AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

De beste makelaars in Alkmaar

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 22 januari 2024
Kom direct in contact met makelaars voor:

Al 53 kopers & verkopers uit Alkmaar gingen je voor op Mijn Verkoopmakelaar

Kanisstraat in Alkmaar

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Alkmaar

  Om je te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Alkmaar, houden we de gemiddelde cijfers voor je bij. Er zijn op dit moment 21 makelaars actief in Alkmaar. De gemiddelde makelaarscourtage ligt hier op 1.19% van de verkoopprijs. Je betaald gemiddeld € 4.393 aan makelaarskosten in Alkmaar. Het duurt gemiddeld 52 dagen totdat een woning in Alkmaar is verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.19%
  Gemiddeld tarief
  € 4.393
  Aantal makelaars
  21
  Verkoopsnelheid
  52 dagen

  De top-9 presterende makelaars in Alkmaar

  Hier vind je een lijst van de top-9 van beste makelaars in Alkmaar.

  1. Wiesell Makelaardij
  2. ECHT Makelaars & Taxateurs
  3. Magneet Makelaars
  4. VLIEG Alkmaar
  5. VHM Kuijper makelaars
  6. GoedVast Makelaars
  7. Broekman Makelaars Alkmaar
  8. Verkoopmakelaar Bas Alkmaar
  9. NH Makelaar

  Hiervoor zijn de prestaties van makelaars op het platform Mijn Verkoopmakelaar vergeleken. Er is gekeken naar verschillende factoren zoals het aantal verkopen en aankopen, de snelheid van transacties, de uiteindelijke verkoopopbrengst vergeleken met de initiële verwachtingen, en de feedback van zowel kopers als verkopers in Alkmaar. De lijst met de top-10 makelaars wordt elke dag bijgewerkt.

  Op zoek naar advies over hoe je de beste makelaar uit onze topselectie kunt kiezen? Bekijk dan onze aanbevelingen voor het kiezen van een makelaar.

  Vergelijk makelaars in Alkmaar

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Wat kost een makelaar in Alkmaar?

  In Alkmaar liggen de gemiddelde makelaarskosten op € 4.393, inclusief BTW en initiële kosten. De prijsstelling van makelaarsdiensten in Alkmaar varieert; sommige hanteren een vast bedrag, terwijl anderen een commissie berekenen op basis van de koop- of verkoopprijs.

  Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars in Alkmaar vragen, bedraagt gemiddeld 1.19%. Meer details over hoe dit zich verhoudt tot de tarieven in de rest van het land vind je in ons uitgebreide overzicht van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.4%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.2%

  *Bovenstaande gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Alkmaar.

  De prestaties van makelaars in Alkmaar

  Als je makelaars in Alkmaar vergelijkt, is betrouwbaarheid een belangrijke factor. Wij houden daarom voor je bij hoe makelaars in Alkmaar presteren, en of de vooraf gegeven inschattingen kloppen. Zo weet je precies welke makelaar écht doet wat hij belooft.

  Hoe betrouwbaar zijn makelaars in Alkmaar via Mijn Verkoopmakelaar?

  In 64% van de gevallen worden woningen in Alkmaar voor een hogere verkoopprijs verkocht dan van tevoren door de makelaars wordt ingeschat.

  Gemiddeld leveren makelaars in Alkmaar 103% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat.

  Prinses Amaliaplantsoen 2, Alkmaar- Verkoop
  6 maanden geleden verkocht
  +1%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 387.500)
  Binnen 72 dagen verkocht
  Dr.Schaepmanplein 21, Alkmaar- Verkoop
  7 maanden geleden verkocht
  +15%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 500.000)
  Binnen 45 dagen verkocht
  Voormeer 7, Alkmaar- Verkoop
  9 maanden geleden verkocht
  +1%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 750.000)
  Binnen 15 dagen verkocht

  Waarom kiezen voor een makelaar?

  Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis kopen of verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

  Een makelaar regelt zaken als:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda te vinden zijn)
  2. Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
  3. De bezichtigingen en de onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van de juridische documenten

  Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een verkoopmakelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis. Of wat een aankoopmakelaar allemaal voor je regelt en wat je moet weten over het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  Soorten makelaars

  Makelaars in Nederland zijn wél of niet aangesloten bij een makelaarsvereniging. De meeste makelaars zijn aangesloten NVM, VBO of VastgoedPRO. Een klein gedeelte van de makelaars zijn niet aangesloten, en werken helemaal zelfstandig.

  De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4.400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1.100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

  Beroepseisen voor makelaars

  Aangesloten makelaars moeten aan verschillende kwaliteitseisen voldoen, zoals:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het bezit van een specifiek makelaarsdiploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO)

  Mogelijk hogere kosten

  Het opstarten van een NVM-kantoor vereist dan ook een uitgebreidere procedure dan bij VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

  Uitgelichte makelaarskantoren in Alkmaar

  Deze makelaarskantoren verkopen veel woningen in Alkmaar. Handig voor als je van plan bent te je woning je gaan verkopen.

  VLIEG Alkmaar

  VLIEG werd in 1974 opgericht door H.W. (Henk) van Hylckama Vlieg. Het bedrijf startte als een hypotheekadviesbureau, gevestigd in Alkmaar. Een jaar later werd het bedrijf overgenomen door Kant-Bregman, een makelaars- en verzekeringsbedrijf met twee kantoren in Noord-Holland. Vanaf dat moment is VLIEG actief in de makelaarsbranche. Vandaag de dag is het makelaarskantoor met wel 10 vestigingen uitgegroeid tot een grote speler in de regio.

  De vestiging in Alkmaar vind je aan de Robijnstraat. Daarnaast zijn er kantoren te vinden in plaatsen als Amsterdam, Haarlem en Lelystad. Je kunt bij VLIEG terecht voor aankoop- en verkoopmakelaars, maar ook voor het afsluiten van hypotheken en verzekeringen. VLIEG heeft een ruim netwerk aan woningzoekers die bij hen staan ingeschreven.

   

   Logo VHM Makelaars Alkmaar

  VHM Kuijper Makelaars

  VHM Kuijper Makelaars is reeds 16 jaar toonaangevend op de onroerend goedmarkt in de regio Alkmaar. De makelaardij is actief in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Egmond, Schoorl, Heiloo en Langedijk. Je kunt er terecht voor verkoop en aankoop van woningen, maar ook voor taxaties en hypotheekadvies. Het kantoor is aangesloten bij VBO.

  Wil je VHM Kuijpers Makelaars bezoeken, dan kan dat aan het Hof van Sonoy in Alkmaar. Wij hebben de meeste ervaring met makelaar Hans Kuijper zelf.

   

  Logo Broekman Makelaars Alkmaar

  Broekman Makelaars Alkmaar

  Bij Broekman Makelaars in Alkmaar doen ze er alles aan om jouw woning voor de hoogst mogelijke verkoopprijs te verkopen. Woningen snel verkopen is volgens hen niet meer zo’n kunst in deze tijd, maar voor een goede verkoopopbrengst is een juiste aanpak cruciaal. En dat is precies waar Broekman Makelaars verkopers bij kan helpen.

  Een van de speerpunten van de makelaardij is de manier waarop de woning in de markt wordt gezet. Er komt vooraf altijd een professionele vastgoedfotograaf langs om foto’s van de woning te nemen. Daarnaast zorgt de makelaar o.a. voor 2D en 3D plattegronden, een digitale sfeervideo en een online verkoopbrochure. De woning wordt vervolgens niet alleen op Funda geplaatst, maar ook rondgestuurd in een buurtmailing en gedeeld via social media. Ook benadert Broekman Makelaars alle mensen in hun bestand, die de afgelopen periode hetzelfde type woning hebben bezichtigd.

   

  Logo Magneet Makelaars Alkmaar

  Magneet Makelaars

  Magneet Makelaars is er voor iedereen die zijn of haar woning wenst te verkopen in de omgeving van Alkmaar en Heerhugowaard. De makelaardij heeft flexibele kantooruren, en de deur staat ook ‘s avonds en in het weekend open voor haar klanten. Het kantoor is gelegen aan de Geesterweg in Alkmaar. Wij hebben de meeste ervaring met de makelaar Wiebe van den Berg.

  Bij Magneet Makelaars weten ze hoe belangrijk het is om een goede eerste indruk te maken op huizenzoekers. In de eerste minuten vormen kijkers al een mening over een huis, of dat nu offline of online is. Daarom doet het kantoor er alles aan om woningen zo goed mogelijk te presenteren aan de juiste doelgroep.

  Magneet Makelaars biedt woningverkopers een verkooppakket bestaande uit professionele fotografie, interactieve plattegronden, 360 graden foto’s, een woningvideo en een uitgebreide woningbrochure. Zo wordt het voor huizenzoekers heel eenvoudig om zich voor te stellen hoe het is om zelf in de woning te wonen. Daarnaast kan de woning extra worden gepromoot via Facebook en een Open Huis, en kan gebruik worden gemaakt van woningstyling.

   

  Logo Wiesell Makelaardij Alkmaar

  Wiesell Makelaardij

  Aan de Bierkade in Alkmaar vind je Wiesell Makelaardij. Een klein kantoor, waarbij het allemaal gaat om persoonlijke dienstverlening. De oprichter van de makelaardij is Randy Wiesell. Samen met zijn collega, assistent-makelaar Ewa Snoek, zet hij zich iedere dag in voor huizenverkopers in Alkmaar, Heerhugowaard en omgeving. Bij Wiesell houden ze het graag transparant en duidelijk. Vooraf wordt een Plan van Aanpak gemaakt, waarin duidelijk wordt hoe het verkooptraject en de verkoopstrategie eruit ziet. Dit zorgt voor heldere afspraken en verwachtingen.

   

  Logo Van der Borden Makelaardij Alkmaar

  Van der Borden Makelaardij

  Ben je woonachtig in Alkmaar of omgeving? Dan doet Van der Borden Makelaardij vast een belletje bij je rinkelen. De NVM-makelaardij is met al meer dan 89 jaar ervaring een bekende naam in de omgeving. Het kantoor werd in 1933 opgericht door Pieter van der Borden. Zijn zonen namen de makelaardij over, en vandaag de dag is zelfs de 4de generatie al werkzaam in de zaak. Van der Borden is uitgegroeid tot een makelaarskantoor met 4 vestigingen in Alkmaar, Castricum, Schoorl en Heiloo. Er zijn ongeveer 30 medewerkers werkzaam.

  Van der Borden Makelaardij werkt als aankoop- en verkoopmakelaar, maar is ook in te schakelen voor de huur of verhuur van panden en voor VvE-beheer. Zowel bedrijfsmatig als particulier. Verkopers die gebruikmaken van hun diensten, kunnen rekenen op een groot socialmediabereik, aantrekkelijke verkoopteksten, (360 graden) professionele fotografie en videopresentatie. Het kantoor in Alkmaar ligt aan de Kennemerstraatweg.

   

  Logo Leygraaf Makelaardij Alkmaar

  Leygraaf Makelaars

  Deze makelaar is al meer dan 50 jaar actief in de regio Alkmaar. Maar Leygraaf is zeker niet van de oude stempel: de makelaardij maakt namelijk veelvuldig gebruik van nieuwe manieren om woningen goed in de ‘etalage’ te zetten. Zo worden socialmediakanalen als YouTube, Instagram en zelfs Pinterest ingezet om het juiste publiek voor de woning te vinden. Daarnaast wordt iedere woning gedeeld met de 2000 Facebook-volgers van Leygraaf Makelaars. Natuurlijk verschijnt de woning ook gewoon op Funda.

  Leygraaf Makelaars is een klein makelaarskantoor aan de Kennemerstraatweg te Alkmaar. Het team telt zes gedreven medewerkers, die zich dag in dag uit inzetten voor de verkoop, aankoop, taxatie en verhuur van particuliere woningen en bedrijfspanden. Snelle communicatie staat hoog in het vaandel. Daarom zijn ze ook per mail en WhatsApp bereikbaar, ook buiten kantooruren en in het weekend.

   

  Logo De Best van Staveren Makelaars Alkmaar

  De Best van Staveren Makelaars

  Deze NVM-makelaar is in te schakelen als verkoopmakelaar, aankoopmakelaar en voor taxaties. Naast een reguliere taxatie kun je bij De Best van Staveren Makelaars ook terecht voor een zogenoemde ‘WhatsApp waardebepaling’. Dit gaat als volgt in zijn werk: je stuurt het adres van de woning, eventuele bijzonderheden en een aantal goede afbeeldingen naar het WhatsApp-nummer van De Best van Staveren. Binnen 2 werkdagen stuurt de makelaar je een waardebepaling toe. Dit is een laagdrempelige manier om de waarde van je woning in te schatten.

  De Best van Staveren Makelaars is het resultaat van het samengaan van 2 makelaardijen: ‘De Best’ en ‘Van Staveren’. Sinds 2007 zijn de kantoren samen. Sindsdien hebben ze een belangrijke plek verworven in de Alkmaarse woningmarkt. Het kantoor is te bezoeken aan de Europaboulevard in Alkmaar.

    

  Logo NH Makelaar Alkmaar

  NH Makelaar

  Deze makelaardij is met name actief in de regio Noord-Holland en Flevoland. NH Makelaar is een jonge makelaardij, het kantoor bestaat sinds 2020. Het makelaarskantoor is te vinden op de Hermelijnkoog in Alkmaar. Bij deze makelaardij heb je als woningverkoper de keuze uit twee pakketten: een full-service-pakket waarbij de makelaar alles voor je uit handen neemt gedurende het verkoopproces, of een goedkoper pakket waarbij je zelf de bezichtigingen doet. Je bespaart met die laatste optie duizenden euro’s. Goed om te weten: de makelaar is ook beschikbaar voor bezichtigingen buiten openingstijden.

  Echt makelaars logo alkmaar

  ECHT Makelaars & Taxateurs

  Dit lokale NVM-kantoor in Alkmaar ontzorgt de aan- en verkoper compleet, van de eerste afspraak tot aan de sleuteloverdracht. Echt Makelaars & Taxateurs is opgericht in 2020 door Laurens Slikker en Sven van der Klein. Laurens werkt als register makelaar & taxateur en Sven als vastgoedadviseur. 

  Bij dit kantoor kan je terecht voor aan- en verkoop, taxatie, verhuur en hypotheekadvies. Zoals Laurens het zelf zegt: “We gaan een stap verder dan anderen, zodat jij ECHT tevreden bent”

  Foto door: Regionaal Archief Alkmaar

   

  Makelaars in de buurt van Alkmaar:

   

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Heb ik echt een makelaar nodig om mijn huis te verkopen of te kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Kan ik onderhandelen over de makelaarskosten?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Moet ik voor een online makelaar of een traditionele makelaar kiezen?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel