Huis verkopenVergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Gracht in Leiden Centrum

Vergelijk makelaars in Leiden

Ben je van plan om je huis binnenkort te verkopen? Ontvang van makelaars in Leiden een voorstel voor de verkoop van jouw huis. Vergelijk de kosten, beoordelingen en verkoopresultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van verkoop) met elkaar en kies de makelaar in Leiden waarmee jij een klik hebt.

Vul hier jouw postcode en huisnummer in:

Al 56 verkopers uit Leiden gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Leiden

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Leiden, houden we bij Mijn Verkoopmakelaar bij hoeveel makelaars er zijn in Leiden, wat de gemiddelde verkoopsnelheid is en wat de gemiddelde kosten zijn. De kosten, courtage en verkoopsnelheid van de makelaars in Leiden kunnen uiteenlopen. Daarom is het vergelijken van makelaars erg belangrijk. Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar die daar het beste bij aansluit.

Gemiddelde courtage
1.03%
Gemiddeld tarief
€ 4.370
Aantal makelaars
23
Verkoopsnelheid
23 dagen

Top-10 beste makelaars in Leiden

Dit zijn de 10 van beste makelaars in Leiden voor het verkopen van je huis.

 1. April Makelaars Leiden
 2. RE/MAX Leiden Wetsteijn
 3. De Leeuw Makelaardij
 4. Welkom Thuis NVM Makelaars
 5. Oranjestate
 6. Frank Miller Makelaarshuis
 7. De Wekker Makelaardij
 8. Doen NVM Makelaars Voorburg, Lonneke Wouters
 9. Woonstrateeg Makelaars
 10. Rotsvast Den Haag b.v.

Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Leiden op basis van frequentie en snelheid van verkoop, onafhankelijke beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Op zoek naar aankoopmakelaar in Leiden?

Ben je niet van plan om een huis te verkopen, maar ben je juist bezig met het aankopen van een woning in Leiden. Ook dan helpen we je met het vergelijken van makelaars.

Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM Makelaars in Leiden

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPRO of helemaal zelfstandig. Makelaars die aangesloten zijn bij een beroepsorganisatie als de NVM, moeten voldoen aan een aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Door deze eisen kan het zijn dat je voor een NVM makelaar iets duurder uit bent, dan bij een niet-NVM makelaar.

De prestaties van makelaars in Leiden

In Leiden zijn tal van makelaars actief die je kunt inschakelen voor de verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu precies, of zelfs méér, dan hij of zij belooft? Op Mijn Verkoopmakelaar kunnen we jou dat precies vertellen. Hieronder lees je welke makelaars in Leiden goed presteren en te vertrouwen zijn. Wij houden namelijk, met uiterste precisie, voor je bij hoe de makelaars presteren ten opzichte van de belofte die ze vooraf aan verkopers maken. Transparanter dan dat krijg je het niet!

De betrouwbaardheid van makelaars in Leiden

De belofte die een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar vooraf maakt, wordt vergeleken met de uiteindelijke opbrengst van een verkoop.

De betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Leiden is 100%. Dat betekent dat de verkoop in 100% van de gevallen méér oplevert dan vooraf wordt ingeschat.

Kennedylaan 60, Leiden
3 maanden geleden verkocht
+22%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 250.000)
Rijn en Schiekade 94B, Leiden
6 maanden geleden verkocht
+38%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 512.500)
Binnen 26 dagen verkocht
Edisonstraat 19, Leiden
6 maanden geleden verkocht
+10%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 435.000)
Binnen 15 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Leiden zelfs 15% meer op dan dat zij voor de verkoop hebben ingeschat. De gemiddelde verkoopsnelheid van een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar in Leiden is 23 dagen.

Wat doet een makelaar?

Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt een heleboel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen. Lees hier wat een makelaar allemaal voor je regelt en alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Leiden

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 12% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Leiden

Het tarief van een makelaar in Leiden is gemiddeld 1.03% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.1%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.0%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.370, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Recente beoordelingen in Leiden

Gebruikers van Mijn Verkoopmakelaar beoordelen makelaars in Leiden gemiddeld met 5 sterren.

Over April Makelaars Leiden
14 december 2021
Rustig , gehoorzaam, snel, bereikbaar
Geen minpunten
Uitstekend
Ja ik raad deze makelaar aan
Luz | Rijn en Schiekade, Leiden

Uitgelichte makelaarskantoren in Leiden

Logo De Wekker Makelaardij Leiden

De Wekker Makelaardij

De Wekker Makelaardij is een van de grotere makelaars in de omgeving van Leiden.  Het makelaarskantoor is aangesloten bij brancheorganisatie VBO en staat onder leiding van Peter de Wekker.

De Wekker Makelaardij heeft naast een vestiging in Leiden, ook een vestiging in Zoetermeer. Vanuit de vestiging in Leiden wordt de woningmarkt inLeiden, Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude bediend.

 

Logo RE/MAX Leiden

RE/MAX Leiden

Het grootste makelaarskantoor van Leiden is RE/MAX Leiden. Met 10 makelaars bedienen ze alle wijken van Leiden.

RE/MAX is een wereldwijde organisatie van zelfstandige makelaars. Alle makelaars bij RE/MAX Leiden zijn dan ook zelfstandig ondernemer die opereren onder de vlag van RE/MAX. 

 

Logo Rijnland Makelaars Leiden

Rijnland Makelaars

Een beetje een gekke in deze top-10 makelaars in Leiden, is Rijnland Makelaars. De rede dat het kantoor in deze lijst is opgenomen, is dat het kantoor wél actief is in Leiden.

Het kantoor komt oorspronkelijk uit Voorschoten en bedient vanuit de vestiging Leiderdorp en die in Voorschoten de woningmarkt in regio Leiden en Den Haag. De vestiging in Leiderdorp staat onder leiding van Rene de Water.

 

Logo April Makelaars Leiden

April Makelaars

Onder leiding van Jeroen Ouweneel bedient April Makelaars Leiden de woningmarkt in Leiden, Leiderdorp en Oestgeest. Gemiddeld scoort het kantoor een 9,7 voor verkoop.

April Makelaars Leiden is een onderdeel van de April Groep. Ooit begonnen in Gouda strekt de organisatie door groei zich uit van Utrecht tot Leiden.

Jeroen was voordat hij makelaar is geworden, jurist bij grote organisaties als Philips en PPG.

 

Logo Bob Oudshoorn Makelaardij

Bob Oudshoorn Makelaardij

Bob Oudshoorn Makelaardij bestaat al 35 jaar. De ervaring vertaalt zich in goede beoordelingen op funda. Gemiddeld krijgt het kantoor van klanten een 9,1.

Het makelaarskantoor staat onder leiding van Saskia van der Veer. Zij werd door Bob Oudshoorn aangewezen als opvolger. Samen met Eric van de Heisteeg bedient zij de woningmarkt in Leiden. De twee makelaars worden ondersteund door een team van 4 binnendienst medewerkers.

 

Logo van Lek Makelaars & Taxateurs

Lek Makelaars & Taxateurs

Lek Makelaars wil de leukste makelaar van Leiden zijn. Raplh Lek is de oprichter van het NVM-kantoor. De oorspronkelijke Leidenaar wilde na zijn studie in Groningen, zo snel mogelijk terug naar het vertrouwde Leiden.

Na tien jaar voor andere makelaarskantoren te hebben gewerkt, is Ralph voor zichzelf begonnen. Gemiddeld haalt Lek Makelaars & Taxateurs een beoordeling van 9,2 op funda.

 

Logo Hypodomus Leiden

Hypodomus

Rick Rijnbeek geeft leiding aan Hypodomus Leiden. Het makelaarskantoor is gevestigd aan de Haarlemmerstraat in Leiden. 

De NVM-makelaar heeft een gemiddelde score van 8,9 op funda. Hypodomus is een goed voorbeeld van hoe een makelaarskantoor, begonnen in de crisis in 2007, kan uitgroeien tot een bloeiend kantoor.

 

Logo Apollo Makelaardij Leiden

Apollo Makelaardij

Danny Hobeijn leidt Apollo Makelaardij Leiden. Apollo Makelaardij is een grotere makelaarsorganisatie die in Amsterdam, Leiden en Den Haag opereert. De organisatie bestaat sinds 2008.

Danny haalt op funda gemiddeld een beoordeling van 9,6. Apollo Makelaardij is actief in Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten, Warmond en Oestgeest.

Foto door: Metro Centric

 

Makelaars in de buurt van Leiden:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Leiden?

  Er zijn in Leiden 23 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Leiden. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Leiden?

  Een makelaar in Leiden rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.03% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Leiden rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.370. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 17 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel