AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Huis verkopen in Groningen

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 7 april 2022
Vergelijk prestaties & tarieven van makelaars
Straat in Groningen Centrum

Inhoudsopgave

  Huis verkopen in Groningen

  Wil jij jouw huis in Groningen verkopen? Dat doe je niet iedere dag! Mijn Verkoopmakelaar helpt je bij het vinden van de beste verkoopmakelaar in jouw stad. Laat je postcode en huisnummer achter en ontvang reacties van makelaars bij jou in de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend. Vergelijk de snelheid van verkoop, kosten en beoordelingen en bepaal met welke partij jij jouw huis in Groningen wilt verkopen.

  Over het verkopen van een woning in Groningen

  Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop, en ben je benieuwd wat de gemiddelde verkoopkosten, verkoopopbrengsten en vierkantemeterprijzen van woningen in Groningen momenteel zijn? Of wil je weten hoe snel een huis in Groningen gemiddeld gezien wordt verkocht? Je leest de actuele data hier:

  Verkoopsnelheid
  62 dagen
  Vierkante meter prijs
  € 3.138
  Gemiddelde opbrengst
  € 365.040
  Gemiddeld tarief
  € 4.437

  Snel je huis verkopen in Groningen

  Snel je huis verkopen in Groningen? Daar kunnen wij je mee helpen. De woningmarkt staat er goed voor, en de meeste huizen in Groningen worden snel verkocht. Om je woning extra snel te verkopen, zijn een aantal stappen cruciaal. Zo kost het vergelijken en uitkiezen van een goede makelaar doorgaans veel tijd, en verschilt het per makelaar hoe snel zij opereren m.b.t. het plannen van bezichtigingen en het maken van goede foto’s.

  Om de kans op een snelle en goede verkoop van je huis te versnellen, maak je gratis en vrijblijvend gebruik van Mijn Verkoopmakelaar. Meld je aan door je postcode en huisnummer in te vullen en ontvang reacties van de beste makelaars uit de buurt. Je bespaart hiermee enorm veel tijd, want je hoeft niet zelf individueel contact te leggen.

  In de reacties lees je alles over hun tarief, gemiddelde verkoopopbrengst én verkoopsnelheid. Vergelijk de snelheid van verkopen en kies de partij waarmee jij de beste klik hebt.

  Tip: voeg duidelijke, representatieve foto’s toe aan je aanmelding, zodat de partijen direct een goede inschatting kunnen maken van de verkoopresultaten. Ook vergroot je de kans op het aantal reacties, waardoor je sneller kunt vergelijken en een keuze hebt gemaakt.

  Het verkopen van een huis in Groningen duurt via Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 62 dagen. Wil je meer tips voor het zo snel mogelijk verkopen van je huis? Lees dan ons artikel over snel je huis verkopen.

  Wat levert het verkopen van een huis in Groningen op?

  Momenteel gaan de huizen in Groningen als warme broodjes over de toonbank. Ben jij van plan om je woning te verkopen in deze stad, dan is de kans groot dat je overwaarde creëert. Het verkopen van een woning in Groningen levert momenteel gemiddeld € 365.040 op. Voor welke verkoopprijs jouw woning in Groningen wordt verkocht, hangt af van meerdere factoren, zoals de oppervlakte, de vierkantemeterprijs, de staat van de woning, de ligging én het aantal potentiële kijkers en kopers.

  Gemiddelde vierkantemeterprijs in Groningen

  Een goede manier om huizenprijzen in Groningen met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Groningen bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 3.138 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

  De vierkantemeterprijs van een appartement in Groningen verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Groningen meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

  Grootte woningPrijs per m2
  Minder dan 60 m² € 4.589
  Tussen 60 m² en 100 m² € 3.020
  Tussen 100 m² en 200 m² € 3.027
  Meer dan 200 m² € 3.449

  De opbrengst van de verkoop in Groningen is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 103% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

  De staat van de woning

  Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Groningen ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Groningen extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

  Het aantal potentiële kijkers en kopers

  Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie met de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Groningen.

  Een huis verkopen in Groningen via een makelaar

  De meeste verkopers in Groningen schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

  Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

  Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Groningen, de beste te selecteren voor de verkoop.

  Wat is mijn huis waard?

  Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Groningen

  Beantwoord de vragen en ontvang reacties van makelaars:

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Kosten van het verkopen van een woning in Groningen

  Het tarief van makelaars voor het verkopen van een huis in Groningen is gemiddeld 1.27% van de verkoopopbrengst.

  Het verkopen van een huis in Groningen kost gemiddeld € 4.437. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten

  Verkooptransacties in Groningen

  Op Mijn Verkoopmakelaar wordt de opbrengst van een verkoop vergeleken met de belofte die een makelaar vooraf heeft gemaakt.

  Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar leveren in 66% van de gevallen meer op dan ze vooraf beloven.

  Diamantlaan 179, Groningen- Verkoop
  1 maand geleden verkocht
  +12%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 375.000)
  Binnen 11 dagen verkocht
  Aart van der Leeuwlaan 28, Groningen- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  96%van de vraagprijs (€ 250.000)
  Binnen 171 dagen verkocht
  Kraanvogelstraat 66, Groningen- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +6%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 575.000)
  Binnen 10 dagen verkocht
  Gemiddeld leveren makelaars in Groningen 103% op van wat zij voor de verkoop beloofd hebben.

  Top-5 beste makelaars in Groningen voor het verkopen van een huis

  Dit zijn de 5 beste makelaars in Groningen voor het verkopen van je huis.

  1. Van Santen de Hoog
  2. NEBO Makelaars
  3. Reimon Makelaardij
  4. Plan Makelaars Groningen
  5. Lucas Klamer Makelaardij

  Dit overzicht van makelaars is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars presteren in Groningen via Mijn Verkoopmakelaar.

  Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers in Groningen op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

  Tips om je huis te verkopen in Groningen

  Wij hebben aan JIP Makelaars uit Groningen gevraagd hoe je je huis zo goed mogelijk kan verkopen in de stad Groningen. Op deze manier kun je je huis snel en voor een hoog bedrag verkopen. JIP Makelaars is een grote makelaardij met meerdere vestigingen in Nederland. Hieronder staan de resultaten van het gesprek.

  Zeg je Groningen? Dan zeg je studenten, fietsen en feesten tot in de late uren. Groningen is compact en bruist van de energie. In Groningen is de gemiddelde leeftijd op 36,4 jaar en daarmee is het de stad met de jongste inwoner van Nederland. De veelzijdige inwoners van de stad; studenten, stadjers en expats zorgen voor veel levendigheid. Het is ook niet voor niets dat mensen vanuit de drukke Randstad de gemoedelijkheid van Groningen opzoeken. De stad is overzichtelijk en zit vol met winkels en horeca. Inwoners van Groningen houden van een minder gehaast en prestatiegericht leven dan de inwoners van de Randstad. De studenten zorgen voor een sfeer en veel evenementen in de stad. Mensen uit de Randstad die opzoek zijn naar wat meer rust verhuizen graag naar Groningen. De stad is te vergelijken met andere grote steden, maar is net iets anders. Woningen in de stad zijn relatief goedkoper ten opzichte van andere grote steden. Wijken die populair zijn onder woningzoekers zijn wijken als Helpman en De Wijert. De wijken rondom het centrum en de universiteiten doen het onder de jonge woningszoekers erg goed! 

  Maar hoe speel je als huiseigenaar met een te verkopen huis, nou het beste in op de huidige markt? De meest voor de hand liggende tips zijn bij iedereen wel bekend, schakel een makelaar in, zorg ervoor dat je huis er tip top uitziet enzovoort, maar er zijn ook een aantal tips die specifiek van belang zijn voor de huizenverkoop in Groningen.

  Studenten in Groningen

  De groep die graag in Groningen gaat wonen zijn de studenten. Studenten wonen graag dichtbij hun onderwijsinstelling, zoals de Hanzehogeschool Groningen. De studenten gaan vaak in een appartement wonen. Groningen heeft een nachtleven dat tot in de late uren door gaat. Ideaal voor een gezellige studententijd. Wonen in het centrum van Groningen blijft het populairst, net als in iedere andere stad. De wijken Paddepoel en Vinkhuizen zijn erg in trek bij deze groep.

  Tip van de makelaar

  Gebreken in het huis tijdens een bezichtiging schetsen meteen een slecht beeld over een woning. Zorg dus dat alle kleine gebreken zijn verholpen. Een tip is om een persoon die niet regelmatig langskomt door je woning te laten lopen. Deze persoon kijkt met een frisse blik naar de woning. Zo kan diegene precies plekken aanwijzen die aandacht nodig hebben. 

  Juiste vraagprijs

  De vraag naar woningen in Groningen is ontzettend groot. De krapteindicator staat hier op 0,8 wat betekent dat er per zoeker minder dan 1 woning beschikbaar is. Hierdoor is het belangrijk dat je kiest voor de juiste vraagprijs. Eentje die zorgt voor een balans tussen voldoende interesse en een optimaal verkoop resultaat (de beste opbrengst). Jouw makelaar kan je helpen bij het vaststellen van de juiste vraagprijs.

  Denk goed na welke doelgroep je wilt bereiken

  Groningen is een stad die voornamelijk jonge mensen trekt, denk hierbij aan studenten, artsen in opleiding enzovoort. Dit trekt investeerders die opzoek zijn naar een woning die zij kunnen verhuren. Heb jij een huis dat uitermate geschikt is als belegging?  Pas dan wel op. Per 1 maart 2022 gaat in Groningen de zelfsbewoningsplicht in. Deze wetswijziging zorgt ervoor dat een woning niet meer onderverhuurd mag worden aan derden en dat de koper zelf in de aangekochte woning moet gaan wonen. Houd er bij het vaststellen van de doelgroep dus rekening mee dat de groep investeerder per 1 maart 2022 zal dalen.

  Waar je mee moet oppassen in Groningen

  De provincie Groningen is vaak in het nieuws gekomen door de aardbevingen die er zijn ontstaan door gaswinning. Pas dus op bij scheuren in de woning. Aardbevingsschade is een gebrek waar veel kopers van schrikken. Zorg er daarom voor dat je hierop voorbereid bent. Het is verstandig om de scheuren na te laten kijken en een subsidie aan te vragen bij de overheid voor de gemaakte schade. Het is belangrijk dat bevingsschade wordt aangegeven en onderzocht door je makelaar. Schade is nooit aantrekkelijk voor een koper. De stad Groningen ligt ver van het het gaswinningsgebied. Soms is er toch wat schade aan woningen te ontdekken. Heb jij scheuren in je huis? Schakel Instituut Mijnbouwschade Groningen in, laat de scheuren inspecteren en vraag subsidie aan voor de geleden schade.

  Foto bovenaan door: Piutus

  Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Groningen

  • Wat levert het verkopen van een huis in Groningen op?

   Een woning in Groningen levert gemiddeld € 365.040 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Groningen is: € 3.138 per m2.

   De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

  • Hoe snel is een huis in Groningen verkocht?

   Het vekopen van een woning in Groningen duurt gemiddeld 62 dagen.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel