Huis verkopenVergelijk makelaarsAankoopmakelaarAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Huizen aan het water in Leiden

Huis verkopen in Leiden

Is het tijd om jouw huis te verkopen in Leiden? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar! Hier vergelijk je eenvoudig de beste verkoopmakelaars in Leiden, die jou kunnen helpen met het snel verkopen van jouw huis, voor een goede verkoopprijs. Zo werkt het: meld je woning in Leiden aan via onderstaande tool, en ontvang reacties van verkoopmakelaars bij jou in de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Al 72 verkopers uit Leiden hebben hun huis verkocht via Mijn Verkoopmakelaar

Over het verkopen van een woning in Leiden

Wij houden de actuele cijfers van verkochte woningen in Leiden voor je bij. Denk aan de gemiddelde vierkantemeterprijs en kosten voor het verkopen van huizen in deze stad. Je leest er ook wat de gemiddelde snelheid en opbrengst is bij het verkopen van een woning in Leiden. Check de actuele data hier:

Verkoopsnelheid
35 dagen
Vierkante meter prijs
€ 4.833
Gemiddelde opbrengst
€ 439.946
Gemiddeld tarief
€ 4.624

Snel je huis verkopen in Leiden

Wil je je huis snel verkopen? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Het verkopen van een woning in Leiden kan razendsnel! Heb je haast bij het verkopen van je huis, dan hebben we een aantal tips voor je:

1. Bespaar tijd met het vergelijken en kennismaken met makelaars, door je aan te melden bij Mijn Verkoopmakelaar. In plaats van dat jij contact legt met makelaars, nemen zij contact met jou op.

2. Wij houden voor je bij welke partijen het snelste huizen verkopen in Leiden. Op basis van deze info kies je eenvoudig de makelaar waarmee je de grootste kans hebt om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen voor een goede prijs.

3. Voeg duidelijke foto’s toe bij jouw aanmelding, zodat de aangesloten makelaars je direct een goede inschatting kunnen geven van de verkoopopbrengsten overwaarde en de snelheid van verkoop. Bovendien vergroot je hiermee de kans op reacties, wat de snelheid ten goede komt.

Het verkopen van een huis in Leiden duurt via Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 35 dagen. Wil je meer tips voor het zo snel mogelijk verkopen van je huis? Lees dan ons artikel over snel je huis verkopen.

Wat levert het verkopen van een huis in Leiden op?

Momenteel gaan de huizen in Leiden als warme broodjes over de toonbank. Ben jij van plan om je woning te verkopen in deze stad, dan is de kans groot dat je overwaarde creëert. Het verkopen van een woning in Leiden levert momenteel gemiddeld € 439.946 op. Voor welke verkoopprijs jouw woning in Leiden wordt verkocht, hangt af van meerdere factoren, zoals de oppervlakte, de vierkantemeterprijs, de staat van de woning, de ligging én het aantal potentiële kijkers en kopers.

Gemiddelde vierkantemeterprijs in Leiden

Een goede manier om huizenprijzen in Leiden met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Leiden bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 4.833 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

De vierkantemeterprijs van een appartement in Leiden verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Leiden meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

Grootte woningPrijs per m2
Minder dan 60 m² € 7.741
Tussen 60 m² en 100 m² € 4.406
Tussen 100 m² en 200 m² € 4.367

De opbrengst van de verkoop in Leiden is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 9% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

De staat van de woning

Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Leiden ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Leiden extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

Het aantal potentiële kijkers en kopers

Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie met de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Leiden.

Beoordelingen van verkopers in Leiden

Makelaars in Leiden krijgen een gemiddelde beoordeling van 5 sterren. Alle beoordelingen zijn van verkopers uit Leiden die via Mijn Verkoopmakelaar hun makelaar hebben gekozen.

Een huis verkopen in Leiden via een makelaar

De meeste verkopers in Leiden schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Leiden, de beste te selecteren voor de verkoop.

Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Leiden

Vul hieronder je postcode en huisnummer in:

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 7% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van het verkopen van een woning in Leiden

Gemiddeld kost het verkopen van een huis via een makelaar in Leiden rekent gemiddeld 1.08% van de verkoopopbrengst.

Het verkopen van een huis in Leiden kost gemiddeld € 4.624. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten

Verkooptransacties in Leiden

Op Mijn Verkoopmakelaar wordt de opbrengst van een verkoop vergeleken met de belofte die een makelaar vooraf heeft gemaakt.

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar leveren in 90% van de gevallen meer op dan ze vooraf beloven.

Drususlaan 25, Leiden
1 maand geleden verkocht
95%van de vraagprijs (€ 650.000)
Binnen 93 dagen verkocht
Vederwier 11, Leiden
1 maand geleden verkocht
96%van de vraagprijs (€ 695.000)
Binnen 62 dagen verkocht
Vederwier 13, Leiden
1 maand geleden verkocht
+6%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 775.000)
Binnen 148 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Leiden zelfs 9% meer op dan dat zij voor de verkoop beloofd hebben.

Dit zijn de top-5 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Leiden

Dit is de top-5 beste makelaars voor het verkopen van jouw huis in Leiden.

 1. April Makelaars Leiden
 2. De Leeuw Makelaardij
 3. RE/MAX Leiden Wetsteijn
 4. DOEN NVM Makelaars
 5. Welkom Thuis NVM Makelaars

Dit overzicht van makelaars is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars presteren in Leiden via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers in Leiden op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

Foto bovenaan door: Metro Centric

Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Leiden

 • Wat levert het verkopen van een huis in Leiden op?

  Een woning in Leiden levert gemiddeld € 439.946 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Leiden is: € 4.833 per m2.

  De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

 • Hoe snel is een huis in Leiden verkocht?

  Het vekopen van een woning in Leiden duurt gemiddeld 35 dagen.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 25 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel