Huis verkopenVergelijk makelaarsAmsterdamUtrechtRotterdamDen HaagAlmereEindhovenHaarlemLeidenDen BoschGroningenNijmegenHeerlen
Kop van Zuid in Rotterdam

Vergelijk makelaars in Rotterdam

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop? Op Mijn Verkoopmakelaar vind je snel en eenvoudig de makelaar die het beste aansluit bij jouw wensen. Voer hieronder jouw postcode en huisnummer in en ontvang reacties van makelaars in Rotterdam in je mailbox. Vergelijk de kosten, beoordelingen en verkoopresultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van verkoop) met elkaar en kies de makelaar in Rotterdam waarmee jij een klik hebt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

304 verkopers uit Rotterdam kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Makelaars in Rotterdam

Op Mijn Verkoopmakelaar doen we er alles aan om jou te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Rotterdam. Hieronder lees je alles over de gemiddelde kosten en verkoopsnelheid van makelaars die zijn gevestigd in Rotterdam. Daarnaast lees je hoeveel makelaars er in totaal actief zijn. Vergelijk de reacties van makelaars in je mailbox met deze gemiddeldes en kom erachter waar de makelaar in uitblinkt of juist steken laat vallen. Zo kies je eenvoudig de makelaar in Rotterdam die het beste bij je past!

Gemiddelde courtage
1.03%
Gemiddeld tarief
€ 4.315
Aantal makelaars
48
Verkoopsnelheid
34 dagen

Dit zijn de top 10 beste makelaars in Rotterdam

Natuurlijk wil je alleen de beste makelaars inschakelen voor de verkoop van jouw huis. Op Mijn Verkoopmakelaar houden we daarom de dienstverlening en resultaten van de bij ons aangesloten makelaarskantoren in [stad] voor je bij.

Dit is de top-10 van beste makelaars in Rotterdam.

 1. M1 Makelaardij
 2. Voorberg Makelaars Rotterdam
 3. Van Herk Makelaardij Rotterdam
 4. Van Kleef NVM Makelaars
 5. DWM MAKELAARDIJ
 6. BLITS Makelaars
 7. Zuidstad Makelaars
 8. RE/MAX Totaal Makelaars
 9. De Gratis Makelaar
 10. Woonvisie NVM Makelaars

De bovengenoemde makelaars in Rotterdam hebben het beste gepresteerd op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen in Rotterdam, de opbrengst ten opzichte van de vooraf geschatte verkoopprijs en de beoordelingen van verkopers.

Op zoek naar aankoopmakelaar in Rotterdam?

Ben je niet van plan om een huis te verkopen, maar ben je juist bezig met het aankopen van een woning in Rotterdam. Ook dan helpen we je met het vergelijken van makelaars.

Ik zoek een aankoopmakelaar

NVM Makelaars in Rotterdam

Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPRO of helemaal zelfstandig. Makelaars die aangesloten zijn bij een beroepsorganisatie als de NVM, moeten voldoen aan een aantal opleidingsvereisten en ethische regels. Door deze eisen kan het zijn dat je voor een NVM makelaar iets duurder uit bent, dan bij een niet-NVM makelaar.

De prestaties van makelaars in Rotterdam

Het vinden van een makelaar in Rotterdam met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Gelukkig kom je er via Mijn Verkoopmakelaar snel genoeg achter welke makelaars in Rotterdam hun beloftes nakomen, of zelfs overstijgen! Voor iedere makelaar houden wij namelijk een strak overzicht bij van de gedane beloftes en resultaten. Zo kun jij in één oogopslag zien bij welke makelaars in Rotterdam jouw woning in veilige handen is.

Welke makelaars in Rotterdam doen wat ze beloven?

Goed nieuws! De meeste makelaars in Rotterdam geven je vooraf een betrouwbare inschatting van de verkoopsnelheid en een realistische verkoopprijs. Sterker nog: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Rotterdam is 93%. Dit wil zeggen dat de verkoop in 93% van de gevallen méér oplevert dan van tevoren werd ingeschat door de betreffende makelaar.

Zevenoord 110, Rotterdam
1 maand geleden verkocht
+17%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 325.000)
Binnen 18 dagen verkocht
Kamgras 28, Rotterdam
1 maand geleden verkocht
+12%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 385.000)
Binnen 22 dagen verkocht
Gravin Adélastraat 61, Rotterdam
1 maand geleden verkocht
+16%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 269.000)
Binnen 14 dagen verkocht
Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Rotterdam krijgen verkopers gemiddeld gezien 11% meer voor hun huis dan vooraf ingeschat. Huizen in Rotterdam staan gemiddeld 34 dagen te koop bij inschakeling van een makelaarskantoor via Mijn Verkoopmakelaar.

Wat doet een makelaar?

Je kunt je huis ook zonder makelaar verkopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk een hele hoop kijken bij het verkopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis? Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen.

Vergelijk makelaars in Rotterdam

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • 12% hogere verkoopopbrengst
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Rotterdam

De kosten van een makelaar in Rotterdam verschillen per prijsklasse, type woning en branchevereniging (NVM of niet). Het bedrag dat je betaalt aan de makelaar, bestaat enkel uit de courtage: een percentage van het verkoopbedrag van de woning. De kosten van de notaris worden namelijk door de koper betaald.

Het gemiddelde tarief van makelaars in Rotterdam 1.03% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.2%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
1.0%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.315, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Makelaarskantoren in Rotterdam

Lees hieronder waarom je voor welke Rotterdamse makelaarskantoor zou moeten kiezen, wanneer je je huis wilt verkopen.

Van Herk Makelaardij Rotterdam

Logo Van Herk Makelaardij Rotterdam

Van Herk Makelaardij Rotterdam is onderdeel van de Van Herk Groep. Van Herk is in bijna heel Zuid-Holland actief en staat op nummer 7 van beste verkopende makelaars in Nederland.

Nicole van Emmerik is verantwoordelijk voor alle verkopen in Rotterdam.


Lauwaars NVM Makelaars

Logo Lauwaars Makelaars Rotterdam

Lauwaars dateert uit 1982. Momenteel wordt het kantoor gerund door de makelaars Ernst Klompé, Markus van der Werf en Eva van der Lugt. Zij worden ondersteund door twee binnendienst medewerkers.

Het vijf-koppige team verkoopt huizen in Rotterdam en het gehele Rijnmondgebied.


Kettner Makelaardij

Logo Kettner Makelaardij Rotterdam

Al sinds 1980 is Kettner actief in Rotterdam. Aan het hoofd van de organisatie staat Lex Kettner. Samen met 6 medewerkers verricht het kantoor verkopen, aankopen en taxaties.

Het kantoor is in heel Rotterdam actief, in Schiedam, Capellen aan de IJssel en Krimpen aan de IJssel.


DWM Makelaardij

Logo DWM Makelaardij Rotterdam

DWM Makelaardij is actief in omgeving Rotterdam en heeft daarnaast nog een kantoor in Woerden. De eigenarresse is Daniëlle Witmont. Daniëlle is sinds 2005 actief in de makelaarswereld. Daniëlle is snel, no-nonse en vrolijk.


Van Kleef NVM Makelaars Rotterdam

Logo Van Kleef Makelaars Rotterdam

Van Kleef NVM Makelaars is in 2010 door Dimitri van Kleef opgericht. Dat was niet de makkelijkste tijd om te starten met een makelaarskantoor.

In 8 jaar tijd is Van Kleef NVM Makelaars doorgegroeid naar een van de best verkopende makelaars van Rotterdam. Naast Dimitri zetten nog 4 andere medewerkers zich dagelijks in voor de klanten van het kantoor.


Ooms Makelaars Rotterdam

Logo Ooms Makelaars Rotterdam

Dit kantoor in Rotterdam is een van de 8 vestigingen van Ooms Makelaars. De andere vestigingen zijn over de rest van de regio verspreid.

Rogier Kroese is binnen het Rotterdamse kantoor de specialist op het gebied van verkopen. Het leuke aan Ooms is hun eigen kantoorlocatie: een imposant gebouw.


Blijdorp Makelaardij | Delfshaven Makelaardij

Logo Blijdorp Makelaars Rotterdam

Michel Velickovic richtte Blijdorp Makelaardij en Delfshaven Makelaardij op. Twee kantoren die gespecialiseerd zijn in verschillende wijken in Rotterdam.

Samen met zijn vrouw Lisanne Velickovic-Klaver helpen zij verkopers, kopers en beleggers.


Stad & Land NVM Makelaars

Logo Stad & Land NVM Makelaars Rotterdam

Stad & Land is een kantoor met een geschiedenis. In 1965 werd het kantoor opgericht door ingenieur A. Puper. Zijn zoon, Rob Puper, is nu verantwoordelijk voor de organisatie.

Sinds kort heeft ook de derde generatie zijn intrede gemaakt in het kantoor.


Lokkerbol Makelaardij

Logo Lokkerbol Makelaardij Rotterdam

Antoine Lokkerbol is in 1999 gestart met Lokkerbol Makelaardij. Het kantoor is uitgegroeid tot een organisatie met 9 toegewijde en jonge professionals.


Voorberg NVM Makelaars

Logo Voorberg Makelaars Rotterdam

Voorberg NVM Makelaars wordt geleid door Max de la Court en Nicole Aanen. Sinds 1999 is Nicole al bij het kantoor betrokken. In 2006 kwam Max haar aanvullen.


De Witte Garantiemakelaars

Logo De Witte Garantiemakelaars Rotterdam

De Witte Garantiemakelaars hebben het afgelopen jaar ruim 160 woningen verkocht. Het kantoor wordt geleid door Ferry Nefkens. Samen met vier medewerkers is Ferry vanuit Vlaardingen actief in de omgeving Rotterdam.


Foto door: Leo Luijten

 

Rotterdamse makelaars vergelijken 

Meld je woning aan en makelaars uit Rotterdam vertellen wat hun aanpak is en welke verkoopopbrengst zij verwachten. Gemiddeld bespaart iemand 1.100 eurodoor de tarieven van makelaars te vergelijken.

Voorbeeld reacties van makelaars

Bespaar tot 1.100 euro op makelaarskosten

De makelaarscourtages in Rotterdam verschillen nog sterk per makelaardij. Verschillen van 1.100 euro tussen de ene en de andere makelaar is geen uitzondering. 

Door de makelaars via Mijn Verkoopmakelaar te vragen om een voorstel te doen, bespaar je snel behoorlijk op de kosten.

Makelaars vergelijken bij Mijn Verkoopmakelaar

Vul hieronder jouw postcode en huisnummer in en ontvang per e-mail van meerdere makelaars uit de buurt een inschatting van de waarde van jouw huis.

 • Gratis waardebepaling
 • Besparing op makelaarskosten
 • Verkoopaanpak voor jouw huis
 • Top-10
 • Rotterdam
 • Snel
 • Gratis

 

Makelaars in Rotterdamse buurten:

 

Makelaars in de buurt van Rotterdam:

 

For English:

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Rotterdam?

  Er zijn in Rotterdam 48 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Rotterdam. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Rotterdam?

  Een makelaar in Rotterdam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.03% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Rotterdam rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.315. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 16 december 2021

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel