Huis verkopenVergelijk makelaarsAankoopmakelaarAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Uitzicht over Alkmaar via de Sint-Laurenskerk

Huis verkopen in Alkmaar

Ben jij van plan om binnenkort je huis te verkopen in Alkmaar? Mijn Verkoopmakelaar helpt je de beste verkoopmakelaar in Alkmaar te vinden. Vul jouw postcode en huisnummer in en ontvang voorstellen van verkoopmakelaars bij jou in de buurt, geheel gratis en vrijblijvend. Vergelijk de snelheid van verkoop, kosten en beoordelingen en bepaal met welke partij jij jouw huis in Alkmaar wilt verkopen.

Al 24 verkopers uit Alkmaar hebben hun huis verkocht via Mijn Verkoopmakelaar

Over het verkopen van een woning in Alkmaar

Wij houden de actuele cijfers van verkochte woningen in Alkmaar voor je bij. Denk aan de gemiddelde vierkantemeterprijs en kosten voor het verkopen van huizen in deze stad. Je leest er ook wat de gemiddelde snelheid en opbrengst is bij het verkopen van een woning in Alkmaar. Check de actuele data hier:

Verkoopsnelheid
23 dagen
Vierkante meter prijs
€ 3.982
Gemiddelde opbrengst
€ 436.014
Gemiddeld tarief
€ 5.453

Snel je huis verkopen in Alkmaar

Heb je haast met het verkopen van je huis in Alkmaar, bijvoorbeeld omdat je dubbele lasten hebt of binnenkort naar het buitenland verhuist? Om je woning zo snel mogelijk te verkopen, is het belangrijk om de juiste makelaar te kiezen. Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we (onder andere) de gemiddelde verkoopsnelheid van makelaars voor je bij. Bovendien ben je bij ons geen tijd kwijt aan het leggen van contact met makelaars en het vergelijken van hun aanbiedingen. Via ons portaal selecteer je eenvoudig en snel de partij die bij jou past. Sneller je huis verkopen in Alkmaar is haast niet mogelijk!

Nadat je je bij ons hebt aangemeld, krijg je van meerdere verkoopmakelaars uit Alkmaar een reactie met daarin hun tarief, gemiddelde verkoopopbrengst én verkoopsnelheid. Vervolgens kies je binnen 2 dagen de makelaar die jouw woning in Alkmaar het snelst verkoopt.

Tip: voeg duidelijke foto’s toe bij je aanmelding, zodat makelaars uit Alkmaar jou direct een goede inschatting kunnen geven van de verkoopkansen en realistische opbrengst. Zo ben je geen tijd kwijt aan het ontvangen van de makelaar bij jou thuis. Ga je binnenkort foto’s schieten? Lees dan snel onze tips voor het verkoopklaar maken van je huis.

Het verkopen van een huis in Alkmaar duurt via Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 23 dagen. Wil je meer tips voor het zo snel mogelijk verkopen van je huis? Lees dan ons artikel over snel je huis verkopen.

Wat levert het verkopen van een huis in Alkmaar op?

Het verkopen van een woning in Alkmaar levert gemiddeld € 436.014 op.

Gemiddelde vierkantemeterprijs in Alkmaar

Een goede manier om huizenprijzen in Alkmaar met andere steden te vergelijken, is aan de hand van de vierkantemeterprijs. In Alkmaar bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs € 3.982 per m². Deze prijs kan verschillen per stadsdeel.

De vierkantemeterprijs van een appartement in Alkmaar verschilt per grootte van de woning. Kleine woningen leveren in Alkmaar meer op per vierkante meter, dan grotere woningen.

Grootte woningPrijs per m2
Tussen 60 m² en 100 m² € 3.256
Tussen 100 m² en 200 m² € 4.344

De opbrengst van de verkoop in Alkmaar is via een makelaar van Mijn Verkoopmakelaar gemiddeld 8% hoger dan vooraf door de makelaars wordt ingeschat.

De staat van de woning

Naast de gemiddelde vierkantemeterprijs, is de staat van de woning een belangrijke factoren voor het (snel) verkopen van jouw huis en de hoogte van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om achterstallig onderhoud aan de woning te verhelpen, voordat je de woning in Alkmaar ter verkoop aanbiedt. Voor een woning die “af” is, leggen kopers meer geld neer. Bovendien doen ze sneller een bod. Er zijn nog vele tips waarmee je jouw huis in Alkmaar extra aantrekkelijk maakt voor de verkoop. In ons artikel over het verkoopklaar maken van je woning lees je alle tips. Natuurlijk kun je ook altijd bij je makelaar terecht voor tips en tricks.

Het aantal potentiële kijkers en kopers

Onderschat niet hoe belangrijk goede foto’s (en eventueel video’s) zijn voor het ontvangen van een goede verkoopopbrengst. Hoe meer potentiële kijkers en kopers, hoe meer kans op een goed bod. Door in zee te gaan met een makelaar met een groot netwerk binnen de juiste doelgroep, vergroot je de kans op een snelle en geslaagde verkoop ook aanzienlijk. een goede makelaar adviseert je ook over de beste strategie met de vraagprijs en helpt je strategisch bij de onderhandelingen. Dit draagt allemaal bij aan de uiteindelijke verkoopopbrengst van jouw huis in Alkmaar.

Beoordelingen van verkopers in Alkmaar

Makelaars in Alkmaar krijgen een gemiddelde beoordeling van 5 sterren. Alle beoordelingen zijn van verkopers uit Alkmaar die via Mijn Verkoopmakelaar hun makelaar hebben gekozen.

Een huis verkopen in Alkmaar via een makelaar

De meeste verkopers in Alkmaar schakelen een makelaar in voor de verkoop van hun huis.

Een makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar een goede makelaar kan jouw woning sneller verkopen voor een betere opbrengst dan je dat zelf kan.

Op Mijn Verkoopmakelaar helpen we je om uit alle makelaars die actief zijn in Alkmaar, de beste te selecteren voor de verkoop.

Vind een makelaar voor het verkopen van je huis in Alkmaar

Vul hieronder je postcode en huisnummer in:

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 7% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van het verkopen van een woning in Alkmaar

Gemiddeld kost het verkopen van een huis via een makelaar in Alkmaar rekent gemiddeld 1.07% van de verkoopopbrengst.

De kosten van het verkopen van een huis in Alkmaar zijn gemiddeld € 5.453. Dit bedrag is in inclusief BTW.

Verkooptransacties in Alkmaar

Op Mijn Verkoopmakelaar wordt de opbrengst van een verkoop vergeleken met de belofte die een makelaar vooraf heeft gemaakt.

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar leveren in 88% van de gevallen meer op dan ze vooraf beloven.

Laat 23, Alkmaar
4 maanden geleden verkocht
+13%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 250.000)
Binnen 21 dagen verkocht
Hobbemalaan 147, Alkmaar
5 maanden geleden verkocht
+1%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 475.000)
Binnen 12 dagen verkocht
Zeswielen 19, Alkmaar
6 maanden geleden verkocht
99%van de vraagprijs (€ 550.000)
Binnen 47 dagen verkocht
Gemiddeld krijgen verkopers in Alkmaar een 8% hogere opbrengst dan vooraf wordt ingeschat.

Dit zijn de top-5 beste makelaars voor het verkopen van een huis in Alkmaar

Dit is de top-5 beste makelaars voor het verkopen van jouw huis in Alkmaar.

 1. VLIEG Alkmaar
 2. Wiesell Makelaardij
 3. VHM Kuijper makelaars
 4. Magneet Makelaars
 5. ECHT Makelaars & Taxateurs

De lijst is samengesteld op basis van verkoopaantallen, snelheid, opbrengst en beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar.

Foto bovenaan door: Regionaal Archief Alkmaar

Veelgestelde vragen over het verkopen van een huis in Alkmaar

 • Wat levert het verkopen van een huis in Alkmaar op?

  Een woning in Alkmaar levert gemiddeld € 436.014 op bij verkoop. De gemiddelde vierkantemeterprijs van een woning in Alkmaar is: € 3.982 per m2.

  De exacte opbrengst van een woning hangt onder andere af van de locatie, de grootte, de staat van het huis en de ruimtelijke indeling.

 • Hoe snel is een huis in Alkmaar verkocht?

  Het vekopen van een woning in Alkmaar duurt gemiddeld 23 dagen.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 25 januari 2022

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel