AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Gracht in Leiden Centrum

Makelaar Leiden

Ben je van plan om je huis binnenkort te verkopen of een woning aan te kopen? Ontvang van makelaars in Leiden een voorstel met hun aanpak voor jouw situatie. Vergelijk de kosten, beoordelingen en resultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van hun diensten) met elkaar en kies de makelaar in Leiden waarmee jij een klik hebt.

Waar heb je een makelaar voor nodig?

Over makelaars in Leiden

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Leiden, houden we bij Mijn Verkoopmakelaar bij hoeveel makelaars er zijn in Leiden, wat de gemiddelde verkoopsnelheid is en wat de gemiddelde kosten zijn. De kosten, courtage en verkoopsnelheid van de makelaars in Leiden kunnen uiteenlopen. Daarom is het vergelijken van makelaars erg belangrijk. Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar die daar het beste bij aansluit.

Gemiddelde courtage
1.13%
Gemiddeld tarief
€ 5.036
Aantal makelaars
35
Verkoopsnelheid
47 dagen

Top-10 beste makelaars in Leiden

Dit zijn de 10 van beste makelaars in Leiden voor het verkopen van je huis.

 1. Alpina Makelaardij Leiden
 2. April Makelaars Leiden
 3. DOEN NVM Makelaars
 4. RE/MAX Leiden Wetsteijn
 5. Welkom Thuis NVM Makelaars
 6. RE/MAX Totaal Makelaars
 7. GratisVerhuizen makelaardij
 8. Mares Makelaars Voorburg, Lonneke Wouters
 9. De Wekker Makelaardij
 10. Roland Real Estate

Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Leiden op basis van frequentie en snelheid van verkoop, onafhankelijke beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Aankoopmakelaar nodig in Leiden?

Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Leiden? Om je kans op het vinden van jouw droomhuis te vergroten, is het inschakelen van een goede aankoopmakelaar essentieel.

Een aankoopmakelaar staat woningzoekers bij in de zoektocht naar hun droomhuis. Deze persoon helpt je de juiste woningen te vinden, gaat mee naar bezichtigingen (als je dit wilt), doet de onderhandelingen en regelt de juridische rompslomp. Het bespaart je dus een hoop stress en uitzoekwerk. De meeste makelaars nemen alles voor je uit handen, maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen.

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Leiden die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Leiden

Op Mijn Verkoopmakelaar is een breed scala aan makelaars aangesloten. Sommigen zijn aangesloten bij brancheorganisaties, zoals NVM of VBO. Anderen zijn aangesloten bij beroepsorganisaties, zoals VastgoedPro. Weer anderen werken helemaal zelfstandig.

De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, moeten aan strenge opleidings- en ethische regels voldoen. De vereniging stelt hoge eisen aan haar leden en alleen makelaars met een specifiek diploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO) kunnen zich aansluiten. Het opstarten van een NVM-kantoor vereist daarom een uitgebreidere procedure dan bij de VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

Zowel de NVM als de VBO zijn intern als extern betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is houdt zich daar niet mee bezig. Deze beroepsorganisatie is puur gericht op het ondersteunen van haar leden, zonder politieke betrokkenheid en externe bemoeienis.

De prestaties van makelaars in Leiden

In Leiden zijn tal van makelaars actief die je kunt inschakelen voor de verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu precies, of zelfs méér, dan hij of zij belooft? Op Mijn Verkoopmakelaar kunnen we jou dat precies vertellen. Hieronder lees je welke makelaars in Leiden goed presteren en te vertrouwen zijn. Wij houden namelijk, met uiterste precisie, voor je bij hoe de makelaars presteren ten opzichte van de belofte die ze vooraf aan verkopers maken. Transparanter dan dat krijg je het niet!

De betrouwbaardheid van makelaars in Leiden

De belofte die een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar vooraf maakt, wordt vergeleken met de uiteindelijke opbrengst van een verkoop.

De betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Leiden is 74%. Dat betekent dat de verkoop in 74% van de gevallen méér oplevert dan vooraf wordt ingeschat.

Mozartstraat 137, Leiden- Verkoop
2 maanden geleden verkocht
+2%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 265.000)
Binnen 14 dagen verkocht
Van 't Hoffstraat 17, Leiden- Verkoop
2 maanden geleden verkocht
+10%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 365.000)
Binnen 16 dagen verkocht
Da Costastraat 101, Leiden- Verkoop
3 maanden geleden verkocht
95%van de verwachtte opbrengst (€ 475.000)
Binnen 7 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Leiden 107% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat. De gemiddelde verkoopsnelheid van een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar in Leiden is 47 dagen.

Waarom een makelaar?

Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

Een makelaar regelt zaken als:

 • Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
 • Het plannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het beantwoorden van vragen van potentiële kopers
 • Het voeren van de onderhandelingen over de vraagprijs

Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een makelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Leiden

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Leiden

Het tarief van een makelaar in Leiden is gemiddeld 1.13% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.2%
Meer dan € 600.000
1.1%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 5.036, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Recente beoordelingen in Leiden

Gebruikers van Mijn Verkoopmakelaar beoordelen makelaars in Leiden gemiddeld met 5 sterren.

Makelaars in de buurt van Leiden:

Uitgelichte makelaarskantoren in Leiden

Logo De Wekker Makelaardij Leiden

De Wekker Makelaardij

De Wekker Makelaardij is een van de grotere makelaars in Leiden en omgeving. Het makelaarskantoor is aangesloten bij brancheorganisatie VBO en staat onder leiding van Peter de Wekker. Het kantoor kenmerkt zich door een opvallende prestatie-courtage, waarbij de makelaardij inlevert op de courtage als de woning niet binnen drie maanden is verkocht. De Wekker Makelaardij vindt namelijk dat woningen, ook in deze tijd, niet onnodig lang te koop hoeven te staan.

De makelaardij zet dan ook alles op alles om woningen zo snel mogelijk en voor de beste verkoopprijs te verkopen. Zo heeft het Leidse kantoor een exclusieve samenwerking met De Hypotheekshop. Woningzoekenden die in gesprek zijn bij De Hypotheekshop, komen als eerste in contact met de woningen van De Wekker. Daarnaast heeft de makelaardij ook zelf een groot bestand aan woningzoekers. Zo profiteren woningverkopers van een extra groot netwerk aan woningzoekenden in de juiste omgeving.

 

Logo RE/MAX Leiden

RE/MAX Leiden

Het grootste makelaarskantoor van Leiden is RE/MAX Leiden. Met 15 zelfstandige makelaars bedienen ze alle wijken van Leiden. Iedere makelaar is actief in een specifieke wijk. Hij of zij weet alles van de Leidse wijk en omgeving, de toekomstplannen, de huidige verkoopprijzen en de verkoopkansen. Bij RE/MAX kun je terecht voor het verkopen van je woning in Leiden, maar de makelaardij is ook in Voorschoten, Leiderdorp en Oegstgeest actief.

RE/MAX is een wereldwijde organisatie van zelfstandige makelaars. Alle makelaars zijn zelfstandig ondernemers die opereren onder de vlag van RE/MAX. De makelaardij heeft ook vestigingen in meerdere Nederlandse steden, zoals Amsterdam, Hoofddorp, Roosendaal en Rotterdam.

  

Logo Rijnland Makelaars Leiden

Rijnland Makelaars

Rijnland Makelaars heeft twee vestigingen in de buurt van Leiden. Eén aan de Koningin Julianalaan in Voorschoten, en één aan de Laan van Berendrecht in Leiderdorp. Rijnland Makelaars gaat al heel wat jaren mee. Het kantoor werd opgericht in 1964, in Voorschoten. De makelaardij heeft in die jaren een flinke bak aan kennis en ervaring opgedaan. En door de gespreide ligging kennen de makelaars en medewerkers de gehele omgeving van Leiden op hun duimpje.

De makelaardij is actief in het gebied van Leiden, Voorschoten, Leiderdorp, Oegstgeest, Leidschendam, Voorburg en Zoeterwoude. Rijnland Makelaars is actief als verkoop- en aankoopmakelaar. Beide kantoren zijn aangesloten bij de NVM.

 

Logo April Makelaars Leiden

April Makelaars

April Makelaars is onderdeel van de April Groep: ooit begonnen in Gouda, en momenteel uitgegroeid tot makelaardij met meerdere locaties van Utrecht tot Leiden. De vestiging in Leiden staat onder leiding van Jeroen Ouweneel. Met een team van 4 makelaars/taxateurs, 1 assistent makelaar en 1 office manager bedient hij woningverkopers en woningzoekenden in Leiden, Gouda, Vianen, Vleuten en Woerden. De makelaardij is aangesloten bij de NVM.

April Makelaars werd opgericht met de achterliggende gedachte dat door de ontwikkelingen van internet en nieuwe media een aantal zaken veel efficiënter kan worden aangepakt. Denk aan betere bereikbaarheid, kortere communicatielijnen en meer persoonlijk contact. April Makelaars vindt dat óók de klant van deze ontwikkelingen moet kunnen profiteren in de vorm van een kostenbesparing.

  

Logo Bob Oudshoorn Makelaardij

Bob Oudshoorn Makelaardij

Bob Oudshoorn Makelaardij bestaat al 36 jaar. Het makelaarskantoor staat onder leiding van Saskia van der Veer. Zij werd door Bob Oudshoorn aangewezen als opvolger. Samen met twee collega’s bedient zij de woningmarkt in Leiden. De makelaardij is in te schakelen als verkoopmakelaar, aankoopmakelaar en voor taxaties. Maar ook voor huren en verhuren ben je bij hen aan het juiste adres.

Het makelaarskantoor is aangesloten bij de NVM. Kies je voor Bob Oudshoorn Makelaardij om je te helpen bij de verkoop van je woning in Leiden? Dan wordt er alles op alles gezet om de woning zo snel mogelijk voor de beste prijs te verkopen. Een belangrijke stap in het verkoopproces, is het moment dat de woning in de ‘etalage’ wordt gezet. Door de inzet van social media, een videotour op Funda en verspreiding van de woning onder het grote netwerk en de eigen database met zoekers, zal iedere potentiële koper de woning voorbij zien komen. Bob Oudshoorn houdt ook vaak een Open Huis bij de start van de verkoop. Zo wordt de woning meteen bij een groot publiek onder de aandacht gebracht.

 

Logo van Lek Makelaars & Taxateurs

Lek Makelaars & Taxateurs

LEK Makelaars is opgericht door Ralph Lek. Hij is een geboren en getogen Leidenaar die van jongs af aan al de droom had om makelaar te worden. Natuurlijk in zijn geliefde Leiden. Na zijn makelaarsstudie werkte Ralph 10 jaar lang voor verschillende makelaardijen. In 2011 ging zijn droom in vervulling, en opende hij zijn eigen NVM gecertificeerd makelaarskantoor in Leiden. In een prachtig, opvallend pand (in de oude concierge/wachtmeesterskamer) in het centrum, op de hoek van de Stadsparkeerlaan en de Haagweg. LEK Makelaars is gespecialiseerd in de verkoop van monumentale panden in en rond het centrum van Leiden.

Naar eigen zeggen doet LEK Makelaars het anders dan andere makelaars. Het motto luidt dan ook “Bent u op zoek naar een standaard makelaarskantoor? Bel ons dan niet!”. Bij LEK doen ze aan creatief maken, ‘creakelen’ noemt Ralph dat. Zo zorgt hij voor herkenbare en goed leesbare (uithang)borden met QR-codes naar een mobiele webpagina met daarop alle gegevens van de woning. En voor opvallende canvas raampresentaties, professionele fotografie en échte video's (geen aan elkaar geplakte foto’s), en nog veel meer. Je kunt bij LEK terecht voor de verkoop, aankoop en taxatie van woningen. Maar ook voor verhuur en nieuwbouw zit je goed bij deze makelaardij.

  

Logo Hypodomus Leiden

Hypodomus

In de Haarlemmerstraat in Leiden vind je Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen. Het makelaarskantoor is in 2007 opgericht door Rick Rijnbeek. Hij groeide al snel uit tot een bekende makelaar in omgeving Leiden. In 2022 sloot Martijn den Elsen zich - als partner - aan bij de NVM-makelaardij. Hypodomus is een goed voorbeeld van hoe een makelaarskantoor, begonnen in de crisis in 2007, kan uitgroeien tot een bloeiend kantoor.

Opvallend is de courtage die je als verkoper betaalt bij Hypodomus. Het kantoor werkt namelijk met een courtage gebaseerd op tevredenheid. Er wordt een basis courtage van 1,35% gehanteerd. Op basis van de tevredenheid komt daar nog een percentage (variërend van 0,1% tot 0,3%) bovenop. Je bepaalt dus zelf wat je de service waard vindt, en hebt zelf (deels) invloed op de courtage. Het kantoor is in te schakelen voor de aan- en verkoop van particulier én zakelijk onroerend goed.

 

Logo Apollo Makelaardij Leiden

Apollo Makelaardij

Danny Hobeijn leidt Apollo Makelaardij Leiden. Apollo Makelaardij is een grotere makelaarsorganisatie die in Amsterdam, Leiden en Den Haag opereert. De organisatie bestaat sinds 2008 en is aangesloten bij de VBO. Apollo Makelaardij (locatie Leiderdorp) is actief in Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten, Warmond en Oegstgeest.

De Apollo Makelaars hebben allemaal jarenlange ervaring in de eigen regio. Maar de verschillende vestigingen werken ook nauw met elkaar samen en delen kennis, trends en een groot nationaal netwerk. Schakel je Apollo Makelaardij in voor de verkoop van een woning, dan kan deze al binnen 3 dagen op Funda staan. De makelaars staan 24/7 voor klanten klaar, ook na 18.00 uur en in het weekend.

Foto door: Metro Centric

 

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Leiden?

  Er zijn in Leiden 35 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Leiden. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Leiden?

  Een makelaar in Leiden rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.13% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Leiden rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 5.036. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 26 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel