AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Huis verkopen in Breda

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 18 januari 2022
Vergelijk prestaties & tarieven van makelaars
Helikopterview van Breda

Inhoudsopgave

  Huis verkopen in Breda

  Is het tijd om jouw huis te verkopen in Breda? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar! Hier vergelijk je eenvoudig de beste verkoopmakelaars in Breda, die jou kunnen helpen met het snel verkopen van jouw huis, voor een goede verkoopprijs. Zo werkt het: meld je woning in Breda aan via onderstaande tool, en ontvang reacties van verkoopmakelaars bij jou in de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

  Over het verkopen van een woning in Breda

  Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop, en ben je benieuwd wat de gemiddelde verkoopkosten, verkoopopbrengsten en vierkantemeterprijzen van woningen in Breda momenteel zijn? Of wil je weten hoe snel een huis in Breda gemiddeld gezien wordt verkocht? Je leest de actuele data hier:

  Verkoopsnelheid
  45 dagen
  Vierkante meter prijs
  € 3.232
  Gemiddelde opbrengst
  € 357.388
  Gemiddeld tarief
  € 4.015

  Snel je huis verkopen in Breda

  Wil je je huis snel verkopen? Dan zit je goed bij Mijn Verkoopmakelaar. Het verkopen van een woning in Breda kan razendsnel! Heb je haast bij het verkopen van je huis, dan hebben we een aantal tips voor je:

  1. Bespaar tijd met het vergelijken en kennismaken met makelaars, door je aan te melden bij Mijn Verkoopmakelaar. In plaats van dat jij contact legt met makelaars, nemen zij contact met jou op.

  2. Wij houden voor je bij welke partijen het snelste huizen verkopen in Breda. Op basis van deze info kies je eenvoudig de makelaar waarmee je de grootste kans hebt om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen voor een goede prijs.

  3. Voeg duidelijke foto’s toe bij jouw aanmelding, zodat de aangesloten makelaars je direct een goede inschatting kunnen geven van de verkoopopbrengsten overwaarde en de snelheid van verkoop. Bovendien vergroot je hiermee de kans op reacties, wat de snelheid ten goede komt.

  Het verkopen van een huis in Breda duurt via Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 45 dagen. Wil je meer tips voor het zo snel mogelijk verkopen van je huis? Lees dan ons artikel over snel je huis verkopen.

  Wat levert het verkopen van een huis in Breda op?

  Momenteel gaan de huizen in Breda als warme broodjes over de toonbank. Ben jij van plan om je woning te verkopen in deze stad, dan is de kans groot dat je overwaarde creëert. Het verkopen van een woning in Breda levert momenteel gemiddeld € 357.388 op. Voor welke verkoopprijs jouw woning in Breda wordt verkocht, hangt af van meerdere factoren, zoals de oppervlakte, de vierkantemeterprijs, de staat van de woning, de ligging én het aantal potentiële kijkers en kopers.

  Gemiddelde vierkantemeterprijs in Breda

  Een goede manier om huizenprijzen in Breda met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Breda bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 3.232 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

  De vierkantemeterprijs van een appartement in Breda verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Breda meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

  Grootte woningPrijs per m2
  Minder dan 60 m² € 4.151
  Tussen 60 m² en 100 m² € 3.703
  Tussen 100 m² en 200 m² € 3.062
  Meer dan 200 m² € 2.122

  De opbrengst van de verkoop in Breda is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 100% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

  De staat van de woning

  Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Breda ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Breda extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

  Het aantal potentiële kijkers en kopers

  Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie met de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Breda.

  Een huis verkopen in Breda via een makelaar

  De meeste verkopers in Breda schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

  Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

  Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Breda, de beste te selecteren voor de verkoop.

  Wat is mijn huis waard?

  Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Breda

  Beantwoord de vragen en ontvang reacties van makelaars:

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Kosten van het verkopen van een woning in Breda

  Het tarief van makelaars voor het verkopen van een huis in Breda is gemiddeld 1.03% van de verkoopopbrengst.

  Het verkopen van een huis in Breda kost gemiddeld € 4.015. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten

  Verkooptransacties in Breda

  Op Mijn Verkoopmakelaar wordt de opbrengst van een verkoop vergeleken met de belofte die een makelaar vooraf heeft gemaakt.

  Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar leveren in 33% van de gevallen meer op dan ze vooraf beloven.

  Brasschaatstraat 57, Breda- Verkoop
  5 maanden geleden verkocht
  +3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 350.000)
  Binnen 10 dagen verkocht
  Diamantstraat 20, Breda- Verkoop
  6 maanden geleden verkocht
  98%van de vraagprijs (€ 399.000)
  Binnen 53 dagen verkocht
  Vuchtstraat 63, Breda- Verkoop
  8 maanden geleden verkocht
  97%van de verwachtte opbrengst (€ 362.500)
  Binnen 14 dagen verkocht
  Gemiddeld leveren makelaars in Breda 100% op van wat zij voor de verkoop beloofd hebben.

  Top-5 beste makelaars in Breda voor het verkopen van een huis

  Dit zijn de 5 beste makelaars in Breda voor het verkopen van je huis.

  1. Korenhof Makelaardij Breda e.o
  2. ERA Focus Makelaars BV
  3. Makelaar Sander
  4. Schonck, Schul & Compagnie
  5. Lazeroms Makelaardij & Taxaties

  Dit overzicht van makelaars is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars presteren in Breda via Mijn Verkoopmakelaar.

  Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers in Breda op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

  Wat je moet weten om je huis te verkopen in Breda

  We hebben wat vragen gesteld aan Maurice Korenhof, van Korenhof Makelaardij uit Breda. Maurice is een Register Makelaar-Taxateur en aangesloten bij de vereniging VBO. Hij heeft ons kunnen vertellen wat de huizenmarkt in Breda bijzonder maakt en wat er speelt. Iedere stad is net iets anders. Breda is een stad in de provincie Noord-Brabant. Breda is een bourgondische stad. Er zijn veel oude gebouwen en historie te vinden. Daarvoor zijn huizen uit de jaren '30 erg populair. Mensen wonen graag in het prachtige centrum van Breda of net iets daarbuiten voor meer ruimte en rust.

  Wie verhuizen er graag naar Breda?

  Mensen boven de rivieren komen graag naar Breda. Ook mensen die dichtbij de stad wonen in omringende dorpen, zoals Etten-Leur en Terheijden verhuizen vaak naar Breda. Niet te vergeten, veel expats verhuizen naar de stad.

  Ginneken en Boeimeer populairste wijken van Breda

  De wijken Ginneken, Zandberg, Boeimeer en Blauwe Kei zijn populaire gebieden waar mensen naartoe verhuizen in de Breda. Een populaire wijk die opvalt is Belcrum. Deze wijk zit aan het centrum van Breda en loopt naar het Station Breda. Nieuwkomers vestigen zich graag dichtbij het centrum van de stad.

  Tips voor het verkopen van je huis in Breda

  Een tip om je huis te verkopen in Breda is: Hou het simpel. In een krappe woningmarkt is het niet verstandig om je huis totaal te gaan veranderen en te grote uitgaven te doen. Vaak kost het je meer dan dat het je oplevert. Tenzij het huis onbewoonbaar is, maar we gaan er van uit dat je huis netjes opgeruimd is, lekker ruikt en er strak of gezellig uit ziet.

   

  Foto bovenaan door: Michel Curi

  Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Breda

  • Wat levert het verkopen van een huis in Breda op?

   Een woning in Breda levert gemiddeld € 357.388 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Breda is: € 3.232 per m2.

   De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

  • Hoe snel is een huis in Breda verkocht?

   Het vekopen van een woning in Breda duurt gemiddeld 45 dagen.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel