AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Makelaars in Rotterdam?

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 28 februari 2024
Kom direct in contact met makelaars voor:

576 mensen uit Rotterdam kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Rotterdam door Matthias Ripp

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Rotterdam

  Om de diensten van verschillende verkoopmakelaars uit Rotterdam goed met elkaar te vergelijken, is het handig om de gemiddelde cijfers te kennen. In Rotterdam zijn 75 makelaars actief. Gemiddeld rekenen zij een courtage van 1.02% van de verkoopprijs. Makelaars in Rotterdam rekenen gemiddeld € 4.421 aan makelaarskosten. Het duurt gemiddeld 72 dagen voordat een woning in Rotterdam is verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.02%
  Gemiddeld tarief
  € 4.421
  Aantal makelaars
  75
  Verkoopsnelheid
  72 dagen

  De top 10 makelaars in Rotterdam

  Deze makelaars zijn de top-10 beste makelaars van Rotterdam.

  1. RE/MAX Totaal Makelaars
  2. Van Herk Makelaars Rotterdam
  3. GratisVerhuizen makelaardij
  4. M1 Makelaardij
  5. Voorberg Makelaars Rotterdam
  6. Van Kleef NVM Makelaars
  7. DWM Makelaardij
  8. Zuidstad Makelaars
  9. Woonvisie NVM Makelaars
  10. Huysvisie Makelaars Rotterdam

  Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Rotterdam op basis van de frequentie en snelheid van verkoop en aankoop, onafhankelijke beoordelingen en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf.

  Deze top-10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt. Lees hier onze tips hoe je een makelaar kunt kiezen.

  Vergelijk makelaars in Rotterdam

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Makelaarskosten in Rotterdam

  Gemiddeld bedragen de kosten voor een makelaar in Rotterdam € 4.421, inclusief de BTW en opstartkosten. De tarieven van makelaars in Rotterdam zijn niet altijd gelijk; er wordt soms een vast bedrag of een courtage gerekend op basis van de verkoop- of aankoopsom.

  Voor makelaars in Rotterdam is het gemiddelde courtagepercentage 1.02%. Voor een vergelijking van deze kosten met die in de rest van Nederland, zie ons gedetailleerde artikel over makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.4%
  Tussen € 300.000 en € 600.000
  1.1%
  Meer dan € 600.000
  0.9%

  *Deze informatie is op basis van verkoopmakelaars in Rotterdam.

  De prestaties van makelaars in Rotterdam

  Bij Mijn Verkoopmakelaar houden we de resultaten van de aangesloten makelaars in Rotterdam nauwkeurig voor je bij. We vergelijken de vooraf gedane inschatting van verkoopsnelheid en verkoopprijs met de resultaten achteraf. Jij kunt deze inzien, zodat je precies weet welke makelaardij het meest betrouwbaar is.

  Welke makelaars in Rotterdam doen wat ze beloven?

  Alle mensen die een verkoopmakelaar zoeken via ons platform, ontvangen in de reacties van makelaars een geschatte verkoopopbrengst. Wanneer we deze inschatting vergelijken met de daadwerkelijke verkoopopbrengsten, blijkt dat verkopen in Rotterdam in 47% van de gevallen méér opbrengen dan vooraf werd geschat.

  Wat betreft de precieze verkoopopbrengst, in Rotterdam ontvangen verkopers gemiddeld 101% van het bedrag dat hun makelaar vooraf als schatting voor hun huis gaf.

  Huub van den Brulestraat 203, Rotterdam- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +10%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 422.500)
  Binnen 64 dagen verkocht
  Madeliefstraat 10, Rotterdam- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +2%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 187.500)
  Binnen 131 dagen verkocht
  Mathenesserdijk 244, Rotterdam- Verkoop
  2 maanden geleden verkocht
  +9%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 277.500)
  Binnen 130 dagen verkocht

  Wat doet een makelaar?

  Je kunt je huis ook zonder makelaar (ver)kopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het (ver)kopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis of het kopen van een woning?

  Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

  1. Het vinden van geschikte woningen (aankoop) en de plaatsing op Funda (verkoop)
  2. Het plannen en doen van bezichtigingen
  3. Het geregel rondom de onderhandelingen en het biedingsproces
  4. Het regelen van de juridische documenten

  Meer weten? Lees hier wat een verkoopmakelaar nog meer voor je regelt en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Rotterdam

  NVM en VBO zijn de twee grootste brancheverenigingen voor makelaars in Nederland en tellen 4.400 en 1.100 leden. Daarnaast kunnen makelaars zich aansluiten bij VastgoedPro, een beroepsvereniging met 8.00 leden.

  Makelaars die deel uit willen maken van NVM, moeten voldoen aan:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het behalen van een specifiek makelaarsdiploma

  Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar. Bij Mijn Verkoopmakelaar vind je verschillende makelaars die zijn aangesloten bij NVM, VBO en VastgoedPro. Je vindt er ook makelaars die volledig zelfstandig werken.

  Makelaars per wijk in Rotterdam

   

  Makelaarskantoren in Rotterdam

  Lees hieronder waarom je voor welke Rotterdamse makelaarskantoor zou moeten kiezen, wanneer je je huis wilt verkopen.

  Van Herk Makelaars Rotterdam

  Van Herk Makelaars Rotterdam is onderdeel van de Schep Groep. Van Herk is in bijna heel Zuid-Holland actief en staat op nummer 7 van beste verkopende makelaars in Nederland.

  Het team in Rotterdam bestaat uit 6 talentvolle medewerkers, waaronder makelaars, taxateurs, vastgoedadviseurs en commercieel medewerkers. Naast verkoopmakelaar is Van Herk Makelaardij ook in te schakelen als aankoopmakelaar, voor taxatie en voor bedrijfspanden.


  Huysvisie

  VBO kantoor Huysvisie Makelaars is in 2019 ontstaan door een samenvoeging van twee makelaarskantoren: Van den Berg & Opschoor Makelaardij en ’t Goeie Huys. Het kantoor is erg gegroeid en heeft vestigingen in Brielle, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Rotterdam. Bij Huysvisie kan je terecht voor verkoop, aankoop, taxatie en daarnaast bieden zij ook nieuwbouwprojecten aan. 

  In hun eigen woorden is Huysvisie “herkenbaar aan onze correcte manier van omgaan met mensen, hebben oog en oor voor koper en verkoper en houden van korte lijnen en open communicatie. Resultaatgericht!”Huysvisie Makelaars: makelaar anno nu

   


  DWM Makelaardij

  Logo DWM Makelaardij Rotterdam

  DWM Makelaardij is een klein makelaarskantoor, gevestigd aan de Schiedamseweg in Rotterdam (Delfshaven). Het kantoor werd in 2017 opgericht door Daniëlle Witmont. Zij is sinds 2005 actief in de makelaarswereld en deed jarenlange ervaring op bij diverse makelaardijen. Het jonge kantoor heeft dus een schat aan ervaring, en daarnaast passie voor het vak.

  Naast Daniëlle Witmont is Nicole Silva werkzaam bij DWM Makelaardij. Zij is actief als assistent makelaar en verhuurmakelaar en is degene die je het meest zult treffen op kantoor. In 2021 heeft DWM Makelaardij ook een kantoor geopend in Woerden.


  Van Kleef NVM Makelaars Rotterdam

  Logo Van Kleef Makelaars Rotterdam

  Van Kleef NVM Makelaars is in 2010 door Dimitri van Kleef opgericht. Dat was niet de makkelijkste tijd om te starten met een makelaarskantoor. Toch is Van Kleef in 8 jaar tijd doorgegroeid naar een van de best verkopende makelaars van Rotterdam.

  De makelaars kennen de stad en omgeving van Rotterdam als geen ander. Kennis van de buurt, een goed netwerk en iedere dag 110% geven is wat dit kantoor kenmerkt. Naast Dimitri zetten nog 6 andere medewerkers zich dagelijks in voor verkopers én kopers. Je kunt ook bij hen terecht voor taxatie.


  Ooms Makelaars Rotterdam

  Logo Ooms Makelaars Rotterdam

  Ooms Makelaars werd opgericht in 1927. Nu, bijna 100 jaar later, is de makelaardij 9 locaties rijker in de regio Rotterdam. Met deze jarenlange ervaring moge het duidelijk zijn dat het wel goed zit met de ervaring en het netwerk van dit kantoor. Maar deze allround dienstverlener houdt zich ook bezig met innovatie, zoals de ontwikkeling van snelle taxaties, flexibele bezichtigingstijden en de inzet van slimme marketing bij de verkoop van huizen.

  Op de locatie Rotterdam zijn meer dan 50 medewerkers actief voor de verkoop en aankoop van woningen. Ooms Makelaars is partner in Dynamis: een landelijk samenwerkingsverband tussen makelaarskantoren in de regio. Samen houden ze elkaar scherp en wisselen ze kennis en ervaringen uit.


  Blijdorp Makelaardij | Delfshaven Makelaardij

  Logo Blijdorp Makelaars Rotterdam

  Michel Velickovic richtte samen met zijn vrouw Lisanne Velickovic-Klaver Blijdorp Makelaardij op. Met een team van in totaal 9 medewerkers helpen zij verkopers, kopers en beleggers in het noordelijke gebied van Rotterdam. Zoals ze zelf zeggen, zijn ze “groot geworden door klein te blijven”. Ze zijn al meer dan 15 jaar actief in deze buurt en inmiddels specialist in deze regio.

  Blijdorp Makelaardij staat voor een persoonlijke aanpak en een vakkundige begeleiding in het gehele verkoopproces (of aankooproces). Naast het kantoor in Blijdorp hebben ze ook een kantoor in Delfshaven, genaamd Delfshaven Makelaardij.


  Stad & Land NVM Makelaars

  Logo Stad & Land NVM Makelaars Rotterdam

  Stad & Land is een kantoor met een geschiedenis. In 1965 werd het kantoor opgericht door ingenieur A. Puper. Zijn zoon, Rob Puper, is nu verantwoordelijk voor de organisatie. Inmiddels heeft ook de derde generatie zijn intrede gemaakt in het kantoor. Met een team van 8 medewerkers zet het kantoor zich in voor verkopers en kopers in omgeving Rotterdam.

  Het kantoor gaat altijd voor de hoogste opbrengst, in alle prijsklassen. Stad & Land Makelaars heeft een NVM keurmerk. Met het grote netwerk en de inzet van social media brengt de makelaardij kopers en verkopers snel met elkaar in contact.


  Lokkerbol Makelaardij

  Logo Lokkerbol Makelaardij Rotterdam

  Antoine Lokkerbol is in 1999 gestart met Lokkerbol Makelaardij. Na jarenlange ervaring als makelaar bij diverse makelaardijen in Rotterdam besloot hij dat hij het anders wilde doen. Met Lokkerbol Makelaardij richt hij zich op een niche van specifieke wijken en type woningen in Rotterdam. Op deze manier kennen de makelaars alle ins en outs van de wijk(en) en zijn ze als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen op de lokale woningmarkt.

  Het kantoor is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met 9 toegewijde en jonge professionals en is lid van de NVM. Lokkerbol Makelaardij is sinds 2000 gevestigd aan de Laan op Zuid. 


  Voorberg NVM Makelaars

  Logo Voorberg Makelaars Rotterdam

  Voorberg NVM Makelaars wordt geleid door Nicole Aanen en Max de la Court. Sinds 1999 is Nicole al bij het kantoor betrokken. Vanaf 2006 is Max bij het kantoor gekomen. In totaal bestaat het kantoor uit 14 medewerkers. Het bijzondere is dat zij allemaal geboren en getogen zijn in Rotterdam, ze kennen de buurt dus op hun duimpje.

  Het hoofdkantoor is gevestigd op de Statenweg in Rotterdam. De tweede vestiging bevindt zich op de Otto van Tussenbroekstraat in Nesselande. Deze locatie is er sinds 2016 bij gekomen. Voorberg NVM makelaars is aangesloten bij de NVM en de RVM.


  De Witte Garantiemakelaars

  Logo De Witte Garantiemakelaars Rotterdam

  De Witte Garantiemakelaars hebben het afgelopen jaar ruim 140 woningen verkocht in de regio Rotterdam. Het kantoor wordt geleid door Ferry Nefkens. Samen met 5 medewerkers is hij vanuit Vlaardingen actief in de omgeving Rotterdam. Het zeskoppige team bestaat uit ervaren makelaars, taxateurs en commercieel medewerkers.

  Ze houden zich bezig met het aankopen en verkopen van huizen in bestaande bouw, maar zijn ook actief op het gebied van nieuwbouw. De Witte Garantiemakelaars worden vanaf een vroeg stadium betrokken bij nieuwbouwplannen in de omgeving. Voor taxatie en onafhankelijk hypotheekadvies kun je ook terecht bij deze makelaar. 


  Lauwaars NVM Makelaars

  Logo Lauwaars Makelaars Rotterdam

  Lauwaars dateert uit 1982. Het zeskoppige team helpt bij de verkoop van huizen in Rotterdam en het gehele Rijnmondgebied. Momenteel wordt het kantoor gerund door de makelaars Ernst Klompé, Markus van der Werf en Eva van der Lugt.

  Het zeskoppige team bestaat uit makelaars-taxateurs en commercieel medewerkers. Lauwaars NVM Makelaars houdt de ontwikkelingen op de Rotterdamse woningmarkt nauwlettend in de gaten. Samen met de verkoper wordt een realistische vraagprijs en optimale verkoopstrategie bepaald. De medewerkers van Lauwaars NVM Makelaars begeleiden je van A tot Z bij de verkoop van je woning.


  Kettner Makelaardij

  Logo Kettner Makelaardij Rotterdam

  Al sinds 1980 is Kettner actief in Rotterdam. Aan het hoofd van de organisatie staan Lex Kettner, Ivo van Wylick, Remco de Groot en Elly Biesheuvel. Het team bestaat uit 9 medewerkers, die zich bezighouden met de verkoop, aankoop en taxatie van particuliere woningen binnen groot Rotterdam.

  Dit gebied bedraagt Rotterdam, Schiedam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Alle makelaars zijn lid van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) en de RVM (Rotterdamse Vereniging van Makelaars).


  Foto door: Leo Luijten

   

  Rotterdamse makelaars vergelijken 

  Meld je woning aan en makelaars uit Rotterdam vertellen wat hun aanpak is en welke verkoopopbrengst zij verwachten. Gemiddeld bespaart iemand 1.100 eurodoor de tarieven van makelaars te vergelijken.

  Voorbeeld reacties van makelaars

  Bespaar tot 1.100 euro op makelaarskosten

  De makelaarscourtages in Rotterdam verschillen nog sterk per makelaardij. Verschillen van 1.100 euro tussen de ene en de andere makelaar is geen uitzondering. 

  Door de makelaars via Mijn Verkoopmakelaar te vragen om een voorstel te doen, bespaar je snel behoorlijk op de kosten.

  Makelaars vergelijken bij Mijn Verkoopmakelaar

  Vul hieronder jouw postcode en huisnummer in en ontvang per e-mail van meerdere makelaars uit de buurt een inschatting van de waarde van jouw huis.

  • Gratis waardebepaling
  • Besparing op makelaarskosten
  • Verkoopaanpak voor jouw huis
  • Top-10
  • Rotterdam
  • Snel
  • Gratis

   

  Makelaars in de buurt van Rotterdam:

   

  For English:

   

  Veelgestelde vragen

  • Moet je een makelaar in de hand nemen om een huis te (ver)kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Staan de kosten voor een makelaar vast?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel