Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen

Huis verkopen in Groningen

Start de verkoop van jouw huis in Groningen. Meld je woning aan en krijg reacties van meerdere makelaars.

Al 37 verkopers uit Groningen hebben hun huis verkocht via Mijn Verkoopmakelaar

Over het verkopen van een woning in Groningen

Wij houden de actuele cijfers van verkochte woningen in Groningen voor je bij. Denk aan de gemiddelde vierkantemeterprijs en kosten voor het verkopen van huizen in deze stad. Je leest er ook wat de gemiddelde snelheid en opbrengst is bij het verkopen van een woning in Groningen. Check de actuele data hier:

Verkoopsnelheid
17 dagen
Vierkante meter prijs
€ 2.796
Gemiddelde opbrengst
€ 347.135
Gemiddelde kosten
€ 3.377

Snel je huis verkopen in Groningen

Heb je haast met het verkopen van je huis in Groningen, bijvoorbeeld omdat je dubbele lasten hebt of binnenkort naar het buitenland verhuist? Om je woning zo snel mogelijk te verkopen, is het belangrijk om de juiste makelaar te kiezen. Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we (onder andere) de gemiddelde verkoopsnelheid van makelaars voor je bij. Bovendien ben je bij ons geen tijd kwijt aan het leggen van contact met makelaars en het vergelijken van hun aanbiedingen. Via ons portaal selecteer je eenvoudig en snel de partij die bij jou past. Sneller je huis verkopen in Groningen is haast niet mogelijk!

Nadat je je bij ons hebt aangemeld, krijg je van meerdere verkoopmakelaars uit Groningen een reactie met daarin hun tarief, gemiddelde verkoopopbrengst én verkoopsnelheid. Vervolgens kies je binnen 2 dagen de makelaar die jouw woning in Groningen het snelst verkoopt.

Tip: voeg duidelijke foto’s toe bij je aanmelding, zodat makelaars uit Groningen jou direct een goede inschatting kunnen geven van de verkoopkansen en realistische opbrengst. Zo ben je geen tijd kwijt aan het ontvangen van de makelaar bij jou thuis. Ga je binnenkort foto’s schieten? Lees dan snel onze tips voor het verkoopklaar maken van je huis.

Het verkopen van een huis in Groningen duurt via Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 17 dagen.

Wat levert het verkopen van een huis in Groningen op?

Het verkopen van een woning in Groningen levert gemiddeld € 347.135 op.

Gemiddelde vierkantemeterprijs in Groningen

Een goede manier om huizenprijzen in Groningen met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Groningen bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 2.796 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

De vierkantemeterprijs van een appartement in Groningen verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Groningen meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

Grootte woningPrijs per m2
Tussen 60 m² en 100 m² € 2.939
Tussen 100 m² en 200 m² € 2.724

De opbrengst van de verkoop in Groningen is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 18% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

De staat van de woning

Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Groningen ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Groningen extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

Het aantal potentiële kijkers en kopers

Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie m.b.t. de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Groningen.

Een huis verkopen in Groningen via een makelaar

De meeste verkopers in Groningen schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Groningen, de beste te selecteren voor de verkoop.

Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Groningen

Vul hieronder je postcode en huisnummer in:

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 13% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van het verkopen van een woning in Groningen

Gemiddeld vraagt een makelaar in Groningen een courtage van 1.40% van de verkoopopbrengst voor het verkopen van een appartement in Groningen.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.2%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.0%

Het verkopen van een huis in Groningen kost gemiddeld € 3.377. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten

Verkooptransacties in Groningen

Op Mijn Verkoopmakelaar wordt de opbrengst van een verkoop vergeleken met de belofte die een makelaar vooraf heeft gemaakt.

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar leveren in 100% van de gevallen meer op dan ze vooraf beloven.

Begoniastraat 9, Groningen
2 maanden geleden verkocht
128%van de vraagprijs (€ 225.000)
Binnen 11 dagen verkocht
Herman Colleniusstraat 5a, Groningen
2 maanden geleden verkocht
103%van de vraagprijs (€ 549.000)
Binnen 4 dagen verkocht
Schelfhoutstraat 44, Groningen
2 maanden geleden verkocht
113%van de vraagprijs (€ 235.000)
Binnen 9 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Groningen zelfs 18% meer op dan dat zij voor de verkoop beloofd hebben.

Top-5 beste makelaars in Groningen voor het verkopen van een huis

Dit zijn de 5 beste makelaars in Groningen voor het verkopen van je huis.

 1. Jip Makelaars Groningen & Haren
 2. NEBO Makelaars
 3. Makelaardij Groningen
 4. Van Santen de Hoog
 5. AnderZ makelaar Groningen

De lijst is samengesteld op basis van verkoopaantallen, snelheid, opbrengst en beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar.

Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Groningen

 • Wat levert het verkopen van een huis in Groningen op?

  Een woning in Groningen levert gemiddeld € 347.135 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Groningen is: € 2.796 per m2.

  De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

 • Hoe snel is een huis in Groningen verkocht?

  Het vekopen van een woning in Groningen duurt gemiddeld 17 dagen.

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel