste adres.

  Het makelaarskantoor is aangesloten bij de NVM. Kies je voor Bob Oudshoorn Makelaardij om je te helpen bij de verkoop van je woning in Leiden? Dan wordt er alles op alles gezet om de woning zo snel mogelijk voor de beste prijs te verkopen. Een belangrijke stap in het verkoopproces, is het moment dat de woning in de ‘etalage’ wordt gezet. Door de inzet van social media, een videotour op Funda en verspreiding van de woning onder het grote netwerk en de eigen database met zoekers, zal iedere potentiële koper de woning voorbij zien komen. Bob Oudshoorn houdt ook vaak een Open Huis bij de start van de verkoop. Zo wordt de woning meteen bij een groot publiek onder de aandacht gebracht.

   

  Logo van Lek Makelaars & Taxateurs

  Lek Makelaars & Taxateurs

  LEK Makelaars is opgericht door Ralph Lek. Hij is een geboren en getogen Leidenaar die van jongs af aan al de droom had om makelaar te worden. Natuurlijk in zijn geliefde Leiden. Na zijn makelaarsstudie werkte Ralph 10 jaar lang voor verschillende makelaardijen. In 2011 ging zijn droom in vervulling, en opende hij zijn eigen NVM gecertificeerd makelaarskantoor in Leiden. In een prachtig, opvallend pand (in de oude concierge/wachtmeesterskamer) in het centrum, op de hoek van de Stadsparkeerlaan en de Haagweg. LEK Makelaars is gespecialiseerd in de verkoop van monumentale panden in en rond het centrum van Leiden.

  Naar eigen zeggen doet LEK Makelaars het anders dan andere makelaars. Het motto luidt dan ook “Bent u op zoek naar een standaard makelaarskantoor? Bel ons dan niet!”. Bij LEK doen ze aan creatief maken, ‘creakelen’ noemt Ralph dat. Zo zorgt hij voor herkenbare en goed leesbare (uithang)borden met QR-codes naar een mobiele webpagina met daarop alle gegevens van de woning. En voor opvallende canvas raampresentaties, professionele fotografie en échte video's (geen aan elkaar geplakte foto’s), en nog veel meer. Je kunt bij LEK terecht voor de verkoop, aankoop en taxatie van woningen. Maar ook voor verhuur en nieuwbouw zit je goed bij deze makelaardij.

    

  Logo Hypodomus Leiden

  Hypodomus

  In de Haarlemmerstraat in Leiden vind je Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen. Het makelaarskantoor is in 2007 opgericht door Rick Rijnbeek. Hij groeide al snel uit tot een bekende makelaar in omgeving Leiden. In 2022 sloot Martijn den Elsen zich - als partner - aan bij de NVM-makelaardij. Hypodomus is een goed voorbeeld van hoe een makelaarskantoor, begonnen in de crisis in 2007, kan uitgroeien tot een bloeiend kantoor.

  Opvallend is de courtage die je als verkoper betaalt bij Hypodomus. Het kantoor werkt namelijk met een courtage gebaseerd op tevredenheid. Er wordt een basis courtage van 1,35% gehanteerd. Op basis van de tevredenheid komt daar nog een percentage (variërend van 0,1% tot 0,3%) bovenop. Je bepaalt dus zelf wat je de service waard vindt, en hebt zelf (deels) invloed op de courtage. Het kantoor is in te schakelen voor de aan- en verkoop van particulier én zakelijk onroerend goed.

   

  Logo Apollo Makelaardij Leiden

  Apollo Makelaardij

  Danny Hobeijn leidt Apollo Makelaardij Leiden. Apollo Makelaardij is een grotere makelaarsorganisatie die in Amsterdam, Leiden en Den Haag opereert. De organisatie bestaat sinds 2008 en is aangesloten bij de VBO. Apollo Makelaardij (locatie Leiderdorp) is actief in Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten, Warmond en Oegstgeest.

  De Apollo Makelaars hebben allemaal jarenlange ervaring in de eigen regio. Maar de verschillende vestigingen werken ook nauw met elkaar samen en delen kennis, trends en een groot nationaal netwerk. Schakel je Apollo Makelaardij in voor de verkoop van een woning, dan kan deze al binnen 3 dagen op Funda staan. De makelaars staan 24/7 voor klanten klaar, ook na 18.00 uur en in het weekend.

  Foto door: Metro Centric

   

   

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Is een makelaar verplicht bij het koppen of verkopen van mijn huis?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel