Vergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Kanisstraat in Alkmaar

Vergelijk makelaars in Alkmaar

Ontvang van makelaars in Alkmaar een reactie met hun voorstel voor de verkoop. Vergelijk beoordelingen, kosten en verkoopresultaten.

Vul je postcode en huisnummer in:

Al 20 verkopers uit Alkmaar vonden hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Alkmaar

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Alkmaar, houden we bij Mijn Verkoopmakelaar bij hoeveel makelaars er zijn in Alkmaar, wat de gemiddelde verkoopsnelheid is en wat de gemiddelde kosten zijn. De kosten, courtage en verkoopsnelheid van de makelaars in Alkmaar kunnen uiteenlopen. Daarom is het vergelijken van makelaars erg belangrijk. Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar die daar het beste bij aansluit.

Gemiddelde courtage
1.28%
Gemiddelde kosten
€ 4.464
Aantal makelaars
12

Top-9 beste makelaars in Alkmaar

Dit zijn de 9 van beste makelaars in Alkmaar voor het verkopen van je huis.

 1. Wiesell Makelaardij
 2. VLIEG Alkmaar
 3. VHM Kuijper makelaars
 4. Broekman Makelaars Alkmaar
 5. Magneet Makelaars
 6. GoedVast Makelaars
 7. VLIEG Makelaars Alkmaar
 8. NH Makelaar
 9. Hal Makelaardij

Dit overzicht van beste makelaars in Alkmaar is gemaakt op basis van hoe goed de makelaars de woningen hebben gepresteerd via Mijn Verkoopmakelaar.

Op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van de woningen, de opbrengst ten opzichte van de belofte vooraf en de beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar is deze lijst samengesteld.

De prestaties van makelaars in Alkmaar

De belofte die een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar vooraf maakt, wordt vergeleken met de uiteindelijke opbrengst van een verkoop.

De betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Alkmaar is 100%. Dat betekent dat de verkoop in 100% van de gevallen méér oplevert dan vooraf wordt beloofd.

Schoumanlaan 7, Alkmaar
2 maanden geleden verkocht
117%van de vraagprijs (€ 425.000)
Binnen 27 dagen verkocht
Hofstraat 27, Alkmaar
4 maanden geleden verkocht
105%van de vraagprijs (€ 475.000)
Binnen 29 dagen verkocht
Laat 13, Alkmaar
5 maanden geleden verkocht
110%van de vraagprijs (€ 485.000)
Gemiddeld krijgen verkopers in Alkmaar een 11% hogere opbrengst dan vooraf wordt ingeschat.

Wat doet een makelaar?

Het inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je woning, neemt je een hele hoop zorgen en stress uit handen. Ben je benieuwd wat een makelaar allemaal voor je regelt, op het moment dat je er een in de arm neemt? Hieronder lees je precies wat je van makelaars mag verwachten.

De voorbereiding

Een makelaar helpt je allereerst met de voorbereiden van het verkoopklaar maken van je woning. Hij adviseert je over de presentatie van je huis. Omdat een makelaar precies weet waar potentiële kopers op letten, weet hij als geen ander dat dat afgebladderde kozijn of dat kapotte lampje in de badkamer beter gemaakt kan worden, voordat er kijkers komen. Ook adviseren makelaars vaak over de indeling van de meubels, waardoor de kamers ruimtelijker ogen en er aantrekkelijker uit zien.

De makelaar maakt goede, duidelijke foto’s van je huis en meet de woning op, zodat potentiële kopers precies weten of het huis aan hun eisen voldoet. Vervolgens zorgt de makelaar voor een aantrekkelijke en accurate omschrijving van je woning.

De vraagprijs

Makelaars hebben kennis van de woningmarkt én de buurt. Ze weten exact welke woningen voor welke prijs zijn verkocht, waardoor ze jou goed kunnen adviseren over een geschikte en realistische vraagprijs. Daarnaast weet een goede makelaar precies welke strategie het beste werkt voor het op de markt zetten van jouw woning. Samen bepalen jullie de vraagprijs en de -strategie.

De bezichtigingen

Nu is het moment van de waarheid aangebroken: je woning wordt aan het publiek getoond. De makelaar zal jouw woning met zijn (vaak grote) netwerk delen. Daarnaast plaatst de makelaar het huis op online huizenzoekmachines, zoals Funda. Wist je trouwens dat je je huis alleen op Funda te koop kunt aanbieden met behulp van een makelaar? Dat is nog een groot voordeel van het inschakelen van een makelaarskantoor. Het plannen, regelen en verzorgen van de bezichtigingen, doet de makelaar voor je. Het is niet gebruikelijk dat jij hier als verkoper bij bent. De makelaar leidt de kijkers rond, beantwoordt al hun vragen en informeert ze over het biedingsproces.

Onderhandelingen en koopcontract

Zijn er geïnteresseerden die een bod willen doen? Dit gebeurt via bieding (inschrijving) of onderhandeling. De makelaar komt bij je in de lucht op het moment dat er een bod is gedaan. Samen bespreek je het bod en bepaal je hoe je de onderhandelingen ingaat. De makelaar doet het woord voor jou. Als je akkoord gaat met een bod, regelt de makelaar alles rondom de verkoop. Hij stelt het koopcontract op en zorgt ervoor dat iedereen de juiste stukken ontvangt. De overdracht van het huis vindt plaats bij de notaris, met de koper(s) en de makelaar erbij.

Vergelijk makelaars in Alkmaar

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 13% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Alkmaar

Gemiddeld vraagt een makelaar in Alkmaar een makelaarscourtage van 1.28% van de verkoopopbrengst voor het verkopen van een woning.

Het verkopen van een huis kost in Alkmaar gemiddeld € 4.464. Dit bedrag is in inclusief BTW én inclusief opstartkosten.

Ben je benieuwd of de kosten van makelaars in Alkmaar hoger of lager zijn dan het gemiddelde in Nederland? Of hoe de kosten zich verhouden tot de makelaarscourtage in de andere grote steden? Je leest er alles over in ons artikel over de kosten van een makelaar.

Wil je exact weten wat de makelaars bij jou in de buurt vragen voor hun diensten? Schrijf je - geheel gratis en vrijblijvend - in bij Mijn Verkoopmakelaar en ontvang prijsvoorstellen van makelaars bij jou in de buurt!

Uitgelichte makelaarskantoren in Alkmaar

Deze makelaarskantoren verkopen veel woningen in Alkmaar. Handig voor als je van plan bent te je woning je gaan verkopen.

Logo Vlieg Makelaars Alkmaar

 

Vlieg Alkmaar

 • 120 huizen verkocht in de afgelopen 12 maanden
 • 37 huizen aangekocht
 • 7 makelaars in dienst
 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 9,4

Dit grote Noord-Hollandse kantoor wordt aangevoerd door Alex Zörner. Samen met 6 collega's helpt Vlieg Alkmaar je met verkoop, aankoop en financieel advies.  

 

 Logo VHM Makelaars Alkmaar

 

VHM Kuijper Makelaars

 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 9,4

VHM Kuijper Makelaars is wat kleiner in Alkmaar, maar wel veel persoonlijk contact. Wij hebben de meeste ervaring met makelaar Hans Kuijper zelf.

 

Logo Broekman Makelaars Alkmaar

 

Broekman Makelaars Alkmaar

 • 182 huizen verkocht in de afgelopen 12 maanden
 • 39 huizen aangekocht
 • 5 makelaars in dienst
 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 9,2

Onder leiding van John Duinemaijer is Broekman Makelaars uitgegroeid tot een niet-te-missen-makelaar in Alkmaar. Je kunt het team inschakelen voor aankoop en als je een huis gaat verkopen in Alkmaar.

 

Logo Magneet Makelaars Alkmaar

 

Magneet Makelaars

 • 210 huizen verkocht in de afgelopen 12 maanden
 • 34 huizen aangekocht
 • 6 makelaars in dienst
 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 9,1

Magneet Makelaars mag absoluut niet ontbreken in deze lijst.  Het gezicht van het kantoor is Friso Pruiksma. Het team bestaat uit totaal 6 medewerkers. Wij hebben de meeste ervaring met de makelaar Wiebe van den Berg.

 

Logo Wiesell Makelaardij Alkmaar

 

Wiesell Makelaardij

 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 8,8

Het kantoor van Randy Wiesell is geen vastgeroeste bedoeling. Randy pakt wat meer door dan de andere. Een goeie keuze als je van snelheid houdt.

 

Logo Van der Borden Makelaardij Alkmaar

 

Van der Borden Makelaardij

 • 132 huizen verkocht in de afgelopen 12 maanden
 • 30 huizen aangekocht
 • 11 makelaars in dienst

Met 132 verkopen, is Van der Borden Makelaardij een belangrijk kantoor in de omgeving. Wij konden niet veel ervaringen van verkopers vinden en hebben er zelf ook niet veel. Daarom staat het kantoor nog niet al te hoog op de lijst. 

 

Logo Leygraaf Makelaardij Alkmaar

 

Leygraaf Makelaars

 • 218 huizen verkocht in de afgelopen 12 maanden
 • 13 huizen aangekocht
 • 7 makelaars in dienst
 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 9,0

Leygraaf is een van de grotere, meest actieve makelaars in Leygraaf. Het team is een combinatie van jonge energie en ervaring. Zeven medewerkers staan voor je klaar als je jouw huis wilt verkopen in Alkmaar. 

 

Logo De Best van Staveren Makelaars Alkmaar

 

De Best van Staveren Makelaars

 • 155 huizen verkocht in de afgelopen 12 maanden
 • 48 huizen aangekocht
 • 4 makelaars in dienst
 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 9,2

De Best van Staveren Makelaars is het resultaat van het samengaan van 2 makelaardijen: De Best en van Staveren. Sinds 2007 zijn de kantoren samen. Sindsdien hebben ze een belangrijke plek verworven in de Alkmaarse woningmarkt.

  

Logo NH Makelaar Alkmaar

NH Makelaar

 • Gemiddelde beoordeling voor verkoop: 9,6
 • 1 makelaar in dienst

Deze makelaardij is met name actief in de regio Noord-Holland en Flevoland.  NH Makelaar is een jonge makelaardij, het kantoor bestaat sinds 2020. Het makelaarskantoor is te vinden op de Hermelijnkoog 22 in Alkmaar. NH Makelaar is ook beschikbaar voor bezichtigingen buiten openingstijden. 

Foto door: Regionaal Archief Alkmaar

 

Makelaars in de buurt van Alkmaar:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Alkmaar?

  Er zijn in Alkmaar 12 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Alkmaar. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Alkmaar?

  Een makelaar in Alkmaar rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.28% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Alkmaar rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.464. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 16 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel