AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Rotterdam door Matthias Ripp

Makelaar Schiedam

Ben je van plan om je huis binnenkort te verkopen of een woning aan te kopen? Ontvang van makelaars in Schiedam een voorstel met hun aanpak voor jouw situatie. Vergelijk de kosten, beoordelingen en resultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van hun diensten) met elkaar en kies de makelaar in Schiedam waarmee jij een klik hebt.

Waar heb je een makelaar voor nodig?

Over makelaars in Schiedam

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste makelaar in Schiedam, houden we bij Mijn Verkoopmakelaar bij hoeveel makelaars er zijn in Schiedam, wat de gemiddelde verkoopsnelheid is en wat de gemiddelde kosten zijn. De kosten, courtage en verkoopsnelheid van de makelaars in Schiedam kunnen uiteenlopen. Daarom is het vergelijken van makelaars erg belangrijk. Bepaal wat voor jou de belangrijkste eisen zijn en kies de makelaar die daar het beste bij aansluit.

Gemiddelde courtage
1.15%
Gemiddeld tarief
€ 4.099
Aantal makelaars
35
Verkoopsnelheid
55 dagen

Top-10 beste makelaars in Schiedam

Dit zijn de 10 van beste makelaars in Schiedam voor het verkopen van je huis.

 1. Moerman & de Jong Makelaars Schiedam
 2. Van Herk Makelaars Rotterdam
 3. M1 Makelaardij
 4. Voorberg Makelaars Rotterdam
 5. RE/MAX Totaal Makelaars
 6. YESS Real Estate
 7. GratisVerhuizen makelaardij
 8. BLITS Makelaars
 9. DWM Makelaardij
 10. Roland Real Estate

Deze lijst is samengesteld op basis van de prestaties van makelaarskantoren via Mijn Verkoopmakelaar. Wij vergelijken de makelaars in Schiedam op basis van frequentie en snelheid van verkoop, onafhankelijke beoordelingen van eerdere verkopers op Mijn Verkoopmakelaar en de verkoopopbrengst ten opzichte van de belofte van de makelaar vooraf. Deze top 10 lijst wordt dagelijks bijgewerkt.

Aankoopmakelaar nodig in Schiedam?

Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Schiedam? Om je kans op het vinden van jouw droomhuis te vergroten, is het inschakelen van een goede aankoopmakelaar essentieel.

Een aankoopmakelaar staat woningzoekers bij in de zoektocht naar hun droomhuis. Deze persoon helpt je de juiste woningen te vinden, gaat mee naar bezichtigingen (als je dit wilt), doet de onderhandelingen en regelt de juridische rompslomp. Het bespaart je dus een hoop stress en uitzoekwerk. De meeste makelaars nemen alles voor je uit handen, maar er zijn ook kantoren waarbij je tegen gereduceerd tarief deeldiensten kunt afnemen.

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Schiedam die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Schiedam

Op Mijn Verkoopmakelaar is een breed scala aan makelaars aangesloten. Sommigen zijn aangesloten bij brancheorganisaties, zoals NVM of VBO. Anderen zijn aangesloten bij beroepsorganisaties, zoals VastgoedPro. Weer anderen werken helemaal zelfstandig.

De NVM is de belangrijkste vereniging voor makelaars in Nederland met ongeveer 4400 leden, gevolgd door de VBO met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsorganisatie met ongeveer 800 leden.

Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM, moeten aan strenge opleidings- en ethische regels voldoen. De vereniging stelt hoge eisen aan haar leden en alleen makelaars met een specifiek diploma (makelaarsdiploma van SVMNIVO) kunnen zich aansluiten. Het opstarten van een NVM-kantoor vereist daarom een uitgebreidere procedure dan bij de VBO en VastgoedPro. Daarom betaal je ook vaak iets meer voor de diensten van een NVM-kantoor als je het vergelijkt met niet-NVM makelaars.

Zowel de NVM als de VBO zijn intern als extern betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is houdt zich daar niet mee bezig. Deze beroepsorganisatie is puur gericht op het ondersteunen van haar leden, zonder politieke betrokkenheid en externe bemoeienis.

De prestaties van makelaars in Schiedam

In Schiedam zijn tal van makelaars actief die je kunt inschakelen voor de verkoop van je woning. Maar welke makelaar doet nu precies, of zelfs méér, dan hij of zij belooft? Op Mijn Verkoopmakelaar kunnen we jou dat precies vertellen. Hieronder lees je welke makelaars in Schiedam goed presteren en te vertrouwen zijn. Wij houden namelijk, met uiterste precisie, voor je bij hoe de makelaars presteren ten opzichte van de belofte die ze vooraf aan verkopers maken. Transparanter dan dat krijg je het niet!

De betrouwbaardheid van makelaars in Schiedam

De belofte die een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar vooraf maakt, wordt vergeleken met de uiteindelijke opbrengst van een verkoop.

De betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Schiedam is 30%. Dat betekent dat de verkoop in 30% van de gevallen méér oplevert dan vooraf wordt ingeschat.

Copernicusstraat 9B, Schiedam- Verkoop
1 maand geleden verkocht
+6%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 247.500)
Binnen 20 dagen verkocht
Louis Raemaekersstraat 161, Schiedam- Verkoop
2 maanden geleden verkocht
94%van de verwachtte opbrengst (€ 262.500)
Binnen 104 dagen verkocht
Lange Haven 118 B, Schiedam- Verkoop
5 maanden geleden verkocht
100%van de vraagprijs (€ 210.000)
Binnen 10 dagen verkocht
Gemiddeld leveren makelaars in Schiedam 99% op van wat de makelaars voor de verkoop hebben ingeschat. De gemiddelde verkoopsnelheid van een makelaar op Mijn Verkoopmakelaar in Schiedam is 55 dagen.

Waarom een makelaar?

Makelaars zijn er niet voor niets. Een huis verkopen doe je namelijk niet iedere dag, en er komt veel bij kijken. Een makelaar is dan ook geen overbodige luxe en neemt veel zaken voor je uit handen.

Een makelaar regelt zaken als:

 • Het plaatsen van jouw woning op Funda (dat mogen alleen makelaars)
 • Het plannen en begeleiden van bezichtigingen
 • Het beantwoorden van vragen van potentiële kopers
 • Het voeren van de onderhandelingen over de vraagprijs

Dat is nog lang niet alles. Lees hier wat een makelaar allemaal voor je regelt en ontdek alles wat je moet weten over het verkopen van je huis.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Schiedam

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Schiedam

Het tarief van een makelaar in Schiedam is gemiddeld 1.15% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.3%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
0.8%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 4.099, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Schiedam?

  Er zijn in Schiedam 35 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Schiedam. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Schiedam?

  Een makelaar in Schiedam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.15% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Schiedam rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 4.099. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 30 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel