AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Hoofddorp woningen

Beste makelaars in Hoofddorp

Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen of een huis te kopen, en zoek je een goed makelaarskantoor in Hoofddorp om je daarbij te helpen? Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je snel en eenvoudig de beste makelaars bij jou in de buurt. Beantwoord hieronder de vragen in en ontvang reacties van makelaars in je mailbox. Vergelijk de beoordelingen, prestaties en makelaarskosten en kies het makelaarskantoor dat voldoet aan jouw wensenpakket.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Hoofddorp

Er komt veel kijken bij het kiezen van de juiste makelaar. Hoe weet je bijvoorbeeld of een aanbod van een makelaarskantoor een goed aanbod is? Hoe verhouden de courtage, kosten en verkoopsnelheid zich tot de rest van de makelaarskantoren in Hoofddorp? Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de gemiddelde verkoopsnelheid, makelaarskosten en verkoopopbrengsten van de makelaars in Hoofddorp voor je bij. Zo vergelijk je eenvoudig de reacties van de makelaarskantoren in je mailbox met de rest van de markt. Handig toch?

Gemiddelde courtage
1.03%
Gemiddeld tarief
€ 5.464
Aantal makelaars
31
Verkoopsnelheid
23 dagen

Dit zijn de top 10 makelaars in Hoofddorp

Dit zijn de 10 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Hoofddorp.

 1. gWoon Makelaars
 2. VLIEG Hoofddorp
 3. HOF Makelaar Taxateur
 4. ERA Makelaars Hoofddorp
 5. Veronique Hermans Makelaardij
 6. DHB Makelaardij mh
 7. Woonstrateeg Makelaars
 8. Van Westerloo Makelaardij
 9. Citi Makelaars
 10. RKZ Makelaars Bosman

Deze makelaarskantoren scoren het beste op de volgende punten: aantal verkopen, verkoopsnelheid en verkoopopbrengst. Daarnaast kregen zij de beste beoordelingen van huizenverkopers in Hoofddorp, aangesloten bij Mijn Verkoopmakelaar. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Zoek je een aankoopmakelaar in Hoofddorp?

Ben je van plan om een huis te kopen in Hoofddorp? Spannend! Met een aankoopmakelaar vergroot je jouw kansen op het vinden van je droomhuis aanzienlijk.

Een aankoopmakelaar helpt je namelijk bij het vinden en kopen van een woning. De meeste makelaars helpen je van A tot Z met alles wat erbij komt kijken. Maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen. Je geeft dan alleen uit handen wat je zelf niet kunt of wilt regelen.

Een makelaar heeft een goede kennis van de lokale woningmarkt en regelgeving en kan je helpen bij het vinden van geschikte woningen, het bezichtigen van woningen, het doen van de onderhandelingen en het regelen van de juridische rompslomp (denk aan: bouwkundige keuring, erfpacht, VvE, controle koopcontract). Een extra voordeel: aankoopmakelaars hebben meestal sneller toegang tot het woningaanbod, waardoor je meer kans hebt op het plannen van bezichtigingen dan wanneer je dit via Funda zou doen.

Nog geen makelaar gevonden? Via Mijn Verkoopmakelaar vind je eenvoudig én supersnel een goede aankoopmakelaar bij jou in de buurt. Dit zijn de voordelen van het vinden van een makelaar via ons platform:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars waarmee je tot wel 40% kunt besparen
 • Je ontvangt enkel voorstellen van goede, betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun (aankoop)resultaten
 • Je bespaart tijd, want je hoeft niet zelf contact op te nemen met makelaars
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Hoofddorp

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn helemaal zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden. De VBO is de tweede grootste makelaarsvereniging met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, VBO of VastgoedPRO, moeten voldoen aan een flink aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Deze verenigingen stellen hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen zich alleen aansluiten met een specifiek makelaarsdiploma.

De NVM en VBO richten zich zowel intern als extern en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is een beroepsorganisatie die zich alleen richt op het ondersteunen van haar leden.

De prestaties van makelaars in Hoofddorp

Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Hoofddorp écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor de verkoop van jouw woning in goede handen is.

Zijn makelaars in Hoofddorp betrouwbaar?

In de reacties die jij van makelaars in Hoofddorp ontvangt, geven ze een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid van jouw woning. Fijn om te weten: de betrouwbaarheid van makelaars via Mijn Verkoopmakelaar in Hoofddorp ligt op 85%. Dat betekent dat de verkoopopbrengst in 85% van de gevallen hoger is dan vooraf door de makelaar wordt ingeschat.

Alholm 31, Hoofddorp- Verkoop
1 maand geleden verkocht
+12%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 415.000)
Binnen 15 dagen verkocht
Oksholm 203, Hoofddorp- Verkoop
1 maand geleden verkocht
+8%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 375.000)
Binnen 16 dagen verkocht
Lunenburgdreef 28, Hoofddorp- Verkoop
1 maand geleden verkocht
+15%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 500.000)
Binnen 7 dagen verkocht
Gemiddeld is de verkoopprijs die huizenverkopers in Hoofddorp krijgen voor hun huis 110% van het bedrag dat vooraf door de makelaar is ingeschat. De snelheid waarmee huizen in Hoofddorp worden verkocht, is gemiddeld 23 dagen. Ben je benieuwd hoe een individuele makelaar in Hoofddorp presteert op het gebied van verkoopopbrengst en -snelheid? Je vindt alle informatie in je persoonlijke omgeving via Mijn Verkoopmakelaar.

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht in Nederland. Je kunt dus altijd besluiten om jouw woning zelf te verkopen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar een aantal belangrijke pluspunten.

Zo regelt een makelaar bijvoorbeeld:

 • Het fotograferen en inmeten van je woning
 • De plaatsing op Funda (dat kan niet zonder een makelaar)
 • Alles rondom de bezichtigingen
 • Het opmaken van de koopovereenkomst

Meer weten? In dit artikel lees je wat een makelaar voor je doet bij het verkopen van je woning. Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het verkoopproces? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Weet jij hoeveel jouw huis waard is? Bereken het binnen 1 minuut!

Wil je weten wat jouw huis waard is? Met onze gratis waardebepaling heb je binnen 1 minuut het antwoord. Het werkt heel simpel: vul jouw naam, adres en e-mailadres in op het formulier. Dan halen wij alle beschikbare gegevens over jouw woning op. Daarnaast onderzoeken we welke vergelijkbare woningen er de afgelopen tijd in jouw buurt zijn verkocht.

Na het invullen van het formulier ontvang je direct een e-mail met daarin jouw waarderapport, inclusief een handig overzicht van recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt.

Tip: vink de optie ‘Update waardestijging’ aan in het formulier om iedere 2 maanden een update te ontvangen over de actuele waarde van je woning. Handig om het ideale moment te bepalen voor het verkopen van je huis!

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Hoofddorp

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Hoofddorp

Als je een makelaar inschakelt bij de verkoop van je woning in Hoofddorp, betaal je hem of haar een makelaarscourtage. Dit is een vergoeding voor het werk dat hij of zij levert. De hoogte van de courtage verschilt per type woning, prijsklasse en of de makelaar bij een branchevereniging (NVM, VBO) is aangesloten of niet. Naast deze courtage ben je geen extra kosten kwijt aan het makelaarskantoor. De notariskosten worden betaald door de koper.

De gemiddelde makelaarskosten in Hoofddorp is 1.03% van de verkoopprijs.

Kosten per prijsklasse
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.0%
Meer dan € 600.000
0.9%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 5.464, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Uitgelichte makelaarskantoren in Hoofddorp

Deze makelaarskantoren verkopen veel woningen in Hoofddorp en omgeving.

  

Logo Vlieg Makelaars Hoofddorp

 

Vlieg Makelaars Hoofddorp

 • 35 huizen verkocht in de afgelopen 12 maanden
 • 15 huizen aangekocht
 • 8 makelaars in dienst
 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 9,2

Vlieg is een groot makelaarskantoor in Noord-Holland. Sinds kort is het team versterkt met Stephan Schipper.

 

Logo gWoon Makelaars Hoofddorp

 

gWoon Makelaars

 • 34 huizen verkocht in de afgelopen 12 maanden
 • 29 huizen aangekocht
 • 2 makelaars in dienst
 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 9,4

gWoon Makelaars staat onderleiding van Joost Beekman. Samen met Samantha bedienen zij de woningmarkt in Hoofddorp. Reken maar na, ze doen het heel goed voor een makelaarskantoor van 2 medewerkers.

 

Logo RE/MAX Hoofddorp

 

RE/MAX Uw Makelaar Hoofddorp

 • 103 huizen verkocht in de afgelopen 12 maanden
 • 42 huizen aangekocht
 • 5 makelaars in dienst
 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 9,2

Het kantoor van Dennis de Haan is actief in Hoofddorp. Deze makelaardij is onderdeel van RE/MAX, een wereldwijde organisatie van makelaars. Wij hebben de meeste ervaring met makelaar Jessica van Dijk. 

  

Logo Keijser & Drieman NVM Makelaars

 

Keijser & Drieman NVM Makelaars

 • 191 huizen verkocht in de afgelopen 12 maanden
 • 38 huizen aangekocht
 • 7 makelaars in dienst
 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 9,2

De verkoopmakelaar Keijser & Drieman is actief in Nieuw-Vennep en Hoofddorp. Ze zijn ook actief in het hele gebied van hoofddorp naar het zuiden (Alphen, Bodegraven en Nieuwkoop). Door de vele transacties die zij doen, kom je ze veel tegen in Hoofddorp.

 

Logo Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer

 

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer

 • 118 huizen verkocht in de afgelopen 12 maanden
 • 28 huizen aangekocht
 • 5 makelaars in dienst
 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 9,4

Het team van Mooijekind bestaat uit 5 medewerkers. Zij doen naast verkoop, ook veel verhuur van huizen in Hoofddorp. Mooijekind Vleut Makelaars is aangesloten bij de NVM.

  

Logo Meermakelaars Hoofddorp

 

Meermakelaars

 • 73 huizen verkocht in de afgelopen 12 maanden
 • 29 huizen aangekocht
 • 4 makelaars in dienst
 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 9,4

Meermakelaars wordt geleid door Paul Israel. Het kantoor is aangesloten bij de NVM en heeft al 20 jaar ervaring. Je kunt het kantoor vinden op de Nijverheidsstraat 5c.

 

Logo Hoekstra & Van Eck Haarlemmermeer

 

Hoekstra & Van Eck Haarlemmermeer

 • 86 huizen verkocht in de afgelopen 12 maanden
 • 8 huizen aangekocht
 • 9 makelaars in dienst
 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 9,4

Hoekstra & Van Eck is de grootste makelaardij van Nederland. Deze vestiging van het kantoor bedient heel Haarlemmermeer. En dus ook Hoofddorp. De 9 medewerkers helpen je bij aankoop, verkoop en hypotheekadvies. 

 

Logo Van Groeningen Makelaardij Hoofddorp

 

Van Groeningen Makelaardij

 • 74 huizen verkocht in de afgelopen 12 maanden
 • 12 huizen aangekocht
 • 4 makelaars in dienst
 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 8,9

Hekkensluiter in het rijtje is Van Groeningen Makelaardij. Onder leiding van Bart Beukers heeft kantoor 74 woningen verkocht. Het kantoor doet ook veel huur en weet daarom goed welke gebieden in trek zijn in Hoofddorp. 

Foto door: Martien Brander

 

Makelaars in de buurt van Hoofddorp:

  

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Hoofddorp?

  Er zijn in Hoofddorp 31 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Hoofddorp. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Hoofddorp?

  Een makelaar in Hoofddorp rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.03% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Hoofddorp rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 5.464. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 30 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel