AmsterdamAmersfoortRotterdamUtrechtDen HaagBredaDen BoschAlmereGroningenEindhovenTilburgApeldoorn
Scheffersplein in Dordrecht

Makelaars Dordrecht

Zoek je een goede makelaar in Dordrecht? Vul hieronder jouw gegevens in en ontvang reacties in je mailbox van de beste makelaars bij jou in de buurt. Vergelijk beoordelingen, kosten en resultaten (zoals gemiddelde verkoopopbrengsten en snelheid van hun dienstverlening) van makelaars in Dordrecht en ontdek welke het beste aansluit bij jouw wensen.

Meer weten? Lees meer over Mijn Verkoopmakelaar.

Ik zoek een makelaar voor:

Over makelaars in Dordrecht

Op Mijn Verkoopmakelaar doen we er alles aan om jou te helpen bij het vinden van de juiste makelaar in Dordrecht. Hieronder lees je alles over de gemiddelde kosten en verkoopsnelheid van makelaars die zijn gevestigd in Dordrecht. Daarnaast lees je hoeveel makelaars er in totaal actief zijn. Vergelijk de reacties van makelaars in je mailbox met deze gemiddeldes en kom erachter waar de makelaar in uitblinkt of juist steken laat vallen. Zo kies je eenvoudig de makelaar in Dordrecht die het beste bij je past!

Gemiddelde courtage
1.27%
Gemiddeld tarief
€ 3.828
Aantal makelaars
12
Verkoopsnelheid
37 dagen

Dit zijn de top 7 beste makelaars in Dordrecht

Natuurlijk wil je alleen de beste makelaars inschakelen voor de verkoop van jouw huis. Op Mijn Verkoopmakelaar houden we daarom de dienstverlening en resultaten van de bij ons aangesloten makelaarskantoren in Dordrecht voor je bij.

Dit is de top-7 van beste makelaars in Dordrecht.

 1. Home 4 You Makelaars
 2. Baas Makelaardij
 3. House to sell Drechtsteden
 4. Nexxt Home Makelaars
 5. Lamper & van Vliet Woningmakelaars Ridderkerk
 6. Lamper & van Vliet Woningmakelaars Hardinxveld-Giessendam
 7. WoonSchuijt Makelaars

De bovengenoemde makelaars in Dordrecht hebben het beste gepresteerd op basis van het aantal verkopen, de snelheid van de verkoop van huizen in Dordrecht, de opbrengst ten opzichte van de vooraf geschatte verkoopprijs en de beoordelingen van verkopers.

Zoek je een aankoopmakelaar in Dordrecht?

Ben je op zoek naar een koopwoning in Dordrecht? Op de huidige woningmarkt moet je goed beslagen ten ijs komen om je droomhuis te bemachtigen. Een goede aankoopmakelaar is daarbij geen overbodige luxe. Via Mijn Verkoopmakelaar vind je - naast verkoopmakelaars - ook eenvoudig én snel de beste aankoopmakelaars!

De kennis, ervaring en connecties van een makelaar vergroten meestal jouw kans op een geslaagde koop. Je bent bijvoorbeeld sneller op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op Funda verschijnen, is namelijk een paar dagen verwerkingstijd nodig. In die tussentijd is de woning wel al bekend bij jouw makelaar. Je hebt dus meer tijd en kans om bezichtigingen te plannen.

Benieuwd naar de voordelen van het vinden van een aankoopmakelaar via ons platform? We zetten er hier alvast een paar voor je op een rij:

 • Je ontvangt prijsvoorstellen van makelaars in Dordrecht die tot wel 40% goedkoper zijn dan buiten ons platform
 • Je ontvangt enkel prijsvoorstellen van betrouwbare aankoopmakelaars die door ons zijn gecontroleerd op basis van hun resultaten
 • Je bespaart tijd, want het speurwerk naar een goede makelaar nemen we helemaal voor je uit handen
 • Je maakt geheel gratis gebruik van ons platform en je zit nergens aan vast
Vind een aankoopmakelaar

NVM, VBO en VastgoedPro makelaars in Dordrecht

De makelaars op Mijn Verkoopmakelaar zijn verbonden aan de NVM, VBO, VastgoedPro of zijn zelfstandig. De NVM is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland en telt ongeveer 4400 leden, terwijl de VBO de tweede grootste branchevereniging is met ongeveer 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsvereniging met ongeveer 800 leden.

Makelaars die deel uitmaken van De NVM, moeten voldoen aan strenge opleidingseisen en ethische regels. Deze branchevereniging stelt hoge eisen aan haar leden en makelaars kunnen alleen lid worden door het behalen van een specifiek makelaarsdiploma (uitgegeven door examenbureau SVMNIVO). Hierdoor is het opstarten van een NVM-kantoor intensiever dan bij de VBO en VastgoedPro. Hierdoor kan het zijn dat je voor een NVM-makelaar wat duurder uit bent dan bij een niet-NVM-makelaar.

De NVM en VBO zijn zowel intern als extern gericht en zijn actief betrokken bij politieke lobby en maatschappelijke vraagstukken. VastgoedPro is echter alleen gericht op het ondersteunen van haar leden zonder politieke lobby of extern ingrijpen.

De prestaties van makelaars in Dordrecht

Het vinden van een makelaar in Dordrecht met een goed verhaal, is niet zo lastig. Een makelaar die écht doet wat hij of zij belooft, die is pas écht waardevol. Gelukkig kom je er via Mijn Verkoopmakelaar snel genoeg achter welke makelaars in Dordrecht hun beloftes nakomen, of zelfs overstijgen! Voor iedere makelaar houden wij namelijk een strak overzicht bij van de gedane beloftes en resultaten. Zo kun jij in één oogopslag zien bij welke makelaars in Dordrecht jouw woning in veilige handen is.

Welke makelaars in Dordrecht doen wat ze beloven?

Goed nieuws! De meeste makelaars in Dordrecht geven je vooraf een betrouwbare inschatting van de verkoopsnelheid en een realistische verkoopprijs. Sterker nog: de betrouwbaarheid van makelaars op Mijn Verkoopmakelaar in Dordrecht is 86%. Dit wil zeggen dat de verkoop in 86% van de gevallen méér oplevert dan van tevoren werd ingeschat door de betreffende makelaar.

Sophiastraat 29, Dordrecht- Verkoop
1 maand geleden verkocht
+12%meer opgebracht dan vooraf ingeschat (€ 325.000)
Binnen 19 dagen verkocht
Bakema-erf 193, Dordrecht- Verkoop
5 maanden geleden verkocht
96%van de vraagprijs (€ 325.000)
Binnen 76 dagen verkocht
Zuidendijk 371, Dordrecht- Verkoop
6 maanden geleden verkocht
+8%meer opgebracht dan de vraagprijs (€ 315.000)
Binnen 24 dagen verkocht
Hoeveel hoger die verkoopopbrengst dan precies is? In Dordrecht krijgen verkopers gemiddeld gezien 105% van het bedrag dat vooraf door de makelaar voor hun huis is ingeschat. Een makelaar via Mijn Verkoopmakelaar verkoopt een woning in Dordrecht gemiddeld in 37 dagen.

Wat doet een makelaar?

Je kunt je huis ook zonder makelaar verkopen, maar dat is niet aan te raden. Er komt namelijk veel kijken bij het verkopen van een woning. Twijfel je over het al dan niet inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis?

Deze zaken neemt een makelaar voor je uit handen:

 • Het inmeten en fotograferen van je woning
 • Het plaatsen van je woning op Funda (alleen makelaars kunnen dit)
 • Al het geregel rondom bezichtigingen en het biedingsproces
 • Het bij verkoop versturen van de benodigde stukken naar de betrokken partijen

Meer weten? Lees hier wat een makelaar nog meer voor je regelt.

Wat is mijn huis waard?

Vergelijk makelaars in Dordrecht

Waarom Mijn Verkoopmakelaar

 • Ontvang voorstellen van meerdere makelaars
 • Krijg vooraf duidelijkheid over kosten
 • Kies op basis van prestaties en resultaten
 • Ruim 3.000 mensen gingen je voor
 • Gratis & vrijblijvend

Kosten van een makelaar in Dordrecht

De kosten van een makelaar in Dordrecht verschillen per prijsklasse, type woning en branchevereniging (NVM of niet). Het bedrag dat je betaalt aan de makelaar, bestaat enkel uit de courtage: een percentage van het verkoopbedrag van de woning. De kosten van de notaris worden namelijk door de koper betaald.

Het gemiddelde tarief van makelaars in Dordrecht 1.27% van de verkoopopbrengst.

Kosten per prijsklasse
Minder dan € 300.000
1.4%
Tussen € 300.000 en € 600.000
1.1%
Meer dan € 600.000
0.7%

In totaal komt dat gemiddeld neer op een bedrag van € 3.828, inclusief BTW en opstartkosten. Ben je benieuwd wat de gemiddelde makelaarskosten (courtages) zijn in andere steden van Nederland? Op onze pagina over de kosten van een makelaar lees je er alles over.

Uitgelichte makelaarskantoren in Dordrecht

 

Logo Baas Makelaardij Dordrecht

  

Baas Makelaardij
Baas Makelaardij is de eerste op de lijst. Het kantoor staat onder leiding van Erwin Dornscheidt. Samen met Sandra helpen zij toekomstige verkopers bij de verkoop van huis in Dordrecht.

Baas Makelaardij is een NVM kantoor en is daarnaast ook certificeerd voor het doen van taxaties.

  

Logo 2M Makelaars Dordrecht

 

2M Makelaars Dordrecht
2M Makelaars wordt aangevoerd door Tiemen Witvliet. Samen met 5 collega's help zij Drechtenaren met verkoop, aankoop en taxaties.

Van alle medewerkers hebben wij met name ervaring met Arjen Vos, makelaar en taxateur bij het kantoor.

 

 Logo Home 4 You Makelaars

 

Home 4 You Makelaars
Home 4 You is meer een uitdager in de Dordrechtse woningmarkt. Het kantoor is actief in een groter gebied en doen minder verkopen in Dordrecht. Wél is het kantoor vaak wat scherper in de kosten dan andere makelaars in Dordrecht. 

 

Logo OZP Makelaars Dordrecht

 

OZP Makelaars
OZP Makelaars is middelgroot. Met 7 medewerkers mag deze makelaar niet onderbreken in deze lijst. De leiding ligt in handen van Johan Oosterlee. 

  

Logo Nouwen Makelaardij

 

 

Nouwen Makelaardij
Een echte Dordrechtse Makelaar: Nouwen Makelaardij. De aansturing wordt gedaan door Jelmer Balm. Het team bestaat uit 7 medewerkers.

Naast verkoop helpt het kantoor jou ook bij aankoop en taxaties.

   

Logo Vijfwinkel Trossèl Makelaars

  

Vijfvinkel Trossèl Makelaars
Misschien wel 1 van de bekendste makelaarskantoren van Dordrecht. En naar onze mening: in ieder geval de beste uitstraling! Daarnaast hebben ze ook een complete merchandise-lijn waarvan een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat.

  

Logo Ooms Makelaars Dordrecht

   

Ooms Makelaars Dordrecht
De 'grote uit Rotterdam' is ook in Dordrecht actief. De gezichten van de vestiging is Dordrecht zijn Jilles de Haas en Salomé Schaap

  

Logo Waltmann Makelaar

   

Waltmann Makelaar
120 jaar oud. Honderdentwintig. Waltmann is een van de marktleiders in Dordrecht. Wij hebben iets minder ervaring met hoe goed zij zijn, dus konden we niet goed verdedigen om het kantoor hoog te plaatsen. Maar ontbreken mocht het kantoor zeker niet!

Foto door: Paul van de Velde 

 

Makelaars in de buurt van Dordrecht:

 

For English:

 

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel makelaars zijn er actief in Dordrecht?

  Er zijn in Dordrecht 12 makelaars actief. Niet al deze makelaars zijn ook echt gevestigd in Dordrecht. Sommige makelaarskantoren werken vanuit omliggende plaatsen.

 • Wat kost een makelaar in Dordrecht?

  Een makelaar in Dordrecht rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1.27% van de opbrengst.

  Het tarief dat een makelaar in Dordrecht rekent voor het verkopen van een huis of appartement komt gemiddeld neer op € 3.828. Dit is het totale bedrag aan kosten, inclusief BTW en eventuele opstartkosten.

Antoine Steenkamer
Antoine Steenkamer
Publicatiedatum: 30 augustus 2023

Bekend van

Algemeen DagbladTelegraafTrouwQuote
Vul jouw postcode in:
 • Gratis
 • Onafhankelijk
 • Vrijblijvend
 • Snel