AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn

Vind een makelaar in Almelo

Joey Lagerwerf
Joey Lagerwerf
Publicatiedatum: 13 april 2024
Kom direct in contact met makelaars voor:

24 mensen uit Almelo kozen hun makelaar via Mijn Verkoopmakelaar

Appartementencomplex in Almelo

Inhoudsopgave

  Over makelaars in Almelo

  Wij houden de gemiddelde cijfers van makelaars in Almelo voor je bij. Er zijn 14 makelaars actief in deze plaats. De gemiddelde courtage in Almelo is 1.32% van de verkoopprijs. Je betaalt er gemiddeld € 4.379 aan makelaarskosten. Woningen in Almelo worden gemiddeld na 36 dagen verkocht.

  Gemiddelde courtage
  1.32%
  Gemiddeld tarief
  € 4.379
  Aantal makelaars
  14
  Verkoopsnelheid
  36 dagen

  De 9 beste makelaars van Almelo

  Een overzicht van de beste 9 makelaars in Almelo vind je hier.

  1. Snelder Zijlstra Makelaars Almelo
  2. Weghorst Makelaardij
  3. Sleutelmakelaars
  4. Plaggemars Makelaars
  5. Weerman Makelaars
  6. Hofstede & Kamp Makelaars Hengelo
  7. Elst&co Makelaars
  8. Zengerink
  9. Rohlof Real Estate Enschede

  Makelaars op Mijn Verkoopmakelaar worden vergeleken op basis van aantal verrichte verkopen en aankopen, verkoopsnelheid & aankoopsnelheid, opbrengst van de verkoop in vergelijking met de vooraf gestelde verwachting en recensies van gebruikers, zowel kopers als verkopers, in Almelo.

  Ben je benieuwd hoe je de ideale makelaar uit onze lijst kunt selecteren? Lees dan onze handleiding voor het kiezen van een makelaar.

  Wij werken dagelijks de top-10 lijst bij.

  Vergelijk makelaars in Almelo

  Waarom Mijn Verkoopmakelaar

  • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
  • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
  • Kies op basis van prestaties en resultaten
  • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
  • Gratis & vrijblijvend

  Tarieven voor een makelaar in Almelo

  De gemiddelde prijs voor een makelaar in Almelo is op dit moment € 4.379, waarbij zowel BTW als de opstartkosten zijn inbegrepen. Afhankelijk van het makelaarskantoor kunnen de kosten variëren. Sommigen vragen een vast bedrag en anderen een percentage van de transactiewaarde (makelaarscourtage). Het komt ook voor dat makelaars om een combinatie vragen.

  Het gemiddelde percentage die in Almelo door makelaars wordt gevraagd voor courtage is 1.32%. Voor een diepgaande vergelijking met de rest van Nederland verwijzen we je naar onze analyse van makelaarskosten.

  Kosten per prijsklasse
  Minder dan € 300.000
  1.7%
  Meer dan € 600.000
  1.1%

  *Deze gegevens zijn van toepassing op verkoopmakelaars in Almelo.

  De prestaties van makelaars in Almelo

  Onder het mom van “praatjes vullen geen gaatjes” houden we bij Mijn Verkoopmakelaar voor je bij welke makelaars in Almelo écht doen wat ze beloven. We vergelijken de vooraf gedane beloftes met de resultaten achteraf, zodat jij precies weet bij welk makelaarskantoor je in goede handen bent.

  De betrouwbaardheid van makelaars in Almelo

  Zoek je een verkoopmakelaar in Almelo via ons platform, dan ontvang je in de reacties van makelaars een inschatting van de verkoopprijs en verkoopsnelheid. In 50% van de gevallen is de daadwerkelijke verkoopopbrengst hoger dan vooraf door makelaars in Almelo wordt ingeschat.

  Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Almelo krijgen verkopers gemiddeld gezien 97% van het bedrag dat vooraf door de makelaar voor hun huis is ingeschat.

  Weldam 4, Almelo- Verkoop
  9 maanden geleden verkocht
  95%van de vraagprijs (€ 250.000)
  Binnen 20 dagen verkocht
  Rengelinkstraat 45, Almelo- Verkoop
  9 maanden geleden verkocht
  +11%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 225.000)
  Binnen 4 dagen verkocht
  De Rietgors 22, Almelo- Verkoop
  10 maanden geleden verkocht
  +3%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 375.000)
  Binnen 28 dagen verkocht

  Wat heb je aan een makelaar?

  Het inschakelen van een makelaar neemt je veel zorgen en stress uit handen. Zo zorgt een makelaar voor:

  1. Het vinden van geschikte woningen (nog voordat ze op Funda staan)
  2. Het plaatsen van jouw woning op woningsites, zoals Funda
  3. De bezichtigingen en onderhandelingen
  4. Het regelen en controleren van alle benodigde documenten

  Weten wat een makelaar nog meer doet? Lees meer over wat de werkzaamheden van een verkoopmakelaar zijn en wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen. Heb je behoefte aan meer informatie? Lees hier alles wat je moet weten over het verkopen van je huis of het kopen van een huis.

  Wat is mijn huis waard?

  Hoe werkt Mijn Verkoopmakelaar?

  Hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt

  Op Mijn Verkoopmakelaar vergelijk je binnen 48 uur persoonlijke reacties van makelaars uit de buurt. Vul het formulier in door 5 vragen te beantwoorden en makelaars kijken direct naar je aanvraag.

  NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Almelo

  NVM en VBO zijn de twee grootste brancheverenigingen voor makelaars in Nederland en tellen 4.400 en 1.100 leden. Daarnaast kunnen makelaars zich aansluiten bij VastgoedPro, een beroepsvereniging met 8.00 leden.

  Makelaars die deel uit willen maken van NVM, moeten voldoen aan:

  • Strenge opleidingseisen
  • Ethische regels
  • Het behalen van een specifiek makelaarsdiploma

  Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar iets duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar. Bij Mijn Verkoopmakelaar vind je verschillende makelaars die zijn aangesloten bij NVM, VBO en VastgoedPro. Je vindt er ook makelaars die volledig zelfstandig werken.

  Wat je moet weten over Almelo

  Als je denkt aan Twente, denk je ook aan Almelo. Almelo is een stad in de provincie Overijssel. De plaats is te vinden in de regio Twente. In Almelo zijn veel bedrijventerreinen te vinden en een eigen ziekenhuis in de stad. Almelo is over het algemeen een groene stad met veel ruimte om te wonen. Er zijn ook veel historische gebouwen, paden en steegjes te vinden.

  De stad Almelo bestaat uit de volgende wijken: Hofkamp, Windmolenbroek, Bornerbroek, Aadorp, Wierdensenhoek, De Riet, Bornerbroek, Almelo-Binnenstad, Noorderkwartier, Sluitersveld, Ossenkoppelerhoek, Nieuwstraat-Kwartier en Schelfhorst.

  Foto bovenaan door: British Province of Carmelites

   

  Uitgelichte makelaarskantoren:

   

  Logo Marijke. Makelaardij

  Marijke Makelaardij

  Deze makelaardij is actief in Almelo en omgeving. Marijke is zelfstandig makelaar en heeft al meer dan 15 jaar ervaring in de makelaardij. Marijke is aangesloten bij de vereniging VBO. Het makelaarskantoor is te vinden op het Twentheplein in Almelo. De website van Marijke Makelaardij is leuk en modern ingericht.

   

  Logo Schakel Makelaars

  Schakel Makelaars

  Stephan Witteveen is de eigenaar van Schakel Makelaars. Schakel Makelaars is een NVM-makelaar. De makelaardij is actief in Almelo, Bornerbroek, Wierden, Zenderen, Aadorp en Harbrinkbroek.

   

  Logo Team Sanders Makelaars

  Team Sanders Makelaars

  Bern Sanders is de eigenaar van de makelaardij. Het makelaarskantoor bestaat in totaal uit vier verschillende makelaars. Het makelaarskantoor is te vinden in de Bornestraat in Almelo.

  Steden in de buurt van Almelo:

  Veelgestelde vragen

  • Moet je een makelaar in de hand nemen om een huis te (ver)kopen?

   Nee, je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een makelaar in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. maar, een makelaar is geen overbodige luxe. Een makelaar heeft marktkennis, onderhandelingsvaardigheden, en juridische begeleiding, waardoor het hele proces makkelijker is en sneller gaat. Soms zorgt die kennis er voor dat je de makelaarskosten makkelijk terugverdiend door een hogere opbrengst bij verkoop of een lager bod bij aankoop.

  • Is er een verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar?

   Een aankoopmakelaar staat aan de kant van de koper en helpt bij het zoeken naar huizen, onderhandelen over de beste koopprijs en voorwaarden, en begeleidt het koopproces. Een verkoopmakelaar daarentegen werkt voor de verkoper om het huis op de markt te brengen, de beste verkoopprijs te onderhandelen, en het verkoopproces te begeleiden.

  • Staan de kosten voor een makelaar vast?

   Ja, makelaarskosten liggen niet vast en zijn onderhandelbaar. Vind je onderhandelen eng, of niet leuk: zorg dan dat je bij meerdere makelaars offertes opvraagt. Zo krijg je alsnog de beste deal te krijgen. Mijn Verkoopmakelaar kan je hier bij helpen.

  • Wanneer kan ik beter een online makelaar kiezen dan een traditionele makelaar?

   Online makelaars zijn goedkoper dan traditionele makelaars. Dat komt omdat jij veel zelf moet doen, zoals het maken van foto's en het begeleiden van de bezichtigingen. Online makelaars rekenen vaak een vast tarief dat vooraf duidelijk is. Een traditionele makelaar neemt praktisch alles voor je uithanden. Daar betaal je ook wat meer voor. De keuze is aan jou.

  Bekend van

  Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
  Vul jouw postcode in:
  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel