AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Rotterdam door Matthias Ripp

Makelaar Rotterdam

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop, of ga je juist een woning aankopen? Op Mijn Verkoopmakelaar vind je snel en eenvoudig de makelaar die het beste aansluit bij jouw wensen. Vertel hieronder wat jouw wensen zijn en ontvang reacties van makelaars in Rotterdam in je mailbox. Vergelijk de kosten, beoordelingen en resultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van handelen) met elkaar en kies de makelaar in Rotterdam waarmee jij een klik hebt.

Lees meer over hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Rotterdam

Op Mijn Verkoopmakelaar doen we er alles aan om jou te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Rotterdam. Hieronder lees je alles over de gemiddelde kosten en verkoopsnelheid van makelaars die zijn gevestigd in Rotterdam. Daarnaast lees je hoeveel makelaars er in totaal actief zijn. Vergelijk de reacties van makelaars in je mailbox met deze gemiddeldes en kom erachter waar de makelaar in uitblinkt of juist steken laat vallen. Zo kies je eenvoudig de makelaar in Rotterdam die het beste bij je past!

Gemiddelde courtage
1.07%
Gemiddeld tarief
€ 4.407
Aantal makelaars
66
Verkoopsnelheid
51 dagen

Dit zijn de top 10 beste makelaars in Rotterdam

Natuurlijk wil je alleen de beste makelaars inschakelen voor de verkoop van jouw huis. Op Mijn Verkoopmakelaar houden we daarom de dienstverlening en resultaten van de bij ons aangesloten makelaarskantoren in Rotterdam voor je bij.

Dit is de top-10 van beste makelaars in Rotterdam.

 1. RE/MAX Totaal Makelaars
 2. M1 Makelaardij
 3. Van Herk Makelaars Rotterdam
 4. Voorberg Makelaars Rotterdam
 5. GratisVerhuizen makelaardij
 6. Van Kleef NVM Makelaars
 7. DWM Makelaardij
 8. Zuidstad Makelaars
 9. BLITS Makelaars
 10. Woonvisie NVM Makelaars

De bovengenoemde makelaars in Rotterdam hebben het beste gepresteerd op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen in Rotterdam, de opbrengst ten opzichte van de vooraf geschatte verkoopprijs en de beoordelingen van verkopers.

Zoek je een aankoopmakelaar in Rotterdam?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Rotterdam? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Rotterdam die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Rotterdam

De makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn verbonden aan de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden, terwijl de VBO de tweede grootste branchevereniging is met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsvereniging met ongeveer 800 leden.

Makelaars die deel uitmaken van De NVM, moeten voldoen aan strenge opleidingseisen en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen alleen lid worden door het behalen van een specifiek makelaarsdiploma (uitgegeven door examenbureau SVMNIVO). Hierdoor is het opstarten van een NVM-kantoor intensiever dan bij de VBO en VastgoedPro. Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar wat duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar.

De NVM en VBO zijn zowel intern als extern gericht en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is echter alleen gericht op het ondersteunen van haar leden zonder politieke lobby of extern ingrijpen.

De prestaties van makelaars in Rotterdam

Het vinden van een makelaar in Rotterdam met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Gelukkig kom je er via Mijn Verkoopmakelaar snel genoeg achter welke makelaars in Rotterdam hun beloftes nakomen, of zelfs overstijgen! Voor iedere makelaar houden wij namelijk een strak overzicht bij van de gedane beloftes en resultaten. Zo kun jij in één oogopslag zien bij welke makelaars in Rotterdam jouw woning in veilige handen is.

Welke makelaars in Rotterdam doen wat ze beloven?

Goed nieuws! De meeste makelaars in Rotterdam geven je vooraf een betrouwbare inschatting van de verkoopsnelheid en een realistische verkoopprijs. Sterker nog: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Rotterdam is 44%. Dit wil zeggen dat de verkoop in 44% van de gevallen méér oplevert dan van tevoren werd ingeschat door de betreffende makelaar.

Hogenbanweg 126b, Rotterdam- Verkoop
1 week geleden verkocht
+3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 179.000)
Binnen 105 dagen verkocht
Nobelstraat 4b, Rotterdam- Verkoop
2 weken geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 400.000)
Binnen 35 dagen verkocht
Jacques Dutilhweg 719, Rotterdam- Verkoop
3 weken geleden verkocht
+4%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 369.500)
Binnen 27 dagen verkocht
Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Rotterdam krijgen verkopers gemiddeld gezien 98% van het bedrag dat vooraf door de makelaar voor hun huis is ingeschat. Huizen in Rotterdam staan gemiddeld 51 dagen te koop bij inschakeling van een makelaarskantoor via Mijn Verkoopmakelaar.

Wat doet een makelaar?

Je kunt je huis ook zonder makelaar verkopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het verkopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis?

Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

 • Het inmeten en fotograferen van je woning
 • Het plaatsen van je woning op Funda (alleen makelaars kunnen dit)
 • Al het geregel rondom bezichtigingen en het biedingsproces
 • Het bij verkoop versturen van de benodigde stukken naar de betrokken partijen

Meer weten? Lees hier wat een makelaar nog meer voor je regelt.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Rotterdam

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Rotterdam

De kosten van een makelaar in Rotterdam verschillen per prijsklasse, type woning en branchevereniging (NVM of niet). Het bedrag dat je betaalt aan de makelaar, bestaat enkel uit de courtage: een percentage van het verkoopbedrag van de woning. De kosten van de notaris worden namelijk door de koper betaald.

Het gemiddelde tarief van makelaars in Rotterdam 1.07% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.4%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
0.9%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.407, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Makelaars per wijk in Rotterdam

 

Makelaarskantoren in Rotterdam

Lees hieronder waarom je voor welke Rotterdamse makelaarskantoor zou moeten kiezen, wanneer je je huis wilt verkopen.

Van Herk Makelaars Rotterdam

Van Herk Makelaars Rotterdam is onderdeel van de Schep Groep. Van Herk is in bijna heel Zuid-Holland actief en staat op nummer 7 van beste verkopende makelaars in Nederland.

Het team in Rotterdam bestaat uit 6 talentvolle medewerkers, waaronder makelaars, taxateurs, vastgoedadviseurs en commercieel medewerkers. Naast verkoopmakelaar is Van Herk Makelaardij ook in te schakelen als aankoopmakelaar, voor taxatie en voor bedrijfspanden.


Lauwaars NVM Makelaars

Logo Lauwaars Makelaars Rotterdam

Lauwaars dateert uit 1982. Het zeskoppige team helpt bij de verkoop van huizen in Rotterdam en het gehele Rijnmondgebied. Momenteel wordt het kantoor gerund door de makelaars Ernst Klompé, Markus van der Werf en Eva van der Lugt.

Het zeskoppige team bestaat uit makelaars-taxateurs en commercieel medewerkers. Lauwaars NVM Makelaars houdt de ontwikkelingen op de Rotterdamse woningmarkt nauwlettend in de gaten. Samen met de verkoper wordt een realistische vraagprijs en optimale verkoopstrategie bepaald. De medewerkers van Lauwaars NVM Makelaars begeleiden je van A tot Z bij de verkoop van je woning.


Kettner Makelaardij

Logo Kettner Makelaardij Rotterdam

Al sinds 1980 is Kettner actief in Rotterdam. Aan het hoofd van de organisatie staan Lex Kettner, Ivo van Wylick, Remco de Groot en Elly Biesheuvel. Het team bestaat uit 9 medewerkers, die zich bezighouden met de verkoop, aankoop en taxatie van particuliere woningen binnen groot Rotterdam.

Dit gebied bedraagt Rotterdam, Schiedam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Alle makelaars zijn lid van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) en de RVM (Rotterdamse Vereniging van Makelaars).


DWM Makelaardij

Logo DWM Makelaardij Rotterdam

DWM Makelaardij is een klein makelaarskantoor, gevestigd aan de Schiedamseweg in Rotterdam (Delfshaven). Het kantoor werd in 2017 opgericht door Daniëlle Witmont. Zij is sinds 2005 actief in de makelaarswereld en deed jarenlange ervaring op bij diverse makelaardijen. Het jonge kantoor heeft dus een schat aan ervaring, en daarnaast passie voor het vak.

Naast Daniëlle Witmont is Nicole Silva werkzaam bij DWM Makelaardij. Zij is actief als assistent makelaar en verhuurmakelaar en is degene die je het meest zult treffen op kantoor. In 2021 heeft DWM Makelaardij ook een kantoor geopend in Woerden.


Van Kleef NVM Makelaars Rotterdam

Logo Van Kleef Makelaars Rotterdam

Van Kleef NVM Makelaars is in 2010 door Dimitri van Kleef opgericht. Dat was niet de makkelijkste tijd om te starten met een makelaarskantoor. Toch is Van Kleef in 8 jaar tijd doorgegroeid naar een van de best verkopende makelaars van Rotterdam.

De makelaars kennen de stad en omgeving van Rotterdam als geen ander. Kennis van de buurt, een goed netwerk en iedere dag 110% geven is wat dit kantoor kenmerkt. Naast Dimitri zetten nog 6 andere medewerkers zich dagelijks in voor verkopers én kopers. Je kunt ook bij hen terecht voor taxatie.


Ooms Makelaars Rotterdam

Logo Ooms Makelaars Rotterdam

Ooms Makelaars werd opgericht in 1927. Nu, bijna 100 jaar later, is de makelaardij 9 locaties rijker in de regio Rotterdam. Met deze jarenlange ervaring moge het duidelijk zijn dat het wel goed zit met de ervaring en het netwerk van dit kantoor. Maar deze allround dienstverlener houdt zich ook bezig met innovatie, zoals de ontwikkeling van snelle taxaties, flexibele bezichtigingstijden en de inzet van slimme marketing bij de verkoop van huizen.

Op de locatie Rotterdam zijn meer dan 50 medewerkers actief voor de verkoop en aankoop van woningen. Ooms Makelaars is partner in Dynamis: een landelijk samenwerkingsverband tussen makelaarskantoren in de regio. Samen houden ze elkaar scherp en wisselen ze kennis en ervaringen uit.


Blijdorp Makelaardij | Delfshaven Makelaardij

Logo Blijdorp Makelaars Rotterdam

Michel Velickovic richtte samen met zijn vrouw Lisanne Velickovic-Klaver Blijdorp Makelaardij op. Met een team van in totaal 9 medewerkers helpen zij verkopers, kopers en beleggers in het noordelijke gebied van Rotterdam. Zoals ze zelf zeggen, zijn ze “groot geworden door klein te blijven”. Ze zijn al meer dan 15 jaar actief in deze buurt en inmiddels specialist in deze regio.

Blijdorp Makelaardij staat voor een persoonlijke aanpak en een vakkundige begeleiding in het gehele verkoopproces (of aankooproces). Naast het kantoor in Blijdorp hebben ze ook een kantoor in Delfshaven, genaamd Delfshaven Makelaardij.


Stad & Land NVM Makelaars

Logo Stad & Land NVM Makelaars Rotterdam

Stad & Land is een kantoor met een geschiedenis. In 1965 werd het kantoor opgericht door ingenieur A. Puper. Zijn zoon, Rob Puper, is nu verantwoordelijk voor de organisatie. Inmiddels heeft ook de derde generatie zijn intrede gemaakt in het kantoor. Met een team van 8 medewerkers zet het kantoor zich in voor verkopers en kopers in omgeving Rotterdam.

Het kantoor gaat altijd voor de hoogste opbrengst, in alle prijsklassen. Stad & Land Makelaars heeft een NVM keurmerk. Met het grote netwerk en de inzet van social media brengt de makelaardij kopers en verkopers snel met elkaar in contact.


Lokkerbol Makelaardij

Logo Lokkerbol Makelaardij Rotterdam

Antoine Lokkerbol is in 1999 gestart met Lokkerbol Makelaardij. Na jarenlange ervaring als makelaar bij diverse makelaardijen in Rotterdam besloot hij dat hij het anders wilde doen. Met Lokkerbol Makelaardij richt hij zich op een niche van specifieke wijken en type woningen in Rotterdam. Op deze manier kennen de makelaars alle ins en outs van de wijk(en) en zijn ze als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen op de lokale woningmarkt.

Het kantoor is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met 9 toegewijde en jonge professionals en is lid van de NVM. Lokkerbol Makelaardij is sinds 2000 gevestigd aan de Laan op Zuid. 


Voorberg NVM Makelaars

Logo Voorberg Makelaars Rotterdam

Voorberg NVM Makelaars wordt geleid door Nicole Aanen en Max de la Court. Sinds 1999 is Nicole al bij het kantoor betrokken. Vanaf 2006 is Max bij het kantoor gekomen. In totaal bestaat het kantoor uit 14 medewerkers. Het bijzondere is dat zij allemaal geboren en getogen zijn in Rotterdam, ze kennen de buurt dus op hun duimpje.

Het hoofdkantoor is gevestigd op de Statenweg in Rotterdam. De tweede vestiging bevindt zich op de Otto van Tussenbroekstraat in Nesselande. Deze locatie is er sinds 2016 bij gekomen. Voorberg NVM makelaars is aangesloten bij de NVM en de RVM.


De Witte Garantiemakelaars

Logo De Witte Garantiemakelaars Rotterdam

De Witte Garantiemakelaars hebben het afgelopen jaar ruim 140 woningen verkocht in de regio Rotterdam. Het kantoor wordt geleid door Ferry Nefkens. Samen met 5 medewerkers is hij vanuit Vlaardingen actief in de omgeving Rotterdam. Het zeskoppige team bestaat uit ervaren makelaars, taxateurs en commercieel medewerkers.

Ze houden zich bezig met het aankopen en verkopen van huizen in bestaande bouw, maar zijn ook actief op het gebied van nieuwbouw. De Witte Garantiemakelaars worden vanaf een vroeg stadium betrokken bij nieuwbouwplannen in de omgeving. Voor taxatie en onafhankelijk hypotheekadvies kun je ook terecht bij deze makelaar. 


Foto door: Leo Luijten

 

Rotterdamse makelaars vergelijken 

Meld je woning aan en makelaars uit Rotterdam vertellen wat hun aanpak is en welke verkoopopbrengst zij verwachten. Gemiddeld bespaart iemand 1.100 eurodoor de tarieven van makelaars te vergelijken.

Voorbeeld reacties van makelaars

Bespaar tot 1.100 euro op makelaarskosten

De makelaarscourtages in Rotterdam verschillen nog sterk per makelaardij. Verschillen van 1.100 euro tussen de ene en de andere makelaar is geen uitzondering. 

Door de makelaars via Mijn Verkoopmakelaar te vragen om een voorstel te doen, bespaar je snel behoorlijk op de kosten.

Makelaars vergelijken bij Mijn Verkoopmakelaar

Vul hieronder jouw postcode en huisnummer in en ontvang per e-mail van meerdere makelaars uit de buurt een inschatting van de waarde van jouw huis.

 • Gratis waardebepaling
 • Besparing op makelaarskosten
 • Verkoopaanpak voor jouw huis
 • Top-10
 • Rotterdam
 • Snel
 • Gratis

 

Makelaars in de buurt van Rotterdam:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Rotterdam?

  Er zijn in Rotterdam 66 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Rotterdam. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Rotterdam?

  Een makelaar in Rotterdam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.07% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Rotterdam rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.407. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 21 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel